مال خود را در راه حقوق [دوستان] ببخش و ازآن، به دوستت برسان که بخشش به آزاده، سزاوارتر است . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 95 آبان 5 , ساعت 3:9 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله مطالعه و بررسی کاربرد بهای تمام شده خدمات درسیستم مدیریت منابع مالی و بودجه ریزی عملیاتی pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مطالعه و بررسی کاربرد بهای تمام شده خدمات درسیستم مدیریت منابع مالی و بودجه ریزی عملیاتی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مطالعه و بررسی کاربرد بهای تمام شده خدمات درسیستم مدیریت منابع مالی و بودجه ریزی عملیاتی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مطالعه و بررسی کاربرد بهای تمام شده خدمات درسیستم مدیریت منابع مالی و بودجه ریزی عملیاتی pdf :

مقاله بودجه ریزی عملیاتی

عنوان مقاله: مطالعه و بررسی کاربرد بهای تمام شده خدمات درسیستم مدیریت منابع مالی و بودجه ریزی عملیاتی دربخش آزما یشگا ه مرکزآموزشی درما نی امیرالمومنین (ع) سمنان
چکیده : روش بود جه ریزی که هم اکنون در سا زما نهای دولتی رواج دارد و ترکیبی از روش بودجه ریزی سنتی و بودجه ریزی برنامه ای است که اطلاعاتی جامع در مورد نتایج هزینه صرف شده اعتبارات و میزان اثر بخشی و کارآیی آن در دست نیست .(1) از طرفی براساس مواد قانون سوم و چهارم توسعه اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تدوین سیاستهای کلان کشوری در خصوص بودجه ریزی برنامه ای جهت دستیابی صحیح و سریع به اثر بخشی و کارائی هزینه های انجام یافته ها را برآن داشت تا در مورد اثر بخشی و تعیین نرخ بهای تمام شده خدمات در مدیریت منابع مالی (بودجه ریزی عملیاتی ) در مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین (ع) مطالعه و بررسی نماییم تا بتوان از نتایج آن بهره گرفت .

این مطالعه بصورت توصیفی تحلیلی در واحدهای بخش آزمایشگاه مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین (ع) سمنان صورت گرفته است بدین صورت که با استفاده از اطلاعات مالی موجود در مورد هزینه ها ی دستمزد،مواد،سربار، بهای تمام شده خدمات تعیین گردید.
یافته های این پژوهش نشان می دهد که از کل هزینه های انجام یافته برای آزمایشات واحد های مختلف بخش آزمایشگاه 2/79% وضعیت نامساعدی نسبت به نرخ تعرفه تعیین شده دولتی دارند.

واژگان کلیدی:بودجه ریزی عملیاتی – بسته خدمتی (مواد – دستمزد – سربار )– تعرفه – تخصیص منابع – هزینه –بهای تمام شده یک خدمت

آدرس : سمنان- بلوار بسیج –ستاد شماره (2) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان-معاونت پشتیبانی-مدیریت تشکیلات ،آموزش و بودجه برنامه ای -تلفن 4447619-0231 فاکس-4448950-0231

مقدمه :
باتوسعه وظائف دولت و افزایش سریع هزینه های دولتی آن با وضعیت عمومی کشور ،کنترل مخارج اهمیت خود را از دست داده است.لذا ضرورت بهبود در سیستم های برنامه ریزی کنترل و مدیریت منابع مالی و شفاف نمودن فرایند بودجه ریزی مطرح گردید . تا مدیران بتوانند با استفاده از اطلاعاتی که در خصوص نتایج عملکردها ، هزینه های اجرایی و فعالیتها براساس این اطلاعات کسب می نمایند در برنامه ریزی و سیاستگزاری آینده سازمان بکار گیرند .
بعلت محدود بودن منابع و عدم ارتباط مشخص بین بودجه عملیاتی هر دستگاه و نبود امکان پایش دقیق فعالیتها ،تکیه بر چانه زنی در جذب اعتبارات بیشتر برای توسعه واحد ها موجب بروز مشکلاتی در تنظیم بودجه دولت و عدم استفاده از آن گردیده است .

با افزایش سیر صعودی رشد و توسعه تکنولوژی و تنوع فعالیت ها ، می طلبد در سازمان نسبت به سنجش و پایش هزینه های هر فعالیت اقدام نموده تا مشکلات جذب اعتبار و تخصیص صحیح آن تا حدودی مرتفع گردد.
در سال 1983 با توجه به افزایش نقش تکنولوژی در ارائه خدمات بهداشتی درمانی و هزینه بالای آن ،بیشتر بیمارستانها براساس تشخیص گروههای تخصصی بهای هر خدمت را تعیین میکردند . این سیستم از قرن 19 به دلیل اینکه بخشی از هزینه های متغیر در آن لحاظ نگردیده بود دستخوش تغییر شد و با لحاظ نمودن هزینه های متغیر نسبت به تکمیل بهای تمام شده خدمات اقدام گردید لیکن باز هم نقصی برآن وارد بود تا اینکه آقای کاپلن در سال 1990 با اجرای روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در بخش بهداشت ، درمان نقش مهمی را در سیستم بودجه ریزی عملیاتی ایفاد نمود . ( 2)

