
مقاله در مورد صنایع دستی word دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد صنایع دستی word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد صنایع دستی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد صنایع دستی word :
صنایع دستی
پیشگفتار
هنگامی که سخن از صنایع دستی و پیشه های کهن به بیان می آید، ذهن به سمت هنرها و صنایع دستی عمده خطور می کند. سفالگری، شیشه گری، خاتم کاری، منبت کاری، قلم زنی و بسیاری دیگر از صنایع کهن که کم و بیش بواسطه مطالعات کنکوری و یا واحدهای گذرانده شده در طی دوران تحصیل، هر دانشجوی هنر، در مورد آن اطلاعاتی دارد. اما در این میان، اشیایی وجود دارند که دارای مسابقه ای بس طولانیاند، اما بواسطه ماهیت وجودی و کمتر بودن جنبه های تزئینی و سمبلیک آنها، کمتر مورد توجه قرار می گیرند. یکی از این موارد، جاروهای خانگی است.
طرح و ایده ای بکر، که با استفاده از خصوصیات طبیعی نوعی بوته و با اعمال چند عمل ساده، ساقه های بوته جارو را به محصولی با کارایی مناسب تبدیل می کند. شاید بهتر باشد برای درک کارایی آن، گذشته ای نه چندان دور را که جاروهای برقی وجود نداشته اند را تصور کنیم. ساده است، حتی هم اکنون نیز تصور تمیز نمودن سطحی نه چندان وسیع، بدون جارو، عملی مشکل و بسیار وقت گیر خواهد بود. از نظر تولید و مراحل ساخت نیز این شی قابل تأمل است. وسیله ای که در عین یکپارچگی، علاوه بر دسته ای مناسب جهت قرارگیری در دست، دارای سطحی گسترده برای حداکثر تماس ممکن با سطح است.
در ابتدا، امید به یافتن مطالبی مفید و دقیق از طریق منابع و کتابهای مرتبط وجود داشت، اما با گذر زمان و جستجو در این رابطه، اطلاعات بسیار ناچیزی بدست آمد. بر همین اساس این تحقیق، در اصل حاصل از مشاهده و مصاحبه مستقیم، با جارو سازان است.
در این خلاصه، حرفه و پیشه جاروسازی، از چهلر جنیه، سازنده(صنعتگر)، مکان ساخت (کارگاه)، محصول(جارو) بهمراه ابزارهای مورد استفاده در تولید، مورد بررسی قرار گرفته و دئر نهایت نتایج و اطلاعات بدست آمده، جمع بندی و بعنوان نتیجه ارائه شده است.
تاریخچه جارو
همانطور که در پیش گفتار اشاره گردید، برای یافتن تاریخچه جارو به کتابها و منابعی مراجعه گردید ولی مطلبی که روشن کننده تاریخچه ای مختص به جارو باشد، بدست نیامد. تنها مطلب موجود، به نقل از کتاب صنایع دستی کهن ایران چنین است که:
«زنیبل و بوریا باقی از نی و علف، صنعتی است که حتی از صنعت پارچه بافی هم کهنتر است. نمونه هایی که در عراق پیدا شده باید به متعلق به 5000 سال پیش از میلاد باشد. تاریخ ساخت زنیبل گندم و غلات که از دوره باداریان مصر پیدا شد به 4500 سال پیش از میلاد می رسد.
زنیبل بافی بی ابزار و با دست انجام می شود. زنیبل باف جارو هم درست می کند. اگر تنها جارو درست کند، جاروباف نامیده می شود.»
زنبیل بافی بی اابزار و با دست انجام می شود. زنبیل باف جارو هم درست می کند. اگر تنها جارو درست کند، جاروباف نامیده می شود.»
لازم بذکر است که نقصان و کمبود اطلاعات در مورد تاریخچه جارو احتمالاً به دو دلیل می باشد:
– اول اینکه، با وجود پیشه ها و صنایع سنتی دیگری که از نظر وسعت، ابزار، مهارت و …، مورد توجه بیشتر محققان قرار گرفته اند و در اغلب کتب و منابع به آنان پرداخته شده؛ جارو به عنوان وسیله ای بسیار ابتدایی و روزمره کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
– دوم آنکه، همانطور که ملاحظه گردید، جاروبافی بعنوان فعالیتی جانبی با بوریا و زنبیل بافی محسوب شده و به دلیل اهمیت بیشتر زنبیل و بوریا به عنوان هنری دستی، در زیر گروه این فعالیت ها قرار گرفته و کمتر به آن پرداخته شده است.
جارو:
«جارو (جاروب)، آلتی که به آن خاک و خاشاک را از روی زمین بروبند.»
دارای انواع متفاوت و قابل دسته بندی بر اساس مواد بکار رفته در تولید آن، محل ساخت، نوع کاربرد و مواد دیگر است.
از لحاظ محل ساخت، بطور معمول در گوشه و کنار اغلب شهرهای ایران، این محصول ساخته می شود و فرم و اندازه و سایر خصوصیات آن بر حسب محل تولید که در اصل بواسطه نوع خاص کاربرد و مواد اولیه موجود در آن منطقه، متفاوت است. دو مرکز عمده و معروف تولید آن شهرهای اصفهان و تهران می باشد- در جواب پرسش محل تهیه مواد اولیه (بوته های جارو) تمامی سازندگان شهر میانه را به عنوان مرکز اصلی معرفی نمودند.
