در تنگنا و سختی، دوستیِ درست، آشکارمی شود . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:31 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد سنگ های رسوبی word دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد سنگ های رسوبی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سنگ های رسوبی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد سنگ های رسوبی word :

سنگ های رسوبی

مقدمه
در حدود 70% از سنگ های سطح زمین دارای منشأ رسوبی هستند و این سنگها عمدتاً از ماسه سنگها، سنگ های آهکی شیل ها و به مقدار کمتری اما به همان معروفیت از رسوبات نمک، سنگ های آهن دار، ذغال و چرت تشکیل شده است.
سنگ های رسوبی در ادوار گذشته زمین شناسی در محیط های طبیعی متفاوتی که امروزه وجود دارد رسوب کرده اند. رسوبات پس از ته نشین تحت تأثیر فرآیندهای دیاژنز قرار می گیرند که به صورت فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است و باعث فشردگی، سیمانی شدن تبلور مجدد و سایر تغییرات در رسوب اولیه می شود.

دلایل زیادی برای مطالعه سنگ های رسوبی وجود دارد. زیرا ارزش اقتصادی کانی ها و مواد موجود در آن ها کم نمی باشد. سوخت های فسیلی نفت و گاز از پختگی مواد آلی در رسوبات مشتق شده و سپس این مواد به یک سنگ مخزن مناسب که عمدتاً یک سنگ رسوبی متخلخل است مهاجرت می کند. روش های رسوب شناسی و سنگ شناسی به طور گسترده در پی جویی ذخایر جدید این منابع سوختی و سایر منابع طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. سنگ های رسوبی بیشتر آهن، پتاس، نمک و مصالح ساختمانی و بسیاری دیگر از مواد خام ضروری را تأمین می کند.

سنگ های رسوبی حاوی زندگی گذشته زمین به فرم فسیل ها هستند که اینها مفاهیم اصلی انطباق چینه شناسی در فانروزوئیک می باشند.
سنگهای رسوبی منشأ خارجی داشته و تحت تأثیر عوامل مختلف نظیر باد، آب و غیره حاصل می شود به همین دلیل آنها را سنگ های بیرونی نیز می نامند سنگ های رسوبی 5% حجم لیتوسفر را تشکیل داده ولی سطحی از زمین که توسط آنها پوشیده می شود 70% می باشد

. عمق متوسطی که توسط سنگهای رسوبی اشغال می شود دو هزار متری می باشد1 سنگ هایی که از ته نشین شدن مواد رسوبی پدید آمده باشند سنگ های رسوبی نامیده می شوند.2 سنگ های رسوبی به تعبیری از فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تشکیل می شوند.
ادامه 2 :
بر اساس عملکرد فرآیندهای غالب معمولاً رسوبات را از نظر سنگ شناسی در چهار رده گروه بندی می کنند( جدول 1ـ1) رسوبات سیلیسی آواری( هم چنین تحت عنوان رسوبات کریجنوس یا اپی کلاسیک خوانده می شوند) آنهایی هستند که از خرده( قطعات) سنگهای قبلی که توسط فرآیندهای فیزیکی حمل و رسوب کرده اند. تشکیل شده اند. کنگلومراها و ماسه سنگ ها و گل سنگ ها به این گروه تعلق دارند.

طبقه بندی سنگهای رسوبی:
سنگ های رسوبی دسته أی از سنگ هاست که دردرجه حرارت و فشار پایین در نتیجه فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی ایجاد می شود و رسوبات در درجه حرارت و فشار پایین محیط های رسوبی تشکیل شده و در شرایط دیاژنتیک یعنی درجه حرارت زیر 200 درجه سانتیگراد و فشار کمتر از یک تا 2 کیلو بار به سنگهای رسوبی تبدیل می گردند حدود 70% سطح کره زمین از لایه های رسوبی تشکیل شده است.

معیارهایی که در طبقه بندی سنگهای رسوبی می توان از آنها استفاده کرد متنوع می باشد. اولین طبقه بندی سنگهای رسوبی به وسیله گرابو1 (1904) بوده و تا حدودی طبقه بندی زایشی2 است او سنگهای رسوبی را به دو دسته تقسیم می نماید. دسته آواری یا انتقالی که مواد تشکیل دهنده عمل ته نشست مواد از حالت محلول تشکیل می شود.

طبقه بندی بعدی طبقه بندی توصیفی3 است که از نظر کار ساده تر است و به وسیله کرینین4 (1948) ارائه شده است و در این طبقه بندی یک سنگ رسوبی را از نظر نوع ترکیب، شکل، اندازه و ترتیب قرار گیری اجزاء تشکیل دهنده کاملاً توصیف می شود و در نهایت یک نام توصیفی ارائه می گردد. طبقه بندی دیگری که نسبتاً پیشرفته تر و قابل استفاده تر است که به وسیله محققین

مختلف برای سنگهای رسوبی متفاوت ارائه گردیده است. در این طبقه بندی به منشأ سنگ اهمیت داده می شود رسوباتی که بیشتر منشأ بیولوژیکی، بیو شیمیایی و آلی دارند شامل سنگ های آهکی که ممکن است دو لومیت دگرسان شوند. رسوبات فسفاته، ذغال، شیل نفتی و چرت ها می باشند رسوباتی که منشأ شیمیایی دارند شامل تبخیرها و سنگ های آهن دار است.

 

رسوبات و لکانی کلاستیک رده چهارم را تشکیل می دهند و از لاوا و خرده سنگهایی که از فعالیت های آتشفشانی همزمان سرچشمه می گیرند. تشکیل شده اند. هر یک از این سنگهای رسوبی متنوع معمولاً بر اساس ترکیب، می تواند بطور جزئی تر تقسیم بندی می شود. بعلاوه بسیاری از سنگهای رسوبی به صورت جانبی یا عمودی از طریق سنگهای حد واسط به سایر سنگها تبدیل می شوند.

رسوبات سیلیسی آواری گروههای اصلی سنگ های رسوبی ، رسوبات بیولوژنیک بیوشیمیایی و آلی رسوبات شیمیایی رسوبات غیر آواری
کنگلومرا و برش ها
ماسه سنگها و گل سنگها سنگ های آهکی. چرت ها
فسفات ها، زغال و شیل نفتی تبخیری ها
سنگ های آهن دار ایگمنبریت ها
کلاسیت ها
جدول 1ـ1
محیط ها و رخساره های رسوبی:
محیط های رسوبی از جایی که فرسایش و حمل و نقل بیشتر است تا جایی که رسوبگذاری غالب است در تغییر می باشند. محیط های رسوبی اصلی قاره أی عبارت است از سیستم های رودخانه أی و یخچالی، دریاچه ها و دریاهایی که از ماسه بادی در صحرا می باشد.

