
مقاله تعریف شبکه جهانی اینترنت internet word دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تعریف شبکه جهانی اینترنت internet word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تعریف شبکه جهانی اینترنت internet word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تعریف شبکه جهانی اینترنت internet word :
آشنایی با مبانی ؛ مفاهیم و تعریف اینترنت
( قسمت اول)
همه ما بااینترنت سر و کار داریم. اما اینترنت چیست ؛ شبکه جهانی اینترنت internet چگونه کار میکند؟ چه اجزایی دارد و مهمتر این که به چه کسی تعلق دارد؟ پشت صحنه این مجموعه عظیم چگونه است؟
در سلسله گفتار با نام اینترنت چیست ؛ در قسمتهای مختلف به با تعریف و تبین شبکه جهانی اینترنت به مبانی و مفاهیم و ساختار آن بپردازیم تا کامل بدانیم هنگامی که با یک کامپیوتر ( رایانه ) شخصی با تلفن به شبکه اینترنت متصل می شویم و آدرس وبسایت بانک مقالات فن آوری اطلاعات وارتباطات یزد فاوا را درج می کنیم و آن را روی مرورگر خود مشاهده می کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد یا اینکه واژه وب یا WWW در اصل چیست تا در آینده در درک مفاهیم فنی در حوزه فن آوری اطلاعات و ارتباطات راحتتر عمل کنیم
تعریف شبکه جهانی اینترنت internet چیست ؛ به چه معنایی است
شاید جواب به این سوال که تعریف اینترنت چیست کمی مشکل باشد ؛ ابتدا باید مفهوم شبکه Network را بداینم که سعی می کنیم در چند گام تعاریف متفاوتی را ارایه دهیم تا در مجموع به یک پیش فرض از ساختار اینترنت دست یابیم
گام اول : تعریف شبکه جهانی اینترنت internet
اینترنت مجموعهای جهانی از شبکههای بزرگ و کوچک است که به هم پیوستهاند و نام اینترنت (شبکههای در هم تنیده) از همین مجموعه گرفته شده است.
اینترنت از مجموعه ای شبکه کامپیوتری بزرگ ، کوچک تشکیل شده است .شبکه های فوق با روش های متفاوتی بیکدیگر متصل و موجودیت واحدی با نام “اینترنت ” را بوجود آورده اند. نام در نظر گرفته شده برای شبکه فوق از ترکیب واژه های ” Inter connected ” و ” Net work ” انتخاب شده است . که معنی اصل آن شبکه های بهم مرتبط فرض می شود.
گام دوم :شبکه کامپیوتری network چیست ؟
در تعریف اینترنت به واژه شبکه کامپیوتری برخوردیم ؛ برای درک مفهوم به مبحث شبکه نیم نگاهی خواهیم داشت .
یک شبکه کامپیوتری networking شامل دو یا چندین کامپیوتر وابزارهای جانبی مثل چاپگرها، اسکنرها ومانند اینها هستند که بطور مستقیم بمنظور استفاده مشترک از سخت افزار ونرم افزار، منابع اطلاعاتی ابزارهای متصل ایجاده شده است توجه داشته باشید که به تمامی تجهیزات سخت افزاری ونرم افزاری موجود در شبکه منبع (Source) گویند.
شبکه از نظر ساختاری و همچین نوع تجهیزات ارتباطی ؛ گستره جغرافیایی گونه های مختلف است . اما در یک تعریف ساده فنی ؛ می توان گفت اگر دو کامپیوتر را به وسیله ابزارها ارتباطی مانند سیم بهم متصل کنیم بگونه ای که کاربران هر کامپیوتر بتوانند به راحتی اطلاعات و داده بین در کامپیوتر رد و بدل کنند دارای یک شبکه کامپیوتری یا همان Net هستیم .
هر شبکه اساسا از سه بخش ذیل تشکیل می شود[3]:
ابزارهایی که به پیکربندی اصلی شبکه متصل می شوند بعنوان مثال : کامپیوتر ها ، چاپگرها، هاب ها ” Hubs ” سیم ها ، کابل ها وسایر رسانه هایی که برای اتصال ابزارهای شبکه استفاده می شوند.
سازگار کننده ها” Adaptor”]4] : که بعنوان اتصال کابل ها به کامپیوتر هستند . اهمیت آنها در این است که بدون وجود آنها شبکه تنها شامل چند کامپیوتر بدون ارتباط موازی است که قادر به سهیم شدن منابع یکدیگر نیستند . عملکرد سازگارکننده در این است که به دریافت وترجمه سیگنال ها ی درون داد از شبکه از جانب یک ایستگاه کاری وترجمه وارسال برون داد به کل شبکه می پردازد.
گام سوم : اینترنت شبکه ای از شبکه ها
این نکته در مورد شبکه ها جالب توجه است ؛ ممکن است دو یا چند شبکه را بهم متصل کنیم که مجموع این دو یا چند شبکه یک شبکه جدید را تشکیل می دهد .
اینترنت شبکه کامپیوتری مشتمل بر هزاران یا میلیونها کامپیوتراست؛ در نگاه دیگر اینترنت شبکه ای متشکل از شبکه های مختلف در جهان است که با استانداردهایی در حوزه های ارتباطی بهم متصل شده و تبادل اطلاعات می کنند
گام چهارم از تعریف شبکه جهانی اینترنت ، بزرگترین سامانهای بشر
اینترنت (The Internet) را باید بزرگترین سامانهای دانست که تا کنون به دست انسان طرّاحی، مهندسی و اجرا گردیدهاست. این شبکه عظیم جهانی، در ابتدا، با انگیزه همکاری، دسترسی چند سویه به منابع و مهارتهای محاسباتی، و امکانپذیری کار در زمینههای بینرشتهای (interdisciplinary) علوم و مهندسی شروع شد در اواخر سال 1960 میلادی پروژه اینترنت کلید خورد . تنها از اواسط دهه 1990 است که اینترنت به صورت یک شبکه همگانی public و جهانی ( تار عنکبوتی ) world wide درآمدهاست. وابسته شدن تمامی فعّالیّتهای بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز دوران تاریخی نوینی در عرصههای گوناگون علوم، فنآوری و به خصوص در نحوه تفکّر انسان دارد.
گام پنجم تاریخچه و فلسفه پیدایش اینترنت :
اینترنت، در ساده ترین تعریف، عبارتست از کامپیوترهایی که در سراسر دنیا به هم متصل هستند، شبکه ای که این کامپیوترها متفاوت را با متد؛ استاندارد و پروتکل ( شیوه کاری ) مختلف انتقال اطلاعات را به یکدیگر متصل می سازد.
تاریخچه اینترنت به دهه 1960می رسد پس از جنگ جهانی دوم و احساس نیاز وزارت دفاع آمریکا برای داشتن شبکه ای سریع و هماهنگ و قابل اطمینان که از هر نقطه آمریکا بتواند ارتباطات لازمه را فراهم نماید، این پروژه که آرپانت(ARPAnet ) نامیده شد طرح مشترکی بود بین چندین دانشگاه بزرگ آمریکا، آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته( Advanced Research Project Agency ) و وزارت دفاع امریکا ، و توانست شبکه بسیار بزرگی را جهت اتصال کامپیوتر های این مراکز بوجود آورد.
منشاء اینترنت را می توان در سالهای جنگ سرد یافت، زمانی که احتمال شروع یک جنگ هسته ای بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی کاملا وجود داشت. در آن سالها وزارت دفاع آمریکا بدنبال یک سیستم مخابراتی بود که بتواند حتی در مقابل ضربات یک جنگ اتمی دوام آورد و از هم نپاشد.
این پروژه که Arpanet نام گرفت، در سال 1968 شروع شد. این شبکه در اولین قدم (محکم) خود چهار کامپیوتر را در نقاط مختلف آمریکا به هم متصل کرد. خوب، این اقدام در آن سال ها بسیار فوق العاده بود .
بزودی معلوم شد که چنین شبکه ای بطور بالقوه دارای توانائیهای بسیار بیشتری از آنچه مسئولان وزارت دفاع در تصور داشتند، است. تبادل اطلاعات علمی و مهندسی از این نمونه بود.
همچنین معلوم شد که یک شبکه واحد هرگز نمی تواند به هدفی که برای آن در نظر گرفته شده بود (توانایی مقاومت در مقابل ضربه هسته ای) دست یابد. به جای آن تصمیم گرفته شد تا شبکه های موجود به هم متصل شوند و به عبارت دیگر شبکه ای از شبکه ها ساخت شود. نام اینترنت هم از همین جا نشات گرفت. اینترنت اولیه فقط دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را به هم متصل می کرد و چون تحت کنترل دولت قرار داشت افراد و شرکتهای خصوصی راهی به آن نداشتند.
این وضع تا سال 1991 ادامه داشت، اما از این تاریخ اوضاع بسرعت دگرگون شد. در این سال بنیاد ملی علوم (NSF)، که بزرگترین تامین کننده مالی اینترنت بود، سرمایه خود را از آن خارج کرد و اینترنت را بر روی شرکتهای تجاری گشود. و بزودی سیل خروشانی ، که امروز آنرا می شناسیم تبدیل شد، و شروع این رشد انفجاری با شبکه تارعنکبوتی جهانی (وب) همراه بود.
اینترنت یک چیز مستقل نیست که دیگران کامپیوترهایشان را به آن متصل کنند. بلکه اینترنت خود حاصل بهم پیوستن این کامپیوترهاست. در واقع وقتی به کامپیوترهای یک سرویس دهنده اینترنت (ISP) متصل می شوید، کامپیوتر شما هم جزئی از اینترنت می شود.
اینترنت به انواع بسیار گوناگونی از سرویس های مخابراتی، از خطوط ساده تلفنی گرفته تا کابل های نوری پر سرعت و کانال های ماهواره ای، متکی است. اگر این کانال های مخابراتی را بزرگراه اینترنت بدانیم، مسیریاب ها (routers ) کامپیوترهایی که بر انتقال اطلاعات بین نقاط مختلف نظارت می کنند، پلیس های راهنمایی آن هستند.
