بسا کس که بامدادى را دید و به شامگاهش نرسید ، و بسا کس که در آغاز شب بر او رشک بردند و در پایان آن نوحه کنانش گریستند و دریغ خوردند . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:27 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد چسب word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد چسب word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد چسب word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد چسب word :

چسب

نگاه اجمالی
هر چند از چسب در صنعت، مخصوص آبنوس‌کاران و صحافان و بیشتر برای چسباندن قطعات چوبی و یا اشیای کاغذی بود. اما به تدریج دامنه کاربرد آن گسترش یافت. به طوری که امروزه به جای استفاده از میخ، پیچ، بست، لولا و; برای اتصال قطعات فلزی، چوبی، کائوچویی، ; از بخاری گرفته تا تهیه اسباب بازی , صنایع مونتاژ و حتی برخی از قسمت‌های هواپیماهای مافوق صوت , از چسب‌های گوناگون و ویژه‌ای که به روش سنتزی تهیه می‌شوند , استفاده می‌شود.

تاریخچه
پیشینه بهره‌گیری از چسب توسط انسان را می‌توان در واقع از عصر سنگ و دوران غارنشینی در تهیه تیر و کمان و یا نقاشی حیوانات غول پیکر بر روی تخته سنگها با استفاده از رنگدانه‌ها دانست. بدون شک، خون نخستین ماده‌ای بود که بشر از آن به عنوان چسب استفاده می‌کرد که البته کیفیت خوبی نداشت و متداول نشد. به تدریج بشر به وجود مواد چسب دار طبیعی پی برد و استفاده از آنها را آموخت.در واقع اولین واده چسب دار که بطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته بود، مواد نشاسته‌ای، قندی، صمغ‌ها، و شیره‌های برخی از گیاهان بود.

مثلاً رومیان از سقز (ماده چسبدار و صمغی که از درختان برگ سوزنی نظیر سرو و کاج و یا درخت صنوبر ترشح می‌شود) در صنعت کشتی سازی استفاده می‌کردند. به تدریج مواد دیگری مانند موم، عسل و یا مواد ژله مانندی از ماهی، شاخ حیوانات یا شیر و تخم مرغ بکار گرفته شده بعدها، با پیشرفت صنایع و استخراج و پالایش نفت، از قیر و قطران چوب و ; به عنوان چسب استفاده به عمل آمد. اگر چه کائوچوی طبیعی (شیوه لاتکس) از مدتها قبل شناخته شده بود، اما چون حلال مناسبی برای آن موجود نبود، کاربردی به عنوان ماده چسبی پیدا نکرد تا اینکه با دستیابی به روغن‌های نفتی که کائوچو را در خود حل کرده و مایع چسبناکی را به وجود می‌‌آورند، کاربرد آن به عنوان ماده چسبی متداول شد.

صمغ عبارت است از ترشحات (شیره) درختان . که اغلب در فصل بهار از شاخه‌های درختان خارج می‌شوند .
چسب‌ها از دسته مواد بسپار و ماکرومولکولی‌اند که می‌توانند اشیا را به یکدیگر متصل کنند.
چسب گیاهی
چسب نشاسته، دکسترین، سرشیم، دکسترین و نشاسته که از چسب‌های محلول در آب‌اند و از آنها در چسبانیدن تمبر، پاکت، کاغذ، مقوا، چوب، ; استفاده می‌شود.
سریشم چسبی طبیعی‌ست که از عناصر گیاهی و یا جانوری استخراج می‌گردد . سریشم‌های گیاهی به ژلاتین هم معروف هستند .
صمغ عربی که از درختی به نام صمغ سنگالی بدست می‌آید، سفید رنگ و محلول در آب است و عمدتاً شامل هیدرات‌های کربن است.
چسب حیوانی
ژلاتین که از اعضای بدن حیوانات از جمله استخوان تهیه می‌شود و قدرت چسبانندگی آن از چسب‌های گیاهی بیشتر است و بیشتر در تهیه فیلم عکاسی و پوشش کپسول موارد دارویی مصرف دارد.
سریشم حیوانی که مانند ژلاتین است ولی درصد خلوص گلوبین آن کم است و از استخوان، پوست و یا شیر حیوانات ته

یه می‌شود. و در نجاری، کارتن سازی، کبریت سازی، تهیه کاغذ سنباده و غیره مصرف دارد.
لاک که در نجاری برای جلای سطح اشیای چوبی مصرف دارد و از نوعی حشره به نام ترمزدانه که در کشور هند فراوان است، به دست می‌آید.