عوامل زیادی رسوبگذاری رسوبات را کنترل و تحت تأثیر قرار می دهند و تعیین کننده نوع سنگ رسوبی و رخساره1 تولید شده می باشد. در مقیاس کلی عوامل مهم کنترل کننده شامل: الف ـ فرآیندهای رسوبی. ب ـ محیط رسوبی. ج ـ موقعیت تکتونیکی. دـ آب و هوا می باشد.
رسوبات می توانند در یک محدوده وسیعی از فرآیندها از جمله باد، جریان آب( مانند رودخانه) جریان های جزر و مدی و جریان های طوفانی، امواج جریان های رسوب+ آب( نظیر جریان های توربیدیتی) جریان های خرده دار در جای اسکلت جانوران و رسوبگذاری مستقیم کانی ها( نظیر تبخیرها)

رسوب کنند. فرآیندهای رسوبی اثر خود را به فرم ساختمانهای رسوبی و بافت در رسوبات باقی می گذارند.
بررسی سنگ های رسوبی با تعبیر و تفسیر محیطی متوقف نمی شود سرگذشت کاملی از رویدادهایی که بعد از رسوبگذاری یعنی در طی دیاژنز اتفاق می افتد، قابل گفتن است که در طی دیاژنز است که یک سنگ سخت شده از یک رسوب سست و سخت نشده بوجود می آید.
فرآیندهای دیاژنتیکی بلافاصله بعد از رسوب گذاری شروع شده و تا قبل از اینکه دگرگونی شروع شود ادامه می یابد این واکنش ها تا زمان افزایش درجه حرارت و فشار ادامه می یابد.
فرآیندهای دیاژنتیکی شامل: فشردگی، تبلور، انحلال، جانشینی، در جازایی و سیمانی شدن می باشد. فشردگی هم یک فرآیند فیزیکی و هم یک فرآیند شیمیایی است و از توده رسوبی بالایی ناشی می شود که باعث شده است آب با فشار خارج می گردد و دانه ها آرایش نزدیکتر پیدا می کنند. فرآیند های دیاژنتیکی به چند دلیل حائز اهمیت اند آنها می توانند بطور قابل ملاحظه أی

رسوب را هم از نظر ترکیب آن و هم از نظر بافت تغییر دهند و در بعضی موارد نادر ساختمانهای اولیه را به طور کامل از بین ببرند. رویدادهای دیاژنتیکی همچنین بر روی تخلخل و نفوذپذیری رسوب که از خواص کنترل کننده پتانسیل یک رسوب بعنوان مخزن نفت، گاز و آب است تأثیر می گذارند.
رسوبات آهن دار
تعریف:
آهن یکی از فراوانترین عناصر موجود در پوسته زمین است. و در واقع کمتر سنگی را می توان یافت که عاری از آهن باشد. برای مثال، بطور متوسط شیلها دارای47/6 درصد Feo و—- می باشند. بنابراین می توان گفت که تمام رسوبات کم و بیش حاوی آهن می باشند. ولی واژه آهن دار برای آندسته از سنگهایی به کار برده می شود که مقدار آهن آنها به مراتب بیشتر از حد معمول باشد. معمولاً واژه هایی چون تشکیلات آهن دار1 و سنگ آهن2 در مورد سنگهای سرشار از آهن به کار برده می شود که گاهی به این سنگها فری فروس3 می گویند.

تعریف دقیق تشکیلات آهن دار یا سنگ آهن در یک چهارچوب معین مشکل است زیرا این واژه ها گروهی از سنگها را که از نظر کانی شناسی و بافتی متنوع هستند در بر می گیرد. تنها محدودیت این است که مقدار کل آهن موجود در سنگ باید به طور قابل ملاحظه أی بیشتر از مقدار کل آهن موجود در سنگهای رسوبی معمولی است. در ناحیه دریاچه سوپریور هنگامی از این واژه ها استفاده می شود که حداقل 15درصد آهن در سنگ موجود باشد. این مقدار آهن معادل با 3/21 درصد —- یا 4/19 درصد Feo می باشد.

سایر رسوبات سرشار از آهن عبارتند از: کانسنگ آهن با تلاقی1 ، سنگ آهنهای رسی2 و لاتریت3 . سنگ آهنهای رسی، نودولهای سیدریتی هستند که منشأ دیاژنتیکی دارند. کانسنگ های بتلاقی تجمعات فرعی ناچیزی هستند که در دریاچه های کوچک آب شیرین در عرض های جغرافیایی بالا تشکیل می شوند؛ لاتریتها بقایایی از رسوبات سرشار از آهن هستند که به سیلکریت و بوکسیت وابسته می باشند(تمام آنها حاصل عمل هوازدگی اند).

کانی شناسی و طبقه بندی
رسوبات آهن دار سرشار از آهن هستند زیرا به میزان غیر طبیعی یک یا چند کانی آهن دار در آنها وجود دارد.( جدول 1ـ1)
مسأله اصلی که سنگ

شناسان با آن مواجه هستند این است که وضع پیچیده ترکیب کانی شناسی رسوبات آهن دار را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و تعیین کنند که کدامیک از کانیها توسط فرآیندهای رسوبی اولیه تشکیل شده اند، کدامیک محصول عمل دیاژنز هستند، کدامیک بر اثر متامورفیسم حاصل شده اند و کدامیک حاصل عمل هوازدگی می باشند. کانی های مزبور در چهار گروه قرار می گیرند: اکسیدها، کربناتها، سیلیکاتها و سولفیدها. بسیاری از رسوبات آهن دار دارای ترکیب پیچیده أی هستند. زیرا در این رسوبات معمولاً بیش از یک نوع کانی آهن دار همراه با کانیهای دیگر یافت می شود.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جدول 2ـ2 ـ کانیهای آهن دار در رسوبات
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سولفیدها: پیریت
مارکاسیت
هیدروتروپلیت
اکسیدها: لیمونیت
گوتیت
هماتیت
مگنتیت
سیلیکاتها: گلوکونیت
شاموزیت
استیپ نوملان
مینه سوتائیت
گرینالیت
کربناتها: سیدریت
آنکریت
فسفاتها: ویویانیت

شکل2ـ12 ترکیب تقریبی کانی شناسی سنگهای آهن دار؛ تجزیه شیمیایی آنها در جدول 2ـ3 ارائه شده است. اجزای فرعی تشکیل دهنده آنها حذف شده است.
پیدایش و گسترش رسوبات آهن دار
رسوبات آهن دار از نظر زمانی و مکانی دارای گسترش زیادی هستند. ضخیم ترین و جالبترین رسوبات آهن دار مربوط به زمان پرکامبرین است. بیشتر تشکیلات آهن دار موضعی با سن آرکشن(2500 میلیون سال یا قدیمتر) بطور متناوب با سنگهای سبز( گرینستون) بیضوی شکل قرار داشته و با رسوبات ضخیمی از گری و اسلیت نیز همراه می باشند. این سنگها را تشکیلات آهن دار « نوع کیواتین1 » می نامند.2

جالب ترین نوع رسوبات آهن دار آنهایی هستند که دارای سن پروتروزوئیک بوده، و عمدتاً بین 1700 و 2500 میلیون سال قبل ته نشین شده اند. از معروفترین رسوبات آهن دار پروتوزوئیک می توان سازنده های واقع در جزایر بلچر، خلیج ریچ موند. کیپ اسمیت و نواحی کورال لابرادور در کانادا. و ناحیه دریاچه سوپریور، عمده در ایالات متحده را نام برد. دو حوضه دیگر پروتوزوئیک که از معروفیت خاصی برخوردارند عبارتند از: حوضه همرسلی در غرب استرالیا و حوضه ترنسوال سیستم در آفریقای جنوبی.

