
مقاله در مورد راهکارهای ایجاد انگیزه در معلمین و مدیران word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد راهکارهای ایجاد انگیزه در معلمین و مدیران word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد راهکارهای ایجاد انگیزه در معلمین و مدیران word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد راهکارهای ایجاد انگیزه در معلمین و مدیران word :
راهکارهای ایجاد انگیزه در معلمین و مدیران
مقدمه
تقدیم به تمامی معلمان و مدیران دلسوز و فداکار که با تمام وجود در عرصه تعلیم و تربیت می سوزند و نور می بخشند.
از زمان آفرینش انسان، هزاران پیامبر از سوی خداوند تبارک و تعالی برانگیخته شدند تا وسیله هدایت شوند و انسان را راهنمایی کنند.
تاریخ همواره شاهد نبردها و مصیبت هایی بوده که به دلیل سرکشی نفس بشر پدید آمده اند؛ دیروز صدای شمشیرها و امروز غرش انواع سلاح های جنگی را کسانی برپا کرده اند که یا تعلیم ندیده اند یا تعلیم آنها همراه با تهذیب نفس نبوده پس هیچ گاه نباید نقش و جایگاه ارزشمند «معلم» را نادیده گرفت.
معلم امانتی خطیر و پرارزش را در اختیار دارد و باید امانتدار باشد او چه در تربیت فرزندان در محیط خانه و چه در رهبری سیاسی، اجتماعی جامعه نقش مهمی دارد. باید شرایطی برای معلم فراهم باشد تا به این وظیفه مهم خود جامه عمل بپوشاند. گام اول شناختن قدر و منزلت معلم است نقش او نقش پیامبراکرم(ص) در جامعه است قرآن کریم بالاترین درجات را برای معلم منظور فرموده است و نهج البلاغه بهای معلم را با بهشت مقایسه کرده است، در اسلام خدمت به خلق خدا
برترین عبادتهاست و از آنجا که معلمی خدمت به جامعه است از ارزش فراوانی برخوردار است.
بهترین برنامه ها و غنی ترین محتوای آموزشی بدون وجود مربیانی کار آزموده و باانگیزه به ثمر نخواهد رسید پس می توان با افزایش انگیزه در فرد کارایی او را افزایش داد تا از اتلاف وقت و هدر رفتن نیروهای بالقوه جلوگیری گردد. امروزه رابطه انگیزه و کارآمد بودن کارکنان و بازده کارسازمانی اهمیت فراوانی دارد. در روانشناسی انگیزه را نوعی محرک می دانند که موجود زنده را از درون به فعالیت وامی دارد و به آن «دینامیک رفتار» نیز می گویند.
در فرصتهای یادگیری بعد از عوامل محیطی و وراثت مهمترین د
لیل تفاوت در عملکرد یادگیری عامل انگیزه است و به این خاطر جزء مباحث مدیریت، روان شناسی تربیتی، روانشناسی اجتماعی و; آورده شده است.
عوامل وراثت را نمی توان تغییر داد یا شرایط محیطی را تاحدودی می توان بهبود بخشید ولی با افزایش و تقویت انگیزه می توان از این دو عامل کمک گرفت و به خود شکوفایی رسید.
در نظریه «مزلو» که از بنیادی ترین نظریات انگیزش است اشاره می کند به نیازهایی که طبق هرم از پایین به بالانیازهای فیزیولوژیکی- احساس امنیت- تعلق خاطر- محبت- احترام به نفس و خود شکوفایی است و عقیده دارد این هرم سلسله مراتب الگویی «نوعی» است و در اکثر انسانها عمومیت دارد به عنوان مثال دانش آموزانی که از سوء تغذیه رنج می برند در فعالیت های کلاسی و عملکردهای یادگیری به طور محسوس دارای عملکرد پایین تر هستند یا دانش آموزی که مورد تایید اعضای گروه قرار نمی گیرد نمی تواند خلاقیت های خود را به نحو احسن بروز دهد.
یکی از مسائلی که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته رابطه بین انگیزه معلم و انگیزه دانش آموزان است معلم با انگیزه دانش آموزان را با انگیزه می کند و دانش آموزان با انگیزه می توانند انگیزه معلم را افزایش دهند. عوامل مشترک در ایجاد انگیزه بین معلم و دانش آموز عبارتند از: تنوع روشهای تدریس (ایفای نقش، بحث و گفتگو، روش اکتشافی) مطالعه با یکدیگر و سایر فعالیت های مکمل که باعث بروز خلاقیت ها و علاقه بیشتر شده و یادگیری از حالت ایستا به حالت فعال و پویا تبدیل می شود. دانستن این نکته مهم است که بدانیم:
انگیزه ،قلب آموزش وپرورش است. انگیزش چند وجهی است و دو عامل مهمتر آن همان برانگیختن (فعال کردن، انرژی زایی) و انتخاب رفتار است. در هر سازمانی انگیزه برای کار مهم و ضروری است و این موضوع برای آموزش وپرورش و در راس آن معلم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد زیرا معلمان سرمشق فضائل اخلاقی و سرشار از روح خدمتگزاری هستند. «انگیزه حالت روانی است که رفتار را در جهت هدف یا اهداف نیرو می بخشد فعال می سازد و هدایت می کند.» در اکثر کشورها به معلمان اثربخش و با انگیزه به عنوان یکی از ارکان اصلی آموزش وپرورش نیاز دارند تا بتوانند جوانان را در قالب سیستم تعلیم و تربیت پرورش داده و برای آینده ای بهتر مجهز کنند.
از آنجا که کار ضرورت توسعه است و اکثریت افراد بیشتر وقت خود را در محیط کار می گذرانند عامل انگیزه مهم و ضروری است هر شغلی با فرسودگی همراه است اما در برخی مشاغل بنا به نوع کار، تنوع وظایف و مسئولیت های آن فرسودگی بیشتر است و معلمی یکی از حرفه هایی است که در معرض این فرسودگی قرار دارد که با راهکارهای مناسب می توان از فرسودگی شغلی این قشر زحمت کش و دلسوز جامعه کاست و رضایت شغلی ایجاد کرد که بازده و نتیجه آن پیشرفت و توسعه جامعه خواهد بود و همه از آن بهره مند می گردند. در اینجا به راهکارهایی که می توانند انگیزه معلمان را افزایش دهند اشاره می کنیم:
الف) عوامل فیزیکی (ساخمانی) مدرسه:
¤ دل انگیز کردن محیط کار: ایجاد نورکافی- رنگ مناسب- پاکیزگی اتاق ها- قراردادن گلدان و تابلوهای نقاشی و تصایر زیبا و;
¤ تامین و آماده ساختن وسایل و امکانات مورد نیاز معلم برای تدریس
ب) عوامل مالی:
در هر سازمانی افراد معمولاً تلاش و کوشش و آنچه که نتیجه آن است را در مقابل دریافتی خود از آن سازمان (حقوق و مزایا) قرار می دهند اگر آنچه کارکنان به سازمان می دهند (کار، تلاش، فکر و وقت و;) بیشتر از آنچه باشد که از سازمان دریافت می کنند دچار دوگانگی و فشار روانی می شوند و با رعایت عدالت و عدم تبعیض می توان انگیزه را پررنگ تر کرد.
پ) عوامل سازمانی:
سبک مدیریت و رهبری مدیران سازمان آموزش و پرورش، صدور بخشنامه های فراوان و مکرر و تدوین خط مشی های مختلف سازمانی، دسترسی نداشتن به مراجع تخصصی در مدارس که پاسخ گوی مسائل و مشکلات مربوط به حرفه معلمان باشد باعث فشار روانی معلمان می شود که با مشخص کردن میزان وظایف خواسته شده از شخص و حمایت اجتماعی در محیط کار می
توان اثر مثبتی در احساس اعتماد به نفس و احساس به کمال رسیدن فرد و رضایت شغلی او ایجاد کرد. رهبری و مدیریت مناسب موجب ایجاد روحیه خلاقیت و نوآوری کارکنان می گردد، درک محدودیت های فردی و زمانی از جانب مدیران موجب تلاش دوچندان کارکنان می شود.
اخلاق الهی در حفظ روحیه سالم مؤثر است .در آیات قرآن به هشت عامل اساسی که باعث مصونیت از فشار روانی و فرسودگی شغلی می گردد اشاره شده است که عبارتند از:
1- ایمان به خدا به عنوان اصلی ترین و اساسی ترین معنای مفهوم بخش حیات
2- ایمان به آخرت به معنای جاودانه بودن انسان و بازگشت او به سوی خداست
3- انجام عمل صالح و مفید و سازنده و ارزنده
4- بخشش به عنوان یک عمل صالح بسیار ارزنده که به شخص نیروی سازندگی می بخشد
5- توکل و استعانت از نیروی لایزال الهی در کلیه امور
6- صبر و شکیبایی در مقابل مشکلات و سختی ها
7- اطمینان خاطر و آرامش روحی
8- گشایش و فرج پس از سختی ها توسط خداوند
¤ برای مقابله با فرسودگی شغلی پیشنهادهایی ارائه می شود:
– علائم را بشناسید
– با یک نفر راجع به احساسات خود صحبت کنید.
– کارتان را دوباره برنامه ریزی کنید.
– کارهای اضافی خود را کم کنید.
– از تعطیلات خود به خوبی استفاده کنید.
– از روش های کسب آرامش و مراقبه استفاده کنید.
– از «خود بیانی مثبت» استفاده کنید.
– انتظارتان را از خود پایین بیاورید.
– از نظام اعتقادات مذهبی به منظور کسب حمایت استفاده کنید.
– زمانی که سرکار نیستید با استفاده از توقف فکر به مبارزه با نگرانی درباره دانش آموزان خود بپردازید.
– زندگی را به خود سخت نگیرید و به خود اجازه دهید که احساس شوخ طبعی داشته باشید.
