سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه با سَبُکْ عقل دوستی کند، سَبُک عقلی خود را آشکار کرده است . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 9:11 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  گزارش کار اموزی کارگاه میل لنگ تراشی word دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کار اموزی کارگاه میل لنگ تراشی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کار اموزی کارگاه میل لنگ تراشی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کار اموزی کارگاه میل لنگ تراشی word :

آدرس کارگاه و فعالیتهای کارگاه:
کارگاه میل لنگ تراشی فرهاد واقع در شهرستان خدابنده جاده ابهر با مدیریت فرهاد بداکی که با احتصاب مدیریت کارگاه دارای 2 کارگر می باشد که هریک از آنها در روی دستگاه هایی که مهارت دارند مشغول به کار می باشند.

دستگاه های موجود در کارگاه:
1: دستگاه میل لنگ تراشی: جهت سنگ زدن میل لنگ و تاب گیری میل لنگ تا حد امکان.
2: دستگاه شاتون تراش یک طرفه: برای تاب گیری شاتونها و تراش بوش سر شاتون که پیستون را توسط گژن پین به شاتون متصل می کند.
3: شاتون تراش دو طرفه: جهت پیشبرد بهتر کار تراش شاتون.

4: دستگاه تراش ساده: جهت تراش سیت سر سیلندر (نشیمنگاه سوپاپ، گابد، بوش سیلندر، بوش شاتون برای ماشینهای قدیمی که بوش آماده یا شاتون آماده در بازار موجود نیست (لیلاند)، آج زنی شیار روغن میل لنگ، پولیش زدن میل سوپاپ و دیگر کارهایی که در کارگاه توسط این دستگاه انجام می شود).
5: دستگاه سیلندر تراش: جهت تراش سیلندر.

6: دستگاه سیلندر تراش رومیزی: برای تراش سیلندر در مواردی که موتور از روی اتومبیل پیاده نشده است.
7: دستگاه ثابت تراش: دستگاه ثابت تراش جهت تراش بوش میل سوپاپ استفاده می شود.

8: دستگاه سنگ مغناطیسی (کف تراش): از این دستگاه جهت کف تراشی و سنگ زنی سطح فوقانی سیلندر و سر سیلندر که باید روی هم کاملاً منطبق شوند.
9: دستگاه مته: از این دستگاه جهت تمیز نمودن سوپاپها و تراش و پرداخت نهایی سیت ها (نشیمنگاه سوپاپها) و کارهای سوراخ کاری در کارگاه استفاده می شود.
10: دستگاه پرس هیدرولیکی: در سایزهای کوچک و بزرگ جهت جازدن و بیرون آوردن انطباقات پرسی.

11: دستگاه سنگ رومیزی: جهت تراش نوک رنده های ماشینهای تراش از این دستگاه استفاده می شود.
12: دستگاه پمپ باد: برای تمیز نمودن سوراخهای روغن میل لنگ، تمیز نمودن دستگاه ها هنگام دست کشیدن از کار و درکل تمامی کارهایی که نیاز به تمیز شدن داشته باشد.
بخش دوم:

اطلاعات کلی موتورهای اتومبیل پیکان:
با توجه به اینکه در کارگاه میل لنگ تراشی استاندارد موتورهایی که نیاز به تعمیر اساسی دارند توسط اتومکانیکها به طور کامل باز شده و جهت تراشکاری میل لنگ ، شاتون، سیلندر، سر سیلندر، میل سوپاپ یه این کارگاه ارجاع داده می شوند. و باتوجه به اینکه جهت تراشکاری کامل به کارگاه ارجاع داده می شد بسیار متنوع بودند. شامل ب-ام-و، پیکان، مزدا، نیسان، خاور، بنز 10 تن، اتوبوس، تراکتورهای رومانی، انواع ماشینهای راه سازی از قبیل کوماتسو و به طور کلی تمامی اتومبیل های موجود.

ولی به طور مختصر با توجه به اینکه موتور پیکان (دلوکس-تخت) بیشتر از بقیه موتورها جهت تراشکاری به کارگاه انتقال داده می شد و نیز باتوجه به اینکه تراشکاری تمامی موتورها کاملاً یکسان است، به شرح تراشکاری قسمتهای اصلی موتور اتومبیل پیکان می پردازیم.
البته برای فهم بهتر لازم است یک سری اطلاعات کلی در مورد موتورهای مختلف اتومبیل پیکان بدانیم.
انواع رایج اتومبیل های پیکان با توجه به موتورهای اتومبیل.

