سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت به درون انباشته از خوراک وارد نمی شود . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
سه شنبه 95 مهر 27 , ساعت 3:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی آلودگی بار میکروبی کل، کلیفرم و اشرشیا کلی شیرخام در استان خراسان رضوی pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی آلودگی بار میکروبی کل، کلیفرم و اشرشیا کلی شیرخام در استان خراسان رضوی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی آلودگی بار میکروبی کل، کلیفرم و اشرشیا کلی شیرخام در استان خراسان رضوی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی آلودگی بار میکروبی کل، کلیفرم و اشرشیا کلی شیرخام در استان خراسان رضوی pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: دومین همایش کشوری سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیه ای آن
تعداد صفحات: 12
نویسنده(ها):
فهیمه محمودی – گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
ایوب عبادی فتح آباد – گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سیده سارا شکرایی – گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم داروئی تهران دانشکده علوم و فناوری های نوین، تهران، ایران

چکیده:
مقدمه: کیفیت اولیه شیر خام متأثر از عواملی همچون تغذیه دام، سلامتی دام، ترکیب شیمیایی شیر و فعالیت میکروب موجود درآن بوده که بر روی محصولات نهایی تأثیرگذار می باشد. بنابر این کیفیت شیر خام به مدت زمان و شرایطی که شیر از تولید تا تحویل به کارخانه طی می کند بستگی تمام دارد. پژوهش فوق با هدف بررسی کانون های آلودگی شیرخام و شناخت نقاط بحرانی آلودگی شیر خام از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه در سال1392 انجام گرفت.مواد و روشها: جهت نمونه گیری از شیرخام مراکز با ظرفیت جمع آوری شیر بیش از 3 تن ، 5/1 تن تا 3تن و کمتر از 5/1 تن به عنوان مراکز با ظرفیت بالا، متوسط و کم تعیین گردید. مراحل نمونه برداری شامل نمونه گیری از شیر پستان، ظروف جمع آوری و نگهداری شیر، مخرن ماشین سیار جمع آوری، مخزن سردکن مرکز جمع آوری و از تانکر حمل شیر به کارخانه بود. آزمایش شمارش کلی بار میکروبی وآزمایشهای شیمیایی شامل میزان اسیدیته و pH شیر بود.کل نمونه جمع آوری شده در هر ماه 50 نمونه و در طی 12 ماه 540 نمونه جمع آوری گردید. داده ها جهت تجزیه و تحلیل آمار به لگاریتم درپایه 10 تغییر یافته و توسط نرم افزار SPSS 18 با استفاده از روش GLM آنالیز واریانس گردید.یافته ها: میانگین بار میکروبی در کلیه فصول سال 37/0 ± 43/6 cfu/ml بود. اثر ماههای مختلف سال، مراحل مختلف نمونه گیری از شیر و ظرفیت مراکز جمع آوری بر روی بار میکروبی کل، کلی فرم و اشرشیا کلی کاملاً معنی دار بود. (P< 0/01) نتایج نشان داد کمترین بار میکروبی در بهمن ماه با cfu/ml 38/0 ± 31/6 و بیشترین بار میکروبی در تیر ماه با میزان cfu/ml 31/0 ±57/6 بود .نتایج نشان داد کاهش بار میکروبی از شهریور ماه شروع و در دی و بهمن به کمترین میزان می رسید. نتایج همچنین نشان داد بیشترین میزان باکتری های کلی فرم و اشرشیا کلی در شهریور ماه بوده و کمترین میزان کلی فرم در شیر خام در دی و بهمن و اشرشیا کلی در بهمن و اسفند ماه بود.نتیجه گیری: بطور کلی مشکل مهم جمع آوری شیر در استان خراسان رضوی، دوری برخی مراکز جمع آوری شیر و مدت زمان طولانی انتقال شیر از این مراکز تا کارخانه شیر بوده، که بعنوان یکی از علل مهم افزایش بار میکروبی کل از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه می باشد. علاوه بر این امکانات ارتباطی محدود برخی از روستاها باعث افزایش بار میکروبی شیر خام در این مناطق گردیده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مهر 27 , ساعت 3:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود ?پروژه مکانیزه سازی سیستم انبار توسط Oracle pdf دارای 378 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود ?پروژه مکانیزه سازی سیستم انبار توسط Oracle pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود ?پروژه مکانیزه سازی سیستم انبار توسط Oracle pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود ?پروژه مکانیزه سازی سیستم انبار توسط Oracle pdf :

فرهنگ داده های زیر سیستم انبار
شناخت زیر سیستم انبار

الف. لیست کلی فعالیتها و تعریف کلی آنها
فعالیتهای کلی زیر سیستم انبار و تعریف آنها عبارت است از :

1ـ درخواست خرید کالا جهت شارژ انبار
ملزومات اداری و برخی از کالاهای پر مصرف در انبار نگهداری می شوند که با توجه به میزان مصرف و نقطه سفارش بنا بر درخواست مسئول انبار یا مسئول تدارکات خریداری می شوند .