– مشکلات دانش آموزان را به خانه نبرید.
– جلوی افکار مهاجم را بگیرید.
عواملی از قبیل حضور به موقع معلم سر کلاس- انگیزش شغلی- برخوردهای مناسب- وضعیت ظاهری انجام وظایف شغلی و غیرشغلی جانبی- فاصله مسکن تا محل کار- جنسیت- حقوق و مزایا- وضعیت استخدامی- تاهل و تجرد دارای رابطه مستقیم با عملکرد شغلی معلم و یا
فرسودگی شغلی او است. به طور اجمالی: احترام متقابل بین مدیر و معلم- دادن آزادی عمل در امر تدریس و آموزش- وجود نظم و عدالت در محیط کار- قدرشناسی مسئولان و اولیا- تقویت وجدان کاری- روشن بودن اهداف و انتظارات از معلم- دادن فرصت مشارکت واقعی در تعیین اهداف آموزشی- شناساندن ارزش و منزلت واقعی معلم در جامعه- ایجاد فضایی صمیمی بین کارکنان- برگزاری کلاس های آموزشی ضمن خدمت مناسب با شرایط معلم- وجود مراجعی برای پاسخگویی
به مشکلات و سوالات مربوط به حیطه کاری- حذف عوامل استرس زا در محیط- عمل کردن به وعده ها توسط مسئولان- وجود فضای مناسب و صمیمی برای بیان نیازها- عدالت در قضاوت مدیران و مسئولان و;
از جمله عوامل افزایش انگیزه و اشتیاق برای انجام وظایف معلمی است هرچه انگیزه معلم برای آموزش و پژوهش بیشتر باشد بازده شغلی او نمایان تر خواهد شد و نتیجه آن تربیت نسلی پژوهشگر و خلاق و موفق خواهد بود.
انگیزه های بی بازگشت
آموزش و پرورش حدود 250 هزار معلم دیپلمه دارد که باید دوره های آموزشی را بگذرانند تا خود را با سطح نظام تعلیم و تربیت امروز همراه و همپایه سازند. البته مدیران آموزش و پرورش از آمدن فناوری های نوین در بخشهای سخت افزاری و نرم افزاری نظام تعلیم و تربیت سخن می گویند و با این حساب، معلمان دیپلمه راه درازی برای نیل به سیستم آموزشی نوین دارند.
ارتقای سطح دانش معلمان اما در بسیاری از شهرستان ها امکانپذیر نیست و این دسته از معلمان به ویژه جوانهایشان – که انگیزه دارند- برای گذراندن تحصیلات دانشگاهی یا دوره های آموزشی آموزش و پرورش به شهرهای بزرگ می روند. البته از این دسته معلمان، تعهد گرفته می شود که پس از اتمام تحصیلات به شهر و دیار خود بازگردند اما;
معلم ها به شهرستان برمی گردند لیکن انگیزه های خود را در کلانشهرهای پرزرق و برق جا می گذارند. آنها در کنار تحصیل در مدارس شهر بزرگ تدریس کرده اند و در کوچه خیابان های آن زیسته اند، نیل به مواهب زندگی در شهر بزرگ با سختی های کمرشکنی همراه است اما برای جوان شهرستانی، بودن در کنار زرق و برق ها و استفاده از امکاناتی که بعضاً در شهرستان ها وجود ندارد، اجازه بازگشت را از او می گیرد، آن هم با این توجیه که بالاخره این امکانات در شهر بزرگ هست هرچند استفاده از آن سخت باشد;
; و این یکی از دلائل رویارویی آموزش و پرورش با نیروی مازاد در کلانشهرها است. معلم بازگشته از شهر بزرگ، تمام همت خود را معطوف بازگشت به زندگی شهری می کند و در این میان اگر بتواند واسطه ای بتراشد که او را در مدرسه ای از شهر بزرگ بگنجاند دست افشان و پایکوبان، دیار خود را وانهاده، عازم کلانشهر می شود.
آموزش و پرورش، اینک با 19 هزار نیروی مازاد در کلان شهرها روبرو است در حالیکه بسیاری از مدارس شهرهای کوچک و روستاها با کمبود یا نبود معلم مواجه است. حق زندگی در شهر بزرگ را از هیچ انسانی نمی توان گرفت چرا که همگان به امکانات و تجهیزات نیازمندند لیکن حس زندگی در کلانشهر از برخی طرح های دولتی در دل جوان ایجاد می شود که آموزش و پرورش نیز بخشی از آن را در قالب طرح ارتقا سطح دانش معلمان، اجرا می کند.
به نظر می رسد، بردن مراکز آموزشی مخصوص معلمان به شهرهای کوچک، یکی از راه های جلوگیری از ایجاد مشکل عدم توازن در امر وجود نیروها در مناطق مختلف کشور است. در کنار این کار، قرار دادن مشوق هایی برای نگه داشتن معلمان در شهرهای خود به ویژه حق التدریسی های استخدام شده، نه تنها از ازدحام نیروها در کلانشهرها جلوگیری می کند بلکه موجب تشویق برخی از نیروهای جذب شده در شهرهای بزرگ به بازگشت به مناطق محروم تر را فراهم می آ
ورد.
ایجاد انگیزه برای خدمت در شهرهای کوچک برای معلمان بومی، از راه پرداختن به مسائل معیشتی و رفاهی مؤثرتر است. در خبرها داشتیم که آموزش و پرورش به دنبال خانه دارکردن فرهنگیان فاقد مسکن، ظرف 5 سال آینده است. باید در چنین طرح هایی اولویت به معلمان شهرستان ها داده شود تا هم انگیزه ماندن را در آنها تقویت کند و هم فکر بازگشت را به یکی از دغدغه های معلمان اضافه نماید.
به یاد داشته باشیم که معلم با انگیزه آمده به شهر، پس از چند سال ماندن، زیر بار سختی ها و مشکلات کمر خم می کند و انگیزه ای را که بازنگردانده بود به یغما رفته می بیند.
منابع:
– یادداشت هایی درباره نظریه های انگیزش در آموزش و پرورش (دکتر اکبر شعاری نژاد- چاپ اول 1378)
– روان شناسی تربیتی (دکتر محمد پارسا- انتشارات سخن- جلد اول بهار 1374)
– انگیزش در آموزش و پرورش (ساموئل بال- ترجمه دکتر سیدعلی اصغر مسدد- انتشارات دانشگاه شیراز- چاپ اول 1373)
– محرک های فشارزا در کار معلمی و استراتژیهای مقابله با آن (فصلنامه تعلیم و تربیت- سال چهاردهم- مصطفی نیکنامی)
– قرآن درمانی (سیدمهدی هاشمی- 1373- سمینار روان شناسی در اسلام)
– بهداشت روانی (حمزه گنجی- انتشارات ارسباران- 1376)


مقاله در مورد سرمایه گذاری word دارای 80 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد سرمایه گذاری word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سرمایه گذاری word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد سرمایه گذاری word :
سرمایه گذاری
واحدهای تجاری به منظور تولید وفروش کالا خدمات ، در انواع مختلف دارائیها پولی (وجوه نقد، حسابها واسناد دریافتی)، دارائیهای مولد مشهود (ماشین آلات و تجهیزات زمین ) ودارائیهای نامشهود (حق اختراع، حق امتیاز، علائم تجاری وسرقفلی) سرمایه گذاری می کنند. علاوه بر این، واحدهای تجاری ممکن است وجوهی را صرف خرید سهام واوراق بهادار سایر واحدهای تجاری
نمایند که حسب مورد به سرمایه گذاریهای بلند مدت یا کوتاه مدت طبقه بندی شود. موضوع بحث این نشریه، سرمایه گذاری بلند مدت در سهام واوراق بهادار واحدای تجاری است .
مبنای تفکیک و تمایز بین سرمایه گذاریهای کوتاه مدت وبلند مدت که هر دو به عنوان دارائی در ترا
ز نامه طبقه بندی می شوند ، در واقع ماهیت وهدف سرمایه گذاری است . آن گروه ازسرمایه گذاریها که به سهولت قابل فروش است ومی توان آن را بدون این که خللی در روابط تجاری پدیدار شود یا لطمه ای به کار آئی عملیاتی واحد تجاری وارد آید به فروش رساند ، به عنوان دارئیهای جاری طبقه بندی می شود . سرمایه گذاریهائی که به منظور ایجاد ارتباط ومناسبات عملیاتی وتجاری با سایر واحدها انجام می گیرد به عنوان سرمایه گذاریهائی بلند مدت طبقه بندی می شود . علاوه بر این ، آن گروه از سرمایه گذاریها که قابلیت فروش سریع ندارد ، هر چند موجب ایجاد وبسط روابط عملیاتی وتجاری با سایر واحدهای تجاری نمی شود ، نیز می تواند به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت معمولا در ترازنامه بعد از دارئیهای جاری اما قبل از اموال ، ماشین آلات ، وتجهیزات وتحت سر فصل جداگانه ای به همین نام (سرمایه گذاریهای بلند مدت) ارائه می شود .
اگر چه برای سرمایه گذاری در سهام واوراق قرضه دلایل بسیاری وجود دارد اما انگیزه اصلی ،
افزایش درآمد خود را (1) مستقیما از طریق دریافت سود سهام یا سود تضمین شده سرمایه گذاری یا از طریق افزایش قیمت بازار سهام واوراق قرضه یا (2) به طور غیر مستقیم از طریق ایجاد وتحکیم روابط مناسب عملیاتی با سایر واحدهای تجاری به منظور بهبود نتایج عملیات خود ، افزایش دهد . معمولا سرمایه گذاریهای بلند مدت به منظور دستیابی به هدف دوم ، یعنی بهبود نتایج
عملیات از طریق برقراری روابط مناسب تجاری وعملیاتی با واحد های تجاری دیگر صورت می گیرد . زیرا ، واحد سرمایه گذار از طریق اعمال نفوذ وکنترل بر خط مشی های مالی وعملیاتی واحدهای سرمایه پذیری که تامین کننده عمده مواد اولیه مورد نیاز واحد سرمایه گذار می باشد ، خریداران محصولات واحد سرمایه گذار یا سایر واحدهای تجاری که با واحد سرمایه گذار ارتباط و مناسبات تجاری دارند ، می تواند نتایج عملیات خود را به طور مستمر بهبود بخشد.
