
تحقیق منشات خاقانی word دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق منشات خاقانی word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق منشات خاقانی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق منشات خاقانی word :
بخشی از فهرست تحقیق منشات خاقانی word
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه 3
1. زندگینامه 4
2. مذهب و گرایشهای صوفیانه 14
3. شاعران معاصر خاقانی 20
4. ممدوحان 24
5. سبک شعر خاقانی 25
نامه به شمس الدین 29
نامه به سراج الدین 33
نامه به عصمه الدین 38
نامه به ظهیر الدین 45
نامه به مبارز الدین 48
توضیحات به شمس الدین 53
نثر روان نامه به شمس الدین 64
توضیحات به عصمه الدین 70
نثر روان به عصمه الدین 83
توضیحات به ظهیرالدین 90
نثر روان نامه به ظهیر الدین 101
توضیحات به مبارزالدین 107
نثر روان نامه به مبارز الدین 112
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فهرست آیات و احادیث 126
فهرست عبارتهای عربی 127
فهرست لغات و واژه ها 128
فهرست اعلام و کسان 140
فهرست مکانها و جایها 140
فهرست منابع و مأخذ 141
مقدمه
اگر چه خاقانی شاعری است قصیده سرا و بیشتر به سرودن شعر پرداخته است اما، نوشتن نامه ها با عنوان منشأت چیره دستی خویش را در هنر نویسندگی بر همعصران خویش و حتی دوره های بعد از خویش به خوبی نشان می دهد با مطالعه منشأت را می توان چنین نتیجه گرفت که خاقانی نه تنها شاعری بی نظیر است بلکه نویسنده ای، چیره دست است و توانسته در هر دو حوزه نثر و شعر هنرنمایی کند.
منشأت خاقانی مجموعه از نامه های اوست . این نامه ها خطاب به خویشاوندان، نزدیکان، دوستان، بزرگان ایران شهریاران روزگار شاعر می باشد و متضمن فواید تاریخی، اجتماعی و ادبی بسیاری است. نثر کتاب مصنوع و دارای لغات و ترکیبات و تعبیرات عبارات مربی بسیار است.
در این مختصر به بیان برخی فراز و نشیبهای زندگی او پرداخته شده و قسمت اعظم کار شرح و توضیح صفحات 111 تا 137 کتاب منشآت تصحیح دکتر محمد روشن می باشد در این مجموعه از نرم افزارها و کتاب ها و فرهنگهای نسبتاً متعدد استفاده شده است که منابع بسیار مفید و مفیدتر به جز موارد استفاده شده هم موجود می باشد که بدلیل کمبود وقت و نبود برخی امکانات مورد استفاده واقع شد و البته برخی موارد هم بود که در هیچ یک از فرهنگهای مورد بررسی باز یافته شد و در این راه از استاد گرانقدر جناب آقای دکتر خواجه ایم یاری جستم که در همین جا کمال تشکر و قدردانی را از ایشان به عمل می آورم.
نام او به اقرب احتمالات «بدیل» بوده است. خود شاعر در ضمن قطعه ای و در بیت معروفی با اشاره به همین نکته می گوید :
بَدَل من آمدم اندرجهان سنایی را بدین دلیل پدر، نام من بدیل نهاد
اما در اکثر تذکره های قدیمی مثل آتشکده آذر، مجمع الفصحا، ریاض العارفین و ... نام او را «ابراهیم» نوشته اند. علاوه بر آن درویش حافظ حسین ابن کربلایی تبریزی از علمای قرن دهم آذربایجان در اثر معروفش «روضات الجنان و جنات الجنان» هنگام توصیف مزار خاقانی تصریح می کند که بر سنگ مزار وی نام «ابراهیم» درج شده است. خانیکوف مستشرق معروف روسی نیز این نکته را یادآوری کرده است. علی الظاهر آنها که نام خاقانی را ابراهیم دانسته اند به این بیت وی استناد کرده اند که :
زخوان معنی آرایی براهیمی برون آمد زپشت آزر علی نجار شروانی
برای خاقانی دو لقب ذکر کرده اند: یکی «حسان العجم» که توسط عمویش کافی الدین عمر عثمان به او داده شده و شاعر در تحفه العراقین به آن بدین گونه اشاره کرده :
چون دید که در سخن تمامم حسان عجم نهاد نامم
و دیگری افضل الدین یا افضل که شاعر به این لقب خود نیز اشارتی داشته است :
افضل ار زین فضول ها راند نام افضل بجز اضل منهید
خاقانی پیش از آنکه به دربار منوچهر شروانشاه بپیوندد «حقایقی» تخلص می کرده و این تخلص نیز دوبار بیشتر در شعر وی نیامده است:
چون کار به کعبتین عشق افتد شش پنج زند حقایقی باید
و نیز :
ز در تو چند لافم که تو روزی از وفا به حقایقی نگفتی که سگ در منی
پس از آنکه ابوالعلاء گنجوی، خاقانی را به خاقان منوچهر معرفی می کند به مناسبت اختصاص به همین پادشاه، لقب «خاقانی» را برای شاعر برمی گزیند:
چو شاعر شدی بردمت پیش خاقان به خاقانیت من لقب بر نهادم
علاوه بر اینها، کسانی از جمله محمد بن داود علوی شادی آبادی در شرح خود بر ابیات خاقانی گفته اند که شروانشاه اخستان او را «سلطان الشعراء» نامیده است. مرحوم فروزانفر با اشاره به همین نکته می نویسد :
«شادی آبادی در شرح این بیت خاقانی :
شاه سخن به خدمت شاه سخا رسید شاه سخا زفلک دید برترش
گوید : و نیز شروانشاه اخستان بن منوچهر مر امام خاقانی را به خطاب سلطان الشعرا مخاطب گردانیده بود ...»