2ـ رسید کالای خریداری شده جهت شارژ انبار
کالای خریداری شده جهت شارژ انبار به انباردار تحویل داده شده و رسید صادر می شود.

3ـ رسید کالای خریداری شده غیر مصرفی به انبار و تحویل به متقاضی
کالاهای غیر مصرفی که بنا به درخواست اداره / معاونت / واحد خریداری می شوند وارد انبار شده و رسید می شوند و سپس به متقاضی تحویل می گردند .

4ـ رسید کالای خریداری شده مصرفی برای درخواست کننده
همانند فعالیت قبل در مورد کالاهای مصرفی انجام می شود .

5ـ رسید کالای خریداری شده مستقیم مصرف برای درخواست کننده
اساسا هر کالا پس از خرید باید تحویل انبار شود ولی در مورد برخی از کالاها به دلیل ماهیت آنها امکان تحویل به انبار وجود ندارد و مستقیما به درخواست کننده تحویل داده می شوند .

6ـ رسید کالا به انبار در حالتهای امانی ـ برگشت امانت ـ مرجوعی


ممکن است کالایی غیر از حالت خریداری شده به انبار وارد شود که می تواند حالتهای مختلفی را شامل شود .

7ـ خروج کالا از انبار بنا به درخواست
کالاهایی که در انبار موجود بوده و برای اداره / معاونت / واحد خاصی خریداری نشده اند طی ضوابطی به ادارات تحویل می گردند.

8ـ خروج کالا از انبار در حالتهای امانی ـ ضایعاتی ـ برگشت از خرید ـ انتقالی و ...
ممکن است کالایی برای موارد غیر از مصرف اداره / معاونت / واحدها از انبار خارج شود که حالتهای مختلفی را شامل میشود.

9ـ انبار گردانی
معمولا در پایان هر سال موجودی انبارها شمارش شده و مغایرت موجودی با کاردکس مشخص و در مورد آن تصمیم گیری می شود .

ب. نحوه گردش کار فعالیتها
گردش کار فعالیتهای زیر سیستم انبار در صفحات بعدی آمده است .

ج. اشکالات موجود زیر سیستم انبار
پس از بررسی های انجام شده که عمدتا از طریق مصاحبه و بازدید و سوال و جواب با نمونه های انتخاب شده صورت گرفته است نتایج کلی زیر ارائه می گردد . لازم به ذکر است که نارسائی های عنوان شده با توجه به محدودیتهای زمانی موجود جهت بررسی شامل کلیه نارسائی های موجود نمی باشد و موارد عمده را در بر می گیرد .
موارد عمده اشکالات موجود به صورت زیر می باشد :
1ـ با توجه به این که مسئولیت نگهداری کالا باید به فرد یا افراد مشخص واگذار گردد ، لذا اختیارات ناشی از این مسئولیت نیز باید به فرد مذکور واگذارشود و از دخالت سایر

افراد و قسمتها در امور محوله به انبار دار که مسئول اصلی نگهداری کالاهای انبار می باشد جلوگیری گردد . به منظور اطمینان از این تفویض مسئولیت و اختیار به انباردار لازم است برای کلیه اقلام رسیده به انبار و صادره از انبار فرمهای مشخصی توسط انباردار صادر گردد . در بررسی های به عمل آمده مشخص گردید که عموما فرم رسید انبار و حواله انبار توسط تدارکات صادر گردیده و سپس جهت تایید انباردار به انبار ارسال می گردد . لذا این اصل که مسئول انبار ، مسئول صدور رسید انبار و حواله انبار می باشد نقض گردیده است .

