خردها، پیشوایان اندیشه ها و اندیشه ها، پیشوایان دلها و دلها، پیشوایان حواس و حواس، پیشوایان اندام اند [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:21 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد کاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی word دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی word :

کاربرد های روبوت در سطوح مختلف آموزشی

– فعالیت های یادگیری دبستانی
از روبوت ها می توان جهت آموزش و یادگیری فعالیت ها و عناوین زیر استفاده نمود:
1- مفاهیم چپ و راست ، توالی و سلسله مراتب
2- مشاهده کردن
3- شمردن و یادگیری اعداد
4- نواختن و آواز خواندن

5- کارهای هنری / خلاقیت
6- هجی کردن
7- ارگانهای حسی و حواس
8- آموزش بازیها و آزمایشات ساده
– فعالیت های یادگیری راهنمایی
1- آموزش ریاضیات

 

3- شناخت صداها، اندازه گیری فاصله ها از طریق صوت
4- استفاده از کتابخانه
5- برنامه ریزی
6- مشاهده کردن
7- هنر
8- مطالعه خود روبوت ها
9- اقتصاد
10- زبان
– فعالیت ها ی یادگیری دبیرستان
1- برنامه ریزی روبوت ها
2- برقراری ارتباط
3- مطالعات اجتماعی
4- ریاضیات
5- علوم فیزیکی
6- علوم زندگی
7- زبان انگلیسی
8- کامپیوتر
9- مسائل تکنولوژیک
خلاصه فصل:
بسیار روشن است که روزی روبوت ها همانند کامپیوترهای امروزی، سراسر مکانهای زندگی انسانها از منزل تا مدرسه تا محیط کار را فرا بگیرند. آنها را ممکن است به عنوان یک تکنولوژی مهم مطالعه کنند یا به عنوان ابزار استفاده نمایند

و یا ممکن است حتی در آینده بجای معلمان برای تدریس استفاده شوند. شاید حتی به طرقی خلاقه مورد استفاده قرار گیرند که من و شما حتی نمی توانیم آن را تصور کنیم. بهر حال همانطور که در شرح فصل ذکر شد، بسیار منطقی است که هم اکنون آموزش جوانب علمی و تکنولوژیک روبوت ها را شروع نمائیم و فارغ التحصیلان و شاغلان آینده را برای کار با روبوت ها آماده سازیم.
کامپیوتر و آموزش
به قرن 21 خوش آمدید. قرن ارتباطات و کنار رفتن مرزها، درست است که از نظر فیزیکی هر کدام در یک کشور زندگی می کنیم، اما از طریق شبکه های کامپیوتری با هم در تماس هستیم (هاوبن و هاوبن 1997).
قرن 21 با تغییر شکل دراماتیک جوامع به وسیله شبکه های کامپیوتری شروع شده است. روش زندگی ، چگونگی انجام کار، تفریحات و سرگرمی، و ماهیت روابط انسانی به طور معناداری تغییر کرده است. (جونز 1995 و تیله 1997). جهان آموزش نیز از این تغییر دور نبوده است، و آنچه که معلمان و دانش آموزان انجام می دهند ، زمان و مکان وقوع یادگیری، و ماهیت تجارب یادگیری به طور معناداری دچار تغییر شده است. درس خواندن تغییر کرده است و همه افراد در سراسر