هدفهای سرمایه گذاریهای بلند مدت :
همان گونه که اشاره شد واحدهای تجاری ممکن است به دلایل مختلف اقدام به سرمایه گذاری در سهام و اوراق قرضه سایر واحد های تجاری نمایند . برای مثال،این گونه سرمایه گذاریها ممکن است به منظور برقراری مناسبات وایجاد روابط نزدیک با تولید کنندگان عمده مواد وکالاهای مورد نیاز یا فروشندگان محصولات واحد سرمایه گذار صورت گیرد . حقوق ناشی از مالکیت سهام عادی واحد های تجاری دیگر موجب می شود که واحد سرمایه گذار در نحوه مدیریت و تصمیم گیریهای واحد سرمایه پذیر اعمال نفوذ کند . بنابراین ، بسیاری از واحد های تجاری از سرمایه گذاری در سهام عادی به عنوان وسلیه ای برای کنترل فعالیت های واحد های دیگر وهمچنین تحصیل مالکیت واحدهای که نقدینگی مناسبی دارند ، استفاده می کنند .
قسمت ا لف : سرمایه گذاری در سها م عا دی :
ثبت سرمایه گذاریهای بلند مدت در تاریخ خرید طبق اصل بهای تمام شده ، سرمایه گذاریهای بلند مدت در تاریخ خرید باید به بهای تمام شده ثبت شود . بهای تمام شده سرمایه گذاری شامل خرید ، حق الزحمه کارگزار ، مالیات انتقال وسایر مخارجی است که برای تحصیل سرمایه گذاری مزبور
می شود . اگر در ازای ازرش سرمایه گذاری تحصیل شده دارائیهای غیر از وجه نقد واگذار شود وارزش متعارف دارائیهای مزبور نیز مشخص نباشد ، در این صورت ارزش جاری بازار (قیمت بورس) سهام مورد سرمایه گذاری را می توان مبنای بهای تمام شده سرمایه گذاری وارزش دارائی غیر نقدی واگذار شده در مبادله ، قرار دارد . در این گونه موارد چنانچه ارزش جاری بازار سهام مورد
سرمایه گذاری وارزش متعارف دارائی غیر نقدی واگذار شده در مبادله ، مشخص نباشد باید از نظر کارشناسان وارزیابان مستقل برای تعیین بهای تمام شده استفاده کرد .
چنانچه دو یا چند گروه مختلف سهام به طور یکجا خریداری شود ، کل مبلغ پرداختی باید بین گروههای مختلف سهام سرشکن گردد . اگر سهام خریداری شده در بورس اوراق بهادار مورد معامله باشد از قیمتهای بازار (بورس) آنها می توان به عنوان مبنا برای سرشکن کردن بهای تمام شده استفاده کرد . این روش تخصیص بهای تمام شده اصطلاحا روش ارزش نیبس بازار نامیده می شود .
سرمایه گذاری غالبا در بین فواصل زمانی پرداخت سود صورت می گیرد .
در مورد اوراق قرضه ، طبق اصول پذیرفته شده حسابداری ، بهره (سود تضمین شده)تحقق یافته به عنوان بخشی از بهای خرید محسوب مگردد زیر پرداخت آن تعهد شده است . در مورد سهام ، سود سهام بخشی از بهای خرید تلقی نمی شود زیرا فرایند کسب سود تا زمانی که توزیع سود سهام اعلام نگردد تکمیل نشده است. حال نحوه ثبت سرمایه کذاریهای بلند مدت در سهام با استفاده از مثال زیر بیان کنیم . مثال : شرکت خراسان در تاریخ 1/10/1*13 تعداد 500 سهم 500 ریالی شرکت تهران را به مبلغ 000/000/1 ریال خریداری می کند . سود سهام معمولا دراول مهر ماه هر سال پرداخت می گردد . آخرین سود سهام پرداختی برای سهم 50 ریالی بوده است . ثبت سرمایه گذاری به شرح زیر خواهد بود:
سرمایه گذاریهای بلند مدت – سرمایه گذاری در سهام شرکت تهران 000/000/1
بانک 000/000/1
در صورتی که روش یکنواختی بر مبنای شناسایی ویژه بهای تمام شده هر گروه از سرمایه گذاریها بطور مشخص بکار گرفته شود،حسابداری سرمایه گذاریهای بلند مدت آسان می گردد . هر یک از سرمایه گذاریها باید بطور جداگانه ثبت شود.
ثبت مزبور باید بیانگر (تعداد) ، تاریخ وبهای تمام شده یک واحد سرمایه گذاری باشد. جزئیات مزبور هنگامی که بخشی از سرمایه گذاری در آینده به فروش می رسد حائز اهمیت است زیرا بهای تمام شده سرمایه گذاریهای فروش رفته باید بر مبنای سیستماتیک تعیین گردد در غیر این صورت ممکن است در محاسبه سود (زیان) اشتباه یا دستکاریهای رخ دهد .
معمولا شناسایی دقیق سرمایه گذاری ( سهام ) فروش رفته مشکل نیست . اما در مواردی که به دلیل تعدد ویا حجم معاملات انجام یافته نسبت به سرمایه گذاریها ، شناسائی ویژه سرمایه گذاری ( سهام ) فروش رفته مشکل باشد ارجح است که از مبنای اولین صادره از اولین وارده استفاده شود استفاده شود . ازنظر صورتهای مالی ، استفاده از روشهای شناسائی ویژه ، اولین صادره از اولین وارده یا میانگین ( به استثنای اولین صادره از آخرین وارده ) برای تعین بهای تمام شده سرمایه گذاریهای فروش رفته شده می باشد .
تاثیر میزان سرمایه گذاری :
نحوه حسابداری سرمایه گذاری بلند مدت غالبا به میزان سرمایه گذار در سهام عادی واحد سرمایه پذیر بستگی دارد . سرمایه گذاری بلند مدت یک واحد تجاری در سهام عادی واحد تجاری دیگر را می توان بر حسب درصدی از سهام واحد سرمایه پذیر به شرح زیر طبقه بندی کرد :
1- سرمایه گذاری بیش از50 درصد سهام
2- سرمایه گذاری بین 20 درصد تا 50 درصد سهام
3- سرمایه گذاری کمتر از 20 درصد سهام
در مواردی که یک واحد تجاری بیش از 50 درصد سهام عادی واحد تجاری دیگر را در مالکیت خود دارد ، سرمایه گذار اصطلا حا واحد اصلی وسرمایه گذار ، واحد فرعی نامیده می شود . سرمایه گذاری در سهام عادی فرعی ، در صورتهای مالی واحد اصلی به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت گزارش می شود . در این گونه فرض بر این است که واحد اصلی بر واحد فرعی کنترل دارد ، از این رو واحد اصلی ملزم به تهیه صورتهای مالی تلفیقی می شود . صورتهای مالی تلفیقی با صورتهای مالی جداگانه هر یک از واحد های اصلی وفرعی تفاوت دارد . در تهیه صورتهای مالی تلفیقی شخصیتهای حقوقی مستقل واحد اصلی و واحد یا واحدهای فرعی نادیده گرفته می شود وهمگی از لحاظ مقاصد گزارشگری مالی به عنوان یک شخصیت اقتصادی یگانه در نظر گرفته می شوند . در برخی موارد هرچند واحد سرمایه گذار ممکن است کمتر از50 درصد سهام عادی واحد سرمایه پذیر را در مالکیت خود داشته باشد اما شواهد موجود ممکن است حاکی از این باشد که واحد سرمایه گذار خط مشی های مالی وعملیاتی واحد سرمایه پذیر را تحت کنترل دارد . در چنین مواردی نیز واحد سرمایه گذار ( واحد اصلی ) باید صورتهای مالی تلفیقی تهیه کند . به حر حال ، معیار اهمیت در مورد وجود کنترل ودر نتیجه تهیه صورتهای مالی وتلفیقی ، مالکیت در بیش از 50 سهام عادی دارای حق رای واحد سرمایه پذیر است.
اگر چه واحد سرمایه گذار با اختیار داشتن کمتراز 50 درصد سهام عادی واحد سرمایه پذیر ممکن است نتواند بر خط مشی های مالی و عملیاتی واحد سرمایه پذیر کنترل داشته باشد اما با دارا بودن کمتر از 50 درصد وبیشتر از 20 درصد سهام ، امکان اعمال نفوذ قابل ملاحظه بر خط مشی های مالی وعملیاتی واحد سرمایه پذیر را خواهد داشت . طبق استانداردهای حسابداری ،در
صورتی که درصد سرمایه کذاری درسهام عادی دارای حق رای واحد سرمایه پذیر بین 20 تا 50 درصد باشد عموما واحد سرمایه گذاری می بایست از روش ارزش ویژه استفاده کند . اگر درصد سرمایه گذاری کمتر از 20 درصد باشد ، احتمالا واحد سرمایه گذار بر خط مشی های مالی وعملیاتی واحد سرمایه پذیر نفوذ قابل نخواهد داشت ودر نتیجه برای حسابداری سرمایه گذاری
در سهام باید از ( 1) روش بهای تمام شده یا ( 2 ) قاعده اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار استفاده شود .