به احتمال زیاد یک دوره أی از رسوبگذاری آهن در هر دوره زمین شناسی( عصر فانروزوئیک) وجود داشته است.
بطور کلی رسوبات آهن دار را می توان به دو گروه تقسیم بندی کرد: رسوبات آهن دار چرتی( تشکیلات آهن دار که عمدتاً مربوط به پرکامبرین هستند) و رسوبات غیر چرتی( سنگ آهنها) که بیشتر مربوط به فانروزوئیک می باشند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:31 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد کاربرد نانو مواد در صنعت بتن word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد کاربرد نانو مواد در صنعت بتن word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد کاربرد نانو مواد در صنعت بتن word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد کاربرد نانو مواد در صنعت بتن word :

کاربرد نانو مواد در صنعت بتن
مقدمه
مواد نانو به عنوان موادی که حداقل یکی از ابعاد آن (طول، عرض، ضحامت) زیر 100nm باشد تعریف شده اند، یک نانومتر یک هزارم میکرون یا حدود 100000برابر کوچکتر از موی انسان است. به طور کلی، در یک تقسیم‌بندی عمومی، محصولات نانومواد را می توان به صورت‌های زیر بیان کرد:
فیلم‌های نانو لایه (Nano Layer Thin Films) ) برای کاربردهای عمدتا الکترونیکی، نانو پوشش های

حفاظتی برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی، حفاظت در مقابل عوامل مخرب محیطی و نانو ذرات به عنوان پیش سازنده(precursor ) یا اصلاح ساز(Modifier ) پدیده‌های شیمیایی و فیزیکی. منظور از یک ساختار (Nanostructured Solid ) یا واضح تر یک بدنه نانوساختار جامدی است که در آن انتظام اتمی، اندازه کریستال های تشکیل دهنده و ترکیب شیمیایی سراسر بدنه در مقیاس چند نانو متری گسترده شده باشد.

خواص فیزیکی و شیمیایی مواد نانو (در شکل و فرم‌های متعددی که وجود دارند از جمله ذرات، الیاف، گلوله و;)در مقایسه با مواد میکروسکوپی تفاوت اساسی دارند. تغییرات اصولی که وجود دارد نه تنها از نظر کوچکی‌ای اندازه بلکه از نظر خواص جدید آنها در سطح مقیاس نانو می‌باشد.

هدف نهایی از بررسی مواد در مقیاس نانو، یافتن طبقه جدیدی از مصالح ساختمانی باعملکرد بالا می باشد، که آنها را می توان به عنوان مصالحی با عملکرد بالا و چند منظوره به شمار آورد. منظور از عملکرد چند منظوره، ظهور خواص جدید و متفاوت نسبت به مواد معمولی می‌باشد به گونه‌ای که مصالح بتوانند کاربردهای گوناگونی را ارائه نمایند.

1- مواد نانو کامپوزیت
مواد نانو کمپوزیت بر پایه پلیمر (ماتریس پلیمری) اولین بار در سال‌های 70 معرفی شده اند که از فناوری sol-gel جهت انتشار (Disperse ) دادن ذرات نانو کانی درون ماتریس پلیمر استفاده شده است.
هر چند تحقیقات انجام شده در دو دهه گذشته برای توسعه تجاری این مواد توسط شرکت تویوتا در ژاپن صورت گرفته است، ولی رشته نانو کمپوزیت پلیمر هنوز در مرحله جنینی و در آغاز راه می‌باشد. در این شرایط نانو آلومینا، بهترین ساختار نانویی است که افق جدیدی را در صنعت سرامیک‌ نوید می دهد، زیرا کاربرد این مواد پدیده ای است که از نظر مکانیکی، الکتریکی و خواص

حرارتی به طور مناسب دارای تعادل بوده و در رشته های مختلف کاربرد دارد. از جمله می‌توان به چند نمونه اشاره کرد: تکنولوژی نانو فلز آرتوناید که اخیرا الیاف تجاری نانو آلومینا را تولید کرده است و ذرات نانویی غیر فلز مانند: نانوسیلیکا، نانو زیرگونیا و مواد دیگر اصلاح کننده سرامیک ها.

2- بتن با عملکرد بالا
یکی از چالش‌هایی که در رشته مصالح ساختمانی بوجود آمده است، بتن با عملکرد بالا (HPC) می باشد. این نوع بتن مقاوم از نوع مصالح کامپوزیت بوده و از نظر دوام جزو مصالح کامپوزیت و چند فازی مرکب و پیچیده می باشد. خواص، رفتار و عملکرد بتن بستگی به نانو ساختار ماده زمینه بتن و سیمانی دارد که چسبندگی، پیوستگی و یکپارچگی را بوجود می آورد.

بنابراین، مطالعات بتن و خمیر سیمان در مقیاس نانو برای توسعه مصالح ساختمانی جدید و کاربرد آنها اهمیت دارد.روش معمولی برای توسعه بتن با عملکرد بالا اغلب شامل پارامترهای مختلفی از جمله طرح اختلاط بتن معمولی و بتن مسلح با انواع مختلف الیاف می‌باشد. در مورد بتن به طور خاص، علاوه بر عملکرد با دوام و خواص مکانیکی بهتر، بتن با عملکرد بالای چند منظوره (MHPC) خواص اضافه دیگری را دارا می‌باشد، از جمله می‌توان به خاصیت الکترو مغناطیسی و قابلیت بکار گیری در سازه های اتمی (محافظت از تشعشعات) و افزایش موثر بودن آن در حفظ انرژی ساختمان‌ها و ; را نام برد.
3- نانو سیلیس آمورف

در صنعت بتن، سیلیس یکی از معروفترین موادی است که نقش مهمی در چسبندگی و پر کنندگی بتن با عملکرد بالا (HPC) ایفا می کند.
محصول معمولی همان سلیکیافیوم یا میکرو سیلیکا می‌باشد که دارای قطری در حدود01 تا 1 میلیمتر بوده و دارای اکسید سیلیس حدود 90% می‌باشد. می‌توان گفت که میکروسیلیکا محصولی است که برای افزایش عملکرد کامپوزیت مواد سیمانی به کار برده می‌شود.

محصولات نانو سیلیس متشکل از ذراتی هستند که دارای گوله‌ای شکل بوده و با قطر کمتر از 100nm یا بصورت ذرات خشک پودر یا به صورت معلق در مایع محلول قابل انتشار می‌باشند، که مایع آن معمول‌ترین نوع محلول نانوسیلیس می باشد، این نوع محلول آزمایشات مشخص در بتن خود تراکم ([2] SCC ) به کار گرفته شده است. نانو سیلیس معلق کاربردهای چند منظوره از خود نشان می دهد مانند:
خاصیت ضد سایش
ضد لغزش
ضد حریق
ضد انعکاس سطوح

آزمایشات نشان داده‌اند که واکنش مواد نانو سیلیس (Colloidal Silica) با هیدرواکسید کلسیم در مقایسه با میکروسیلیکا سریع‌تر انجام گرفته و مقدار بسیار کم این مواد همان تاثیر پوزالانی مقدار بسیار بالای میکروسیلیکا را در سنین اولیه دارا می باشد. تمام کارهای انجام یافته بر روی کاربرد مواد نانو سیلیس کلوئیدی (Colloidal Nano Silica )در بخش اصلاح مواد ریولوژی، کارپذیری و مکانیکی خمیر سیمان بوده است. آنچه که در اینجا مطرح است نتایج اولیه محصولات نانو سیلیس با قطری در محدوده 5 تا 100nm می‌باشد.