عمرشان فراگیر شده اند و بطور مداوم در فعالیت های یادگیری مختلفی چه رسمی و چه غیر رسمی شرکت می کنند (کیرسلی 2000). این تغییرات اکثراً مدیون ساخت و گسترش کاربرد کامپیوتر می باشد.
تاریخچه بکارگیری کامپیوتر در آموزش به چهار دهه گذشته بر می گردد و غالباً به آن آموزش به کمک کامپیوتر (CAI) یا آموزش کامپیوتر محور (CBI) اطلاق می شود (گیبسون و فیرودر 1998). هر چند که CAI چند زمینه آموزشی را پوشش می داد، اما هدف کلی یکپارچه سازی برنامه ریزی درسی با کامپیوتر بود. ایده اصلی این بوده است که کامپیوتر می تواند آموزش فردی را ارائه نماید. آنچه که در واقع در این فرآیند معلمان و فراگیران را تحت تأثیر قرار داده است، توانایی برقراری تعامل الکترونیکی و جستجو در ذخائر اطلاعاتی می باشد (مادوکس ، جانسون ، وویلیس، 1997).
هر چند کامپیوتر را یک تکنولوژی برتر خوب تأسیس شده می دانند، اما تا زمانهای اخیر به طور گسترده از آن جهت تدریس و تعلیم استفاده نمی شده است. دلیل این رشد در سالهای اخیر کاملاً مشهود است. در حال حاضر میکروکامپیوترها با قیمت نسبتاً متوسطی در دسترس می باشند و از نظر اندازه متنوع بوده و وسایلی علمی، انعطاف پذیر و اثربخش می باشند. در سالهای 70- 1960 آموزشگران خلاق و سازندگان کامپیوتر دست به آزمایش و تحقیق زده و برنامه هایی تدوین کردند که بتوان از کامپیوتر برای بسیاری از اعمال آموزشی استفاده نمود. این کارهای زمینه ای بسیاری از آموزشگران بویژه معلمان ریاضیات و علوم را از اهمیت میکروکامپیوترها بعنوان یک منبع آموزشی آگاه ساخت.
کاربردهای کامپیوتر در کلاس درس

کلید استفاده از کامپیوتر برای آموزش شناسایی و تعیین اهداف رفتاری آموزشی و سپس تعیین اینکه کدام استراتژی به طور اثر بخش تری به فراگیران شما در دستیابی به این اهداف کمک خواهد کرد، می باشد. اگر کامپیوتر فراهم کننده بهترین و مؤثرترین راهبرد و ساختاردهی زمانی یادگیری تحصیلی می باشد، سپس از کامپیوتر استفاده شود. استفاده دقیق و هوشمندانه از کامپیوتر در کلاس درس به اهداف رفتاری معلم و شیوه آموزش و تدریس بستگی خواهد داشت (بانکز 1995).
نرم افزارهای موجود برای کاربردهای آموزشی را می توان به سادگی با توجه به نوع برنامه آموزشبعلاوه دسته بندی برنامه ها مطابق با روش استفاده از کامپیوتر نیز ممکن است. در این فصل انواع مختلف برنامه هایی که سطوح مختلف اهداف رفتاری آموزشی را پوشش می دهند ، بحث خواهد شد.
– للگی:
همانطور که از نام آن می توان فهمید ، این نوع آموزش به معنی قیمومیت یادگیری دانش آموزان می باشد. عملکرد آن همانند عملکرد معلم یا کتاب مرجع در شرح دادن اطلاعات یا مفاهیم برای فراگیران می باشد. در بهترین برنامه های آموزشی کامپیوتری للگی از راهبردهایی بنام آموزش برنامه ای شاخه ای استفاده شده است (موهانتی 1992).
در این روش کامپیوتر اطلاعات را به صورت قطعه قطعه روی صفحه نمایش می دهد. بعد از نمایش چند قطعه اطلاعاتی ، از فراگیران سئوالاتی پرسیده می شود و شروع گام بعدی کامپیوتر به صحت پاسخ فراگیر بستگی دارد. در شکل 1-3 چند قطعه از برنامه کامپیوتری که به فراگیران کمک می کند تا مهارت های حل مسئله (مشکل گشایی) را یاد بگیرند، نمایش داده شده است. همانطور که مشاهده می کنید، کامپیوتر فراگیر را ملزم می کند که به سئوال پاسخ دهد و سپس آموزش بعدی را مطابق با پاسخ فراگیر تنظیم می کند.
– مشق دادن (تعلیم دادن):
اصطلاح مشق دادن کمی بی معنی بنظر می رسد. بعضی از معلمان به شدت بر این عقیده ان

د که تکنیک مشق دادن بی استفاده و مضر می باشد. شاید بدین دلیل که مشق دادن را به حافظه و از بر کردن طوطی وار ربط می دهند مثل زمانی که کلمات را به بچه مشق داده و وی در اثر تکرار و تمرین آنها را حفظ می کند.
اگر ما مشق دادن را تحت عنوان تمرین فراهم کننده مشق تکراری و باز خورد دادن برای اهداف رفتاری از قبل تدوین شده تعریف کنیم. مشهود می گردد که نقش بسیار مهمی در آموزش ایفا می کند در شکلهای 2-3 و 3-3 نمونه هایی از مشق دادن آماده است. در حالیکه شکل 2-