چسب کانی
مانند فسفات‌ها و سیلیکات‌های قلیایی که در اتصال اشیای سرامیکی، کوارتزی و شیشه‌ای کاربرد دارند. و بر خلاف چسب‌های گیاهی و حیوانی در مقابل گرما و آب مقاوم‌اند. از این رو از آنها در ساختن اجاقهای برقی و گازی و آجرهای نسوز استفاده می‌شود.
چسب سنتزی
الاستومرها: که شامل چسب‌های کائوچویی مصنوعی است و در صنعت کشتی سازی و صنایع هواپیماسازی کاربرد دارند. مانند چسب لاستیک که محلول کائوچو در بنزین است و یا چسب «اوهو» و مشابه آن که از مشتقات وینیلی در حلال‌هایی نظیر استون و اسید استواستیک حاصل می‌‌شود، این نوع چسب‌ها قدرت چسبانندگی همه چیز (غیر از لاستیک) را دارند. از این رو، کاربردهای گوناگون و مهمی در صنعت، تجارت و منازل پیدا کرده اند.

ترموپلاست‌ها: که شامل پلی اکریل و سیانواکریلات‌هااند که به «چسب فوری» معروف‌اند و اتصال محکم بین قطعات مختلف ایجاد می‌کند. (در حد چسب‌های اپوکسی). برخی معتقدند که سیانواکریلات یک منومر فعال است که در مجاورت مختصر رطوبت موجود در هوا بصورت پلیمر در می‌آید. از این رو، برای محیط‌های خشک مناسب نیست.
چسب اپوکسی
که از تراکم دی فنیلو پروپان و اپیکلرهیدرین حاصل می‌شود. نوعی از آن در تجارت به نام چسب دوقلو متداول است که شامل دو قسمت است، یک قسمت ماده چسب‌دار، و قسمت دیگر یک ماده کاتالیزور است که موجب تغییر در ماده چسب‌دار و عمل چسبانندگی آن می‌شود. قدرت چسبانندگی چسب اپوکسی فوق‌العاده زیاد است و در هواپیما سازی، ساختن اتاق خودروها، و پل سازی و ; کاربرد دارد.

نوار چسب‌ها: جنس این نوع نوارها ممکن است از پارچه، کاغذ، طلق، و یا پلاستیک پلی کلرید وینیل (p.v.c) باشد که به چسب‌هایی مانند چسب‌های کائوچویی و سرشیم آغشته شده‌اند.
چسب بتونه‌ای
بتونه‌ها، خمیرهای نرم و چسبناکی‌اند که به کندی در هوا خشک می‌شوند و برای پرکردن شکاف‌ها و منافذ، بویژه در بخاری مصرف می‌شود. مهم‌ترین انواع بتونه‌ها عبارت است از :
بتونه شیشه: که از مخلوط پودر کربنات کلسیم و روغن کتان تهیه می‌شود و در هوا نسبتاً به سرعت خشک و سخت می‌شود. اما پس از سخت شدن، دوباره در روغن کتان به صورت خمیر نرم و قابل استفاده در می‌آید.