4- نانو لوله‌ها (NANOTUBES)
همان گونه که در مقدمه مقاله مطرح شد معمولا الیاف برای مسلح کردن و اصلاح عملکرد مکانیکی بتن بکاربرده می شوند. امروزه از الیاف فلزی، شیشه‌ای، پلی پرویلین، کربن و ; در بتن برای مسلح کردن استفاده می شود و لیکن تحقیقات روی بتن مسلح شده توسط نانو لوله‌ کربنی (Carbon Nan otubes )انتشار نیافته است تا بتوان از نتایج برای مسلح کردن بوسیله نانولوله ها استفاده کرد.

نانو لوله کربنی توسط LIJIMA در سال 1991 کشف شده است و کارهای بسیاری بر روی ساختار نانو در بخش فیزیک کوآنتم انجام یافته است بطوری که تحقیقات نوین روی تکنولوژی و مهندسی نانو در سطح جهانی نقش اساسی و اصلی بازی می کند. کربن 60 و نانو لوله‌های نوین دارای ساختاری هستند که آنها را از فولاد قوی‌تر و بسیار سبک می کند بطوریکه می توانند خمیدگی و کشش را بدون شکستن تحمل نمایند و در آینده جایگزین الیاف کربن خواهند شد که در کامپوزیت‌ها بکار برده می شوند.

نانو لوله‌ها با توجه به تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات بتن (وابسته به موسسه ACI شاخه ایران) دارای مقاومت کششی بیش از هر نوع الیاف بتنی شناخته شده می‌باشند و نیز نانو لوله‌ها خواص ویژه قابل ملاحظه حرارتی و الکتریکی از خود نشان می دهد، بطوریکه هادی بودن حرارت آنها بیش از دو برابر الماس و هادی بودن الکتریکی آنها 1000برابر مس است.
نانو لوله‌ها طبقه جدیدی از محصولات می‌باشند که انقلابی جدید در زمینه مصالح و مواد نانو کامپوزیت‌های چند منظوره بوجود آورده اند ومی‌توانند به عنوان نانو لوله‌های کربنی در نقش الیاف مسلح کننده مناسب آن مواد مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین نانو لوله‌های کربنی از اجزای کلیدی بدست آوردن هدف اصلی ذکر شده در فوق به عنوان مسالح ساختمانی با عمکرد بالای چند منظوره، بازی می‌کنند.
5- نتیجه‌گیری
منظور از مقاله ارائه شده نشان دادن مصالح جدید ساختمانی و بیان مزایای استفاده از این نوع مواد در صنعت ساختمان می باشد، البته به دلیل نو بودن این نوع مصالح زمینه‌های فراوانی برای کارهای نظری و عملی در دانشگاه های کشور می باشد با معرفی مصالح و ساختار نانو راه برای گام‌های بلندتر در این زمینه باز خواهد شد.

پرلیت
مقدمه:
پرلیت نوعی سنگ سیلیکونی حاصل از گدازه های آتشفشانی است که با توجه به سوابق به دست آمده از قرن سوم پیش از میلاد شناخته شده بود و با توجه به ویژگی هایی که در کاهش مصرف انرژی دارد در سال 1940 در امریکا و در سال1946 در اروپا مورد بهره برداری قرار گرفت.
امروزه پرلیت در صنایع مختلف از جمله ساختمان، نفت، پتروشیمی، نساجی، فیلتراسیون، نظامی، کشاورزی و; کاربردهای فراوانی دارد.

شرکت تعاونی وارش سبز درفک نیز از سال 1379 تحقیقات گسترده ای را در زمینه پرلیت آغاز نموده و با بهره گیری از دانش فنی متخصصین خود موفق به بهره گیری از پرلیت در ساخت مصالح سبک ساختمانی گردید.

خواص فیزیکی پرلیت
سفید رنگ
0/5 رطوبت آزاد

6/5-8/0 PH
105 ضریب انکسار
2/2-2/4 جرم مخصوص
32-400kg/m دانسیته توده
870-1100 c نقطه نرمی
1280-1350 c نقطه ذوب

0/2 Btu/lb F گرمای ویژه
3/5m/g مساحت سطح ویژه
8/3 ppm آهن محلول
3-4darci نفوذپذیری
600ml100gr جذب آب
دربازهای غلیظ داغ و HFمحلول در محلول 1نرمال سود:نسبتا محلول(%10>)دراسیدهای معدنی1نرمال: کمی محلول(%3>)درآب یا اسیدهای ضعیف :بسیارکم محلول(%1>) حلالیت

پرلیت با بیش از 300 نوع کاربری نقش به سزایی در صنایع مختلف دارد که تعدادی از آنها به شرح زیر می باشد:
1- صنعت ساختمان
دانسیته (kg/m) قابلیت انتقال حرارت(w/mc ) نوع ملات
1440 0/467 ملات پلاستر سیمان،آهک،شن و ماسه
1410 0/649 ملات پلاستر گچ،شن و ماسه

1280 0/461 ملات پلاستر گچ
710 0/205 ملات پلاستر گچ- پرلیت با روکش نشاسته ای
627 0/162 ملات پلاستر گچ- پرلیت با روکش قهوه ای رنگ
1-1- ساخت قطعات بتنی سبک و قطعات پیش ساخته
1-2- کرونبندی سقف
1-3- شات کریت

1-4- پلاسترها(گچ و پرلیت)
1-5- پوشش پلی استری
2- صنعت نفت
2-1- ایزولاسیون مخازن و لوله های نفتی
2-2- جذب آلایندگی های سطح آب(نشت نفتی)
3- صنعت کشاورزی
3-1- حمل سموم دفع آفات نباتی
3-2- بهبود خواص خاک(ایجاد تخلخل)

3-3- تهیه کودهای شیمیایی
3-4- حفاظت از چمن ها در استادیوم ورزشی و زمین چمن
4- صنعت آب و فاضلاب
4-1- فیلتراسیون جهت تصفیه آب
5- صنایع غذایی ، شیمیایی ، دارویی و ;
5-1- ماده کمکی فیلتراسیون

5-2- پرکننده بی اثر ( PH خنثی)
5-3- ماد پاک کننده و ساینده سبک
6- صنعت نساجی
6-1- برای ایجاد سطوح پرزدار
7- صنایع شیمیایی و پتروشیمی
7-1- ماده پرکننده حجیم و سبک (کاغذ، رنگ، کالک، صابون گریس و;.)

8- صنعت ریخته گری و فلزات مذاب
8-1- برای گرفتن سرباره های مواد مذاب و حفظ حرارت قطعات ریخته شده
9- استفاده در ساخت مواد پاک کننده بعنوان ماده کمکی
10- استفاده بعنوان عایق

رما در مخازن نگهداری گازهایی مایع شده ( اکسیژن، نیتروژن، متان، پروپان، آمونیاک و;..)
11- از پرلیت اصلاح شده یا بوسیله قیر در جلوگیری از انتقال رطوبت استفاده می گردد.
از دیگر مواد استفاده پرلیت میتوان به کاربرد آن بعنوان پرکننده های مقاوم در مقابل آتش و نیز عایق حرارتی در درجه حرارت هایی که عایق کاری در دماهای بین 200 تا 800 درجه سانتیگراد موردنیاز است نام برد.