همانگونه که امروز شاهدیم، جاروها در انواع و اندازه های بسیار متفاوت با مواد طبیعی و مصنوعی تولید می شوند. اما موضوع مورد بررسی در این تحقیق، جاروهای تولیدی از مواد اولیه طبیعی (بوته جارو) می باشد. بر اساس اظهار نظر سازندگان، این محصول در سه نوع کلی زیر تولید می شود:
– جاروهای خیابانی (شهرداری)
– قالی شویی
– خانگی
جاروهای خیابانی
جاروسازان این نوع را جاروی شهرداری می نامند و علت آن است که خریدار عمده آن شهرداری ها و برای استفاده کارگران جهت پاکیزگی خیابان ها و محلات است. به طور معمول این نوع جارو توسط جاروساز، ساخته نمی شود و به صورت خشک و فله ای به مأموران خرید شهرداری یا سایر متقاضیان فروخته می شود.
عمل ساخت این جاروها توسط خود کاربر و به وسیله قرار دادن و بستن دسته ای از چوب های جارو در اطراف دسته ای بلند چوبی می باشد.
جاروهای قالی شویی
در گذشته از این نوع جارو برای شستشوی قالی ها استفاده می شده است و هنوز با همین نام شناسایی می شوند. این جاروها با قیمتی در حدود قیمت جاروهای خانگی عرضه می شوند. از ساقه های ضخیم تر و خشک تر در ساخت آنها استفاده شده است. تعداد تولید این نوع جارو بسیار کم و محدود است و بخاطر عدم آگاهی مردم از این نوع، اغلب توسط ساکنین و سایر دکانداران محلی جهت اموری بجز قالی شویی، مانند تمیز نمودن حیاط و مغازه ها و بخصوص بعلت قیمت مناسب آن مورد استفاده قرار میگیرد.
جاروهای خانگی
جاروهای خانگی که محصول مورد نظر در این تحقیق می باشند، در ابتدا بر اساس جنس ساقه ها و هم چنین مقدار ساقه و چوب بکار رفاته دسته بندی و قیمت گذاری می شوند.
چوب جارو
جاروی ساخته شده از ساقه ها و بخشهای نرم بوته جارو که به مقدار کافی از آن در ساخت بکار رفته است (پر بودن جارو) جاروی درجه یک و قیمت آن 9000 ریال است. جاروی درجه 2 به قیمت 6000 ریال و درجه 3 به قیمت 5000 ریال می باشد.
البته لازم به ذکر است که جاروسازان بر اساس سلیقه و دلخواه مشتری، جارو نیز تولید می کنند که قیمت آن توافقی می باشد. در ادامه جارو، از نظر ابعاد و اندازه، مواد اولیه در جاروبافی و همچنین مراحل ساخت آن مورد بررسی قرار می گیرد.
ابعاد و اندازه
با توجه به تولید دستی این محصول، می توان گفت که جاروهای تولیدی توسط سازندگان مختلف، همانطور که از برخی نکات مانند کیفیت با هم متفاوت اند، از نر ابعاد در اندازه نیز متفاوت است و این مطلب حتی در میان جاروهای تولید شده توسط یک جاروساز نیز وجود دارد. این امر در واقع یکی از خصلت ها و خصوصیات تولید دستی و کلاً صنایع دستی می باشد. اما بطور تقریبی و با لحاظ نمودن میانگین اندازه برداری از چند نمونه، می توان ابعاد کلی برای آن لحاظ نمود.
مواد اولیه در جاروباقی
در ساخت و تولید یک جارو، مواد بسیار کم و انگشت شماری استفاده می شود که عبارتند از:
ساقه و بوته جارو
مهمترین و اصلی ترین ماده بکار رفته در ساخت جارو، بخش های فوقانی و ساقه و شاخه های بوته جارو است. این گیاه، بعنوان محصول، کشت می شود و عملیات، کاشت آن در ماههای اواخر اسفند و فروردین و برداشت آن اوایل و اواسط فصل تابستان انجام می پذیرد. در نقاط بسیار از کشور این گیاه پرورش داده می شود ولی از بهترین مراکز آن، اطراف و نواحی شهر میانه است. بوته های جارو به بیش از 2 متر ارتفاع در هنگام رشد نهایی می رسند و در هنگام درو، حدود 130 سانتیمتر آن قطع شده و پس از خشک کردن بوسیله قرار دادن در جلوی آفتاب، به مناطق مختلف و مراکز بافت جارو فروخته می شود.
نرخ فروش بصورت توافقی و در تاریخ مصاحبه با جاروسازان 4500 ریال(برحسب گیلوگرم) بود.
لازم بذکر است که تخم جارو، در واقع همان دانه هایی است که بر شاخه های چوب جارو و جاروی ساخته شده متصل می باشد. که البته این دانه ها که پس از عملیات ساخت جارو بعنوان اضافه ها و زوائد بجای می ماند، بعنوان بذر استفاده نمی شود و در چند سال اخیر، با قیمتی در حدود 700 الی 800 ریال، بعنوان مکمل دانه ها و غذا به مرغداریها و گاوداریها فروخته می شود.
بر اساس گفته و اظهار نظر جاروسازان از هر کیلوگرم بوته و ساقه جاروی خریداری شده، تنها در حدود 300 گرم آن مفید و قابل استفاده است و مابقی آن بعنوان پرت و دور ریز استفاده در امر جاروسازی بحساب می آید.
سیستم یا مفتول فلزی
در واقع مفتول آهنی به قطر 1 الی 5/1 میلیمتری است که عمل اتصال و دوخت اصلی جارو و اتصال ساقه های جارو به وسیله آن انجام می دهند. این مفتول های آهنی در بازار مختص جاروبافی نیست و کاربردهای گوناگونی دارد که در این میان جاروسازان نیز از آن استفاده می کنند. قیمت آن در حدود 8300 ریال در هر کیلوگرم است. آنچه که مشخص است در گذشته از این ماده استفاده نمی شده و عمل دوخت و اتصال نیز بوسیله ساقه ها و یا رشته های دیگر طبیعی و در دسترس، انجام می شده است.