گام ششم : گردانندگان شبکه اینترنت
اینترنت فعالیت اولیه خود را از سال 1969 و با چهار دستگاه کامپیوتر میزبان ( host ) آغاز و پس از رشد باورنکردنی خود ، تعداد کامپیوترهای میزبان در شبکه به بیش از ده ها میلیون دستگاه رسیده است
اینترنت به هیچ سازمان و یا موسسه خاصی در جهان تعلق ندارد. عدم تعلق اینترنت به یک سازمان ویا موسسه بمنزله عدم وجود سازمانها و انجمن های مربوطه برای استانداردسازی نیست .یکی از این نوع انجمن ها، “انجمن اینترنت ” است که در سال 1992 با هدف تبین سیاست ها و پروتکل های مورد نظر جهت اتصال به شبکه تاسیس شده است.
اینترنت کارش را سال 1969 با چهار هسته یا سیستم کامپیوتری میزبان شروع کرد اما امروز میلیونها مورد از آنها در سراسر جهان وجود دارند . اینترنت به فردی یا سازمانی یا کشور خاص تعلق ندارد ؛ البته شاید بتوان گفت ؛ زیرساختار و تجهیزات اصلی راهبری و مدیریت شبکه جهانی اینترنت در کشور ایالات متحده آمریکا است و موسسات غیر انتفاعی که مدیریت اینترنت را برعهده دارند نیز متعلق به کشور ایالات متحده آمریکا هستند .دلیل این موضوع شاید به تاریخچه پیدایش شبکه جهانی اینترنت مربوط باشد.
ین که گفته میشود اینترنت صاحب ندارد بدان معنا نیست که هیچ کس بر آن نظارت ندارد. یک موسسه غیرانتفاعی به نام انجمن اینترنت (Internet Society) که در سال 1992 تشکیل شده است مسئول نظارت بر آن است و مراقب است که پروتکلها و قوانینی که در مورد اینترنت تصویب شدهاند، در سراسر جهان اجرا شوند.
گام هفتم : نمایی کلی از شبکه اینترنت ؛ سلسله مراتب شبکه جهانی اینترنت
هر کامپیوتری که به شبکه اینترنت متصل می گردد ، بخشی از شبکه تلقی می گردد. مثلا” می توان با استفاده از تلفن ( منزل ) به یک مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنت ( ISP ) متصل و از اینترنت استفاده کرد. در چنین حالتی کامپیوتر مورد نظر بعنوان بخشی از شبکه بزرگ اینترنت محسوب خواهد شد. .
فرض کنید شما یک کاربر هستید که با کامپیوتر شخصی خود به اینترنت وصل می شوید جهت اتصال احتیاج به یک اکانت یا همان شماره کاربر و پاسورد و اجازه اتصال به اینترنت دارید ؛ به طور مثال اگر شما با خط تلفن یا DialUp به اینترنت وصل می شوید شرکت سرویس دهنده اینترنت با فروش کارت اینترنتی حاوی یک شناسه کاربری و پاسورد اجازه اتصال محدود مثلا مجموع 10 ساعت یا 50 ساعت را به شما می دهد.
به شرکتهای ارایه دهنده خطوط اینترنت ؛ یک مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنت ( ISP ) گفته می شود. در اصل یک کامپیوتر به ای اس پی متصل می شود و ای اس پی نیز مرکزی است که به کل شبکه اینترنت متصل است. در خصوص زیرساختار شبکه اینترنت در آینده توضیح خواهم داد .
همانطوری که قبلا دیدیم اینترنت به زبان ساده عبارتست از یک شبکه جهانی که در آن شبکه ها و دستگاه ها با همدیگر در ارتباط می باشند و با اتصال به این شبکه عظیم می توانیم از اطلاعات ذخیره شده در دستگاه های دیگران استفاده نمائیم و یا اینکه به تبادل اطلاعات و پیام بپردازیم.
گام هشتم : ابراز مورد نیاز برای اتصال یک کاربر
برای اتصال به اینترنت نیازمند چه ابزارهایی می باشیم لوازم ارتباطی که به نوع اتصال کامپیوتر به شبکه اینترنت متفاوت است مثلا اگر با یک خط پرسرعت اینترنت Adsl به اینترنت متصل شویم با اینکه با خطوط تلفن و به صورت دایل آپ DialUp متصل شویم ابزارها کمی متفاوت است به منظور آشنایی با مفهوم کلی بحث همان مثال اتصال با خطوط تلفن را ذکر می کنیم
1 یک دستگاه رایانه مناسب
2 یک دستگاه مودم و یا کارت شبکه در شبکه های محلی کاربرد دارد. یا یک رشته خط تلفن جهت اتصال به مودم که در صورت استفاده از کارت شکبه در شبکه های محلی مورد نیاز نبوده و در چنین مواردی از طریق رسانه های شبکه ( کابل شبکه و یا بی سیم و ; ) انجام می گردد
3 داشتن کلمه کاربری و رمز عبور برای ورود به اینترنت که عموما با کارتهای اینترنتی از طریق یک ISP مناسب تهیه می گردد. اصولا در اتصال تلفنی ؛ مرکز ارایه دهنده خدمات اینترنتی کارت اینترنتی با محدوده زمان اتصال به در اختیار کاربران قرار می دهد که هریک دارای شماره کاربری منحصر به فرد و رمز عبور است که با درج لمه کاربری و رمز عبور و شماره تلفن شبکه ای اس پی کاربر می توان به صورت محدود و مشخص به اینترنت متصل شود. یک نکته که با توجه تعریف انجام شده مرکز ارایه خدمات اینترنت می تواند زمان اتصال کاربر به اینترنت را محدود کند مثلا کارت اینترنت شبانه و در محدود ساعت 11 شب تا 11 صبح .
4 نرم افزار مناسب مرورگر اینترنت internet Brows : مرورگر اینترنت در اصل نرم افزار وابزاری است که درحال حاضر با آن این گفتار را مطالعه می کنید . مرورگر اینترنت انواع مختلفی دارد که هریک در نسخه های متفاوت دارای کارایی متعددی هستند معروفترین و پرکاربرترین مرورگر اینترنت در جهان اینترنت اکسپلورر internet Explorer موسوم به IE است که به صورت پیش فرض در سیستم عامل شرکت مایکروسافت یعنی ویندوز نصب می شود و نسخه نهایی 7 آن در بازار عرضه شده است. فایرفاکس موسسه موزیلا Firefox از دیگر نرم افزار مشهور در دنیا است . opera اپرا نیز طرفداران خاص خود را دارد. در خصوص مرورگر ها مفصل شرح خواهیم داد.
گام دهم : چگونه می توان به اینترنت اتصال پیدا کرد :
در گذشته اتصال به اینترنت به دلیل عدم آشنائی و محدودیت هایی که وجود داشت کاری بسیار مشکل بود در حالیکه هم اکنون توسط برگهای راهنما و لوح های فشرده ای که توسط شرکت های سرویس دهنده اینترنت در اختیار کاربران قرار می گیرد بسادگی می توان به اینترنت اتصال پیدا نمود
در شبکه های محل مدیران فنی شبکه این کار را انجام داده و دستگاه را جهت اتصال به شبکه و نهایتا اتصال به اینترنت تنظیم می نمایند
قدم اول :مهمترین کاری که در کامپیوتر های خانگی برای اتصال به هر شبکه ای انجام می دهیم نصب مودم و تعاریف مربوط به این سخت افزار می باشد که بسیار ساده بوده و در اغلب موارد نرم افزار سیسنم عامل قادر می باشد که این سخت افزار را پیدا نموده و از آن استفاده نماید .
قدم دوم : نصب و راه اندازی یک اکانت ؛ امکان اتصال : فرض کنید شما با یک تلفن و با بهره گیری از اتصال تلفنی دایل آپ به اینترنت متصل می شوید پس از نصب مودم اطلاعات مربوط به محل جغرافیایی و شماره و پیش شماره های مربوط به این محل در خواست می گردد در هنگام نصب شماره تلفن شبکه مرکز ارایه خدمات اینترنتی ( فروشنده کارت اینترنتی ) ؛ شناسه کاربری و پاسوررد را وارد می کنید
قدم سوم : اجرا یک اکانت : پس از تنظیم و با تعریف یک ارتباط جدید ( New Connection ) قادر خواهیم بود که به شبکه مربوطه و نهایتا به اینترنت متصل شویم. نرم افزار مرورگر دریچه ای خواهد بود برای اتصال به اینترنت .
سرویس دهنده های اینترنت ISP:
سرویس دهنده های اینترنت که به ISP Internet Service Provider معروفند که به صورت شرکت های واسط و فراهم کننده این سرویس ابتدا پهنای باند مشخصی را بصورت اجاره ای یا ماهواره ای تهیه نموده و با فراهم نمودن بستر مخابراتی مناسب آن را در اختیار کاربران قرار می دهند این سرویس بصورت ساعتی و یا حجمی و با قیمت های متفاوتی ارائه می شود.
تعریف شبکه جهانی اینترنت internet ؛ شبکه اینترنت چگونه کار میکنند؟
( قسمت دوم)
در قسمت دوم از سلسله گفتار ” تعریف شبکه جهانی اینترنت ” سعی می کنیم به صورت فنی و تخصصی تر به مقوله شبکه جهانی اینترنت بپردازیم تا دریابین شبکه جهانی اینترنت چگونه کار می کند ؛ برای درک موضوع فرض می کنیم یک کاربر با تلفن به اینترنت متصل شده است ؛ گام به گام در ساختار سلسله ای شبکه اینترنت پیش می رویم تا با ساختار کلی شبکه جهانی اینترنت و برخی از اصطلاحات فنی آن آشنا شویم
در نهایت با پروتکل اینترنتی: نشانیهای IP ؛ سیستم نام دامنه آدرس اینترنتی URL آشنا می شویم تا فرآیندی که پس از درج نشانی اینترنتی Url در مرورگر تا یافتن آن صفحه در اینترنت در شبکه اینترنت رخ می دهد را مرور کنیم .
سلسله گفتار : تعریف شبکه جهانی اینترنت internet
+ تعریف شبکه جهانی اینترنت : آشنایی با مبانی ؛ مفاهیم و تعریف اینترنت. قسمت اول
+تعریف شبکه جهانی اینترنت internet ؛ شبکه اینترنت چگونه کار میکنند؟( قسمت دوم)
اینترنت چگونه کار میکنند؟
اینترنت پدیدهای است که زندگی بدون آن برای بسیاری از انسانها، دیگر غیر قابل تحمل و حتی غیر ممکن است.همه ما بااینترنت سر و کار داریم. اما اینترنت چگونه کار میکند؟ چه اجزایی دارد و مهمتر این که به چه کسی تعلق دارد؟ به سروری که از طریق آن وارد دنیای مجازی وب میشویم؟ به ما که کاربران آن هستیم؟ در واقع هیچکدام . چون اینترنت نه به ما که به هیچ کس دیگری تعلق ندارد.