3 روی بخاطر سپاری طوطی وار تأکید دارد. پاسخ به شکل 3-3 مستلزم کاربرد درک و فهم پیچیده ای می باشد. این برنامه به فراگیر بابت پاسخی که می دهد، بازخورد می دهد، همانطور که مشغول تمرین یک مهارت یا مفهوم از قبل آموخته شده می باشد. بهر حال از نظر بسیاری از فراگیران این تکنیک در یاد گیری اطلاعات پایه یک ابزار ارزشمند است و مسیر ارتقاء به اهداف رفتاری رده بالاتر را هموار می سازد.

جدول 1-3 پنج راهنمای پرهیز از استفاده نابجای تکنیک مشق دادن (Drill)
1. مشق بدون نظارت و سرپرستی بخشی از مرحله تمرین و تکرار است نه مرحله یادگیری از آموزش، مشق دادن فقط زمانی مفید است که فراگیر حداقل 95-90 درصد پاسخهای درخواستی کامپیوتر را صحیح پاسخ دهد. در صورت استفاده از این تکنیک در مراحل یادگیری برنامه آموزش، باید حتماً نظارت معلم باشد.
2 نباید در هیچ نقطه ای از مشق کردن فراگیر اطلاعاتی را نفهمیده باشد. اگر فراگیر راجع به بخشی از اطلاعات ارائه شده مشکل داشته باشد، مشق کردن موجب رفع مشکل و تصحیح سوء درک نمی شود.
3 مشق کردن را می توان به کرات انجام داد. اما وقتی که فراگیر بر یک هدف رفتاری تسلط یافت اجرای مکرر آن می تواند برای وی خسته کننده شود. اگر تمرین تکراری و زیاد ضروری است، از روش دیگری استفاده شود.
4 معمولاً این تکنیک بموقع استفاده نمی شود، زیرا بکارگیری آن آسان است . معلم باید در انتخاب آن دقت کند.
5 وقتی که دریل به طور نامناسب استفاده شود ، اغلب بازخوردهایی به صورت مفاهیم سخت و انتزاعی به فراگیر می دهد و بهترین بازده یادگیری آن حفظ کردن بدون فهم دقیق می باشد که موجب کاهش اشتیاق فراگیر در استفاده از راهبردهای دیگر یادگیری می شود.

یک تکلیف مشق کردن خوب ، صرفنظر از اینکه توسط شخص ، کامپیوتر یا سایر ابزارها ارائه شود، باید دارای معیارهای زیر باشد:
• به روشنی روی یک هدف رفتاری آموزشی مناسب متمرکز باشد.
• سئوال یا مشکل را طوری مطرح نماید که شاگرد بداند چکار کند.
• وسیله ، ابزار، یا اطلاعات پیشنیاز برای پاسخ دادن را به طور صحیح و مناسب ارائه نماید.
• به پاسخ فراگیر فوراً بازخورد بدهد.
• در صورت ضرورت اطلاعات اضافی ارائه نماید.
• از سئوالات آسان به سخت پیش برود، همانطور که پاسخ فراگیر نشان می