خاقانی در ابیات فراوانی به زادگاه خود اشاره کرده است . از جمله در تحفه العراقین (ص 42 و 43 ) در جواب پرسش ملک الوزراء می گوید :
گفتا چه کسی و چیست نامت اصلت ز کجا، کجا مقامت
گفتم متعلمی سخندان میلاد من از بلاد شروان
و نیز در ضمن قصیده ای (دیوان – ص 68) می گوید :
عیب شروان مکن که خاقانی هست از آن شهر کابتدایش شر است
علاوه بر این، شاعر در ضمن اشعار خود از شهری به نام «شماخی» یاد کرده است:
چون به شماخی ترا کرد قضا شهر بند نام شماخی توان مصر عجم ساختن
این شماخی پایتخت شروان بوده و شروان نیز شهری است در آذربایجان.
سال دقیق تولد خاقانی مشخص نیست. وی در اشعار خود چند بار در باب تولدش به سال پانصد هجرت اشاره کرده است و همین اشاره ها باعث شده تا بسیاری از محققان از جمله خانیکوف به اشتباه افتاده تاریخ ولادت او را سال 500 ذکر کنند. حال آنکه به گفته غفار کندلی «منظور خاقانی از پانصد هجرت سال تولدش نه بلکه قرنی است که او در آن زندگی می کرده است...»
اما زمان دقیق تر تولد خاقانی باید سال 520 هجری باشد. مرحوم فروزانفر نیز با استناد به دلایلی چند همین سال را پذیرفته است.
در باب تاریخ وفات خاقانی نیز اقوال گوناگون دیده می شود. رفاقت الله خان در مقاله ای به نام «زندگی خاقانی» این اقوال را به چهار دسته تقسیم کرده و آنچه را در این چهار دسته نمی گنجیده به طور جداگانه نقل نموده است.
در این میان، دقیق ترین سند درباره تاریخ وفات شاعر کلیشه سنگ قبر اوست که در سال 1310 شمسی (1931 م 0) از روی سنگ مزار وی تهیه شده و اینک در موزه نظامی تاریخ ادبیات آذربایجان در باکو نگهداری می شود. طبق این سند تاریخ وفات خاقانی در 595 هجری (خمس و تسعین و خمس مائه) بوده است.
علاوه بر آن، مؤلف مفتاح التواریخ بیت زیر را به عنوان ماده تاریخ وفات خاقانی نقل کرده است :
سال تاریخ نقل او رضوان گفت طوطی جنت حق خوان
که ترکیب «طوی جنت حق» به حساب ابجد برابر با 595 می شود.
به تصریح تمامی منابع، خاقانی در محله سرخاب تبریز در جایی که به نام «مقبره الشعرا» مشهور است دفن شده است. آذر بیگدلی در آتشکده در این باب نظرخاصی دارد. وی می نویسد : «خاقانی» در تبریز وفات یافته، در سرخاب مدفون است و چون جمعی از شعرا در جوار او مدفون اند به مقبر الشعرا مشهور است».
به نظر آذر، به اعتبار دفن خاقانی در گورستان فوق، نام آن مقبره الشعرا برگزیده شده اما غفار کندلی در این باره به درستی اظهار نظر کرده و گفته است :
«این ادعا بدون شک خطاست زیرا قطران تبریزی که پیش از خاقانی می زیسته هم چنین اسدی توسی که در آذربایجان اقامت داشته در این گورستان دفن شده اند و سابقه آنها به خیلی پیش از اینها می رسد».