بتونه آبی: که در تهیه آکواریم مصرف دارد و از مخلوط کردن پودر اکسید سرب (Pbo) با روغن کتان بدست می‌آیند. بتونه گلسیرین و اکسید سرب: از اختلاط اکسید سرب و گلسیرین تهیه می‌شود و در مقابل آب، اسید و قلیا مقاوم است و پس از 45 دقیقه سفت می‌شود و برای بتونه کردن چوب، شیشه، چینی، سرامیک و اشیای سنگی مصرف دارد.
گرد بتونه: که به صورت آرد سفید رنگی شامل چهار قسمت گچ پخته و یک قسمت صمغ عربی است و در موقع استفاده، آن را در آب و یا محلول اسید بوریک به صورت خمیر در می‌آورند و با آن اشیای ظریف ساخته شده از سنگ سفید، چینی، و شاخ سفید را بتونه می‌کنند.
از چسبها برای اتصال دادن پلاستیکها، چوبها، کاغذ، سرامیک و فلزات استفاده فراوانی می‌شود.

خاصیت چسبانندگی یک بسپار به نیروهای چسبندگی آن بستگی دارد. بعضی از بسپارها به خاطر داشتن گروههایی با جاذبه‌های واندروالسی بیشتر چسبندگی خوبی دارند. بسپارهایی که چسبندگی خوبی نداشته باشند با افزودن یک اسید آلی یا موادی که گروههایی با جاذبه واندروالسی دارند، به صورت قابل اتصال در می‌آید. برای هر ماده‌ای با توجه به جنس و ساختار و نوع استفاده باید چسب مناسبی انتخاب کرد.
رنگ
مطالعه درباره ی رنگ ملاحظاتی را در زمینه های فیزیک ، فیزیولوژی و روانشناسی پیش می آورد . علم فیزیک ، توزیع انرژی طیفی نوری را که از یک سطح صادر و یا به وسیله ی آن منعکس می شود ، بررسی می کند ( شاخه ی خاصی از آن به مطالعه ی جنبه های شیمیایی رنگیزه ها و رنگینه ها ، در ارتباط با خواص رنگ ساز این مواد می پردازد ) . فیزیولوژی ، فرایند هایی را که در چشم و مغز به هنگام تحریک ناشی از تجربه ی رنگ اتفاق می افتد ، مورد مطالعه قرار می دهد . روانشناسی

در مسائل آگاهی و ذهنیت نسبت به رنگ – همچون عنصری از تجربه ی بصری – بحث می کند . اشتراک اصطلاحات در این عرصه ها ، غالبا ً بر دشواری درک مفاهیم می افزاید . مطالعه ی هنری رنگ نیز مقوله ای جدا از این ملاحظات نیست ، و به خصوص رویکرد روانشناختی رنگ در این زمینه اهمیت دارد .

هر رنگ دارای سه صفت یا سه بُعد بصری مستقلا ً تغییر پذیر است : فام ، درخشندگی و اشباع.
فام ، صفتی از رنگ است که جایگاه آن را در سلسله ی رنگی ( از قرمز تا بنفش) – معادل با نور طول موج های مختلف در طیف مرئی – مشخص می کند .گفته می شود که تقریبا ً 150 فام

متفاوت را می توان تشخیص داد ، ولی همه ی اینها به طور مساوی در طیف مرئی توزیع نشده اند ، زیرا چشم ما برای تفکیک فام ها در طول موج های بلند تر توانایی بیشتری دارد . بلند ترین طول موج ها در منطقه ی قرمز و کوتاه ترین طول موج ها در منطقه ی بنفش هستند . دسته بندی عمومی رنگ ها به بیفام ( سیاه ، سفید و خاکستری ها ) ، و فام دار ( قرمز ، زرد ، سبز ،;) بر همین صفت مبتنی است . برای سهولت درک مطلب ، فام را می توان مشخص کننده ی اسم عام رنگ ها تعریف کرد .

قرمز ، زرد و آبی را فام های اولیه می نامند و چون مبنای سایر فام ها هستند ، رنگ های اصلی نیز نام گرفته اند . فام های ثانویه عبارتند از : نارنجی ، سبز و بنفش که که از اختلاط مقادیر مساوی از دو فام اولیه حاصل می شوند . فام های ثالثه از اختلاط فام های اولیه و ثانویه به دست می آیند : زرد- نارنجی( پرتقالی) ، نارنجی- قرمز ، قرمز- بنفش ( ارغوانی) ، بنفش- آبی ( لاجوردی)

، آبی- سبز (فیروزه ای) ، سبز- زرد (مغز پسته ای) . دوازده فام نامبرده را با ترتیبی معین در چرخه ی رنگ ، نشان می دهند . در چرخه ی رنگ ، فام های ثانویه و ثالثه ای که بین یک زوج فام اولیه جای گرفته اند ، دارای روابط خویشاوندی هستند و در کنارهم ساده ترین هماهنگی رنگی را پدید می آورند .