دهد.
• تا زمانیکه فراگیر تسلط بر هدف رفتاری مورد نظر را نشان دهد، تمرین را ادامه دهد.
– شبیه سازی:
بعضی از فعالیت های آموزشی خاص که بسیار مفید نیز هستند را نمی توان مستقیماً در کلاس درس اجرا کرد یا به نمایش گذاشت. چرا که دارای معایبی از قبیل گرانی، خطرناکی، زمانبر بودن، غیر اخلاق بودن و یا غیر ممکن بودن ، می باشند. غالباً کامپیوتر در چنین مواردی می تواند این فعالیت های آموزشی را به طرقی ارزان، امن، اخلاقی ، کافی و در محیطی عملی شبیه سازی نماید. در شکل 4-3 نمونه ای از چنین شبیه سازی ارائه شده است.
شبیه سازی بایستی بر پایه یک مدل صحیح (به همراه پیش فرضهای منطقی) از پدیده تحت مطالعه باشد. بایستی فراگیران با آن تعامل داشته باشند. بعد از تعامل فراگیر بایستی بازخوردی صحیح ، فوری و اطلاعات دهنده ارائه شود. جهت جلب توجه فراگیران به نکات مهم و کلیدی از نمودارها و علائم معطوف کننده توجه استفاده شود.
– کاربرد ابزاری:
اغلب از کامپیوتر می توان جهت حل مسائلی که قبلاً بدون آن حل می شد، استفاده نمود. تجربه نشان داده است اگر معلم خود با کامپیوتر بعنوان یک ابزار آشنایی داشته باشد آن را به برنامه ریزی درسی خود منتقل می سازد برای مثال بجای ماشین تحریر معمولی از کامپیوتر دارای نرم افزار word یا زرنگار استفاده شود.
روشهای استفاده از کامپیوتر در آموزش
طریقه مفید دیگر دسته بندی کاربردهای کامپیوتر در آموزش، نگریستن به نقش کامپیوتر در تحریک فعالیت آموزشی می باشد (شیبچی 1987). در بعد آموزشی ، کامپیوتر به عنوان وسیله ای جهت ارائه اطلاعات به فراگیران عمل می کند که نقش قبلی معلم یا سرپرست آموزشی را ایفاء می کند. در روش مکاشفه ای کامپیوتر میانجی بین فراگیر و مدل و الگوی جهان واقعی می باشد (مثل تقلید، آزمایشات در شیمی). در روش حدس زنی کامپیوتر فراگیران را قادر می سازد که پاسخ سئوالات «چه می شد اگر ;» را پیدا کنند. و نهایتاً در روش آزادسازی کامپیوتر فراگیر را از تکالیف پرزحمت رها ساخته و زمان تحصیلی وی را برای فعالیت های یادگیری بهتر صرف می

شود.
کامپیوتر چگونه یادگیری را ارتقاء می بخشد.
– یادگیری در حد تسلط:
اصل آموزشی: با در اختیار قرار دادن زمان و کمک کافی ، 95% از فراگیران هر گروهی می توانند به تسلط کامل روی هدف آموزشی تدوین شده دست یابند.
در آموزش سنتی زمان ثابت بوده و میزان پیشرفت تحصیلی در میان گروه بسیار متفاوت بود. برای مثال یک ترم دانشگاهی 16 هفته طول کشیده و در پایان دانشجویان به سطوح مختلفی از تسلط دست یافته و با توجه به نمره در سطوح الف، ب، ج،طبقه بندی می شوند. در یا

گیری در حد تسلط پیشرفت تحصیلی ثابت بوده و زمان دستیابی برای افراد گروه آزاد و متفاوت می باشد. یادگیری در حد تسلط به معنی پاس کردن یا رد شدن درس نمی باشد و در این شیوه استاندارد تحصیلی پائین نمی آید. وقتی که این شیوه به طور موفقی اجرا شود، به استانداردهای بالا دست یافته و فراگیران زمان و کمک فراوانی جهت دستیابی به این استانداردها در اختیار خواهند داشت. دو عیب این شیوه شامل 1) مشکل گروه بندی و زمانبندی کلاسها، 2) فراگیرانی که سرعت بیشتری دارند باید منتظر فراگیران کندتر باشند، این مشکلات قابل حل است اما از بحث این کتاب خارج است.
کامپیوتر به سه طریق زیر به یادگیری در حد تسلط کمک می نماید:
1 فراگیران زیادی جهت رسیدن به اهداف رفتاری آموزش به زمان اضافی و تمرین فردی و بازخورد مناسب نیاز دارند. برنامه های کامپیوتری چنین فرصت های مطالعاتی را برای رفع نیازهای فردی فراگیران فراهم می سازند.
2 برنامه های اضافی را می توان برای دانشجویانی که سریعتر به اهداف مسلط می شوند، فراهم ساخت. این کار را می توان با استفاده از کامپیوتر با سریع سازی حیطه همان هدف، پیشرفت به سمت اهداف بالاتر، یا یکپارچه سازی اهداف یک بخش از درس انجام داد.
3 برنامه های یادداشت برداری و ذخیره اطلاعات و نمرات می توانند به معلمان در نگهداری مدارک وضعیت تحصیلی فراگیران و هماهنگ سازی فعالیت هایی که فراگیران باید در دستیابی به تسلط انجام دهند، کمک نمایند.
– آموزش مستقیم:
اصل آموزشی: زمانیکه معلمان آنچه را که در واقع از فراگیران انتظار می رود که یاد بگیرند را برای آنها شرح دهند و مراحل مورد نیاز جهت انجام یک تکلیف درسی خاص را به آنها نشان می دهند، فراگیران بیشتر یاد می گیرند.
آموزش مستقیم این پیش فرض که فراگیران خودشان به طور فردی بصیرت می یابند را رد می کند. برعکس آموزش مستقیم فراگیران را به طور نظامدار در مراحل یادگیری هدایت کرده و به آنها کمک می کند که هم هدف و هم نتیجه هر مرحله را ببینند. عناصر پایه آموزش مستقیم عبارتند از:
• تدوین اهداف و مقاصد روشن برای فراگیران و اطمینان از اینکه آنها این اهداف و مقاصد را به خوبی درک کرده اند.
• ارائه تکالیف با توالی منظم و خوب سازماندهی شده
• توضیح و نمایش هوشمندانه و روشن موضوعات و عناوین
• پرسیدن سئوالات مکرر جهت بررسی میزان فهم فراگیران از کار و تکلیف خود
• فراهم ساختن فرصت های مکرر جهت تمرین آنچه که یاد گرفته اند.