محصولات سرامیکی پرلیت- فسفات و پرلیت در ساخت کوره های حرارتی الکتریکی،رآکتورهای شیمیایی و سایر تاسیسات بعلت ویژگی های عایق حرارتی این محصول به طور گسترده ای رواج یافته است.
کاربردهای پرلیت در آینده تنوع و دگرگونی وسیعی خواهد یافت بعضی از زمینه های جدید کاربرد پرلیت عبارتند از:جانشینی سبوس در غذای حیوانات، به کارگیری بعنوان کود،سفال های آکوستیک،بافت دهنده رنگ،بسته بندی، در ساخت دیگ بخار و کوره های پخت سیمان نام برد.

کاربرد پرلیت در صنعت ساختمان:
صنعت ساختمان مصرف کننده عمده پرلیت بوده و خواهد بود. حدود 65 تا 70 درصد از تولید پرلیت در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.به طور کلی پرلیت در بخش های ساختمانی بعنوان آکرگات (قلوه سنگ) در تولید بتن، در تهیه ملات، پلاستر،بعنوان عایق نامتراکم در بین دیوارهای بنایی و آجری، بعنوان بخشی از صفحات و پانل های آماده و بعنوان پرکننده و بافت دهنده در رنگها به کار می رود.

کاربرد پرلیت در بتن سبک عایق:
مهمترین مصرف پرلیت در ساختمان بعنوان اگرگات (قلوه یا مصالح سنگی) در تولید بتن سبک است که برای سقف ، کف، دیوارهای جداکننده و قطعات سبک وزن ساختمانی به کار می رود.بیشترین مورد استفاده از پرلیت بعنوان بتن عایق سقف ساختمانانها از قبیل بیمارستان ها، ساختمان های اداری، فروشگاهها، انبارهاو ساختمان های تولیدی است.بتن پرلیتی خاصیت عایق دما(سرما و گرما) و مقاومت در برابر آتش را یکجا در خود دارد

.
کاربرد پرلیت در بتن پاشی(شات کریت):
از پرلیت می توان بعنوان اگرگات(قلوه سنگ) به همراه سیمان و آب، بتن پرلیتی تهیه نمود و از آن به روش شات کریت برای پوشش دادن سطوح شیب دار، قائم و سطوح انحنادار استفاده نمود.

کاربرد پرلیت در عایق حرارتی:
چگالی ملات خشک (kg/m) قابلیت هدایت گرمایی (W/mk) قدرت تراکم (kpa) چگالی بتن تر(kg/m)
576 0/11-0/13 2413-3447 808±32
488 0/09-0/10 1585-2344 728±32
432 0/08-0/09 965-1378 648±32
352 0/07-0/08 552-861 584±32

یکی از مهمترین خواص پرلیت، هدایت حرارتی بسیار کم آن است که در کارهای ساختمانی و بخصوص مهندسی سردخانه ها موارد استفاده فراوانی بوجود آورده است.
ضریب هدایت حرارتی پرلیت منبسط شده بسته به وزن مخصوص آن متفاوت و عموما پایین است عایق کاری با این ماده در حرارتهای پایین تر از 950 درجه سانتیگراد معمول است.
هدایت حرارتی آن بین 28/0- 8/0 متغیرمی باشد.غیر قابل اشتعال بودن از مزیت های دیگر پرلیت است.
کاربرد پرلیت در عایق کردن سقف شیب دار:
پرلیت به صورت نامتراکم و یا تراکم شده بین ورقه های شیروانی قرار می گیرد محصولات مذکور را می توان جهت ایجاد حداقل گرد و خام به کار گرفت.
پس از نصب سقف شیب دار با استفاده از این مواد، درصد فرونشینی آن حداقل بوده و غیر قابل شکستن و تخریب است، لذا یکپارچگی عایق بندی حفظ می شود و از آنجاییکه این محصول غیر قابل اشتعال است و از مقاومت کافی در مقابل آتش سوزی نیز برخوردار است. بدین ترتیب استفاده از عایق پرلیتی در نزدیکی سیم های برق و اتصالات موجب ایجاد ایمنی کافی می گردد.

کف های شناور:
از خاصیت عایق آکوستیک بودن پرلیت در کف های شناور استفاده می شود، کف عایق متشکل از صفحات فیبر فشرده شده است که روی یک لایه پر شده از پرلیت به کار گرفته می شود.
پرلیت در قسمت زیرین کف ریخته شده و به ارتفاع مورد نظرمی رسد، صفحه فیبر روی پرلیت قرار گرفته و توسط کاغذ نفوذ ناپذیر در مقابل آب و بالاخره لایه رویی کف پوشیده می شود. بدین ترتیب مسئله صدا در ساختمان های مرتفع تحت کنترل قرار می گیرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:31 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق امام غایب (ع) و سیر تاریخی مسئله غیبت امام زمان (ع) word دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق امام غایب (ع) و سیر تاریخی مسئله غیبت امام زمان (ع) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق امام غایب (ع) و سیر تاریخی مسئله غیبت امام زمان (ع) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق امام غایب (ع) و سیر تاریخی مسئله غیبت امام زمان (ع) word :

امام غایب
علامه مجلسی ره در جلاء العیون فرموده‌ اشهر در تاریخ ولادیت شریف آن حضرت آن است که در سال 255 هجرت واقع شد و بعضی 56 و بعضی 58 نیز گفته‌اند و مشهور آن است که روز ولادت شب جمع پانزدهم ماه شعبان بود و بعضی هشتم شعبان هم گفته اند و باتفاق ولادت آن جناب در سر من رای واقع شد،‌‌ و باسم و کیفیت با حضرت رسالت صلی الله علیه و آله موافق است و در زمان غیبت اسم آن جناب را مذکور ساختن جائز نیست و حکم آن مخفی است و القاب شریف آن جناب مهدی و خاتم و منتظر و حجه و صاحب است. این بابویه وشیخ طوسی بسندهای معتبر روایت کرده‌اند که بشر بن سلیمان برده فروش که از فرزندان ابوایوب انصاری بود و از شیعیان خاص امام علی نقی (ع) و امام حسن عسکری (ع)‌ و همسایه‌ایشان بود در شهر سر من رأی، گفت که روزی کافور خادم امام علی نقی به نزد من آمد و مرا طلب نمود، چون به خدمت آن حضرت رفتم و نشستم فرمود که تو از فرزندان انصاری، ولایت و محب ما اهلبیت همیشه در میان شما بوده است از زمان حضرت رسول تا حال و پیوست محل اعتماد ما بوده‌اید و من تو را انتخاب می‌کنم و مشرف می‌گردانم به تفصیلی که به سبب آن بر شیعیان سبقت گیری در ولایت ما و تو را به رازهای دیگر مطلع می گردانم و به خریدن کنیزی می‌فرستم پس نامه‌ پاکیزه نوشتند به خط فرنگی و لغت فرنگی و مهر شریف خود بر آن زدند و کینه زری بیرون آوردند که در آن دویست و بیست اشرقی بود،‌ فرمودند بگیر این نامه وزرا و متوجه بغداد شو و در چاشت فلان روز بر سر جسد حاضر شد چون کشتیهای اسیران به ساحل رسد جمعی از کنیزان در آن کشتیها خواهی دید و جمعی از مشتریان از و کیلان امراء بنی عبا و قلیلی از جوانان عرب خواهی دید که بر سر اسیران جمع خواهند شد پس از دور نظر به برده فروشی که عمر و بن یزید نام دارد در تمام روز تا هنگامیکه از برای مشترین ظاهر سازد کنیزکی را که فلان و فلان صفت دارد و تمام اوصاف او را بین فرمود و جامه‌حریر آکنده پوشیده است و ابا و امنتاع خواهد نمود آن کنیز از نظر کردن مشتریان و دست گذاشتن به او خواهی شنید که از پس پرده صدای روی از او ظاهر می ‌شود، پس بدانکه به زبان رومی می‌گوید وای که پرده عفتم دریده شد،‌ پس یکی از مشتریان خواهد گفت که من سیصد اشرفی می‌دهم به قیمت این کنیز،‌ عفت او در خریدن مرا راغبتر گردانید، پس آن کنیز بلغت عربی خواهند گفت به آن شخص که اگر به زی حضرت سلیمان بن داود ظاهر شوی و پادشاهی او را بیابی من به تو رغبت نخواهم کدر مال خود را ضایع مکن و به قیمت من مده.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:28 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اثر جانشین های گرده بر رشد و گسترش کلنیهای زنبور عسل word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثر جانشین های گرده بر رشد و گسترش کلنیهای زنبور عسل word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر جانشین های گرده بر رشد و گسترش کلنیهای زنبور عسل word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثر جانشین های گرده بر رشد و گسترش کلنیهای زنبور عسل word :

