چگونه کسی که پاره ای از آنچه را دارد، نمی بخشد، محبّت کامل دوستش را می خواهد ؟ [عیسی علیه السلام]
 
یکشنبه 95 آبان 16 , ساعت 5:46 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله Using Passive cooling technology in hot climate cities of Iran to reduce energy consumption pdf دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله Using Passive cooling technology in hot climate cities of Iran to reduce energy consumption pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله Using Passive cooling technology in hot climate cities of Iran to reduce energy consumption pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله Using Passive cooling technology in hot climate cities of Iran to reduce energy consumption pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در علوم مهندسی و پایه
تعداد صفحات: 4
چکیده:

In recent years, using of air-conditioning devices at summer season has been increased considerablyspecially in cities that are located in hot climate regions. Most of big cities of Iran are in hot and dry climate area, soutilizing of air conditioning system has been growth noticeably in last decay. According to scientific collected data,consumption of electricity in an average apartment is around 35% of total electricity consumption. Also theconsumption of electricity in hot season is two times greater than cold season. So, it is clear that using airconditioningand cooling systems is the main reason of this great amount of energy consumption and near 30% ofenergy use in air-conditioning systems. Considering of this subject, efforts to decrease saving electricity in these bigcities is an important national issue. In this paper regarding to applications of passive energy technology inresidential or office buildings, new methods have been investigated to improve new buildings in these cities. Afterinvestigation of these innovative methods for using passive energy in cooling and air-condition system, two methodshas been collected that are suitable for big cities of Iran which are located in hot climate regions. Using advance cooltower in buildings and passive radiative cooling are two appropriate methods for very effective summer coolingstrategies and effect of these methods on energy management in these cities has been study analytically.Key words: passive cooling, electricity, sustainable methods

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 آبان 16 , ساعت 5:46 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله در مورد تحیق برای درس اجزا ماشین pdf دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد تحیق برای درس اجزا ماشین pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد تحیق برای درس اجزا ماشین pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد تحیق برای درس اجزا ماشین pdf :

تحیق برای درس اجزا ماشین

چکیده :
آنالیز روانکار از سه جهت قابل بررسی است :
مراقبت و جلوگیری از الودگی روغن بواسطه ذرات خارجی
• مقایسه خواص فیزیکی و شیمیایی روغن با روغن نو . این مقایسه مشخص می نماید که آیا روغن هنوز خاصیت روانکاری کافی را دارا می باشد یا خیر .
• آنالیز ذرات فلزی جهت تشخیص وضعیت فرسایش قطعاتیکه در تماس با روغن هستند .

مراقبت و کنترل وضعیت فرسایشی دستگاه یکی از سه وجه مهم آنالیز روغن می باشد. حرکت نسبی قطعات روانکاری شونده همواره با اصطکاک میان سطوح در تماس همراه است . با وجودی که این قطعات معمولاً با لایه نازکی از روغن پوشیده شده اند با این حال این اصطکاک باعث یک سیستم روغن کاری به صورت معلق می مانند. لذا میزان نسبی فلزات مختلف موجود در روغن رابطه مستقیم با وضعیت فرسایش مجموعه دارد . مهمترین روشی که امروزه جهت تشخیص میزان فلزات فرسایشی بکار می رود آنالیز عنصری روغن می باشد . پروژه حاضر به جهت شناخت منابع این فلزات فرسایشی در موتورهای متداول تهیه شده است .
در این پروژه به نکات حائز اهمیت در افزایش کارائی برنامه مراقبت وضعیت ( CM)اشاره شده اشت .
مقدمه
طی سالهایی که ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی ابداع و تکامل یافته اند ، موضوع نگهداری و تعمیرات (نت) آنها پیوسته به عنوان یکی از مهمترین مسائل مرحله بهره برداری مورد توجه بوده است ، در این رابطه تلاش برای دستیابی به روشهایی جهت افزایش هر چه بیشتر کارایی ، ایمنی و کاهش نیازمندیهای تعمیراتی ادامه داشته است .
پیشرفتهای تکنولوژی در ساختمان تجهیزات مکانیکی و ساخت ماشین آلات پر قدرت پیچیده و گرانقیمت ضرورت توسعه و بهبود روشهای (نت) را ایجاب نموده است . در همین رابطه تجارب موفقیت آمیز بکار گیری تکنیکهای «مراقبیت وضعیت » ماشین (C&M)در صنایع بزرگ و بویژه سازمانهای نظامی کشورهای صنعتی ، تدریجازمینه انتقال و استفاده از این روشها در صنایع کوچکتر و سازمانهای غیر نظامی را نیز فراهم آورده است .

اعمال یک برنامه موثر کنترلی و نظارتی بر وضعیت تجهیزات و سیستمهای مکانیکی ، کاهش هزینه های مستقیم را برای صنایع تولیدی و پروژه های عمرانی به دنبال خواهد داشت . در صنایع و تجهیزات نظامی علاوه بر ابعاد اقتصادی ، بهبود جنبه های ایمنی و ابعاد امینتی و کاهش وقفه های زمانی در بهره برداری از ماشین آلات ،می توان امکان برنامه ریزی موثر در تولید ، افزایش ایمنی ، صرفه جوئیهای مالی و به طور کلی افزایش بازده اقتصادی را بوجود آورد .
آنچه مسلم است طی سالهای گذشته توسعه وبکارگیری روشهای «مراقبت وضعیت » ماشین آلات به عنوان یک روش موثر در نگهداری و عیب یابی سیستمهای مکانیکی آهسته تر از میزان مو.رد انتظار بوده است . متاسفانه این وضعیت در کشورهای در حال توسعه که بیشتر تکیه

آنها بر واردات انواع ماشین آلات صنعتی ، عمرانی حمل و نقل و نظامی است ، محسوس تر می باشد .
ایجاد ، بکار گیری و توسعه روشهای نظارتی بر سیستمهای مکانیکی به عنوان ابزار (نت) باعث طول عمر ماشین آلات و همچنین کاهش نیاز به مصرف قطعات یدکی می گردد . این جریان

به معنی کاهش فروش ماشین آلات و قطعات یدکی خواهد بود که این خود مغایر سیاستهای شرکت های عظیم چند ملیتی است ، چرا که توقیت و توسعه روشهای پیشرفته در (نت) تضاد قهری با رونق بازار فروش قطعاتو ماشین آلات داشته است . این خود دلیل روشنی بر عدم حمایتهای لازم از طرف این کمپانیها در زمینه تحقق ، توسعه و ترویج روشهای پیشرفته (نت ) است . از این رو ، حتی درمورادیکه چنین تکنیکهایی جنبه عملی کاربردی یافته مصرف کنندگان کمتر تشویق به بکار گیری انها شده اند و حتی از آشنایی با نحوه و برخورداری از منافع آن محروم بوده اند .

 