تعریفی از مبانی شبکه جهانی اینترنت internet
اینترنت مجموعهای جهانی از شبکههای بزرگ و کوچک است که به هم پیوستهاند و نام اینترنت (شبکههای در هم تنیده) از همین مجموعه گرفته شده است.
اینترنت کارش را سال 1969 با چهار هسته یا سیستم کامپیوتری میزبان شروع کرد اما امروز میلیونها مورد از آنها در سراسر جهان وجود دارند.
البته این که گفته میشود اینترنت صاحب ندارد بدان معنا نیست که هیچ کس بر آن نظارت ندارد. یک موسسه غیرانتفاعی به نام انجمن اینترنت (Internet Society) که در سال 1992 تشکیل شده است مسئول نظارت بر آن است و مراقب است که پروتکلها و قوانینی که در مورد اینترنت تصویب شدهاند، در سراسر جهان اجرا شوند.
+ در مطلبی تحت عنوان ” تعریف شبکه جهانی اینترنت : آشنایی با مبانی ؛ مفاهیم و تعریف اینترنت. قسمت اول ” به طور کامل در خصوص تعاریف و مختصری از تاریخچه اینترنت سخن گفتیم در گفتار مذکور می توانید نمایی کلی از شبکه اینترنت را درک کنیم
تسلسل شبکهها در شبکه اینترنت
هر کامپیوتری که به اینترنت وصل است – از جمله کامپیوتری که با آن این گزارش را میخوانید- بخشی از یک شبکه است. شما که در خانه با یک مودم به یک موسسه ارائه دهنده سرویسهای اینترنتی (ISP) وصل میشوید؛ در محل کار بخشی از یک شبکه محلی هستید و بیشتر مواقع باز هم از طریق مودم به یک ISP و از آن به اینترنت وصل میشوید و یا اینکه ; .
به هر حال این که از چه طریق به اینترنت وصل شوید مهم نیست، مهم این است که با اتصال به اینترنت، بخشی از دنیای شبکهها میشوید.
بسیاری از شرکتهای ارتباطاتی بزرگ بکبُنهای(ستون فقرات) اختصاصی خودشان را دارند که مناطق زیادی را به هم وصل میکنند.
معمولا این شرکتها در هر منطقه یک نقطه حضور( POP) دارند. POP جایی است که کاربران محلی با استفاده از مودم و تلفن یا خطوط ارتباطی مشخصی به شبکه شرکت وصل میشوند.
نکته جالب در این باره این است که در هیچ شبکه ای مرجع کنترل کنندهای وجود ندارد و به جای آن چند شبکه سطح بالا وجود دارند که از طریق نقاط دسترسی شبکه NAP))به هم متصل میشوند.
آشنایی با مرکز خدمات اینترنت
(شرکت ای اس پی ؛ بعنوان مرکز خدمات اینترنت است که وظیفه ایجاد امکان اتصال کاربران را به اینترنت با خطوط تلفنی ؛ بیسیم و نظایر آن ایجاد می کند ؛ همان شرکتی که در حال حاضر با کارت اینترنت و شماره شبکه مربوط به آن به اینترنت وصل شده اید)
نمونه شبکهای
برای درک این پروسه ؛ فرآیند و اتفاقاتی که هنگام اتصال به اینترنت می افتد به این مثال توجه کنید:
گام اول:
شما یک کارت اینترنت می خرید و پس از ایجاد یک اتصال یا اکانت جدید ؛ با تلفن به اینترنت و شرکت خدمات دهنده الف متصل می شوید
شرکت الف یک مرکز خدمات اینترنت ISP بزرگ است ؛ این شرکت در هر شهر بزرگی یک نقطه حضور(POP) دارد. این POP های همان دستگاههایی هست که توسط شماره تلفن درج شده در کارت اینترنت ؛ به صورت تلفنی با آن تماس می گیرید ؛ این دستگاههایی (قفسههای) دارای مودمهایی پرتعداد هستند که مشتریان ISP با تلفن به آنها متصل میشوند. در اینجا ارتباط مشتری با شرکت خدمات دهنده اینترنت تصور شد.
گام دوم :
حال شرکت الف با بهره گیری از خطوطی از جنس فیبر نوری نقاط حضورش pop را به هم متصل کند. این خطوط توسط شرکت مخابرات تهیه و به صورت اجاره ای در اختیار ای اس پی قرار می گیرد ؛ در اینجا ارتباط نقطه های شبکه الف باهم در نتیجه ارتباط تمام مشتریان شرکت الف به صورت شبکه را داریم
POP مکانی است که کاربران محلی با استفاده از آن به شبکه شرکت مخابراتی متصل می شوند (به منظور ارتباط با شبکه از خطوط تلفن معمولی و یا خطوط اختصاصی استفاده می شود). در مدل فوق، چندین شبکه سطح بالا وجود داشته که توسط نقاط دستیابی شبکه (Network Access Points : NAP) به یکدیگر مرتبط می شوند.
گام سوم
از نظر جغرافیایی یک شرکت را در نظر بگیرید که در شهر مختلف دارای مراکز خدمات اینترنت متعدد که در گام دوم شرح دادم باشد.
حال شرکت ب را در نظر بگیرید. این شرکت از چند ISP کوچکتر تشکیل شده است و در هر شهر بزرگ ساختمانهایی دارد که ISPهای آن ماشینهای ارائه دهنده خود را در آنها مستقر کردهاند. این شرکت آن قدر بزرگ است که خودش با استفاده از خطوط فیبر نوری خودش ساختمانهایش را به هم متصل کرده است و در واقع ISP هایی که زیر نظر این شرکت کار میکنند از این طریق به هم وصل شدهاند.چ
برای درک بهتر این گونه می گوییم ؛ شرکت ب دارای مرکزها متعدد است که هر مرکز به طور مستقل دارای شبکه و تجهیزات است که در محدوده جغرافیای مانند شهر یزد به مشتریان خود خدمات می دهد . این مراکز نیز توسط خطوط فیبر نوری بهم متصل شده و یک شبکه بزرگتر را تشکیل می دهدن
یک توضیح در این ساختار شرکت الف یک شبکه مستقل بین خود دارد یعنی تمام مشتریان شرکت الف میتوانند با هم ارتباط داشته باشند ؛ شرکت ب نیز یک شبکه مستقل است یعنی تمام مشتریان شرکت ب با هم در ارتباط هستند.یک نکته هیچ کدام از مشتریان شرکت الف نمیتواند با مشتریان شرکت ب ارتباط داشته باشد.
گام چهارم:
برای رفع این مشکل دو شرکت توافق میکنند با NAPها در شهرهای مختلف ارتباط قرار کنند و انتقال دادهها بین مشتریان دو شرکت در شهر های مختلف از طریق نقاط دسترسی شبکه انجام میگیرد. تحت این شرایط تمام کامپیوترهایی که به اینترنت وصل میشوند با هم ارتباط خواهند داشت.
در اینترنت، هزاران مرکز ارائه دهنده سرویس اینترنت بزرگ از طریق NAP در شهرهای متفاوت به یکدیگر متصل می شوند. در نقاط فوق (NAP) روزانه میلیاردها بایت اطلاعات مبادله می شود.
اینترنت مجموعه ای از شبکه های بسیار بزرگ بوده که تمام آنها از طریق NAP به یکدیگر متصل هستند. هرکامپیوتر موجود در اینترنت قادر به ارتباط با سایر کامپیوترهای موجود در تمام شبکه های کامپیوتری از طریق NAP است. پیام ارسالی توسط یک کاربر اینترنت از چندین شبکه متفاوت عبور کرده و فرآیند فوق در کمتر از یک ثانیه انجام خواهد شد. روتر، مسیر یک بسته اطلاعاتی ارسالی توسط یک کامپیوتر برای کامپیوتر دیگر را تعیین می کند. روترها کامپیوترهای خاصی هستند که پیام های ارسال شده توسط کاربران اینترنت را با وجود هزاران مسیر موجود، مسیریابی و در اختیار دریافت کنندگان مربوط قرار خواهد داد.
گام پنجم :
پلی برای انتقال اطلاعات ؛ تمام این شبکهها برای برقراری ارتباط با یکدیگر به نقاط دسترسی شبکه، بکبُنها (ستون فقرات) و روترها (راهبان) نیاز دارند. نکته جالب توجه در این پروسه این است که یک پیغام میتواند در کسری از ثانیه از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر برود و با عبور از شبکههای مختلف، نیمی از جهان را بپیماید.اما این پیغامها از کدام مسیر باید رفت و آمد کنند.


مقاله مدلسازی مطلوبیت زیستگاه پاییزه قوچ و میش اوریال در پارک ملی سالوک با استفاده از روش تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی((ENFA word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مدلسازی مطلوبیت زیستگاه پاییزه قوچ و میش اوریال در پارک ملی سالوک با استفاده از روش تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی((ENFA word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مدلسازی مطلوبیت زیستگاه پاییزه قوچ و میش اوریال در پارک ملی سالوک با استفاده از روش تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی((ENFA word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مدلسازی مطلوبیت زیستگاه پاییزه قوچ و میش اوریال در پارک ملی سالوک با استفاده از روش تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی((ENFA word :
چکیده
پارک ملی سالوک یکی از زیستگاه های مهم قوچ و میش اوریال در ایران است که شامل دشت های وسیع و ارتفاعات متعددی است. از آنجایی که این گونه در فصل پاییز تولید مثل می کند، گستره خانگی پاییزه اهمیت ویژه ای در چرخه حیات این گونه دارد. به منظور مدلسازی مطلوبیت زیستگاه این گونه از نقاط حضور افراد با استفاده از روش 5ENFA استفاده شد. نتایج نشان داد که زیستگاه های مطلوب این گونه در مناطقی با ارتفاع بیش از 1390 متر، شیب های بیش از 23 درصد، تنوع توپوگرافیکی نزدیک به میانگین زیستگاه می باشد. قوچ ومیش اوریال((Ovis orientalis arkali دراین فصل دامنه های غربی را بیشتر ترجیح می دهد . تأثیر فاکتور فاصله تا جاده های خاکی بر مطلوبیت زیستگاه این گونه در پارک ملی سالوک ناچیز است. به علاوه نتایج این مطالعه نشان می دهد که قوچ و میش اوریال در این زیستگاه در طول این فصل دارای میدان اکولوژیک نسبتاً باریکی است و همچنین به زیستگاه های کرانه ای تمایل بیشتری دارد.
