بسا خویشاوندی که از بیگانه دورتر است، و بسا بیگانه ای که از خویشاوند، نزدیک تر است . [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 9:19 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق رایگان علم چیست؟ word دارای 3 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق رایگان علم چیست؟ word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق رایگان علم چیست؟ word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق رایگان علم چیست؟ word :

مهمان می نویسد چیستی و تعریف علم خود یک مبحث بزرگ علمی فلسفی است که آنرا فلسفه علم نامند. علم درباره بدست آوردن دانش دقیق و قابل اتکا از دنیای اطراف ما است، کلمه علم در عربی به چندین معنی است

علم چیست؟

چیستی و تعریف علم خود یک مبحث بزرگ علمی فلسفی است که آنرا فلسفه علم نامند. علم درباره بدست آوردن دانش دقیق و قابل اتکا از دنیای اطراف ما است، کلمه علم در عربی به چندین معنی است (عرب پرستها به این ویژگی زبان عربی فصاحت زبان عربی میگویند.)، به معنی دانستن، دانش و حتی آموختن و آموزیدن. اما در انگلیسی علم Science از ریشه لاتین Scire به معنی داشتن است. علم درواقع کشف کردن (و نه اختراع کردن) واقعیت هایی است که وجود و جریان کلی آنها بطور کلی مستقل از وجود انسانی و عوامل ادراک انسانی (حس، خیال و عقل) باشد و اگر مسئله و قضیه ای بر این اساس و مفهوم استوار باشد آن قضیه و مفهوم را را قضیه و مفهوم علمی گویند. میتوان مفاهیم را به علمی و غیر علمی و ضد علمی دسته بندی نمود.

روش علمی را میتوان اینگونه خلاصه کرد:

1. مشاهده جنبه هایی از دنیای اطراف

2. ساختن تئوری سازگار با مشاهده

3. ایجاد پیشبینی های آزمون پذیر در مورد این تئوری

4. آزمودن پیشبینیها با آزمایش و یا انجام مشاهده های بیشتر

5. ویرایش تئوری با توجه اطلاعات و دانسته های جدید

6. بازگشت به مرحله سوم

آزمودن در علم با هدف از بین بردن تئوریها و رد کردن و تختئه و ابطال آنها انجام میگیرد، یعنی یک کشف علمی وقتی انجام گرفته است که تئوریهای قبلی توسط شخصی ابطال گردند. بنابر این دانشمندان همواره در تلاشند که یافته ها و دانسته های دانشمندان قبلی را باطل کنند تا نظریات و یافته های علمی تازه تری به دست آورند و این خود غنی بودن علم است. هر آنچه علمی است ابطال پذیر است.

بر خلاف باوری که عوام دارند هر آنچه یک نظر غیر قابل تردید تر باشد، آن نظر غیر علمی تر است، علم دنیای قطعیات نیست! مذهب و تخیلات مطالبی را بصورت قطعی و یقین مطرح میکنند و همین نکته ضد علم بودن آنها را نشان میدهد.

علم عبارت است از انکشاف واقعیتی که وجود و جریان کلی آن بی نیاز از من و عوامل درک انسانی (حس، خیال، عقل) بوده باشد که با آن ارتباط برقرار نموده است. در عین حال قضیه و مساله ای را که از این نوع انکشاف حکایت کند قضیه علمی گویند. هر نظریه که با هیچ پیشامد قابل تصور نتواند مردود شود، غیر علمی است. ابطال ناپذیری، حسن یک نظریه نیست (که مردمان غالباً چنان تصور میکنند)، بلکه عیب آن است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 9:19 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بسکتبال word دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بسکتبال word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بسکتبال word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بسکتبال word :

بسکتبال

1- بسکتبال و تاریخه مختصر از آن مقدمه
2- شروع بازی بسکتبال
3- زمین بسکتبال
4- زمین و بازی حرفه ای
5- تخته پشت حلقه و ساعت

6- دریل کردن و اصول آن
7- حمله برای کسب امتیاز
8- تظاهر به حمله و حمله کردن
9- پاس دادن

10- مهارتهای شوت کردن
11- داخل کردن توپ داخل سبد
12- هوک شات
13- ریباند
14- دفاع
15- به جریان انداختن دوباره بازی
16- جای بازیکن در زمین بسکتبال
17- ضدحمله

مقدمه
بازی بسکتبال بازی بسیار پر تحرکی است و کسی که قوانین آنرا به خوبی می داند لذّت بیشتری از این بازی خواهد برد.
مخترع این بازی جیمز تیسمیت آمریکائی است. این بازی بیش از هر جایی در آمریکا متداول است.
آغاز این بازی در سال1891 بوده است. این بازی بین دو دسته پنج نفری انجام می شود که هر دسته دارای دو فورواد و یک سنتر, دوبک می باشد و بر حسب احتیاج هر یک از آنها می توانند بین بازی پشت خود را تغییر دهد. دسته ای برنده است که تعداد امتیازش بیشتر شود و توپهایی که در تور حریف می اندازد بیشتر باشد.

 

شروع بازی بسکتبال
وقتی که بازی بسکتبال را شروع می کنید می توانید لباس راحت وگشاد و کفش بسکتبال بپوشید. اگر به اندازه کافی پیشرفت کردید که برای تیم بازی کنید باید لباس رسمی تیم که شورت و پیراهن بدون آستین است, بپوشید. مهمترین قسمت لباس شما کفش شماست. کفش شما باید قوزک پای شما را محافظت کند و کف کفش سُر نخورد. کفش همچنین باید دارای کفی مخصوص برای جذب ضربه های وارد شده به پا در هنگام فرود آمدن بعد از پریدن به بالا که در بازی بسیار اتّفاق می افتد باشد. لوازم و تجهیزات بسکتبال شامل یک توپ و یک سبد با تخته های پشت آن است. توپ بازی گرد است, و موقعی که از ارتفاع 8/1 متر به زمین انداخته می شود باید به اندازه 3/1 متر بالا بیاید.

 

زمین بسکتبال
یکی از دلایلی که بازی بسکتبال در جهان عمومیت پیدا کرده, سادگی بازی است برای بازی شما فقط احتیاج به یک توپ, یک حلقه بسکتبال و یک زمین صاف و هموار دارید. شما ممکن است بازی بسکتبال را از مدرسه یا زمین بازی محلتان شروع کرده باشید و شاید آرزو دارید که در سالنهای بسکتبال با کفپوش چوبی و حلقه بسکتبال شیشه ای در مقابل هزاران تماشاچی بازی کنید. در هر صورت چه در بازیهای محلی, یا در بازیهای حرفه ای, بازی شامل کنترل توپ در زمین هموار است.

زمین و بازی حرفه ای
NBAبزرگترین مسابقات حرفه ای بسکتبال در دنیا می باشد که در سالنهای بزرگ در نقاط مختلف آمریکا برگزار می شود. سالن ورزشی در این تویر ارکو ARCO نام دارد که متعلق به تیم ساکرو منتو کینگز می باشد و در کالیفرنیا قرار دارد. گنجایش این سالن بیش از17000 تماشاچی می باشد بین کینگز و لیکرز شهر لوس أنجلس است. میز شمارش امتیازها و نیمکت ذخیره ها در سمت راست زمین وجود دارد.

 

تخته پشت حلقه و ساعت
تخته پشت حلقه 8/1 متر و طول, و 05/1 عرض دارد و قسمت پایین آن برای جلوگیری از صدمه دیدن بازیکنان بلند قد توسط مواد پلاستیکی نرم پوشاند شده. ساعت وقت نگهداری زمان تصاحب توپ را برای هر تیم قبل از کردن محاسبه می کند. در بازیهای N.B.A هرتیم پبس از تصاحب توپ 24 ثانیه وقت داردکه توپ را شوت کند و در بازیهای FIFA این زمان 30 ثانیه است. این ساعت زمان را از 24 شروع کرده و به صفر می رسد و وقتی که شوت زده شدبه دلیل اینکه هیچ تیمی صاحب توپ نیست ساعت چیزی را نشان نمی دهد. اگر تیم صاحب توپ نتواند در این زمان توپ را شوت کند توپ را از دست می دهد.

دریبل کردن

دریبل کردن یکی از مهارتهای اولیه بازی بسکتبال است که شما باید آنرا بیاموزید. دریبل کردن این اجازه را به شما می دهد که با زدن توپ هب زمین و بالا آمدن آن به نقاط دیگر زمین حرکت کنید. اگر می خواهید که بازیکن خوبی باشید لازم است که یاد بگیرید چه موقع دریبل کنید.

شما نباید هر وقت که توپ را دریافت می کنید دریبل کنید چون این کار موجب توقّف بازی موثر تیم خواهد شد. از دریبل کردن برای حرکت توپ به بالای زمین, اخط دفاع تاحمله, و با گرفتن در تقطه مناسب برای شوت زدن و فرار از مدافعین تیم مقابل و پیدا کردن جای خالی و پاس دادن به یار هم تیم استفاده می شود.
اصول دریبل کردن در هنگام دریبل کردن از انگشتان و مچ درست برای کنترل توپ استفاده کنید. شما می توانید از یک دست برای دریبل کردن استفاده کنید و ه وقت بخواهید مجاز هستید توپ ار به دست دیگر داده و دریبل کنید. با استفاده از بازو, مچ و انگشتان توپ ار محکم به زمین بزنید و یاد بگیرید که چگونه ارتفاع و سرعت توپ را پس از برخورد با زمین کنترل کنید. ( از زیر زانوتا سینه) سعی کنید بیاموزید که در هنگام دریبل کردن حرکت کنید و ضمن حرکت تغییر جهت داده و دستهایتان را عوض کنید. اگر پس از دریبل کردن توقّف کنید اجازه ندارید که دوباره شروع به دریبل کردن کنید مگر اینکه توسط بازیکن دیگری بازی شده باشد. اگر دوباره شروع به دریبل کردن کنید خطا می باشد و به آن بل دریبل گفته می شود.