این روش برشناسایی هزینه ها ، اطلاعات غیر مالی جهت بهبود عملکرد و افزایش کارائی فعالیتها تاکید دارد طبق نظریه اقتصاددانان تحلیل هزینه ها در تعیین قیمت تمام شده هر واحد خدمت یا کالاهای ارائه شده اهمیت و ضرورت خاص داشته و خدمات درمانی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد .
بنابراین ایجاب می کند که هزینه های بهداشتی و درمانی نیز براساس نوع منابع فیزیکی ،مالی و انواع خدمات قابل عرضه تجزیه و تحلیل گردند در این راستا استفاده از سیستم بودجه بندی عملیاتی یا تامین اعتبارات هزینه ای به صورت هدفمند در سازمان از اولویت خاصی برخوردار است .
آگاهی از اطلاعات شفاف اخذ شده از هزینه یابی بر مبنای فعالیت به مدیران این توان را خواهد داد که در تدوین برنامه و بودجه ریزی عملیاتی آینده سازمان خود نقش اساسی را ایفا نمایند .

روش تحقیق :
تعیین بهای تمام شده خدمات در بودجه ریزی عملیاتی نقش اساسی و بنیادی را ایفا می نماید و می تواند به افزایش کار آئی و اثر بخشی اعتبارات منجر شود .
این مطالعه به منظور تعیین بهای تمام شده خدمات در بخش آزمایشکاه مرکز انجام یافت تا تاثیر آن را در بودجه ریزی عملیاتی مشخص نماید .
در این راستا جهت تعیین بهای تمام شده خدمات با استفاده ازهزینه یابی بر مبنای فعالیت اقدامات زیر انجام گرفت:
ابتدا کل آزمایشات انجام شده در بخش آزمایشگاه با نظر کارشناسان مربوطه طبقه بندی و به 5 بخش سرولوژی- هماتولوژی-میکروب شناسی –بیو شیمی و تجزیه ادرار تقسیم شد .

برای محاسبه بهای تمام شده خدمات در این 5 بخش سه عامل هزینه دستمزد،مواد و سر بار نقش اساسی را ایفاد می نماید که باید برای هر آزمایش مشخص شوند .
بدین منظور جهت تعیین هزینه های فوق با استفاده از فرمهای ارسالی وزارت متبوع (فرم های 16 گانه) با هماهنگی مسئولین بخش آزمایشگاه و واحد امور مالی مرکز و کارشناسان بودجه معاونت پشتیبانی تکمیل و بر اساس آن وضعیت موجود کل هزینه های انجام شده در بخش فوق تعیین و مشخص گردید.

تعیین هزینه پرسنلی(دستمزد) :
ابتدا دقایق (زمان ) صرف شده برای هر تست از کارگروه مدیریت مبتنی بر عملکرد اخذ گردید .
همچنین تست های انجام شده در طول سال 83 از بخش آزمایشگاه که دارای برنامه نرم افزاری مناسب می باشد گرفته شد .
دقایق صرف شده برای هر تست بر تعداد تست های انجام شده در طول یکسال ضرب شد تا زمان انجام کل تست در طول همان سال بدست آید .
سپس زمان انجام سالانه یک تست ، به زمان انجام کل تستهای یک سال (714/29834) تقسیم شد تا نسبت زمان یک تست بدست آید.
در مرحله بعد نسبت زمان در هزینه دستمزد یک سال که معادل 229176993 بوده است ضرب شد تا هزینه پرسنلی یک تست بدست آید.
و از هزینه پرسنلی یک تست در تعداد کل تستهای یک سال،کل هزینه پرسنلی(دستمزد) هر تست در طول یکسال حاصل آمده که در جداول 1 تا 5 به تفکیک آمده است.

مثال:
محاسبه هزینه پرسنل یک تست CBC
دقیقه 4/35= زمان انجام تست CBC
5892=تعداد تست های انجام شده CBCدر طول 83
زمان صرف شده برای انجام کل تستهای CBCبه دقیقه 8/208576=5892*4/35
زمان صرف شده برای انجام کل تستهای CBCبه ساعت 28/3476=60÷8/208576
نسبت زمان تست CBC 1165/0=714/29834÷28/3476
کل هزینه پرسنلی تست CBC در طول یک سال 26699120=229176993*1165/0

پس از بدست آوردن هزینه دستمزد هر یک از تست ها ، هزینه های سر بار کل بخش آزمایشگاه به نسبت هر یک از تستها سر شکن گردید و هزینه سر بار هر تست حاصل آمد
برای تعیین هزینه مواد فرمی طراحی گردید و در اختیار مسئول آزمایشگاه قرار داده شد تا مواد مصرفی و غیر مصرفی هر یک از تست ها را مشخص نماید تا هزینه مواد مورد استفاده در هر تست تعیین گردد در نهایت با جمع اعداد حاصل از هزینه دستمزد ، هزینه های سربار و مواد جمع کل هزینه کرد مربوط به هر تست در واحد های مختلف بخش آزمایشگاه حاصل آمد و در نهایت از تقسیم جمع کل هزینه یک تست به تعداد کل انجام شده در طول یک سال بهای تمام شده یک تست محاسبه گردید .