واژه هــای کلیــدی: پــارک ملــی ســالوک، زیســتگاه، قــوچ و مــیش اوریــال، مدلســازی مطلوبیــت زیســتگاه،ENFA
5 Ecological Nich Factor Analysis
1
-1 مقدمه
بحران های زیست محیطی اخیر سبب شده است جمعیت بسیاری از گونه های مختلف حیات وحش به دلایلـی همچـون تخریـب و تبدیل زیستگاه و یا شکار بی رویه کاهش یابد. مشخص کردن محدوده پراکنش گونه ها، شناخت پارامترهای زیسـتگاهی مناسـب از مهمترین فعالیت ها در زیست شناسی حفاظت محسوب می شود(ملکی نجف آبادی و همکاران،1389،(280 هـدف از ایـن مطالعـه تعیین مطلوبیت زیستگاه قوچ ومیش در پارک ملی سالوک و فاکتور های مؤثر بر مطلوبیـت زیسـتگاه و همچنـین مشـخص نمـودن فاکتورهای زیستی و غیر زیستی قوچ و میش می باشد. این گونه از نظر اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعـت و منـابع طبیعـی در رده آسیب پذیر1 (فهرست سرخ اتحادیه بـین المللـی حفاظـت از طبیعـت 2، (2012 و ضـمیمه 2 سـایتس3 (ضـیایی،1387،(366 گنجانده شده است.
زیستگاه آن مناطق تپه ماهوری بوده و هیچ گاه از تپه ماهورها و کوه ها که گریزگاه آن ها محسوب می شود، دور نمی گـردد. نـژاد خالص و گونه بومی قوچ و میش اوریال در شمال و شمال شرق کشور میباشد. زیستگاه هـای طبیعـی در اسـتان خراسـان شـمالی، مناطق حفاظت شده سالوک، ساریگل، قرخود، گلول و سرانی، نواحی کوهستانی پناهگاه حیـات وحـش میاندشـت وتپـه ماهورهـا و دامنه هادر سطح استان می باشد. قوچ و میش سالوک در زمستان به داخل کوه پناه برده و در دره ها و منـاطق آفتـابی روی شـیب جنوبی به تغذیه می پردازند(سلمان ماهینی،1373،.( 14 فصل پاییز چون فصل جفت گیری قوچ و میش است و قوچ هـای بـالغ کـه به دنبال میش های آماده پذیرفتن آن ها می باشند، در منطقه حرکت می کنند، دامنه پراکنش وسیعتری از این حیـوان نسـبت بـه سایر فصول دیده می شود. گوسفند وحشی در ایران به طور کلی در پاییز تولید مثل کرده و در بهار موقعی که گیاهـان مـی روینـد، زادآوری مــی کنند(شــمس،1389،9 ؛ صــفیان بلــداجی،1380،.(15 از علوفــه هــا، بوتــه هــا و بــرگ درختــان تغذیــه مــی کنند(ضیایی،1387،372 ؛ والدز4،2008،.(235
مدل های مطلوبیت زیستگاه با بکارگیری سامانه اطلاعات جغرافیایی در کنار تحلیل های چند متغیره آماری امکان تعیین مجموعـه عواملی که معرف حضور یک گونه در یک زیستگاه هستند را فراهم می کنند. این مدل ها علاوه بر اهمیتی که در مطالعات تک بـوم شناختی 5 دارند، در ارزیابی آثار ناشی از تغییرات رو به شتاب کاربری زمین بر توزیع گونه ها، آزمون فرضیه های جغرافیای زیستی و و تعیین اولویت های حفاظتی نقش اساسی دارند(گویسان و زیمرمان6،2000،.(158
تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی یکی از روشهای مدلسازی مطلوبیت زیستگاه است که توسـط هیـرزل(2002)7 کـه بـر مبنـای روشهای آماری و سیستمها اطلاعات جغرافیایی میباشد که در سالهای اخیر برای یافتن مناطق مطلوب در مقیاسهـای وسـیع و محاسبه نقشه مطلوبیت زیستگاه طراحی و توسعه یافته است. مهـم تـرین مزیـت انفـا نیـاز بـه دادههـای مربـوط بـه حضـور گونـه است(هیرزل،2030،.(2002
در این پژوهش که تنها به داده های حضور گونه احتیاج دارد برای شناسایی عوامل موثر بر حضور گوسفند وحشی اوریال و محاسبه مطلوبیت زیستگاه این گونه در فصل پاییز استفاده شد. در ارتباط با قوچ و میش های ایرانی مطالعات مختلفی صورت گرفتـه اسـت. اما برای نخستین بار روش تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی برای قـوچ و مـیش اوریـال مـورد مطالعـه قـرار مـی گیـرد. گلجـانی و همکاران (1389) مطلوبیت زیستگاه پاییزه گوسفند وحشی البرز مرکزی را با روش تحلیل عاملی آشیان بوم شناختی تعیین کردنـد. امیدی و همکاران (1389) این روش را برای پلنگ ایرانی و فراشی و همکاران (1389) برای بز و پازن استفاده کردند.
-2 مواد و روش ها
-1-2 منطقه مورد مطالعه
1Vulnerable 2 International Union for Conservation of Nature 3 CITES 4 Valdez 5 Autecology
6 Guissan and Zimmerman 7 Hirzel
2
پارک ملی سالوک با مساحتی معادل 8231 هکتار واقع در استان خراسان شمالی در شمال غربی شهرستان اسفراین بین مـدارهای 37/08 تا 37/10 درجه عرض شمالی و 57/13 تا 57/16 طول شرقی قرار گرفته است. پارک ملی سالوک ازنظر زمین شناسـی بـه دو واحد کوهستان و دشت تقسیم می شود. دو سوم وسعت منطقه را کوهستان و یک سوم آن را دشت فراگرفتـه اسـت(آقامیری و همکاران، 1382،.(14 دامنه ارتفاعی1062 تا 2083 متر، دما و بارندگی متوسط سالیانه به ترتیـب 12 درجـه سـانتی گـراد و 280 میلی متر، برآورد شده است که نشان می دهد منطقه دارای اقلیم نیمه خشک معتدل است. منطقه از نظـر منـابع آب نسـبتاً غنـی بوده و علاوه بر تعداد زیادی چشمه(19 چشمه و آبشخور) در سطح منطقه بعضی از دره ها از جریانی ثابت طـی سـال برخوردارنـد. منابع تاًمین آب این جریانات اکثراً از ارتفاعات شمالی منطقه می باشد که با جهت جنوبی به ناحیه دشت وارد گشـته و در آبرفـت
های دشت فرو می روند(آقامیری و همکاران، 1382،.(17
گیاه غالب منطقه درمنه می باشد که به صورت درمنه دشتی در قسمت جنوبی و درمنه کوهی در کوهستان های منطقـه مشـاهده می شود (آقامیری و همکاران، 1382،(25
-3 مدل ENFA
اساس کار این مدل مقایسه ویژگی های بوم شناختی نقاط حضور قوچ و میش اوریال بـا ویژگـی هـای بـوم شـناختی کـل منطقـه مطالعاتی است(هیرزل، 2001،.(113 در این روش که اصول کار مشابه روش تجزیه مولفه های اصلی1 مـی باشـد، تعـداد زیـادی از متغیرهای محیطی که در پراکنش گونه تاثیر گذار هستند به تعداد کمی فاکتور تبـدیل مـی شـوند. سـپس تعـداد انـدکی از ایـن فاکتورها که تمامی کنارگی و بخش قابل توجهی از ویژه گرایی گونه را توضیح می دهند برای محاسبه نقشه مطلوبیت زیستگاه بکار گرفته می شوند(هیرزل،2003 ؛ قندالی، 1389،51 ؛ گلجانی و همکاران، 1389،175 ؛ فراشی و همکاران، 1389،.(65


طرح (کارآفرینی) تولید حوله word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد طرح (کارآفرینی) تولید حوله word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی طرح (کارآفرینی) تولید حوله word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن طرح (کارآفرینی) تولید حوله word :
صنعت نساجی، پس از صنعت نفت مهم ترین و اشتغالزاترین صنعت کشور بوده و به واسطه وابستگی اندک آن به منابع خارجی توانسته است طی دهه های اخیر رشد مناسبی داشته باشد. حوله بافی یکی از شاخه های صنعت نساجی است که در آن بافت تار و پودی به انضمام نخ پرز انجام می پذیرد. امروزه انواع مختلف حوله بافته و مورد استفاده واقع میگردد. از آنجمله میتوان به انواع حوله های دستی، آشپزخانه، حمام و پیش بند و زیر پایی و ... اشاره کرد.
در بافت حوله از نخهای پنبه ای که دارای خاصیت جاذب الرطوبه هستند استفاده میشود. پرکاربردترین نخ در حوله بافی نخ پنبه ای نمره بیست است که بصورت یکلا در بافت پود و دولا در تار و پرز مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین مطابق با نیاز بازار میتوان حوله ها را بصورت یک یا دو قطبی ( که به ترتیب در یک و دو طرف حوله ، پرز وجود دارد ) تولید نمود . چنانچه در بافت حوله از نخ خام استفاده شود، پس از بافت عملیات رنگرزی و پرداخت انجام میگیرد لکن اگر از ابتدا حوله با نخ های رنگی بافته شده باشد پس از اتمام بافت و دوخت، آماده عرضه به بازار خواهد بود.
در صورت اجرای این طرح ، محصولات قابل تولید آن، انواع حوله های طرح دار و ساده خواهد بود که به دلیل مصرفی بودن این کالاها از بازار مناسبی برخوردارند.ضمن اینکه با توجه به ماهیت این فعالیت تولیدی میتوان از نیروی کار بانوان در ردههای تخصصی و کارگری نیز بنحو مقتضی استفاده نمود.