 

حمله برای کسب امتیاز
شما موقعی می توانید ادعا کنید که در اداره کردن توپ مهارت پیدا کرده ایدکه بتوانید با موفقیت بازیکن تیم مقابل را دریبل کنید. در هنگام دریبل کردن شما اغلب توسط بازیکن تیم مدافع گرفته شده اید و باید بدانید که آنها در چه وضعیتی قرار دارند. بخاطر داشته باشید که دریبل می کنید تا از مدافعین گذشته و به سبد نزدیک شوید. لازم است مهارت پیدا کنید تا با هر دو دست بطور مساوی بتوانید دریبل کندی. بعلاوه باید قادر باشید با قرار دادن بدنتان بین بازیکنان حریف و توپی که به زمین زده اید و در حال بالا آمدن است محافظت کنید.

تظاهر به حمله و حمله کردن
وقتی که توپ را در اختیار دارید و بازیکن تیم مقابل نزدیک به شما است, ابتدا سعی در تظاهر به حمله و سپس حمله کنید. تظاهر به حمله به این صورت است که وانمود کنید که می خواهید یک حرکت انجام دهید و وقتی که بازیکن حریف گول خورد شما حرکت دیگری را انجامی می دهید. برای مثال شما می توانید وانمود کنید که می خواهید شوت کنید و سپس با دریبل کردن به سمت سبد بروید. حمله کردن یک دریبل تهاجمی به سمت سبد است.

پاس دادن
برای خوب بازی کردن بسکتبال باید بیاموزید که چطور پاس بدهید یا چگونه پاس را دریافت کنید وقتی که تیم مالکیت توپ را دارد اهمیّت داردکه تملک توپ را تا دادن یک پاس مطمئن حفظ کند. سریعترین راه برای رساندن توپ به بالای زمین پاس دادن است, بنابراین اگرفرصت انتخاب دارید بجای آنکه دریبل کنید بهتر است پاس بدهید. شما می توانید با دیدن حرکت و وضعیت بازیکنان خودی و بازیکنان تیم مقابل و سنجیدن موقعیت بازی تصمیم بگیرید که آیا پاس دادن بهتر است یا دریبل کردن.

 

حرکت کردن آزاد برای دریافت پاس
اگر توسط بازیکن حریف یارگیری شده اید و می خواهید توپ را دریافت کنید باید خودتان را حداقل برای یک لحظه از دست حریف آزاد کنید. برای این منظور به طرف مدافع گام بردرید و سپس به سرعت بطرف بیرون تغییر جهت دهید تا توپ را دریافت نمائید. مسافت پاس دادن : ایده آل ترین مسافت برای پاس دادن موقعی است که فاصله پاس دهنده ودریافت کننده آن بین 5/3 تا 5/4 متر از یکدیگر باشند.

پاس بالای سر اگر بازیکن تیم مقابل نزدیک شما است و راه را بر شما بسته بهترین راه پاس دادن از بالای سر است به خصوص اگر بازیکن تیم مقابل کوتاهتر از شما باشد.
1- درموقع شروع پاس توپ را بالای سر ببرید (توپ باید بالاتر از پیشانی و بالای سر با هر دو دست نگهداشته شود). نگاهتان را به طرف هدف متمرکز کنید.
2- پاس را با قدرت و حرکت تند مچ دست و انگشتان بدهید تا توپ در مسیری مستقیم به بازیکن خودی برسد.

پاس از ناحیه سینه:
پاس دادن از ناحیه سینه پاسی دو دستی است و موقعی انجام می گیرد که مدافعی بین شما و دریافت کنند, پاس نباشد. با نگاه داشتن توپ با هر دو دست در ناحیه سینه و زیر چانه پاس را شروع می کنید. به این وضعیت تهدید سه گانه نیز می گویند. چون در این حالت شما می توانید یکی از این سه کار را انجام دهید توپ را شوت کنید, دریبل کنید, و یا پاس بدهید.

1- توپ را با هر دو دست در حالیکه انگشتان شست در پشت و دیگر انگشتان شما در اطراف آن باشد نگهدارید و نگذارید توپ با کف دست شما تماس پیدا کند.
2- با بازکردن سریع بازوها در جهت دریافت کننده پاس, توپ را برای او بفرستید.
3- در حالیکه بازوان شما به حالت مستقیم قرار می گیرد و حرکت مچ دست به سمت جلو باشد توپ را پرتاب کنید. در ابتدای تمرینات خود هنگام پاس دادن یک قدم نیز به جلو بردارید.

 

مهارت بیشتر در پاس دادن
یکی از نکات مهم در هنگام پاس دادن این است که قادر باشید مسیرهایی بی خطر را برای پاس دادن تشخیص بدهید. مسیر پاس, راهی است که می توانید توپ را بدون خطر از دست دادن, به بازیکن هم تیم خود برساند. بعلاوه لازم است که یاد بگیرید چگونه توپ را بعد از انجام دادن دریبل, بردارید و آن را شوت کنید یا آن را پاس دهید و همچنین چگونه توپ را قانونی دریافت کنید. قوانین بازی ممکن است به شما اجازه بدهد در حالیکه توپ را نگه داشته اید, فقط یک گام بردارید و یا در هنگامی که در حال حرکت هستید و پاس را دریافت می کنید باید یاد بگیرید که چگونه بایستید. (توقّف کنید.) دو راه برای توقّف کردن قانونی وجود دارد, یک توقّف پرشی و دیگری توقّف باگام بلند (شلنگ برداشتن).

مهارتهای شوت کردن
در یک بازی بسکتبال تیم برنده است که بیشترین امتیاز را بدست بیاورد و این امر توسط شوت کردن توپ به سمت سبد و وارد شدن آن درون سبد حاصل می شود. تمام بازیکنان تیم می توانند توپ را وارد سبد کنند و امتیاز کسب کنند. بنابراین مهارت پیدا کردن در شوت زدن حائز اهمیت بسیار است. شوت کردن انواع گوناگون دارد و برای اینکه بازیکن امتیاز آوری برای تیم خود باشید لازم است که تکنیکهای مختلف شوت کردن را بیاموزید. نوع شوتی که می کنید بستگی به موقعیت شما دارد. اگر در منطقه شوت کردن ایستاده اید می توانید از شوت طراحی شده استفاده کنید. اگر قادر هستید که دریبل کنید و به سمت سبد بروید می توانید از شوت پریدن به هوا با یک پا در حین نزدیک شدن به سبد معروف به لی آپ (Lay-up ) استفاده می کنید.

 

شوت لی آپ (Lay-up )
زمانی از شوت لی آپ استفاده کنید که پاس را در حین حرکت دریافت کرده باشید یا وقتی که به سمت سبد دریبل می کنید. این تصویر به ترتیب حرکت شوت لی آپ را نشان می دهد. بازیکن در حالیکه با دست راست دریبل کرده است از سمت راست به سبد نزدیک می شود.

1- وقتی در منطقه ای هستید که می توانید شوت لی آپ بزنید در حالیکه که هردو پای شما در هوا است با هر دو دست توپ را نگهدارید.
2- در حالیکه پای چپ شما برای فرود آمدن جلو می آید به سمت سبد نگاه کنید. بخاطر داشته باشید که با نگهداشتن توپ فقط می توانید گام بردارید.
3- پای چپ شما پای پریدن به سوی سبد می باشد و با شروع حرکت لی آپ توپ را از جلوی خود بالا برید.

4- برای اینکه به ارتفاع بالاتری بپرید زانوی پای راست را بالا بیاورید. توپ را در حالیکه دست شوت کننده پشت و کمی مایل به پایین باشد نگهداری و دست دیگر را برای حمایت از توپ در کنار آن قرار دهید.

5- قبل از رها کردن توپ, تمام بدن شما باید کشیده باشد و توپ در بالاترین ارتفاع ممکن باشد توپ را به مستطیل کوچک روی تخته در قسمت بالا و راست آن بزنید. اگر توپ را درست به هدف زده باشید توپ پس از برخورد به تخته بسکتبال به داخل سبد خواهد رفت.
6- به آرامی توپ را به بالا و به سمت هدف هدایت کنید. اگر بازیکن مبتدی هستید با زاویه 45 درجه به سمت تخته بسکتبال وجود دارد که موجب می شود بهتر و راحت تر بتوان توپ را به هدف روی تخته بسکتبال زد. با پیشرفت کردن در این مرحله, سعی کنید زوایای نزدیک شدن به تخته بسکتبال را تغییر بدهید.
شوت کردن بیشتر

شوت کردن شاید مهیج ترین لحظه بازی بسکتبال باشد. شما باید هر وقت که فرصت مناسبی پیدا کردید شوت کنید. اما باید یاد بگیرید که آن فرصت مناسب را تشخیص دهید. بخاطر داشته باشید که عوامل موثر در یک شوت خوب شامل: در تعادل بودن, رو به سمت تخته بسکتبال بودن, توپ را تحت کنترل داشتن, و قادر به تمرکز کردن روی سبد می باشد. اعتماد به نفس در زمان شوت کردن نیز به کسب امتیاز کمک خواهد کرد. اگر فکر کنید که توپ را داخل سبد خواهید انداخت مطمئناً موفق خواهید شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 9:19 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی و ساخت تخته از کاه گندم و تراشه روکش راش word دارای 120 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی و ساخت تخته از کاه گندم و تراشه روکش راش word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


چکیده

فصل اول- مقدمه

1- کلیات

1-1 تعریف تخته خرده چوب

1-2 تاریخچه صنعت تخته خرده چوب در جهان

1-3 تاریخچه صنعت تخته خرده چوب در ایران

1-4 مصرف تخته خرده چوب درکشور

1-5 نحوه ساخت تخته خرده چوب

1-6 مشخصات گیاه شناسی کاه گندم

1-7 ساختمان فیزیکی و خصوصیات شیمیایی کاه گندم

1-8 اهداف انجام این مطالعه

فصل دوم- سابقه تحقیق

فصل سوم- مواد و روشها

3-1 عوامل متغیر

3-2 عوامل ثابت

ارائه تجزیه و تحلیل نتایج

3-3 مراحل ساخت تخته های آزمایشگاهی

3-3-1 تهیه ماده اولیه

3-3-2 تعیین درصد رطوبت خرده چوب و کاه گندم

3-3-3 تعیین ابعاد کاه گندم

3-3-4 نوع چسب

3-4 بررسی خصوصیات رزین

3-4-1 گرانروی رزین

3-4-2 PH محلول رزین

3-4-3 درصد مواد جامد رزین

3-4-4 تعیین وزن مخصوص چسب

3-4-5 تعیین زمان انعقادچسب

3-5 آنالیز شیمیایی کاه گندم

3-5-1 تعیین مقدار لیگنین

3-5-2 تعیین مقدار سلولز

2-5-3 تعیین مقدار خاکستر

3-6 چسب زنی تراشه های روکش راش و کاه گندم

3-7 هاردنر(کاتالیزور)