چکیده:

تحقیقی به منظور بررسی جبران کمبود گرده در فصل زمستان و تأثیرات آن بر افزایش جمعیت کلنیهای زنبورعسل در زنبورستان مرکز آموزش شهیددهقانپور شهرستان جیرفت درقالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار که تیمارها شامل: تیمار( A کیک ذرت)، تیمارB (کیک سویا)، تیمار C (کیک مخمر نانوایی) و تیمار D یا همان گروه شاهد بودند، انجام شد. در طول آزمایش در دو مرحله 12 روزه میزان جمعیت نوزاد و بالغین اندازهگیری و ثبت شدند، نتایج بدست آمده در این آزمایش نشان داد که جیره گروه سوم بهترین خوشخوراکی را برای زنبوران داشته است. این گروه (کیک مخمر نانوایی) از نظر مصرف در رتبه اول بوده، جیره حاوی کیک ذرت از لحاظ مصرف کمتر از کیک مخمر نانوایی بوده اما تأثیر بهتری بر روی رشد کلنیها داشته است. در پایان دورهی آزمایش کلنیها ا زلحاظ جمعیت بالغین و نوزادان و همچنین عملکرد ملکه نسبت به گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان داد که جیره کیک ذرت با 877/31 دارای بیشترین تعداد نوزاد وشفیره و گروه شاهد با153/31 دارای کمترین تعداد نوزاد و شفیره بودند.

کلمات کلیدی: آرد ذرت، خوشخوراکی، زنبور عسل، مخمر نانوایی

مقدمه

امروزه زنبورداری به عنوان یکی از رشتههای دامداری در تمام کشورهای جهان به رسمیت شناخته شده است، رشتهای که بدون آن موفقیت در یک عده از رشتههای کشاورزی غیرممکناست. تقریباً در تولید بیشتر میوهها و بذرها وجود زنبور عسل برای گردهافشانی از واجبات کار است، زنبوران عسل با جمع آوری شهد و گرده از روی گلها به عنوان غذا باعث گرده افشانی آنها نیز میشوند، باغ سیبی که زنبور عسل بدان دسترسی نداشته باشد 5 تن محصول در هکتار میدهد و اگر در فصل شکوفه چند کندو در داخل آن قرار دهند محصولش از 50 تن در هکتار تجاوز میکند ]عبادی و همکاران، .[ 1387 آزمایشات انجام شده توسط شهرستانی در دشت گرگان نشان داد که بذر گل آفتابگردان بدون وجود زنبور عسل 70 درصد بی مغز و پوک بود، ولی با گذاشتن 3 کندوی پرجمعیت در هر هکتار مقدار پوکی آن کاهش یافت و 97 درصد دانههای آفتابگردان مغزدار بودهاند. این است شاهکار زنبورعسل در کمک به ازدیاد محصولات کشاورزی به همین دلیل هم در تمام کشورهای جهان همه فعالیت میکنند تا بر تعداد جمعیتها خصوصاً جمعیتهای قوی و فعال بیفزایند ]شهرستانی، .[1387 تحقیقات نشان داده ارزش اقتصادی گرده افشانی زنبورعسل در افزایش محصولات کشاورزی 69 تا 143 درصد در تولیدمحصولات سر درختی نقش مستقیم داشته است. در خصوص سهم زنبوران همین قدر میتوان گفت که یک سوم از غذای جمعیت بشری بصورت مستقیم و غیر مستقیم متعلق به این حشرات میباشد. گرده افشانی توسط زنبورعسل علاوه بر ازدیاد محصول، کیفیت محصول را نیز بالا برده و گاهی مانع ازآفت زدگی محصول میگردد، چرا که زنبورعسل خود حشره-ای پاک و تمیز است و هرگز به محیطهای آلوده نزدیک نمیشود، تا باعث انتقال آفات گردد. گرده افشانی توسط زنبور عسل باعث توسعه گیاهی، حفاظت از خاک، و جلوگیری از فرسایش آن میشود ]حسن زاده قورت تپه،.[1389 یکی از دلایل برتری و موفقیت بیشتر زنبور عسل نسبت به سایر حشرات گرده افشان در جمعیت زیاد کلنیهای زنبورعسل، شعاع پرواز آن، و وفاداری زنبورعسل به یک منطقه و یک گونه گیاه تا پایان گلدهی است. بنابراین با توجه به اهمیت این حشره در کشاورزی و غیره، تحقیقی به منظور افزایش جمعیت آن در زنبورستان مرکز آموزش شهید دهقان پور جیرفت صورت گرفت.

مواد و روش ها:

این تحقیق از بهمن ماه 1392 شروع و تا پایان خردادماه 1393 در زنبورستان مرکز آموزش جهاد کشاورزی شهید دهقانپور جیرفت انجام شد. برای انجام این تحقیق در نیمهی دوم بهمن ماه 1392 تعداد16 کلنی زنبورعسل که دارای شرایط مشابه و یکسانی بودند، انتخاب و در قالب یک طرح کاملا تصادفی به 4 گروه 4 تایی تقسیم شدند،گروه A همان گروه اول (کیک ذرت)، گروه B گروه دوم (کیک سویا)، گروه C گروه سوم (کیک مخمر نانوایی ) و گروه D یا گروه چهارم همان گروه شاهد. جیرههای غذایی مورد استفاده برای این گروهها عبارتند از: گروه اول :(A) آرد ذرت 100گرم + پودر شکر 300گرم + عسل رقیق شده + پودر مولتی ویتامین به همراه زرده تخم مرغ. گروه دوم :(B)آرد سویا 100گرم + پودر شکر 300گرم + عسل رقیق شده + روغن بابونه، گروه سوم(:(Cمخمر نانوایی 100 گرم + پودر شکر 300گرم + عسل رقیق شده +