مقاله روششناسى حکمت اشراق و اعتبار معرفتشناختى آن word دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله روششناسى حکمت اشراق و اعتبار معرفتشناختى آن word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله روششناسى حکمت اشراق و اعتبار معرفتشناختى آن word
چکیده
مقدّمه
روششناسى اشراق
اشراق و شهود
تفاوت کشف و شهود
اشراق و علمالنفس
نقش عقل در حکمت اشراق
تفاوت عرفان و فلسفه
تفاوت حکمت متعالیه با اشراق
حجّیت شهود
1 شهود حکماى گذشته
2 حجّیت شهود گذشتگان
3 ادعاى شیخ اشراق بر شهود
نتیجه
منابع
بخشی از منابع و مراجع پروژه مقاله روششناسى حکمت اشراق و اعتبار معرفتشناختى آن word
ـ ابنسینا، الشفاء، البرهان، قم، ذوىالقربى، 1428
ـ ـــــ ، النجاه، تصحیح محمّدتقى دانشپژوه، تهران، دانشگاه تهران، 1379
ـ ابن کمونه، الجدید فى الحکمه، بغداد، وزاره الاوقاف و الشؤون الدنیه، 1403
ـ امام خمینى، مناهج الوصول الى علم الاصول، قم، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینى، 1414، ج 1
ـ جوادى آملى، عبداللّه، معرفتشناسى در قرآن، قم، اسراء، 1384
ـ خراسانى، ملّا محمّدکاظم، کفایه الاصول، قم، مؤسسه النشر الاسلامى، 1412
ـ سجّادى، سیدجعفر، ترجمه و شرح حکمه الاشراق، تهران، دانشگاه تهران، 1384
ـ سهروردى، شهابالدین یحیى، سه رساله، تصحیح نجفقلى حبیبى، تهران، انجمن فلسفه ایران، 1397ق
ـ ـــــ ، مجموعه مصنّفات شیخ اشراق، تصحیح و تحشیه و مقدّمه سیدحسین نصر، تهران، انجمن حکمت و فلسفه ایران، 1397ق، ج 3
ـ ـــــ ، مجموعه مصنّفات شیخ اشراق، تصحیح هنرى کربن، تهران، پژوهشگاه علوم انسانى و مطالعات فرهنگى، 1380، ج 1و2
ـ شهرزورى، شمسالدین، شرح حکمه الاشراق، تصحیح و تحقیق و مقدّمه حسین ضیائى تربتى، تهران، پژوهشگاه علوم انسانى و مطالعات فرهنگى، 1380
ـ شیرازى، قطبالدین، شرح حکمه الاشراق، تهران، انجمن آثار و مفاخر فرهنگى، 1383
ـ طباطبائى، سید محمّدحسین، نهایه الحکمه، تصحیح و تعلیقه غلامرضا فیّاضى، قم، مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى، 1378، ج 1
ـ غزالى، احمدبن محمد، معیار العلم فى فن المنطق، بیروت، دار و مکتبه الهلال، 1999
ـ فولکیه، پل، فلسفه عمومى یا مابعدالطبیعه، ترجمه یحیى مهدوى، تهران، دانشگاه تهران، 1377
ـ فیّاضى، غلامرضا، «میزگرد فلسفهشناسى»، معرفت فلسفى 4 (تابستان 1383)، 11ـ26
ـ قونوى، صدرالدین، مفتاحالغیب و شرحه مصباح الانس، تصحیح محمّد خواجوى، تهران، مولى، 1384
ـ کاتبى قزوینى، علىبن عمر، تحریرالقواعد المنطقیه، قم، زاهدى، 1363
ـ مصباح، محمّدتقى، آموزش فلسفه، تهران، سازمان تبلیغات اسلامى، 1370، ج 1
ـ مطهّرى، مرتضى، مجموعه آثار، تهران، صدرا، 1372، ج 7 (درسهاى الهیات شفا)
ـ ملّاصدرا (محمّدبن ابراهیم شیرازى)، الحکمه المتعالیه فى اسفار العقلیه الاربعه، بیروت، داراحیاء التراث العربى، 1419، ج 1
ـ نصر، سیدحسین، سه حکیم مسلمان، ترجمه احمد آرام، تهران، شرکت سهامى کتابهاى جیبى، 1371
ـ نوربخش، سیما، نور در حکمت سهروردى، با مقدّمه غلامحسین ابراهیمى دینانى و حسین ضیائى، تهران، نشر شهید سعید محبّى، 1383
ـ یثربى، سیدیحیى، سهروردى در حدیث اندیشه، تهران، سروش، 1379
ـ یزدانپناه، سیدیداللّه، «عقلگریزى عرفان»، معرفت فلسفى 8 (تابستان 1384)، 39ـ66
- Nasr, Seyed Hossein, Mystical Philosophy in Islam, in Routledge Encyclopedia of Philosophy, ed. by Edward Caraig, London and New York, Routledge, 1998, v
- Rorty, Richard, “Intuition”, in Encyclopedia of Philosophy, ed. by Paul Edwards, New York, Macmilan publishing co., 1967, v. 3-
چکیده
یکى از عناصر اصلى حکمت اشراق به لحاظ روشى، اتّکاى آن بر شهود و اشراق است. اما از پرسشهاى مهم درباره این روش، جایگاه عقل و نحوه جمع میان عقل و شهود است. همین امر پرسشى را نیز درباره جایگاه خود حکمت اشراق در میان مکاتب همگن به وجود مىآورد
نوشته حاضر درصدد است از طریق روششناسى حکمت اشراق، به پرسشهاى مزبور پاسخ دهد. بدین منظور، نخست به تبیین روششناسى حکمت اشراق پرداخته، سپس جایگاه عقل را در آن مشخص نموده است. از نظر مؤلف، شیوه کشف و رسیدن به واقع، عقل و شهود هردو است؛ اما در مقام تحلیل، تبیین و تبدیل آن دادهها به نظام فکرى، حاکمیت مطلق از آن عقل است. به دلیل آنکه التزام به تعقّل و استدلال، مشخصه بارز و جامع میان تمامى نحلههاى فلسفى است، باید حکمت اشراق را به لحاظ روشى، نوعى فلسفه دانست
بخش پایانى این نوشته به ارزیابى روش شیخ اشراق اختصاص دارد و بعد از بررسى مناسبات عقل و شهود، معلوم مىکند که شهود و عقل مىتوانند در مواردى با یکدیگر همگام نباشند و به دنبال آن، همواره نمىتوان منطقپذیرى و اعتبار شهود را از طریق عقل استنتاج کرد؛ همانگونه که عقل به تنهایى در تمامى حوزهها کارایى ندارد و این امر بیانگر مزیّت روشى حکمت اشراق نسبت به فلسفه مشّاء و عرفان نیز است
کلیدواژهها : اشراق، شهود، عقل، فلسفه، عرفان، اعتبار معرفتشناختى
مقدّمه
شیخ اشراق (549 ـ 578 ش) یکى از مهمترین متفکران مسلمان است که برخلاف سنّت فلسفى پیش از خودش، بر شهود و مکاشفات تأکید نمود. بر همین اساس، وى مدعى است که آثار فلسفى او بر اساس دو مشرب نگارش یافتهاند: آثارى که بر اساس مشرب مشّائى نوشته شدهاند و آثارى که مشرب اشراقى دارند. آثار متأخّر او بر اساس همین تفکر اشراقى به وجود آمدهاند که عمده آنها عبارتند از: تلویحات، مشارع و مطارحات، مقاومات و حکمه الاشراق.1 از اینرو، وى در ابتدا و انتهاى کتاب حکمه الاشراق، مدعى است: محتواى این کتاب صرفآ از راه تفکر و استدلال به دست نیامده، بلکه حاصل روش خاصى است2 که آن را روش «کشفى و شهودى» معرفى مىکند؛ روشى که مشّائیان از آن بىبهره بودند.3 از اینرو، گفتهاند: حکمت اشراق حکمت ذوقى در برابر حکمت بحثى، حکمت غیررسمى در برابر حکمت رسمى، حکمت اهل خطاب در برابر حکمت اهل بحث، یا حکمت ایمانى در برابر حکمت یونانى است
بدینروى، حکمت اشراق در مقابل حکمت مشّائى است و این تقابل، علاوه بر محتوا در روش نیز هست
حال این پرسش مطرح مىشود که این تقابل تا چه اندازه است؟ به تعبیر دیگر، آیا مىتوان گفت: این تقابل به حدّى است که موجب مىشود حکمت اشراق نه نوعى فلسفه، بلکه گونهاى عرفان تلقّى گردد؟ یا اینکه در عین برخوردارى از روش شهودى، مىتواند فلسفه نیز باشد؟ اگر فلسفه است، شهود در آن چه نقشى دارد؟ اگر عرفان است، استدلال و تعقّل در آن چه جایگاهى دارد؟
به عبارت دیگر، معمولا محققان حکمت اشراق اعتراف دارند که وى میان روش استدلالى، که مشخصه حکمت مشّاء است، و روش شهودى، که معمولا به عرفان اختصاص دارد، جمع کرده است.5 حال این جمع چه تبیین و تفسیرى مىتواند داشته باشد؟
نوشته حاضر درصدد است با بازشناسى روش اشراقى و بررسى رابطه عقل و شهود، پاسخ پرسشهاى مزبور را دریابد و نحوهاستدلال شیخ اشراق را بر اعتبار شهود مورد بررسى قرار دهد
روششناسى اشراق
مهمترین ویژگى حکمت اشراق، که موجب تمایز آن از حکمت مشّائى و نزدیکى به عرفان و تصوف مىشود، توجه و اهتمام به نقش تجلّیات و اشراقاتى است که پس از تزکیه و طهارت باطنى، بر قلب و جان آدمى مىتابد و ضمیر او را روشن مىکند. از اینرو، به نظر شیخ اشراق، حکیم کسى است که شهود داشته و این نور بر جان او تابیده باشد
و اسم «الحکیم» لا یطلق الّا على من له مشاهده للانوار العلویه و ذوق مع هذه المشاهده