3-8 تشکیل کیک

3-9 پرس کردن

3-10 کلیماتیزه کردن تخته ها

3-11 تهیه نمونه های آزمونی

3-12 اندازه گیری خصوصیات فیزیکی و مکانیکی تخته ها

3-12-1 اندازه گیری دانسیته و رطوبت تخته ها

3-12-2 آزمایش اندازه گیری مدول گسیختگی (MOR  ) و مدول آلاستیسیته(MOE )

3-12-3 آزمایش اندازه گیری مقاومت چسبندگی داخلی ( IB  )

3-12-4 آزمایش تعیین میزان واکشیدگی ضخامت و جذب آب ( 2و24 ساعت )

3-12-5 آزمایش مقاومت به ضربه

فصل چهارم- نتایج

4-1 مقاومت خمشی (MOR  )

4-1-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر مقاومت خمشی (MOR )

4-1-2 تاثیر مستقل درجه حرارت پرس بر مقاومت خمشی ( MOR  )

4-1-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط ودرجه حرارت پرس بر مقاومت خمشی ( MOR  )

4-2 مدول الاستیسیته(MOE  )

4-2-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر مدول الاستیسیته(MOE  )

4-2-2 تاثیر مستقل درجه حرارت بر مدول آلاستیته(MOE  )

4-2-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط ودرجه حرارت بر مدول آلاستیته( MOE  )

4-3 مقاومت به ضربه (IBS )

4-3-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر مقاومت به ضربه ( IBS )

4-3-2 تاثیر مستقل درجه حرارت پرس بر مقاومت به ضربه ( IBS )

4-3-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط و درجه حرارت بر مقاومت به ضربه (IBS )

4-4 چسبندگی داخلی

4-4-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر چسبندگی داخلی ( IB )

4-4-2 تاثیر مستقل حرارت پرس بر چسبندگی داخلی ( IB )

4-4-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط و درجه حرارت بر چسبندگی داخلی ( IB )

4-5 جذب آب بعد از 2 ساعت غوطه وری در آب ( WA2  )

4-5-1 تاثیر مستقل درصداختلاط برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن در آب ( WA2  )

4-5-2 تاثیر مستقل درجه حرارت پرس برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن در آب ( WA2 )

4-5-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط وحرارت برجذب آب بعد از2 ساعت غوطه ور شدن در آب(WA2)

4-6 جذب آب بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب (WA24  )

4-6-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن درآب(WA24  )

4-6-2 تاثیر مستقل حرارت پرس برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن درآب(WA24  )

4-6-3 تاثیرمتقابل درصد اختلاط وحرارت پرس برجذب آب بعد از2ساعت غوطه ور شدن درآب(A24)

4-7 واکشیدگی ضخامت بعد از 2 ساعت غوطه وری در آب (TS2 ‌)

4-7-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط برواکشیدگی ضخامت بعد از2ساعت غوطه وری در آب( TS2 )

4-7-2 تاثیر مستقل حرارت پرس برواکشیدگی ضخامت بعد از2ساعت غوطه وری در آب( TS2 )

4-7-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط و حرارت پرس بر وا کشیدگی ضخامت بعد از 2 ساعت غوطه وری در آب ( TS2 )

4-8 واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب ( TS24  )

4-8-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب(TS24  )

4-8-2 تاثیر مستقل حرارت پرس بر واکشیدگی ضخامت بعداز 24 ساعت غوطه وری در آب ( TA24 )

4-8-3 تاثیر متقابل درصداختلاط و حرارت پرس بر واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب (TS24  )

فصل پنجم- بحث و نتیجه گیری

پیشنهادات

منابع

ضمایم

 
فهرست جداول

فهرست اشکال

 

فصل اول
کلیات
مقدمه
با افزایش رشد جمعیت و افزایش تقاضای محصولات مرکب چوبی در جهان، کشورهای پیشرفته و حتی کشورهای غنی از جنگل به فکر استفاده کردن از منابع لیگنوسلولزی و غیر چوبی در تولید محصولات مرکب چوبی می باشند. در کشور ما «ایران» صنایع کاغذ و اوراق فشرده چوبی هنوز به طور سنتی از جنگل برای تامین الیاف و مواد اولیه استفاده می کنند.
در صورتی که با توجه به عواملی نظیر افزایش رشد جمعیت و متعاقب آن افزایش تقاضای جامعه برای محصولات مرکب چوبی، فقیر بودن پوشش جنگلی در ایران و محدودیت بهره برداری از جنگل های شمال، ممنوعیت واردات گرده بینه با پوست، لزوم توجه به سایر منابع لینگوسلولزی نظیر پسماندهای کشاورزی و جایگزینی گیاهان غیر چوبی مثل نی، باگاس، کاه گندم و کاه برنج امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.
ایران از نظر پوشش جنگلی فقیر می باشد و فقط 7% از اراضی کل کشور از جنگل پوشیده شده است. میزان چوب هیزمی مورد نیاز صنایع تخته خرده چوب و تخته فیبر1077200 مترمکعب در سال، و میزان هیزمی که هر ساله از جنگل های شمال برداشت می شود 661250 مترمکعب
می باشدکه بخشی از این منابع به وسیله صنایع کاغذمصرف می گردد ،  ملاحظه می شود  که صنایع فوق الذکر برای دست یابی به ظرفیت های تولید با کمبود بیش از نیم میلیون متر مکعب مواد اولیه مواجه است که باید به طریقی تامین گردد. در حال حاضر مساله مواد اولیه یکی از چالش های بسیار بزرگ صنایع اوراق فشرده چوبی و سایر صنایع سلولزی کشور می باشد.
با توجه به محدودیت بهره برداری چوب از جنگل های شمال به نظر می رسد بیشترین خطر کمبود مواد اولیه متوجه صنایعی نظیر صنایع تخته خرده چوب که از چوبهای درجه سه و گرده بینه های کم قطر به عنوان ماده اولیه در تولید محصول استفاده می کنند، باشد. زیرا سازمان حفظ نباتات اجازه واردات چوب به همرا پوست و همچنین هیزم به دلیل آفات و امراضی که ممکن است به همراه داشته باشند،نداده است. به دلیل اینکه در گذشته این صنایع در نزدیک جنگل ها بوده اند و به طور سنتی از جنگل برای تامین مواد اولیه استفاده می کنند، جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز خود در آینده با مشکل جدی روبرو خواهند شد. اما از طرف دیگر بر خلاف صنایع دیگر، صنعت تخته خرده چوب قادر است طیف وسیعی از مواد لیگنوسلولزی را مورد مصرف قرار دهد. در این راستا شناسایی منابع لیگنوسلولزی جدید و بررسی امکان استفاده از این منابع به صورت خالص و یا به صورت مکمل با خرده چوبهای صنعتی به منظور تغذیه واحدهای تولید تخته خرده چوب از اهمیت حیاتی خاص برخوردار است.
در حال حاضر با توجه به موارد استفاده متعدد از چوب و محدودیت منابع تولید چوب، بازیابی ضایعات چوبی امری ضروری به نظر می رسد. بطوریکه مصرف فراورده های مرکب مهندسی شده چوبی در موارد مختلف مانند ساختمان سازی در حال جایگزین شدن بجای چوب ماسیو می باشد. فراورده های لایه ای   تخته خرده چوب  ، تخته فیبر  تخته تراشه  تخته ویفر  و مواد ساخته شده از ترکیبات آنها از جمله فراورده های مرکب چوبی هستند که توانسته اند جایگزین چوب ماسیو گردند. فرآورده های مرکب چوبی، محصولاتی هستند که از چند جزء به نسبت مشخص شامل چوب، اتصال دهنده و مواد مکمل تشکیل شده اند. تخته خرده چوب از جمله فرآورده های مرکب چوبی است که به عنوان ماده ساختمانی و صنعتی مصرف آن روبه افزایش است. تخته خرده چوب یک محصول صفحه ای  چوبی متشکل از خرده چوب و چسب می باشد که از رزین های گرما سخت استفاده می شود و در تولید آن فاکتورهای متعددی از جمله فشار پرس، دما، زمان پرس، درصد رزین، درصد مواد اولیه دخالت دارند.
بنابراین با توجه به مسائل گفته شده، استفاده از مواد لیگنوسلولزی دیگر به عنوان ماده اولیه، امری لازم و ضروری به نظر می رسد، گندم یکی از محصولات عمده کشاورزی ایران می باشد که در سالهای اخیر تولید  آن به 12 میلیون تن در سال رسیده است . این پتانسیل عظیم میتواند تحولی بزرگ درصنایع خرده چوب و فیبری کشورایجاد نماید ، دانسیته پایین کاه گندم شاید باعث کاهش خواص مکانیکی تخته های تولیدی گردد ، به منظور پیشگیری ازاین عامل نقصان دهنده می توان از روشهای مختلف جهت تقویت تخته های تولیدی استفاده کرد . در این تحقیق استفاده از تراشه های روکش راش در لایه های سطحی به عنوان عامل تقویت کننده مورد مطالعه قرار گرفته است.  
1- کلیات
1-1- تخته خرده چوب:
طبق تعریف سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (FAO) به ورقهای فشرده چوبی که از استعمال ذرات چوب یا مواد لیگنوسلولزی به کمک چسب های مصنوعی و تحت فشار و حرارت بوجود می آیند. تخته خرده چوب گفته می شود. مهمترین ماده اولیه ای که برای تخته خرده چوب به کار می رود چوب است که به طور متوسط 90% وزن خشک تخته را تشکیل می دهد و همچنین مهمترین ماده ای که برای ساخت تخته خرده چوب از نظر هزینه مهم می باشد چسب می باشد که تولید کنندگان تخته خرده چوب را به تلاش در جهت کاهش مصرف چوب
وا می دارد.
1-2- تاریخچه صنعت تخته خرده چوب در جهان:
تاریخچه تولید اوراق فشرده چوبی در جهان، نشانگر آن است که صنایع تخته خرده چوب (نئوپان) در مقایسه با صنایع تخته فیبر و تخته لایه از قدمت کم تری برخوردار است بطوریکه از قدمت صنعت مدرن تخته خرده چوب، بیش از نیم قرن نمی گذرد. نخستین تلاشها برای تولید تخته خرده چوب از اواخر قرن نوزدهم و در عمل به دهه های اول قرن بیستم باز می گردد.
در ابتدا از چسب های طبیعی (گیاهی و حیوانی) برای ساخت تخته خرده چوب استفاده می شد که میزان تولید بسیار کم بود ولی با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از چسبهای مصنوعی سرعت تولید رو به افزایش نهاد و اولین کارخانه بزرگ تولید تخته خرده چوب در آلمان بنا گذاشته شد که نقطه عطفی در روند رشد این صنعت به شمار می آید، بعد از این زمان در صنعت جهش بزرگی به وجود آمد. تنوع کاربردها و افزایش مصرف تخته خرده چوب در صنایع مختلف به افزایش تولید این کالا کمک زیادی کرده است و تولید جهانی آنرا از 24 میلیون متر مکعب در سال 1970 به حدود 45 میلیون متر مکعب در سال 1980 و به دنبال آن حدود 51 میلیون متر مکعب در سال 1988 افزایش داده است.
1-3- تاریخچه صنعت تخته خرده چوب در ایران:
در ایران برای اولین بار صنعت تخته خرده چوب با احداث کارخانه ای با ظرفیت سالانه 12000 متر مکعب پا به عرصه وجود نهاد. پس از آن در سال 1341برای استفاده از مازاد کارخانجات کبریت سازی واحدهای دیگر تولید تخته خرده چوب در کنار این کارخانه احداث گردید. سپس بدلیل سهولت تولید این محصول و همچنین به منظور استفاده از ضایعات حاصل از بهره برداری و استحصال چوب در جنگل و کاربرد گسترده تر آن واحدهای دیگری در ایران استقرار یافتند. بعلاوه در سالهای اخیر جهت استفاده از منابع سلولزی دیگر از قبیل مازاد تولیدات کشاورزی مانند باگاس (تفاله نیشکر) و هرس باغهای میوه نظیر پسته و تولید تخته خرده چوب، واحدهای جدیدی در استانهای خوزستان، کرمان، زنجان تاسیس گردید.در ایران صنعت تخته خرده چوب آهنگ رشد چشمگیری داشته است. در حال حاضر جمعاً 13 واحد تخته خرده چوب، با ظرفیت اسمی معادل 449000 مترمکعب در سال، مشغول به تولید هستند. ظرفیت تولید کارخانجات تولید کننده نئوپان در سال 1377 بالغ بر 424462 مترمکعب بوده است
در جدول شماره 1-1 تعداد واحدهای تولید تخته خرده چوب در کشور و ظرفیت اسمی و میزان تولید آنها طی سالهای 73-77 آورده شده است.