حسابدا ری سرمایه گذاری در سهام بعد از تاریخ خرید :
در حسابداری سرمایه گذاریهای بلند مدت در سهام بعد از تاریخ خرید دو عامل بسیار مهم وجود دارد که عبارت است از (الف) نوع سهام از لحاظ داشتن حق رای (ب) میزان ودرصد سرمایه گذاری از کل سهام منتشره . در حسابداری سرمایه گذاری در سهام ، به مفهوم بازده سرمایه گذاری نیز باید توجه شود . برخی معتقدند که بازده سرمایه گذاری یک واحد تجاری در سهام عادی واحد یا واحد های تجاری دیگر صرفا شامل سود سهام دریافتی است . برخی دیگر معتقدند که بازده سرمایه گذاری صرف نظر از پرداخت سود سهام ، عبارت از سهم مناسبی از سود خالص (پس از کسر سود سهام ممتاز در صورت وجود) واحد سرمایه پذیر است . دلیل طرفداران نظریه دوم این است که اگر سود دوره واحد سرمایه پذیر به شکل سود سهام پرداخت نشود انباشته خواهد شد وباعث افزایش حقوق صاحبان سهام واحد سرمایه پذیر خواهد گردید . علاوه بر دو نظریه مزبوز ، برخی نیز معتقدند که بازده سرمایه گذاری در سهام عادی شامل سهام دریافتی به اضافه یا منهای هرگونه تغییرات در قیمت بازار سرمایه گذاری است.
بر اساس نظریه بالا ، سه روش مختلف حسابداری برای سرمایه گذاریهای بلند مدت در سهام سایر واحدهای تجاری مطرح شده است :
1- روش بهای تمام شده . در این روش درآمد سرمایهگذاری صرفا سود سهام دریافتی است.
2- روش ارزش ویژه. در این روش درآمد سرمایه گذاری شامل سهم مناسبی از سود خالص واحد سرمایه است.
3- روش قیمت بازار . در این روش درآمد سرمایه گذاری شامل سود سهام دریافتی وتغیرات در قیمت بازار سرمایه گذاری است .
بکار گیری هریک از روش های مزبور نیاز به شرایطی خاص دارد وبه دون توجه به این شرایط نمی توان یکی از روشهای مزبور را به جای دیگری بکار گرفت .
همانطور که قبلا اشاره شد واحد سرمایه گذار با داشتن بیش از 50 درصد سهام با حق رای واحد سرمایه پذیر معمولا باید صورتهای مالی تلفیقی را تهیه کند . مالکیت واحد سرمایه گذار در نوع واحد سرمایه پذیر واجد اهمیت است مثلا ، مالکیت سهام با حق رای زمینه کنترل یا نفوذ سرمایه گذار بر خط مشی های مالی و عملیاتی سرمایه پذیر را فراهم می کند . حدود کنترل ونفوذ به
میزان سرمایه گذاری بستگی دارد . طبق استانداردهای حسابداری ، در حسابداری سرمایه گذاریهای بلند مدت باید دو مفهوم اساسی نفوذ قابل ملاحضه و کنترل مد نظر قرار می گیرد .
تعاریف این مفاهیم به شرح زیر است :
1- نفوذ قابل ملاحضه . نفوذ قابل ملاحضه به مفهوم توانایی قابل ملاحضه واحد سرمایه گذار در تاثیر گذاردن بر خط مشی های مالی وعملیاتی واحد سرمایه پذیر از طریق تحصیل میزان کافی از سهام عادی واحد سرمایه پذیر است .
توانای در اعمال نفوذ قابل ملا حضه همچنین ممکن است به شکل های دیگری از قبیل داشتن
نمایندگانی در هیات مدیره واحد سرمایه پذیر، مبادلات با اهمیت با واحدهای مزبور ، وابستگی تکنولوژیک وجود داشته باشد . طبق استاندارد های حسابداری ، به منظور دستیابی به یکنواختی قابل قبولی در این زمینه ، سرمایه گذاری به میزان 20 درصد امکان اعمال نفوذ قابل ملاحضه را در واحد سرمایه گذاری فراهم می آورد .
2- کنترل ، کنترل در مواردی وجود دارد که واحد سرمایه گذار تعداد کافی از سهام واحد تجاری دیگر را داراست به گونه ای که قادر است سیاستهای مالی وعملیاتی آنرا به نحوی موثر کنترل کند . معمولا مالکیت بیش از 50 درصد سهام عادی یک واحد سرمایه پذیر اعمال کنترل مزبور را امکان پذیر می سازد. در برخی موارد واحد سرمایه گذار با داشتن کمتر از 50 درصد سهام واحد سرمایه پذیر نیز می تواند خط مشی های مالی و عملیاتی واحد واحد سرمایه پذیر را تحت کنترل خود در آورد . عواملی از قبیل تعداد سهام داران و میزان مشارکت آنها در اداره واحد تجاری در اعمال کنترل موثر ااست . اما عموما فرض می شود که با مالکیت بیش از 50 درصد سهام عادی یک واحد تجاری می توان کنترل موثر را اعمال کرد .
حسابداری سرمایه گذاریهای بلند مدت در سهام را می توان به شرح زیر خلاصه کرد :
ویژگی سرمایه گذاری میزان مالکیت سهام روش حسابداری وگزارشگری
الف- هیچگونه کنترل یا نفوذ قابل ملاحضه وجود ندارد :
1- سهام بدون حق رای به هر میزان بهای تمام شده
2- سهام با حق رای تا میزان 20 درصد بهای تمام شده
ب- نفوذ قابل ملاحضه وجود دارد اما کنترل وجود ندارد :
3- سهام با حق رای از 20 درصد تا 50 درصد ارزش ویژه
ج- کنترل وجود دارد :
4-سهام با حق رای است اما به دلایلی خاصی
صورتهای مالی تلفیقی تهیه نمی شود بیش از 50 درصد ارزش ویژه
5-سهام با حق رای است اما به وصورتهای
مالی تلفیقی تهیه می شود بیش از 50 درصد تلفیقی
روش های بهای تمام شده :
در این روش ، حساب سرمایه گذاری به بهای تمام شده سهام خریداری شده ثبت ونگه داری ودر آمد سرمایه گذاری صرفا به میزان سود سهام دریافتی شناسائی می شود . مبلغ ثبت شده در حسابها به عنوان سود سهام دریافتی نباید از سودهای انباشته وتوزیع نشده که از خرید سهام عادی ایجاد شده است تجاوز کند . هرگونه تغییر درخالص ارزش دفتری دارائیهای واحد سرمایه پذیر نادیده گرفته می شود مگر آن که کاهش دائمی وبا اهمیتی در ارزش سرمایه گذاری رخ دهد که در این صورت حساب سرمایه گذاری در دفاتر واحد سرمایه گذار تعدیل می گردد . سرمایه گذاری در
سهام را طبق استانداردهای حسابداری می توان به اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار حسابها ثبت کرد . رویدادهائی که ممکن است موجب انحراف از اصل بهای تمام شده گردد به شرح زیر مورد بحث قرار می گیرد:
1- توزیع سود سهام مازاد بر سود قابل تقسیم :
در مواردی که برای حسابداری سرمایه گذاریهای بلند مدت از روش بهای تمام می شود ، سود سهام دریافتی (غیر از سود سهام مازاد بر سود قابل تقسیم) همانند آنچه که در صفات قبل تشریح شد در حسابهای مربوط ثبت می گردد.
معمولا سود سهام هنگام توسط واحد سرمایه گذار به عنوان درآمد شناسائی و در حسابها ثبت می شود که توسط واحد سرمایه پذیر اعلام و پرداخت می گردد. در صورتی که میزان سود سهام پرداختی توسط واحد سرمایه پذیر بیش از منابعی باشد که واحد مزبور برای اعلام سود سهام در اختیار دارد، مبلغ اضافی باید به عنوان سود سهام مازاد بر سود قابل تقسیم محسوب شود. به عبارت دیگر سود سهام مازاد بر سود قابل تقسیم بیانگر برگشت بخشی از حقوق صاحبان سهام واحد سرمایه پذیر به استثنای سود انباشته است واحد سرمایه پذیر موظف است این موضوع را به نحو مناسب به اطلاع سرمایه گذاران برساند. نظر به این که سود سهام مازاد بر سود قابل تقسیم به عنوان برگشت سرمایه گذاری تلقی می شود واحد سرمایه گذار باید این مبلغ را به حساب سرمایه گذاری بستانکار و حسابهای دریافتنی یا بانک را حسب مورد بدهکار کند.
مثال: شرکت الف 15 درصد سهام عادی شرکت«ب» را در سال 1×13 خریداری کرده است شرکت «ب» طی سال 1×13 مبلغ 000/100 ریال سود خالص داشته و مبلغ 000/150 ریال سود سهام اعلام و پرداخت کرده است. از آنجایی که سود سهام مبلغ 000/100 ریال سود خالص داشته و مبلغ 000/150 ریال سود سهام اعلام و پرداخت کرده است از آنجایی که سود سهام پرداختنی بیشتر از سود خالص سال 1×13 است شرکت الف سود سهام دریافتنی را باید به شرح زیر در حسابها ثبت کند:
بانک 500/22
درآمد سود سهام 000/15
سرمایه گذاری در سهام شرکت « ب» 500/7
ثبت سود سهام دریافتنی بر مبنای 15 درصد سود سهام اعلام و پرداخت شده.
2- کاهش دائمی در ارزش سرمایه گذاری:
زیانهای عملیاتی واحد سرمایه گذاری پذیر که به کاهش خالص دارائیهای آن منجر و دور نمای اقتصادی آن را بطور جدی خدشه دار می سازد توسط واحد سرمایه گذار در حسابها ثبت می شود.
در چنین وضعیتهای بخشی از سرمایه گذاری بلند مدت از بین رفته قلمداد می گردد و این واقعیت از طریق کاهش دادن ارزش سرمایه گذاری در حسابهای واحد سرمایه گذار نشان داده می شود. این نحوه عمل از نظر استانداردهای حسابداری نیز مورد تائید است.