فصل اول
استراتژی نگهداری و تعمیرات :
به طور کلی کار نگهداری و تعمیرات ماشین آلات از طریق یکی از روشهای ذیل تحقق می یابد :
1- تعمیرات بعد از خرابی دستگاه
2- تعمیرات منظم پیشگیرانه
الف : تعمیرات بعد از خرابی
اتکاء به روش تعمیر بعد از خرابی توسط هر مدیر صنعتی که بکار گرفته شود به عنوان یک روش غیر کارا ، غیر قابل اطمینان و پر هزینه مطرح می باشد . برخی از معایب این روش ابتدایی
1- داشتن اطلاع قبلی از نقص پیش از بروز خرابی تقریباً غیر ممکن است .
2- وجود یک نقیصه در یک قطعه از ماشین می تواند باعث توسعه و تسری خسارات به سایر قطعات گردد .
3- خرابی و توقف ناگهانی ماشین الاتی که در یک مجموعه از ماشین آلات کار می کند به طور اجتناب ناپذیری بر کار دیگر ماشینها و بخشهای فعال اثر بازدارنده ای دارند . این پدیده علاوه بر ضایعات سنگین مالی در فعالیتهای عمرانی برای ماشین آلات نظامی نظیر : کشنده ها ، تانکها و غیره هنگام عملیات از حساسیتهای فوق العاده برخوردار است .
4- تهیه و تدارک قطعات یدکی مورد نیاز و گردآوری افراد متخصص مربوطه به منظور انجام سریع و اقتصادی انواع تعمیرات پیش بینی نشده بسیار مشکل و یا غیر ممکن به نظر می رسد .
5- در مورادیکه ماشین آلات خارج از محیطهای محدود کارگاهی و دور از مرکز تعمیر فعالیت دارند (پروژه های عمرانی ، حمل و نقل و غیره ) (On Site) در صورت بروز خرابی منجر به تعمیرات اساسی ، انجام عملیات تعمیراتی دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد که طولانی تر شدن خواب دستگاه و افزایش هزینه های تعمیراتی از ان جمله است . معمولاً در رابطه با ماشین آلات عمرانی و حمل و نقل ، خسارات مالی ناشی از توقف دستگاه و وقفه در کار به میزان قابل توجهی بیش از خود هزینه تعمیر می باشد .
ب : تعمیرات پیشگیرانه منظم
تعمیرات پیشگیرانه در مقایسه با روش قبل از کارآیی بالاتری برخوردار می باشد و معمولاً از طرف سازندگان ماشین آلات به عنوان تعمیرات یا بازدیدهای زمینی پیشنهاد می گردد . علیرغم اینکه تعمیرات پیشیرانه برخی از معایب روش قبل را در خود ندارد ، در عین حال با طولانی شدن فاصله زمانی بین بازدیدها احتمال خرابی دستگاه در طول این فاصله زمانی افزایش

می یابد در این صورت مدیریت ماشین آلات علاوه بر هزینه تعمیرات پیشگیرانه هزینه خرابیهای پیش بینی نشده را نیز متحمل خواهد شد . از طرف دیگر با کوتاهتر نمودن فاصله زمانی بین دو بازدید با افزایش هزینه تعمیرات مواجه خواهیم بود . به هر حال در نهایت مدیریت تعمیرات بر مبنای تجارب خود می تواند بهترین فاصله زمانی مناسب (زمان بهینه ) را برای بازدیدها و
برخی از معایب روش تعمیرات پیشگیرانه منظم به طور اجمال عبارتند از :
1- باز و بسته کردن قطعات به خودی خود می تواند باعث آسیب دیدن آنها گردد .
2- تعمیرات زمانی می تواند منجر به تعویض قطعاتی شود که ممکن است

3- عدم دقت کافی در مراحل باز و بست قطعات منجر به آسیب و بروز عیوب بعدی می گردد .
4- چون اطلاعات دقیق درباره وضعیت قطعات داخلی سیستم در دسترس نیست ، ممکن است حتی پس از تعمیر مشکلات و عیوب هنوز در سیستم باقی مانده و در بین دو فاصله زمانی تعمیرات (دوره ای ) بروز نماید .
5- انجام تعمیرات دوره ای به صورت کامل و دقیق برای یک مجموعه از ماشین آلات مستلزم وقت و هزینه بسیار سنگینی است . در ارتباط با ماشین آلات فعال در خارج از کارگاه (متحرک ) نظیر ماشیم آلات عمرانی ، حمل و نقل و غیره به لحاظ پراکندگی و اینکه اغلب در مناطق دور از مراکز تعمیر فعال هستند این جنبه از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و تحقیق آن مستلزم ایجاد تشکیلات وسیع ، تامین نیروی انسانی و هزینه بیشتری می باشد.
ج : نگهداری و تعمیرات برپایه مراقبت وضعیت
منظور از نگهداری و تعمیرات بر اساس وضعیت عبارتست از : بدست آوردن علائم و نشانه هایی از وضعیت سیستم در حالیکه ماشین همچنان مشغول کار می باشد تا دستگاه بتواند در یک شرایط ایمنی و اقتصادی ادامه کار دهد یا مورد تعمیر واقع شود .
روشهای متعددی برای مراقبت وضعیت (CM) ابداع و متداول شده است از انجمله :
– آنالیز روغن
– آنالیز ارتعاشات
برخی از محاسن یک برنامه مراقبت وضعیت :
– کاهش سطح تعمیرات عمومی

– کاهش قابل توجه خرابیهای زنجیره ای
– کاهش تعداد خرابیهای سنگین پر هزینه
– کاهش مصرف قطعات مصرفی و قطعات انباری
– امکان کنترل کیفی مواد مصرف

ی نظیر روغنها و فیلتر ها
– افزایش امکان برنامه ریز (نت )
– ارتقاء سطح دانش فنی و تخصصی نیروی انسانی در گیر کار (نت )
– بهبود ایمنی کار دستگاه و برنامه تولید
– امکان کنترل کیفیت تعمیرات
– کنترل فرسایش غیر عا

دی و

کاهش خرابیهای زودرس
– کاهش هزینه سرویس از طریق افزایش فاصله زمانی سرویسها
– افزایش عمر مفید دستگاه
– افزایش کارآئی ماشین
– کاهش هزینه تولید
– آماده بکار بودن بیشتر ماشین بویژه در مواقع حساس
علیرغم نقاط قوت برنامه های مراقبت وضعیت علل عدم بکارگیری آنها در صنایع مختلف بایستی بررسی و ریشه یابی شود . برخی از علل عدم بهره گیری استراتژی تعمیر بر اساس وضعیت توسط مدیران صنایع را می توان به شرح ذیل خلاصه نمود :
– این روش هنوز به عنوان یک راه حل موثر برای مدیران صنایع شناخته شده نیست.
– عدم اعتقاد برخی از مدیران به کارآئی این روشها به دلیل کمی تجربه یا کمی اطلاعات
– عدم اطمینان از اقتصادی بودن این روشها
– عدم وجود افراد با تجربه و متخصص در این زمینه
– خدمات آزمایشگاهی وجود ندارد .
برنامه «مراقبت وضعیت » ماشین آلات در سازمانهای بزرگ
شاید اعمال نظارت بر مجموعه های کوچک اجرائی که دارای تعداد حدودی ماشین آلات و نیروی انسانی هستند از طریق بازدید و کنترل مستمر و مستقیم ، عملی و تا حدی موثر باشد ولی در سازمانهای بزرگ نظیر یک شرکت حمل و نقل بزرگ جاده ای یا یک پیمانکار بزرگ ساختمانی که تعداد کثیری از ماشین آلات آنها دور از چشم مدیران که در یک محدوده وسیع جغرافیایی پراکنده هستند اعمال نظارت و و کنترلهای لازم آسان نیست .وجود سیستمهای مدیریتی واسطه ای بر دو قابلیت نظامهای کنترلی و

نظارتی سنتی مشاهداتی را کاهش میدهد و در نتیجه نیاز به روشهای نوین کنترلی و نظارتی کاملاً احساس می شود .
خرابی و توقف پیش بینی نشده یک دستگاه علاوه بر ایجاد هزینه های سنگین تعمیرات ، باعث اختلال در برنامه کاری سایر ماشین آلات همکار و افت قابل توجه راندمان مجموعه می شود . تعداد بروز این حوادث ، که بسیار مهم و مداول است ، در نهایت آشفتگی و بی نظمی جریان کار ، افزایش قابل توجه هزینه ها و

استیصال مدیران را موجب می گیردد . و به همین دلیل معمولاً خسارت ناشی از تبعات خرابی و توقف دستگاهها به مراتب بیش از خسارت ناشی از خود خرابیها ذکر می شود .
تشخیص صحیح و به موقع عیب ، رفع عوامل ایجاد خرابی پیش بینی زمان و تعمیر و برنامه ریزی انجام آن مناسبترین راه برای کنترل

فعالیت و راهبری ماشین آلات می باشد .
محورهای برنامه مراقبت وضعیت ماشین آلات
تجارب حاصله از اجرای برنامه های مراقبت وضعیت ماشین آلات طی سالیان گذشته نشان می دهد که بکارگیری این برنامه ها در صن