نوارهای پلاستیکی
بر اساس گفته و نظر سازندگان محصول، این نوارها در اصل کاربردی تزئینی داشته و نقش بسیار کمی در اتصال و کنار هم محکم کردن ساقه ها دارند. قیمت این نوارها 16000 ریال برحسب کیلوگرم بوده و در رنگهای محدود در دسترس است.
مراحل ساخت جارو
برای ساخت و بافت جارو چند مرحله ساده پس از خریداری بوته ها و ساقه های جارو از عمده فروشان، بر روی آن انجام می شود. این مراحل با توجه به اظهار نظر سازنده و مشاهده عملیات تقسیم بندی شده است.
آماده سازی چوب جارو
خیساندن چوب جارو
چوب جارو در حوضچه و یا بطرق گوناگون دیگر بمدت 8 الی 10 ساعت در آب غوطه ور می کنند تا کاملاً خیس و مرطوب شوند. علت این امر ترم شدن کامل ساقه های بوته جارو است، تا در هنگام عملیات ساخت و بخصوص هنگام ترکبندی و دسته بندی در مقابل فشارهای برشی مقاومت لازم را داشته و از شکسته و قیچی شدن آن جلوگیری شود.
سوا کردن (سورت بندی)
چوب های جارو را پس از خیساندن، بر اساس اندازه، فرم و بخصوص قطر صاقه های اصلی و نرم بودن، تقسیم بندی و جدا می کنند. این عمل بدان جهت است که در مراحل بعد با قرار دادن ساقه های محکم در مرکز و قرارگیری شاخه های نرم در اطراف آن، تا حد ممکن جاروی ساخته شده مقاومت بیشتری در برابر شکستگی از محل دسته و بخش های پایین تر داشته باشد. به بیان دیگر، وجود شاخه ها و ساقههای محکم تر در وسط، نقش یک استراکچر و قوان دهنده را برای شاخه های نرم که عمل اصلی جارو زدن را انجام می دهند، ایفا می کند.
ترک بندی
با قرار دادن تعدادی از ساقه های جارو در کنار هم و با استفاده از دستگاه ترک بند یا دسته بند یا دار ، یک مفتول آهنی در قسمت انتهای ساقه ها پیچیده و برای مرحله بعد آماده می شود. هر ترک بند در واقع دارای قطری برابر نصف قطر دسته جارو دارد و از کنار هم قرار گرفتن چندین ساقه ضخیم در وسط و پوشاندن آنها بوسیله ساقه های نرم و نازک، ساخته شده است. پس از عمل ترک بندی، جاروسازی بر حسب تجربه، چند ساقه را از محل مفتول، قطع می نماید تا در نهایت دسته جارو بیش از اندازه ضخیم نشود.
دسته بندی
معمولاً از کنار هم قرار دادن 2 ترک بند که چگونگی آن شرح داده شد،یک دسته بوجود می آید که پس از قرارگیری در دستگاه دسته بندی و اعمال فشار بوسیله آن، با پیچاندن 9 سیم در فواصل مناسب (در حدود 5/2 سانتی مار) دو ترک بند به هم متصل و محکم شده و دسته تولید می شود. در انتهای این مرجله و در حالتی کع جارو هنوز تحت فشار دستگاه دسته بند یا دار است، بوسیله اره انتهای ساقه ها و بخش اضافی دسته قطع می شود.
نکته
لازم بذکر است که در هنگان ساخت جارو، ابتدا عمل ترک بندی انجام شده و پس از ساخت تعداد مناسب و معینی ترک بند، به سراغ عمل دسته بندی رفته و سپس عملیات دوخت انجام می شود. به بیان دیگر، مراحل ساخت برای هر جارو به صورت جداگانه و متوالی انجام نمی شود، بلکه به گونه ای به شکل تولید سری در آمده و در هر مرحله تعداد مناسب از یک مرحله ساخت ایجاد و سپس به مرجله بعد پرداخته میشود.
دوخت یا بافت
دوخت مفتول فلزی
در این مرحله جاروباف، جارو را در تخته قالب قرار داده و به کمک بک حلقه آن را محکم می کنند. (تصویر …) سپس سوزن (جوال دوز) را از جارو عبور داده و سیم را از پیچانده و شروع به دوخت می نمایند. دوخت به صورت رد کردن، سوزن و عمل کشیدن در دو طرف و به شکل معکوس انجام می پذیرد. جاروباف به کمک قطعه ای چوب که با کش بر روی کف دست ثابت می شود، عمل دوخت و فشار آوردن به سوزان را انجام می دهد.
دوخت نوار پلاستیکی
این مرحله کاملاً شبیه به مرجله قبل است و با این تفاوت که تخته قالب از روی جارو باز شده و عمل دوخت بدون آن انجام می پذیرد.
دانه گیری- در این مرجله دانه های موجود بر روی ساقه جاروی ساخته شده،گرفته میشود. در گذشته این عمل بوسیله صفحه ای فلزی انجام می شد. با بررسی چند کارگاه، می توان مشاهده نمود که هر کدام برای انجام این مرحله از شیوه ای استفاده می کند. در کارگاهی با قطعه ای فلزی که در واقع بدنه ساعت های قدیمی بود عمل دانه گیری انجام می شد(تصویر …) و در کارگاهی بوسیله دستگاه برقی. در هر حال عمل دانه گیری برای سبکتر کردن وزن جارو و همچنین جلوگیری از ریزش این دانهها در حین استفاده از محصول است.