« اگر کاهش در ارزش سرمایه گذاری دائمی باشد. بهای تمام شده سرمایه گذاریها باید به ارزش جدید کاهش داده شود. مبلغ کاهش یافته باید به عنوان زیان تحقق یافته در حساب ثبت شود. ارزش جدید نباید در نتیجه افزایشهای بعدی در قیمت سرمایه گذاری تغییر کند»
ثبت حسابداری مربوط به زیا ناشی از کاهش دائمی ارزش سرمایه گذاریها به شرح زیر ا
ست:
زیان تحقق یافته ناشی از کاهش ارزش سرمایه گذاریهای
بلند مدت ××××
سرمایه گذاری در سهام عادی شرکت ;. ×××
ثبت کاهش دائمی در ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت در سهام عادی
زیان ناشی از کاهش دائمی ارزش سرمایه گذاریها در محاسبه سود قبل از اقلام غیر مترقبه و آثار انباشته تغییرات حسابداری در صورت حساب سود زیان منظور می شود. اگر چه استاندارردهای حسابداری رهنمودی جزئی در ارتباط با تعیین وجود کاهش دائمی در ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت ارائه داده است اما برای شناسائی این کاهش موارد زیر نیز باید مورد توجه قرار گیرد:
1- تاریخ سرمایه گذاری در سهام
2- مبلغ کاه در ارزش سرمایه گذاری و مدت زمانی که قیمت بازار سهام از بهای تمام شده آن کمتر بوده است.
3- وضعیت مالی (وضعیت نقدینگی) و آینده واحد سرمایه پذیر
4- وضعیت مالی ( وضعیت نقدینگی ) واحد سرمایه گذار.
5- اهمیت مبلغ کاهش در ارزش سرمایه گذاری در مقایسه با سود خالص و حقوق صاحبان سهام واحد سرمایه گذار.
3- بکار گیری قاعده اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار:
طبق استانداردهای حسابداری به منظور بکار گیری قاعده اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار در مورد سرمایه گذاریهای بلند مدت بهای تمام شده سرمایه گذاریهای بلند مدت در هر زمان بهای اولیه سرمایه گذاریهای مزبور خواهد بود به استثنای موارد زیر که بهای تمام شده جدیدی برای سرمایه گذاریها تعیین می شود.
الف: نقل و انتقال بخشی از سرمایه گذاری در سهام بین مجموعه سرمایه گذاریهای کوتاه مدت و بلند مدت ( تغییر طبقه بندی از کوتاه مدت به بلند مدت و بالعکس ) در مواردی که قیمت بازار آنها از بهای تمام شده کمتر است.
ب- کاهش ارزش بخشی از سرمایه گذاریها نا قیمت بازار به منظور انعکاس کاهش دائمی در قیمت بازار که کمتر از بعای تمام شده ( اولیه ) سرمایه گذاری است.
در مواردی که جمع ارزش بازار مجموعه سرمایه گذاریهای بلند مدت بر مبنای روش بهای تمام شده از بهای تمام شده آنها کمتر است بکارگیری روشهای حسابداری خاص ضروری خواهد بود. این گونه مجموعه سرمایه گذاریها باید به اقل تمام شده بازار ارزیابی گردد.
در ثبت تعدیلی که در پایان دوره مالی برای بکار گیری قاعده اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار انجام می شود از حسابی نیافته برای ثبت طرف مقابل آن استفاده خواهد شد. مانده حساب ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری بلند مدت در ترازنامه از بهای تمام شده سرمایه گذاری بلند مدت و مانده انباشته زیانهای تحقق نیافته ناشی از این گونه سرمایه گذاریهای بلند مدت در قسمت حقوق صاحبان سهام به عنوان زیان سرمایه ای گزارش می شود. زیانهای تحقق نیافته در نتیجه تائید کاهش دائمی در ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت یا سودهای تحقق نیافته بعدی
حذف می شود. در هیچ شرایطی سودهای انباشته تحقق نیافته که در نتیجه افزایشهای بعدی در قیمت بازار سرمایه گذاری ایجاد می شود نباید از زیانهای انباشته بیشتر شود زیرا به افزایش بهای تمام شده سرمایه گذاری منجر خواهد شد به عبارت دیگر هر گونه افزایش بعدی در قیمت بازار سرمایه گذاری حداکثر می تواند مانده انباشته زیانهای تحقق نیافته را خنثی کند. برای تشریح نحوه حسابداری مربوط به ارزیابی سرمایه گذاریهای بلند مدت به اقل بهای تمام شده یا قیمت بازار مثالهای زیر ارائه می شود:
مثال 1- شرکت خراسان در ابتدای سال 1×13 میلغ 000/200 ریال در سهام عادی شرکت تهران سرمایه گذاری کرده است. قیمت بازار سرمایه گذاری مزبور در پایان سال 1×13 بالغ بر 000/160 ریال و در پایان سال 2×13 بالغ بر 000/184 ریال بود.
ثبت حسابداری لازم به منظور ارزیابی سرمایه گذاری بلند مدت به اقل بهای تمام شده با قیمت بازار در پایان هر یک از سالهای 1×13 و 2×13 بشرح زیر است.
پایان سال 1×13 :
زبان تحقق نیافته کاهش ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت 000/40
ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت به قیمت بازار 000/40
ایجاد و ثبت ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت
پایان سال 2×13 : 000/24
ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت به قیمت بازار
زبان تحقق نیافته کاهش ارزش سرمایه گذاریهای
بلند مدت 000/24
تعدیل ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریها به میزان مورد نیاز در پایان سال 2×13
زمانی که سرمایه گذاریهای بلند مدت به قیمتی کمتر از بهای تمام شده اولیه آن به فروش می رسد تفاوت به عنوان زیان تحقق یافته محسوب و در حسابها ثبت می شود اما تا پایان دوره حسابداری مربوط هیچگونه ثبتی در حسابهای ذخیره کاهش ارزش و زیان تحقق نیافته کاهش ارزش سرمایه گذاریهای بلند مدت صورت نمی گیرد.


مقاله استراتژی بهینه توسعه زمین در بافت های مساله دار نمونه موردی: محله عامری word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله استراتژی بهینه توسعه زمین در بافت های مساله دار نمونه موردی: محله عامری word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استراتژی بهینه توسعه زمین در بافت های مساله دار نمونه موردی: محله عامری word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله استراتژی بهینه توسعه زمین در بافت های مساله دار نمونه موردی: محله عامری word :
چکیده
بافت های مساله دار، بخش هایی از شهر هستند که بنا به دلایلی از چرخه اقتصادی شهر جدا شده و به شکل کانون نارسایی های اقتصادی، اجتماعی و محیطی درآمده اند. بر این اساس در این بافت ها، امکان سرعت و قدرت لازم جهت توسعه متوازن با سایر بخ شهای شهر وجود ندا شته و بتدریج از چرخه تو سعه پویای شهر دور می گردند. عواملی از جمله مهاجرت گروههای بومی به مناطق دیگر شهرها، جایگزینی گروه های کم درآمد در ق سمت های مرکزی و قدیمی شهرها و نیز عدم هم سازی بافت مرکزی و قدیمی شــهر با نیازهای جدید، باعث گردیده که این مناطق، در نقش مرکزی خود تقلیل یافته و دچار افت شــاخص های فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی شوند. از طرفی شیوه های مداخله در بافت مساله دار جهت احیاء آن همواره در جوامع مختلف متفاوت بوده و هر کدام بازتاب های اقتصــادی و اجتماعی متفاوتی را در بر داشــته اســت. انتخاب شــیوه توســعه زمین در بافت های پر از اهداف مداخله ، شــرایط ســودآوری و تفاوت بازتاب های روش های توســعه زمین اثر می پذیرد و به عنوان یکی از محوری ترین عوامل تحقق پذیری در بافت های پر مطرح است.
جدا افتادگی بافت از مرکز شهر و پیرامون بتدریج تنزل بازار محله را به دنبال داشته و ضعف نظام سکونت و فراغت نسبت به نظام فعالیت به ا ضمحلال نظام سکونت و ر شد غیر مح سوس نظام بازار انجامیده ا ست. به این ترتیب روند خروج بافت اجتماعی کهن فزونی یافته ا ست. بر این ا ساس با توجه به روند این عوامل و امکان سنجی سودآوری مداخله در بافت و ساختار اجتماعی محله، مشخص گردید که روش آژانس بازسازی جامعه محلی که از روش های خود سرمایه ده محسوب می گردد، چارچوب مناسبی برای مداخله با هدف بازگرداندن هویت سکونتی و فعالیتی بافت و افزایش ماندگاری ساخت اجتماعی محله به شمار می رود.