تقی الدین علت مرگ خاقانی را «باد فتق» دانسته:


کارآموزی مدیریت صنعتی کنترل کیفیت (M.S.A, S.P.C) word دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کارآموزی مدیریت صنعتی کنترل کیفیت (M.S.A, S.P.C) word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی مدیریت صنعتی کنترل کیفیت (M.S.A, S.P.C) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کارآموزی مدیریت صنعتی کنترل کیفیت (M.S.A, S.P.C) word :
بخشی از فهرست کارآموزی مدیریت صنعتی کنترل کیفیت (M.S.A, S.P.C) word
• مقدمه
• معرفی محل کارآموزی
• چارت سازمانی مشاغل کارخانه
• جانمائی کارخانه
• تجزیه و تحلیل سیستمهای اندازه گیری (MSA)
• توانایی ابزار اندازه گیری (Cg, Cgk)
• تعیین ثبات (Stability)
• تعیین ارتباط خطی (Linearity)
• روش محاسبه ارتباط خطی
• آنالیز سیستمهای اندازه گیری دادههای کمی
o تکرار پذیری
o تکثیر پذیری
o ترسیم نمودار دامنه (R) و محاسبه تکرار پذیری
o ترسیم نمودار میانگین و محاسبه وتکثیر پذیری
o تحلیل نمودار دامنه (R)
o تحلیل نمودار میانگین
o شاخص R & R%
o مقادیر RF
o نوسانات قطعه به قطعه (PV)
o قدرت تفکیک
• آنالیز سیستمهای اندازه گیری دادههای وصفی
o نمونه برداری دادههای وصفی
• کنترل فرآیند آماری (S.P.C)
• ابزارهای هفتگانه SPC
• اصول آماری نمودارهای کنترل
• اصول آماری نمودارهای کنترل R
• حالتهای خارج از کنترل
• چگونگی شروع برنامه SPC
• حالتهای خارج از کنترل R
• مواقع استفاده از نمودار
• تفسیر نمودار
• نمودارهای کنترلی دادههای وصفی
• نمودار کنترلی NP
• نمودار کنترلی C
• مثالها
o توانایی ابزار اندازه گیری (Cg, Cgk)
o تعیین ثبات (Stability)
o تعیین ارتباط خطی (Linearity)
o آنالیز سیستمهای اندازه گیری دادههای کمی
o آنالیز سیستمهای اندازه گیری دادههای وصفی
o نمودارهای کنترل
• گزارش کارآموزی
• پایان
به منظور جلوگیری از ضایعات، افزایش بهره وری در واحدهای تولیدی و خدماتی، جلب رضایت خاطر مشتریان داخلی و خارجی و افزایش صادرات، ایجاب میکند تا شرکتها و کارخانجات کنترل کیفیت را تولید کالا و خدمات خود لحاظ کرده و روز به روز سطح آن را افزایش دهند. برای افزایش سطح کنترل کیفیت لازم است که از طریق وضع کنترلها و بازرسیهای متناوب و سختگیرانه در راستای این امر اقدام شود.
برای کنترل کیفیت فرایند تولید در طی زمان و اینکه آیا فرایند تحت کنترل است یا خیر؟ میتوان از S.P.C و خصوصاً از ابزار نمودارهای کنترلی SPC استفاده کرد.
همچنین برای اخذ تصمیمات مختلف در طول فرایند تولید از سیستمهای اندازه گیری که به عنوان ابزار دقیق (Gauge) معروف هستند استفاده میشود. اگر چه اغلب واحدهای تولیدی از انواع مختلف سیستمهای اندازه گیری استفاده میکنند ولی متأسفانه از تحت کنترل بدون و یا با صلاحیت بودن (کارایی) آنها اطلاع کمی دارند و بطور کلی از میزان نوسانات مربوط به علل خاص و علل عام در فرایند اندازه گیری هیچگونه اطلاعی در دست نبوده و مسئولان همچنان از وسایل اندازه گیری (ابزار دقیق) با این فرض که این وسایل کارشان را دقیق انجام میدهند، استفاده میکنند.
در اینجا مبحثی به نام تجزیه و تحلیل سیستمهای اندازه گیری (M.S.A) مطرح میشود که هدف آن ارائه دستورالعملهایی است که به مهندسان و مسئولان سیستمهای اندازه گیری کمک کند تا با تدوین رویههایی، کیفیت سیستم اندازه گیری را تعیین کند.


مقاله آسیب دیدگی کشتیگیران word دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله آسیب دیدگی کشتیگیران word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آسیب دیدگی کشتیگیران word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله آسیب دیدگی کشتیگیران word :
نتیجهی یک تحقیق نشان داد، مهم ترین علت بروز آسیب دیدگی در میان کشتی گیران به ترتیب 62 درصد خستگی مفرط، 60 درصد آسیب های قبلی، 58 درصد شرایط روحی نامناسب و 56 درصد تمرین و تکنیک غلط و حرکات ورزشی است.
به گزارش ایسنا، در این تحقیق که از سوی علی اکبرنژاد گردآوری شده، آمده است: بررسی نتایج آسیبهای ورزشی حاکی از آن است که در کل جراحت اندام با 100 درصد شیوع در مقام اول و پس از آن آسیبهای زخم، ضرب دیدگی وکوفتگی، با 98 درصد شیوع درمقام دوم، آسیبهای شکستگی 96 درصد سوم و آسیب های کشیدگی و پیچ خوردگی با 90 درصد شیوع درمقام چهارم قرار دارند.