سرزنی
آخرین مرحله در ساخت جارو سرزنی است. این مرجله، بوسیله (تبر) انجام می شود. جارو را بر روی قطعه چوبی ضخیم (کنده) قرار داده و آخرین بخش جارو(محل تماس آن با سطح) را با ضربه قطع و به شکلی یکنواخت کوتاه و مرتب می نمایند.
با انجام مراحل فوق جارو تکمیل و آماده عرضه و استفاده می باشد.
1)نامی که جاروسازان برای این ابزار عنوان می کنند.
ابزار
در ابتدا لازم به ذکر است که برای ساخت جارو، وسایل و ابزاری خاص و پیچیده ای احتیاج نیست و این عمل می تواند بدون ابزارهای خاص انجام پذیرد. اما با نگاهی به گذشته و توجه به پیشرفت های تولیدی آنزمان و لزوم این وسیله در هر خانه، وسایلی جهت سهولت و افزایش تولید آن، طراحی و ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است.
در هنگام توضیح مراحل ساخت جارو، نام ابزار و آلات بکار گرفته شده در فرآیند تولید جارو، نام برده شد. در این مرحله هر کدام از این ابزار به طور جداگانه و نظر نوع عمل و مکانیزم مورد بررسی قرار می گیرند.
1-دستگاه ترک بندی یا دسته بندی یا دار:
این وسیله به دو صورت سیار (چارچوبدار) و متصل به سقف وجود دارد. در گذشته از رکاب اسب به جای این وسیله استفاده می شد. در واقع هر دستگاه ترک بندی از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
– سیم کشش
– پدال کشش
سیم کشش که در واقع بخشی از دستگاه است که مستقیماً باعث فشرده شدن ساقه ها به هم می شود. در واقع نیرو بعلت چرخش سیم به دور ساقه ها، اعمال می شود.
پدال کشش که در واقع نیروی فشاری پا را برای تبدیل به نیروی فشاری و پیچشی سیم کشش مهیا می کند.
بطور کل این دستگاه دارای مکانیزم بسیار ساده ای است. یک سر تسمه یا سیم کشش در ارتفاع (بخش فوقانی دستگاه در حالت سیار) و یا به دیوار (در حالت ثابت) ثابت میشود. سر دیگر این تسمه یا سیم کشش آن بوسیله یک زنجیر به پدال کشش نصب می شود. پدال مانند هر پدال دیگری قابلیت حرکت در جهت بالا و پایین را دارا میباشد. در هنگام عمل ترک بندی یا دسته بندی، پس از چرخاندن سیم کشش بدور ساقه ها، با اعمال فشار پا بر روی پدال سیم در تنها محل پیچش امکان تغییر بعد حاصل از فشار را دارد که در نتیجه باعث فشرده شدن و محکم شدن ساقه ها به هم می شود.
دستگاه دانه گیری
در گذشته، عمل گرفتن دانه ها و تخم های زائد جارو، بوسیله ابزارهای بسیار ساده دستی انجام می گرفت (البته در برخی کارگاهها هم اکنون نیز از ابزارهای اینچنین استفاده می شود)، اما امروز در برخی از کارگاهها از دستگاهی برقی برای این منظور استفاده می شود. در دستگاه دانه گیری برقی، که ابعاد و مکانیزم ساده آن در شکل… نشان داده شده است، نیرو از طریق یک دینام در قسمت تحتانی تولید و بوسیله یک تسمه به پره ها منتقل و با قرارگیری جارو (هم جهت با جهت حرکت پره ها) عمل دانهگیری انجام می شود.
تبر
وسیله ای برای برش و قطع کردن از طریق ضربه زدن است که از آهن ساخته شده و بر همین اساس بیشتر شبیه و مکانیزمی مشابه به ساطور را دارد. اما جارو سازان این آلت را تبر می نامند. همانطور که در شکل ملاحظه می شود، دسته آن نیز آهنی بوده و بطور کل از آهنگری قطعه ای آهن ساخته شده و ابعاد آن در شکل … ارائه گردیده است. لازم بذکر است که پس از عمل سوزنی، جاروساز چند ضربه با پشت این ابزار در محل دوخت سیمی جارو وارد می سازد. مکمل این ابزار، قطعه بریده شده از تنه درخت (کنده) است که همواره عملیات بر روی آن انجام می شود.
اره
ابزاری داس مانند انحنای آن کمتر از راس و بطور کل عمل برش ساقه ها بوسیله آن می باشد . این ابزار دارای تیغه ای با دندانه های بسیار ریز است که عمل برش را بسیار تسهیل میکند . در شکل ابعاد کلی آن مشخص شده است .
سوزن (جوال روز )
سوزنی فلزی به طول 15 سانتی متر وقتی مت 5 میلیمتر که بطور کلی تمامی دوخت ها بوسیله آن انجام می شود .
کارگاه یا مکان جارو بافی :
تمامی کارگاه ها و با در حقیقت دکان های جارو بافی ، محل هایی است با ابزارهای پرتابل و بدون ویژگی های خاص و ویژه ،از لحاظ معماری . در واقع فعالیت جارو سازی هر محلی قابل اجرا و انجام می باشد


مقاله مطالعه و ارزیابی انواع تسهیلات ارزی بانک: فرصت ها و تهدیدهای موجود؛ و پیش بینی ریسک تسهیلات مذکور از منظر اقتصاد کلان word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مطالعه و ارزیابی انواع تسهیلات ارزی بانک: فرصت ها و تهدیدهای موجود؛ و پیش بینی ریسک تسهیلات مذکور از منظر اقتصاد کلان word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مطالعه و ارزیابی انواع تسهیلات ارزی بانک: فرصت ها و تهدیدهای موجود؛ و پیش بینی ریسک تسهیلات مذکور از منظر اقتصاد کلان word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مطالعه و ارزیابی انواع تسهیلات ارزی بانک: فرصت ها و تهدیدهای موجود؛ و پیش بینی ریسک تسهیلات مذکور از منظر اقتصاد کلان word :
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی و تشریح انواع تسهیلات ارزی بانکها ، فرصت ها ، تهدیدها و چالش های موجود در این بخش و پیشبینی ریسک تسهیلات مذکور از منظر اقتصاد کلان و ارایه راهکارهای بهبود آن می باشد. به این منظور و با تکیـه بـر مبانی نظری بانکداری بینالملل، مقررات و استاندارهای ارزی، مروری بر عملکرد بانکها در اعطای انـواع تسـهیلات ارزی و تاثیرات شاخصهای کلان اقتصادی بر آنها به بررسی تسهیلات ارزی و ریسکهای مترتب به آن پرداخته شده است.