ثابت شده است که این شیوه در تدریس مهارتهای پایه (مثل یادگیری استفاده از میکروسکوپ یا یادگیری تعریف اصطلاحات مهم بیولوژی) و مهارتهای اساسی مورد نیاز برای یادگیری فعالیت های پیچیده تر بسیار مؤثر است ، آموزش مستقیم یکی از فعالیت های آموزشی است که کامپیوترها آن را به خوبی انجام می دهند.
– پرآموزی:
اصل آموزشی: در یادگیری بسیاری از مهارت ها و مفاهیم ، مطالعه و بکار گیری مستمر آنها تا حد فراتر از تسلط مقدماتی بسیار مهم می باشد.
وقتی که معلم با گروه های بزرگ فراگیران کار می کند، تعداد کمی از آنها سریعاً روی رفتاری درس مسلط می شوند، و عده زیادی به طور متوسط آنها را فراگرفته و عده ای نیز کند می باشند. بعلت محدودیت زمان کلاس، معلم وقتی تسلط گروه متوسط کلاس را مشاهده نمود، سعی می کند که به هدف رفتاری بعدی بپردازد. کامپیوتر در حل این مسئله کمک کننده می باشد. کامپیوتر می تواند به فراگیران کمک کند که به یادگیری در حد تسلط برسند ، مهارت تدریس شده را تمرین نمایند و تا زمانیکه آن را به طور خودکار انجام دهند به تمرین و تکرار بپردازند. با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری که تمرین و تکرار مهارت ها را با محتواها و زمینه ها و فرصت های مختلف امکانپذیر می سازند، فراگیران با انگیزه و علاقه بیشتر به تمرین کافی مهارت و دستیابی به انجام خودکار مهارت و تسلط بر آن دست می زنند.
– مهارت های بخاطر سپاری:
اصل آموزشی: بخاطر سپاری به فراگیران کمک می کند اطلاعات زیادی که فهمیدن و تفکر نقادانه بر پایه آنهاست را جذب کرده و ابقاء کنند. فراگیرانی که اطلاعات را سریعاً و براحتی بخاطر می آورند، در مطالعه اکثر موضوعات راحت هستند.
این اصل با عقیده آموزش چیزی فاتر از بخاط سپاری طوطی وار یا تأکید فراوان روی از بَر کردن مطالب است، مغایر نمی باشد. حفظ کردن فرآیند بخاطر آوردن آسان اطلاعات نمی باشد و به فراگیران امکان می دهد که از اطلاعات به طور اتوماتیک استفاده نمایند. مهارت های رده بالا را می توان بر اساس مهارت های رده پایین ایجاد کرد. اگر که انجام آنها خودکار باشد.
کامپیوترها با فراهم کردن تمرین مکرر و بازخورد دادن نقش مهمی در کمک به فراگیران در بخاطر سپاری و یادداری اطلاعات واقعی ایفاء می کنند. برنامه های کامپیوتری زیادی جهت آموزش فراگیران در یادگیری مهارت های عمومی بخاطر سپاری و بیاد آوری اطلاعات طراحی شده اند.
– للگی همکلاسی:
اصل آموزشی: فراگیرانی که سرپرستی آموزشی سایر فراگیران را به عهده می گیرند، می توانند موجب ارتقاء عملکرد و پیشرفت تحصیلی خود و فراگیر تحت قیمومیت خود شوند.
بعضی از افراد برای تسلط بر اهداف رفتاری آموزش به کمک . قیمومیت انفرادی زیادی نیاز د

