سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر بردبار نیستى خود را به بردبارى وادار چه کم است کسى که خود را همانند مردمى کند و از جمله آنان نشود . [نهج البلاغه]
 
پنج شنبه 95 مهر 29 , ساعت 5:57 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله میکروسپور: سلولی هاپلوئید با کاربردهای متنوع در ژنتیک و اصلاح نباتات pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله میکروسپور: سلولی هاپلوئید با کاربردهای متنوع در ژنتیک و اصلاح نباتات pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله میکروسپور: سلولی هاپلوئید با کاربردهای متنوع در ژنتیک و اصلاح نباتات pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله میکروسپور: سلولی هاپلوئید با کاربردهای متنوع در ژنتیک و اصلاح نباتات pdf :

دانلود مقاله میکروسپور: سلولی هاپلوئید با کاربردهای متنوع در ژنتیک و اصلاح نباتات pdf که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز 1388 در ژنتیک نوین از صفحه 5 تا 16 منتشر شده است.
نام: میکروسپور: سلولی هاپلوئید با کاربردهای متنوع در ژنتیک و اصلاح نباتات
این مقاله دارای 12 صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله میکروسپور
مقاله جنین زایی
مقاله هاپلوئید
مقاله اصلاح نباتات
مقاله ژنتیک

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: عنایتی شریعت پناهی مهران
جناب آقای / سرکار خانم: امامی میبدی داوود

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
تولید گیاهان هاپلوئید / دابلد هاپلوئید باعث سرعت بخشیدن به برنامه های به نژادی، بهبود کارآیی انتخاب، شناسایی همبستگی و اثرات متقابل ژنی، تخمین واریانس ژنتیکی و تعداد ژنهای کنترل کننده صفات کمی، تولید جابجایی های ژنتیکی و تسهیل انتقال ژن می گردد. کشت میکروسپور در برنامه های به نژادی، علاوه بر مزایای فوق دارای کاربردهای دیگری از قبیل ایجاد و حفظ گیاهان نرعقیم از طریق جنین زایی میکروسپور، امکان برگرداندن نرباروری از طریق بلوغ درون شیشه ای میکروسپور، غلبه بر خودناسازگاری و القا و انتخاب جهیده ها می باشد. در برنامه های مهندسی ژنتیک، سیستم انتقال ژن به لاین جنسی نر که شامل انتقال ژن به میکروسپور، بلوغ درون شیشه ای آن و سپس گرده افشانی دانه های گرده تراریخته است، بسیار کارآمد می باشد. در مطالعات پایه امکان برسی نمو دانه گرده و گرده افشانی، جنین زایی، توتی پوتنسی، چرخه سلولی، تغییر فاز و نقش تنش در نمو از طریق کشت میکروسپور امکان پذیر است. در این مقاله جنبه های مختلف کشت درون شیشه ای میکروسپور بررسی می گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 95 مهر 29 , ساعت 5:57 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله تاثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی متابولیتهای ثانویه گیاه دارویی بادرنجبویه (. Melissa officinalis L ) pdf دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله تاثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی متابولیتهای ثانویه گیاه دارویی بادرنجبویه (. Melissa officinalis L ) pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تاثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی متابولیتهای ثانویه گیاه دارویی بادرنجبویه (. Melissa officinalis L ) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله تاثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی متابولیتهای ثانویه گیاه دارویی بادرنجبویه (. Melissa officinalis L ) pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های نوین در کشاورزی پایدار
تعداد صفحات: 11
نویسنده(ها):
کیانوش حسن زاده – کارشناس ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
خدایار همتی – دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهدی علیزاده – استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده:
بادرنجبویه گیاهی دارویی است که اسانس آن کاربرد فراوانی در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی داشته و همچنین دارای ترکیب اسید رزمارینیک میباشد که امروزه بر علیه ویروس HIV1 و درمان بیماری ایدز مورد استفاده قرار میگیرد. در این تحقیق اثر کودهای آلی(کود گاوی، گوسفندی، ورمی کمپوست و خاکبرگ) و محلول پاشی با اسید سالیسیلیک (SA) در غلظت های 0و 2-10 و 4-10 و 6-10 مولار بر روی درصد اسانس و برخی متابولیت های ثانویه گیاه دارویی بادرنجبویه بررسی شد. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به صورت گلدانی صورت گرفت. متغیرهای اندازه گیری شده شامل درصد اسانس، میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی بود. اسانس گیری توسط کلونجر و میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی توسط اسپکتروفتومتر انجام گرفت. نتایج نشان داد کودهای آلی و کاربرد اسید سالیسیلیک بر درصد اسانس، میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی تفاوت معنی داری داشت. بر اساس نتایج مقایسه میانگین ها، حداکثر درصد اسانس(0/536 درصد) در تیمار کود گاوی و غلظت 2-10 مولار SA و کمترین مقدار آن (0/203 درصد)مربوط به تیمار کودهای گاوی و گوسفندی بدون کاربرد SA بدست آمد. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار ورمی کمپوست بدون کاربرد اسید سالیسیلیک (76/16 درصد) و کمترین مقدار آن به تیمار کود گاوی و اسید سالیسیلیک 2-10 مولار(64/07 درصد) حاصل گردید. در مجموع نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از کودهای آلی و اسید سالیسیلیک میتواند نقش موثری در افزایش عملکرد و تولید متابولیت های ثانویه در گیاه دارویی بادرنجبویه داشته باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 95 مهر 29 , ساعت 5:57 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله عواملی که باعث بدرفتاری کودکان می شوند pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله عواملی که باعث بدرفتاری کودکان می شوند pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله عواملی که باعث بدرفتاری کودکان می شوند pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله عواملی که باعث بدرفتاری کودکان می شوند pdf :

عواملی که باعث بدرفتاری کودکان می شوند

چکیده مقاله :
در این مقاله به عواملی که باعث بدرفتاری کودکان می شوند می پردازیم ، موضوع اصلی این مقاله کمک کردن به حل مشکلات رفتاری کودکان بین سه تا شش سال است . مطمئنا منظورمان این نیست که ولدین کودکان قبل از این گروه سنی هرگز با فرزندانشان دچار مشکل نمی شوند . نوزادان و کودکان نوپا هم احتمالا مشکلات واقعی برای پدر و مادرشان پیش می آورند. تقریبا در همه موارد کودکان مشکلات رفتاری را می آموزند . این نکته اکثر والدین را شگفت زده میکند چون هیچ پدر و مادری هرگز در پی آموزش بر رفتاری به کودک خود نیست و بیشتر آنها فعالانه می کوشند تا رفتار خوب را به فرزندانشان بیاموزند . بخشی از این مشکل به منظور ما از یادگیری برمی گردد .

برای تغییر اعمال کودکان باید چند مرحله طی شود : نخستین مرحله آشنایی با آن اصول یادگیری است که راهنمایی فرایند تغییر رفتار به شمار می آیند . دومین مرحله آشنایی با آن اصول در مورد مشکل رفتاری خاص فرزندتان است .سومین و مهم ترین مرحله عبارت است از اجرای این برنامه در مورد فرزندتان .

برای جلوگیری از بد رفتاری کودکان می توانیم تقویت کننده هایی را به عنوان پاداش یا چیزهای خشنود کننده ای در نظر بگیریم ، اساسی ترین نوع تقویت کننده ها پاداش عینی یا معمولی است . پاداش معمولی شی یا امتیازی عینی و مشخص است . نزد بزرگسالان پاداش ملموس عبارت است از : حقوق یا پول ، اتومبیل جدید ، رفتن به رستوران مورد علاقه یا انجام ورزش که از آن لذت می برند . کودکان نیز به مشوقهای مملوس واکنش نشان می دهند و برای کسب آن تلاش میکنند.