کلمات کلیدی: تسهیلات ارزی، ریسک، اقتصاد کلان
.1 مقدمه
عملیات و فعالیتهای بانکی در دو زمینه بانکداری داخلی و بانکداری بینالملل میباشد. بانکداری بینالملل در بر گیرنده کلیه عملیاتی است که بانک در بازار مالی با ارز انجام میدهد و یکی از عمدهترین این عملیات، اعطای انواع تسهیلات ارزی می-باشد. تسهیلات ارزی در قالب یکی از عقود اسلامی با هدف گسترش دامنه فعالیت ارزی، کمک به توسعه اقتصادی، گسترش صادرات و واردات کالا و خدمات در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان واجد شرایط قرار میگیرد. بانکها در راستای حمایت و تامین مالی تمام یا قسمتی از نیازهای ارزی تولید کنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان بخشهای مختلف اقتصادی از جمله بخش خصوصی و تعاونی، تسهیلات مختلف ارزی در اختیار آنان قرار میدهند. هریک از انواع تسهیلات ارزی در چارچوب مقرارات و ضوابط از پیش تعیین شده به این بخشها تعلق میگیرد.
.2 هدف و روش های انتخابی
هدف از این تحقیق بررسی انواع تسهیلات ارزی و چالشهای فراروی آن و پیشبینی ریسکهای موجود در این بخش با لحاظ کردن تاثیر شاخصهای اقتصاد کلان میباشد. به علاوه تلاش بر این است تا با ارایه راهکارهای گوناگون تهدیدهای موجود در این بخش را کاهش داده و با ایجاد فرصت های مناسب زمینه را جهت استفاده بهینه از این تسهیلات فراهم نماییم.
1
3 مروری بر انواع تسهیلات ارزی
-1 اعطای تسهیلات ارزی :
– تسهیلات بابت واردات ( کالا – خدمات ) از محل منابع بانکها. این تسهیلات از محل منابع ارزی بانکها اعطا میگردد. این نوع از تسهیلات با هدف گسترش صادرات، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در قالب عقود مرتبط با عملیات بانکی بدون ربا در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد. موارد مصرف این نوع تسهیلات شامل: تسهیلات پرداختی بابت خرید مواد اولیه با سررسید یکسال و تسهیلات مربوط به خرید ماشینآلات و تجهیزات تولیدی و خدماتی و یا تکمیل طرح های نیمه تمام با سررسید چهار سال.
– تامین مالی صادرات ( کالا – خدمات ). پرداخت این تسهیلات بر اساس آیین نامه تامین مالی صادرات صورت میپذیرد. این بخش با هدف افزایش توان رقابتی صادرکنندگان کالاها و خدمات قابل صدور و توسعه صادرات کشور تشکیل گردید. در این حالت بانکها با استفاده از منابع ارزی خود، حساب ذخیره ارزی، تسهیلات دریافتی از سایر بانکها و موسسات خارجی و سایر منابع ارزی اقدام به اعطای تسهیلات در چارچوب این آیین نامه بصورت انفرادی و سندیکایی مینمایند.
( آیین نامه مالی صادرات کالا و خدمات مصوبه 83/07/04 شورای پول و اعتبار).
-2 حساب ذخیره ارزی.
دولت با هدف کاهش وابستگی بودجه کشور به درآمدهای ناپایدار نفتی و افزایش قیمت نفت خام در سالهای اخیر اقدام به تاسیس حساب ذخیره ارزی نمود از سال 1380 مازاد درآمد ارزی حاصل از فروش نفت خام در پایان هر سال در حساب سپرده دولت نزد بانک مرکزی نگهداری میشود. دولت مجاز است در صورت کاهش درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت خام در فواصل زمانی سه ماهه از موجودی این حساب برداشت نماید. از سوی دیگر دولت مجاز است حداکثر معادل پنجاه درصد از این حساب را در راستای سرمایهگذاری و تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز طرحهای تولیدی و کارآفرینی صنعتی، معدنی، کشاورزی، حمل و نقل و خدمات فنی و مهندسی بخش غیر-دولتی که توجیه فنی و اقتصادی داشته باشند به صورت تسهیلات استفاده نماید.
مهمترین اهداف و برنامههای حساب ذخیره ارزی شامل:
توسعه صنعتی کشور، ثبات اقتصادی، نقدشوندگی سریع و آسان، کمک به سرمایهگذاری و فعال نمودن بخش غیر-دولتی در امور صنعتی و تولیدی و کارآفرینی، جلوگیری از نوسانات درآمدهای نفتی، پشتوانه اعتباری کشور در عرصههای بینالمللی اقتصادی.
اعطای تسهیلات ارزی از محل حساب ذخیره ارزی:
– تسهیلات برای واردات ( کالا – خدمات ).
– تسهیلات برای صادرات ( کالا – خدمات ).