ایع مختلف نظامی و غیر نظامی از نقطه نظرهای مختلف حائز اهمیت بودهاست که عمدتاً شامل محورهای ذیل می باشند:
– اقتصادی
– ایمنی
– امنیتی
اقتصادی :
برخی از مدیران اجرائی معتقداند که کارگاهای بزرگ عمرانی نظیر ساخت سد و یا جاده یعنی وجود و فعالیت ماشین آلات ، بدون ماشین تحقق این پروژه ها قابل تصور نیست . از طرفی سرمایه اولیه تامین ماشین آلات و هزینه راهبری و نگهداری آنها بخش قابل توجهی از بودجه و اعتبارات را به خود اختصاص می دهد . هر چند به دلایل مختلف هیچگاه سهم واقعی ماشین آلات در سبد بودجه پروژه ها مشخص نشده است .
بر اساس تحقیقات دامنه داری که در برخی از کشورهای صنعتی در این زمینه به عمل آمده است می توان گفت که از طریق اعمال برنامه های مهندسی مراقبت وضعیت ، با یک تقریب قابل قبول تا 25 در صد می توان گفت در هزینه های مستقیم (نت) صرفه جویی نمود و در حالیکه نویسنده معتقد است با توجه به شرایط اقلیمی و فنی ایران حتی می توان این میزان را افزایش داد . بر اساس نظر یکی از محققین صرفه جویی حاصل از کاهش تبعات خرابیها را می تواند به بیش از 50 در صد نیز رساند .
طی سالهای اخیر مدیران صنایع در کشورهای صنعتی اقدام به انتشار ارقام مربوط به منافع حاصل از بکارگیری روشهای (MCM) نموده اند ، در همین ارتباط نتایج کار تحقیقاتی یکی از موسسات تحقیقات صنعتی در اروپا در مورد منافع اقتصادی حاصل از ایجاد برنامه ‹ مراقبت وضعیت › در نمودار (شکل 8) ارائه شده است .
به عنوان نمونه در یکی از معادن ذغال سنگ یکی از کشورهای صنعتی طی یک دوره مطالعاتی اثر اجرای برنامه مراقبت وضعیت روی ماشین آلات آن

ها مورد ارزیابی قرار گرفت . در مرحله اول ماشین آلات معدن طی مدت یک سال بدون اعمال برنامه مراقبت وضعیت بکار خود ادامه دادند و در یکسال بعد همان ماشین آلات تحت پوشش برنامه مراقبت وضعیت قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که در مقابل میزان تقریباً مساوی برش مقدار تعویضات تعمیر قسمتهای عمده ماشین آلات در سال اول 7 و در سال دوم 4 مورد بود . میزان تناژ از دست داده در سال اول بیش از هشت هزار و در سال دوم تنها ه

 

شتصد تن بوده است و

در کل بیش از سیصد هزار دلار صرفه جزئی داشته اند . و این در حالی بوده که برنامه مراقبت وضعیت به دلیل محدودیت تجهیزات به صورت غیر جامع انجام گرفته بود .
ایمنی :
به همان میزان که توسعه صنعت و ابداع وسایل و تجهیزات مختلف صنعتی امکان راحتی زندگی انسان و سهولت و سرعت انجام فعالیتها را افزایش داده در صورت عدم رعایت اصول و نکات فنی و ایمنی زمینه های بروز حوادث خطرات جدی ضایعات انسانی و اقتصادی را افزایش خواهد داد . شاید بتوان به سیستمهای حمل و نقل هوائی به عنوان یکی از مصادیق اشاره نمود . به همین دلیل امروزه در کلیه ناوگانهای هوائی بکار گیری روشهای مراقبت وضع

یت جزء اصول قطعی برنامه های (نت)می باشد . دیگر صنایع نیز در بکار گیری این روشها پیشرفتهای چشمگیر داشته اند در برخی از کشورهای صنعتی به طور مثال ، فعالترین آزمایشگاههای آنالیز روغن در خدمت صنعت راه اهن آنها می باشد و باین ترتیب توانسته اند علاوه بر جنبه های اقتصادی احتمال خرابی و توقف پیش بینی نشده قطارها را که باع

ث سرگردانی ، ناراحتی و یا بروز خطرات جانی برای مسافران خواهد بود به حداقل برسانند .
امنیتی :
طبیعتاً مسائل امنیتی در مقایسه با سایر مباحث از اهمیت به مراتب بیشتری برخوردار می باشد . لذا در همه کشورها موثرترین پدیده های علمی و دانش فنی روز در خدمت سیسمتهای نظامی و امنیتی آن کشور قرار می گیرد . به همین دلیل رشد و توسعه رشته های علمی مرتبط با روشهای ‹ مراقبت وضعیت› نیز ابتدائاً با کاربردی در صنایع و تجهیزات نظامی انجام پذیرفته و اولین تجارب علمی و کاربردی آن در ماشین آلات و تجهیزات نظامی کشورهای صنعتی بدست آمده است . چرا که در شرایط عملیات نظامی و یا هر عملیات اضطراری ، حصول اطمینان از وضعیت سلامت تجهیزات بسیار مهم و حیاتی است و در حال حاضر ‹ مراقبت وضعیت › بخش موثری از برنامه های (نت) آنها می باشد.
باتوجه به نوع دستگاهها و میزان دقت مورد انتظار در برنامه (نت) می توان یک یا ترکیبی از روشها را بکار گرفت . تکنیکهای مراقبت وضعیت از طریق آنالیز ارتعاشات معمولاً برای سیستمهای مکانیکی مستقر با حرکات دورانی بیش از سیستمها با ح

رکت رفت و برگشتی مورد استفاده واقع می شوند (نظیر توربینها ، ژنراتورها و غیره).

فصل دوم
روش آنالیز روغن :
یک روان کننده را می توان در حد دیگر اجزاء یک دستگاه مکانیکی مورد ارزیابی قرار داد چرا که در طی دوره کار وظایف مهمی را به عهده دارد.
با آزمایش نمونه روغن گرفته شده از ماشین اندازه گیری قابلیت روان کننده برای انجام وظایف اصلی آن ممکن گشته و همچنین اطلاعات وسیعی راجع به کار و شرایط سلامتی ماشین بدست می آید.

تکنیکهای آنالیز روغن می تواند به عنوان روشهای مفیدی برای نظارت و کنترل ماشین آلات صنعتی عمرانی حمل و نقل و نظامی مورد استفاده واقع شوند . در واقع به دلیل اینکه روغن در تماس دائم با سطوح قطعات مختلف سیستم قراردارد بنابراین با نمونه گیری می توان اطلاعات درون سیستم را به خارج از آن منتقل و در اختیار تشکیلات کنترلی و نظارتی ماشین آلات قرار دارد . در حقیقت با استمرار این نظارت می توان قبل از پیشرفت و توسعه خرابی و رسیدن به مرحله بحرانی اقدامات پیشگیرانه ای را معمول داشت .
آنالیز روغن از زمانهای گذشته به عنوان یک بخش از برنامه نت در صنایع نظامی و غیر نظامی بکار گرفته شده است و در حال حاضر نیز بنحو موفقیت آمیزی در صنایع کوچکتر گسترش یافته و عملاً بکار گرفته می شود . نقطه قوت این تکنیک قابلیت آن در شناسایی آلودگی فرسایش و عیب سیستم در مراحل اولیه است . باین ترتیب این فرصت بدست خواهد آمد تا اقدامات در زمانی جهت پیشگری و یا برنامه ریزی تعمیرات در زمان مناسب صورت پذیرد . همچنین با تجزیه و تحلیل ذرات بدست آمده از روغن نمونه ، از نظر : اندازه ، رنگ ، شکل و تراکم ، شناسایی نوع و محل عیوب میسر می گردد . شکلهای (1) تا (3) چند نوع ذرات فرسایشی شناسایی شده در روغنهای مورد آزمایش را نشان میدهد . امروزه روش « مراقبت وضعیت » سیستمهای مکانیکی از طریق آنالیز روغن به کمک متدها و ابزار مختلف در سطح گسترده ای در خدمت صنعت دنیا می باشد .
آنچاه مسلم است ایجاد و ره اندازی یک سیستم کنترل و نظارت برای هر مجموعه صنعتی خود نیاز به سرمایه گذاریهای مادی و انسانی داشته و طبیعتاً دستیابی به یک سیستم پیشرفته و کارا مستلزم زمان ، دانش فنی و کسب تجارب کافی نیروهای انس