والدین بعنوان الگوهای خوب سرمشق فرزندانشان قرار می گیرند . روند یادگیری از طریق الگوسازی نه خوب است نه بد ؛ بلکه صرفا یکی از راه هایی است که کودکان از طریق آن الگوهای رفتاری شان را فرا می گیرند .
در بعضی از موارد والدین باید برای تغییر رفتار کودکان از متخصص کمک بگیرند . مثلا در مواردی مانند :
1- پی گیرانه با مشکلات رفتاری فرزندتان مطابق روشهای ارائه شده مواجه شده اید ولی بعد از گذشت یک ماه هنوز بهبودی چندانی مشاهده نکرده اید . 2- به نظر می رسد که فرزندتان با وجود انکه مطابق دستورالعملهای ارائه شده استفاده کرده اید واکنش نشان نمی دهد و فکر میکنید روشها باید بیشتر با اوضاع منطبق شوند . 3- فرزندتان افسرده وغمگین است . یا کارهایی می کند که ممکن است به خودش آسیب برساند . 4- پرسشهایی درباره رشد عاطفی وتحصیلی فرزندتان دارید و صرفا مایلید آنها را با متخصص مطرح کنید .

مقدمه :
پرورش گودکان نوعی مبارزه و در عین حال یکی از مهمترین ‹‹ وقت گیر ترین ›› و طاقت فرساترین وظایفی است که انسانها تا کنون با آن روبرو شده اند اما بطور بالقوه یکی از خشنود ترین کارها نیز هست . ما برای پیش بردن بیشتر امور مهم زندگی مان تمهیدات طولانی مدت وگسترده ای نیاز داریم . برای اینکه شهروند خوبی باشیم ، دبیرستانها و دانشکده ها دوره های تعلیمات اجتماعی تاریخ و امور جاری را تدارک می بینند ؛ برای اینکه آماده کار شویم .

دروه های مقدماتی را در مدرسه می گذرانیم که بعدا با آموزشهای تخصصی درهر شغلی که می خواهیم پیشینه کنیم ، دنبال خواهد شد . با این همه معمولا مردم در مورد وظیفه بسیار مهم تری چون پرورش کودکانمان غالبا ناچاریم به سه تدبیر اساسی ولی ناقص متوسل نشویم. نخستین و مهم ترین تدبیر همانا تجربه ی پرورش خودمان است. مردم مایل اند که کودکشان راهمانطورتربیت کنند که خودشان تربیت شده اند . دوم والدین بر مبنای تشخیص خودشان تصمیم میگیرند . مثلا وقتی کودک بد رفتاری می کند ولدین اغلب بر تشخیص تکیه می کنند که به آنها می گوید بد رفتاری را نادیده بگیرند . سوم ما پدرومادری کردن را صرفا با آزمون و خطا یادمیگیریم . مخصوصا در مورد بچه اول ،وقتی والدین با وضعیتی مواجه می شوند که نمی دانند چگونه از عهده ی آن بر آیند . اغلب در مورد اینکه چه باید بکنند صرفا به گمانه زنی می پردازند و امیدوارند که حدس شان درست از کار در آید .

در وضعیت بسیاری این سه روش انجام آن چه والدین مان می کردند استفاده از بهترین تشخیص های خودمان و حتی آزمون و خطا برای راهنمایی والدین در پرورش فرزندان شان کافی است .
والدین درمعرض دریافت آرایی متفاوت و اغلب متناقض قراردارند . درباره اینکه چه نوع پدر ومادری باشند هدف ما این نیست که شما رامتقاعد کنیم نوع خاصی از پدر یا مادر بشوید بلکه ارائه تدبیر واقع بینانه ای برای مواجهه با مشکلات رفتاری فرزندتان است . رهیافتی که تاکید دارد انسان ها فرا می گیرند که با توجه به نتیجه ای تجارب خود و پی آمدهای اعمال شان به طریق مشخص رفتار کنند . رهیافتهایی که ارائه میکنیم نشان داده اند که نه تنها در بسیاری درمانگاه های مختلف کودکان بلکه در مطالعات تحقیقی مفصل درباره ی مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر بوده است .

هدفهای رفتاری مقاله
در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم وبدانیم که چرا کودکان بد رفتاری میکنند و عوامل بد رفتاری کودکان چه عواملی میباشد؟ وراههای پیشگیری از این بد رفتاری کودکان چیست؟ هدفهای اساسی ما حل مشکلات رفتاری کودکان است تا کودکان بتوانند مهارتهای مهم و جدید زندگی و روش تفکر مثبت درباره خود را بیازمایند تا در آینده پیشه و کار مناسبی را برای خود بر گزینند که هم برای خود و هم برای جامعه مفید واقع شوند

چرا کودکان بد رفتاری می کنند ؟
موضوع اصلی این مقاله کمک کردن به حل مشکلات رفتاری کودکان بین سه تا شش سال است . مطمئنا منظورمان این نیست که والدین کودکان قبل از این این گروه سنی هرگز با فرزندانشان دچار مشکل نمی شوند . نوزادان و کودکان نوپا هم احتمالا مشکلات واقعی برای پدر و مادر پیش می آورند . به هر حال کودکان سنین سه شش سال از چند جهت موجودات خاصی اند . همین که کودکان به سه سالگی نزدیک می شوند

 رشدی سریع و استثنایی در مهارتها و توانایی های جدید آنها بروز میکند: زبان ، گفتار، گنجینه لغات ، همگی پیچیده تر می شوند ، توانایی تفکر و استدلال شروع به رشدی کنند ، کودکان نسبت به محیط . خود فعال تر و کنجکاو تر می شوند . به گستردن دامنه هم بازی های خود شروع می کنند . شخص که قبلا به چشم نوزاد یا کودک نوپا به اومی نگریستیم . حالا به کودکی تبدیل شده که رفتارهایی آشکار مخصوص به خود دارد . همین که کودکان بزرگ می شوند ، تغییر کرده و رفتارهای تازه ای را آغاز می کنند متقابلا والدین نیز باید تدابیر جدیدی بکار ببرند .
که غالبا به معنای کمک به فرزندان برای یادگیری مهارتهای جدید است . در مرود کودکان کوچکتر از گروه سنی بکار ببرند که غالبا به معنای کمک به فرزندان برای یادگیری مهارتهای جدید است . در مورد کودکان کوچکتر از گروه سنی سه تا شش سال مهارتهای پیشرفته ای که لازم است خوب فرا گرفته شوند شامل تسلط بر خود و به تعویق انداختن کسب خواسته هاست . در این مرحله والدین باید به فرزندانشان بیشتر کمک کنند تا کاملا برای استفاده از دستشویی تربیت شوند یادبگیرندجای خود را تر نکنند و بتوانند خواسته های خود را بدون کج خلقی بیان کنند.

هنگامی که کودکان کمی بزرگتر می شوند ، در بازی ها و دادو ستد های اجتماعی بادیگران مستقل می شوند و می توانند درباره ی اتفاقاتی که برای شان می افتد دقیق تر بیندیشند . همراه این پیشرفتهای تازه وظایف اضافی برای کودک و گاه مشکلاتی نیز بوچود می آیند . وقتی کودکی چهار ساله در کارهای روزمره اش مصمم تر و هدفمند تر می شوئد به همین نسبت ممکن است وقتی کارها بر وفق مرادش پیش نمی روند بیشتر عصبانی و دلسرد شوند حل این مشکل نیازمند آموزش بیان احساسات به نحو شایسته است تا کودک با خشم نافرمانی و ویرانگری احساساتش را بروز ندهد . وقتی دختری 5 ساله مدت زیادی را خارج از فضای امن و آسایش خانه می گذراند . ممکن است با چیز نامانوس وترسناکی روبرو شود .

فراگیری غلبه بر ترس ها و کسب اعتماد به نفس از وظایف مهم این مقطع به شمار می آیند. تقریبا در همین سن وسال کودکان قادرند مسئولیت بیشتری را درتصمیم گیری های روزمره درباره ی موضوعاتی که مربوط به آنهاست بر عهده بگیرند . بالاخره همین که کودکان به شش سالگی نزدیک می شوند دوست دارند وقتی خیلی بیشتری را با دوستان وهمبازی های خود بگذرانند و به زودی مدرسه رانیز شروع خواهندکرد . در این مقطع مهارتهای اجتماعی جدید و دوست یابی اهمیت پیدا می کند .