موتورهای اتومبیل پیکان 1725 سی سی که نسبت به خط قائم ْ10 درجه مایل است. و روی قالپاق سوپاپ دارای منحنی است که قبلاً در روی اتومبیل های جوانان، دلوکس، وانت و تاکسی نصب می شده و مکانیکها به آن موتور دلوکس می گویند.

و همچنین در موتورهای تخت (قائم) 1588 سی سی که قالپاق سوپاپ آنها صاف و تخت می باشد و به همین دلیل بین مکانیکها به موتور تخت معروف است.
از نظر کلی موتورهای اتومبیل پیکان (دلوکس و تخت) شبیه هم بوده فقط در بعضی موارد دارای اختلافات جزئی هستند. شکل (1-2) قطعات ثابت موتور 1589 سی سی معروف به تخت را نشان می دهد.

به طور کلی موتورهای اتومبیل پیکان دارای چهار سیلندر خطی یعنی دارای چهار پیستون می باشند و سر سیلندر موتورهای جوانان الومینیومی بوده و بقیه مدلها دارای سرسیلندر چدنی می باشند. هر سیلندر دارای دو سوپاپ، یک سوپاپ دود و یک سوپاپ بنزین بوده و سوپاپها و اسپکها در سر سیلندر قرار دارد. که به وسیله میل رابط ها و تایپتها و با دامکهای میل سوپاپ به موقع باز و بسته می شوند.

بخش سوم:
طریقه بررسی و تراش یاتاقانهای اصلی میل لنگ.
تراشکاری میل لنگ و رفع عیوب آن:
هنگامی که میل لنگ که از روی موتور توسط مکانیکها باز شده به کارگاه انتقال داده می شود کارگر مربوط به میل لنگ تراشی ابتدا سطح ثابت میل لنگ را از نظر خط افتادگی و ساییدگی و همچنین سطح داخلی و یاتاقانها را نیز به همین منظور بازدیدی کاملاً دقیق می نماید. علتهای اصلی خرابی یاتاقانها و محور میل لنگ عبارت است از نرسیدن روغن به یاتاقانها،گرفتگی مجرای روغن، افت فشار روغن، خرابی اویل پمپ، نبودن روغن در کارتر، جوش آوردن موتور ، تعویض دنده نامناسب و غیره. که جهت تشخیص این عیوب به وسیله

میکرومتر سه یا چهار نقطه از قطر خارجی هر محور ثابت را اندازه گیری می کنند. اگر اختلاف بین سه یا چهار نقطه قطر خارجی هر محور ثابت میل لنگ بیش از 002/0 اینچ باشد، یا محور ثابت میل لنگ دارای خط افتادگی یا ساییدگی باشد لازم است میل لنگ توسط میل لنگ تراش سنگ زده شود. باتوجه به اینکه معمولاً یاتاقانها به رنگ خاکستری هستندکه مانند محور میل لنگ نباید دارای علائم خط افتادگی، خراشیدگی یا فرورفتگی و برجستگی «دو پهن» در روی یاتاقانها وجود داشته باشد. اگر در روی یاتاقانها در محلی بیشتر ساییده باشد،

باتوجه به تغییر رنگ آن محل نسبت به قسمتهای دیگر یاتاقان لازم است یاتاقانها عوض گردد و از همان اندازه یاتاقانهای قبلی یعنی یاتاقانهای استاندارد یا یاتاقانهای 10-20-30-40 که همان یاتاقانهای 010/0-020/0-030/0-040/0 هستند استفاده شود. باتوجه به یاتاقانهای موجود برای میل لنگ یک میل لنگ چهار بار قابل سنگ زدن یا همان تراش است و بعد از چهار بار دیگر قابل استفاده نمی باشد و باید عوض شود مگر در مورد میل لنگ ماشینهای قدیمی که در بازار موجود نیست که باید یاتاقان را به صورت دستی بسازند و استفاده کنند که هزینه بسیار بالایی هم دارد.

البته موارد فوق در صورتی است که محور یاتاقانهای اصلی میل لنگ سالم باشد ولی اگر محور ثابت میل لنگ نیز ساییده و دو پهن شده باشد احتیاج به تراشکاری برای برطرف نمودن دو پهنی یا ساییدگی و یا خط افتادگی روی محور ثابت میل لنگ باشد. در نتیجه قطر محور ثابت میل لنگ کوچکتر شده و لذا نمی توان از یاتاقانهای قبلی به کار برد و باتوجه به مقدار تراش میل لنگ که چند صدم اینچ است به همان نسبت قطر داخلی یاتاقان نیز کوچکتر انتخاب شود که معمولاً در حالت عادی در مرحله اول تراش میل لنگ از 010/0 اینچ و در مرحله های بعدی به ترتیب از یاتاقانهای 020/0 و 030/0 و 040/0 می باشند، استفاده نمود. اندازه یاتاقانها در پشت آنها نوشته شده است. اگر در هنگام بررسی یاتاقانهای محور ثابت میل لنگ