انی می باشد . به همین دلیل معمولاً توصیه می شود . در مرحله راه اندازی و به خدمت گیری تکنیک «مراقبت وضعیت» از روشها و تجهیزات ساده تر استفاده گردد .
آنالیز روغن یک راه حل
امروزه روش آنالیز روغن ماشین آلات یکی از روشهای موثر «مراقبت وضعیت » است که برای کنترل قسمتهای مهم ماشین نظیر موتورها ، گیربکسها ، سیستمهای هیدرولیک و به طور کلی قسمتهائیکه در آن از روغن به عنوان روان کننده استفاده می شود ائط نقلیه سنگین جاده ای ، ماشین آلات عمرانی ، تجهیزات نظامی چون تانکها ، چرخبالها ، جنگنده ها و الخ ، به عنوان یک روش موثر شناخته شده اشت .
در واقع در روش آنالیز روغن ، از روانکار به عنوان یک منبع سرشار اطلاعات استفاده می شود . گردش روغن در داخل سیستم این امکان را بوجود می آورد تا آثار اتفاقات و یا تغییرات وضعیت سیستم به خارج از آن منتقل گردد . اطلاعات موجود در روغن با انج

ام آزمایشات مختلف که بر روی چند قطره از آن صورت می پذیرد قابل استخراج می باشد . با مقایسه نتایج آزمایشات هر مرحله با مراحل قبل می توان هر گونه تغییرات در وضعیت کار و سلامت دستگاه را شناسائی نمود .

فصل سوم
اطلاعات استخراجی از نمونه
الف ) راجع به خود روغن :
مشخصات روغن مصرفی هر دستگاه بایستی دقیقاً منطبق با ویژگیهای روغن تعریف شده آن دستگاه باشد . روغن مصرفی ، توسط طراح دستگاه ، با توجه به بار وارده ، دما و دیگر شرایط کاری دستگاه تعریف می شود . هر گونه تخطی در مشخصات روغنتعریف شده منجر به خسارات تدریجی و نامحسوس و یا سریع محسوس خواهد شد .
با آزمایش نمونه روغن ، از صحت مشخصات مورد انتظار اطمینان حاصل خواهد شد بعضا روغن مورد آزمایش به دلیل مسائلی نظیر موارد ذیل فاقد شرایط لازم جهت مصرف خواهد بود :
– فعل و انفعال شیمیایی و فساد روغن
– عدم وجود مواد افزونی لازم
– عدم تطبیق ویسکوزیته
– آلودگی با آب
– آلودگی با گرد و غبار
– آلودگی با سوخت
– آلودگی با دیگر مواد
مواد افزودنی :
معمولاً روغن پایه که از نفت خام تهیه می شود فاقد ویژگیهای کافی جهت کار در دستگاهها می باشد به همین دلیل با توجه به مورد مصرف روغن ، برای حصول خواصی نظیر اسید ، ضد زنگ ، ضد اکسید ، ضد کف و غیره ، موادی به روغن پایه اضافه می گردد که نوعاً بخش قابل توجهی از قیمت تمام شده روغنهای تولیدیرا تشکیل می دهد . عدم وجود مواد افزودنی مورد نظر در روغنها عمدتاً به دلایل ذیل می باشد :
– اشتباه در انتخاب روغن (سهواً یا عدم آگاهی )
– فساد و از دست دادن خاصیت به دلیل گذشت زمان و

کار زیاد روغن
– تعمد و سوء استفاده (خرید یا فروش روغن فاقد کیفیت مورد انتظار )
زیانهای عدم وجود خاصیت قلیائی در روغن :
عدد خنثی شدن یک روغن عبارت است از مقدار (بر حسب mg) باز (KOH) یا اسیدی (HCIO4, Hcl) که برای خنثی کردن مواد اسیدی یا بازی موجود در یک گرم روغن لازم است و واحد آن mgKOH است .
– گوگرد در سوختها در اثر احتراق تبدیل به CO2 و تا حدی

So3 و نهایتاً اسید می شود ، لذا گوگرد از لحاظ اسیدی کردن روغنها مهم است اما در عین حال یکی از عناصر تشکیل دهنده بسیاری از مواد افزودنی نیز می باشد. چنین گوگردی که به صورت ترکیب وجود دارد ، تا میزان 5/0 % بی ضرر است .
– روغنهای روان کننده در معرض تماس با هوا ( و اکسیژن) قرار می گیرند و علیرغم عدم میل ترکیبی آنها نسبت به اکسژن ، به علت بالا بدون درجه حرارت کار انها و نیز حضور فلزاتی مثل مس و آهن که کاتالیزور هستند و گوگرد و … واکنش اکسید اسیون روغنها اتفاق می افتد و این مواد اکسیده می شوند و هر روغنی که بیشتر پالایش شده باشد دیرتر اکسید می شود . با این وجود بهترین روغنها نیز در مقابل حراتهای بالا قرار به تحمل نیستند ، لذا اکسیده شدن روغنها منجر به ایجاد دو نوع مواد ناخواسته ذیل می گردد :
1- مواد غیر محلول در روغن که عبارتند از رزین ها ، لعاب و یا لجن
2- مواد محلول در روغن که عمدتاً که عمدتا اسیدهای آلی و پر اکسیدها هستند. نکته مهم اینکه خود این محصولات اکسیداسیون ، بویژه پرپر اکسیدها ، کاتالیز.ر واکنش اکسیداسیون هستند و سرعت اکسیده شدن روغن را افزایش می دهند .
– اکسیداسیون بویژه پراکسیدها کاتالیزور واکنش اکسیداسیون هستند و سرعت اکسیده شدن روغن را افزایش میدهند .
– اکسیداسیون روغنها باعث افزایش ویسکوزیته روغنها می شود .
– رسوبات حاصل از اکسید اسیون ممکن است باعث چسبیدن قطعات به یکدیگر شوند .
– رسوبات حاصل از اکسید اسیون باعث سائیده شدن آنها و نیز سبب مسدود شدن سوراخهای فیلترها و راههای باریک عبور روغن می شوند .
به طور خلاصه ، ایجاد اسید و عدم وجود قلیا جهت خنثی نمودن آن ، لجن ،‌کف کردن زیاد ، جدا نشدن روغن از آبی که احتمالاً با آن مخلوط می شود ، خوردگی ،و ویسکوزیته شدن (عدم جاری شدن روغن) جزء صدمات اکسیداسیون روغن به

شمار می روند .
گرانروی (ویسکوزیته ) و زیانهای ناشی از عدم وجود گرانروی مناسب :
ویسکوزیته اولین و مهمترین ویژگی مورد انتظار روغنهای مصرفی می باشد . هر گونه انحراف از میزان ویسکوزیته تعریف شده قطعاً منجر به خسارات سنگین دستگاه خواهد شد . لذا پیوسته از صحت ویسکوزیته روغنهای مصرفی ماشین آلات بایستی اطمینان حاصل نمود . به این منظور هم روغن نو و هم مصرف شده جهت ادامه استفاده م