توضیحات فرمهای ارسالی وزارتخانه ( فرمهای 16 گانه )
فرم شماره 4 – هزینه های پرسنلی :

در این فرم هزینه پرسنلی به انواع اقلام تشکیل دهنده هزینه تجزیه شده است که می تواند سهم هزینه پرسنل تولید کننده خدمات را شناسایی نمود و نسبت به تعدیل هر هزینه اقدام نمود

فرم شماره5-هزینه پرسنلی به تفکیک مراکز :
در این فرم تلاش گردیده است که سهم هر هزینه پرسنلی با رعایت به حضور و تاثیر مستقیم و یا غیر مستقیم پرسنل در مراکز هزینه تشخیص داده و هزینه مربوط به واحد ذیربط تجزیه گردد . به استناد این جدول ، امکان تسهیم هزینه ها به تولید فراهم می آید .

فرم شماره 6- هزینه انرژی بیمارستان :
هدف از این فرم تشخیص هزینه کل انرژی مصرفی بیمارستان می باشد پس از تشخیص از آنجا که بیمارستان فاقد سیستم جامع حسابداری بهای تمام شده می باشد هزینه های مربوط را بر مبنای سطح زیر بنا یا مقدار خطوط تلفن هر بخش یا واحد یا در صورت وجود کنتور برق در هر بخش سهم هر مرکز هزینه از انرژی های مذبور تشخیص داد و مبنای یکی از مبانی مورد اشاره هزینه را به بخش های ارائه کننده خدمات تسهیم نمود و یا سهم هر واحد را شناسایی نمود .

فرم شماره 7 – هزینه پرسنلی به تفکیک مراکز هزینه :
اطلاعات استخراج شده در فرم شماره 6 را بر مبنای امکانات و مبانی تسهیم در اختیار می توان در واحدهای ذیربط تجزیه نمود بطور مثال آب ،برق و هزینه گاز را بر مبنای اینکه واحد مصرف دارد یا خیر و یا سطح زیر بنا می توان تسهیم نمود و می توان هزینه تلفن را بر مبنای شماره تلفنهای در اختیار واحد ها و هزینه های مشترک تلفن یا گاز را نیز بر مبنای سطح زیر بنا یا تعداد پرسنل می توان تسهیم نمود

فرم شماره 8 – هزینه پرسنلی به تفکیک مراکز هزینه بیمارستان :
ابتدا لازم است صورت ریزی از پرسنل شاغل در بیمارستان براساس پست سازمانی و کار هر فرد تعیین نمود این فرم مبنای اولیه سایر فرمهای پرسنلی می باشد
نکته : از فرم شماره 13 لیست اثاثه بیمارستان به تفکیک بخش و واحد ها و از فرم شماره 14 – لیست تجهیزات بیمارستان به تفکیک بخش و واحد اداری تهیه و تکمیل گردید .

بحث و نتیجه گیری :
انحرافات بدست آمده در مقایسه تعرفه ها دولتی با نرخ بهای تمام شده خدمات در واحد های مختلف آزمایشگاه نشاندهنده این مطلب می باشد که تعرفه های تعیین شده دولتی با هزینه کرد دستگاه جهت ارائه خدمات تفاوت معنی داری دارد . از آنجائیکه وصول درآمد از طریق سازمانهای طرف قرارداد و مشتریان براساس تعرفه های تعیین شده دولتی بوده لذا مغایرتهای بدست آمده مبین آن است که مدیریت منابع مالی در این راستا با برنامه ریزی بیشتری اقدام نموده تا در بخش خدمات دهی با کسری اعتبارات مواجه نباشد

راههای پیشنهادی :
1- توصیه می گردد مطالعه انجام شده توسط گروه از طریق کارشناسان محترم وزارت متبوع مورد مطالعه قرار گیرد تا مقدمات بازنگری نرخ تعرفه های تعیین شده با ادله محکم صورت پذیرد .
2- کسری منابع ( مابه التفاوت قیمت بهای تمام شده با نرخ تعرفه دولتی ) در قالب ردیف خاصی از طریق دولت تعیین گردد .
3- مدیران ارشد دستگاه براساس زمان سنجی های انجام شده و حجم انجام کار نسبت به تعیین نیروی انسانی اقدام نمایند .
4- نوسازی تجهیزات و همچنین بکارگیری تکنولوژی مدرن و روشهای جدید انجام کار در بخش
5- مدیران ارشد دستگاه نسبت به توانمند نمودن منابع انسانی بخش آزمایشگاه اقدام نمایند .
امید است مطالعه و بررسی انجام یافته راهگشایی برای تصمیم روش انجام کار به سایر بخشها جهت جایگزین نمودن بودجه ریزی عملیاتی به جای بودجه ریزی سنتی فعلی باشد

تعریف عملیاتی واژه ها :
بودجه ریزی عملیاتی : در بودجه ریزی عملیاتی علاوه بر تفکیک اعتبارات به وظایف ،برنامه ها،فعالیتها و طرح ها ،حجم عملیات و هزینه های اجرای عملیات دولت و دستگاههای دولتی طبق روش های علمی مانند حسابداری قیمت تمام شده (Cost Accounting) و روش اندازه گیری کار (Work measurement) محاسبه و اندازه گیری می شوند ارقام پیش بینی در بودجه عملیاتی باید مستند به تجزیه و تحلیل تفصیلی برنامه ها ، عملیات و نیز قیمت تمام شده آنها باشد در بودجه عملیاتی مشخص می شود که قیمت تمام شده یک فعالیت چقدر باید باشد .