با این نقاط عطف پیش بینی پذیری در رشد و پرورش بیشتر کودکان پیش می آید . مثلا کودکان در یک سالگی راه رفتن را شروع می کنند . معمولا در دو سالگی آمادگی فراگیری استفاده ازدستشویی می شوند و اکثرا کودکستان رسمی را از پنج سالگی شروع می کنند . ولی همیشه میسر نیست مهارت در وظایف خاص یا مشکلات رفتاری را که ممکن است پیش بیاید با ترتیب زمانی و به طور دقیق مشخص کنیم . به این دلیل در این کتاب بر آن نوع مشکلات رفتاری تامید می شود که معمولا طی این سالهای اولیه پیش می آیند و روشهایی که والدین می تواند در صورت بروز مشکلات با آنها مواجه شوند پیوست پایان کتاب برخی مشکلات رفتاری معمول دوران کودکی را خلاصه و سنینی را که غالبا این مشکلات در آن رخ می دهند مطرح کرده است با توجه به وظایف جدیدی که همه کودکان در طول دوره ابتدایی زندگی شان بر دوش خواهند گرفت گاه دشواریهایی که آنها را مشکلات رفتاری مینامیم در مواجهه با این مسئولیتهای تازه پیش می آیند . حال باید دید که این مشکلات چگونه بروز می کنند و درچه مقطعی آنقدر وخیم می شوند که نگرانی والدین را بر می انگیزند ؟

تحقیق در علل مشکلات رفتاری
متخصصان سالها کوشیده اند تا عوامل شکل دهنده ی شخصیت را عموما و اختلالات رفتاری را به طور خاص با جستجو در مکانهای متقاوت تعیین کنند . قرن ما پیش تصور می شد که شخصیت معلول مایعات یا ‹‹ اخلاطی ›› است که در سراسر بدن جریان دارد . وقتی یکی از این مایعات فزونی یابد می تواند سبب تند خوانی ، بی حالی ، افسردگی و فعالیت بیش ازاندازه ی شخص شود . سال ها بعد متخصصان متفق القول شدند که از شکل ، اندازه و طرح سر فرد می توان رفتار او را پیش بینی کرد . اولین پزشکان با استفاده از علمی که جمجمه شناسی می نامیدند و مجهز به نوارهای اندازه گیری و قطر سنج بود سر مریض های جوانشان را با وسواس اندازه گیری می کردند تا محل برآمدگیهایی را که سبب رفتارهای ناسازگار بود بیابند .

در اوایل قرن بیستم متخصصان متقاعد شدند که ویژگی های شخصیت با ساختمان بدنی و قد و قامت ارتباط دارد . فرض بر این بود که افراد خیلی چاق دمدمی مزاج و افراد لاغر درون گرا و کمرو و افراد ورزشکار برون گرا و ثابت قدم هستند .
دیر زمانی است که تمامی این کوششها برای درک شخصیت کودکان مردود شمرده می شوند . ولی به کوشش خود برای یافتن علت ها راه حل های مشکلات رفتاری کودکان ، البته در زمینه هایی متفاوت با گذشته ادامه می دهیم . چند فرضیه ی .وسیعا پذیرفته شده درباره رفتار کودکان که ثابت شده چندان هم درست نیستند عبارتند از :
این که کودکان شبیه پدر ومادرشان رفتار می کنند آیا به این معناست که ویژگی های شخصیت را از آنها به ارث می برند ؟.

می دانیم که بسیاری از صفات جسمانی را از پدر و مادر به ارث می برند . رنگ چشم ، مو و قد که به طور ژنتیکی تعیین می شوند . هر چند این نظریه تا حدی است که دستخوش مناقشه است . اما امروزه بسیاری از روان شناسان معتقدند که هوش کودک را تا حد بسیار زیادی عامل ژنتیکی تعیین می کند . در ضمن می دانیم که کودکان معمولا شبیه پدرو مادرشان رفتار می کنند. مثلا والدین بسیار حساس معمولا فرزندان عاطفی و والدین عاقبت اندیش معمولا فرزندانی دارند که معیارهای بالایی را برای عملکرد خود قرار می دهند

و والدین درون گرا به احتمال زیاد فرزندانی خجالتی دارند و الی آخر . بعضی از این موضوع نتیجه می گیرند که ویژگی های رفتاری هم ارثی اند . در واقع اکثر مطالعات فعلی قادر به اثبات رابطه ی صریح ژنتیکی بین شخصیت والدین و شخصیت فرزندان شان نبوده اند . وقتی که کودکان مثل سایر اعضای خانواده ی خود رفتار می کنند یا با مشاهده و تقلید اعمال سایر اعضای خانواده ی خود رفتار می کنند . یا با مشاهده و تقلید اعمال سایر اعضای خانواده و یا به سبب این که احتمالا والدین صفاتی را که خود دارند در فرزندشان تشویق می کنند فرا گرفته اند که این گونه رفتار کنند .برای این که بگوییم ویژگی های رفتاری را عوامل ژنتیکی و ارثی تعیین میکنند شواهد اندکی دردست است .

آیا مشکلات رفتاری نشانه های ناهنجاری عمیق تری در شرایط روحی نیستند . که نمی توان مستقیما درمانشان کرد ؟ زمانی عبارت مذکور نظریه غالب در زمینه ی مطالعه کودکان بود .چنین گمان می شد که بر رفتاری های کودکان ( اعم از کتک کاری ، کج خلقی ؛ مشکلات آموزش استفاده ازدستشویی و هراس از تاریکی ) به سبب رویدادها ، کشمکش ها یا ضربه ی عاطفی پنهان در جایی در گذشته پدید آمده اند که از نخستین دوره ی رشد یا در همان اوایل دوره ی کودکی تداوم یافته اند . بنابراین مشکلات رفتاری شانه های بیرونی بیماری تلقی می شدند که تا زمانی که معلول پدیده ی عمیق تری بودند نه می شد و نه می بایست مستقیما آن را درمان کرد

به هر حال این نظریه که مشکلات رفتاری ، پیامد آشفتگی و ناراحتی عاطفی ریشه دار در گذشته اند مخالفتهای شدیدی را برانگیخت . یکی از آنها فقدان مطلق شواهد در این مورد بود و بررسی ها نشان داد که اکثریت عظیم کودکانی که بد رفتاری میکنند هرگز ضربه عاطفی غیر عادی را در مرحله خطیر رشد اولیه تجربه نکرده اند . اگر چه این موضوع درست است که اگر کودکی در اوایل زندگی اش دستخوش ناراحتی بزرگ وتکان دهنده ای ( چون غفلت بی اندازه یا بد رفتاری پدرومادر ) شود ممکن است در آینده به مشکلاتی دچار آید ولی بیشتر کسانی که مشکلات رفتاری از خود نشان می دهند چنین تجارتی از سرنگذرانده اند . از دیدگاه عملی حتی اگر والدین از چنین تجارتی برخوردارند هنوز باید بیاموزند که با رفتارهای فعلی کودک بدون توجه به علت های آن چگونه روبه رو شوند . کتاب های روان درمانی در ده سال گذشته به وضوح کامل نشان میدهند که مشکلات رفتاری کودکان را نه تنها میتواند بلکه باید مستقیما بررسی کرد .

مغز عامل کنترل نهایی تمام رفتارماست . بنابراین آیا مشکلات رفتاری پی آمد کارکرد نامطلوب مغز نیستند ؟
قسمت اول این ادعا مطلقا درست است . تمام رفتارهای انسان : حرکت ، تفکر ، تکلم ، احساس و تنفس به وسیله ی مغز و دستگاه مرکزی اعصاب هدایت می شوند . بدون فعالیت درست دستگاه عصبی حیات وجود نخواهد داشت چه رسد به مشکلات رفتاری ، بعضی ها با توجه به واقعیت نتیجه می گیرند که ممکن است بسیاری از اختلالات رفتاری کودکان از ناهنجاری های مغزی ناشی شوند . اخیرا نظریه ای کوچک ترین نقص در کارکردمغز توجه گروه کثیری ازمحققان را به خودجلب کرده است .اساس این نظریه بر این فکر استوار است که کوچکترین نقص در کارکرد مغز ( که غالبا از نظریه بالینی قابل تشخیص است ) به ایجاد انواع مختلف بد رفتاریها می انجامد .