اهمیت این نور تا آنجاست که شیخ اشراق در آغاز کتاب حکمه الاشراق، مدعى است: هیچ کس نمىتواند خواننده واقعى و دریافتکننده پیام اصلى کتاب او باشد، مگر آنکه این نور بر قلب و دل او تابیده باشد؛ یعنى شرط اصلى رسیدن به محتوا و بطن کتاب مذکور، درخشش این نور است
و اقلّ درجات قارىء هذا الکتاب أن یکون قد ورد علیه البارق الالهى و صار وروده ملکه له و غیره لاینتفع به أصلا
به نظر او، تنها حکمایى که این بارقه بر آنها تابیده و توانستهاند در سایه آن، فلسفه و اندیشه خود را تنسیق و تدوین نموده، آن را سامان دهند، اشراقیان هستند: «بل الاشراقیون لاینتظم أمرهم دون سوانح نوریه.»8 و هر شخص دیگرى که از این اشراق بىبهره باشد، از حکمت و دانش بىبهره است: «فلایدخل فى زمره الحکماء من لیس له سلّم الارتقاء او ملکه نورانیه.»9 به نظر او، فلسفه مشّاء اینگونه است
در اینباره که منظور از «اشراق» در آثار شیخ اشراق چیست، دو احتمال وجود دارد: یک احتمال این است که منظور، شرق جغرافیایى و حکمت مشرق زمین باشد. بنابراین، منظور از غرب هم غرب جغرافیایى است که گرفتار در دام ظلمت و مادیات گردیده. احتمال دیگر آن است که منظور از آن، نوعى کشف و شهود است؛ همان نور و بارقه الهى که بر قلب و جان آدمى مىتابد؛ چنانکه بر آن تأکید شد؛ اما به دلیل آنکه حکمت و فلسفه اندیشمندان شرقى نیز بر کشف و شهود و اشراقات قلبى استوار بوده است، مىتوان گفت: میان حکمت اشراقى به معناى حکمت کشفى، و حکمت مشرقى، به معناى جغرافیایى آن، جوهر و هسته مشترکى وجود دارد که همانا تأکید و اهتمام بر نور و بارقههاى الهى است. از اینرو، اگر مشرقِ زمینى هم مقصود و منظور باشد، باز به «اشراق» به معناى کشف و شهود و نور بازمىگردد.10 بنابراین، منظور از «اشراق»، به هرحال، «کشف و شهود» است
این مشاهده در در قدم نخست، به نفس آدمى تعلّق مىگیرد و سپس بر اساس آن، بناى حکمت اشراق ساخته مىشود. از اینرو، روششناسى او چنین است که اولا، باید با تزکیه و تصفیه براى مکاشفه آماده شد و قسمتى از حقایق را از این طریق به دست آورد. در مرتبه بعد، مشاهده نفس و مشاهده انوار الهى است. مرحله دیگر، تجزیه و تحلیل فلسفى یافتههاى شهود و عقل است. سرانجام، پس از تجزیه و تحلیل عقلانى، درآوردن یافتهها به صورت نظامى مدوّن است که در قالب الفاظ و عبارات بیان مىشود.12 به عبارت دیگر، مىتوان مراحل مزبور در روششناسى حکمت اشراق را پس از تزکیه و طهارت باطنى، در دریافتها و تبیین عقلى آنها خلاصه کرد؛ یعنى باید دانست که این دریافت چگونه و از چه راه یا راههایى صورت مىگیرد و بر سایر قسمتهاى تفکر و اندیشه چه تأثیرى مىگذارد؛ و چگونه مىتوان در مورد صحّت و اعتبار این دریافتها داورى کرد. آنچه لازم است بدان پرداخته شود، تبیین این دو مرحله است که ما از آنها به مقام ثبوت و اثبات یاد مىکنیم. اما پیش از آن، ضرورى است نگاهى به هویّت اشراق و شهود داشته باشیم
اشراق و شهود
شیخ اشراق، اشراق را به اشراق هستىبخش و عرضى تقسیم مىکند. اشراق عرضى به تعبیر او نور سانح است که سبب روشنایى موجودات مىشود.13 این اشراق با مشاهده پیوندى نزدیک دارد. به عبارت دیگر، اشراق همراه شهود و مشاهده است، هرچند شیخ اشراق در مواردى مدعى است: اشراق غیر شهود است و میان آن دو تفاوتهایى وجود دارد
قاعده اخرى اشراقیه: اعلم! انّ لعینک مشاهده و شروق شعاع و شروق الشعاع علیها غیر المشاهده
در عبارت دیگرى نیز بر این دوگانگى تأکید دارد: «اشراق نور النور على الانوار ;، بل هو نور شعاعى ; و المشاهده امر آخر.»15 و یا گفته است: «و المشاهده غیر الشروق و فیض الشعاع على ما علمت.»16 با توجه به تأکیدهاى او بر تعدّد اشراق و مشاهده، این سؤال مطرح مىشود که چه تفاوتى میان آنهاست. آنچه از بیان شیخ اشراق استفاده مىشود، نگاه عرفى وى به این مقوله است. همانگونه که خورشید از همان مکانى که هست مىتابد و اشراق مىکند، و در اثر آن مشاهده حاصل مىشود، در دایره هستى نیز امور بر همین منوال است. به عبارت دیگر، اشراق از بالاست و شهود از پایین. به همین دلیل است که «نور اقرب» نسبت به «نورالانوار» شهود دارد، اما «نور اقرب» اشراق مىکند: «فللنور الاقرب مشاهده لنور الانوار و شروق منه علیها.»
به بیان دیگر، علم برخى موجودات به نحو اشراق است و علم برخى دیگر به نحو شهود؛ مثلا، علم انوار به دیگر اشیا به نحو اشراق است، اما علم انوار به مافوق و انوار عالى به نحو شهود، هرچند ممکن است علم آنها نسبت به موجودات پایین نیز به نحو اشراق باشد. بنابراین، اشراق از بالا صورت مىگیرد، اما مشاهده از پایین؛ یعنى در عالم محسوس، رؤیت و مشاهده زمانى حاصل مىشود که بصر سالم و مبصر مستنیر باشد چنانکه هست. اما در مرتبه انوار، هریک از انوار مجرّده مرتبه بالاتر از خود را مشاهده مىکنند و به انوار پایینتر از خود نور مىرسانند، که همان «اشراق» است. از همین جا است که اشراق و شهود با ابصار نیز ارتباط پیدا مىکند (که بحث از آن مجال دیگرى مىطلبد.) اکنون این پرسش مطرح مىشود که «شهود» چیست؟
«شهود» کاربردهاى متنوّعى دارد. از اینرو، به دشوارى مىتوان تعریفى جامع و مانع براى تمامى آنها یافت. یکى از کلىترین تعریفهاى آن در فلسفه غرب، این است که شهود، ادراک بىواسطه18 است؛19 اما هر دو جزء این تعریف عارى از ابهام نیست. اولا، منظور از «ادراک» چیست؟ ثانیآ، منظور از «بىواسطه» کدام است؟
ظاهرآ منظو از «ادراک»، معناى عام آن است که شامل معرفت، ادراک و جذبههاى عرفانى مىشود. اما اصطلاح «بىواسطه» ممکن است به چند معنا به کار رود؛ از آن جمله مىتوان به این معانى اشاره کرد: عدم استنتاج، نبود علت، نبود توانایى بر تعریف، نبود توجیه، فقدان نماد و فقدان تفکر
با توجه به معانى «ادراک» و «بىواسطه»، مصادیق شهود را اینگونه بیان نمودهاند
1 باور صادق غیرموجّه؛ مثل احساس که انسان هیچ توجیهى براى آن ندارد
2 معرفت بىواسطه به صدق یک گزاره؛ یعنى معرفتى که از طریق استنتاج به دست نیامده است. برخلاف اوّلى که در آن سخن از باور بود، در دومى سخن از معرفت (باور صادق موجّه) است. همچنین علت توجیه آن معلوم نیست
3 معرفت بىواسطه به یک مفهوم؛ یعنى معرفتى که انسان توانایى بر تعریف آن ندارد؛ مثل بدیهیات تصورى
4 معرفت غیرگزارهاى به شىء (اعم از آنکه این شىء از محسوسات باشد یا کلیات و یا مشهودات عرفانى)
مىتوان گفت: سه قسم نخست عمومآ در حیطه معرفت حصولى جاى مىگیرند، برخلاف قسم چهارم که داشتن تجربهمستقیماز یک شىءاست که نوعى معرفت حضورى به شمار مىآید. و در واقع، نوعى معرفت غیرگزارهاى یا معناى نزدیک به آن است. توضیح آنکه مىتوان «معرفت» را به گزارهاى22 و غیرگزارهاى23 تقسیم کرد. تفاوت آنها در این است که متعلّق یکى گزاره و قضیه است، اما متعلّق دیگرى امور غیرگزارهاى؛ مثل معرفت به وجود خدا، معرفت به درد و ألم خود و معرفت به گرمى خورشید در تابستان سوزان. اما ممکن است تمامى موارد معرفت غیرگزارهاى حضورى نباشند. از اینرو، آنچه در اینجا منظور است، معناى حضورى ادراک بىواسطه است که ـ علىالقاعده ـ مىتواند گستره وسیعى داشته باشد. با توجه به آنچه گفته شد، به دست مىآید که مراد از «شهود»، معناى عام آن است؛ چنانکه در آثار شیخ اشراق نیز به طور عام به کار رفته است، اعم از شهود حسّى24 و غیرحسّى، بیرونى یا درونى،25 عقلانى26 یا عرفانى27 و حتى در مواردى بر علم حصولى نیز اطلاق شده است؛ مثل حدس (که توضیح آن خواهد آمد.)