بودجه ریزی عملیاتی بر پایه چهار اصل می باشد :
الف )حسابداری قیمت تمام شده
ب ) روش اندازه گیری کار
ج) استفاده از نرم افزار
د ) استفاده از استانداردها

بسته خدمتی:
به مجموعه چند فعالیت که منجر به ارائه یک خدمت می گرددگفته می شود
مواد :
مسقیم : موادی است که مستقیماً در بهای تمام شده خدمت محاسبه می گردد
غیر مستقیم : موادی است که مستقیماً در بهای تمام شده خدمت محاسبه نمی گردد

دستمزد : نیز به صورت مواد مسقیم عمل خواهد شد با این تفاوت که عوامل انسانی جای مواد را در ارائه خدمت گرفته اند . به کلیه هزینه هایی که بابت منابع انسانی که بطور مستقیم در انجام خدمت نقش داشته و پرداخت می گردند شامل می شوند مثل حقوق و مزایا – اضافه کار – حق محرومیت – کارانه و ;
سربار : هر چیز که خارج از دستمزد و مواد در بهای تمام شده بکار گرفته شود تحت عنوان سربار می نامند.
الف : سربار ثابت : به آن دسته از هزینه هایی گفته می شود که با افزایش و کاهش خدمت هزینه های حقوق ثابت می ماند مثل هزینه های روشنایی – هزینه اجاره و ;

ب : سربار متغیر : آن دسته از هزینه های خدماتی هستند که رابطه مستقیم با میزان ارائه خدمت دارند بدین معنی که با افزایش یا کاهش خدمت سربار نیز کاهش و افزایش می یابند مثل : هزینه دستمزد کارگران که در محوطه بیمارستان کار می کنند

ج : سربار نیمه متغیر : این نوع هزینه ها نه کاملاً ثابت و نه متغیر هستند مثال : اگز هزینه تلفن را در نظر بگیریم تعرفه هزینه آبونمان ثابت و هزینه مکالمه با افزایش و کاهش آن متغیر بوده و جزء هزینه های نیمه متغیر ثبت می گردد .

تعرفه: نرخ تعیین شده برای یک خدمت که از طرف مراجع ذیصلاح ابلاغ می شود.
تخصیص منابع: وجهی که برای یک یا چندفعالیت در طول یک دوره مالی اختصاص می یابد.

هزینه: وجهی است که بابت انجام خدمت یا کالا برای رسیدن به هدف صرف می گردد
بهای تمام شده یک خدمت : میزان هزینه های مواد ،دستمزد و سربار جذب شده در یک واحد خدمت
جمع کل هزینه کرد مربوط به هر تست در واحدهای مختلف بخش آزمایشگاه و در نهایت از تقسیم جمع کل هزینه یک تست به تعداد کل انجام شده در طول یک سال بهای تمام شده کل تست هامحاسبه گردید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 آبان 5 , ساعت 3:9 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله دستور زبان فضا، در معماری مساجد مجموعه آرامگاهی جام pdf دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله دستور زبان فضا، در معماری مساجد مجموعه آرامگاهی جام pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله دستور زبان فضا، در معماری مساجد مجموعه آرامگاهی جام pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله دستور زبان فضا، در معماری مساجد مجموعه آرامگاهی جام pdf :

دستور زبان فضا، در معماری مساجد مجموعه آرامگاهی جام

معماری زبانی دارد که بر اساس یک دستور شکل گرفته است. مهمترین عناصر معماری، فضا است؛به نحوی که معمار، هدف اصلی خود را در فضا متجلی می کند. لذا لازم است که برای نزدیک شدن به هنرمند و درک معانی مورد نظر وی، بیشتر در فضا و دستور زبان آن تامل نمود. مقاله حاضر با احساس چنین ضرورتی به بررسی زبان فضا در مسجد عتیق و مسجد کرمانی، از مجموعه آرامگاهی شیخ احمد جام می پردازد و طی آن با اشاره ای به مفهوم فضا و مقیاس، ضمن مقایسه ویژگیهایی همچون تزئینات، بافت، رنگ، و تناسبات؛ سعی در استخراج زبان فضا از بطن ویژگیهای فضا دارد.

بر اساس مطالعه صورت گرفته، چنین به نظر می رسد که مسجد کرمانی با تزئینات بسیار و سطوح صیقلی و درخشان، و نسبتهای نزدیک به حالت ایستاده، فضایی است که برای عبادت جمعی، طراحی و ساخته شده است. در مقابل، فضای مسجد عتیق با تزئینات کم، بافت زبر و مات، و نسبتهای نزدیک به حالت نشسته، برای عبادت شخصی و خلوت کردن با معبود مناسب است.
واژگان کلیدی: معماری، فضا، مقیاس، مجموعه شیخ احمد جام، تربت جام، مسجد عتیق، مسجد کرمانی

مقدمه
معماری اجتماعی ترین هنر بشری و ظرف زندگی انسانها است . برای ارتباط برقرار کردن با معماری باید زبان آن را شناخت . علاوه بر اصول و مبانی حاکم بر معماری ایرانی ، لازم است که در معانی و مفاهیم معماری دقت بیشتری نماییم . یکی از موارد مهمی که باید در بررسیهای معماری به آن توجه شود ، مفهوم و دستور زبان فضا است . فضای معماری ایرانی دارای دستور زبانی است که با شناخت بهتر آن می توان به هدف هنرمند از خلق فضا ، نزدیکتر شد .