این بد رفتاریهای ناشسی از نقص کارکرد مغز عبارتند از : تحرک غیر عادی ، مشکلات یادگیری و مدرسه ، تهاجم و کج خلقی .

این نظریه نیز مانند بسیاری ازنظریه های دیگر در نهایت حاوی عنصری از حقیقت است . دستگاه عصبی بعضی کودکان دستخوش اختلال است و یا دچار آسیب مغزی شده اند که متخصصان مغز واعصاب با استفاده از دستگاههای ضبط امواج الکتریکی مغز یا آزمایش های پزشکی مشابه و نیز روان شناسان با استفاده از ارزیابی های تخصصی بر روی کارکرد مغز میتوانند انها را تشخیص دهند . در موردافرادی با دستگاه عصبی ناهنجار نتایج خاصی به دست می آید که از جمله میتوان صرع واختلالات ناشی از حمله های آن ونیز برخی اختلالات در روند ادراک به نام توانایی های یادگیری را برشمرد و هر گاه شواهد روشن پزشکی در مورد چنین اختلالی وجودنداشته باشد والدین میتوانند فرض کنند که مشکلات عادی رفتاری فرزندشان ناشی از ناهنجاریهای مغزی نیست حتی اگر آن مشکلات جدی و به مدت طولانی ادامه داشته باشند .

مشکلات رفتاری معمولا چگونه رشد میکنند ؟
اگر مشکلات رفتاری کودکان ارثی نیستند یا به علت کشمکشهای عاطفی نهفته یا بر اثر اختلال دستگاه عصبی و مغز به وجود نیامده اند پس از کجا پدید آمده اند ؟ تقریبا در همه موارد کودکان مشکلات رفتاری را می آموزند . این نکته اکثروالدین را شگفت زده میکند چون هیچ پدر ومادر خیرخواهی هرگز در پی آموزش بدرفتاری به کودک خود نیست وبیشتر آنها فعالانه می کوشند تا رفتار خوب را به فرزندانشان بیاموزند . بخشی از این مشکل به منظور ما از یادگیری برمی گردد.

به طور کلی برداشت مردم از یادگیری همان روند آموزش رسمی است . آن نوع فراگیری که والدین یا آموزگاران وقتی میخواهند علم یا اطلاع تازه ای را به کودکان بیاموزند از آن پیرومی میکنند . اما نوع دیگری از یادگیری هم یافت می شود که کمتر رسمی ؛ سازمان یافته و برنامه ریزی شده است . این نوع فراگیری عبارت است از الگوهای رفتاری که بر نتایج اعمال فردی استوار شده است . نقش این شکل یادگیری از طریق تجربه در رشد الگوهای رفتاری از بقیه گونه ها بیشتر است .

(فرایندی سه مرحله ای برای رفع مشکلات رفتاری فرزندانتان )
والدین در موقعیت منحصر به فردی قراردارند و میتوانندمستقیما به فرزندشان کمک کنند تا به تدریج الگوهای رفتاری مناسب تر ، موفق تر و مثبت تری را بروزدهند. علت این امر آن است که والدین میتوانند در مورد اعمال فرزندشان به نتایج موثری برسند ؛ نتایجی که میتوانند یادگیری خصلتهای پسندیده فردی را تشویق و مشکلات رفتاری موجود را رفع کنند . شما به عنوان پدر یا مادر در موقعیتی قراردارید که میتوانید صفات و رفتارهای سازندهای چون تسلط برخود ؛ پیروی از راهنماییهای معقول یا همکاری در بازی با دیگران را تقویت و تحکیم کنید. نیز در موقعیتی هستید که تجربیات آموزنده ای فراهم آورید که مشکلات رفتاری فرزندتان چون کج خلقی ، اتلاف وقت ، کتک کاری ، خرابکاری و نافرمانی را کاهش دهید .

بالاخره برای آموزش مهارتها وشایستگی های جدید مثل فراگیری استفاده از دستشویی غلبه بر ترسها ، کم رویی ها و توانایی تصمیم گیری می توان از اصول یادگیری سودجست .
اما صرفا قرار گرفتن درموقعیت رفع مشکلات رفتاری فرزندتان کافی نیست . برای تغییر اعمال کودکان باید چند مرحله طی شود. نخستین مرحله : آشنایی با ان اصول یادگیری است که راهنمای فرایند تغییر رفتار کودک به شمار می آیند .

دومین مرحله: برنامه ریزی برای بهره گیری در موردمشکل رفتاری خاص فرزندتان است.
(الگوهای رفتاری خوب فرزندتان را تقویت کنید . )
چه نوع تقویت کننده هایی برانگیزنده رفتارند ؟
می توانیم تقویت کننده ها را به عنوان پاداشها یاچیزهای خشنودکننده ای در نظر بگیریمم که ازلحاظ پیچیدگی در سه سطح قراردارند. اساسی ترین نوع تقویت کننده ها پاداش عینی یامملوس است. پاداش مملوس شی یا امتیازی عینی ومشخص است .

نزد بزرگسالان پاداش عینی عبارت است از : حقوق یا پول ، اتومبیل جدید ، رفتن به رستوران مورد علاقه یا انجام ورزشی که از آن لذت می برند . کودکان نیز به مشوقهای مملوس واکنش نشان می دهند و برای کسب آن تلاش میکنند . والدین در ازای رغبت نشان دادن به انجام کارهای کوچک روزمره و مسئولیتهای مشابه ، پول توجیبی مختصری برای فرزندشان مقرر میکنند. در این جا پول توجیبی به مثابه تقویت کننده ای عمل میکند که کودک را به پذیرش مسئولیتهای بزرگسالانه بر می انگیزد . تادیر وقت بیدار ماندن ، یک بستنی قیفی ، گردش در پارک و تماشای یک برنامه تلویزیونی ، مثالهای دیگری از پاداشهای عینی و مملوس به شمار می آیند.

تقویت کننده سطح بالاتر بعدی دریافت توجه وتحسین ازدیگران است . به استثنای موازی کم شمار مردم از ارزیابی مثبت دستاوردهای خود خیلی لذت می برند. شنیدن عبارتهای صمیمانه ‹‹کار خوبی کردی ›› خیلی به تو افتخار می کنم ›› ‹‹ کارت عالی بود ›› از زبان مردمی که می شناسیم به ما میفهماند آنها به اعمال توجه دارند و این خود ما را به سوی کار وتلاش بیشتر برای تداوم کسب آن قدر دانی ها هدایت می کند.

غالبت بهترین آموزندگان و بهترین مدیران مثلاکسانی اند که از روی عادت با توجه دستاوردهای مردم وابراز نظر در مورد آنها به انان انگیزه می دهند. بدترین آموزگاران و مدیران آنای اند که موفقیتهای روزمره فرد رانادیده می گیرند و فقط وقتی مشکلی پیش می آید اظهارنظر میکنند . تحسین و توجه برای کودکان نیز مشوق های نیرومندی اند . همان طور که بزرگسالان درمقابل تحسین و توجه واکنش نشان می دهند و برای کسب قدر شناسی کسانی که مورد احترامشان هستند سخت تلاش می کنند کودکان نیزچنین اند. هرگاه کودکان بفهمند وقتی خوب رفتار میکنند مورد توجه و تحسین قرار خواهند گرفت . الگوهای رفتاری خوبشان تقویت می شود وهمان طور که به زودی خواهیم دیدیکی از بزرگترین وظایف والدین این است که یاد بگیرند با استفاده از توجه و تشویق رفتار خوب رادر فرزندشان برانگیزند ، بخصوص اعمالی که اکنون آن قدر ها اتفاق نمی افتد .

سومین تقویت کننده باز هم سطح بالاتر که بر رفتار ما تا ثیر می گذارد توانایی پاداش دادن به خود است خودتقویتی وقتی روی می دهد که بتوانیم از دستاوردهایمان تقدیر کنیم . بفهمیم که کار خوبی کرده ایم و به رفتار خود افتخار کنیم . بیشتر بزرگسالان در دنیایی زندگی می کنند که هر وقت کار چشمگیری انجام می دهند از دیگران پاداش مملوس احترام و توجه دریافت نمیکنند.