درخشندگی (والوور) ، دومین صفت رنگ است و درجه ی نسبی تیرگی و روشنی آن را مشخص می کند(غالبا ً نقاشان اصطلاح رنگسایه را نیز در همین معنا به کار می برند) . معمولا ً درخشندگی رنگ های فام دار را در قیاس با رنگ های بیفام می سنجند . در چرخه ی رنگ ، زرد

بیشترین درخشندگی (معادل خاکستری روشن نزدیک به سفید) و بنفش کمترین درخشندگی ( معادل خاکستری تیره ی نزدیک به سیاه) را دارد . در سلسله ی رنگی ، هر فام نسبت به دیگری میزان تیرگی یا روشنی ذاتی اش را می نمایاند . معکوس کردن این ترتیب طبیعی ، ناسازگاری رنگی به بار می آورد (مثلا ً اگر بنفش روشن در کنار سبز زیتونی قرار گیرد ، نوعی تکان بصری ایجاد می کند.

اشباع (پرمایگی) ، سومین صفت رنگ است و میزان خلوص فام آن را مشخص می کند ( گاه واژه ی شدت را در این مورد به کار می برند ) . فام های چرخه ی رنگ صد در صد خالص اند ولی در طبیعت به ندرت می توان فام خالصی یافت . همچنین ، کمتر رنگیزه ای حد اشباع فام مربوطه در چرخه ی رنگ را داراست .

اگر فام ها به هم آمیخته شوند ، رنگ های شکسته به دست می آیند . اختلاط فام های خالص با یکدیگر یا با رنگ های بیفام ، باعث تغییر در پرمایگی و درخشندگی شان می شوند . به طور کلی ، هر فام قابلیت ایجاد رنگ های متنوعی را در حوزه ی خود دارد که به آن تلوّن (واریاسیون ) می گویند ( مثلا ً انواع صورتی ، اُخرایی وقهوه ای ، تلوّن در فام قرمز هستند .
چگونگی متظاهر شدن رنگ ها از دیگر مباحث رنگ شناسی است . در تجرب

ه ، سه نمود مختلف در رنگ ها می توان تشخیص داد : فیلمرنگ ، حجمرنگ و سطحرنگ .
فیلمرنگ ، رنگی است که در فاصله ای نا مشخص نسبت به بیننده ظاهر می شود (مثلا ً رنگی که در طیف نما اسپکتروسکوپ می توان دید ، یا رنگ آسمان خاکستری یکنواخت) . فیلمرنگ ، بافت واضحی ندارد و گویی شخص می تواند کمابیش به درون آن رسوخ کند . همواره در تراز جلو به چشم می آید . فیلمرنگ را نمی توان همچون کیفیتی در اشیاء و یا متعلق به رویه ی اشیاء دانست .
حجمرنگ را در اشیای پشت نما می توان دید ( مثلا ً در یک استکان چای یا در بخار رنگین) . حجمرنگ در فضای سه بُعدی که اشغال کرده است گسترش می یابد ، ولی تراز متغیری نسبت به چشم بیننده ندارد .