اگرچه تاکنون مطالب مفصل و بعضاً مقالاتی درباره فضای معماری نوشته شده است ، اما کمتر تلاشی برای یافتن دستور زبان فضا صورت گرفته است . این مقاله به صورت موردی به بررسی دستور زبان فضا در دو مسجد ( مسجد عتیق و مسجد کرمانی ) از مجموعه آرامگاهی شیخ احمد جام ، واقع در شهرستان تربت جام ، می پردازد .

 

فضا، در معماری ‌ایران
معماری‌ایران به عنوان وجهی از فعالیت اقوام‌ایرانی برای شکل دهی فضاهای عمومی‌و خصوصی با قبول چهارچوب‌های فرهنگ‌ایرانی و به منظور تحکیم و تعالی ارزش‌های همان فرهنگ عمدتا با تکیه در ماده جوهری آن یعنی فضا، بیان می‌شود.‌این ویژگی‌ها به دو دوره معماری‌ایران یعنی دوران باستان و دوران اسلامی‌تعلق دارند. سازماندهی فضا در معماری ‌ایران براساس حضور و درک یک شبکه سه بعدی نامرئی تنیده در درون تمامی‌ فضاهای خرد و کلان صورت می‌گرفته که طیف گسترده‌ای از تمامی‌فعالیت‌های آدمی ‌از فکر کردن و تماشای گل و گیاه گرفته تا برگزاری مراسم پرجمعیت بوده است.

وی افزود: در هر دوره بسیار طولانی معماری و در تمامی ‌بناها شهرهای‌ایرانی ساخته شده در عصر باستانی و عصر اسلامی ‌سه گونه فضا در اشکال و ابعاد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.‌این سه نوع فضا شامل فضاهای باز، فضاهای پوشیده و فضاهای بسته است.‌این سه نوع فضا همواره با هم شکل می‌گرفتند و به صورت توامان در نظر اقوام ‌ایرانی مطرح بودند. الگوی نوعی اطاق،‌ایوان، حیاط که به ترتیب مصادیق فضاهای بسته، پوشیده و بازهستند.

حائری در ادامه فضا را به عنوان ماده جوهری معماری‌ایران در تمامی‌شهرها و مجموعه بناها عنوان کرد وگفت: در معماری‌ایران فضا در هر مقیاس از تعریف برخوردار بوده است. تعریف فضا در ‌این معماری براساس میزان پوشیدگی آن صورت می‌گرفته است. میزان پوشیدگی یا درجه محصوریت به چگونگی حضور سقف، کف و دیوارها مربوط بوده است. نقش متنوع و خلاق ‌این سه عنصر در تعریف و محصور کردن هر یک از فضاها به ‌ایجاد طیف گسترده‌ای از انواع فضاهای باز، بسته و پوشیده منجر شده است که در عین برخورداری از هماهنگی هر یک دارای تشخص نیز بوده‌اند.

وی در ادامه به ویژگی‌های معرفی فضا در معماری‌ ایران اشاره کرد که شامل فضاهای باز، فضاهای سرپوشیده و فضای بسته می‌شود.
حائری در بحث فضاهای سرپوشیده، ‌ایوان را یکی از مهمترین دستاوردهای معماری ‌ایران دانست که در اولین بناهای دوران باستان جلوه گر شد و تا امروز از اعتبار معمارانه برخوردار است.‌ایوان پاسخی فضایی است برای حد فاصل بیرون و درون.‌ایوان نوعی فضای سرپوشیده است که به طور عمده از سقف و کف تشیل شده و در مسیر تحول معماری‌ایران، جلوه‌های مختلفی به خود گرفته است. ‌ایوان ازجمله مشارکت‌های فرهنگ ‌ایران در باور کردن معماری جهان است. جایی است برای‌ایجاد آگاهی فضایی که چون از آن بگذریم به تدریج حس گذار و حریم از بیرون به درون و بالعکس را تجربه و درک می‌کنیم.

وی در ادامه به چگونگی سازماندهی فضا برای معماران معاصر ‌ایران اشاره کرد و گفت: دانش جامعه معماران ‌ایران آگاهی یافتن بر‌ ویژگی‌های آن است. اما حتی با آگاهی یافتن بر ‌این ویژگی‌ها نمی‌توان معماری آینده ‌ایران را پی‌ریزی کرد. با اهمیت ترین ویژگی ‌این معماری پذیرش اجتماعی آن است آگاهی شرط لازم تحقق است اما شرط کافی، پذیرش اجتماعی است.
معنای واقعی فضا در معماری