ارند. قیمومیت همکلاسی و همسال می تواند به حل این مسئله معلمان کمک نماید. آموزش یک فراگیر توسط فراگیر دیگر زمانی موفق تر است که فرد قیم اصول راهنما و موضوعات خوب ساختار دهی شده ای را از معلم یا کتاب راهنما دریافت نماید. یکی از کمک های کامپیوتر در آموزش این است که فرد قیم نزد دانش آموز فراگیر نشسته و برنامه های مدون تهیه شده توسط معلم را پیگیری نماید.

– یادگیری مشارکتی:
اصل آموزشی: بسیاری از فراگیران در محیط های مشارکتی (جائیکه موفقیت فراگیر با موفقیت کل گروه همیاری می کند) نسبت به محیط های آموزشی رقابتی (جائیکه موفقیت یک فراگیر مستلزم عدم موفقیت فراگیر دیگر است)، بهتر یاد می گیرند. علاوه بر این محیط مشارکتی اغلب موجب پذیرش بیرونی ها به داخل گروه شده و مفهوم از خود فراگیرانی که در محیط های رقابتی احساس کوچکی و ضعف می کنند، را افزایش می دهد.
در محیط مشارکتی ، فراگیران درای انگیزه عامل کمک به سایرین در دستیابی به اهداف رفتاری تدریس می باشند. دانش آموزانی که سریعتر بر اهداف آموزشی مسلط می شوند از مزایای تشریح اطلاعات برای فراگیران ضعیف تر سود می برند و این فراگیران ضعیف از کمک فراگیران دیگر سود می برند. گاهی اوقات یادگیری مشارکتی در برگیرنده تحویل پروژه کار عملی گروهی است که همه فراگیران چه ضعیف و چه قوی ، نمره خوبی می گیرند. یادگیری مشارکتی با استفاده از کامپیوتر خیلی راحتتر می باشد. برای مثال اکثر برنامه های شبیه سازی وقتی که در کار گروهی بکار گرفته می شوند، بهتر عمل می کنند.
سایر روشهایی که در کامپیوتر به تسهیل تدریس و آموزش و ارتقاء یادگیری کمک می کند، در زیر لیست شده اند:
1 پایش و اندازه گیری پیشرفت فراگیران:
خلاصه: پایش دقیق پیشرفت فراگیران، خودفراگیران، معلمان، والدین را قادر می سازد که نکات قوت و ضعف فراگیران را شناسایی نمایند.
اصول راهنما:
A. از برنامه های کامپیوتری استفاده شود که دارای سیستمهای مدیریتی برای پایش پیشرفت فراگیران می باشند.
B. از برنامه های ثبت و یادداشت مدارک استفاده شود.
C. از کامپیوتر جهت تبادل بازخوردها استفاده شود.
2 سوء درک و برداشت های دانش آموزان:
خلاصه: شناسایی سوء درک و برداشت غلط فراگیران به تقویت و ایجاد درک و فهم صحیح مطالب کمک می کند.
اصول راهنما:
A. از برنامه هایی استفاده شود که برداشت غلط فراگیر را تشخیص می دهند.
B. از برنامه هایی جهت تدریس درک و فهم صحیح موضوع اشتباه برداشت شده شود.

3 مهارت ها و دانش پیشنیاز:
خلاصه: دانش و آگاهی غالباً به صورت سلسله مراتبی است و مهارت های رده پائینی بایستی قبل از اینکه به سمت مهارت های رده بالا گام برداشت، آموخته شوند.
اصول راهنما:
A. از برنامه هایی استفاده شود که قادر به بررسی و شناخت مهارت ها و دانش پایه و پیش نیاز باشند.
B. از برنامه هایی استفاده شود که پیش نیازهای فراموش شده را آموزش دهند.