ورد آزمایش غلظت قرار می گیرند .
گرانروی (ویسکوزیته ) شاید مهمترین خاصیت فیزیکی روغنهای روان کننده معدنی باشد . زیرا تشکیل لایهای از روغن برای کاهش سائیدگی و اصطکاک ، عمدتاً به ویسکوزیته آن بستگی دارد . در اثر کاهش دما ، ویسکوزیته کم می شود و بالعکس و درفشارای بالا و زیاد نیز ویسکوزیته زیاد می شود .
– ویسکوزیته باید به اندازه کافی باشد و نه بیش از آن تادستگاه در سرعتهای زیاد از لحاظ رسیدن و روغن به لابلای همه قطعات ، دچار کمبود نشود و از طرفی آنقدر بالا باشد که هنگام کار دستگاه سائیدگی یاتاقان و یا سایر قطعات را حاصل نشود .
به طور خلاصه دقت انجام وظایفی از روغنهای مثل : روغنکاری (کاهش اصطکاک و سائیدگی) انتقال حرارت و خنک کردن ، انتقال نیرو و ضربه گیری (در مقابل بار ) به مناسب بودن ویسکوزیته آن بستگی دارد .
آلودگی :
بر اساس تحقیقات به عمل آمده آلودگی روغنهای مصرفی ، حتی روغنهای نو ، یکی از عوامل عمده استهلاک سیستمهای هیدرولیک ، موتورها و دیگر تجهیزات می باشد . در یک مقایسه ، میزان آلودگی تعداد زیادی از ماشین آلات فعال در ایران چندین برابر بیش از آلودگی ماشین آلات در یکی از کشورهای صنعتی تحت پوشش برنامه «مراقبت وضعیت» بودند گزارش شده است . منابع عمده آلودگی معمولاً ناشی از محیط کاردستگاه سیستم فیلتر ضعیف ، آب بندی ضعیف و غیره می باشد . از طریق آنالیز دوره ای روغن می توان پیوسته وجود این عوامل مخرب را کنترل نمود.
شاید بتوان قدرت و توانایی روشهای آنالیز روغن در تشخیص میزان و نوع آلودگی سیستمهای مکانیکی نظیر : موتورها ، سیستمهای هیدرولیک و غیره را به عنوان یکی از جنبه های برجسته این روشها ذکر نمود . رابطه فیمابین میزان آلودگی و قابلیت اطمینان سیستم توسط کمیته ای در صنایع یکی از کوشرهای صنعتی بررسی گردید ، نتیجه تحقیق نشان داد که 55% مسائل گزارش شده ناشی از وجود گرد و خاک می باشد . البته این نتایج بهبود قابل ملاحظه ای را در مقایسه با ارزیابی که ده سال قبل از آن انجام شده بود نشان می دهد این بهبود نتیجه مستقیم استفاده از ابزار موثرتر در کار فیلتر هوا در روغن بوده است .
زیانهای ناشی از وجود آب :
روغنها نباید آب داشته باشند ، زیرا آب اثرا

ت نامطلوبی روی کارآئی روغنهای گوناگون دارد . ولی به هر حال آ‘ ، از طریق گوناگون (مثل احتراق سوخت در موتورها و یا نشت آب در توربینها ) وارد روغن می شود که باید به طریقی (مثل تبیخر و…) از آن جدا شود .اندازه گیری مقدار آب از لحاظ اثری که روی خواص بازدارندگی ، خوردگی و اکسید اسیون روغن دارد ، ضروری است . وجود آب می تواند روی عمر روغن ، اثری 3 تا 10 برابر داشته باشد و در بعضی از یاتاقانها خوردگی شدید بوجود آورد . بعضی روغنها مثل روغن توربین و روغنهای تجهیزات پنوماتیک ، طوری ساخته می

شوند که نسبت به آب ، مقاومت بیشتری داشته باشند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 آبان 16 , ساعت 5:46 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله در مورد کشاورزی و توسعه pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد کشاورزی و توسعه pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد کشاورزی و توسعه pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد کشاورزی و توسعه pdf :

کشاورزی و توسعه

هم اکنون بیش از سه دهه از توجه جهانی به موضوع حفاظت محیط زیست وحدود دو دهه از مباحث پیرامون توسعه پایدار می گذرد. قبل از این ایام، در تمامی پروژه های توسعه، صرفاً دیدگاه اقتصادی و ایجاد در آمد و بازده اقتصادی بیشتر، مد نظر بود. لیکن در دهه 1970 میلادی این ذهنیت در افکار سیاستگذاران و برنامه ریزان توسعه مطرح گردید که این گونه روند رشد اقتصادی نهایتاً منجر به تخریب محیط زیست، نا برابری اجتماعی،کاهش منابع و; میشود وجبران این معضلات در دراز مدت موجب ضررهای فراوان اقتصادی خواهد شد

کمسیون جهانی محیط زیست و توسعه در سال 1987 ، توسعه پایدار را چنین تعریف کرد: «توسعه ای که بدون مخاطره انداختن توان نسلهای آینده برای رفع نیازهای خود، پاسخگوی نیازهای حال حاضر باشد». این مفهوم طی تعریف زیر برای بخشهای مواد غذایی وکشاورزی دقیقتر بیان شد ودر سال 1988 توسط شورای فائو مورد پذیرش قرار گرفت:

«توسعه پایدار، مدیریت و نگهداری منابع طبیعی و جهت بخشی تحولات وساختار اداری است، به طوری که تأمین مداوم نیازهای بشری و رضایتمندی نسل حاضر و نسلهای آینده را تضمین کند. چنین توسعه پایداری(در بخشهای کشاورزی، جنگلداری وشیلات) با حفاظت زمین، آب وذخائر ژنتیکی گیاهی وجانوری همراه است، تخریب زیست محیطی به همراه ندارد، از فناوری مناسب استفاده می کند، از نظر اقتصادی بالنده وپایدار واز نظر اجتماعی مورد قبول است.»

اهداف اساسی توسعه کشاورزی
* امنیت غذایی از طریق ایجاد توازن مناسب وپایدار بین خودکفایی واتکای به نفس؛
* ایجاد درآمد واشتغال در نواحی روستایی، خصوصاً به منظور ریشه کنی فقر؛
* حفظ منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست.

راهبردهایی برای توسعه کشاورزی و روستایی:
سه معیار کلیدی برای گزینش روشهای راهبردی در مورد کشورهای صنعتی وکشورهای در حال توسعه به طور یکسان قابل اعمال هستند:
1-افزایش کارایی وبهره وری:کارآیی وبهره وری از طریق کاربرد پایدارتر منابع از جمله نیروی کار، دسترسی بهتر به تکنولوژیهای جدید، استفاده صحیح از نهاده ها وچرخه های زیست شناختی و فرآوری در مزرعه قابل افزایش است.
2- ایجاد تنوع:در این راستا دو نوع تنوع مختلف قابل حصول است: تنوع در نظامهای تولیدی وتنوع در فعالیتهای اقتصادی. نوع اول از طریق سازگارکردن الگوهای کشت محصولات، فعالیت های دامداری، نظامهای پرورش آبزیان، روشهای ماهیگیری و شیوه های جنگلداری با استعدادها و محدودیت های منابع طبیعی حاصل می شود. نوع دوم در نتیجه تلفیق تولید زراعی، جنگلداری وشیلات با فرآوری محصولات تولید شده و تلفیق مشاغل در مزرعه با مشاغل بیرون مزرعه به دست می آید.

3- افزایش برگشت پذیری و به حداقل رساندن مخاطرات: بیشتر روشهایی که برای تولید، فرآوری، خرید وفروش و مصرف محصولات زراعی، دامی و ماهی استفاده می شوند موجب اتلاف منابع و نهاده ها می گردند و خسارات قابل توجهی را قبل و بعد از برداشت دارند. این امر نه تنها موجب کاهش ستانده ها و درآمد می شود بلکه به زوال محیط زیست یعنی نابودی نباتات، فرسایش خاک، آلودگی آبهای زیر زمینی وآلودگی غذا منجر می گردد. اما در خود مزرعه، ضایعات را می توان به عنوان نهاده بازیافت کرد ویا اینکه آنهارا به عنوان محصولات جنبی (از قبیل سوختهای به دست آمده از موجودات زنده) مورد استفاده قرار داد. افزایش اتکا به فرآیندهای زیست شناختی که طبیعت ارائه میدهد،می تواند از هزینه نهاده ها بکاهد

 

کاربرد متعادل نهاده های کشاورزی
استفاده از نهاده های بیرونی در کشاورزی (عمدتاً کودهای معدنی، سموم دفع نباتات وگونه های دانه ای اصلاح شده)به علت خطرات زیست محیطی استفاد بیش از حد آنها، مورد اختلاف نظر بسیار بوده اند. استفاده بیش از حد نه تنها تهدیدی برای محیط زیست است، بلکه هزینه تولید کشاورزان مناطق حاشیه ای را نیز افزایش می دهد. در کشورهای صنعتی، «نهاده های کم» به معنی کاهش سطوح بالای کاربرد کنونی آنهاست.