مشاهده گردید که سالم بوده ولی یاتاقانهای ثابت به علل گفته شده احتیاج به تعویض دارد باید به پشت یاتاقانها دقت نمود که آیا شماره (اعدادی) حک شده یا خیر. اگر نوشته باشد، نشان دهنده این است که میل لنگ قبلاً سنگ زده (تراش خورده) است. لذا باید یاتاقانهای به همان اندازه را خریداری نمود. طریقه بررسی و تراش یاتاقانهای متحرک میل لنگ (شاتون) مانند یاتاقانهای ثابت می باشد با این تفاوت که شاتون به محور متحرک میل لنگ اتصال دارد و به علت اینکه یاتاقانهای بزرگ انتهای شاتون زیر ضربات حاصل از انفجار و انتقال قدرت از پیستون به میل لنگ می باشد، احتمال ساییده شدن یاتاقانهای متحرک زیاد بوده و به علت وجود این عیب ممکن است باعث کوبیده شدن موتور گردد و یا ازدیاد فاصله بین یاتاقانها و محور متحرک میل لنگ باعث کاهش فشار روغن گردد و به خاطر فاصله زیاد بین آنها روغن تماس کافی پیدا نکرده و به سرعت عبور کند.

همانطور که درباره یاتاقانهای ثابت اشاره شد نحوه برسی یاتاقانهای متحرک نیز به همان ترتیب است. یعنی قسمت داخل هردو یاتاقان هر شاتون را از نظر شکل ظاهری بررسی نمایید. اگر در قسمتی خط افتادگی یا ساییدگی بیشتری داشته باشد. تغییر رنگ آن مشخص است و یا اگر یاتاقانها زیاد ساییده شده باشد لازم است باتوجه به شماره (اعداد) حک شده در پشت یاتاقانها در صورت سالم بودن میل لنگ از یاتاقانهای نو با همان شماره قبلی استفاده شود، ولی اگر محور متحرک میل لنگ مانند یاتاقانهای خط افتاده یا دو پهن یا ساییده باشد لازم است محور متحرک میل لنگ نیز توسط میل لنگ تراش سنگ زده شود. (شکل 1-3). که در این مورد نیز قطر خارجی محور متحرک میل لنگ کوچکتر گردیده و به همان نسبت باید از یاتاقانهای کوچکتر استفاده شود. قبل از نصب یاتاقانها لازم است مسیر روغن کاری را به وسیله فشار باد تمیز نمایید و روغن کهنه موتور و فیلتر را تعویض کنید چون احتمال نفوذ براده در مسیر روغنکاری و یا احیاناً مسدود شدن مسیر روغن کاری وجود دارد.

پس از انجام مراحل فوق نوبت به بستن میل لنگ و آزمایش میزان لقی آن است. برای این منظور روی میز کار مقوای تمیزی قرار داده (علت قرار دادن مقوا زیر سیلندر آن است که قسمت بالای سیلندر که توسط دستگاه سنگ مغناطیسی کاملاً سنگ زده می شود تا سر سیلندر که آنهم کاملاً سنگ زده شده روی آن منطبق شده و خراش نبیند) و سیلندر را وارونه می کنیم. به طوری که قسمت بالای سیلندر روی مقوا قرار گیرد. (تا عمل بستن میل لنگ آسانتر انجام شود).

میل لنگ و یاتاقانهای میل لنگ را قبل از جا زدن در داخل سیلندر کنترل می کنیم. برای بستن میل لنگ روی سیلندر شاتونها را نمی بندیم، چون هدف ما از بستن میل لنگ در کارگاه تنظیم میزان خلاصی یاتاقانهای ثابت میل لنگ است و نصب کامل میل لنگ توسط مکانیک صورت می گیرد. اگر با قرار دادن یاتاقانها در روی میل لنگ و برگرداندن میل لنگ، علائم خراشیدگی در روی یاتاقان ظاهر شود، نشان دهنده این است که عمل سنگ زدن (تراشکاری) روی میل لنگ به دقت انجام نگرفته و یا اینکه یاتاقانها مناسب انتخاب نشده است. که لازم است رفع شود.