کارآموزی در اداره برق شهرستان دهاقان word دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کارآموزی در اداره برق شهرستان دهاقان word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی در اداره برق شهرستان دهاقان word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کارآموزی در اداره برق شهرستان دهاقان word :
بخشی از فهرست کارآموزی در اداره برق شهرستان دهاقان word
تاریخچه اداره برق دهاقان 1
نحوه کار دیزل 1
کنتور 2
انواع لامپ 5
فیوز المنت 6
پست 6
اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب محل پست 9
انواع پستها 11
اجزاء تشکیل دهنده پست ها 15
کنتور برقگیر 18
خصوصیات برقگیر – ایده ال 20
ترانسفورماتور 22
نقش روغن در ترانس 25
استقامت الکتریکی روغن 26
ترانسفورماتور های جریان و ولتاژ 30
ترانسفورماتور تغذیه داخلی 32
خازن ها 33
سکسیونر ها قیچی ای 34
تاریخچه ارداه برق دهاقان
در سال 1338 به صورت دیزلی شروع به کار کرده است که کارکنان آن سه نفر بوده اند یک حسابدار به نام مهدی اسماعیلیان و مامور نصب کنتور و امور مالی اداره هم بوده است دو نفر هم مسئول دیزل و شبکه هوایی به نام حسین سهرابی و دستیار آن عبدالکریم احمدیان .
حسین سهرابی تا سال 1353 سر کار بوده و عبدالکریم احمدیان تا سال 1374 که در این زمان دیزلی قبل از انقلاب فقط دهاقان عطاآباد و دزج برق داشته است .که در زمان دیزلی فقط از زمان تاریک شدن هوا به مدت 4 ساعت برق دار بوده است .
سیستم قدیمی یا دیزلی شبکه هوایی بوده و بدون ترانسفورماتور هوایی .
نحوه کار دیزلی
برق تولید شده به صورت مستقیم در تابلو های خاص می آمد و سپس وارد شبکه می شود که 1200 مشترک و همه مشترکین به جز تعداد اندک همه مصارف خانگی بوده است . در آمد و حقوق این شرکت سهامی بوده که سهام آن از صد تومان تا 20هزار تومان بوده است . تا اینکه این سیستم در تاریخ 29/12/1352 از دیزلی به شبکه سراسری در آمده است که توسط همان افراد که در شبکه قدیمی بوده و طراحی ان توسط مهندسین به شکل کنونی در آمده که اکنون شامل 215 ترانس و 11 هزار مشترک و بیش از 17 روستای اطراف دهاقان می باشد که شامل مصارف خانگی کشاورزی دامپروری صنعتی تجاری و موسسات عام المنفعه و غیره می باشد .
کنتور :
وسیله ای است که برای اندازه گیری بر حسب کیلو وات می باشد.
انواع کنتور : 1- کنتور تک فاز 2- کنتور سه فاز
اجزای کنتور : 1- بوبین جریان 2- بوبین ولتاژ 3- دیسک 4- شیشه 5- نمراتور
نمراتور وسیله ای است که برحسب یک دور زدن دیسک یک شماره می اندازد


مقاله پرورش طیور گوشتی word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله پرورش طیور گوشتی word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پرورش طیور گوشتی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله پرورش طیور گوشتی word :
مقدمه
اهمیت گوشت طیور در تغذیه انسان
گوشت طیور به عنوان یک منبع غنی پروتئین در سال های اخیر به طور وسیعی در تغذیه انسان در دنیا و در کشور ما مورد استفاده قرار گرفته است به طوری که در بعضی از کشورها که از نظر شرایط طبیعی و کمبود مرتع دچار مضیقه هستند گوشت طیور به سرعت جانشین گوشت دام های دیگر شده است.
ارزش غذایی گوشت مرغ: می دانیم که منظور اصلی استفاده از گوشت در جیره های غذایی انسان تامین پروتئین مورد نیاز بدن است.
طبقه بندی گوشت طیور
پرندگانی که برای تولید گوشت پرورش داده می شوند عبارتند از انواع مرغ، بوقلمون، غاز، اردک، و اخیرا بلدرچین قسمت اعظم فعالیت برای تولید گوشت در پرندگان در روی مرغ متمرکز شده اند و بعد از آن به ترتیب، بوقلمون، اردک و غاز قرار گرفته است. در سال های اخیر به علت اصلاح نژاد و کارهای ژنتیکی که از نظر بهبود کمیت و کیفیت گوشت مرغ انجام گرفته است نژادها و نوع تیپ های مختلفی بسته به سلیقه بازار بوجود آمده است که هر نوع دارای اختصاصات بخود می باشد از این رو امروزه در بازارهای دنیا و ایران انواع مختلف گوشت مرغ وجود دارد.