پایان نامه بررسی میزان رضایت وعدم رضایت شغلی مربیان پرورشی word دارای 96 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پایان نامه بررسی میزان رضایت وعدم رضایت شغلی مربیان پرورشی word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه پایان نامه بررسی میزان رضایت وعدم رضایت شغلی مربیان پرورشی word
فصل یکم:توجیه علمی موضوع تحقیق
1-1 مقدمه
2-1تعریف مفاهیم اساسی تحقیق
3-1سابقه وادبیات تحقیق
4-1طرح مقدماتی مسا له تحقیق
5-1ضرورت واهمیت تحقیق
6-1اهداف تحقیق
7-1دامنه مطالعاتی تحقیق
8-1محدودیت های تحقیق
9-1تعریف اصطلاحات
فصل دوم مبانی و چارچوب نظری تحقیق
1-2 مبانی وچارچوب نظری
2-2 نظریه
3-2 نظریه کنش متقابل نمادین
4-2 نظریه یادگیری
5-2 نظریه ساخت گرایی
6-2 نظریه کارکردگرایی و معانی آن
7-2 نظریه رضایت شغلی وعوامل موثر بر آن
8-2 نظریه امیدو انتظار
9-2 نظریه ارزش کار
10-2 نظریه برابری
11-2 موفقیت شغلی
12-2 رضایت شغلی
13-2 مدلی از رضایت مندی
14-2 ساختار سازمانی
15-2 شرایط کار
16-2 ابهام در نقش
17-2 روابط بین همکاران
18-2 رابط بین سرپرستی
19-2فرضیات تحقیق
فصل سوم: روش تحقیق
1-3 رهیافت تحقیق
2-3 روش تحقیق
3-3 فن تحقیق
4-3 طرح تحلیلی
5-3 طرح اجرایی
بخش دوم : تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل چهارم: تجزیه وتحلیل اطلاعات و گزارش آماری
1-4 تاریخچه رضایت شغلی
2-4 رضایت وعدم رضایت شغلی مربیان
3-4 فرسودگی شغلی
4-4 عوامل موثر در فرسودگی
5-4 استرس شغلی
6-4 نشانه های استرس شغلی
7-4 نشانه های فرسودگی شغلی
8-4 علل فرسودگی شغلی
9-4 فرسودگی شغلی در معلمان
10-4عوامل فرسودگی شغلی معلمان
11-4 فرسودگی شغلی و خشنودی شغلی
12-4 راه های درمان و جلوگیری از فرسودگی شغلی
13-4 گزارش آماری و نتایج مربوطه
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
1-5 نتیجه گیری
2-5پیشنهادات
3-5 فهرست منابع وماخذ
بخشی از منابع و مراجع پروژه پایان نامه بررسی میزان رضایت وعدم رضایت شغلی مربیان پرورشی word
1- نظریه جامعه شناسی – غلام عباس توسلی- انتشارات سمت- تهران
2-مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه شناسی- ریمون آرون – ترجمه باقر پرهام تهران
3-فرهنگ علوم اجتماعی – جولیوس گولد و ویلام کولب – ترجمه زاهدی – نشر انقلاب – تهران 138413879- راهنمای کارکرد قدم – کمیته نشریات خدمات جهانی – مترجم کمیته ترجمه – تهران
4-استرس و فرسودگی در معلمان –فرهمند-فاطمه-انتشارات جهان-تهران
5-استرس در راه موفقیت-گلچ-والتر-ترجمه بیگی-انتشارات ابجد-تهران
6-روانشناسی کار-ساعتچی محمود-نشر ویرایش-چاپ یازدهم- تهران
7- روانشناسی کار- گنجی- حمزه-نشر ارسباران-چاپ اول – تهران
8-بنیاد نظریه جامعه شناسی –جیمز کلمن –ترجمه صبوری – نشرنی-تهران 1377
9-استرس شغلی-رندال آر اس-ترجمه غلام رضا خواجه پور-انتشارات سازمان مدیریت-تهران
10-روانشناسی بهره وری-ساعتچی- محمود- نشر ویرایش-چاپ اول – تهران-
11-راهنمایی و مشاوره شغلی و حرفه ایی-شفیع آبادی عبدالله-تهران -
12-روانشناسی پرورشی و یادگیری و آموزش-صیف- علی اکبر- تهران – انتشارات آگاه -
13-ارتباطات بین کیفیت و رضایت شغلی مربیان-ابراهیمی-ایرج-پایان نامه دکتری دانشگاه علوم تربیتی
14-جزوه روابط عمومی معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش-تهران
1-1مقدمه
رضایت شغلی از موضوعات اساسی و مورد توجه در مدیریت نیروی انسانی است که از دیدگاه اندیشمندان معاصر و مدیران از اهمیت بسیاری برخورداراست . آثار ونوشته های بسیاری درباره رضایت شغلی و انگیزش از سوی اندیشمندان وجود دارد که در آنها هم از دیدگاه تئوریک و هم از دیدگاه تجربی از رضایت شغلی برای بهبود عملکرد کارکنان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. اگر افراد از شغل خود راضی باشند استعداد و مهارت خود را در خدمت سازمان به کار خواهند گرفت و چرخه های آن را به کار خواهند انداخت. از میان سازمان های مختلف اجتماعی سازمان تعلیم و تربیت به دلیل نقش حساسی که پرورش استعداد دانش آموزان دارد از مقام و مرتبه ی مهمی برخوردار است وشکی نیست که افزایش میزان رضایت شغلی مربیان پرورشی در بالا رفتن کیفیت کار و نیل به اهداف امور تربیتی تاثیر به سزایی دارد . تحقیق حاضر گامی است در جهت یافتن راه حل هایی در این راستا و موضوع آن عبارت است از بررسی میزان رضایت و عدم رضایت شغلی مربیان پرورشی در شهر اراک در دهه اخیر
اکثر فعالیت مربیان و دانش آموزان در مدرسه انجام می شود. مدرسه جایگاه مناسبی است برای فعالیت های جسمی و فکری که تعلیم و تربیت را واقعیت و موجودیت می بخشد. مدرسه محیط کار و فعالیت تفکر و رشد و یادگیری دانش آموزان است. مسلما اگر چنین مکانی شرایط مناسب و مورد نیاز را نداشته با شدنتایج صریح و درخشانی از کارهایی که در آن انجام می شود به دست نمی آید . محیط های آموزشی می بایست مکانهایی مطلوب باشند.اصولا اگر محیط کار انسانها مکانهایی مطلوب نباشندعامل کسالت و بی میلی فرد را نسبت به کار فراهم می آورد . محیط های آموزشی در اکثر کشورها مکانهای مخصوصی هستند که توجه به آنها در راس برنامه های مدیریت آموزشی قرار می گیرد. بسیاری از کشور های پیشرفته صنعتی برای تاسیس مراکز آموزشی چون دانشگاه ها و مدارس وقت و هزینه بسیاری را صرف می کنند. متاسفانه در بسیاری از کشورهای جهان سوم به این گونه از مسائل توجه چندانی نمی شود. امید است کشور ما نیز با طرح الگویی متناسب با فرهنگ اسلامی و البته متناسب با تکنولوژی روز به این امر مهم نائل شود
2-1تعریف مفاهیم اساسی تحقیق
پاداش: مراد از پاداش در روانشناسی هر محرکی است که احتمال وقوع پاسخی یا تقویت پاسخی از رفتار را که با آن حادث می شود را افزایش دهد.به نظر می رسد که چنین تعریفی در کل پیوستار محرکهای ساده به پیچیده ایی که مولفان مختلف برای بحث انتخاب کرده اند کاربرد دارد. لذا می توان موش گرسنه ایی را با غذا یا شخص جاه طلبی را با منزلت اجتماعی پاداش داد . شخصی که دارای اصول اخلاقی است می تواند خود را از طریق پایبندی داوطلبانه به برخی از معیارهای اخلاقی در مواجهه با وسوسه نفس پاداش دهد . در نظریه یادگیری اصطلاح پاداش معمولا با اصطلاح تقویت مثبت همخوانی دارد
تاثیر: اصطلاح تاثیر در عامترین مفهوم خود دلالت دارد بر چیزی که در یک زمینه اجتماعی و بالاخص سیاسی سبب شود که افراد وگروه ها از یک مسیر پیش بینی شده رفتار انحراف جویند. تاثیر به مفهوم اخص خود برای بیان دگرگونی هایی به کار می رود که در رفتار شخص یا گروه به واسطه پیش بینی واکنش های دیگران حاصل می شود. عناصر مشترک در اصطلاح تاثیر در جامعه شناسی عبارت اند از
الف) این که تاثیر به تغییر یا معکوس شدن تصمیم ها و خط مشی ها یا رفتار پیشین منجر خواهد شد
ب) این که اعمال تاثیر عبارت است از تاثیر نهادن بر خط مشی های اشخاص دیگر جز خود
زمانی که دانشمندان علوم اجتماعی از تاثیر شخص الف بر ب سخن می گویند تفاوتی را مد نظر دارند بین نحوه رفتار واقعی شخص ب و نحوه ئی که وی در صورتی که شخص آ با وی ارتباط پیدا نمی کرد یا اصلا وجود نمی داشت را رفتار می کرد
تعلیم تربیت: عمومی ترین کاربرد این اصطلاح دلالت دارد بر پرورش نسل جوان و تعلیم فکری و اخلاقی و
رشد شخصیت و توانایی های ذهنی خاصه از راه تامین آموزش منظم. این اصطلاح اشاره دارد به آموزش یا تعلیم مشابهی که در سن بزرگسالی کسب شده باشد . گاهی این اصطلاح را بسط می دهند تا اثر تربیتی همه ترتیبات اجتماعی را شامل شود
تمایل : اصطلاح تمایل از قدیم برای تاکید بر جنبه تلاش گرایانه تجربه که خود را در درخواستها و انگیزه ها متجلی می سازد به کار رفته است. این اصطلاح به صورت های مختلف برای نشان دادن شروع فعالیت عمدی و حالت ذهنی همراه با میل به عمل و گرایش آگاهانه به عمل مورد استفاده قرار گرفته است
دستمزدها: دستمزد قیمت کار است که آن را برای صرف کوشش بدنی یا ذهنی در تولید کالا یا خدمات پرداخت می کنند. این اصطلاح به مفهوم گسسترده آن مشتمل است بر دستمزد مدیران که به دست مالکینی می رسد که برای خودشان کار می کنند. حقوق در یافتی سرپرستان و کارمندان دفتر و سایر کارکنان که به صورت هفتگی و ماهانه یا دوره های زمانی طولانی تری پرداخت می شود . معنای دقیق دستمزد ممکن است به صورت نرخ یا به صورت مبلغ در نظر گرفته شود