4 باز خورد فوری:
خلاصه: بازخورد زمانی نتیجه بهتری می دهد که بلافاصله بعد از پاسخ داده شود.
اصول راهنما:
A. از برنامه هایی استفاده شود که بازخورد فوری می دهند.
B. از برنامه هایی استفاده شود که باز خورد روشن و تصحیح کننده ای بدهند.
5 درگیری والدین:
خلاصه: والدین باید از وضعیت پیشرفت تحصیلی بچه های خود آگاه بوده و در کمک به یادگیری آنها در گیر شوند.
اصول راهنما:
A. از کامپیوتر جهت برقراری ارتباط با والدین در مورد وضعیت تحصیلی و فعالیت های بچه ها استفاده کنید.
B. از کامپیوترهای خانگی سود بجوئید.
6 شیوه یادگیری:
خلاصه: فراگیران از نظر روشها و شیوه های یادگیری منتخب خود با هم فرق دارند.
اصول راهنما:
A. برنامه هایی استفاده شود که شیوه یادگیری ترجیحی فراگیر همخوان باشد.
B. از برنامه هایی استفاده کنید که مکمل شیوه تدریس ضعیف تر شما باشد.
C. از برنامه هایی استفاده شود که شیوه های یادگیری متنوعی را ارائه نماید.
7 مدیریت کلاس درس:
خلاصه: مدیریت مؤثر کلاس درس امکان استفاده مناسب از وقت کلاس جهت آموزش را فراهم می سازد
اصول راهنما:
A. از کامپیوتر به عنوان ابزار ارتقاء مدیریت کلاس استفاده کنید.
B. از برنامه هایی استفاده شود که حاوی جزء مدیریتی هستند.
8 سئوالات معلم :
خلاصه: اگر معلم سئوالات سطح بالا پرسیده و منتظر پاسخ فراگیران باشد، احتمال ایجاد یادگیری رده بالا بیشتر می شود.
اصول راهنما:
A. برنامه ای انتخاب شود که سئوالات رده بالا بپرسد.
B. از برنامه ای استفاده شود که زمان آموزش به صورت فردی باشد، تا بتوان زمان انتظار را با توجه به ظرفیت فرد تنظیم کند.
9 مهارت های مطالعه ای:
خلاصه: مهارت های مطالعه کردن مؤثر را می توان تدریس و این مسئله همیشه با ارتقاء یادگیری و پیشرفت تحصیلی فراگیران همراه است.
اصول راهنما:

A. به فراگیران یاد دهید که از کامپیوتر بعنوان ابزاری جهت اداره و کمک در یادگیری استفاده کنند.
B. تعمیم دهی تفکر و مهرات های مطالعه را در حیطه های مختلف محتوای درسی به فراگیران بیاموزید.
10 تکالیف درسی:
خلاصه: وقتی که تکالیف درسی به خوبی توسط معلم طراحی شده ، توسط فراگیر انجام شده و در کلاس ارائه شود ، یادگیری ارتقاء می یابد.
اصول راهنما:
A. مشق و تکلیف فراگیران را به کار با کامپیوتر در منزل محول کنید.
B. از فراگیران بخواهید کار خود را در منزل بدون کامپیوتر و با کامپیوتر انجام دهند.
11 آزمایشات علمی:
خلاصه: دانش آموزان علوم را زمانی بهتر یاد می گیرند که آزمایشات را بتوانند به طور عینی مشاهده نمایند.
اصول راهنما:
A. از شبیه سازی کامپیوتری استفاده شود.
B. بر برنامه های للگی و مشق دادن حاوی تصاویر و نمودارهای عینی استفاده شود.
C. از برنامه های تایپ (مثل زرنگار) جهت نوشتن گزارش آزمایشات کامپیوتری و آزمایشات عینی غیر کامپیوتری استفاده شود.
D. از تجهیزات علمی جهت انجام، مشاهده و تحلیل آزمایشات علمی استفاده شود.