شاید اگر دوست داشته باشید فضا را بدانید چیه ;. ؟؟؟;.. باید ;.. یک نگاهی به این زیر بندازید ;;.
تا زمانی که نیاموخته ایم جایگاه نظری آن را بفهمیم و آن را به مثابه عنصری اساسی در نقد معماری به کار بریم،تاریخ معماری و بنابراین لذت بردن از معماری تنها به گونه ای مبهم وجود خواهد داشت .به طوری که با همان زبان نقد نقاشی ومجسمه سازی که بناها مورد نقد قرار می گیرند،به مشاجره خواهیم پرداخت.دیگر اینکه به ستایش وتمجید از بناهایی خواهیم نشست که به طور انتزاعی تصور شده اند نه آن بناهایی که به طور مشخص لمس شده اند.مطالعات وتحقیقات،تنها به چهارچوب اطلاعات متن شناختی محدود می شوند. داده های اجتماعی،عملکردی، داده های ساختمانی یعنی آن مسائل فنی، داده های حجمی

وتزیینی،یعنی آن مسائلی که مربوط به نقاشی ومجسمه سازی است،مسلماً بسیار لازم اند،اما در تشخیص ارزش های معماری،اگر زمانی مایه وجوهره آن که فضا است،فراموش شود کافی نیستند.تا زمانی =که به کلماتی چون «ضرباهنگ»،«مقیاس»،«تعادل» ،«توده»،مفهوم کاربردی =خاصی که در آن حقیقت معماری یعنی «فضا» قطعیت می یابد،داده نشود،به کار بردن این کلمات مبهم را ادامه خواهیم داد.بخش وسیع وبی تناسبی در نوشته های تاریخ معماری مدارس،به تاریخ اجتماعی وشاید هم به تاریخ روانشناسی (از طریق مطالعه در مورد شخصیت نویسندگان) اختصاص یافته است،اما در مورد معماری وجوهره فضایی آن چنین کاری صورت نگرفته است.

معماری چیست؟اکنون آنچه بیشتر اهمیت دارد،این است که آنچه در معماری نیست،چیست؟آیا معمار تشخیص دقیق معماری،در زیبایی وزشتی بناست؟به بیانی دیگر،آیااختلاف بین معماری وآنچه معماری نیست،بر اساس قضاوتی کاملاً زیبا شناختی صورت می پذیرد؟ پس در این صورت، فضا که عامل اساسی در معماری به شمار می رود، چیست؟ابعاد آن چه تعداد است؟اینها نخستبن پرسش هایی هستند که در نقد معماری مطرح اند.

اکنون پاسخ را از آخرین آنها که خاص تر است آغاز می کنیم:
گفتیم که چهار نمای خانه،کلیسا ویا ساختمانی عظیم وهر چقدر هم زیبا باشد،فقط جعبه ای است که در داخل خود گوهر گرانبهای معماری را محدود کرده است.ممکن است که روی این جعبه با ظرافت کار شده باشد،با مهارت کنده کاری شده وبا سلیقه ای خلص حفره هایی جهت رخنه به داخل تعبیه شده باشدوبالاخره می تواند شاهکاری باشد،اما به هر حال جعبه است.امروزه در آمریکا فن بسته بندی وجود دارد که در مدارس صنعتی تحت عنوان طراحی-تجاری آموزش داده می شود،اما هیچ گاه کسی به این فکر نرسیده است که ارزش جعبه را با محتوای داخل آن یکی بداند.در هر بنایی حاوی جعبه ساخته شده است،مظروف یا

محتوا ،همان فضای داخلی آن است،بسیاری از اوقات وضعیت وموقعیت یکی،بستگی به دیگری دارد(به یک کلیسای جامع (گوتیک)(57)در فرانسه توجه کنیدوهمین طور به بخش اعظم بناهای واقعاًمدرن)اما این قانون در گذشته استثناهای زیادی داشته است.به ویژه درمعماری (باروک)بارها با مرور تاریخ ساختمان،به بناهایی برخورد کرده ایم که بین ظرف ومحتوای آن اختلاف وجود داشته است.میتوان با تحلیلی سریع مشاهده کرد که در موارد بسیاری به جعبه ساخته شده بیشتر از طریق دیوارها توجه میشود تا از طریق فضای معماری آن. ببینیم جعبه ساخته شده با توجه به دیوارهایش در یک بنا دارای چند بعد است.آیا می توان آن را با ابعاد فضای موجودش،یعنی با فضای معماریش مقایسه کرد؟

پرسپکتیو یا ارائه بعد از طریق ترسیم،یعنی ارتفاع،عمق وطول می توانست هنرمندان قرن پانزدهم رابه این باور برساند که بالاخره ابعاد معماری وچگونگی ارائه آن را در اختیار گرفته اند..
آخرین دهه قرن گذشته زمانی است که دیگر عکاسی کار را آسان کرده است و گرفتن عکس در بین توده مردم رواج یافته است.به این ترتیب،عکاسان جای نقشه کشان را می گیرندوبا یک بار فشار دادن دکمه دوربین عکاسی،عکس جای پرسپکتیو را می گیرد.این چیزی است که پژوهشگران شیفته معماری،سال ها برای ترسیم آن از رنسانس به بعدعرق ریختند،اما درست همان زمانی که به نظر می رسید بحث ها روشن شده است ومسئله به لحاظ فنی به سرانجام رسیده است،فکر بشر به این نتیجه رسیدکه علاوه بر سه بعد پرسپکتیودر اجسام، بعد چهارمی نیز وجود دارد. رخداد انقلاب کوبیسم، درست قبل از جنگ، این گونه بود.