علاوه بر آن رسید انبار مخصوص رسید اقلام مختلف کالا می باشد و با رسید خدمات دریافت شده متفاوت است اما در نمونه های بررسی شده در بعضی مناطق از رسید کالا جهت تائید خدمات انجام شده استفاده گردیده است .
در نمونه های بررسی شده رسید انبارها فاقد شماره سریال چاپی بوده و برای شماره گذاری این رسیدها از روش یکسانی در مناطق استفاده نمی شود .
در بعضی از نمونه های بررسی شده شماره ثبت دبیرخانه مربوط به درخواست خرید کالا، به عنوان شماره رسید انبار منظور می گردید لذا اطمینان از این که کلیه اقلام رسید انبار شده در دفتر اموال ( مصرفی / غیر مصرفی ) ثبت گردیده اند امکان پذیر نمی باشد .
2ـ حواله های صادره انبار که بر اساس فرم درخواست کالا صادر می شوند فاقد شماره سریال چاپی بوده و لذااطمینان از این که کلیه حواله های صادره بر اساس مجوزهای مربوطه بوده اند امکان پذیر نمی باشد . همچنین در نمونه های بررسی شده برای شماره گذاری حواله ها روش یکنواختی وجود ندارد . فرم درخواست کالا از انبار که در واقع مجوز صدور حواله توسط تدارکات ( در وضعیت فعلی ) می باشد نیز از نظر وضعیت شماره گذاری و عطف به فرم های مربوطه فاقد روش اصولی و مناسبی می باشد .

3ـ در مواردی که اقلام خریداری شده که پس از رسید انبار شدن به دلیل عدم تائید کمیسیون تحویل و عدم امکان جایگزینی مناسب برگشت می شوند فرم برگشت از خرید وجود ندارد . اگر چه تعداد وقوع این اتفاق بسیار کم است ولی به هر حال در سیستم پیش بینی مناسب جهت برگشتی های انبار انجام نشده است و در حال حاضر این موارد از طریق صورتجلسه انجام می شوند و در دفتر اموال ( مصرفی / غیر مصرفی ) نیز ثبت نمی گردند .
4ـ در مواردی که اقلام تحویلی به واحدها مازاد بر نیاز بوده و یا به دلیل انحلال قسمت یا واحدی، اقلام در اختیار آنها به انبار عودت داده می شوند روش و فرم مناسبی وجود ندارد و اقلام مصرفی و غیر مصرفی این واحدها طی صورتجلسه ای تحویل انبار دار می شوند و اقلام مرجوع شده وارد کاردکس نمی شوند .
5ـ نگهداری کارت انبار در انبار بیشتر جنبه تشریفاتی دارد و به دلایل زیر عملا نمی توان به این کارتها اطمینان کرد .
با توجه به این که کاردکس انبار در واقع خلاصه ای از وضعیت فرمهای مربوط به ورود و خروج اقلام از انبار می باشد و فرمهای مذکور همانگونه که ذکر شد دارای نواقص و نارسایی هایی می باشند لذا گزارش اخذ شده از کاردکس نیز دارای همان نواقص و نارسایی ها خواهد بود .

کاردکس انبار هنگامی قابل اعتماد خواهد بود که از طریق کارت حسابداری انبار کنترل گردد و با توجه به این که روش حسابداری نقدی ، مورد عمل در امور مالی شهرداری موجب می گردد که امکان نگهداری کارت حسابداری انبار وجود نداشته باشد لذا صحت کاردکس مورد ابهام است . اقلامی که پس از خرید مستقیما مصرف می شوند اگر چه دارای سرید انبار می باشند ولی این فرمها در کاردکس ثبت نمی شوند .
6ـ جهت انجام انبار گردانی روش یکسانی در مناطق مختلف وجود ندارد و فرمهای مورد استفاده در انبار گردانی در مناطق مختلف متفاوت است و حتی روش یکنواختی برای واگذاری مسئولیت انجام انبار گردانی در مناطق مختلف وجود ندارد .


7ـ در مواردی که انبارهای مختلفی مربوط به نواحی یا سایر معاونتها وجود دارد روشی جهت نگهداری مانده موجودی اقلام تحویلی به انبارهای مذکور وجود ندارد ( روش فرمهای امانی ) و به صورت قطعی اقلام به این انبارها ارسال می گردد و چنانچه بخشی از اقلام به علت مازاد بر نیاز بودن مصرف نشده و به انبار اصلی بازگردانده شود فرم و روش مشخصی جهت ثبت این سوابق در کاردکس وجود ندارد و طی صورتجلسه ای این اقلام وارد انبار اصلی می شوند .
( البته با توجه به این که قراردادهای پیمانکاری امانی دیگری در شهرداری قرار است انجام نشوند اهمیت این کنترل به تدریج کم می شود . )
8ـ در برخی مناطق به علت کمبود جا اقلام در دو یا سه انبار مختلف قرار دارند ولی کاردکس فقط در یک محل موجود می باشد . همچنین در بعضی مناطق یک کالا ممکن است در چند انبار مختلف قرار داشته باشد ولی برای همه آنها تنها یک کاردکس وجود دارد.