تاریخچه
وضعیت تولید مواد غذایی در دنیای امروز بخصوص در کشورهای جهان سوم یکی از مسائل بغرنج اجتماعی به شمار می رود و طبق پیش بینی این مسئله در آینده نزدیک تولید اشکالات و تنش های اجتماعی بیشتری خواهد بود زیرا روز به روز به ویژه در کشورهای فقیر و عقب مانده افزوه می گردد.
طبق مطالعات تاریخی جمعیت کره زمین در 4 هزار سال قبل از میلاد مسیح در حدود 30 میلیون نفر بوده است (20/1 جمعیت فعلی هندوستان) و 1000 سال قبل از میلاد به 200 میلیون نفر رسید، این جمعیت با افزایش ملایم به مرور بیشتر شد، به طوری که در سال 1600 میلادی به 500 میلیون و در سال 1825 به یک میلیارد نفر بالغ گردید. از اوائل قرن بیستم افزایش جمعیت جهان به نحو چشمگیری افزایش یافت به طوری که در سال 1980 به رقمی در حدود 5/4 میلیارد نفر رسید. این روند رشد جمعیت در دنیا هم چنان با سرعت ادامه دارد به طوری که هم اکنون در هر ساعت 8700 نفر به جمعیت دنیا اضافه می گردد بدین ترتیب به طوری که پیش بینی می شود در سال 2000 سال جمعیت دنیا به رقمی بین 6 – 7 میلیارد نفر بالغ خواهد شد. از سوی دیگر به علت بهبود بهداشت و روش های پیشگیری از بیماری در سال های اخیر درصد تلفات و مرگ و میر به حد قابل توجهی کاهش یافته است و حد متوسط عمر در کشورهای مختلف ا
فزایش پیدا نموده است به عنوان مثال در 200 سال قبل حد متوسط سن انسان 33 سال بود حال آن که در عصر حاضر در بیشتر کشورهای اروپایی عمر متوسط بشر به حدود 70 سال رسیده است. متاسفانه بیشترین افزایش جمعیت دنیا در نقاطی است که از نظر مواد غذایی در کمبود و فقر هستند و امکانات افزایش تولید مواد غذایی به تناسب افزایش جمعیت در آن ها وجود ندارد از این رو کم غذایی در این گونه جوامع به مرور تبدیل به گرسنگی و مرگ و میر دسته جمعی شده است.
به طوری که در دو سال گذشته میلیون ها نفر اسنان مظلوم و محروم در اتیوپی و بنگلادش و دیگر کشورهای آفریقایی و آسیایی از گرسنگی تلف شده اند بدون این که وجدان ملل متمدن به در آید. طبق آمار سازمان های بین المللی از جمعیت 6 میلیاردی فعلی 500 میلیون نفر دارای تغذیه بیش از حد لزوم و 5/1 میلیارد نفر دارای تغذیه کمتر از حد لزوم بوده و حتی دچار گرسنگی مزمن و عوارض ناشی از آن هستند.
انتخاب جوجه
اغلب تولید کنندگان گوشت مرغ در دنیا و ایران، خود قادر به تهیه جوجه یک روزه نیستند و مجبورند جوجه های مورد احتیاج خود را از تشکیلات جوجه کشی تهیه کنند. هم اکنون در ایران بیش از 80 تشکیلات بزرگ جوجه کشی وجود دارد که سالیانه بیش از 500 میلیون قطعه جوجه یک روزه تهیه و در اختیار تولید کنندگان قرار می دهند کیفیت جوجه و همچنین قیمت آن، یک مسئله مهم وحیاتی در پرورش جوجه های گوشتی است به این دلیل مرغدار باید نهایت سعی و اهتمام و وسواس را در انتخاب جوجه یک روزه به عمل آورد.
از نظر کیفیت جوجه در هر کشور بسته به تجربه و مطالعات مرغدار و سلیقه بازار نژادها و سویه های مختلفی را برای جوجه کبابی پرورش می دهند
که در مباحث مشروح در این مورد بحث خواهد شد
ولی به طور کلی جوجه هایی که برای پرورش جوجه کبابی پرورش داده می شود باید دارای شرایط خاصی باشند که عبارتند از سالم بودن جوجه و دارا بودن کیفیت نژادی مناسب.