در مورد نشان دادن چهارمین بعد،بحث را بیش از حد لازم،به درازا نمی بریم. نقاش پارسی در سال 1912چنین منطقی را ارائه داد:
«من جسمی را می بینم وآن را ارائه میدهم،به طور مثال،جعبه یا میزی را.این جسم را از زاویه ایآستاره () می بینم واز همان زاویه دید،آن را در سه بعد ترسیم می کنم،اما اگر جسم را در بین دست هایم بچرخانم ویا خودم به دور میز بچرخم،در هر قدم زاویه دیدم عوض می شود وبرای ارائه جسم از هر زاویه دید باید پرسپکتیو جدیدی را ارائه دهم.در حقیقت جسم در سه بعد پرسپکتیو خلاصه نمی شود.برای ارائه کامل جسم بایدبی نهایت پرسپکتیو از زاویه دیدهای بیشمار ترسیم کنیم».

بنابراین،با تفییر مکرر زاویه دید،علاوه بر سه بعد،بعد دیگری مطرح می گردد.چنین بود که زمان به مثابه(چهارمین بعد)غسل تعمید داده شد.آنان با روی هم قرار دادن تصاویر جسم از زاویه های متفاوت،آن مجموعه را در زمان واحد به تصویر کشیدند.

چنین به نظر می رسد که این چهارمین بعد، جوابگوی ابعاد معماری است. ما مجسمه ای را بین دست هایمان می چرخانیم تا آن را از تمامی جهات ببینیم یا در اطراف دسته ای از مجسمه می چرخیم تاآن ها را از جهات مختلف از هر سمت و از فواصل گوناگون،بررسی کنیم.چنین بررسی در معماری بیانگر همان عامل زمان است.یعنی در واقع در امور ساختمانی وجود این عامل اجتناب ناپذیر است، از اولین کپر و اولین غاری که انسان اولیه در آن زندگی می کرد، گرفته تا خانه هایمان تا کلیساو مدرسه واداره همچنین جایی که در آن کار می کنیم، هر اثر معماری برای اینکه درک گردد و در آن زندگی شود،زمان قدم های ما را طلب می

کند.یعنی چهارمین بعد را. باز هم به نظر می رسد که مسئله حل شده باشد،اما بعدی که در همه هنرها مشترک است نمی تواند شاخص هیچ یک از آن ها باشد. لذا فضای معماری در چهار بعد پایان نمی پذیرد و بنابر این این عامل جدید یعنی (زمان) در معماری و در نقاشی، دو معنای متفاوت دارد.در نقاشی،چهارمین بعد ،کیفیتی است در معرفی ودر ارائه جسم، یا در واقع عنصری است که نقاش آن را از حقیقت جسم به منظور تصویر کردن آن بر روی صفحه انتخاب می کند.در حالی که نیازی به حضور شخص نظارهگر نیست.در مجسمه سازی نیز چنین است،(بوچونی)(69)کیفیتی از خود مجسمه است که ما آن را نظاره می کنیم وباید به لحاظ روانی وبه لحاظ دیداری،آنرامجدداً لمس کنیم،اما معماری پدیده ای است کاملاًمتفاوت ومشخص. در اینجا انسان است که با حرکت خود در داخل بنا به مطالعه می پردازد وبه اصطلاح، چهارمین حرکت را به وجود می آوردو حقیقت تمام وکمال آن را به فضا می بخشد;.

نگرش‎های ادراکی به فضای معماری

Article title: نگرش‎های ادراکی به فضای معماری (بخش اول)