-3 گشایش اعتبارات اسنادی با استفاده از تسهیلات اعتباری خارجی ( .(Finance
فاینانس به معنای تامین منابع مالی مورد نیاز اجرای پروژه و خرید تجهیزات طرح های تولیدی و سرمایهای و خدمات فنی و مهندسی پروژهها با استفاده از تسهیلات اعتباری خارجی میانمدت بر اساس قراردادهای مالی منعقده با اعتباردهندگان خارجی میباشد. در این روش یک فروشنده مالی از طریق یک بانک تامین مالی مینماید. به عبارتی دیگر در مواقعی که فروشنده مایل نیست وجه کالا را به صورت اعتبار اسنادی مدتدار دریافت نماید از طرف دیگر خریدار نیز به دلیل فقدان نقدینگی قادر به پرداخت نقدی اعتبار اسنادی نمیباشد، در این حالت معمولا خریدار از یک بانک و یا موسسه مالی درخواست میکند که وجه اعتبار اسنادی را به صورت نقدی به فروشنده
2
پرداخت و اصل و سود مبلغ پرداخت شده را در یک دوره زمانی مشخص از خریدار دریافت نماید. دوره استفاده از از این تسهیلات با توجه به خط مشیهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) و بر اساس دوره حمل و اجرای پروژه مندرج در قراردادهای تجاری تعیین میگردد. در ضمن دوره بازپرداخت بین 10 تا 17 قسط متوالی 6 ماهه میباشد.


مقاله اثر توزیع دما ونوع کاتالیست بر عملکرد راکتورهای بستر ثابت در فرایند اکسی کلریناسیون اتیلن word دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اثر توزیع دما ونوع کاتالیست بر عملکرد راکتورهای بستر ثابت در فرایند اکسی کلریناسیون اتیلن word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر توزیع دما ونوع کاتالیست بر عملکرد راکتورهای بستر ثابت در فرایند اکسی کلریناسیون اتیلن word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اثر توزیع دما ونوع کاتالیست بر عملکرد راکتورهای بستر ثابت در فرایند اکسی کلریناسیون اتیلن word :
چکیده
توزیــع دمــا در طــول راکتــور هــای بســتر ثابــت در فراینــد اکســی کلریناسیون اتیلن که منجر به تولید اتیلن دی کلرایـد مـی شـود در این تحقیق بررسی شده است . مزیت این کار اینست که ازرسیدن به دماهای بالا که منجر به غیر فعال شـدن کاتالیسـت مـی شـود جلـو گیری شده و به عبارتی عمر مفید کاتالیست استفاده شـده بـالاترمی رود. همچنین در این تحقیق اثر پارامتر هـایی نظیـر درصـد تخلخـل کاتالیست، نسبت رقیق سازی ، دانسـیته و قطـر کاتالیسـت بـر روی درصد تبدیل اتیلن و افت فشار راکتور مورد بررسی قرار گرفت. نتـایج آزمایشگاهی بیانگر این بـوده اسـت کـه بـا افـزایش درصـد تخلخـل کاتالیست و کاهش نسبت رقیق سازی، میـزان درصـد تبـدیل اتـیلن افزایش می یابد. همچنین افزایش درصد تخلخل کاتالیست و کـاهش نسبت رقیق سازی، سبب کاهش افت فشار راکتـور مـی گـردد. ایـن نتایج نشان داده است که با افزایش دانسیته کاتالیست میـزان درصـد تبدیل اتیلن کاهش و افت فشار راکتور افزایش می یابد.
واژه های کلیدی
فرایند اکسی کلریناسیون اتیلن-توزیـع دمـا – راکتـور بسـتر ثابـت-کاتالیست
مقدمه
وینیل کلراید مونومر VCM(CH2=CHCL)خوراک اصلی فرایند های تولیدپلی وینیل کلراید یا PVC است کـه یکـی از مهمتـرین عوامـل برای تولید مواد پلاستیکی در صنایع پترو شیمی است. ظرفیت تولید VCMدر سرا سر دنیا حدود 24 میلیون تن در سال است .[4,1]
بــرای اولــین بــار در ســال 1912 از طریــق واکــنش کاتالیســتی هیدروکلروناسیون، استیلن تهیه شد . بعد ها استیلن به دلیل مصـرف انرژی بالابا اتلین جایگزین شد. ایـن امکـان در سـال 1958-1955 میسر شد .[2]
این ماده به صورت تجـاری از کراکینـگ 1و2 دی کلـرو اتـان (EDC) تولیـد مـی شــود کـه ایـن مــاده در سراسـر دنیـا از دو روش اکســی کلریناسیون وکلریناسیون مستقیم تولید می شـود. حـدود %85کـل تولید EDC برای تهیه وتولید وینیل کلراید مونومر مورد استفاده قرار می گیرد و%10 در تولید حلالهای کلریناسیون از قبیـل 1و1و1 تـری
کلرو اتان وتتراکلرواتیلن استفاده می شود. بقیه از طریـق فراینـدهای مختلفی عمدتا”سنتز اتیلن دی آمین مصرف می شود.[1,3]
در مقیاس تجاری در راکتورهای اکسی کلریناسیون اتیلن ، گاز اتیلن، اسید کلرید ریک وهوا یا اکسـیژن در مجـاورت کاتالیسـت در دمـای بالای 200 درجه سلسیوس با هـم واکـنش داده و EDC تولیـد مـی شود .[1]
شرح فرایند
واحدتولید VCMجهت تولید کلراید وینیل (منومر)از اتـیلن ، اسـید کلریدریک و هوا توسط شرکت ژاپنی TOYO SODAطراحـی شـده است، که شامل چند بخش اصلی زیر می باشد.[6]
-1 بخش Oxy chlorination
-2 بخش خالص سازی EDC
-3 بخش تجزیه حرارتی EDC وخالص سازی VC
در این واحد بخش خالص سازی EDC به دو بخش تقسیم می شود،
به این دلیل که یک قسمت از EDC تولید شده به عنـوان محصـول
نهــایی بــا کیفیــت بــالا مــی باشــد . بخــش اول مربــوط بــه اکســی
کلریناسیون وبخش دیگر جهت کلرینه کردن مستقیم می باشد.