واژگان کلیدی : بافت مساله دار-استراتژیهای توسعه زمین- محله عامری-اهواز
مقدمه
وجود عوامل مختلف موثر بر نظامات ا صلی سکونتگاه (نظام ســکونت، فعالیت، گذران فراغت و ارتباطات) و نیز اثر مداوم این نظام ها بر ی کدیگرگاهاً منجر به کاهش ارزش های کیفی محیط زیســـت انســـان شـــده و با نزول ارزش های سکونتی، جریان نوسازی و اقتصادی رو به کندی می گراید. در ادامه میل به مهاجرت و پیامد آن ورود قشـــر کم درآمد فزونی می یابد. چنین روندی منجر به تبدیل بافت به یک مساله اجتماعی-اقتصادی شده و بدین ترتیب اثر این عوامل روندی مداوم یافته و بافت شـــهری که زمانی از کیفیت مطلوبی برخوردار بود به بافتی مساله دارَ تبدیل می گردد. در حالی که مناطق دیگر شهر اهواز با بازسازی ساختمانها و دگرگونی چهره محله خود مواجه بوده اند، محله عامری، کمترین تغییر را در شکل کالبدی خود شاهد بوده ا ست؛ اینکه چرا برخی محلات از جریان نو سازی دور افتاده اند، نا شی از عوامل مختلفی در حوزه های کالبدی، اقت صادی، اجتماعی و مدیریتی ا ست که به صورت م ستقیم و غیر مســتقیم به رکود آن منجر شــده اســت. ارتباط میان این عوامل گاهی به قدری پیچیده است که نمی توان ادعا کرد که یک عامل بر دیگری تقدم دارد. از این رو در این تحقیق این عوامل در ارتباط با یکدیگر و در حوزه های اصـــلی نظامات اصــلی عملکرد شــهری یعنی نظام ســکونت، نظام فعالیت، نظام گذران اوقات فراغت و مدیریت شهریُ مورد تحلیل قرار گیرند. یکی از مهمترین مراحل فرآیند احیاء مناطق نیازمند توســـعه مجدد، تدوین چارچوب و شـــیوه توســـعه زمین اســـت که از تنوع بالایی برخوردار بوده و متناسب با اهداف، سودآوری طرح در کل بافت و بلوک های تشــکیل دهنده، محدودیت های مالی بخش عمومی، تمایل ســـاکنین، شـــرایط حقوقی و ; متفاوت اســـتِ. در واقع اســتراتژی توســعه زمین به نحوه مداخله و تولید (انباشــت) زمین و نیز مکانیســـم تعامل بین مالکین، ســـطح دخالت بخش خصــوصــی و دولتی(عمومی) و تنظیم اهداف و روند اجرای طرح با بازتاب های شیوه های متفاوت تو سعه زمین می پردازد و به همین دلیل این مهم نقش بسزایی در تحقق
. 3 در این تحقیق منظور از بافت مســاله دار جامع تر از تعریفی اســت که توســط وزارت راه و شهر سازی بر برآیندی از سه عامل ریزدانگی، نفوذپذیری و دوام ابنیه ارائه شده است. نمونه موردی مورد مطالعه شامل هر دو تعریف می شود.
. 4 در طول دوره 1393-1384، سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی در این محله ب سیار ناچیز بوده و به تو سعه راه های حا شیه محدود می گردد(خواجه برج سفیدی،.(1384
پذیری و مداخ له موفق در با فت دارد. تدوین چارچوب توسعه زمین از چند موضوع اساسی تاثیر می پذیرد:
اول اینکه هدف از تو سعه و تحول در بافت محله چی ست؛به عنوان م ثال انت خاب ارت قاء افزایش ضـــر یب ما ند گاری خانوارهای بومی و یا تو سعه همه جانبه و د ستیابی به ر شد حداکثر اقتصــادی هر کدام تاثیر بســزایی در انتخاب شــیوه مدیریت زمین به ویژه در بافت های پر و مســـاله دارّ را طلب می کند. دوم بازیابیْ کلیه هزینه های عمومی ناشــی از مداخله و تنظیم نقش مالی مدیریت شـــهری در فرآیند مداخله استَ؛ شرایط قیمت زمین و قیمت بنا، میزان سود مورد نظر، هزینه های ساخت، ضوابط و مقررات طرح های جامع و تفصــیلی و نیز وضــعیت متغیرهای ذکر شــده در مناطق همجوار، نقشــی اســاســی در ســطح تمایلات جریان نو سازی در مالکین، ورود بخش خ صو صی و امکان تو سعه همه جانبه دارد و در آخر ســـطح ، نوع تمایل مالکین و ساختار الگوی مالکیت(مثلاً به عنوان سرمایه گذار، سهامدار ، فروشنده و ;) اثر مهمی در میزان ترکیب و انباشت زمین و در نتیجه انتخاب روش بهینه توسعه زمین دارندُ.
محله عامری در گذشــته به عنوان بخشــی از مرکز شــهر، ق سمتی از ه سته اولیه شهر بوده که پویایی خود را هم در نظام سکونت 4) پروانه ساختمانی در یک سال در مقایسه با محلات پیرامونی) و هم در ن ظام ف عال یت (خروج بانک ها، کاهش رونق بازار بر ا ساس م صاحبه با تجار ) از د ست داده است. پایین بودن توان اقتصادی خانوارهای ساکن در محله عامری و نیز عدم آگاهی آنان از تبعات ســـکونت در چنین وضــعیتی از عواملی اســت که موجب شــده تا مالکان در جهت بهبود و ضعیت خانه خود اقدام نکنند. از این رو، در طول دهه اخیر، خانوارهایی که توان اقتصـــادی بهتری ک سب کرده اند، اقدام به نو سازی خانه خود نکرده و محل سکونت خود را در خارج از بافت جستجو کرده اند و به این ترتیب روند ورود افراد غیر بومی با شـــکلی فردی و خروج جمعیت بومی کهن به شکل خانوار فزونی یافته ا ست و در نتیجه میزان تعلق و انگیزه نوســازی رو به کاهش گذاشــته ا ست. تداوم این روند تمایل بخش خ صو صی و سازندگان غیر بومی را جهت نوسازی بافت را به کمترین میزان نسبت
5Maurer et al,2013 6.Pre-platted area 7.Cost Recovery 8.Alterman,2009
9.Van der Krabben& Jacobs, 2013,775
به سایر مناطق رسانیده است. شیوه توسعه زمین به عنوان اصلی ترین عامل در تنظیم روابط بین مالکان و نظام توسعه در مناطق نیازمند توســـعه مجدد نقش مهمی در تنظیم انتخاب اهداف قبل از مداخله تا تحقق سیاست ها و اقدامت در مرحله اجرا ایفا می کند. در این تحقیق استراتژی توسعه زمین در راســتای ارزیابی یک نمونه پژوهی و با طی مراحل ذیل انتخاب گردید: (1 بررسی پیشینه و روش های متداول توسعه زمین در بافت های پر، (2 تحلیل روند نظامات اصلی ســکونتگاهی در محله عامری جهت شــناخت برآیند عوامل موثر بر تو سعه و تحول آن،(3 شنا سایی ویژگی های ا صلی استراتژیهای توسعه زمین (4 امکانسنجی جریان نوسازی در مقیاس کل شــهر و بلوک و (5 بررســی تناســب تمایلات مالکان با روش های توسعه زمین.
پرسش های تحقیق
این تحقیق در راستای پاسخ به دو سوال ذیل قرار دارد: اول اینکه روند عملکرد نظامات اصــلی شــهری چگونه به تولید بافتی مســاله دار منجر شــده اســت؟ دوم اینکه متناســب با شرایط موجود در بافت، شرایط سودآوری و سطح تمایل ساکنین، مناسبترین استراتژی توسعه زمین چیست؟
روش تحقیق
در این پژوهش، روش مورد استفاده بر حسب هدف، “روش تحقیق کاربردی” و بر مب نای روش و ماه یت تحقیق ” تحقیقی توصیفی-تحلیلی و پیمایشی” است. رویکرد مطالعه زمینه ای سیستمی و نظام مند دارد.
به منظور گردآوری اطلاعات در این مطالعه از روش های اســنادی، میدانی و مشــاهده مســتقیم و پیمایشــی مانند مصـاحبه با افراد در دو گروه سـاکن و تجار، کارشـناسـان و مسئولین، اطلاعات سری های زمانیًٌ نظام کاربری زمین ، تحلیل عکس های ماهواره ای و پرســشــنامهٌٌ بهره گرفته شد. قلمرو مکانی تحقیق، محله عامری ( اهواز قدیم) و قلمرو زمانی تحقیق بازه زمانی 1383-1391 می باشـــد. جامعه آماری، افراد ســاکن، تجار (چه ســاکن و چه غیر ســاکن) و مشتریان بازار بوده است.
با توجه به همگنی قطعات مســـکونی از حیث ابعاد و کلیت بافت و تفاوت اندک بافت اجتماعی در بلوک های نزدیک
10 . Time series data
. 11 از آن جا که بر مبنای مطالعات میدانی و م صاحبه با م سئولین، ری شه عوامل
فرسودگی در اضمحلال نظام سکونت تشخیص داده شد لذا پرسشنامه با رویکرد تحلیل نظام ســکونت و اثر ســایر نظامات شــهری بر روی این نظام تدوین گردید. همچنین پرسشنامه ها متناسب با شاخص های بلوک آکاری توزیع گردید.
بازار و مراکز مذهبی (بر مبنای شاخص های اجتماعی نقشه های بلوک آماری ســـازمان آمار ایران)، برای برآورد جامعه آماری از روش خوشه ای بهره گرفته شد که در این روش بر مبنای فرمول کوکران با ســطح معنی داری %95، 87 واحد مسکونی و 27 واحد تجاری ملاک تحقیق قرار گرفت.
پیشینه تحقیق
بطور کلی روند نو سازی شهری در جهان، از نیمه دوم قرن نوزدهم به بعد و با دخالت در بافت کالبدی شـــهرها به دو شکل متفاوت صورت گرفت؛ در انگل ستان از طریق تدوین قوانین، نوســازی با رویکردی تدریجی در حل مســائل مراکز شــهری شــهرهای صــنعتی دنبال می گردد و در فرانســه از طریق امکانات اجرایی نا شی از پ شتوانه سیا سی، ها سمان بعنوان شهردار پاریس، دگرگونی های و سیعی را بوجود می آورد. ظهور جنبش باغ شهری بازتابی از تلاش های صاحبان روشـــنفکر صـــ نایع برای بهبود شـــرایط کار و ز ندگی کارگرانشان، مهمترین سیاست شهری اواخر این دوره بود ٌٍ. در واقع به دلیل مشـــکلات حقوقی و مالی تولید زمین در بافت های پر مداخله در اراضـــی حاشـــیه بافت پر و یا در شهرهای جدید ظهور یافت. شیوه توسـعه زمین در ابتدا و اواسط این دوره مبتنی بر پشتوانه قانونی و سیاسی بوده، هر چند که با ظهور جنبش باغشـــهرها، تولید زمین از بافت های پر به اراضی حاشیه ای انتقال یافت.