د. فرمهای ورودی
فرمهای مورد استفاده در مناطق مختلف شهرداری از نظر اطلاعات و امضاها و نحوه تکمیل و توزیع نسخ با یکدیگر دارای تفاوتهایی هستند و تعیین منطقه ای که بعنوان شاخص مورد استفاده قرار گیرد میسر نبود و در این بخش از فرمهای کلیه مناطق مورد بررسی استفاده شده است .


لیست فرمهای مورد استفاده در فعالیتهای زیر سیستم انبار در جدول زیر آمده است :

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مهر 27 , ساعت 3:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله خصوصیات و کاربرد فیبرهای رژیمی غنی شده با استفاده از ضایعات صنایع غذایی pdf دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله خصوصیات و کاربرد فیبرهای رژیمی غنی شده با استفاده از ضایعات صنایع غذایی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله خصوصیات و کاربرد فیبرهای رژیمی غنی شده با استفاده از ضایعات صنایع غذایی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله خصوصیات و کاربرد فیبرهای رژیمی غنی شده با استفاده از ضایعات صنایع غذایی pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
تعداد صفحات: 5
نویسنده(ها):
نرجس گرجی – دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز
محمدتقی گلمکانی – استادیار بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز

چکیده:
ضایعات مشتق شده از فرایند مواد غذایی گیاهی همچون غلات، میوه جات و سبزیجات همچون آلگ ها، منابع فراوانی از فیبرهای رژیمی می باشند.فیبرهی غنی شده با ضایعات مواد غذایی به دلیل تعادل بهتر بین مقادیر فیبرهای محلول و نا محلول و همچنین به دلیل مقدار بیشتر آب آنها و ظرفیتبیشتر در جذب آب دارای کیفیت بالاتری می باشند و در واقع به عنوان فیبر های رژیمی شناخته می شوند. شیوع برخی از بیماری های همچونبیماری های قلبی در جوامع متمدن می تواند به دلیل مصرف کم فیبرهای رژیمی باشد. برخی از انواع فیبرهای رژیمی ممکن است در کاهش سرطانروده، کاهش سطح کلسترول سرم خون و جلوگیری از ازدیاد قندخون در بیماران دیابتی مفید باشند. علاوه بر این فیبرهای رژیمی می توانند باعثبهبود ویژگیهای فیزیکی و ساختاری آب، ظرفیت جذب روغن، ویسکوزیته، بافت، خصوصیات حسی و عمر نگهداری محصولات غذایی شوند. در این مطالعه ویژگی های کاربردی و روش های ارزیابی فیبر های رژیمی مطالعه شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مهر 27 , ساعت 3:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله تأثیر جایگزینی ساکارز توسط شیرینکننده استویوزید بر خواص فیزیکی بیسکویت pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله تأثیر جایگزینی ساکارز توسط شیرینکننده استویوزید بر خواص فیزیکی بیسکویت pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تأثیر جایگزینی ساکارز توسط شیرینکننده استویوزید بر خواص فیزیکی بیسکویت pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله تأثیر جایگزینی ساکارز توسط شیرینکننده استویوزید بر خواص فیزیکی بیسکویت pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
تعداد صفحات: 6
نویسنده(ها):
مهدی وطن خواه – دانشجوی کارشناسی ارشد عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران
مسعود یقبانی – عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاوری و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد، ایران
امیرحسین الهامی راد – استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران
نرگس نادیان – مدیر بخش تحقیق و توسعه و کنترل کیفی شرکت کامور، اصفهان