این فرایند با سه واکنش زیر نشان داده می شود .[6]
C2H4Cl2(EDC) +H2O+76.4 Kcal (1) Oxy Chlorination C2H4+2HCl+1/2O2(Air)
(2) C2H4Cl2(EDC)+52.5 Kcal Direct Chlorination
C2H4
(3) C2H3Cl(VCM) + Thermal Cracking C2H4Cl2(EDC) + 10.2Kcal
(4) Overall
4C2H3Cl(VCM) +2 H2O 4C2H4 +2 Cl2 +O2(Air)
اکسی کلریناسیون
واکنش های تهیه EDC از اتیلن ، اسید کلریدریک و اکسیژن با عنوان واکنش DEACON معروف می باشد. کلرید مس (CuCl2) به عنوان کاتالیست اصلی برای واکنش ها در نظر گرفته شده است.


تحقیق برای درس اجزا ماشین word دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تحقیق برای درس اجزا ماشین word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق برای درس اجزا ماشین word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تحقیق برای درس اجزا ماشین word :
بخشی از فهرست تحقیق برای درس اجزا ماشین word
چکیده 1
مقدمه 2
فصل اول
استراتژی نگهداری و تعمیرات 4
برخی از معایب روش تعمیرات پیشگیرانه منظم 6
برخی از محاسن یک برنامه مراقبت وضعیت 7
برنامه مراقبت وضعیت ماشین آلات در سازمانهای بزرگ 9
محورهای برنامه ماقبت وضعیت ماشین آلات 10
فصل دوم
روش آنالیز روغن 14
آنالیز روغن یک راه حل 15
فصل سوم
اطلاعات استخراجی از نمونه 17
زیانهای عدم وجود خاصیت قلیایی درروغن 18
گرانروی (ویسکوزیته ) زیانهای ناشی از عدم وجود گرانروی 20
زیانهای ناشی از وجود آب 22
فصل چهارم
دلایل حیاتی برای آنالیز روغن 25
فصل پنجم
نمونه گیری 30
وسایل و تجیهزات نمونه گیری 31
نحوه نمونه گیری از موتور 32
نحوه نمونه گیری از روغن هیدرولیک 33
آزمایاشاتی که معمولاً بر روی روغن انجام می شود 34
سیلیس چیست؟ 35
اسپکتروسکوپ تابشی 39
دسته بندی عناصر 41
فصل ششم
موتورها 43
نحوه فرسایش 45
فصل هفتم
دست آوردهای مدیریتی و اقتصادی طرح 48
مضرات اقتصادی پیاده کردن موتور 49
منابع :
آنالیز روانکار از سه جهت قابل بررسی است :
• مراقبت و جلوگیری از الودگی روغن بواسطه ذرات خارجی
• مقایسه خواص فیزیکی و شیمیایی روغن با روغن نو . این مقایسه مشخص می نماید که آیا روغن هنوز خاصیت روانکاری کافی را دارا می باشد یا خیر .
• آنالیز ذرات فلزی جهت تشخیص وضعیت فرسایش قطعاتیکه در تماس با روغن هستند .
مراقبت و کنترل وضعیت فرسایشی دستگاه یکی از سه وجه مهم آنالیز روغن می باشد. حرکت نسبی قطعات روانکاری شونده همواره با اصطکاک میان سطوح در تماس همراه است . با وجودی که این قطعات معمولاً با لایه نازکی از روغن پوشیده شده اند با این حال این اصطکاک باعث یک سیستم روغن کاری به صورت معلق می مانند. لذا میزان نسبی فلزات مختلف موجود در روغن رابطه مستقیم با وضعیت فرسایش مجموعه دارد . مهمترین روشی که امروزه جهت تشخیص میزان فلزات فرسایشی بکار می رود آنالیز عنصری روغن می باشد . پروژه حاضر به جهت شناخت منابع این فلزات فرسایشی در موتورهای متداول تهیه شده است .
در این پروژه به نکات حائز اهمیت در افزایش کارائی برنامه مراقبت وضعیت ( CM)اشاره شده اشت .
طی سالهایی که ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی ابداع و تکامل یافته اند ، موضوع نگهداری و تعمیرات (نت) آنها پیوسته به عنوان یکی از مهمترین مسائل مرحله بهره برداری مورد توجه بوده است ، در این رابطه تلاش برای دستیابی به روشهایی جهت افزایش هر چه بیشتر کارایی ، ایمنی و کاهش نیازمندیهای تعمیراتی ادامه داشته است .
پیشرفتهای تکنولوژی در ساختمان تجهیزات مکانیکی و ساخت ماشین آلات پر قدرت پیچیده و گرانقیمت ضرورت توسعه و بهبود روشهای (نت) را ایجاب نموده است . در همین رابطه تجارب موفقیت آمیز بکار گیری تکنیکهای «مراقبیت وضعیت » ماشین (C&M)در صنایع بزرگ و بویژه سازمانهای نظامی کشورهای صنعتی ، تدریجازمینه انتقال و استفاده از این روشها در صنایع کوچکتر و سازمانهای غیر نظامی را نیز فراهم آورده است .