اسانس آویشن، جیره غذایی گروه (4) یا گروه شاهد در شرایط کاملا طبیعی زندگی زنبور عسل یعنی پروتئین دستی تغذیه شده آن صفر. این جیرهها در چهار مرحله به فاصله یک هفته ازشروع آزمایش در اختیار کلنی قرارگرفتند، درهر مرحلهی آزمایش 400 گرم ازمواد ذکرشده را با هم مخلوط، با آب وعسل رقیق شده به صورت خمیر و یا کیک درآورده و کیک آماده شده را روی ورق مومی و بربالای قابهای کندو قرارداده شدند. درپایان هرهفته قبل از تغذیه مجدد باقیمانده خمیر را از روی قابها جمع آوری و وزن کشی شدند، تامقدارمصرف هریک ازکلنیها از خمیر محاسبه گردد.در طی مدت زمان تغذیه کلنیها با جیره های مذکور در فاصله 12 روز یکبار میزان جمعیت بالغین و نوزادان اعم از تخم، لارو و شفیره مورد بازدید وبررسی قرار میگرفت و تعداد سلولهای حاوی لارو و شفیره شمارش و ثبت گردید. جمعیت هرقاب که دوطرف آن از زنبور پوشیده شده بود حدود3000 عدد زنبور بالغ در نظر گرفته شد. برای اندازه گیری میزان نوزادان و ذخائر گرده و عسل هر کلنی،یک قاب خالی کندوی لانگستروت انتخاب و با استفاده از سیم مفتول به 24 قسمت مساوی تقسیم گردید، ( هرخانه آن 5×6 و به مساحت 30 سانتی مترمربع بود) ، هرکدام ازقابهای کندو را زیر این قاب سیمی گرفته و تعدادخانههای اشغال شده از فاکتورهای فوق را شمارش و در پایان دادههای بدست آمده را در قالب طرح کاملاً تصادفی و با نرمافزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند، و مقایسه میانگینها بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد انجام شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:27 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ماهیت جهان میکروبی word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ماهیت جهان میکروبی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ماهیت جهان میکروبی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ماهیت جهان میکروبی word :

مردم غالبا ً از میکروبها تصور بدی دارند.دلیلش آن است که معدودی از میکروبها موجبات ناراحتی آدمیان را فراهم می آورند.اما اکثر میکروبها نسبتا ً بی ضررند ودر نتیجه تأثیرات مفید آنها بر زیانهایشان برتری دارد.میکروبها شایسته دقت و شناخت بیشتری هستند.در حالی که میکروبها می توانند بدون انسان به طور موفقیت آمیزی زندگی کنند،عکس این حالت مصداق ندارد.
وزن تمامی میکروبهای موجود در بیوسفر را 25 برابر وزن تمامی جانوران موجود درآن تخمین می زنند.در حقیقت میکروبها 90 درصد از کل موجودات زنده را تشکیل می دهند و عمده تغییرات شیمیایی که در موجودات زنده روی می دهد بوسیله این جانداران صورت می گیرد.در نتیجه،آنها در بر قراری توازن در طبیعت،نقش تعیین کننده ای دارند.

در شرایط مساعد به سرعت تکثیر می یابند.تقسیم یک باکتری به دو باکتری ظرف چند دقیقه صورت می گیرد.حتی باکتری های کم رشد،ظرف چند ساعت دوبرابر می شوند.بطور نظری یک باکتری به نام اشریشیاکلی در شرایط مساعد ظرف 3 روز توده ای از باکتریها را به وجود می آورد که حجم آنها از حجم کره زمین نیز بیشتر خوهاد بود!حتی با محدودیتهایی که در شرایط عملی رشد باکتری وجود دارد،باکتری نام برده می تواند ظرف 24 ساعت،10 باکتری جدید را پدید آورد.توانایی میکروبهای مختلف برای تحمل یا استفاده از شرایط محیطی مختلف قابل توجه است.تنوع میکروبها به حدی است که هیچ ترکیب آلی به طور طبیعی از دسترس آنها در امان نیست.در نتیجه،میکروبها تقریبا ً در همه جا یافت می شوند.در محیط های دور افتاده ای نظیر بحر المیت،سرزمینهای بی حاصل و اقیانوسهای قطبی،در کوه ها ،چشمه های گرم گوگرددار،کف اقیانوسها و لایه های بالای جو،در شرایط اسیدی و قلیایی شدید،در محلولهای غلیظ نمکها،قندها و محلولهای مربوط به فلزات سنگین یافت می شوند.محیط های عادی تر زیست میکروبها،خاک،هوا،گیاهان ،غذا و بدن جانوران است.مثالهای فوق گسترش پراکندگیمیکروبها را نشان می دهند.میکروبها ممکن است در چنین محیطهای گوناگونی ،فعالانه رشد کنند یا اینکه بقاء و تکثیرشان وقتی صورت گیرد که شرایط محیطی مناسب احراز شود.یکی از مکانیزمهایی که سبب بقای میکروبها می شود ،هاگسازی است.میکروبهای هاگساط قادرند شرایط دشوار از قبیل محیط آب جوش را برای چند دقیقه و کمبود غذا را در خاک برای چند سال تحمل کنند.

میکروب شناسی
میکروب شناسی دانشی است که از موجودات بسیار کوچک تک سلولی و آنهایی که از چند سلول معدود درست شده اند،صحبت می کند.ابعاد این جانداران را با میکرون (1هزارم میلیمتر)با کسری از میکرون اندازه گیری می کنند.در نتیجه برای مشاهده میکروبها،میکروسکوپ لازم است.بر عکس،بعد از تکثیر،جمعیت آنها در روی آگار یا به شکل ابر در محیطهای غذایی محلول دیده می شود.به علاوه،وجود انها در محیط از روی اثراتی که ناشی از فعالیتهای متابولیکی آنهاست،نشان داده می شود.

پنج گروه عمده از میکروبها در کتابهای درسی مورد بحث قرار می گیرند.این گروه ها از بزرگ تا کوچک به ترتیب عبارتند از:پروتوزوآ،جلبکها،قارچها ،باکتریها و ویروسها. پروتوزوآ،جلبکها،قارچها وجانوران و گیاهان عالی تر دارای سلول های یوکاریوتی هستند.سلول یوکاریوتی دارای کروموزوم و میتوکندری است و هسته سلول به وسیله غشایی محصور می شود.سلول باکتری ویژگی پروکاریوتی دارد که در ان اجزای داخلی نسبت به حالت یوکاروتی ،تمایز کمتری حاصل کرده اند.مثلا ً در آنها اندامکهای فوق وجود ندارند و سلول دارای دیواره ای است که ترکیب آن با دیواره سلولهای یوکاریوت متفاوت است.
تنوع بیولوژیکی در میکروارگانیسمها بیش از سایر موجودات می‌باشد. میکروارگانیسمها موجوداتی هستند که با چشم غیر مسلح مشاهده نمی‌شوند. شکل ، عمل و خصوصیات بیوشیمیایی یا مکانیزم ژنتیکی آنها ، بر اساس محدودیتهای مولکولی بنا شده است. میکروبیولوژی راههای مفیدی را برای شناسایی میکروارگانیسمها فراهم ساخته است. در طبقه بندی موجودات زنده ، ارگانیسمهایی را که حاوی هسته بوده و هسته توسط غشایی احاطه شده است، از پروکاریوتها که DNA آنها بطور فیزیکی از سیتوپلاسم جدا نشده است، مجزا کرده‌اند. بطور کلی میکروبیولوژی درباره ویروسها ، میکروارگانیسمهای پروکاریوتی و میکروارگانیسمهای یوکاریوتی بحث می‌کند.