سلامت جوجه سنگ اول موفقیت در هر مرغدار تهیه جوجه سالم است، هیچ مرغداری نمی توانند از پرورش جوجه های بیمار و مشکوک انتظار نتیجه مناسب و عواید کافی داشته باشد. برای این منظور باید جوجه را از تشکیلاتی تهیه نمود که از نظر بهداشتی و
رعایت اصول ضد عفونی کاملا مطمئن باشد. امروزه ثابت شده است که بسیاری از بیماری ها به وسیله مرغ مادر و تشکیلات جوجه کشی به جوجه و توسط جوجه به مرغداری منتقل می گردد و سبب تلفات و عوارض در جوجه ها در مرحله پرورش می گردد این بیماری ها در مراحل تولید جوجه یک روزه به ترتیب زیر ممکن است سبب آلودگی شود:
الف- بیماری هایی که به وسیله مرغ مادر به جوجه منتقل می شوند:
1-بیماری های ویروسی – مهمترین ویروسی که از مادر به جوجه منتقل می شوند عبارتند از:
– بیماری کم خونی و ویروسی (Inclusion Bodyhepatits)
– بیماری سندروم افت تخم مرغ (Egg dropsyndrom)
– بیماری انسفالومیلیت طیور (Epidemic Tremor)
– آرتریت ویروسی (Viral Artitis)
– لوکوزلنفوئید (LympHoid Leukosls)
در بین بیماری های ویروسی، بیماری انسفالومیلیت بسیار مهم است زیرا بیشتر در جوجه ها دیده می شود و به علت لرزش و عدم هم آهنگی که در جوجه های آلوده به وجود می آید به آن لغوه واگیر دار نیز گفته می شود. جوجه های 1-6 هفته به این ویروس
حساس هستند و معمولاً بیشتر در جوجه های 12-21 روزگی مشاهده یم شود و دوره کمون ممکن است 15-17 روز به طول بکشد میزان واگیری طبیعی بین 10 و گاهی تا 60 درصد می رسد و حد متوسط تلفات 10 درصد است ولی در بعضی از گله ها که دارای شرایط بهداشتی مناسب نیستند تا 50 درصد هم دیده می شود در اثر تماس جوجه های آلوده با جوجه های سالم آلودگی به آن ها هم سرایت می کند از این روز جوجه های آلوده منش
ا خطر و تلفات برای گله های در سنین پایین هستند. در بیماری های دیگر ویروسی ذکر شده منتقل از مادر (Egg BORN) در جوجه های گوشتی ممکن است مسئله ساز نباشد زیرا بیشتر عوارض در سنین بالا بروز می کند که معمولاً جوجه های گوشتی به بازار ارسال شده اند.
بیماری های میکروبی
مهمترین بیماری های میکروبی که از مادر به جوجه منتقل شده اند عبارتند از:
بیماری های سالمونلائی (Salmonella) و بیماری های دسته مایکوپلاسماها (Mycoplasma) عفونت های سالمونلائی که از مادر به جوجه منتقل می شود به سه دسته تقسیم می شوند.
الف) بیماری پولوروم (Pullorum) یا اسهال سفید جوجه ها که عامل آن سالمونلا پلوروم است.
ب) پاراتیفوئید مرغان (Fowltyphoid) که عامل آن سالمون
گالیناروم (S. Gallinarum) می باشد.
ج) پاراتیفوئید مرغان که توسط انواع مختلف دیگر سالمونلا مانند تیفی موریوم تولید می شود.
بیماری پولوروم به خاطر تلفات در جوجه ها بسیار مهم است، دوره نهفته بیماری 5-7 روز و تلفات از صفر تا 100 درصد است که معمولاً بین ششمین تا دهمین روز تولد به حداکثر می رسد. بیماری تیفوئید مرغان بیشتر در مرغان بالغ است و کمتر در جوجه ها دید
ه می شود. بیماری پاراتیفوئید مرغان بیشتر در سنین کمتر از یک ماه ظاهر می شود و در جوجه ها تلفات به 10-20 درصد و گاهی تا 80 می رسد. با یک قطره آنتی ژن سالمونلا استاندارد شده که با رنگ متیل ویوله رنگی شده بر روی یک لازم تمیز مخلوط می کنند و سپس آنرا تا حدود 20 درجه سانتیگراد گرم می نمایند و نتیجه را پس از یک دقیقه مطالعه میکنند واکنش مثبت با جمع شدن آنتی ژن در زمینه صاف بعد از یک دقیقه مشخص می شود در روش کشت میکروبی با جدا کردن باکتری از اندام ها و کشت در روز محیط های مخصوص بیماری را مشخص می کنند.
بیماری های دسته مایکوپلساماها
از بیماری های دسته مایکوپلاسماها که از مادر به جوجه ها منتقل می شود دو نوع آن مهم است که عبارتند از:
الف- مایکوپلاسما گالی سپتیکم (Mycoplasma Galise Pticum) که سبب بیماری مزمن تنفسی Choronic Respiratory Disease)یا (C-R-D در طیور می شود در طیور گوشتی بیشتر در سنین 4-8 هفتگی دیده می شود و سبب عوارض تنفسی میگردد، مصرف غذا کم شده و پرنده لاغر می گردد و رشد کم می شود گله وازده شده و غیر اقتصادی می گردد و تلفات بالا می رود.
ب- مایکلوپلاسما سینویه (My
coplasma Synoviae) که سبب تورم مفصل در طیور می گردد واگیری و نشانی بیماری اغلب از 4 هفتگی به بعد ظاهر می گردد. بروز علائم تورم مفصلی از صفر تا 75% و حد متوسط 10 درصد متغیر است مفاصل متورم و گرم و دردناک است تلفات معمولاً کمتر از 1-10 درصد بوده که در نتیجه عدم دسترسی به آب و غذا و لاغری مفرط حاصل
می شود.