جدول شماره 1-1 تعداد واحدهای تولید تخته خرده چوب در کشور و ظرفیت اسمی آنها طی سالهای 73-77
ردیف    نام شرکت    محل کارخانه    ظرفیت اسمی    تولید 1373    تولید 1374    تولید 1375    تولید 1376    تولید 1377
1    صنعت چوب شمال    گنبد    68000    72682    80779    79602    77943    79742
2    تخته شهید باهنر    گرگان    48000    34127    30648    26548    37961    35201
3    شموشک    گرگان    87000    78613    90694    86414    92781    88036
4    22 بهمن    بهشهر    48000    40431    49700    40156    42415    42480
5    نکاچوب    نکا    27000    24926    19924    20908    22000    17014
6    تخته فشرده شمال    ساری    75000    30332    29400    30663    60083    78765
7    ایران چوب    قزوین    100000    3849    5906    7516    7104    12010
8    آذر بنیاد    تبریز    6000    2179    470    1906    2186    2380
9    صدقیانی    تبریز    7000    5677    5201    6026    5788    9216
10    ممتاز    تبریز    7000    8595    6581    5339    6296    5579
11    نئوپان کارون    اهواز    18000    1205    15547    160170    15950    21335
12    نئوپان رفسنجان    رفسنجان    18000    11365    9551    12280    11815    14192
13    نئوپان خلخال    خلخال    30000    -    -    -    -    18512
جمع    44900    325481    344401    333928    382322    424462
 
1-4- مصرف تخته خرده چوب در کشور:
شکل 1-1 نشان می دهد که مصرف سرانه نئوپان در کشور در دهه گذشته در حال افزایش بوده و در سال 1380 با احتساب تولید حدود 50 هزار مترمکعب تخته خرده چوب در کشور به حدود 9/7 مترمکعب به ازاء هر هزار نفر در سال رسیده است.
مصرف سرانه بدون درنظر گرفتن نئوپانهای دستی 1/7 مترمکعب به ازاء هر هزار نفر
می باشد. طبق آمار FAO در سال 2000 میلادی مصرف سرانه نئوپان در جهان 14 مترمکعب به ازای هر هزار نفر بوده است که این تفاوت نشان دهنده ضرورت افزایش مصرف نئوپان در داخل کشور می باشد.
طبق پیش بینی ها میزان مصرف نئوپان در 5 سال آینده در شکل 1-2 قابل مشاهده است. آنچه که مسلم می باشد این است که در صورت افزایش میزان تولید به مقدار بیش از پیش بینی و یا افزایش واردات نئوپان، بازار نئوپان کشور در سالهای آینده قابلیت افزایش مصرف مقادیر بالاتر و بیشتر از پیش بینی فوق را دارد .
شکل 1-2 مصرف تخته خرده چوب در کشور
1-5- نحوه ساخت تخته خرده چوب
مراحل مختلف ساخت تخته خرده چوب در شکل 1-3 نشان داده شده است.
1-6- مشخصات گیاه شناسی کاه گندم:
گندم احتمالاً یکی از اولین گیاهانی است که به وسیله انسان زراعت شده و به همین دلیل مهمترین گیاه زراعتی به شمار می آید زیرا زراعت آن از تمام گیاهان، ساده تر، تطابق آن در مناطق مختلف که دارای شرایط آب و هوایی متفاوت می باشند، بیشتر و از طرف دیگرغذای اولیه و اصلی اغلب مردم جهان را تشکیل می دهد.
این گیاه حدود 12 تا 17 هزار سال قبل از میلاد مسیح در خاورمیانه کشت می شد و حدود
10-15 هزار سال قبل از میلاد مسیح نیز درآسیا وجود داشت ، لیکن هیچ کس به درستی
 نمی داند که دقیقا چه موقع و توسط چه شخصی شناخته شده است مرکز اصلی گندمهای اولیه  که شامل Triticum monococcum و Triticum dicoccum می باشند از سوریه و فلسطین بوده که از این دو منطقه به مصر و بین النهرین و سپس به ایران آمده و از طریق ایران به هندوستان، ترکیه، چین و روسیه و سرانجام به اروپا برده شد ازطریق اروپا به سایر نقاط جهان انتقال یافته است.
گندم گیاهی است تک لپه، علفی و یکساله از تیره غلات Gramineae و جنس Triricum با نام انگلیسی Wheat و نام فرانسوی Blu دارای گونه های بسیار زیادی می باشد.
اندامهای مختلف گندم عبارتند از: ریشه، ساقه، برگ، گل آذین و دانه.
ریشه های گندم افشان و سطحی است. ریشه های اصلی و فرعی از محل طوقه خارج شده و همگی هم قطر می باشند. ساقه گندم مانند تمام گیاهان تیره غلات بندبند و توخالی و استوانه ای است بطوریکه شکل استوانه ای و وجود دسته های فیبر در آن موجب استحکام ساقه شده و این ویژگی تا اندازه ای ساقه را در مقابل خوابیدگی مقاوم می کند.
علاوه بر ساقه اصلی اغلب ارقام گندم دارای ساقه های ثانویه هستند که اصطلاحاً پنجه نامیده
 می شوند.
گندم در مراحل مختلف رشد به مقادیر متفاوت حرارت نیاز داشته و بطور کلی در برابر سرما و گرما مقاومت مناسبی از خود نشان می دهد. بذر این گیاه هرگاه در شرایط مناسب رطوبت و اکسیژن قرار گیرد (در حدود 4 درجه سانتی گراد) شروع به جوانه زدن می کند، لکن در ابتدای رشد به ویژه در نژادهای پائیزه، هر گاه درجه حرارت محیط به حدود 4- تا 5- درجه کاهش یابد، رشد گندم متوقف شده به خواب می رود و در چنین شرایطی هیچ گونه فعالیتی از نظر رشد نخواهد داشت. در مناطق گرم این گیاه قادر است گرمای 50 تا 55 درجه سانتی گراد را تحمل نماید.
این گیاه از نزدیک خط استوا تا حدود 60 درجه عرض شمالی و 40 درجه عرض جنوبی رشد
 می کند. مقاومت گندم در برابر سرما نسبتاً زیاد است و نژادهای پائیزه که در مناطق سرد کشت
 می شوند، می توانند سرمای تا 35- درجه را تحمل نمایند ولی حد متوسط تحمل گندم در برابر سرما حدود 10- تا 17- درجه می باشد.
1-7- ساختمان فیزیکی و خصوصیات شیمیائی کاه گندم:
از نظر گیاه شناسی گندم از پنج قسمت اصلی تشکیل شده است. میان بندها، بندها، برگها، خوشه ها و محور سنبله، درصد وزنی این پنج قسمت اصلی در جدول زیر خلاصه شده است.
جدول شماره 1-2- درصد وزنی قسمتهای اصلی گندم
میان بندها    1/54%
برگها    9/16%
خوشه ها    4/14%
محور سنبله    7/10%
بندها    2/4%
انواع گوناگونی از الیاف طبیعی در ساخت چند سازه مورد استفاده قرار می گیرند فهرستی از منابع الیاف سلولزی جهان در سال 1995 در جدول (1-2) ارائه شده است
جدول 1-3: فهرستی از منابع الیاف سلولزی جهان در سال 1995
تن    منابع الیاف سلولزی
چوب    1750000000
کاه (گندم، برنج، جو، کتان)    1145000000
ساقه (ذرت، پنبه، ذرت خوشه ای)    970000000
باگاس نیشکر    750000000
نی    30000000
بامبو    30000000
پنبه    15000000
جمع    4015000000
چنانچه در جدول مشاهده می شود منابع الیاف سلولزی به وفور یافت می شود. بنابراین با توجه به فراوانی مواد اولیه، ساخت چند سازه های پلیمری ازاین نوع تقویت کننده ها از لحاظ اقتصادی می تواند قابل توجیه باشد.
احتمالاً بعد از باگاس، دومین منبع الیاف کشاورزی مهم برای تولید پانل،کاه غلات است، کاه غلات بدست آمده شامل گندم، جو، یولاف، گندم سیاه و برنج می باشد. کاه مانند باگاس، پسمانده محصولات کشاورزی به شمار می آید.برخلاف باگاس، در یک مکان اغلب حجم بزرگی از کاه غلات در دسترس نیست معمولا انبارکردن با دسته بندی آنها همراه است سپس دسته ها باید به کارخانه حمل شود.
تنه یا ساقه کاه غلات، راست، قابل انعطاف معمولاً به صورت لوله مانند و مجزا شده بوسیله بندهاست، دستجات آوندی با هم مجتمع شده و طوری آمیخته می شوند که بین بندهای داخلی، سختی ساقه کاه را موجب می شوند .
ساقه گندم بسته به نژاد آب و هوا و شرایط خاک معمولاً دارای شش بند بوده و طول آن بین 5/0 تا 5/1 متر متغیر می باشد. فواصل بندها در طول ساقه از پائین به طرف نوک کاه معمولاً افزایش
می یابد.
الیاف کاه نسبت به الیاف چوب همگن تر می باشد. نسبت طول به قطر الیاف (ضریب لاغری) برای کاه غلات حدود 111 به 1 می باشد که به خصوصیت شکل گیری عالی کاغذ ساخته شده از کاه کمک می کند.
در مقایسه با چوب، کاه محتوی مقدار کم تری سلولز می باشد. لیکن مقدار کل هولوسلولز در هر دو تقریباً یکسان است. در مقایسه با چوب مقدار پنتوزان کاه بیشتر و مقدار لیگنین آن کم تر است.مقدار خاکستر کاه خیلی بیشتر از سایر مواد فیبری است.
میانگین ترکیبات شیمیایی کاه گندم شامل سلولز 06/53% ، لیگنین 29/18% ، مواد استخراجی %6/3 و خاکستر 5/5%گزارش شده است.
کاه دارای درصد بالائی خاکستر است، بنابراین موجب پرشدن آتش دادن های بویلرها می گردد. درصد بالای سیلیس ذاتی آنها سبب افزایش سایش ابزار در مقایسه با دیگر مواد لیگنو سلولزی و نیز مقاوم شدن آنها در مقابل آتش می گردد.
زمان برداشت کاه بر کیفیت تخته تاثیر دارد. هنگامی که دانه کاملاً رسیده باشد  کاه بهترین کیفیت را داراست. اگر چنانچه برداشت پیش از موعد صورت گیرد. کاه کیفیت مورد نظر را نخواهد داشت و اگر برداشت خیلی دیرانجام پذیرد کاه ترد و شکننده خواهد بود.
میانگین طول الیاف ساقه کاه 14/1 میلیمتر و میانگین طول الیاف محور سنبله 83/0 میلیمتر
می باشد. کاه گندم حدود 11% آب، 5/1 % چربی، 2/4% املاح معدنی، 4/2% پروتئین، 39% الیاف و 42% ترکیبات بدون ازت دارد.
در جدول شماره 1-4 خلاصه تولیدی پسمانده های کشاورزی در جهان آورده شده است باتوجه به این جدول مشاهده می شود که ضایعات کشاورزی تولیدی در جهان آمار بالایی دارد که میتوان از این ضایعات در صنعت تخته خرده چوب استفاده کرد...