مشکلات و معایب استفاده از کامپیوتر در آموزش
در حالیکه کامپیوترها به حل بسیاری از مشکلات آموزشی کمک نموده اند اما آموزشگران را با یک رقابت جدی مواجه ساخته است. بدست آوردن و بکارگیری و اداره کردن نرم افزارها و سخت افزارهای کامپیوتری در آموزش یکی از وظایف بسیار حساس می باشد. معلم و مدیران بایستی تعلیم ببینند و در بعضی از موارد نیاز است که در رفع مقاومت در مقابل کاربرد کامپیوتر در آموزش کوشش شود. انتخاب و توزیع نرم افزارها نمایانده مشکلات لجستیک بسیار جدی می باشد. نرم افزارها بایستی در برنامه درسی گنجانده شوند، و فردی باید استفاده فراگیران از نرم افزارهای آموزشی را نظارت و یا هماهنگ نماید.
ما خواهیم دید که چگونه بکارگیری کامپیوترها در آموزش می تواند بطور بالقوه ای منجر به عواقب منفی جدی شود. بکارگیری غلط آنها می تواند منجر به اتکای نسنجیده و نامعقول به ماشین ،تفکر سخت و غیر قابل انعطاف و ماشینی و پذیرش کورورانه اشتباهات خلق شده بوسیله کامپیوتر شود. فقط با بکارگیری اصول ایمنی ، فراگیران می توانند بطور صحیحی به کامپیوتر دست یافته و از آن سود ببرند. این عواقب منفی را می توان بوسیله درک صحیح از ماهیت مشکلات مواجه شده و مسائل ارائه شده و اقدام فعالانه در پیشگیری از مشکلات و معضلات رفع کرد. در جدول 2-3 خلاصه از مشکلات و راه حل آنها لیست شده است:

________________________________________
جدول 2-3 خلاصه ای از مشکلات احتمالی استفاده از کامپیوترها در آموزش
________________________________________
1 کامپیوتر گران می باشد:

راه حل.
• در مورد هزینه گران آن در مقابل هزینه – اثر بخشی آن قضاوت کنید.
• استفاده از کامپیوتر را بطور مناسب برنامه بندی کنید تا به تعداد کمتری نیاز داشته باشید.
• برای معلمان تخفیف بگیرید.
• بصورت یکجا و به تعداد زیاد خرید کنید.
• در صورت تناسب از شبکه های کلونی شکل استفاده کنید.
2 کامپیوترها به ابقاء و نگهداری و ارتقاء نیاز دارند:
راه حل:
• از کامپیوترها با دقت استفاده کنید، تا به تعمیر نیاز ناشته باشند.
• رفع مشکلات جزئی را به معلمان و فراگیران بیاموزید.
• سخت افزارهایی را خریداری کنید که تامین و نگهداری آنها راحت باشد.
• با یک مرکز قرار داد سرویس ببندید.
• شخصی را به سمت ابقاء و ارتقاء برگزینید.
3 معلمان به آموزش و تعلیم استفاده از کامپیوتر نیاز دارند.
راه حل:
• کارگاههای داخلی برگزار کرده و بابت شرکت به معلمان پاداش بدهید.
• تبادل اطلاعات و ایده ها را در میان معلمان تقویت و تشویق کنید.
• ارتباط کامپیوتر با تدریس اثر بخش را نشان دهید.
• اجازه دهید معلمان در تعطیلات کامپیوتر را به منزل ببرند.
4 بعضی از معلمان در مقابل کاربرد کامپیوتر در آموزش مقاومت می کنند.
راه حل:
• ترس معلمان را از طریق آشنا سازی و تعلیم برطرف کنید.
• استفاده از کامپیوتر را حرفه ای و بدون وقفه معرفی کنید.
• تداوم استفاده از روشهای غیر کامپیوتری اثر بخش را نیز تشویق کنید.
5 بعضی از مدیران در مقابل بکارگیری کامپیوتر مقاومت می کنند.
راه حل:
• بطور آشکار با اثرات منفی کامپیوتر مقابله کنید.
• ترس ها را از طریق آشنا سازی با کامپیوتر کاهش دهید.
• هزینه – اثر بخش بودن آنها را نشان دهید.
6 مشکل بودن انتخاب نرم افزار مناسب.
راه حل:
• مقالات و ژورنالهای حرفه ای را بخوانید.

• با نرم افزارهای حیطه کاری خود آشنا شوید.
• نرم افزارهای تصویب شده را بخرید.
• به ناشران و تهیه کنندگان معتبر متکی باشید.
7 گرانی نرم افزار خوب.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