با این همه حتی وقتی این تقویت کننده های بیرونی غایب باشند مردم میتوانند باطنان از خودشان تعریف کنند. (واقعا حسابی روی آن گزارش کار کردم )، ( آن جا کارخوبی کردم ) ( کمک به دیگران کار خوبی است ) این ها عبارت های تشویق کننده ای که برای هدایت و برانگیختن اعمالمان به خود می گوییم. حتی وقتی هیچ کس به آنچه میکنیم توجه ندارد شخصی که بدون هیچگونه منفعت آشکار کارهای شفقت آمیزی برای دیگران انجام می دهد مثل فردی که در کمال گمنامی به محتاجان هدایای زیادی می بخشد احتمالا قدر دانی بیرونی در پاسخ دریافت نمیکند ولی به احساس درونی مثبتی ازنیکوکاری خود دست می یابد .

این سه نوع تقویت کننده درمجموع دلیل بسیاری ازکارهایی است که مردم انجام می دهند اما چرا در بحث مشکلات رفتاری کودکان به انگیزه بزرگسالان پرداختیم ؟ زیرا انگیزه های بزرگسالان آنچه راهنمای رفتاری فرزندمان است تفاوت بنیادی ندارد . باید یاد آوری کنیم درست مثل بزرگسالان که اگر کارهایشان به نتایج مثبت رضایت بخش منجر نشود نسبت به انها بی علاقه و سهل انگار می شوند واز انجام شان دست بر می دارند ، کودکان نیز اغلب وقتی رفتارخوبشان به اندازه کافی تقویت نشود از خوب رفتار کردن سرباز می زنند .

بیاموزید چگونه به رفتارخوب فرزندتان پاسخ دهید .
هر پدر و مادری احتمالا در موقعیتهای متفاوت سعی کرده با استفاده از پاداش رفتار خوب فرزندش را برانگیزد زمانی که برای اولین بار این شیوه رفع مشکلات برای والدین شرح داده می شود خواهیم شنید که آنها می گویند فرزندشان به هیچ نوع انگیزه مثبتی واکنش نشان نمی دهد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 95 مهر 29 , ساعت 5:57 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله حسابداری دولتی – حسابداری بوجه ای pdf دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله حسابداری دولتی – حسابداری بوجه ای pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله حسابداری دولتی – حسابداری بوجه ای pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله حسابداری دولتی – حسابداری بوجه ای pdf :

حسابداری دولتی – حسابداری بوجه ای

تعریف حسابداری:
حسابداری به انحناء گوناگون تعریف شده است. کامل ترین تعریف فن حسابداری به شرح زیر است:
حسابداری عبارت است از فن ثبت، طبقه بندی و تلخیص فعالیت های مالی یک مؤسسه در قالب اعداد قابل سنجش به پول و تفسیر نتایج حامل از بررسی این ارقام.

تعریف حسابداری سازمانهای دولتی نیز خارج از حدود تعریف مذکور نیست. و در این سازمانها نیز باید کلیه فعالیتهای مالی در قالب اعداد قابل سنجش به پول ثبت طبقه بندی و تلیخیص شود و در مورد مطالعه و بررسی و تجزیه و تحلیل ثبت تلخیص، گزارش نویسی و تفسیر نتایج حاصله از معادلات و مؤسسات و ادارات دولتی می باشد که با توجه به این قوانین و مقررات مالی دولت انجام می شود.

بنابراین حسابداری دولتی شامل تمام عملیات وصول و پرداخت منابع مالی دولت و نگاهداری حسابه8ای سازمانهای دولتی و نیز تهیه گزارشهای مالی مربوطه می باشد.

 

صورتهای مالی سازمانهای دولتی به منظور رفع نیازهای اساسی زیر تهیه می شود:
نیاز قانونی: دولت و سازمانهای دولتی مشمول قوانین و مقرراتی می باشند که محدودیتهای اساسی در مورد نوع، ماهیت، طبقه بندی و محتویات حسابها و صورتهای مالی برای آنها ایجاد می نماید.

2- نیازهای نظارتی: قوه مقننه، دولت و افراد کشور جهت نظارت بر عملیات سازمانهای دولتی به خصوص عملیات مربوط به اجرای بودجه و ارزیابی عملکرد مدیریت سازمانهای مذکور به اطلعات کافی نیاز دارند.
3-نیاز اطلاعاتی: مدیران سازمانهای دولتی به منظور برنامه ریزی تصمیم گیری و اجرای عملیات به نحوه مطلوب و مناسب، به اطلاعات و کزارشهای به موقع صحیح نیاز دارد.
دولت به علت عهده دار بودن مسئولیت وصول و معرفت درآمدها و وجوه عمومی و نگهداری حسابهای دولتی و تهیه گزارشهای مالی لازم برای اطلاع مردم کشور و قوه مقننه ایفا کننده نقش اساسی در حسابداری دولتی است. و در واقع حسابداری دولتی ابزاری است که مدیریت دستگاه های دولتی را قادر می سازد که منابع مالی مورد استفاده که بخشی از اعتبارات مصوب تخصیص یافته دولت را تشکیل می دهد به نحو صحیح و در جهت تحقیق برنامه های مصوب به مصرف برسانند.
منظور اصلی از برقراری سیستم حسابداری عبارت است از تهیه و تنظیم اطلاعات مالی و مربوط به یک سازمان که مورد احتیاج مدیران، صاحبان سرمایه، بستانکاران دولت و عموم مردم می باشد.
در اغلب کشورها سازمانهای دولتی در دو شکل کلی انتفاعی و غیر انتفاعی ایجاد و اداره می شوند و در هر یک از سازمانهای دولتی هزینه ها را معمولاً از محل درآمدهای خود که با فروش کالا و ارائه خدمات تحصیل می نمایند تأمین می کنند بنابراین سیستم حسابداری این نوع سازمان باید امکان شناساسیی درآمدها و هزینه های واقعی هر سال مالی و مقایسه آنها با یکدیگر و تعیین میزان داراییها، بدهیها و ارزش ویژه (حقوق صاحبان سهام ) را در پایان سال مالی فراهم سازد. سازمانهای دولتی غیر انتفاعی هزینه های خود را از محل درآمدهای عمومی دولت و در حدود اعتبارات مصوب تأمین می نماید.
اقسام دستگاههای اجرایی در نظام اداری جمهوری اسلامی به شرح زیر می باشد:
1- وزارتخانه ها
2- مؤسسات دولتی
3- شرکتهای دولتی
4- مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی
-وزارتخانه ها واحدهای سازمانی مشخص است که به موجب قانون به این عنوان شناخته شده یا بشود.
– مؤسسات دولتی واحد سازمانی مشخصی است که موجب قانون ایجاد و زیر نظر یکی از قوای سه گانه اداره می شود و عنوان وزارت خانه ندارد. نهاد ریاست جمهوری که زیر نظر ریاست جمهوری اداره می گردد یک مؤسسه دولتی شناخته می شود. شرکت دولتی شناخته شده باشد. و بیش از 5 درصد سرمایه آن متعلق به دولت باشد. هر شرکت تجاری که از طریق سرمایه گذاری شرکتهای دولتی ایجاد شود و مادام که بیش از پنجاه درصد سهام آن متعلق به شرکتهای دولتی است شرکت دولتی تلقی می گردد.
– مؤسسات و نهادهای عمومی غیر انتفاعی غیر دولتی واحدهای سازمانی مشخص هستند که با اجازه قانون به منظور وظایف و خدماتی که جنبه عمومی دارد تشکیل شده و یا می شود.

خصوصیات حسابداری دولتی
اصول عمومی:
1- استفاده از بودجه جهت کنترل دقیق وجوه عمومی به منظور:
الف- عدم تجاوز مخارج از حدود مقرر در قانون بودجه
ب- صرفه جویی در مصرف وجوه عمومی
ج‌- مقایسه و تطبیق عملیات با بودجه مصوب

2- تقسیم منابع درآمد با توجه به هدفهای مورد نظریه حسابهای مخصوص از طریق:
الف- نگهداری حسابهای جداگانه برای انواع مختلف وجود دولتی.
ب- هر حساب یک واحد کامل حسابداری است.
3-برقراری کنترل داخلی قوی و سیستم حسابداری داخلی.