منابع مورد استفاده:
1- آرین، 1، 1381 ، صنعت تخته خرده چوب در ایران، مجله صنایع چوب و کاغذ (3) صفحه 72 -79
2- ابراهیمی، قنبر، 1368 ، مکانیک چوب و فرآورده های مرکب آن ( ترجمه) ، انتشارات دانشگاه تهران
3- امام ، مهران، (1376) بررسی تأثیر شرایط کیک خرده چوب راش و پرس بر انتقال حرارت، پایان نامه  کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- پارسا پژوه ، داوو و شعرایی داد 1355. بررسی خواص فیزیکی تخته خرده چوبهای ساخته شده در کارخانجات ایران، نشریه دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، شماره 33
5- حبیبی، م. (1377) ، بررسی ویژگیهای تخته تراشه چوب از ضایعات روکش راش. موسس? تحقیقات جنگل ها و مراتع شماره 15 صفحه 76  - 70.
6- حبیبی، مسعود رضا، (1373) بررسی تأثیر شرایط ساخت بر مقاومت و یک تخته خرده جوب، پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
7- جهان لتیباری، و طبرسا وحین زاده (1375) بررسی تأثیر شرایط پلیمر شدن بر مقاومت انتقال رزین اوه، فرمالدهیه در تخته خرده چوب ممرز شدید شماره 148 موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
8- دوست حسینی، کاظم، (1376) بررسی مقدماتی امکان استفاده از چوب گز در ساختن تخته خرده چوب، مجله منابع طبیعی ایران شماره 40
9- دوست حسینی، کاظم، 1380. فناوری تولید و کاربرد صفحات فشرده ی چوبی ، انتشارات دانشگاه تهران
10- دوست حسینی و روشنی (1368) ، بررسی استفاده از گونه تاج و صنوبر در ساخت تخته خرده چوب، پایان نامه کارشناسی ارشد
11- طبرسا، تقی، (1366) بررسی تأثیر رطوبت کیک خرده چوب، درجه حرارت و زمان پرس بر کیفیت تخته خرده چوب راش و پلیمریز اسیون رزین اوه- فرم آلدهید، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران
12- طبرسا، تقی و شیخ الملوکی ، 1380 ، بررسی امکان استفاده از پوست دانه آفتابگردان در صنعت تخته خرده چوب، مجله منابع طبیعی . در حال چاپ.
13- طبرسا، تقی و علائی، عباس (1380) بررسی استفاده از کلش برنج به صورت مخلوط با خرده چوب جنگلی در ساخت تخته خرده چوب، مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان 1380
14- طبرسا، تقی وید اللهی، صغری 1381، تأثیر جهت استقرار تراشد و شرایط پرس کردن بر کیفیت تخته تراشه از ضایعات روکش، مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی .
15- طبرسا، تقی، موحدی 1382 . بررسی تعیین مناسب ترین شرایط استفاده از مخلوط سر شاخه های بادام و صنوبردرچسبندگی داخلی تخته خرده چوب، فصلنامه علمی پژوهش وزارت جهاد کشاورزی ،جلد 16- شماره13
16- طبرسا و فارسی، (1383)، بررسی امکان ساخت تخته خرده چوب از مخلوط گونه های اکالیپتوس و پالونیا، پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
17- کارگر فرد،ابوالفضل و همکاران(1381)، بررسی امکان ساخت تخته خرده چوب از چوب تاغ وکاه گندم موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع ، مجله تحقیقات چوب و کاغذ
شماره 17.
18- کاشانی زاده، محسن (1368) بررسی کاربرد ضایعات روکش و تخته خرده چوب ، مجله منابع طبیعی ، شماره 42
19-Antvoan and Andreh- 1996-effect of press tempratuve on pavticle board.
20-Annual book of Astm standards, 2001, Volume 4-10
21-Boquillon,N.,ElbozG.,And U.Schonlald.2004.propertion of wheat straw particle Boards Bonded with diffrernt resin.G.wood scines.20..230-235
22-Hang .c,zhang,c.,zhay,D.,Umemura,K.,and s.kawai.upgrading of UF-bonded reer and wheat straw particle board.silane coupling.agent.wood 44..282-286
23-Heebink , B.G, w.f. lehman : f.V. Hefty – 1975- Reducing particle board pressing time , used for sev. Res . pap. Fpl- 180
24- Hesch, R, 1980. Annual plants as raw material for the particle board industry. Holz als Roh- und werkstoff
25- Kehr, and scholzel, s. 1908. studies on the pressuve diayram for the manufacture particle board . partz: Effect of chip moisture , mold closing time , and molding pressure on the sealing characteristics in the hot pressing of particle board usdA. Trans . l. fpl- 689
26- Kollman, f. 1957. Effect of moisture differences in chips before pressing on the properties of chip board. Hols als roh- und werkstoff vol 15, no. 1
27- kehr, E, and schoelzel , s. 1966- the in vestigation of pressing conditions in the manufacture of pavticle board usdc.
28- Kehv, E, scholel, s, 1962. Bayasse and other residues of annual plants as raw material for particle board Holz technologie 3 (3) :
 225-232.
29- lynam- 1959-compare within press cycle and press temperature.
30-lehman, w. f. r. l. Geimer and f. v .Hefty .1973. Factors affecting particle board pressing time: lnteraction with catalyst system. Usd A. for . serv. Res. Pap. Fpl. 208
31- Moslemi, A.A (1974) particle board volume : materials, volumes. Technology. Southern Illinois univ. press, carbonale, Iiinois.
32- srivastava: A.c. Gupta, R. 1990. feasibility of using trash and straw asa thermal in sulator . biological wastes. 33 (1) :63-65
33- Suchland, o. 1976. Beharior of a particle board mat during the press cyele. F. p. j. vol. 17. no.2
34- Turreda, l; d. 1983. Bagasse, wood and wood- bagasse particle board bonded with urea for maldehyde and ploy vinyle acetate/ isocyante adhesive. Taiwan sugar 20 (2) : 48-55
35- Troger, f: pinke. G 1988. manu facture of glued with polymetric diphenyl. methane. 4, 4di isocyanate gntaining jariavs proper tions of straw: 46 (10): 389-395
36- wang, s, Y and B. j. chen (2001) the flaks Alignment Efficiency and orthotro pic properties of oriented strand board, Holz froschony. 55 (2001)97-103

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 9:19 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله جلب اعتماد مشتری کلید موفقیت شماست word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله جلب اعتماد مشتری کلید موفقیت شماست word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله جلب اعتماد مشتری کلید موفقیت شماست word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله جلب اعتماد مشتری کلید موفقیت شماست word :