سطح مناسب نهاده ها برای کشاورزی پایدار چیست؟ در نظامهای تغذی منسجم گیاهان،مواد آلی وکودهای معدنی، به منظورجایگزینی مواد غذایی گیاهی که توسط محصولات زراعی مصرف شده اند، با هم ترکیب می شوند وموجب افزایش باروری خاک می گردند. نظامهای تغذیه منسجم گیاهان را می توان با منابع موجود در شرایط کشاورزی- بوم شناختی و نظامهای کشاورزی مختلف سازگار کرد.
مهار منسجم آفات، جزءکلیدی دیگری از نظامهای کشاورزی پایدار است. شیوه های کاشت وتولید، از طریق به حد اقل رساندن کاربرد سموم شیمیایی، دفع آفات وبه کار گرفتن اصول مبتنی بر بوم شناسی آفات (از قبیل چرخه های زندگی آفات وروابط صیاد/ صید)، قابل اصلاح هستند، به طوری که کشاورزان بتوانند از هزینه های خود بکاهند واز خطرات ناشی از کاربرد بیش از حد سموم دفع آفات احتراز کنند.

در عین حال، محروم کردن کشاورزان از کاربرد نهاده ها، که باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی می گردد، راه حل مناسب مشکل نخواهد بود. تعیین توازن مناسب بین تکنولوژیها، به منظور تضمین کاربرد بی خطر نهاده ها، با توجه به شرایط محلی در کشور، وظیف پژوهشگران است؛ و ایجاد انگیزش و زیر ساخت اقتصادی، به منظور تأمین دسترسی به نهاده های مورد نیازشان، وظیفه سیاستگذاران است.
کشت زیتون با حفظ منابع آب و خاک و حاصلخیزی عرصه‌های مستعد به توسعه کشاورزی پایدار کمک می‌کند

مشاور معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: با توجه به اهمیت تولید روغن و نقش این محصول و کالای اساسی در تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه، هدف اصلی توسعه طرح زیتون، تولید و تامین بخش عمده‌ای از روغن خوراکی مورد نیاز کشور است.
جهانگیر عرب فراهم کردن زمینه اشتغال مولد را از دیگر اهداف این طرح عنوان کرد و افزود: زیتون به دلیل مقاوم بودن به عوامل نامساعد محیطی و نیاز آبی کمتر نسبت به سایر گونه‌های باغی، قابلیت کشت در اراضی کم‌بازده و شیبدار را نیز داراست.
وی به حفظ منابع آب و خاک و حاصلخیزی عرصه‌های مستعد اشاره و خاطرنشان کرد: مصرف بهینه آب، افزایش نفوذ آب زیرزمینی، جلوگیری از روان آبها و کاهش هدررفت آب از دیگر مزایای این طرح است.

عرب تعداد کشورهای زیتون‌خیز جهان را 25 کشور عنوان کرد و گفت: طرح زیتون از سال 1372 در کشور آغاز شد و تا پایان سال 1386 تحولات بسیار خوب و مبارکی در این بخش اتفاق افتاد، به گونه‌ایکه تعداد استانهای زیتون‌خیز از سه به 26 استان رسید، مصرف سرانه از 30 گرم به 130 گرم رسید و میزان تولید دانه زیتون از هفت هزار و 800 تن در سال به 16 هزار تن رسید.
وی سطح زیرکشت زیتون در کشور را نیز 121 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: این سطح در سال 1372 تنها سه هزار و 800 هکتار بود که طی سالهای اجرای طرح شاهد رشد چشمگیر سطح زیرکشت بوده‌ایم.

کشاورزی تولید با کیفیت , نگاه به آینده
کشاورزی پایدار به معنای استفاده از علوم بیولوژی، بالاترین میزان و مناسب ترین روش تولید در کشاورزی است. در حالی که در کشاورزی تجاری برای نیل به اهداف تولید کوتاه مدت از نهاده های کشاورزی به طور بی رویه استفاده می شود. این نهاده ها شامل کود، سم، زمین، آب و; است که استفاده های بی رویه از هر کدام ناهنجاری هایی را به دنبال دارد. در حالی که وزارت جهاد کشاورزی عزم جدی برای تولید ارگانیک و کاربرد حداقل سم و کود شیمیایی را در محصولات

کشاورزی دارد، اما آیا روند موجود در استفاده بیش از حد ظرفیت اراضی در کشت های دوم و 4/7 میلیارد متر مکعب بیلان منفی از 44 میلیارد متر مکعب آب در بخش زراعت و به عبارتی 19 درصد بیلان منفی حاکی از رویکرد بخش کشاورزی به توسعه پایدار است؟ به راستی وزارت جهاد کشاورزی می تواند در یک نقد درون سازمانی برآورد کند که مسیر گذر از کشاورزی تجاری به کشاورزی پایدار تاکنون به چه میزان طی شده است؟

با افزایش روزافزون جمعیت و نیازهای فراوان آن از جمله غذا، کشاورزی به روش های ابتدایی و سنتی با بازدهی کم، دیگر جوابگوی این نیازها نیست. در طی سال های گذشته با قطع درختان جنگلی و از بین بردن مراتع، سطح زیرکشت افزایش یافت و با استفاده از تکنولوژی های صنعتی و روش های نوین کشاورزی تا حدودی توانسته بر این نیازها غلبه کند. به کارگیری روش های شیمیایی و مکانیکی هر چند توانست کشاورزی را رونق دهد، ولی جاذبه های منافع کوتاه مدت کشاورزی تجاری به سیستم حساس و آسیب پذیر خاک، این اجازه را نداد که بگوید: چه مدت می توان از این روش کشاورزی استفاده کرد.

در کشاورزی تجاری با استفاده بی رویه و نامتعادل از کودها و سموم که تخریب خاک و از بین رفتن موجودات خاکزی را در پی داشت، توان تولید و حاصلخیزی خاک کاهش یافت و نتیجه این روش کشاورزی، پایین آمدن کیفیت محصولات بود.
در اواخر دهه 60 میلادی با پیدا شدن سموم در زنجیره های غذایی و تجمع عناصر در خاک و آب های زیرزمینی، به تبع آن بروز بیماری های مختلف در انسان، آگاهی مردم از اثرات استفاده از این مواد شیمیایی در کشاورزی افزایش یافت. در دهه ی 70 میلادی قیمت نفت افزایش یافت و به دنبال آن بهای نهاده های اصلی کشاورزی زیاد شد. این امر بیشتر سبب شد که مردم به فکر فرو روند و احساس کنند که منابع طبیعی زمین محدود و جایگزین کردن آنها کاری بس دشوار است.
در سال های اخیر برای نیل به حفظ حیات طبیعی، تنوع زیستی، پایداری منابع خاک و آب و حفظ

محیط زیست، به کشاورزی از دیدگاه پایدار و ارگانیک نگاه شده است. کشاورزی پایدار برای حصول تولید در دراز مدت و سازگار با محیط، بر نهاده های کم انرژی و مقادیر کم مواد شیمیایی متکی است و در آن اثرات متقابل و فرایندهای اکولوژیکی ضروری می باشد که نتیجه آن تولید محصول و غذای سالم تر برای انسان است.
تفاوت کشاورزی پایدار با کشاورزی تجاری که به صورت فشرده از نهاده های کشاورزی استفاده می کنند، در این است که در کشاورزی پایدار بر ثبات عملکرد در طولانی مدت با حداقل تاثیر بر محیط تاکید می شود، در حالی که کشاورزی تجاری بر اهداف کوتاه مدت و حداکثر عملکرد متکی است. باید به این نکته توجه کرد که کشاورزی پایدار به معنی بازگشت به گذشته نیست، چرا که با استفاده از علوم جدید بیولوژی به بالاترین میزان و مناسب ترین روش تولید در کشاورزی رسید. گر چه در بیشتر جوامع با قدرت و نفوذ سیاسی شرکت های تولیدکننده مواد شیمیایی و نفی اثرات ناهنجار استفاده از آنها در کشاورزی، در توسعه کشاورزی پایدار خللی ایجاد کرده است، ولی با پیگیری جوامع علمی و مردم در سیاست دولت ها تغییر روشی مشاهده شده که کنترل و حذف مصرف برخی از این مواد شیمیایی را در پی داشته است.