برای تشخیص آلودگی در جوجه ها از آزمایشات سرمی و کشت میکروبی به قراری که قبلا اشاره گردید استفاده می شود با توجه به مطالب ذکر شده جوجه ها باید از گله های مرغ مادری تهیه شود که عاری از بیماری های ذکر شده باشند.
ب) وجود ایمینیت کافی مادر در جوجه ها:
ایمنیت مادری (Parental Imunity) سبب می شود که جوجه ها در چند روز اول زندگی در برابر برخی بیماری های ویروسی تا حدود قابل توجهی مقاوم باشند. در این ایمنیت انتی بادی از بدن مرغ مادر به جوجه ها منتقل می گردد از این رو هر چه ایمنیت مادری بالا باشد به همان نسبت جوجه های تولید شده دارای ایمنیت بیشتری هستند، از نظر کمیت و کیفیت، انتی بادی که در زرده تخم مرغ وجود دارد تقریباً نزدیک به میزان انتی بادی در سرم خون مادر است. بسیاری از انتی بادی ها به وسیله مادر به جنین منتقل می شود به عنوان مثال بیماری های ویروسی نیوکاسل، برونشیت و گامبورو را می توان نام برد.
بعد از مرحله جوجه کشی زرده تخم مرغ بین چند روز تا یک هفته جذب می شود و انتی بادی ها وارد خون می گردد در این صورت باصطلاح می گویند جوجه دارای ایمنیت مادری و یا ایمنیت پاسیو است. ایمنیت مادری معمولاً در حدود یک هفته به طور قوی می ماند. از این رو جوجه ها باید از گله های مرغ مادری تهیه گردد که دارای ایمنیت بالا از نظر بیماری های ویروسی باشد.
ج) عدم بیماری های ناشی از کمبودها تغذیه ای
کمبودهای تغذیه ای درگله مرغ مادر سبب می شود که جوجه های حاصله از آنها نیز دچار این کمبودها شوند و در مراحل اولیه زندگی بیماری های ناشی از این کمبودها را ظاهر کنند. در بین این مواد ویتامین ها بخصوص ویتامین های دسته B نقش
مهمی دارند. به طور مثال کمبود ویتامین 2B یا ریبوفلاوین (Roboflavin) سبب می شود که پنجه های یک یا هر دو پا بداخل پیچیده شود (Curly Toes) یا کمبود اسید پانتو تنیک سبب ناهنجای هایی مانند کوتاه شدن منقار پایین و ناقص در آمدن پر
ها در جوجه ها می گردد یا کمبود بیوتین سبب ناهنجاری هایی از قبیل منقار طوطی و کوتاه و خم شدن استخوان ها درجوجه ها می گردد که در مجموع سبب کاهش رشد و بالا رفتن تلفات درجوجه های پرورشی می گردند.
از این روز جوجه های یک روزه باید از گله های مرغ مادری تهیه شوند که دچار کمبودهای تغذیه نباشند.
هـ ) بیماری هایی که از آلودگی تشکیلات جوجه کشی به جوجه منتقل می گردد
در اثر عدم رعایت بهداشت درگله های مرغ مادر در هنگام جمع آوری و نگاهدای تخم مرغ جوجه کشی و همچنین آلودگی ماشین جوجه کشی در طی مدت رشد جنین در داخل ماشین و نیز در اثر نگاهداری و حمل و نقل جوجه های یک روزه از تشکیلات جوجه کشی به مزارع پرورشی ممکن است تعدادی آلودگی در جوجه ها به وجود آید که سبب بیماری و تلفات جوجه ها در هفته اول زندگی گردد این آلودگی ها ممکن است در مراحل مختلف به قرار زیر باشد.
– آلودگی های ناشی از پوسته تخم مرغ عبارتند از:
آریزونا پاراکولون (Arizona Paracolon) و کلی باسیلوزیس (Coliba Cillosis) و پاراتیفوئید (Paratyphoid) و آلودگی هایی که ممکن است بین گذاشتن تخم مرغ در ماشین تا تحویل جوجه پیش آید عبارتند از: آسپرژیلوزیس (Aspergillosis) و ورم نام (Omphalitits) و عفونت کیسه زرده، بدین ترتیب تعداد زیادی بیماری ممکن است از مرغ مادر و تشکیلات جوجه کشی به جوجه انتقال یافته و جوجه را آلوده نماید انتقال این جوجه ها آلوده به مزرعه علاوه بر تلف شدن آن ها در مراحل اولیه نگاهداری، سبب آلودگی مرغداری نیز می گردد از این رو در هنگام تهیه جوجه یک روزه باید سعی نمود جوجه ها را از تشکیلاتی تهیه نمود که گواهی لازم را از نظر عاری بودن از بیماری های قابل انتقال ارائه دهد.