نیاز مشتری را بشناسید، با محصول یا خدماتی آن نیاز را به سرعت و به گونه‌ای حرفه‌ای برآورده سازید و این کار را بلافاصله به دیگران نیز یاد بدهید. خلاقیت و نوآوری را از یاد نبرید و برای هر کاری که می‌کنید دلیلی محکم و مشتری‌پسند داشته باشید. در این مقاله سعی دارم که به برخی پرسش‌های مشابه شما پاسخ بگویم.
در تهران و حدوداً در انتهای خیابان بهشتی (عباس‌آباد سابق) فروشگاهی است که در ده سال اخیر پارچه‌ای بر سر در مغازه‌اش آویخته است: «حراج! به علت تغییر شغل ;» آیا باور می‌کنید؟ آیا دیگر اعتماد می‌کنید؟ آیا این راهش است؟

ایجاد اطمینان در مشتریان احتمالی و جلب اعتماد آنان سخت‌ترین کار برای کسانی است که کالا یا خدماتی را برای عرضه در بازار دارند. می‌گویم سخت‌ترین کار است بخاطر آنکه پیش از هر اقدامی در خصوص آن، باید بسیار درباره آن فکر کرد و پس از تعیین استراتژی، تکنیک‌ها و تاکتیک‌هایی را آزمود و نهایتاً با برخورداری از یک ثبات رویه آن استراتژی را به اجرا گذاشت.
جلب اعتماد مشتری راههای مختلفی دارد و با توجه به نوع کالا یا خدماتی که ارائه می‌کنید، می توانید استراتژی‌های مختلفی را به کار برید. اما یک سری از کارها به نوع کالا یا خدماتی که ارائه می دهیم بستگی ندارد و به نوعی جزو اصول ایجاد اطمینان در مشتری و جلب اعتماد او به شمار می آید. در مقاله دیگری – که در همین بخش فارسی سایت آرشیو شده است برخی از آن اصول را برشمرده‌ام و بارها به این نیز اشاره کرده‌ام که بهترین کاسب‌های ما آن را به صورتی سنتی آموخته‌اند و خیلی سریع و حرفه‌ای به فرزندانشان این را آموخته‌اند و برای همین هم بسیار موفق بوده‌اند: اینترنت را به آنان بدهید و خواهید دید که ظرف چند هفته تجارت الکترونیک را هم رونق خواهند بخشید.

در این مقاله می خواهم تنها به یکی از راههای ایجاد اطمینان و جلب اعتماد مشتری بپردازم:

دلیل قانع کننده و مشتری پسند!
برای هر چیزی که به مشتری می‌گویید یک دلیل قانع‌کننده داشته باشید به طوری که مطمئن هستید که او حرف شما را باور می کند. برای اینکه شما پیش از اینکه بخواهید این استراتژی را در پیش بگیرید، لازم است که خیلی خوب درباره آن بیاندیشید و آن را از زوایای مختلف بسنجید و امتحان کنید. خودتان را جای مشتری بگذارید: «آیا خودم این حرف را باور می‌کنم؟» ببینید که بسادگی می‌توانید خودتان را و کلاه‌تان را قاضی کنید: «آیا من خودم این حرف را باور می‌کنم؟» با این شیوه، مطمئن باشید که اگر خودتان، حرف خودتان را باور کنید از هر لحاظ، مشتری شما نیز حرف شما را باور می‌کند و به این ترتیب شما یکی از راههای جلب اعتماد مشتری را آموخته‌اید. حال اجازه دهید که یک مثالی بیاورم: من فروشگاهی دارم که در آن می‌خواهم روی همه کالاهای آنالوگ، 50 درصد تخفیف بدهم و برای این کار تا پایان ماه مهلت گذاشته‌ام، – دلیل این کار کاملاً روشن است، همه‌ی کالاهایی را که ارائه می‌کنم دارند دیجیتال می‌شوند و من باید هرچه زودتر و بیشتر جلوی ضرر را بگیرم – اما از طرف دیگر می خواهم روی برخی از انواع دوربین‌های دیجیتال هم 50 درصد تخفیف بگذارم! در اینجا مشتری تعجب خواهد کرد و حس کنجکاوی‌اش به او می‌گوید لابد خراب از آب درآمده می‌خواهد از شرشان راحت شود یا اینکه از شما بپرسد چرا؟ به چه علت؟ چرا حالا؟ این مارک؟ و ;

در اینجاست که شما باید دلیل قانع کننده داشته باشید و اگر حرف و پاسخ بی ربط بدهید مطمئن باشید که اعتماد مشتری‌تان را برای همیشه از دست داده‌اید. اگر بگویید که برای تغییر شغل روی این نوع اجناس دیجیتالی تخفیف می دهید و بعد چنین تغییر شغلی هیچگاه رخ ندهد، چه اتفاقی می افتد؟ اما حالتی را در نظر بگیرید که شما حقیقتاً برای این تخفیف دلیل قانع کننده دارید، شما به مشتری می گویید: «می‌دانید؟ ما در چند ماه اخیر فروش خوبی نداشته‌ایم و باید بتوانیم اجاره مکان و حقوق بچه‌ها (کارکنان) را سر ماه و به موقع پرداخت کنیم و ; ببینید که اگر فروشگاه شما پیش فروشگاههای همسایه معروف به عدم پرداخت سر ماه و به موقع حقوق کارکنانش باشد، بار دیگر اعتماد مشتری‌تان را برای همیشه از دست داده‌اید و او دیگر از شما خرید نمی کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 9:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله سیاستهای ایران در تعیین نرخ ارز word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سیاستهای ایران در تعیین نرخ ارز word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سیاستهای ایران در تعیین نرخ ارز word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سیاستهای ایران در تعیین نرخ ارز word :

سیاستهای ایران در تعیین نرخ ارز
مقدمه
تعیین نرخ ارز در اقتصاد ایران همواره یکی از چالش‌های عمده سیاست‌گذاران اقتصاد کشور بوده است. تعیین نرخ ارز از یک طرف نقش موثری در تجارت خارجی کشور (اعم از صادرات و واردات و ورود و خروج سرمایه) و به تبع آن تنظیم و تعدیل تراز تجاری و تراز پرداخت‌های کشور دارد و از طرف دیگر، از نقش موثری در تعیین تولید داخلی، میزان اشتغال و سطح عمومی قیمت‌ها برخوردار است.
در واقع هر نوع تغییری در نرخ ارز، مجموعه‌ای از تغییرات متفاوت و حتی متضادی را در بخش خارجی و داخلی اقتصاد به همراه دارد که برآیند آن می‌تواند عملکرد اقتصاد کشور را تحت‌تاثیر مثبت یا منفی قرار دهد؛ بنابراین با توجه به نقش ویژه تعیین نرخ ارز در تعیین عملکرد اقتصاد ایران، سیاست ارزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و اشتباه در این مسیر می‌تواند به ایجاد هزینه‌های بزرگی برای اقتصاد ایران بینجامد. مقاله حاضر به بررسی تغییرات نرخ ارز، علل و پیامدهای تغییر نرخ ارز و در نهایت سیاست ارزی مناسب جهت تعیین نرخ ارز می‌پردازد.

سیر تاریخی نرخ ارز در دوران پس از جنگ
نظام ارزی در اقتصاد ایران تا سال 1380، حداقل یک نظام ارزی دونرخی شامل یک نرخ ارز رسمی ثابت و یک نرخ ارز غیر‌رسمی (بازار آزاد) به صورت شناور مدیریت شده بوده است، اما با اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز، از سال1381، نظام ارزی ایران به نظام ارزی تک‌نرخی شناور مدیریت شده تغییر یافت. سیر تاریخی نرخ ارز در اقتصاد ایران در نمودار(صفحه29) نشان داده شده است. نرخ اسمی ارز در بازار آزاد در دوره پس از جنگ، از یک سیر صعودی برخوردار است

؛ به نحوی که از محدوده کمتر از 2000 ریال در سال 1369، به فراتر از 10000 ریال در سال 1389؛ یعنی بیش از 5 برابر می‌رسد. در همین دوره نرخ رسمی ارز دو بار در سال‌های 1371 و 1381 به صورت جهشی تعدیل شده است؛ به نحوی که هر بار شکاف گسترده بین نرخ ارز رسمی و غیررسمی را پر نموده است، اما از سال 1381، نظام ارزی به یک نظام ارز تک نرخی شناور مدیریت شده بدل می‌شود، به طوری که ا

تلاف میان نرخ ارز رسمی و غیررسمی تقریبا ناچیز است.
باید توجه داشت که مانند عموم متغیرهای اقتصادی که میزان واقعی آنها از اهمیت برخوردار است، در مورد ارز نیز مساله اصلی نرخ واقعی ارز است. نرخ واقعی ارز، از
حاصل ضرب نرخ اسمی ارز و نسبت قیمت‌های خارجی به داخلی به دست می‌آید؛ بنابراین، افزایش قیمت‌های داخلی به خارجی، به معنای کاهش نرخ واقعی ارز است. از آنجا که در دوره پس از جنگ، نرخ تورم داخلی عموما بسیار بیشتر از نرخ تورم خارجی بوده، روند نرخ واقعی ارز، کاملا متفاوت از روند نرخ اسمی ارز بوده است. با پایان یافتن جنگ و بهبود درآمدهای نفتی، نرخ واقعی ارز در بازار آزاد از سال 1369 تا اواسط 1372، طی یک روند نزولی از محدوده 15000 ریال تا 10000 ریال کاهش می‌یابد. پس از آن با توجه به پیامدهای منفی سیاست‌های تعدیل اقتصادی، نرخ ارز با نوسانات ناگهانی و موقتی مواجه می‌شود و در ابتدای سال 1374 به 16000 واحد جهش می‌نماید. پس از آن نرخ ارز ابتدا طی یک روند کاهشی به محدوده 11000 در اواسط سال 1377 می‌رسد و بعد از آن مجددا روند صعودی به خود گرفته و به 16000 واحد در اواسط سال 1387 می‌رسد، اما از نیمه دوم سال 1378، نرخ واقعی ارز روند نزولی خود را آغاز کرد و با کاهش پیوسته و مداوم، از 16000 واحد به محدوده 5000 واحد در سال 1389 می‌رسد. در واقع در طول تقریبا یک دهه، نرخ واقعی ارز بیش از 65 درصد کاهش می‌یابد.
عوامل اصلی تغییر نرخ ارز
جهت بررسی عوامل اصلی تغییر نرخ ارز در اقتصاد ایران، ابتدا باید ساختار بازار ارز را مورد بررسی قرار دهیم. در بازار ارز ایران، دولت نقش مهم و مسلط را بازی می‌کند. از یک طرف به واسطه درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت، دولت بزرگ‌ترین عرضه‌کننده ارز در بازار ارز است. از طرف دیگر دولت به عنوان یک واردکننده بزرگ، متقاضی عمده در بازار ارز نیز می‌باشد. با توجه به نقش عمده دولت در بازار ارز، درآمدهای نفتی و سیاست‌های ارزی دولت به عنوان دو عامل بسیار مهم،