به علت ناهنجاری های به وجود آمده در سیستم کشاورزی تجاری و صنعتی، جنبش کشاورزی پایدار مبتنی بر اکولوژی زنده خاک شکل گرفته است و حرکت های جهانی نشان می دهد که این جنبش در حال گسترش می باشد و این تغییرات در کشورهای توسعه یافته بیشتر مشاهده می گردد.
در کشاورزی پایدار دو اصل کلیدی وجود دارد که در آن استفاده از مواد شیمیایی بخصوص آفت کش ها و کودها باید به حداقل برسد و به مزرعه به صورت جامع نگریسته شود.
در حالت کلی یکی از منابع تولید محصولات کشاورزی خاک است و اکوسیستم خاک به طور طبیعی در جهت به حداقل رساندن حالت بی نظمی و جلوگیری از تغییرات شدید بلندمدت عمل می کند و نتیجه ی آن حفظ ثبات درون زیستگاه است. بنابراین حفظ تعادل اکوسیستم خا

ک مستلزم مدیریت عواملی است که در جهت حمایت و تقویت جامعه زیستی خاک به کار رود.
امروزه رویکرد جهانی به کشاورزی مبتنی بر ساختارهای زنده خاک است. در این نوع کشاورزی به کار بردن فرآورده های بیولوژیک که با طبیعت اکوسیستم خاک هماهنگ است، در اولویت قرار دارد و خاک به عنوان یک اکوسیستم پویا و فعال در نظر گرفته می شود که مواد و انرژی در آن جریان دارد و موجودات خاکزی و گیاهان از اجرای اصلی آن محسوب می شوند. این موجودات خاکزی از عوامل اصلی تنظیم کننده زنجیره های غذایی و چرخه های حیاتی روابط مفید بین اجرای آن می باشند. دانشمندان علوم گیاهی و کشاورزی توجه خود را بیشتر به خطرات مصرف بیش از حد کودها و آفت کش های شیمیایی و مسایل حفاظت خاک و آب و حفاظت از محیط زیست صرف کرده اند و به طور کلی باید گفت: کشاورزی پایدار باید از نظر اکولوژیکی مناسب، از نظر اقتصادی توجیه پذیر و از نظر اجتماعی مطلوب باشد. کشاورزی پایدار از اهدافی است که باید هر چه سریعتر به آن دست یافت و با استمرار آن نیاز به مواد شیمیایی گران و مخرب را کمتر کرد و با حفاظت از محیط زیست، موجودات و سلامتی جوامع زیستی از طریق برنامه ریزی دقیق، کشاورزی پایدار را حاصل نمود تا نسل های آینده بتوانند از شرایط مناسب محیطی برخوردار شوند و از نعمت های آن بهره جویند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر:
توسعه کشاورزی پایدار بر مبنای دانش از برنامه‌های جهاد کشاورزی است
خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: توسعه کشاورزی پایدار بر مبنای دانش و برنامه از اهداف اصلی سازمان جهاد کشاورزی در سال‌ جاری است.
نوذر منفرد امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: یکی از برنامه‌های مهم ما در سال‌ جاری تهیه و تدوین برنامه توسعه بخش کشاورزی از طریق تعامل و تشکیل کارگروه‌های علمی با حضور دانشگاه خلیج‌فارس است.

وی گفت: با توجه به نام‌گذاری امسال به‌ نام سال «اصلاح الگوی مصرف»، اصلاح و تغییر الگوی آبیاری نخل‌ها از حالت استخری به تحت فشار طشتکی و ردیفی را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: ارتقای کیفیت صنایع بسته‌بندی و فرآوری خرما، توسعه و راه‌اندازی شرکت‌های فنی و مهندسی در بخش کشاورزی، توسعه فعالیت‌های کمیته اصل 44، توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به کمک تسهیلات بانکی از دیگر اولویت‌های برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر است.
منفرد گفت: کشت گیاهان شورپسند در حاشیه رودخانه‌ها و اراضی شور استان، خودکفایی در تولید بذری گندم استان، کاهش مصرف سموم شیمیایی با مبارزه بیولوژیک غیر‌شیمیایی، تولید نشای گوجه‌فرنگی خارج از فصل، تأمین تسهیلات بانکی برای راه‌اندازی مجتمع‌های تولیدی و اتمام مطالعات مکان‌یابی مجتمع‌های دامپروری در سطح استان و ادامه مطالعات فاز یک و دو از دیگر برنامه‌ها و اهداف جهاد کشاورزی استان بوشهر در سال جاری است.

 

توسعه کشاورزی ارگانیک
کشاورزی ارگانیک، نظام زراعی است مبتنی بر مدیریت اکوسیستم زراعی، تمرکز بر حاصلخیزی خاک و سلامت گیاه و عدم مصرف مواد شیمیایی مصنوعی که این نظام با شرایط اجتماعی، اقتصادی منطقه‌ای و محلی سازگار است. در سطح فراتر از کشاورزی ارگانیک، کشاورزی بیودینامیک تعریف می‌شود که شامل ابعاد روحانی با ساختار ریتمهای کیهانی، نیروی حیاتی، کیفیت، تدارکات بیودینامیک، موجود زنده مزرعه می‌شود.

مفاهیم و اصول کشاورزی ارگانیک
مصرف فراوان انواع سموم و کودهای شیمیایی چه از لحاظ تاثیر بر سلامت مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی و غذایی و چه از لحاظ تبعات زیست محیطی از قبیل آلودگی آبهای زیرزمینی و بر هم زدن تعادل زیستی، روزبه‌روز مورد تردید جدی قرار می‌گیرد.
طرح مسائل جدیدی همچون گیاهان تغییر یافته ژنتیکی نیز به این موارد اضافه شده‌است. امروزه افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به مسائل فوق و افزایش گزارشهای منتشره در خصوص تاثیرات سو مواد فوق بر سلامتی مصرف‌کنندگان و ایجاد بیماریهای حاد و مزمن، اشتیاق مصرف‌کنندگان را به محصولات تولیدشده در شرایط طبیعی و حتی‌الامکان بدون استفاده از انواع سموم و کودهای شیمیایی افزایش داده‌است.
در ابتدا چنین محصولاتی با عناوین متفاوتی که نشان از منشا طبیعی نهاده‌های مصرف شده در آنها داشت عرضه می‌شدند و بازار محدودی را به خود اختصاص می‌دادند اما با افزایش سطح آگاهیها، این بازار رشد قابل توجهی را تجربه کرد به حدی که برنامه‌ریزان در جوامع صنعتی به منظور جلوگیری از تقلب استانداردهایی را برای تولید، عرضه و برچسب‌زنی محصولات ارگانیک تدوین و ارائه کرده‌اند. بر اساس این استانداردها، در هر کشوری با نظارت دولت نهادی غیردولتی نظارت بر اجرای استانداردها در واحدهای تولیدکننده محصولات ارگانیک را بر عهده می‌گیرد و البته مسئولیت نظارت کلی بر عهده دولت باقی می‌ماند. البته نظارت از سوی سازمانهای بین‌الملی نیز پیش‌بینی شده است.

هماهنگی استاندادها چالش امروز محصولات ارگانیک
کشاورزی ارگانیک در ساده‏ترین تعریف به عنوان «کشاورزی بدون افزودن مواد شیمیایی صنعتی» تعریف شده است. ماده شیمیایی صنعتی، ماده‏ای است که طی فرایندهای شیمیایی غیرطبیعی تهیه شده است. این تعریف، ناقص و حتی نادرست است. این تعریف بدان معنا نیست که کشاورزی ارگانیک قطعا کشاورزی بدون مواد شیمیایی باشد، زیرا ما در جهانی زندگی می‏کنیم که در آن مواد شیمیایی مصنوعی در خاک، آب و هوا وجود دارد. واژه ارگانیک مانند بسیاری از واژگان انگلیسی، چندین معنا دارد. معنایی که در کشاورزی ارگانیک مدنظر است، برای مدیریت تمام 