علائم جوجه های سالم
برای تشخیص جوجه های سالم و قوی از جوجه های ضعیف و بیمار در هنگام تحویل گرفتن جوجه ها از نظر شکل ظاهر آزمایشات زیرا را به طور نمونه برداری اتفاقی در روی تعدادی از آن ها می توان انجام داد:
الف- جوجه ها در هنگام تحویل گرفتن باید تمام قسمت های بدنشان خ
شک باشد. جوجه هایی که تمام یا قسمتی از بدنشان مرطوب است باید حذف گردند. در جوجه های سالم کرک های سطح بدن بلند و پرپشت و خشک و پف کرده است.
ب- جوجه هایی که آثار فلجی نشان می دهند باید شناخته و حذف گردند برای این منظور با انگشت پوست پشت گردن جوجه ها را گرفته و با ملایمت آن ها را بلند می کند جوجه های سالم بلافاصله عکس العمل نشان می دهند و به طور یکنواخت و سریع مانند پا زدن به دوچرخه دست و پا می زنند ولی اگر دچار فلجی باشند عکس العمل نشان نداده و اغلب یک یا دو پای خود را جمع می کنند.
ج- جوجه هایی که ورم ناف دارند باید شناخته شده و حذف گردند برای این کار کافی است جوجه را از پشت در کف دست خوابانده و با فوت کردن ملایم پرهای کرکی وسط محوطه شکمی را کنار زد در این صورت محل ناف را به آسانی می توان دید. در جوجه های سالم هیچ گونه برجستگی مشخص یا ترشح در این قسمت مشاهده نمی شود حال آن که درجوجه هایی که دارای ورم ناف هستند اغلب در محل ناف برجستگی با مقداری ترشح و یا دلمه وجود دارد کلیه جوجه هایی که دارای ورم ناف هستند بلافاصله باید جدا و معدوم گردند.
د- جوجه هایی که دارای شکم های خمیری و چسبناک بوده و یا قسمتی از کرک محوطه بطنی زائل شده باشد حذف گردند.
هـ – جوجه ها باید از نظر اندازه جثه و رنگ یکسان و یکنواخت باشند جوجه های ریز و ضعیف و آن هایی که دارای گردن و یا منقار کج و غیر عادی هستند باید حذف گردند وزن متوسط مطلوب برای جوجه های گوشتی 40 گرم است. تحقیقات نشان داده است هر چه وزن جوجه یک روزه بیشتر باشد وزن جوجه گوشتی در سن عرضه به بازار بیشتر خواهد بود.
به طور کلی باید یادآوری کرد که به هیچ وجه نباید جوجه های ضعیف و مشکوک به بیماری را وارد مرغداری نمود زیرا این جوجه ها علاوه بر این که تلف خواهن شد منشا عفونت و آلودگی برای جوجه های سالم خواهند بود.
نژادهای مخصوص جوجه گوشتی
نژاد ردایلندرد Rhodde – island
از این نژاد کمتر برای پرورش جوجه کبابی استفاده می شود مگر این که دسترسی به نژادهای دیگر نباشد اولین بار این نژاد در ناحیه ردایلندرد آمریکا به دست آمد. منشا آن از تقاطع بین نژاد مالای قرمز Malay Games و شانگهای قرمز Shanghis می باد که بعدا خون نژادهای دیگری مانند لکهورن قهوه ای و کورنیش و ویندوت نیز وارد آن شده است.
نژاد نیوهمپشایر (New Hampshire)
این نژاد تقریباً نژاد جدیدی است که از نژاد ردایلندرد منشا گرفته است و اگر در شرایط خوب قرار گیرد تولید گوشت کافی می کند. برای اولین بار این نژاد در ناحیه نیوهمشایر آمریکا به دست آمده است این نژاد سالهای اخیر به تمام دنیا برده شده است.
نژاد سوسکس (Sussex)
اغلب از نژاد سوسکس یا آمیخته های آن با نژادهای دیگر در انگلستان و هلند و کشورهای دیگری که رنگ سفید پوست مطلوب بازار است برای تولید جوجه کبابی استفاده می شود. سفیدی رنگ پوست و رنگ پر در این نژاد صفتی غالب می باشد. سوسکس دارای بدنی کشیده و شانه پهن، سینه عمیق و گوشت تقریباً فراوان است ولی گوشت آن زیاد خوش طعم نیست.
نژاد کورنیش (Cornish)
نژاد کورنیش از نظر تهیه جوجه کبابی امروزه در دنیا اهمیت به سزایی کسب کرده است. از این نژاد کمتر به طور خالص برای جوجه کبابی استفاده می کنند اغلب از خروس های آن با مرغ های نژاد دیگر آمیخته های بسیار خوبی از نظر تولید جوجه کبابی بوجود می آورند.

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]