روند تغییرات نرخ ارز را رقم می‌زند. البته باید توجه داشت که قدرت مانور سیاست‌های ارزی دولت، تا حد بالایی به وضعیت درآمدهای نفتی وابسته است. در واقع زمانی که درآمدهای نفتی در سطح بالایی قرار دارد و ذخایر ارزی انباشت شده است، دولت از نقش مسلط در بازار ارز برخوردار است و می‌تواند با تغییر عرضه ارز، نرخ ارز را کنترل نماید؛ بنابراین در شرایط رونق بازار نفت، عموما نرخ واقعی ارز به دلیل افزایش عرضه ارز از سوی دولت، کاهش می‌یابد، اما زمانی که درآمدهای نفتی و به تبع آن ذخایر ارزی کاهش می‌یابد، قدرت مانور دولت برای عرضه ارز و کنترل نرخ ارز کاهش می‌یابد و در نتیجه نرخ واقعی ارز در چنین دوره‌هایی افزایش خواهد یافت. به علاوه دولت می‌تواند با انباشت ذخایر ارزی در دوره رونق نفتی، تا حدی از کاهش عرضه ارز به بازار در دوره رکود نفتی جلوگیری نماید. برای مثال پس از بحران مالی جهانی در سال 1387 و کاهش شدید درآمدهای نفتی، این ذخایر ارزی انباشت شده در دوره رونق نفتی بود که قدرت مانور دولت و بانک مرکزی را برای

 

 

 

 

 

 

کنترل نرخ ارز حفظ نمود، اما در دوره‌هایی مانند دهه شصت و دهه هفتاد که درآمد نفتی در سطح بالایی نبوده و ذخایر ارز

 

 

ی نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده‌اند، قدرت مانور دولت برای کنترل نرخ ارز بسیار پایین بوده است؛ بنابراین در مجموع

 

، میزان درآمدهای نفتی و سیاست‌های دولت و بانک مرکزی در مدیریت ذخایر ارزی، نقش مسلط را در تعیین نرخ ارز در اقتصاد ایران ایفا می‌نماید.

پیامدهای تغییر نرخ ارز برای عملکرد اقتصادی
الف) اثر تغییر نرخ ارز بر تراز تجاری
تغییر نرخ ارز از طریق تغییر صادرات و واردات، بر تراز تجاری کشور تاثیرگذار است. از یک طرف تغییر نرخ واقعی ارز، قدرت رقابتی صادرکنندگان در برابر رقبای خارجی در بازارهای بین‌المللی را تغییر می‌دهد. افزایش نرخ واقعی ارز، قیمت کالاها و خدمات صادراتی تولیدکنندگان داخلی را نسبت به قیمت‌های جهانی کاهش داده و در نتیجه بر قدرت رقابتی تولیدکنندگان داخلی در بازارهای جهانی می‌افزاید و در نهایت منجر به افزایش صادرات کشور خواهد شد. در مقابل کاهش نرخ واقعی ارز، از مسیر کاهش قدرت رقابتی صادرکنندگان در برابر رقبای خارجی‌شان، به کاهش صادرات کشور می‌انجامد. از طرف دیگر افزایش نرخ واقعی ارز، قیمت کالاها و خدمات وارداتی را افزایش داده و در نتیجه منجر به کاهش واردات کشور خواهد شد. در مقابل کاهش نرخ واقعی ارز، به افزایش واردات کشور می‌انجامد؛ بنابراین در مجموع، افزایش نرخ واقعی ارز از طریق افزایش صادرات و کاهش واردات، به بهبود تراز تجاری کشور می‌انجامد و در مقابل کاهش نرخ واقعی ارز به تضعیف تراز تجاری منجر خواهد شد. گسترش سریع واردات در مقابل صادرات (غیرنفتی) و تضعیف تراز تجاری (غیر نفتی) در دهه هشتاد، نشانه آشکاری از اثر کاهش نرخ واقعی ارز بر تراز تجاری کشور می‌باشد.
ب) اثر تغییر نرخ ارز بر تولید و اشتغال

تغییر نرخ ارز از مسیرهای متفاوت، اثرات متضادی را بر تولید باقی می‌گذارد که برآیند این اثرات، بیانگر اثر خالص تغییر نرخ ارز بر تولید و اشتغال است. اثر تغییر نرخ واقعی ارز بر تولید از دو مسیر آشکار می‌شود: یکی از مسیر میزان استفاده از ظرفیت تولیدی موجود و دیگری از مسیر میزان سرمایه‌گذاری و ایجاد ظرفیت‌های تولیدی جدید.
کاهش نرخ واقعی ارز، از طریق افزایش قیمت کالاهای صادراتی و کاهش قیمت کالاهای وارداتی، تقاضای کل اقتصاد را به سمت تقاضا برای کالاها و خدمات خارجی انتقال می‌دهد. در واقع کاهش نرخ ارز، تقاضای کالاهای تول

ید داخل را چه در بازار داخلی و چه در بازار خارجی کاهش می‌دهد. کاهش تقاضا برای تولیدات داخلی، منجر به عدم‌استفاده کامل از ظرفیت تولیدی موجود خواهد شد؛ بنابراین تولید داخلی از مسیر کاهش نرخ واقعی ارز و عاطل ماندن بخشی از ظرفیت تولید، تحت‌تاثیر منفی قرار گرفته و تضعیف می‌شود. روشن است که به تبع کاهش تولید، اشتغال نیز کاهش خواهد یافت. در مقابل افزایش نرخ ارز، موجب افزایش تقاضای تولیدات داخلی هم در بازار داخلی و هم در بازار خارجی و به تبع آن استفاده کامل از ظرفیت‌های تولید موجود می‌شود و اثر مثبت بر تولید و اشتغال خواهد داشت.

علاوه بر استفاده از ظرفیت تولیدی موجود، ایجاد ظرفیت‌های جدید از طریق سرمایه‌گذاری نیز یک مسیر مهم در اثرگذاری تغییرات نرخ ارز بر تولید است؛ بنابراین سوال مهم در این زمینه این است که تغییر نرخ ارز چه تاثیری بر سرمایه‌گذاری خواهد داشت؟ تغییرات نرخ ارز دو اثر متضاد بر بازدهی سرمایه‌گذاری (به طور عمومی سود تولیدکنندگان داخلی) از مسیر تغییر قیمت‌های باز

ار داخلی، قیمت‌های بازارهای صادراتی و قیمت کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای وارداتی بر جای می‌گذارد.
کاهش نرخ ارز از طریق کاهش قیمت کالاهای وارداتی و افزایش قیمت کالاهای صادراتی، قدرت رقابتی تولیدکنندگان داخلی در برابر رقبای خارجی را هم در بازارهای داخلی و هم در بازارهای خارجی، کاهش داده و در نتیجه اثر

منفی بر میزان درآمد و بازدهی سرمایه‌گذاری در داخل بر جای می‌گذارد. در نقطه مقابل، کاهش نرخ ارز، قیمت کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای وارداتی را به طور مستقیم کاهش داده و در نتیجه با کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، موجبات افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری و به دنبال آن افزایش سرمایه‌گذاری را فراهم خواهد نمود؛ بنابراین در مجموع برآیند این دو اثر متضاد، اثر خالص تغییر نرخ ارز بر سرمایه‌گذاری را روشن خواهد کرد. با وجود اینکه میزان تاثیرپذیری صنایع مختلف از تغییر نرخ ارز متفاوت است، اما به نظر می‌رسد که در مجموع در کوتاه‌مدت، اثر مثبت کاهش نرخ ارز بر اثر منفی آن بر سرمایه‌گذاری غالب باشد، اما در بلندمدت احتمالا اثر منفی کاه

ش نرخ ارز غالب خواهد شد.
بنابراین در مجموع کاهش نرخ واقعی ارز در کوتاه‌مدت، از مسیر کاهش استفاده از ظرفیت‌های موجود بر تولید اثر منفی داشته، اما از مسیر افزایش ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید، اثر مثبتی را باقی می‌گذارد، اما در بلندمدت، کاهش نرخ واقعی ارز هم از مسیر کاهش استفاده از ظرفیت‌های موجود و هم از مسیر کاهش ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید، موجب تضعیف تولید و اشتغال داخلی می‌شود. کاهش قابل‌توجه نرخ واقعی ارز، رویدادی است که در دهه هشتاد به صورت آشکاری اتفاق افتاده است و در نتیجه آن، تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابتی خود نسبت به رقبای خارجی را در بازارهای داخلی و خارجی از دست داده و موجب تضعیف تولید ملی شده است.
ج) اثر تغییر نرخ ارز بر تورم
یک تحلیل عامیانه از تاثیر تغییرات نرخ ارز بر نرخ تورم که مورد پسند بسیاری سیاستمداران نیز می‌باشد، این است که افزایش نرخ ارز به عنوان یکی از عوامل ایجاد تورم شناخته می‌شود. بر اساس این دیدگاه، افزایش نرخ ارز موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی می‌شود؛ این کالاهای وارداتی یا کالاهای مصرفی هستند که افزایش قیمت آنها به طور مستقیم تورم را افزایش می‌دهد یا کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای هستند که افزایش قیمت آنها از طریق افزایش هزینه‌های تولید بر تورم اثر می‌گذارند، اما چنین تحلیلی از اثر تغییر نرخ ارز بر تورم با واقعیت‌های اقتصادی مطابقت ندارد. برای بررسی این موضوع، از یک طرف باید به علت افزایش نرخ ارز و از طرف دیگر به تفکیک اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت تغییر نرخ ارز بر تورم توجه داشته باشیم. زمانی که به دلیل افزایش حجم پول، سطح عمومی قیمت‌ها در حل افزایش است، نرخ ارز نیز به طور طبیعی به صورت کمابیش متناسب با سطح عمومی قیمت‌ها افزایش