بخش چهارم:
طریقه بررسی و تراش شاتون و گژن پین:
پس از شماره گذاری کل قطعات موتوری که نیاز به تراشکاری شود، جهت جلوگیری از اشتباه آنها با قطعات دیگر موتورها که در کارگاه معمولاً سه رقم آخر شماره فاکتور را روی قطعات با رنگ می نویسند، شاتونها را به قسمت شاتون تراشی منتقل می کنند.
شاتون رابط بین پیستون در بالا و میل لنگ در پایین است که معمولاً در شرایط کاری عادی اتومبیل آسیبی به آن نمی رسد و احتیاج به تعویض ندارد. مگر اینکه به عللی در اثر ضربات و یا احیاناً تصادف شاتون خم شود(تاب بردارد) و حالت اصلی خود را از دست بدهد که لازم است توسط دستگاه مخصوص شاتون تراش شکل (1-4) آزمایش گردد تا قبل از نصب شاتون از سالم بودن آن اطمینان کامل حاصل شود.

اگر شاتون تاب داشته باشد باید آن را تعمیر نموده و در صورتی که شاتون بیش از حد تاب داشته باشد، تعویض گردد. در پایین موتورهای غیر تخت پایین شاتون دارای سوراخی جهت روغنکاری بدنه سیلندر و گژن پین می باشد که باید بازدید گردد که کاملاً باز باشد.
در شکل (2-4) یک شاتون به همراه پیستون و رینگهای آن نشان داده شده است. یکی دیگر از کارهای قسمت شاتون تراشی بررسی گژن پینها و نیز تعویض و تراش بوش شاتون می باشد. گژن پین که رابط بین شاتون و پیبستون می باشد که به شکل است

شکل (2-4) شاتون به همراه پیستون و رینگها
سر کوچک شاتون دارای بوشی می باشد که گژن پین داخل آن سوار می شود و پیستون را به شاتون متصل می کند.
علت تعویض گژن پینها بیشتر به خاطر نرسیدن روغن به گژن پین و یا جوش آوردن موتور و داشتن خلاصی زیاد است که معمولاً گژن پین در این حالت اگر با انگشتان روی آن دست بکشیم ، به صورت پله پله احساس می شود که باید تعویض شود و در موقع انتخاب گژن پین باید بررسی گردد که گژن پین در داخل بوش سر شاتون عبور می کند و دارای خلاصی متناسب است یا خیر. در صورتی که خلاصی زیاد باشد بوش سر شاتون باید عوض شده و تراش داده شود. اگر به علت خلاصی بین گژن پین و بوش سر شاتون و یا شکسته و سوخته شدن پیستون یا صدای غیر عادی گژن پینها مجبور به تعویض گژن پینها و یا پیستون باشیم، لازم است ابتدا کربن (دوده) و رسوبات دو طرف گژن پین را تمیز کرده و سپس دو خار

مهارکننده دو طرف گژن پین را به وسیله خار جمع کن بیرون آورده و پس از درآوردن خارها معمولاً گژن پین می باید در اثر فشار انگشت بیرون بیاید، ولی اگر موفق به بیرون آوردن گژن پین نشویم، روی گژن پین در حالت سرد نباید فشار وارد کرد. بهترین روش بیرون آوردن گژن پین این است که پیستون را در داخل آب و یا روغن داغ قرار دهیم تا بر اثر حرارت آب یا روغن باعث انبساط پیستون و شاتون شده و درنتیجه آن را می توان به وسیله پارچه یا فشار انگشت خارج نمود. وضعیت گژن پین در بوش سر شاتون باید طوری باشد که اگر پیستون را به طور

عمودی رو شاتون نگهداریم ، باید پیستون در اثر نیروی وزن خود در یک طرف روی گژن پین چرخیده و بیفتد و در عین حال نباید گژن پین در داخل بوش سر شاتون خلاصی زیاد داشته باشد یا سفت باشد. اگر بوش شاتون ساییده شده باشد لازم است وضعیت گژن پین نیز بازدید شود که پله پله نشده باشد. در صورت لزوم هم بوش و هم گژن پین را عوض کرده و اگر بوش سر شاتون شده باشد و گژن پین سالم باشد، بوش را تعویض نموده و از بوش جدید استفاده می نماییم.

شکل (3-4) روش در آوردن خار حلقوی گژسنا پیسن
ولی در هنگام جازدن بوشها باید دقت فراوانی نمود که بوش نو آسیبی نبیند (تاب برندارد و سوراخ روغن آن دقیقاً تنظیم شده باشد) همچنین در موقع سوار کردن پیستون روی گژن پین لازم است به جهت پیستون و شاتون کاملاً دقت شده که اشتباه بسته نشود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