دلبستگی کار: دلبستگی را می توان به صورت درگیر ساختن یا به کار انداختن انرژی یا عاطفه در یک موقعیت محرک خاص یا رویداد تعریف کرد. این اصطلاح را می توان برای نشان دادن میزان عاطفه یا توجه یا دقت یابرای نشان دادن هدفی که یک کنش خاص رو به آن دارد به کار برد . اصطلاح دلبستگی در کار هیچ گونه پیوند ضروری یا استواری با یک موضع نظری خاص در خصوص ماهیت منبع یا توزیع ندارد
علاقه: علاقه در کلی ترین مفهوم آن ناظر بر ارتباط ذهنی –عینی که در آن شخص یا گروهی از اشخاص برای دستیابی به منظوری یا تلاش در راه آن به لحاظ جذابیتی که دارد اصرار می ورزد . در این زمینه کلی علاقه را می توان با موضوع توجه وکوشش معرفی کرد یا نگرش واحساسی که به سوی آن موضوع معطوف است. علاقه رابطه تنگاتنگی با قابلیت موضوعات و فعالیتهای متناسب برای ارائه ارزش تکمیلی در ارضای نیازها دارداما کاملا وابسته به آن نیست زیرا علاقه نه تنها متضمن امکان عینی کاهش تنش است بلکه مستلزم ترکیب بندی ذهنی یا حوزه برحسب الگوهای علاقه فردی یا فرهنگی نیز هست
کار: این اصطلاح کاربردهای متعددی را داردکه از مفهوم کلی فعالیت وکوشش ریشه می گیرد. اغلب به معنی کار سخت و پر زحمت است .کار کردن به صورت فعل همان معنی کلی را می رساندیعنی انجام دادن یا ساده تر کوشش کردن.بنابراین کار در اقتصاد معانی متعددی را دارد
رضایت شغلی:اگر فردی در محیط شغلی با توجه به عوامل انگیزشی مانند پیشرفت و توسعه شغلی ,شکل و ماهیت کار و رشد فردی ,کسب موفقیت و احترام از جانب دیگران فرد با ارزشی به حسای آیداز درون فرد احساس رضایت شغلی را میابد
نارضایتی شغلی:هرگاه در محیط کاری عواملی مانندامنیت شغلی و شرایط کار وحقوق , خطمشی و قوانین ومقررات وروابط متقابل با همکاران , روابط متقابل با دانش آموزان و مقام و موقعیت تامین نشود, افراد احساس نارضایتی از شغل را پیدا خواهند کرد
3-1سابقه وادبیات تحقیق
مطالعات اولیه در باب نگرش های مر بوط به کارپیش از جنگ جهانی اول شروع شد وبه طور خاص در انگلستان وامریکا وبه طور عمده در اروپا دنبال گردید . در بین عنوان های مهم این سئوال و مسائله به چشم می خورد که چگونه با یکنواختی وکسالت آوری شغل باید مبارزه کرد . در اوایل دهه 1930 اغلب پیشنهادات بر افزایش نرخ دستمزدها دوره های استراحت و افزایش تنوع کار تعامل اجتماعی بوده است
یکی از نافذترین پژوهش ها درباب اثرهای شرایط کار بر رضایت مندی شغلی و مطالعاتی که خفچه انجام داده بود ونتیجه گیری حاصل از این مطالعات آن بود که شرایط مادی کارمثل نور واستراحت بر رضایت مندی کمتر از اهمیت روابط غیر ارادی گروه کار و توجه مدیر به کارکنان در رضایتمندی شغلی است .این نتیجه گیری بدانجا شد که اصطلاح اثر خفچه به هر گونه بهبود مصنوعی که ناشی از تغییر روابط انسانی اطلاق می شود.دراین اثر ضرورت روابط انسانی بین کارکنان ومدیربرای حفظ انگیزه مستخدمان تاکید دارد. پارسونز در دهه 1974 با انتقاد به داده های مطا لعات به خفچه نشان می دهدکه شرایط کار از جمله علل عمده بهره دهی کارکنان نیست. چالز هولین رضایت مندی شغلی را زمانی قابل حصول میدانست که کارمند
1-رضایت از ماهیت و چگونگی انجام کار خود داشته باشد
2-رضایت از حقوق و مزایای دریافتی داشته باشد
3-از همکاران رضایت داشته باشد
4- از سرپرستان راضی باشد
بنابراین رضایت از شغل یک پدیده فردی است وبه هیچ عنوان جنبه جمعی در نزد کارکنان نداردزیرا هر فرد در خود احساس منحصربه فردی را دارد که در مقام مقایسه در جمع می تواند همانند هایی را پیدا کندولی نمی تواند همانندهای تطیبقی حاصل کند .از این رو رضایت شغلی و سنجش آن از طریق ارزیابی روحیه و طرز تفکر و برداشت یکایک کارکنان در یک سازمان میسر خواهد شد. کلارک هال در سال 1976 معتقد است ارضای خواسته ها در انسان ایجاد انگیزه می کند و عدم ارضای آن نیاز او را دچار یاس و ناکامی میکند و مواجهه مستمر با ناکامی انسان را دچار فرسودگی می کند. . وقتی نیازی ارضا می شود دردیگران انگیزه رفتار به حساب نمی آید. ارضای یک نیاز ممکن است با مانع روبه رو شود و گاهی بر اثر آن مانع آن تخفیف میابد. . ولی این تخفیف همیشه ابتدا به ساکن پیش نمی آیدبلکه شخصی که با مانعی روبه رو ست ممکن است ضمن درافتادن با آن به رفتار انطباقی دست بزند. شخص ممکن است انواع رفتارها را بیاموزد تا رفتاری را بیابد و که هدف و نیاز او را میسر سازدو تنش و فشار ناشی از مانع را کم کند واگر در جهتی کوشش کند که موقعیتی حاصل نشود در اینجا جهت عدم رضایتمندی را ابراز می کند
4-1طرح مقدماتی مساله تحقیق
هدف از انتخاب تحقیق تحت عنوان بررسی میزان رضایت شغلی مربیان پرورشی این است که گام مهمی در شناسایی و کشف عواملی که سبب رضایت شغلی مربیان پرورشی باشدو نیز با شناساییی کشف عواملی که مواضع انگیزشی یا ایجاد نارضایتی محسوب می شود و راهی پیشاروی دست اندرکاران آموزش وپرورش بنهد. رضایتمندی شغلی مربیان از کارشان مهمترین متغیر در حیطه رفتار سازمانی محسوب می شود. هر گاه مربیان بگویند از شغل خود ناراضی هستند منظور و اشاره آنها به محیط و شرایط کار است .این شرایط مانند حقوق و خط مشی ها و ماهیت سر پرستی و; است و هر گاه در محیط کار از عوامل فوق تامین نشود نارضایتی آنها به وجود می آید
با توجه به اینکه تحقیقات متعددی در زمینه موضوع انجام شده است این موضوع نشانگر ن است که موضوع مذکور به عنوان یک مساله مطرح است و همچنین تحقیقاتی در کشورمان ایران و سایر ممالک انجام گرفته که با توجه به مقطع زمانی خودشان اگرچه صحیح بوده باشد ولی در عین حال متغیر زمان مکان و سایر متغیرها می تواند علتی برای تحقیق دوباره و بیان مساله به صورت مجدد هر چند که ممکن است آن تحقیقات دارای روایی و اعتبار نباشد. این تحقیق اهمیت مطالعه و بررسی را دارد زیرا می توان به شناسایی عواملی که باعث رضایت شغلی مربیان پرورشی گردد بیانجامد ودر نتیجه بعد از مشخص شدن عوامل موثر در رضایت شغلی و زمینه ایجاد آن مطمئنا بازدهی و اثر بخشی کار مربیان افزایش خواهد یافت
عنوان تحقیق
عنوان تحقیق مورد نظر در خلاصه ترین کلام عبارت است از
” بررسی میزان رضایت و عدم رضایت مندی شغلی مربیان پرورشی در اراک در دهه اخیر”
بررسی موضوع فوق می تواند راه گشای مسائل و مشکلات موضوع فوق گرددد و به این وسیله بتواند گامی در جهت پیشرفت سیر شغلی در کشور باشد
5-1ضرورت و اهمیت انجام تحقیق
کارایی و رضایت شغلی از عوامل موثری است که باید در توسعه جامعه صنعتی مورد توجه قرار گیرد. مطالعه و بررسی تاریخچه توسعه و تحول جوامع تاثیر انکار ناپذیری را داشته است . هر فردی سعی در انتخاب شغلی را دارد که علاوه بر تامین نیازهای مادی نیز بتواند نیازهای روانی او را نیز ارضاء نماید. بدین منظور برای نیل به هدف یعنی گماردن افراد در مشاغل مناسب مطالعه فردی و بررسی آن لازم و ضروری استدر غیر این صورت با سپردن مشاغلی که افراد در آن علاقه وجود ندارد و یا فاقد توانایی و استعداد برای انجام آنها هستند افرادی در آن کار مشغول هستند که عاطل و باطل بر آن کار گمارده می شوندکه موجب هدر رفتن سرمایه مملکت می شود. . در سیستم آموزش و پرورش مهمترین و اساسی ترین پایه و روح هر مدرسه مربیان پرورشی و معلمانی هستند که دارای تمایلات و انگیزه هایی و آمیختگی مناسب آن به نحو معقول می تواند برای رسیدن به اهداف آموزشی و پرورشی به صورت هماهنگ و پویا در آید.انگیزه های آنها با عوامل موثری مرتبط است که تعیین چند روش ویا دستورالعمل نمی تواند پاسخگوی تمامی مسائل و ابعاد موضوع باشد. انگیزش مربیان با مسائل و متغیر های متفاوت ارتباط داردکه تعیین چند روش و دستور العمل نمی تواند پاسخگوی تمامی ابعاد موضوع باشد
انگیزش از جهتی به شخصیت و نگرش های افراد بستگی دارد . اتکینسون انگیزش را با شخصیت برابر دانسته و در نتیجه انگیزش را طی یک فرمول تابعی از ویژگی های وراثتی و محیطی معرفی می کند. .مثل ا افراد برون گرا تفاوتهای زیادی را با هم دارند و ر فتارها و انگیزش های آنها متفاوت است انسانها در طول زندگی خود تجربیات گوناگون و در عین حال متفاوتی را کسب می کنند .همین پنداشتها و برداشت ها به تفسیر آنها از وقایع اثر می گذارد. در نتیجه روشهای انگیزشی به شکلهای گوناگون در می آید . امکاناتی که در محیط قرار دارد تاثیرات بسیاری بر افراد می گذارد و این تاثیرات شخصیت های متفاوتی با نیازها و طرز فکرهای متفاوتی میسازد . بعضی از محیط های اجتماعی به دلایل فرهنگی و سیاسی با بحران های خاص مقطعی روبه رو بوده اند که هر کدام مسائل خاص خود را میسازد

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]