خواهد یافت (البته به شرط ثبات سایر شرایط به خصوص میزان درآمدهای نفتی). در این شرایط، افزایش نرخ اسمی ارز خود معلول تورم است و این افزایش نرخ صرفا اسمی است و نرخ واقعی ارز ثابت باقی خواهد ماند، اما اگر به دلیل بروز رخدادهای واقعی در بازار ارز مانند کاهش درآمدهای نفتی، نرخ ارز فراتر از نرخ تورم افزایش یابد (افزایش نرخ واقعی ارز)، آنگاه این افزایش می‌تواند از مسیر افزایش قیمت کالاهای وارداتی بر نرخ تورم اثرگذار باشد. البته باید توجه داشت که این اثر بر تورم صرفا موقتی است؛ چر

اکه نرخ واقعی ارز نمی‌تواند به صورت مداوم و پی در پی افزایش یابد و در نتیجه افزایش نرخ واقعی ارز تقریبا اثری بر نرخ تورم در بلندمدت نخ

واهد داشت. در عین حال باید توجه داشت که اگر در شرایط تورمی، دولت نرخ اسمی ارز را به صورت دستوری تثبیت نماید، در این صورت نرخ واقعی ارز کاهش یافته و این کاهش نرخ واقعی ارز در کوتاه‌مدت و تا زمانی که تداوم یابد، اثر اندکی بر کاهش تورم خواهد داشت، اما روشن است که این تثبیت نرخ ارز، به دلیل افزایش روزافزون تقاضا برای ارز و کمبود منابع ارزی، قابل‌دوام نیست و دولت در نهایت مجبور خواهد شد که اقدام به افزایش یک باره نرخ ارز نماید. در نتیجه این تعدیل ناگهانی، تورم در کوتاه‌مدت افزایش قابل‌توجهی خواهد داشت، به نحوی که اثر کاهش تورم در دوره قبل از آن را خنثی خواهد نمود. نمونه بارز این اتفاق در سال 1373 و 1374 در اقتصاد ایران روی داد. علاوه بر این در صورتی که تعیین دستوری نرخ ارز پایین‌تر از نرخ تعادلی بازار تداوم یابد، از طریق تضعیف تولید و کاهش نرخ رشد اقتصادی، اثر مثبتی بر

نرخ تورم خواهد داشت.
بر این اساس روشن است که افزایش نرخ اسمی ارز همراه با سطح عمومی قیمت‌ها به نحوی که نرخ واقعی ارز ثابت بماند، عامل ایجاد تورم در اقتصاد کشور نیست؛ بنابراین سیاست‌گذاران اقتصادی باید توجه داشته باشند که کاهش نرخ واقعی ارز، یک ابزار مناسب برای کنترل و مهار نرخ تورم به صورت پایدار نیست. واقعیت‌های تجربی اقتصاد ایران در دهه هشتاد که طی آن نرخ واقعی ارز کاهش یافته، اما نرخ تورم در سطح بالایی باقی ماند، این امر را تایید می‌کند که نرخ ارز ابزار موثری برای کنترل و مهار تورم نیست.
چارچوب مناسب سیاست ارزی برای تعیین نرخ ارز
با توجه به نقش موثر تعیین نرخ ارز در عملکرد اقتصاد ایران از جمله تعدیل و تنظیم تراز تجاری و تراز پرداخت‌ها، حفظ قدرت رقابتی اقتصاد کشور، حفظ توان تولیدی و گسترش اشتغال و کاهش بیکاری، ضرورت مدیریت و تعیین نرخ ارز در چارچوب یک سیاست ارزی مناسب روشن می‌شود. در مدیریت نرخ ارز، مجموعه مسائل مهمی باید مدنظر قرار گیرد:
الف) در مدیریت نرخ ارز، توجه همزمان به نرخ ارز اسمی و نرخ ارز واقعی یک ضرورت است. نرخ ارز واقعی، نرخ ارز اسمی را با توجه به تغییرات سطح عمومی قیمت‌های داخلی و خارجی تعدیل می‌نماید؛ بنابراین تاکید بر نرخ ارز اسمی در شرایط تورمی که قیمت‌های داخلی با سرعت بیشتری نسبت به قیمت‌های خارجی افزایش می‌یابد، می‌تواند موجب انحراف در مدیریت نرخ ارز و ایجاد عدم‌تعادل در بخش داخلی و خارجی اقتصاد گردد.
ب) مساله مهم دیگر در مدیریت و تعیین نرخ ارز، اهداف سیاست‌گذاران اقتصادی است. در واقع اهداف سیاست ارزی، نقشی تعیین در نحوه مدیریت نرخ ارز دارد. برای مثال اگر سیاست‌گذاران اقتصادی نرخ ارز را به عنوان یک ابزار کنترل تورم مورد هدف قرار دهند، طبیعی است که کنترل و تثبیت نرخ ارز اسمی و افزایش واردات را در دستور کار قرار خواهند داد، اما در مقابل اگر سیاست‌گذاران اقتصادی افزایش تولید و بهبود تراز تجاری و تراز پرداخت‌ها را مورد هدف قرار دهند، بر افزایش نرخ ارز اسمی تاکید خواهند نمود؛ بنابراین اهداف مورد نظر در سیاستگذاری نرخ ارز، نقش قابل‌توجهی در مدیریت و تعیین نرخ ارز ایفا می‌نماید، اما مساله مهم این است که اهداف سیاست ارزی باید به نحوی تنظیم شود که اولا سیاست ارزی را در سازگاری با سایر سیاست‌های اقتصاد کلان قرار دهد، دوم اینکه س

یاست‌های ارزی به صورتی پایدار قابل‌دوام باشد، سوم اینکه سیاست ارزی باید با توجه به توانایی‌های واقعی سیاست ارزی اعمال شود و در نهایت اینکه سیاست ارزی موجبات ایجاد عدم‌تعادل در اقتصاد کلان در بخش داخلی و خارجی را فراهم نکند.
ج) تفکیک نرخ تعادلی ارز از نرخ بهینه ارز
در مدیریت نرخ ارز و اعمال سیاست ارزی باید میان نرخ تعادلی ارز و نرخ بهینه ارز تفکیک قائل شد. نرخ ارز تعادلی به این معنا است که میزان عرضه و تقاضای ارز در بازار ارز برابر بوده و نرخ ارز به صورت دستوری تعیین نشده باشد. بر این اساس به وضوح روشن است که از زمان اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز در دولت اصلاحات تاکنون، نرخ ارز در اقتصاد ایران همیشه حول و حوش نرخ ارز تعادلی بازار ارز حرکت کرده است. شاهد این مدعا، برابری تقریبی نرخ ارز رسمی و نرخ ارز غیر‌رسمی موجود در بازار ارز است. در واقع اگر دولت و بانک مرکزی در حال حاضر به صورت دستوری نرخ ارز را در حدود 1050 تومان نگه می‌داشت، بازار ارز در این نرخ، با مازاد تقاضا مواجه می‌شد و در نتیجه شکاف قابل‌توجهی میان نرخ رسمی و غیر‌رسمی به وجود می‌آمد و نرخ ارز در بازار غیر‌رسمی، بسیار فراتر از 1050 تومان می‌رفت،

پدیده‌ای که پیش از یکسان‌سازی نرخ ارز در اقتصاد ایران، پدیده‌ای همیشگی بود.
اما مساله مهم این است که آیا نرخ تعادلی ارز، در عین حال نرخ بهینه ارز هم هست؟ اگر عرضه عمده ارز در اقتصاد ایران مانند بسیاری از کشورهای جهان متکی بر درآمدهای ناشی از صادرات غیرنفتی بود، آنگاه نرخ‌های ارز تعادلی ناشی از عرضه و تقاضای ارز، به طور طبیعی، نرخ بهینه ارز نیز م

 

ی‌بود، اما واقعیت این است که اقتصاد ایران ظرفیت هضم و جذب میلیاردها دلار درآمد نفتی را بدون تحمل تاوان سنگین در بخش غیرنفتی اقتصاد ندارد. در واقع دولت و بانک مرکزی می‌توانند تمامی درآمدهای سرشار نفتی را به بازار سرازیر نمایند و از اینکه نرخ‌های تعادلی ارز پایین و پایین‌تر می‌آیند، خرسند باشند، اما تبعات این امر ج

ز هدر دادن منابع ارزی کشور و تضعیف تولید داخلی، چیزی نیست. بر این اساس، روشن است که با وجود درآمدهای بزرگ و برون‌زای نفت، رویکرد تعادلی در تعیین نرخ ارز، رویکرد بهینه‌ای در تعیین نرخ ارز در ایران نیست. در واقع آنچه از سیاست‌گذاران اقتصادی انتظار می‌رود، صرفا تعیین نرخ ارز به صورت تعادلی نیست، بلکه مساله اصلی تعیین نرخ بهینه ارز برای اقتصاد ایران و هدایت نرخ ارز تعادلی به سوی نرخ بهینه ارز است. در حال حاضر نرخ واقعی ارز در طول دهه گذشته به طور مداوم کاهش یافته است که نتیجه آن افزایش مداوم واردات، تضعیف صادرات و تضعیف تولید و اشتغال بوده است. اگر چه نرخ ارز موجود در اقتصاد کشور، یک نرخ ارز تعادلی است، اما این نرخ ارز با توجه به شرایط اقتصاد ایران به وضوح و آشکار برای اقتصاد کشور غیر‌بهینه است. به خصوص اینکه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها که موجب جهش قیمت‌های داخلی به قیمت‌های خارجی می‌شود، شرایط را از آنچه هست، بدتر می‌کند. نرخ بهینه ارز در اقتصاد ایران، نرخ ارزی است که از یک طرف قدرت رقابتی اقتصاد کشور در بازارهای بین‌المللی حفظ کرده و شکاف گسترده میان صادرات غیرنفتی و واردات که منجر به بروز کسری بزرگ تراز تجاری (غیرنفتی) شده است و نیز خروج سرمایه را کاهش دهد و از طرف دیگر قدرت رقابتی تولیدکنندگان در اقتصاد داخلی را در برابر رقبای خارجی و سیل واردات کالاهای آنان حفظ نماید و به تبع آن موجب رونق امر تولید و کاهش بیکاری شود.
د) تعیین نرخ ارز متناسب با شرایط اقتصاد ایران

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   126   127   128   129   130   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