الف- مطالعه و سنجش لیاقت و درستی مأموران یک سازمان
4-توجه به حسابداری درآمد و هزینه به جای حسابداری برای سود و زیان زیرا:
الف- منظور اصلی دولت تحصیل سود نیست.
ب- هدف اصلی و اساسی دولت انجام خدمات خاص، یا خدمات عمومی برای استفاده عموم مردم یا اهالی یک منطقه معین است.

5-تبعیت از قوانین و مقررات به منظور حفظ منافع اجتماعی
خصوصیات سازمانهای دولتی
– به طور کلی نبودن انگیزه سود جویی یکی از خصوصیات بارز سازمانهای دولتی است سازمانهای دولتی به منظور تحصیل سود تأسیس نمی شوند و انتظارات دریافت بازده نسبت به سرمایه گذاری خود و یا برگشت سرمایه را ندارد.
– شکل و ترکیب سازمانی و حدود مسئولیت به وسیله قانون ومقررات تعیین می شود. ملزم به رعایت قوانین مالی و بودجه ای می باشند.
– سازمانهای دولتی واحدهای سازمانی مشخص هستند که معمولاً با اجازه قانون ایجاد سهامداران و صاحبان سرمایه هستند و هیچگونه منافع یا حقوق قابل خرید، فروش و یا انتقال وجود ندارد.
– سازمانهای دولتی منابع مالی و پولی خود را از محل درآمدهای دولت در محدوده اعتبارات بودجه مصوب دریافت می نمایند و بر اساس ضوابط و مقررات قانونی هزینه انجام می پذیرد.
اهمیت برقراری سیستم حسابداری در سازمانهای عمومی و خصوصی دارای شعب متعدد است که اداره امور مالی از مهمترین و اساسی ترین آنها محسوب می شود، هر مؤسسه دولتی یا غیر دولتی ناگزیر از برقراری سیستم صحیحی برای اداره امور مالی خود می باشد بدون ایجاد چنین سیستم، اداره امور هر مؤسسه دیر یا زود دستخوش اختلال و بی نظمی خواهد شد.

ایجاد چنین سیستم، اداره امور مالی مستلزم استفاده کامل از روشهای حسابداری و پیروزی از اصول فن حسابداری و حسابرسی است. منظور اصلی از برقراری سیستم حسابداری عبارت است از تهیه و تنظیم اطلاعات مالی مربوط به یک سازمان که مورد احتیاج و بررسی مدیر یا مدیران صاحبان سرمایه و بستانکاران آن سازمان دولت و عموم مردم می باشند. اتخاذ روشهای تصحیح برای نیل به این منظور و تهیه گزارشهای مالی دقیق و قابل اطمینان برای مؤسسات گوناگون صرفنظر از وسعت، طرف اداره، حدود فعالیت انتفاعی یا غیر انتفاعی بودن آنها حائز اهمیت می باشد.

در سازمانهای دولت این مسأله بایستی مورد توصیه خاص قرار گیرد، زیرا نتایج حاصل از عملیات حسابداری در این قبیل مؤسسات یکی از مفیدترین وسایل سنجش کارآیی، لیاقت و صداقت افراد است که اداره امور عمومی یک ملت به دست آنان سپرده شده است.

اصول و موازین مخصوص حسابداری دولتی
علاوه بر ضوابط قواعد ذکر شده برخی اصول و موازین خاص نیز باید در سیستم حسابداری دولتی پیروی و اجرا شود، به اهم اصول مخصوص حسابداری ذیلاً اشاره خواهد شد:
1- اصول لزوم نگهداری حسابهای مستقل برای وجوه دولتی
یکی از خصوصیات اصلی حسابداری دولتی لزوم نگهداری حسابهای جداگانه و مستقل برای وجوه دولتی است.
سازمانهای دولتی از منابع دولتی از منابع مختلف برای اجرای وظایف محوله استفاده می نمایند. هر یک از این منابع برای تحقق اهداف و مقاصدی تخصیص داده می شود که منحصراً بایستی در اجرای فعالیتها و برنامه هایی مصرف می شود که رسیدن به اهداف مورد نظر را امکان پذیر نماید. این طراحی یک سیستم حسابداری مناسب جهت آوری اطلاعات مالی مربوط به هر یک از منابع و نگهداری حساب دریافت و پرداخت جداگانه اطلاعات مالی مربوط به هر یک از منابع و

نگهداری حساب دریافت و پرداخت جداگانه آنها لازم به نظر می رسد. وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی ناگذیراند برای هر یک از منافع مالی مورد استفاده و به طور کلی هر یک از وجود مستقل در اختیار سیستم حسابداری جداگانه ای طراحی نمایند. هر یک از حسابهای مستقل وجود دارائی یکسری حساب (سر فصل) خود تراز یا متوازن می باشد که در هر مقطع زمانی با هم موازنه می شوند.

با استفاده از سیستم حسابداری مستقل اطلاعات مربوط به دریافت و پرداخت و موجودی هر یک از وجود مستقل قابل استخراج خواهد بود.
2- اصول کنترل بودجه ای
یکی دیگر از اصول مهم و لازمه الرعایه در حسابداری دولتی اصل کنترل بودجه ای است اهمیت اصل مذکور ناشی از 55 قانون اساسی جمهوری اسلامی ساست که بدون رعایت آن جلوگیری از تجاوز هزینه ها از اعتبارات مصوب عملاً امکان پذیر نخواهد بود. (اصل پنجاه و پنجم): دیوان محاسبات به کلیه حسابهای وزارتخانه ها، مؤسسات، شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی از اتخاذ بودجه کل کشور استفاده می‌کنند به ترتیب قانون مقرر می دارد که هیچ هزینه ای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات حسابهای و اسناد و مدارک مربوطه را برابر قانون جمع آوری و گزارش تفریح بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم می نماید. این گزارش باید در دسترس عموم گذاشته شود.)
در اجرای اصل کنترل بودجه ای، سیستم حسابداری وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی به نحوه طراحی می گردد که اجرای بودجه ی مصوب را در قالب طبقه بندی های بودجه ای میسر نماید.

رابطه حسابداری دولتی و بودجه عمدتاً در راستای تحقق اصل کنترل بودجه ای است، بدین معنی که دفاتر حسابداری مورد عمل وزاتخانه ها و مؤسسات دولتی دقیقاً بر اساس نیازهای اطلاعات بودجه ای طراحی می گردد. اطلاعات مالی مربوط به درآمد ها و هزینه های به طریقی در دفاتر حسابداری ثبت می شود که امکان مقایسه ارقام واقعی درآمدهای قطعی وصول شده و هزینه های واقعی انجام یافته با ارقام مربوط به درآمدهای پیش بینی شده و اعتبارات مصوب مندرج در بودجه کل کشور سال مربوط را فهم سازد.

در اکثر حسابهای مستقل برای وجوه دولتی کنترل بودجه ای به وسیله ثبت و نگاهداری حسابهای مستقل برای وجوه دولتی کنترل بودجه ای به وسیله ثبت و نگاهداری حسابهای بودجه ای علاوه بر حسابهای عادل اعمال می گردد. حسابهای بودجه ای حسابهایی هستند که در آنها ارقام بودجه ای شامل درآمدهای پیش بینی شده و اعتبارات مصوب منعکس می شوند. حسابهای مذکور حسابهای موفق می باشند که درآغاز هر سال مالی بعد از ابلاغ بودجه مصوب به امور مالی سازمان دولتی افتتاح می شوند و در طول سال مالی بعد از ابلاغ مصوب به امور مالی سازمان دولتی افتتاح می شوند و در طول سال مالی همراه با حسابهای عادی نگهداری و در پایان سال مالی بسته می شوند.