همزمان با خرابی های شــدید ناشــی از جنگ جهانی دوم، بازسازی شهری توسط مدرنیست ها رویکرد غالب دهه 50 و 60 میلادی بود. پاســـخ به نیاز کمی و ورود تکنولوژی جدید ساخت، ” ساخت مسکن و بازسازی شهری” را بیش از هر رویکرد دیگری ترویج داد. با اجرای قانون مربوط به احکام “پاک سازی” و خرید اجباری ابنیه نامنا سب باز سازی شهری صورتی عملی یافتٌَ.
در دهه 1960 و 1970 میزان کاهش مشــاغل صــنعتی در صنایع پایه در انگلستان و آمریکا و افزایش بیکاری منجر به ظهور ابتکاراتی در شکل قانون گردیدٌُ و در برابر دیدگاهی که رویکردی کالبدی و اقتصادی( سودآور) داشت، نوسازی با “رویکرد توانبخشــی” برای اولین بار با نگاهی مســاله گرا و درون بافت مطرح شـــد. تلفیق نگاه اجتماعی و انســـانی به
.12فریادی،طبیبیان،1386،ص 254
. 13 عندلیب،.1389 در واقع خرید ابنیه با پشتوانه قانونی شیوه غالب تولید زمین در این دوره بود.
. 14 فریادی،طبیبیان،1386،ص 255
مرمت شهری و رویکردی که نیروی محرکه نوسازی را خود ر شد و تو سعه اقت صادی به عنوان خا ستگاه ا صلی در دهه
مردم می داندٌِ تحت عنوان “توانمند ســـازی اجتماعات 1980، در دولت تاچر رقم خورد. توســعه مجدد بافت های
محلی” به عنوان سیاست اصلی نوسازی رواج یافت و به دو شــهری از طریق توجه به مقوله “مشــارکت همه گروههای
صورت عملیاتی گردید: در ابتدا به صورت مشارکت مردم در ذینفع و ذی نفوذ”، محور مداخله در این دوره بود. نو سازی
کارهای اولیه و بتدریج در شـــراکت دادن مردم با توســـعه شــهری با هدف تامین خدمات شــهری که به عنوان نوعی
دهندگان بخش خ صو صی و عمومی. در این سالها ست که کالاهای جمعی که “مصــرفی جمعی” دارند عنوان گردیدٌّ
اولین جرقه های م شارکت مردمی به صورت سرمایه گذار و عملاً برنامه ریزی برای اهداف جمعی اساس رویکرد حاکم
همراه با توسعه دهندگان جنبه قانونی یافته و بر این اساس بر این دوره بود. بر این اســـاس بافت مســـاله دار علی رغم
موفقیت های قابل توجهی در کشـــورهای مختلف جهان احیاء توان ســاکنین خود می بایســت نقشــی در معادلات
گزارش شده است. توسعه شهر داشته باشد و با اتصال اقتصاد محله به اقتصاد


استانداردهای خودرو word دارای 130 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد استانداردهای خودرو word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی استانداردهای خودرو word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن استانداردهای خودرو word :
چکیده
توسعه روندی پیوسته و همیشگی است. بنابراین برای توسعه هیچ ایستگاه آخری وجود ندارد.در این میان استانداردها در فضایی ناپایدار همواره دستخوش تغیراتی در راستای بهینه سازی خواهند بود. در چنین فضا و ساختاری اگر حداقل ها را در نظر داشته باشیم، فاصله ها مرتبا رو به افزایش خواهد بود. برای دوری جستن از چنین شرایطی باید هدف های بالاتری را در افق های دور دست پیش رو داشت. در اینجا حداقل ها جای خود را به باید ها میدهد. بایدهایی که در استانداردهای نوین و بازار جهانی مفهوم پیدا می کند. روند شتابان دگرگونی های قرن جاری برای صنایع ایران از جمله صنعت خودرو سازی به مثابه زنگ خطری است که در گستره اقتصادی کشور به گوش میرسد . بسیاری این خطر را احساس کرده اند زیرا فاصله های موجود در زمینه استاندارد سازی در حال کاهش است . استاندارد ISO 9000 و QS 9000 با تاخیری همه ساله به کشور ما آمد در حالی که استاندارد خودروسازی ISO-T-S (16949) به طور همزمان با حیات در ایران مطرح شد. گویا تلاش های ملی که در راستای حیاتی شدن انجام صورت میگیرد به ثمردهی رسیده است.
واژههای کلیدی: استاندارد در خودروسازی، ایمنی خودرو، تصادف رانندگی
1-1-
اندازه معمول هر چیز را که بر پایه قرارداد، سنت یا تصمیم سازمانی مبنا و پیمانه اندازه گیری درنظر گرفته شده را استاندارد می گویند ]1[.
استاندارد عبارت است از نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجارب بشری، که بصورت قواعد، مقررات و نظامهایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفه جویی در اقتصاد ملی، حفظ سلامت و ایمنی عمومی، گسترش مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی و ... به کار می رود ]4[.
اندیشه تشکیل سازمان بین المللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال بین رؤسای بیست و پنج کشور در لندن شکل گرفت. مقر این سازمان در ژنو می باشد ]5[.
مجمع عمومی سازمان بین المللی استاندارد در سال ، مقرر داشت که از سال ، چهاردهم اکتبر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شود. این امر با استقبال سازمان ملل مواجه شد تا اهمیت و ارزش فراون استاندارد برای جهانیان آشکار گردد ]5[.
هم اکنون درسراسر جهان مؤسسه های استاندارد در راه تهیه، تنظیم و اجرای قوانین و مقررات استاندارد، تلاشهای علمی فراوانی انجام می دهند. استانداردهایی که این موسسه ها درسطح یک کشور وضع می کنند، استانداردهای ملی خوانده می شود. تمامی مؤسسه های استاندارد کشورها عضو سازمان جهانی استاندارد هستند و این سازمان با همکاری و همفکری مؤسسه های استاندارد ملی، استانداردهای بین المللی را تهیه می کند ]5[.
1-2- :
در ایران برای اولین بار با تصویب قانون اوزان و مقیاسها در سال شمسی، تشکیلات سازمانی که بعداً به مؤسسه مستقل استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور تغییر شکل داد، پایه ریزی شد ]5[.
در سالهای و به لحاظ اهمیت یافتن نظارت بر ویژگیها و کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی هستههای تکامل یافته در موسسه به صورت یک اداره در وزارت بازرگانی شکل گرفت و در ادامه با تصویب قانون «تاسیس مؤسسه استاندارد ایران» مسئولیتها و چارپوبهای مستقل در قالب هدفهای ملی تعیین و موسسه به صورت ساختاری مستقل شروع به فعالیت کرد. عضویت مؤسسه در سازمان بین المللی استاندارد ISO در سال تحقق یافت و به تدریج با عضویت در بیش از کمیته فنی اصلی و فرعی و عضویت فعال و به عنوان عضو ناظر در کمیته فنی اصلی و فرعی و پذیرش مسئولیت دبیرخانه کمیتههای فنی ISO/TCI و ISO/TC و ISO/TC، فعالیتهای آن، توسعه یافته است ]5[.مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، علاوه بر عضویت در ISO هماکنون در کمیته بینالمللی الکترونیک TEC، سازمان بین المللی اندازه شناسی قانونی OIML، عهدنامه متر راجع به دفتر بین المللی اوزان و مقیاسها BIMP، انجمن جهانی سازمانهای تحقیقات صنعتی و تکنولوژی WAITRO، کدکس غذایی و مجمع جهانی تأیید صلاحیت IAFنیز عضویت دارد ]5[.
1-3- تاریخچهموسسه
استاندارد کردن پدیده جدیدی نیست و در زندگی بشر از دیرباز وجود داشته است. استاندارد نیز مانند بسیاری از پدیدههای طبیعی، شناخت و برداشتی است که انسان از محیط پیرامون خود دارد. این امر در ابتدا به صورت ناخودآگاه تحقق یافته است. برای مثال پیدایش سیستم شمارش دهی که هم اکنون نیز مورد استفاده است، به گذشتهای بسیار دور باز میگردد و در واقع الگو گرفته از تعداد انگشتان دو دست انسان است ]7[.
1-3-1- تاریخچه موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و سیر تحول آن چگونه بوده است؟
مطابق با بررسیها ی تاریخی انجام شده در ایران، در زمان حکومت داریوش اول پادشاه هخامنشی، وزنههای استاندارد شدهای بر اساس واحدی به نام کرشه ساخته میشد که هر کرشه معادل 3/83 گرم بود]8[.
طبق بررسیهای انجام شده میتوان چنین اذعان داشت که استانداردهای عمده در عهد باستان و قرون گذشته و به طور کلی قبل از رنسانس و انقلاب صنعتی که جنبه عمومی داشته و نیاز به آن بیشتر از موارد دیگر احساس شده است، استانداردهای اوزان و مقیاسهاست. پس از انقلاب صنعتی با توجه به تحول بنیادی در طرز تفکر اجتماعی و رشد اختراعات و تولیدات صنعتی، استانداردهای صنعتی نیز به وجود آمد که میتوان به «اصل کاهش انواع» و در کنار «اصل تعویضپذیری» اشاره کرد ]8[.
رشد تکنولوژی و استفاده از ماشین آلات جدید، افزایش تولیدات صنعتی و در نتیجه رقابت در بازارهای داخلی و خارجی را به دنبال داشته است. از این رو در روند تکامل استاندارد کردن، استانداردهای دیگری از قبیل روشهای بررسی و آزمون، توصیف ویژگیها، اصطلاحات، آیین کار، فنون کنترل کیفیت و سیستمهای مدیریت کیفیت اهمیت یافتهاند ]8[.