چکیده:
هدف: در این پژوهش سعی شده است امکان تولید بیسکویت کم کالری بر پایه شیرین کننده طبیعی استویوزید و با خصوصیات فیزیکی مناسب موردبررسی قرار گیرد. مواد و روشها: در این پژوهش استویوزید در سه سطح 0%، 50% و 100% در فرمولاسیون بیسکویت جایگزینِ ساکارز گردید و پس از طی مراحل پخت، حجم، دانسیته ظاهری و حجم ویژه و فعالیت آبی (aw) اندازهگیری شدند. در این پژوهش از طرح آماری کاملاً تصادفی با سه تکرار استفاده شد. نتایج و بحث: نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش سطح جایگزینی ساکارز با استویوزید، فعالیت آبی (aw) محصول نهایی به طور معنی داری افزایش پیدا کرد (p<0/01)، اما با افزایش سطح استویوزید ما شاهد کاهش حجم و حجم ویژه و افزایش دانسیته ظاهری در بیسکویت بودیم که این تغییرات از لحاظ آماری معنی دار نبوند. نتیجه گیری: خصوصیات فیزیکی نقش مهمی در مقبولیت، بسته بندی و ماندگاری محصولات صنایع غذایی ایفا می کنند. نتایج نشان داد که استویوزید می تواند تا حدودی برخی از خواص فیزیکی بیسکویت را بهبود ببخشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مهر 27 , ساعت 3:58 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود کارآموزی کاج های مناسب کشت در استان تهران pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود کارآموزی کاج های مناسب کشت در استان تهران pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود کارآموزی کاج های مناسب کشت در استان تهران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود کارآموزی کاج های مناسب کشت در استان تهران pdf :

کاجها گروه بزرگی از سوزنی برگان هستند که کاشت آنها بعلت امتیازاتیکه دارند،هم از نظر پارک سازی و کاشت درختان درمیادین ،خیابانهای شهرها و هم از نظر جنگلکاری و ایجاد فضای سبز و تولید چوب حائز اهمیت بسیار است. جنس کاجها(pinus) دارای بیش از 900 گونه و واریته و فرمهای جغرافیائی بسیار زیاد هستند.
با یک نظر اجمالی معلوم می شود که دستگاه طبیعی این درختان اکثراً در مناطقی از نیمکره شمالی کره زمین گسترده است که دارای آب و هوای معتدل گرم ونیمه خشک یا آب و هوای مدیترانه ای است.
این درختان بعلت دامنه وسیع بردباری می توانند در صورت وجود آبیاری،شرایط مناطق استپی حتی نیمه بیابانی را نیز تحمل نمایند.
همیشه سبز بودن برگها،رویش نسبتا سریع بسیاری از گونه ها و واریته ها ، زیبائی شکل ظاهری آنها بویژه در جوانی قابلیت تولید چوب پر مصرف در صنایع، مقاومت زیاد در مقابل آلودگی هوا و از همه مهمتر، کم نیاز بودن این درختان ، امتیاز بسیار بزرگی برای استفاده از آنها در نقاط خشک ونیمه خشک بشمار می رود .
می دانیم که تهران ،پایتخت بزرگ ایران در دامنه جنوبی رشته کوههای البرزگسترده شده است و از
طرفی تحت اثرآب و هوای نیمه خشک دامنه های جنوبی البرز و از طرف دیگرتحت اثر آب و هوای خشک و نیمه بیابانی حاشیه کویر مرکزی ایران است. که رویهمرفته یک حالت آب و هوای
استپی و قاره ای بسیار متغیر ،گاهی با بادهای شدید و گرد وخاک همراه است . از نظر ارتفاع از سطح دریا قسمتهای 1100 متر و قسمتهای بلند تهران در شمیرانات حدود 1500 متر ارتفاع از سطح دریا بوده و جمعا 400 متر اختلاف ارتفاع در سطح شهر بزرگ تهران بنظر می رسد که از نظر محدودیت کاشت بسیاری از گونه های گیاهی تعیین کننده است .
ولی کاجها این اختلاف ارتفاع را بخوبی تحمل می کنند . بهر حال وقتی از کاشت سوزنی برگان در تهران صحبت بمیان می آید ، در ردیف اول برخی از گونه های مقاوم کاجها در جلو چشم کارشناسان جلوه گرمی شود . خاکهای موجود در اطراف تهران معمولا از ته نشین شدن خاکهای شسته شده از دامنه های جنوبی البرز که در دشت وسیعی بین دامنه های جنوبی البرز و برجستگی کم ارتفاع بین کهریزک و حسن آباد راه قم قرار گرفته است ، تشکیل شده دارای عمق مختلف که از طرف کوهستان بطرف دشت عمق آن افزایش می یابد ، و بافت بسیار متفاوت ، گاهی همراه با شن وقلوه سنگ درشت و گاهی دارای میزان درصد زیادی از خاک رس می باشد . برای چنین خاکهایی با بافت ناهمگن ، گروه کاجها با قدرت گسترش ریشه های قوی خود ، بهترین درختان بشمار
می آید .