3-اصل تقدم قوانین و مقررات مالی و محاسباتی بر اصول متداول حسابداری
در حسابداری دولتی اهمیت قوانین و مقررات مالی به اندازه ای که اصول و موازین متداول حسابداری را تحت تأثیر قرار می دهند. در اجرای این اصل هر جا که قوانین و مقررات مالی و محاسباتی را اصول موازین متداول حسابداری را بر اصول و موازین حسابداری ترجیح داده و اجرا نماید.
4-اصل تأمین اعتبار و ایجاد تعهد

در نتیجه لزوم ایجاد حسابهای مستقل برای وجوه دولتی و استفاده از سیستم حسابداری بودجه ای در مؤسسات دولتی پرداخت کلیه مخارج اینگونه مؤسسات باید قبلاً تعهد انجام شدن این تعهد در عرف اداری تأمین اعتبار نامیده می شود.
به عبارت دیگر هر نوع تعهدی قبلاً بایستی تأمین اعتبار گردند یعنی قبل از اینکه بر ذمه دولت ایجاد شود بایستی از 2 جنبه متفاوت زیر اطمینان حاصل شود.
1-آیا مخارجی که قرار است انجام شود در انطباق با قوانین و مقررات حاکم بر مصرف اعتبارات می باشد و مجوز قانونی دارد؟ یا به عبارت دیگر چنین خرجی در بودجه پیش بینی شده است؟

2-آیا مخارج مربوطه در حد اعتبار پیش بینی شده می باشد یا محل کافی برای انجام هزینه وجود دارد و تخصیص مربوطه صورت گرفته است؟
اجرای صحیح اصل تأمین اعتبار و ایجاد تعهد تحقق اصل کنترل بودجه ای را فراهم نموده و کلیه دستگاههای دولتی را که به نحوی از انحنای بودجه کل کشور وجهی دریافت می نماید مکلف به رعایت آن خواهند بود.

ماده 18 قانون محاسبات عمومی: تأمین اعتبار عبارت است از اختصاص دادن تمام یا قسمتی از اعتبار مصوب برای هزینه معین.
5-اصل عدم محاسبه استهلاک داراییهای ثابت
در وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی داراییهای ثابت به محض خرید به حساب هزینه منظور می شود و محاسبه استهلاک برای دارایئهای ثابت معمول نمی باشد، عدم لزوم محاسبه استهلاک برای دارائیهای ثابت علیرغم مخالفت برخی صاحبنظران حسابداری دولتی در اکثر کشورهای جهان مورد پذیرش واقع شده است.

6-اصل استفاده از مبانی حسابداری معین
در حسابداری دولتی جهت ثبت درآمدهای و هزینه ها و نشان دادن وضعیت مالی و نتایج فعالیتهای مالی هر حساب مستقل معمولاً از یکی از مبانی حسابداری تعهدی، نقدی تعهدی تعدیل شده یا نقدی تعدیل شده استفاده می شود.

الف- در اکثر کشورها فعالیتهای مالی حسابهای مستقل برای وجوه دولتی بر مبنای حسابداری تعهدی تعیدل شده ثبت می شوند. به عبارت دیگر درآمدها در دوره ای مورد شناخت قرار می گیرند که آماده، قابل اندازه گیری و قابل قبول باشند و هزینه ها در دوره ای مورد شناخت واقع می شوند که تعهد یا بدهی معین از محل اعتبارات مصوب حساب مستقل بوجود می آیند. در ایران فعالیتهای مالی حساب مستقل وجوه جاری و سایر حسابهای مستقل برای وجوه دولتی معمولا بر مبنای حسابداری نقدی تعدیل شده ثبت می گردند در این مبنا فقط پرداختهائی که بعد از ایجاد تعهد انجام شده اند یه حساب هزینه درآمدهایی که عملا وصول گردیده اند بحساب درآمد منظور می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 95 مهر 29 , ساعت 5:56 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بیولوژی باکتری ولباخیا و اثرات متقابل آن با حشرات pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بیولوژی باکتری ولباخیا و اثرات متقابل آن با حشرات pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بیولوژی باکتری ولباخیا و اثرات متقابل آن با حشرات pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بیولوژی باکتری ولباخیا و اثرات متقابل آن با حشرات pdf :

مقدمه

باکتریهای جنس Wolbachia ریکتسیاهایی هستند که از طریق سیتوپلاسم انتقال پیدا میکننـد و در بافـتهـای تولید مثلی (بیضهها و تخمدانها) طیف وسیعی از بندپایان وجود دارند. این باکتریها عامل تعـدادی تغییـرات تولیـد مثلی، شامل ناسازگاری سیتوپلاسمی1 بین استرینها و گونههای مرتبط، تلقیح بکرزایی2 و مونثسازی ژنتیکی نرهـا3، در میزبانهایشان هستند. این تغییرات تولیدمثلی میزبان، نتایج انتخابی را برای این باکتری در بردارد، (گونههایی از این
باکتری در بافتهای سوماتیک نیز شناساسی شده است) ولباخیا پراکنش بسیار گستردهای دارد. بررسیهای اخیر نشان

1- Cytoplasmic Incompatibility (CI) 2- Parthenogenes Inducing (PI) 3- Feminizing

26

میدهد که این باکتریها در بیش از 16 درصد گونههای حشرات، شامل هریک از راستههای اصلی حـشرات، وجـود

دارند ولباخیا در خرخاکیها1، کنهها و حتی نماتدها نیز دیده شده است. محدوده پراکنش ولباخیا در بندپایان و دیگـر شاخههای جانوری هنوز تعیین نشده است 2)، 3، 4 و.(7

ولباخیا اخیرا علاقه قابل توجهی را به چند دلیل در بـین محققـان بـه خـود اختـصاص داده اسـت .(4) نکتـه اول پراکنش گسترده این باکتری و تاثیر آن بر میزبانش است، ولباخیا بر فرآیندهای تکاملی مهمی دلالت دارد .(16) علاوه

بر آن، چگونگی پراکنش سریع این باکتری نیز توجه زیادی را به خود جلب کرده است. دوم این که، این باکتریهـای

درون سلولی بهعنوان تغییردهندگان مراحل اولیه رشد، نمو و فرآیندهای میتوزی در میزبانهایشان شناخته شدهانـد . در

نتیجه، ولباخیا ممکن است که برای مطالعات پایهای در موارد فوق مورد استفاده قـرار گیـرد. سـوم، علاقـه وافـری در خصوص استفاده از این باکتری در کنترل بیولوژیک بهعنوان یک عامل میکروبی (دشمن طبیعـی)، بـهمنظـور افـزایش

باروری دشمنان طبیعی (باکتری (PI یا بهعنوان ناقلی برای گسترش تغییرات ژنتیکی مطلوب در جمعیتهای حشرات

وجود دارد. در سالهای اخیر مطالعات بسیار گستردهای در زمینه نحوی عمل، بیولوژی جمعیـت و تحـول و تکامـل

ولباخیا صورت گرفته است .(20) ما در اینجا خلاصهای از این تحقیقات و نتایج اخیر را مرور میکنیم.

تاریخچه کشف باکتری

باکتریهای درون سلولی اولین بار توسط هرتینگ و ولباخ در بافتهـای تولیـد مثلـی پـشه Culex pipiense در سـال 1924 میلادی گزارش شدند. این ریکتسیاها در نهایـت Wolbachia pipiense نامیـده شـدند. در دهـه 1950، گللـوویچ و لاوان پی بردند که برخی از کراسهای خاص درون گونهای پشههای Culex غیر بارور بودند بهعبارت دیگر، آنهـا یـا تولیـد
نتاج کمتری داشتند و یا اینکه اصلاً دارای نتاج نبودند. لاوان اظهار داشت که این فـاکتور ناسـازگاری دارای الگـوی وراثـت سیتوپلاسمیک است (بهعبارت دیگر از طریق جنس ماده و نه از طریق جنس نر به نسل بعد منتقل میشود) و ایـن پدیـده را

ناسازگاری سیتوپلاسمی نامگذاری کرد. تا اوایل دههی 1970، ارتباطی بین این دو کشف برقرار نـشد تـا ایـنکـه یـن و بـار (23)، اظهار داشتند که CI با حضور عوامل ریکتسیایی مرتبط است و این فرضیه را با کاربرد آنتیبیوتیـک بـهمنظـور حـذف عوامل فوق اثبات کردند. پس از کاربرد آنتیبیوتیک، دیده شد که نرهایی از استرینهای آلوده با مادههایی از همان استرین کـه با مواد آنتی بیوتیکی تیمار شده بودند، ناسازگار بودند، درحالی که کراس عکس آن سازگاز بود (ناسازگاری یکطرفـه). در 25