تاریخچه
علم میکروبیولوژی از سال 1674 هنگامی که آنتوان لوون هوک ، با عدسی شیشه‌ای خود دنیایی از موجودات ریز را در قطره آب برکه مشاهده کرد. در اواخر قرن 17 نظریه تولید خودبخودی مورد بحث قرار گرفت. در این زمان بسیاری از دانشمندان از جمله فرانسیکوردی ، فکر می‌کردند میکروارگانیسمها از مواد غیر زنده ایجاد شده‌اند. در سال 1766 اسپالانزانی نتیجه گرفت که میکروبها از هوای غیرسترون وارد محلولهای غذایی شده و آنها را فاسد می‌کنند. دو ابرمرد دنیای علم که به کنار گذاشتن نظریه خلق‌الساعه کمک شایانی کردند شیمیدان فرانسوی به نام پاستور و پزشک انگلیسی به نام تندال بود. در 100 سال گذشته میکروب شناسان موفق به دریافت چند جایزه نوبل شده‌اند.

ویروسها

ویروسها به علت داشتن خصوصیات خاصی با سایر موجودات زنده تفاوت دارند. یک ذره ویروس دارای مولکول اسید نوکلئیک DNA یا RNA بوده که توسط پوشش پروتئینی یا کپسید احاطه شده است. اسید نوکلئیک ویروس برای تکثیر در درون سلول به آنزیمهای سلول میزبان وابسته است. از تجمع اسید نوکلئیک و قطعات پروتئینی که به تازگی سنتز شده‌اند، ذرات کامل ویروسی تشکیل می‌شود که به محیط خارج سلول رها می‌گردند. ویروسها بسیار متنوع بوده و از نظر ساختمان ، تشکیلات ژنوم ، بیان ژنوم ، راههای تکثیر و سرایت باهم تفاوت زیادی دارند. ویروسها قادرند باکتریها ، گیاهان و جانوران را آلوده کنند.

پریونها
برخی کشفیات قابل توجه در سه دهه گذشته منجر به شناسایی خصوصیات مولکولی و ژنتیکی عاملی قابل انتقال به نام عامل بیماری اسکراپی که نوعی بیماری تخریب کننده سیستم عصبی مرکزی در گوسفندان است، شده است. ساختمان پریونها فقط از پروتئین ساخته شده و فاقد اسید نوکلئیک است. بیماریهای ناشی از پریون در انسان به علت اینکه به صورت بیماریهای ژنتیکی و عفونی بروز می‌کند کاملا اختصاصی هستند. بررسی بر روی بیولوژی پریونها ، ضرورتی در تحقیقات پزشکی محسوب می‌شود.

باکتریها

باکتریها متنوع‌ترین و مهمترین میکروارگانیسمها هستند. تعداد کمی از آنها در انسان و حیوانات و گیاهان بیماریزا است. بطور کلی بدون فعالیت آنها ، حیات بر روی زمین مختل می‌گردد. بطور یقین یوکاریوتها از موجودات زنده باکتری مانند بوجود آمده‌اند. نظر به اینکه باکتریها ساختمان ساده‌ای داشته و می‌توان به آسانی بسیاری از آنها را در شرایط آزمایشگاه کشت داد و تحت کنترل درآورد، میکروب شناسان مطالعه وسیعی درباره فرایندهای حیاتی آنها انجام داده‌اند. درباره نحوه رشد و مرگ باکتریها ، متابولیسم باکتریها ، ژنتیک باکتریها ، ارتباط آنها با ویروسها و ; مطالعات گسترده‌ای صورت گرفته است.

قارچها
قارچها دسته جداگانه‌ای از یوکاریوتها را تشکیل می‌دهند. این دسته از میکروارگانیسمها همگی هتروتروف بوده و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی جهت اخذ انرژی و کربن نیاز دارند. قارچها هوازی و یا بیهوازی اختیاری هستند. اکثر قارچها ساپروفیت بوده و در خاک و آب به سر می‌برند و در این نواحی ، بقایای گیاهی و جانوری را تجزیه می‌نمایند. قارچها مانند باکتریها در تجزیه مواد و گردش عناصر در طبیعت دخالت داشته و حائز اهمیت هستند. علم مطالعه قارچهای انگل برای انسان را قارچ شناسی پزشکی گویند. که این انگلها بیماریهای زیادی را بوجود می‌آورند.

پروتوزوئرها
پروتوزوئرها جانداران یوکاریوتیک تک سلولی هستند که به قلمرو آغازیان تعلق دارند. پروتوزوئرها از نظر ساختمان تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند. این دسته از جانداران ساکن آب و خاک بوده و از ذرات مواد غذایی و باکتریها تغذیه می‌کنند. عده‌ای از آنها بخشی از فلور طبیعی بدن جانداران را تشکیل می‌دهند. مطالعات این جانداران در محدوده علم میکروبیولوژی قرار دارد.

میکروبیولوژی خاک

خاک یکی از مخازن عمده میکروارگانیسمها محسوب می‌شود. فراوانترین میکروارگانیسمها در خاک ، باکتریها هستند. خاک باغچه در هر گرم محتوی میلیونها باکتری است. در جاهای عمیق تعداد آنها کاهش می‌یابد. قارچها به تعداد کمتر از باکتریها در خاک یافت می‌شوند. شاید مهمترین نقش میکروارگانیسمهای خاک ، شرکت آنها در چرخه‌های بیو- ژئوشیمیایی است که به گردش برخی عناصر شیمیایی در طبیعت کمک کرده و آنها را قابل مصرف می‌سازد. میکروبیولوژیستها در این زمینه تحقیقات زیادی انجام داده‌اند.

میکروبیولوژی آب

در میکروبیولوژی آب ، میکروارگانیسمها و فعالیت آنها در آبهای طبیعی نظیر دریاچه‌ها ، برکه‌ها ، رودخانه‌ها و دریاها مورد مطالعه قرار می‌گیرد. و میکروارگانیسمهای مفید و مضر برای انسان و سایر جانداران شناسایی می‌شوند.

میکروبیولوژی مواد غذایی

میکروارگانیسمها تغییرات مطلوب و نامطلوب در مواد غذایی پدید می‌آورند. و از طرف دیگر تهیه بسیاری از فرآورده‌های غذایی بدون کمک میکروارگانیسمها ، امکان‌پذیر نیست. مانند کلم شور ، زیتون رسیده و پنیر. اسیدهای حاصل توسط میکروارگانیسمها و اضافه کردن آنها به مواد غذیی مانند خیار شور آنها را از گزند میکروارگانیسمهای نامطلوب حفظ می‌کند. این بخش از میکروبیولوژی ، امروزه کاربرد زیادی دارد.

عوامل ضد میکروبی

مواد دارویی موادی هستند که برای درمان بیماریهای عفونی یا جلوگیری از وقوع بیماری بکار می‌روند . این مواد معمولا از باکتریها و قارچها بدست می‌آیند و اخیرا برخی از آنها را در کارخانجات می‌سازند. از مواد شیمیایی هنگامی می‌توان برای درمان بیماریهای عفونی استفاده کرد که دارای اثر سمی انتخابی باشند. یعنی ضمن متوقف کردن رشد یا نابودی عامل مولد بیماری ، به سلول میزبان آسیبی نرسانند. علاوه بر سمیت انتخابی ، داروها باید بتوانند به داخل بافتها و سلولهای میزبان نفوذ کننده و تغییری در مکانیزم دفاعی طبیعی میزبان بوجود نیاورند. از عوامل ضد میکروبی می‌توان به آنتی بیوتیکها اشاره کرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