اعمال یک برنامه موثر کنترلی و نظارتی بر وضعیت تجهیزات و سیستمهای مکانیکی ، کاهش هزینه های مستقیم را برای صنایع تولیدی و پروژه های عمرانی به دنبال خواهد داشت . در صنایع و تجهیزات نظامی علاوه بر ابعاد اقتصادی ، بهبود جنبه های ایمنی و ابعاد امینتی و کاهش وقفه های زمانی در بهره برداری از ماشین آلات ،می توان امکان برنامه ریزی موثر در تولید ، افزایش ایمنی ، صرفه جوئیهای مالی و به طور کلی افزایش بازده اقتصادی را بوجود آورد .
آنچه مسلم است طی سالهای گذشته توسعه وبکارگیری روشهای «مراقبت وضعیت » ماشین آلات به عنوان یک روش موثر در نگهداری و عیب یابی سیستمهای مکانیکی آهسته تر از میزان مو.رد انتظار بوده است . متاسفانه این وضعیت در کشورهای در حال توسعه که بیشتر تکیه آنها بر واردات انواع ماشین آلات صنعتی ، عمرانی حمل و نقل و نظامی است ، محسوس تر می باشد .
ایجاد ، بکار گیری و توسعه روشهای نظارتی بر سیستمهای مکانیکی به عنوان ابزار (نت) باعث طول عمر ماشین آلات و همچنین کاهش نیاز به مصرف قطعات یدکی می گردد . این جریان به معنی کاهش فروش ماشین آلات و قطعات یدکی خواهد بود که این خود مغایر سیاستهای شرکت های عظیم چند ملیتی است ، چرا که توقیت و توسعه روشهای پیشرفته در (نت) تضاد قهری با رونق بازار فروش قطعاتو ماشین آلات داشته است . این خود دلیل روشنی بر عدم حمایتهای لازم از طرف این کمپانیها در زمینه تحقق ، توسعه و ترویج روشهای پیشرفته (نت ) است . از این رو ، حتی درمورادیکه چنین تکنیکهایی جنبه عملی کاربردی یافته مصرف کنندگان کمتر تشویق به بکار گیری انها شده اند و حتی از آشنایی با نحوه و برخورداری از منافع آن محروم بوده اند .
فصل اول
استراتژی نگهداری و تعمیرات :
به طور کلی کار نگهداری و تعمیرات ماشین آلات از طریق یکی از روشهای ذیل تحقق می یابد :
1- تعمیرات بعد از خرابی دستگاه
2- تعمیرات منظم پیشگیرانه
3- تعمیرات مبتنی بر وضعیت دستگاه
الف : تعمیرات بعد از خرابی
اتکاء به روش تعمیر بعد از خرابی توسط هر مدیر صنعتی که بکار گرفته شود به عنوان یک روش غیر کارا ، غیر قابل اطمینان و پر هزینه مطرح می باشد . برخی از معایب این روش ابتدایی ذیلاً آورده شده است :
1- داشتن اطلاع قبلی از نقص پیش از بروز خرابی تقریباً غیر ممکن است .
2- وجود یک نقیصه در یک قطعه از ماشین می تواند باعث توسعه و تسری خسارات به سایر قطعات گردد .
3- خرابی و توقف ناگهانی ماشین الاتی که در یک مجموعه از ماشین آلات کار می کند به طور اجتناب ناپذیری بر کار دیگر ماشینها و بخشهای فعال اثر بازدارنده ای دارند . این پدیده علاوه بر ضایعات سنگین مالی در فعالیتهای عمرانی برای ماشین آلات نظامی نظیر : کشنده ها ، تانکها و غیره هنگام عملیات از حساسیتهای فوق العاده برخوردار است .
4- تهیه و تدارک قطعات یدکی مورد نیاز و گردآوری افراد متخصص مربوطه به منظور انجام سریع و اقتصادی انواع تعمیرات پیش بینی نشده بسیار مشکل و یا غیر ممکن به نظر می رسد .
5- در مورادیکه ماشین آلات خارج از محیطهای محدود کارگاهی و دور از مرکز تعمیر فعالیت دارند (پروژه های عمرانی ، حمل و نقل و غیره ) (On Site) در صورت بروز خرابی منجر به تعمیرات اساسی ، انجام عملیات تعمیراتی دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد که طولانی تر شدن خواب دستگاه و افزایش هزینه های تعمیراتی از ان جمله است . معمولاً در رابطه با ماشین آلات عمرانی و حمل و نقل ، خسارات مالی ناشی از توقف دستگاه و وقفه در کار به میزان قابل توجهی بیش از خود هزینه تعمیر می باشد .


گزارش کار آزمایشگاه فیزیک (2) word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد گزارش کار آزمایشگاه فیزیک (2) word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کار آزمایشگاه فیزیک (2) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن گزارش کار آزمایشگاه فیزیک (2) word :
بخشی از فهرست گزارش کار آزمایشگاه فیزیک (2) word
تشخیص اندازه مقاومت از روی کد رنگ
اندازه گیری مقاومت با استفاده از 3 روش
تحقیق درستی قانون اهم (V=RI)
سلف در مدار DC
سلف در مدار AC
تحقیق درستی قانون KCL با استفاده از لامپها و مقاومت
تحقیق درستی قانون KVL با استفاده از لامپها و مقاومت
کالیبره کردن اسکوپ
اندازه گیری T،fوv موجهای سینوسی و مربعی توسط اسکوپ
اندازه گیری ولتاژ DC/VDC توسط اسکوپ
تعیین اختلاف فاز صفر از روی شکل دو موج
تعیین اختلاف فاز 1800 از روی شکل دو موج
تعیین اختلاف فاز 900
تعیین اختلاف فاز مجهول با دامنه a و b
اندازه گیری T،fوv موجهای سینوسی و مربعی توسط اسکوپ

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]