سال بعد، نمونههایی از CI در طیف وسیعی از حشرات شامل: سوسک آرد، سرخرطومی یونجه، زنبورهای پارازیتوئید، پـشه Aedes و مگس میوه مشاهده گردید. CI اولین مورد کشف شده بهعنوان عامل کاهنده در تعداد نتایج حاصل از کـراس بـین گونههای مشخص بود و توارث سیتوپلاسمی آن در کراسهای بعدی نشان داده شد. در برخی موارد، حضور این بـاکتری در
تخمدان یا اندام تناسلی نر با روشهای میکروسکپی، با کاربرد آنتیبیوتیکها یا با حرارتدهی تاییـد گردیـد. بـا ایـن حـال،

ارتباطات فیلوژنتیک بین باکتریهای CI یافت شده در بافتهای تولید مثلی حشرات میزبـان مختلـف تـا اوایـل دهـه 1990

ناشناخته بود 1)، 6 و .(8

1- Isopoda

27

شکل -1 پروژه ژنوم ولباخیا در حال انجام و تعیین توالی است . برای این باکتری شش بالاگروه A) تا (F بر اساس آنالیز ژنهای 16SrRNA و WSP و ftsZ در نظرگرفته شده است. تعیین توالی کامل ژنوم در شکل با ستاره قرمز، تعیین توالی ناتمام با ستاره زرد و عدم تعیین توالی با ستاره آبی نشان داده شده است. همچنان که در شکل دیده میشود، ولباخیا از سمت همزیستی به سمت پارازیتی سوق پیدا کرده است.

در تحقیقات مرتبط، موارد گوناگونی از میکروارگانیسمهایی که از طریق جنس ماده (انتقال سیتوپلاسمی) به نـسل بعدی منتنقل میشدند، کشف گردیدند بهطوری که نسبت جنسی یا تعیین جنسیت را در میزبانهای بندپایـشان تغییـر میدادند. میکرو ارگانیسمهای تغییر دهندهی نسبت جنسی شامل پروتوزوئرهایی هستند که کشتن نـر را در پـشههـا و مادهزایی را در آمفیپودها القا میکنند. از دیگر باکتریهای کشنده جنس نر که از طریق مادر (جنس ماده) به نسل بعدی منتقل میشوند میتوان به اسپیروپلاسـماهـا در مگـسهـای میـوه، انتروباکتریـا در زنبورهـای وحـشی و ریکتـسیا در کفشدوزکها اشاره کرد. دو مورد از یافتهها به خصوص در ارتباط با Wolbachia مهـم بودنـد. اولـین مـورد، کـشف لگراند و کولگائوس درخصوص فاکتورهایی که از طریق سیتوپلاسم به نـسل بعـد منتقـل مـیشـدند و باعـث تلقـیح مادهزایی در خرخاکیها میشدند، و دوم کشف استوتامر و همکاران مبنی بر ایـنکـه بکرزایـی مـاده زایـی در برخـی استرینهای زنبور تریکوگراما میتواند با تیمارهای آنتیبیوتیکی درمان شود، بهعبارت دیگر استرینهای تیمار شـده بـا آنتیبیوتیک به نر زایی باز میگشتند 11) و .(20

فیلوژنی و پراکنش ولباخیا

بیشتر ریکتسیاها قابلیت کشت در محیط کشتهای مصنوعی را ندارند و این محـدودیت مطالعـات تجربـی را در

خصوص این میکروارگانیسمها مشکل میسازد. پیشرفت و توسعهی روشهای مولکولی بخصوص PCR و استفاده از

28

توالی 16S rDNA برای فیلوژنی میکروارگانیسم ها، مطالعات این سری از باکتریها را تسهیل کرده است. ریکتسیاها

باکتریهای انگلی هستند که در درون سلولهای بافتهای میزبانشان بهسر میبرند. اعضای ایـن خـانواده متعلـق بـه زیرردهی آلفا پروتئوباکتریا هستند.1 ریکتسیا ها بهطور معمول در بندپایان وجود دارند و تعدادی از آنهـا بـا بنـدپایان منتقل میشوند و عامل بیماری در پستانداران میباشند 4) و .( 8

فیلوژنی بر اساس توالی 16S rDNA نشان داد که ولباخیا با سایر ریکتسیاهـا دارای ارتبـاط مونوفیلیتیـک اسـت.

جنس Wolbachia دارای دو زیرشاخه A) و(B با حدود 2 درصد واگرایی در توالی 16S rDNA مـیباشـد. وجـود

این دو زیرشاخه همچنین با ژنهای کدکننده پروتئین نیز تاییـد شـد. Wolbachia pipienis، یـک گونـه القـاکننـده

ناسازگاری سیتوپلاسمی است که گونه تیپ جنس Wolbachia میباشد و متعلق به شـاخه B در ایـن جـنس اسـت. گونهای دیگر از این جنس Wolbachia persicae است و بررسیها نشان داده است که متعلق به گامـا بـاکتریومهـا

است و بنابراین، با ریکتسیاهای واقعی غیروابسته است (شکل 2) (1 و .(3

نزدیکترین باکتریها به ولباخیا، گروهی از ریکتسیاها هستند که شامل گونههای، E. equii،E. canis ، Cowdria ruminata و Anaplasma marginale میباشند که انگل خون پستانداران هستند و با بندپایـان منتقـل مـیشـوند.

باکتریهایی موجود در جنس Rickettsia شامل چندین گونه بیماریزا هستند که توسط بندپایان منتقل مـیشـوند و از جمله آنها میتوان به عامل بیماریهای تب خالدار کنتـاکی و بیمـاری تیفـوس اشـاره کـرد کـه مـورد اخیـر مـشابه باکتریهای یافت شده در کفشدوزکها است و باعث مرگ نرها شده و از طریق سیتوپلاسم انتقال مییابـد. اگـر چـه

بیشتر باکتریهای ذکر شده انگل پستانداران هستند و با بندپایان منتقل میشوند، اما ولباخیا تنهـا در بافـتهـای تولیـد مثلی بندپایان یافت شده است و هیچ شاهدی مبنی بر بیماریزا بودن این باکتریها در پستانداران وجود ندارد، ولی بـا

توجه به طیف وسیع میزبانهای این باکتری و قدرت سازگاری آن در میزبان، بایستی در این زمینه تحقیقـات بیـشتری صورت پذیرد 2) و .(15

بر اساس تعیین توالی ژنهای ftsz و 16S rDNA در ژنوم ولباخیا، استرینهای هفتگانهای را برای ایـن بـاکتری در نظر گرفتهاند و آنها را از A تا F نامگذاری کردهانـد. گـروههـای A وB در بنـدپایان، C وD در نماتـدهـا، E در پادمان2 و گروه F در موریانهها مشاهده شده و باعث آلودگی آنها میگردند. گروههای A وB برای میزبانهـای خـود ضرورری نیستند (البته با چند مورد استثنا)، به این معنی که با حذف آنها از میزبان (تیمارهای حرارتی و آنتیبیوتیکی استاندارد)، میزبان قادر به ادامه زندگی طبیعی خود خواهد بود. بهعبارت دیگر این دو گروه برای میزبـان خـود نـوعی

انگل بشمار میروند و در بسیاری از راستههای حشرات پراکنش دارند. بنظر نمیرسد ایـن دو گـروه از بـاکتریهـای

ولباخیا دارای میزبان اختصاصی باشند. بهعنوان مثال زنبور پارازیتوئید Leptopilina heterotomas و میزبانش یعنـی

مگس میوه Drosophila simulan به استرین یکسانی از ولباخیا آلوده میشوند. عـلاوه بـر آن، فیلـوژنی ولباخیـا بـا

میزبانهایشان همخوانی ندارد، پس میتوان نتیجه گرفت که ولباخیا دارای انتقال افقی بین میزبانهـای مختلـف اسـت 17) و .(18

 

اشتراک‌گذاری:

 

 

 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