Description: در بررسی مفهوم فضای معماری دو نوع نگرش ادراکی و هندسی قابل بررسی است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 آبان 5 , ساعت 3:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله مروری بر آلودگی ناشی از فلزات سنگین و معرفی تکنولوژی جذب زیستی جهت حذف آلاینده ها از پساب pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مروری بر آلودگی ناشی از فلزات سنگین و معرفی تکنولوژی جذب زیستی جهت حذف آلاینده ها از پساب pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مروری بر آلودگی ناشی از فلزات سنگین و معرفی تکنولوژی جذب زیستی جهت حذف آلاینده ها از پساب pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مروری بر آلودگی ناشی از فلزات سنگین و معرفی تکنولوژی جذب زیستی جهت حذف آلاینده ها از پساب pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین کنگره ملی الکترونیکی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
تعداد صفحات: 7
چکیده:
آب از منابع ضروری برای ادامه حیات همه موجودات زنده است . به طور روز افزونی، اکوسیستم های آبی با توجه به سرعت رو به رشد افزایش جمعیت، توسعه فناوری، شهرنشینی و رشد اقتصادی مورد تهدید قرار گرفته اند . امروزه فلزات سنگین به یکی از خطرناک ترین مسائل زیست محیطی جهانی تبدیل شده اند . آبی که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد انواع آلودگی ها را پیدا میکند . فلزات سنگین آلاینده در پساب بسیاری از صنایع مانند آبکاری فلزات، عملیات استخراج معدن، دباغی و غیره موجود می باشند که از مهمترین آنها : کادمیوم، کروم، کبالت، نیکل، سرب، مس و جیوه هستند . فلزات سنگین از نظر زیستی تخریب پذیر نیستند لذا تمایل به انباشتگی در بدن موجودات زنده دارند که باعث ایجاد بیماری ها و نابهنجاری ها میشود . از این رو پساب حاوی فلزات سمی قبل از اینکه به جریان آبی ( رودخانه ها ) تخلیه شود نیازمند تصفیه است . بسیاری از روش های فیزیکی – شیمیایی مانند تعویض یون، جداسازی غشایی و غیره برای تصفیه فلزات دردسترس است . اصلی ترین عیبی که این روش ها دارد تولید لجن زیاد و هزینه بالا است. پس وجود یک تکنولوژی مقرون به صرفه و دوستدار محیط زیست برای تصفیه فلزات از پساب لازم است . اخیرا جذب زیستی به عنوان موثرترین روش برای آلودگی زدایی پساب حاوی فلزات سنگین و کاهش سر یع غلظت سموم در پساب ها شناخته شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 آبان 5 , ساعت 3:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله بررسی تاثیرمیزان پتانسیل زتاودانسیته جریان درجلوگیری ازکلوخه ای شدن نانوذرات آلومینا وهدایت پذیری آنها درمحلول آبکاری pdf دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بررسی تاثیرمیزان پتانسیل زتاودانسیته جریان درجلوگیری ازکلوخه ای شدن نانوذرات آلومینا وهدایت پذیری آنها درمحلول آبکاری pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی تاثیرمیزان پتانسیل زتاودانسیته جریان درجلوگیری ازکلوخه ای شدن نانوذرات آلومینا وهدایت پذیری آنها درمحلول آبکاری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بررسی تاثیرمیزان پتانسیل زتاودانسیته جریان درجلوگیری ازکلوخه ای شدن نانوذرات آلومینا وهدایت پذیری آنها درمحلول آبکاری pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: سومین همایش سراسری کاربردهای دفاعی علوم نانو
تعداد صفحات: 7
چکیده:
باتوجه به اهمیت جلوگیری ازکلوخه شدن ذرات درپوشش های نانوکامپوزیتی و همچنین هدایت ذرات خنثی درمحلول ابکاری تاثیر این دوعامل درکیفیت پوشش های نوین کامپوزیتی دراین تحقیق تاثیرPH محلول به عنوان اصلی ترین عامل تاثیرگذاربرمیزان پتانسیل زتا و همچنین دانسیته جریان روی میزان اگلومره شدن ذرات و نحوه نشست ذرات نانوالومینا زمانی که درمحلولی تحت جریان الکتریکی قرارمیگیرند مشابه شرایط آنها درابکاری بررسی شد نتایج نشان داد که انجام ازمایش درPH معادل 5/5 به دلیل اینکه پتانسیل زتا دراین PH بیشترین میزان رابه خود اختصاص داده است بهترین حالت می باشد و تقریبا تمامی ذرات به صورت کاملا جداومجزا روی سطح نشست کرده اند و درPH معادل 6/5 باوجود هدایت موفق ذرات به روی ذرات به روی سطح هنوز اگلومره های الومینا روی سطح مشاهده میشود همچنین مشخص شد که افزایش دانسیته جریان اعمالی باعث میشود که حجم بیشتری ازذرات روی سطح نشست کنند

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 آبان 5 , ساعت 3:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله مطالعه ممانعت کننده بنزوتری آزول روی برنج توسط روش EIS و ENA pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مطالعه ممانعت کننده بنزوتری آزول روی برنج توسط روش EIS و ENA pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مطالعه ممانعت کننده بنزوتری آزول روی برنج توسط روش EIS و ENA pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مطالعه ممانعت کننده بنزوتری آزول روی برنج توسط روش EIS و ENA pdf :

سال انتشار: 1385

محل انتشار: دهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران

تعداد صفحات: 9

چکیده:

امروزه مطالعه خوردگی توسط روش های مختلفی توسعه یافته است. در این پژوهش، تحلیل داده های حاصل از نویزالکتروشیمیایی و مقایسه آن با روش امپدانس الکتروشیمیایی در حضور و عدم حضور ممانعت کننده BTA در محیط حاوی یونهای کلراید و سولفات بر روی برنج صورت گرفت. آزمایشات غوطه وری نمونه ها در دو زمان 24 و 48 ساعت انجام شد. مطالعات نشان می دهدکه مقاومت نویز الکتروشیمیایی، بجز در غلظت BTA 50ppmپس از 48 ساعت غوطه وری نمونه در محلول حاوی- 520ppmSO4-2+500ppmClتطابق مناسبی با مقاومت پلاریزاسیون به دست آمده دارد. آنالیز داده های امپدانس مؤید مکانیزم جذب شیمیایی این ممانعت کننده است. همچنین افزایش شیب منحنی هایدانسیته طیفی قدرت PSD) نشان دهنده کاهش تمایل سیستم جهت خوردگی نمونه برنجی و بهبود کیفیت فیلم ممانعت کننده با افزایش غلظت ممانعت کننده بنزوتری آزول می باشد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   226   227   228   229   230   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