از عمر فرایند استاندارد کردن و استاندارد نویسی در ایران حدود 80 سال میگذرد. اولین حرکت مدون در ارتباط با استاندارد و استاندارد نویسی در ایران با تصویب قانون اوزان و مقیاسها در سال 1304 شمسی آغاز شد و در سال 1322 به لحاظ ضرورت تعیین ویژگیهای کالاها و توجه تولیدکنندگان به اهمیت کالاهای استاندارد شده، تشکیلاتی برای تهیه و تدوین استانداردهای ملی به ویژه نظارت بر کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی به صورت یک اداره در وزارت بازرگانی وقت ایجاد شد. در سال 1339 با تصویب قانون اجازه تاسیس موسسه استاندارد ایران،کار رسمی موسسه مذکور در چارچوب اهداف و مسئولیتهای تعیین شده در این قانون ادامه یافت و در راستای فعالیت خود در سال 1344 به هنگام تصویب اساسنامه موسسه و با الحاق آزمایشگاههای واقع در شهر صنعتی کرج، عبارت تحقیقات صنعتی نیز به نام موسسه استاندارد ایران افزوده شد ]8[.
اولین استانداردهای تهیه شده به موضوع ویژگی و درجهبندی کردن کالاهای صادراتی پرداخته و به صورت آزمایشی تدوین شد. هدف از تدوین استاندارد آزمایشی در واقع اجرای آزمایشی این استانداردها از طرف تهیهکنندگان و صادرکنندگان و مشخص شدن نقایص و معایب آن بود.
تا سال 1343 تهیه و تدوین استانداردها به طور آزمایشی صورت میگرفت و تا این سال حدود 17 استاندارد به صورت آزمایشی تهیه شده بود که عموماً مربوط به کالاهای سنتی و به منظور کمک به بهبود صادرات بود. روش کار موسسه در این سال تغییر کرد و تصمیم گرفته شد تا در تمامی زمینهها، استانداردهای لازم تدوین شود و همچنین تهیه استانداردها نیز از حالت آزمایشی به حالت قطعی تغییر کرد]8[.
گفتنی است در سال 1345 برای نخستین بار علامت استاندارد ایران بر روی کالاهای ایرانی مشاهده شد. در این سال دو شرکت ایرانی سازنده کاشی و بیسکویت، موفق به دریافت پروانه استفاده از علامت استاندارد برای محصولات خود شدند]6[.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ضرورتهای دگرگونی در ساختار اقتصادی کشور، توجه بیشتر به امر کیفیت و تدوین استانداردهای ملی، ضرورت انجام تحقیقات و آزمایش درباره کیفیت کالاهای تولیدی و نیز تجمع مقررات پراکنده، منجر به تصویب قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در بهمن ماه سال 1371 توسط مجلس شورای اسلامی شد. همچنین در خرداد ماه سال 1376 مجدداً اصلاحاتی در قانون موسسه استاندارد اعمال شد. برای ترویج کاربرد استانداردها میتوان به نقش موسسههای ملی استاندارد از طریق ایجاد تقاضا برای استانداردهای کالاهایی به کمک تبلیغ و تشویق، اجرای طرحهای تایید محصول، نقش تعلیمی معلمان در مدارس، نقش دولتها با توجه به اثر حمایتی آنها در کاربرد استانداردها، نقش شرکتها از نقطه نظر استانداردسازی در آنها و کاربرد استانداردها در زمینههای ویژه و بالاخره نقش اتحادیههای تجاری و صنعتی و اتحادیههای حرفهای مهندسان استاندارد اشاره کرد]6[.روشن است که به منظور اجرایی شدن هر چه بهتر استانداردهای تدوین شده توسط موسسه استاندارد در کشور ما نیز لزوم توجه به عوامل فوق و تلفیق بین آنها بسیار مهم و ضروری است، زیرا به طور کلی هدف نهایی آن است که استانداردهایی که موسسات ملی استاندارد تهیه کردهاند به طور کامل و وسیع مورد استفاده قرار گرفته و فرهنگ استاندارد جای خود را در جامعه باز کند. ]5[.
1-4- :
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران وظیفه تدوین استاندارد ملی در بخشهای کشاورزی، صنعت، معدن، ارتباطات، موادغذایی و... را بر عهده دارد. این مؤسسه جهت حصول اطمینان از رعایت اصول استاندارد در فرآیندهای تولید کالا در کشور، حداقل یک بار در ماه از خط تولید کارخانهها نمونه برداری می کند و در صورت لزوم، کالاهایی را به عنوان نمونه از بازار خریداری و آزمایش می کند، تا میزان تطابق آنها را با استاندارد تعیین شده بررسی نماید. مؤسس استاندارد در صورت کشف کالاهای غیراستاندارد آنها را از مراکز تولید، توزیع و فروش، جمعآوری و از ارای این گونه کالاها به بازار جلوگیری به عمل می آورد. سپس کارشناسان مؤسسه استاندارد بعد از بررسی کالاهای غیراستاندارد، قابلیت اصلاح یا استفاده از آنها را به عنوان ماد اولیه مشخص می کنند. اگر مسئولان واحدهای تولیدی یا خدماتی و محلهای عرض کالا از بازرسی کارشناسان مؤسسه استاندارد جلوگیری به عمل آورند، به مجازاتی که در قانون پیش بینی شده است، محکوم می شوند]9[.
1-4-1- نقش استاندارد در رشد صنعتی و اقتصادی:
استاندارد و استاندارد کردن از پایههای استوار علم و فن آوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقش بسزایی دارد و باید در جهت افزایش سطح کیفیتها تلاش کرد تا به فن آوری پیشرفته تولید هر محصول نایل آمد ]3[.
اغلب چنین می پندارند که استاندارد فقط برای حفظ منفعت مصرف کننده است؛ البته این نظر تا حدّی صحیح است و استاندارد به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف کنندگان توجه دارد، امّا استحکام صنعت و فن آوری را نیز درنظر دارد و میتوان گفت که سود حاصل از رعایت استاندارد برای تولید کنندگان بیش از مصرف کنندگان است، زیرا صرفهجوییهای حاصل از کاهش انواع قطعات و مواد اولیه غیرضرروی و ضایعات، به قدری چشمگیر است که هرگونه سرمایه گذاری در زمینه استانداردسازی فرآوردهها و خدمات را برای صاحبان صنایع موجه می سازد، بطوری که آنان در اندک زمان می توانند نتایج ملموس آن را در مبالغ ذخیره شده مشاهده کنند. با اجرای قوانین و مقررات استاندارد هزینههای انبارداری و ساخت ابزار و ماشین آلات تنزل می یابد؛ روند تولید، منظم می شود؛ آرایش عملکرد کارخانهها به نحو متعادلی تنظیم می گردد؛ نگهداری اسناد، نقشهها و طرحهای مربوط به تولید محصولات طبق یک نظام دقیق بازیابی سریع، طبقهبندی و بایگانی میشود؛ همکاری میان واحدهای مختلف سازمان یا کارخانه برای پیشبرد روند تولید میسر میشود؛ تفاهم کارکنان در مسائل فنی تحقق می پذیرد و سرانجام با تولید کالای دارای کیفیت و بستهبندی مطلوب، رضایت مصرف کنندگان نیز جلب می شود و بدین ترتیب استاندارد، شالوده استواری را برای پیشرفت و توسعه صنعت و اقتصاد فراهم میسازد]2[.
در جهان صنعتی امروز همه چیز در حال تحول است، در این عرصه استانداردهای جدیدی که به "مدیریت کیفیت" موسوم است فقط به نتیجه محصول نهایی بسنده نمیکند، بلکه یک خط تولید را از ابتدا تا انتها زیر نظر میگیرد. این مدیریت برنامه ریز و هدفمند، زندگی و پویایی را به بخشهای سازمانی هدیه می دهد. سرمایهگذاری در جهت بهبود کیفیت کالاهای تولیدی برای پاسخگویی به نیازهای مصرف کنندگان داخلی و راهیابی کالاها به بازارهای جهانی و کاهش واردات، مهمترین اصل درخط مشی توسعه اقتصادی است. هر کشور درحال توسعه، که افزایش و بهبود ظرفیتهای صنعتی را در رأس برنامههای خود قرار داده باشد، در مییابد که استاندارد کردن شاخصهای تولید و خدمات و همچنین سنجش و کنترل کیفیت محصولات، یکی از نکات اصلی در برنامههای توسعه است]1[.


تحقیق امنیت زیستی در گاوداریها word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق امنیت زیستی در گاوداریها word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق امنیت زیستی در گاوداریها word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق امنیت زیستی در گاوداریها word :
سالانه میلیاردها ریال بهای درمان وتلفات دامها براثر بیماریها پرداخته میشود وآنچه بایستی سودعاید تولیدکنندگان بشود براثرعدم توجه به بهداشت وپیشگیری ازدست میدهند.
بسیاری از تولیدکنندگان توانائی دور نگهداشتن عوامل بیماریزا را از گله دارند. در صورتیکه ممکن است گله عاری از بیماریها و پاک باشد، راههای بسیاری برای جلوگیری از ورود عوامل بیماریزا به محیط زندگی دامها وجود دارد.
نبود بیماری در یک گله دلیل سلامتی آنها نیست چه بسا آتشی در زیر خاکستر نهفته باشد و هر لحظه ممکن است مخاطراتی بهداشت دامداری را تهدید کند.
درمان و کنترل بیماری با تجویز دارو و تزریقات بطور مداوم هزینه زیادی را می طلبد و اقتصادی نیست، همچنین خساراتی را نیز بدنبال دارد از جمله کاهش شیر و گوشت در اثر مصرف دارو و استرس ناشی از مواد شیمیائی بعلاوه تا مدتی دارو و مواد شیمیائی در شیر و گوشت باقی می ماند که بایستی از مصرف شیر و گوشت در این مدت پرهیز کرد.

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]