مواد شیمیایی صنعتی (مصنوعی) چون علف‌کشها، حشره‏کشها، قارچ‏کشها، داروهای دامی، سوپرفسفات و اوره در کشاورزی ارگانیک به‏کار نمی‏رود. به طور کلی در مزارع ارگانیک، هیچ‏گونه ماده شیمیایی مصنوعی به کار برده نمی‏شود. این مواد در آماده‏سازی خاک، رویش گیاه یا تولید نهاده‏هایی که در تغذیه گیاه، ذخیره‏سازی، فراوری و یا فروش آن دخالت دارند، به کار نمی‏روند. به‏علاوه، دامها تا حد امکان اجازه حرکت آزادانه در مرتع را دارند. کشاورزی ارگانیک، حرکت رو به عقب نیست. در این سامانه، بهترین دانش سنتی با علم جدید ترکیب می‏شود و در عین حال با سایر روشهای نوین مدیریت، سازگار است. مزارع ارگانیک همچون دیگرزمینهای زراعی به خوبی آماده شده و نیازمند مدیریت قوی، به ویژه در مورد خاک و آفات است.
با توجه به افزایش مصرف کود و آفت‏‏کشهایی که پیامد آنها زوال باروری خاک، سلامتی و آلودگی هوا، آب و غذا است، نگرانیهای روزافزونی درباره محیط زیست جهانی ایجاد شده و مفهوم کشاورزی ارگانیک اهمیت فزاینده‏ای در راستای توسعه کشاورزی پایدار و بوم‏سازگار در سرتاسر جهان پیدا کرده است.
کشاورزی ارگانیک بر پایه استفاده از نهاده‏های ارگانیک طبیعی و درون مزرعه‏ای چون کود دامی تازه، کمپوست، کود سبز، کنجاله و ضایعات فرآوری مواد غذایی و همچنین کنترل زیستی آفات همراه با کمترین استفاده از مواد معدنی طبیعی برای تقویت نظام زراعی – اقتصادی مزرعه و بهبود فعالیتهای زیستی خاک استوار است. کشاورزی ارگانیک در کشورهای گوناگون با نامهای مختلف شناخته می‏‏شود که 16 نام برای آن ازجمله کشاورزی بیولوژیک، کشاورزی پایدار و کشاورزی زاینده ذکر شده است.

کشاورزی بیولوژیک نامی است که در اروپا بسیار رایج است، در حالی‏که در آمریکا و بریتانیا عبارت کشاورزی ارگانیک را ترجیح می‏دهند، هرچند که مکتب ارگانیک به عبارت دقیق‏تر، فلسفه‏ای است که شامل آموزش، هنر، تغذیه، مذهب و همچنین کشاورزی است. کشاورزی ارگانیک در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه عمدتا به علت مسائل اقتصادی و کمبود نهاده‏های شیمیایی به طور گسترده‏ای استفاده می‏شود، در حالی که توفیق آن در کشورهای پیشرفته، بیشتر در واکنش به کشاورزی پر نهاده و یا کشاورزی صنعتی بوده است.

بر چسب‏گذاری محصولات ارگانیک باید توسط یک سازمان سوم و اثبات این امر صورت بگیرد که محصول، مطابق استانداردهایی که در سراسر جهان توسط صدها سازمان گواهی‏کننده، کشاورزان مختلف، شرکتهای تجاری، سازمانهای غیردولتی و اخیرا دولتی شکل گرفته‏اند، تولید شده است. گواهی محصولات ارگانیک، فرایندی پیچیده است، اما تلاشهایی در راستای هماهنگ کردن استانداردهای گوناگون به منظور توسعه بازار محصولات ارگانیک در جریان است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 آبان 16 , ساعت 5:45 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله عملکرد وش و زودرسی چهاررقم پنبه درتیمارهای سرزنی و هورمون پیکس pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله عملکرد وش و زودرسی چهاررقم پنبه درتیمارهای سرزنی و هورمون پیکس pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله عملکرد وش و زودرسی چهاررقم پنبه درتیمارهای سرزنی و هورمون پیکس pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله عملکرد وش و زودرسی چهاررقم پنبه درتیمارهای سرزنی و هورمون پیکس pdf :

سال انتشار: 1388

محل انتشار: دومین همایش منطقه ای علوم کشاورزی و صنایع غذایی

تعداد صفحات: 14

چکیده:

بمنظورمطالعه واکنش ارقام پنبه نسبت به سرزنی و هورمون پیکس برای حذف پدیده غالبیت انتهای درجهت افزایش عملکرد و اجزای عملکرد طرح تحقیقی درمغان با چهاررقم پنبه به عنوان فاکتوراول شامل بختگان – ورامین – ساحل و مهروفاکتوردوم شامل تیمارسرزنی در30 روز بعدازگلدهی پاشش 30 روز بعدازگلدهی پاشش 15 روزبعدازگلدهی – شاهد بدون پاشش و سرزنی بصورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک کامل تصادفی درسه تکرار با مقایسه میانگین بروش آزمون دانکن و درجهت تحلیل داده ها ازنرم افزار MSTAT C استفاده گردید انجام گرفت دراین مطالعه ارتفاع بوته وزن تک غوزه عملکرد چین اول چنی دوم و عملکرد کل و درصد زودرسی مورد بررسی قرارگرفت درنتایج بدست آمده درصفات ارتفاع بوته چین اول و عملکرد کل و تک غوزه اختلاف معنی داری مشاهده شد دربررسی ارتفاع بوته رقم ساحل ×پاشش در15 روز بعدازگلدهی با میانگین ارتفاع 107/7 سانتیمتر برتری نداشت و رقم ساحل ×سرزنی در30 روز بعدازگلدهی با میانگین اختلاف ارتفاع 70/33 سانتیمتر نسبت به سایرترکیب تیماری برتری نشان داد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 آبان 16 , ساعت 5:45 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی تغییرات کاربری و پوشش اراضی دشت ماهاندرجوپار با استفاده از سنجش از دور pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی تغییرات کاربری و پوشش اراضی دشت ماهاندرجوپار با استفاده از سنجش از دور pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی تغییرات کاربری و پوشش اراضی دشت ماهاندرجوپار با استفاده از سنجش از دور pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی تغییرات کاربری و پوشش اراضی دشت ماهاندرجوپار با استفاده از سنجش از دور pdf :

سال انتشار: 1390

محل انتشار: پنجمین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: 9

چکیده:

اتخاذ تدابیر و سیاست گذاری های صحیح در جهت استفاده بهینه از منابع طبیعی و توسعه پایدار در برنامه ریزی های منطقه ای نیازمند اطلاعات جامع و کافی از منابع زیست محیطی است. بدین منظور نقشه پوشش و کاربری اراضی بخش عمده ای از اطلاعات مورد نیاز در امر برنامه ریزی به منظور استفاده بهینه و مطلوب از منابع طبیعی و محیط زیست جهت توسعه پایدار را تامین می نماید. در این تحقیق از دادهسنجنده های TM (1366) و ETM+ (1379 و 1384) جهت بررسی تغییرات کاربری اراضی دشت ماهان-جوپار استفاده شد. این داده ها به صورت زمین مرجع تهیه شدند و دارای کیفیت مناسب و عاری از هرگونه خطای رادیومتریک و پوشش ابر بودند. فاکتور شاخص بهینه نشان داد که ترکیب باندهای 7، 4 و 3 به ترتیب در محیطB ، G و R نرم افزار Envi 4.3 بهترین قابلیت را در متمایز کردن کاربری و پوشش اراضی دارد. پس از انجام عملیات آشکارسازی با استفاده از تصاویر رنگی کاذب، دستگاه GPS، بازدید میدانی، تصاویر گوگل ارتس و پرسش از بومیان منطقه، نقاط تعلیمی تهیه شد. تمامی تصاویر به صورت نظارت شده و با استفاده از الگوریتم حداکثر احتمال، طبقه بندی و عملیات پس پردازش انجام شد. صحت کلی نقشه سال های 1366،1379 و 1384، به ترتیب 4/89، 2/95 و 77/91 درصد و ضریب کاپای آن ها به تریتب 85، 92 و 88 درصد بود. پس از تعیین میزان و جهت تغییرات کاربری و پوشش اراضی، مشخص شد که به طور کلی سطح کاربری /پوشش های باغ پسته، رسوبی بایر و زراعی در طی این دوره به ترتیب حدود 06/24، 79/5 و 91/18 کیلومتر مربع افزایش داشته است و از سطح کاربری/پوشش های پدیمنت بایر، تاغ زار و پوشش درختی به ترتیب به میزان 11/28، 71/9 و 94/10 کیلومتر مربع به کاربری/پوشش های دیگر تبدیل شده است

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