ویژگیهای عمده گیاهی گونه های کاج (جنس کاج pinus)
کاجها عموما از تیره pinaceaeهستند .
اندازه :
کاجها درختان چوبدهی هستند که بین آنها درختان کوتاه تا درختانی به ارتفاع حدود 30 تا 35 متر
و قطر تنه حدود 80 تا 100 سانتی متر وجود دارد.
ریشه :
ریشه آنها عموما قوی ، منشعب و گسترده و با رشد سریع است .
ساقه و تنه :
ساقه آنها در جوانی مستقیم و تقریبا با ضریب شکلی (کاهش قطر ساقه از پایین تا بالا ) کم یا متوسط گاهی پوشیده از فلسهای زیبا در پیری دارای پوست کلفت و چوب پنبه ای شیردار برنگ قهوه ای مایل به آجری .
گرزن یا تاج درخت:
ابتدا بصورت باریک و مخلوطی در انتها ولی در سنین بالا کم کم گسترده و پهن می شود و گاهی حتی در برخی گونه ها چتری می شود.
شاخه ها:
شاخه ها دو نوع هستند. شاخه های بلند و شاخه های کوتاه. شاخه های بلند به جوانه ای ختم
می شود. در برخی از گونه ها شاخه ها افقی یا مشعلی و بسیار زیباست.
جوانه ها:
اکثراً مخروطی و پوشیده و از فلسهای قهوه ای مایل به خاکستری هستند.
برگها:
سوزنی،کم و بیش بلند گاهی طول آنها تا 30 سانتی متر در گونه های مختلف در گروه های
5،3،2 تائی ، برنگ سبز روشن، سبز تیره، کبود، خاکستری، آبی، گاهی با پوشش مومی از یک غلاف بیرون آید.
برگچه ها:
علاوه بر برگها، برگچه های فلسی شکل، بی رنگ روی شاخه های بلند دیده می شود.
گلها:
گلهای نر در سنبله ها(شاتونهای) کوتاه، انبوه و برنگ زرد تا قهوه ای، گلهای ماده مخروطی کوچک و بزرگ، باریک یا پهنی با فلسهای درشت چوبی، ابتدا سبز بعد قهوه ای کم و بیش تیره
که پس از تشکیل میوه، میوه ها در 1تا 3 سال می رسد.
میوه ها:
به شکل مخروطی با رنگ و ابعاد مختلف با فلسهای متفاوت که فلسها ابتدا روی محور اصلی بسته هستند ولی پس از رسیدن میوه فلسها باز شده و دانه ها آزاد می گردد. از میوه ها گاهی برای تشکیل دکورهای گیاهی خشک استفاده می شود.
دانه ها:
معمولاًکوچک، با اندازه متفاوت، هر دانه دارای یک بال نسبتاًدراز و نازک و غشائی است که
می تواند توسط آن به اطراف درخت پراکنده شود. دانه ها اکثراً دارای چربی قابل استخراج و خوراکی و در برخی از گونه ها بصورت آجیل خوراکی است(مانند کاج چتری یا بادامی
pinus pinea ) ) و چلغوره p.girardiana)) قوه نامیه دانه ها بسیار خوب است و اگر در شرایط مناسب(هوای خنک وخشک) نگهداری شود تا 3 سال و بیشتر فوه نامیه خود را حفظ می کند.
چوب:
چوب کاجها دارای صمغ قابل ملاحظه بوده، بدون نقش، ساده، برنگ سفید تا کرم با رگه های قهوه ای، دربرخی گونه ها چوب درون و چوب برون مشخص است، حلقه های رویش سالیانه مشخص است.
چوبیست نرم، نیمه سبک، نیمه سخت مناسب برای مصرف بصورت چوب برده در امور ساختمانی، صنایع خرده چوب و نؤوپان و کاغذ سازی و روکشهای لایه های میانه تخته- لائیها، گاهی برای
رویه نما جهت مبلهای آشپزخانه و اطاقهای کودکان، میز و نیمکت، در وپنجره و بسیاری از صنایع کوچک چوب، همچنین مناسب برای تهیه تیرهای نسبتاً کوتاه، پر گره جهت برق و تلفن وتلگراف و غیره جهت مصرف غالباً در بیرون شهرها.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