سطحرنگ ، چنان به نظر می آید که روی سطح شیء قرار گرفته است ( مثلا ً در یک کاغذ رنگی) . بافت رویه ی شیء را به خود می گیرد و حایل غیر قابل نفوذ برای چشم ایجاد می کند . سطحرنگ را معمولا ً همچون کیفیتی در خود شیء می انگاریم .
از این سه کیفیت ظاهری که اشاره کردیم ، نمود های دیگری چون تلأ لو، فروغ و فلزنما ناشی می شوند . نقاشان با سطحرنگ سر و کار دارند ولی بخشی از صناعت آنان معطوف به ایجار نمود های حجمرنگ ، فیلمرنگ ، تلأ لو و فروغ به وسیله ی رنگیزه است که در واقع چنین کیفیت هایی را ندارد . آن دسته از حجم سازان مدرن که با موادی چون پلاستیک کار می کنند ، از نمود حجمرنگ بهره می گیرند .
یکی از ملاحظات روانشناختی رنگ که در کارب

رد هنری رنگ اهمیت دارد ، بررسی تأثیر متقابل رنگ ها است . جلوه یا اثر هر رنگ در جوار رنگ دیگر تغییر می کند . اگر در شرایط روشنایی مناسب ، چند ثانیه به یک رنگ فام دار خیره شویم و بی درنگ بر سطحی سفید بنگریم ، مکمل آن رنگ را خواهیم دید . این پدیده را – که ناشی از واقعیت فیزیکی رنگ عینی نیست – پی انگاره می نامند . پی انگاره ی هر رنگ ، رنگ مجاورش را تحت تأثیر قرار می دهد و در نتیجه ، تفاوت کیفی آن دو رنگ بارزتر می شود ( مثلا ً قرمز در کنار

سبز ، پرمایه تر به نظر می رسد و برعکس ) . تغییری که بدین سان در جلوه ی رنگ ها پدید می آید ، مشخص کننده ی تباین آنها است . اگر موقعیت دو حوزه ی رنگی مقایسه شده چنان باشد که تغییر جلوه ی رنگ ها با هم تلاقی کند ، اصطلاح تباین همزمان به کار برده می شود .
رویکرد روانشناختی رنگ به احساس های معینی نیز بستگی دارد که رنگ های عینی دربیننده برمی انگیزند.
به سخن دیگر ، در این مقوله ، رابطه ی رنگ های عینی با اثرات ذهنی شان مورد نظر است . رنگ هایی که حاوی مقدار زیادی آبی هستند ( از بنفش تا سبز) ، نسبت به رنگ هایی که زرد یا قرمز بیشتری در خود دارند (از مغز پسته ای تا ارغوانی) ، سردتر می نمایند . رنگ های سرد ، مختصر کاهش در دمای بدن نگرنده ایجاد می کنند و رنگ های گرم باعث مختصر افزایش دمای بدن می شوند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:27 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق کشاورزی فشرده word دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق کشاورزی فشرده word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق کشاورزی فشرده word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق کشاورزی فشرده word :

عوامل ظهور کشاورزی فشرده
کشاورزی مدرن فشرده تنهاظرف 30تا40 سال گذشته ،در نتیجه پیشرفت های علمی وفنی که در طی جنگ جهانی دوم و بلافاصله بعد از آن رخ داده ظهورکرد و در این مورد عوامل مربوطه عبارتند از:
1- افزایش مکانیزاسیون کشاورزی: ومتعاقب آن جایگزین انرژی که قبلا بوسیله حیوانات بارکش وانسان تامین می شد به وسیله ی انرژی تراکتور وافزایش تعداد زیادی از ادوات برای مراحل مختلف در فرآیند زراعت و دامپروری در حال حاضر تعداد اندکی از گیاهان زراعی تجاری بصورت غیر مکانیزه کشت می شوند.
2- افزایش استفاده از مواد شیمیایی به صورت کود،حشره کش وعلف کش وداروهای دامی وغیره.
3- توسعه سریع برنامه های اصلاح بناتات واصلاح دام با تولید واریته هایی با عملکرد بالا که این واریته ها پتانسیل کامل خود را تنها با مصرف زیاد عناصر غذایی کسب می کنند و خصوصیات رشد آنها هماهنگ با زراعت مکانیزه می باشد.دامهای اصلاح شده نیز متکی به مصرف زیاد مواد غذایی هستند بعلاوه فشرده شدن کشاورزی، همراه با تخصصی شدن انواع زراعت ومجزا کردن تولیدات زراعی ودامی از نظر مکانی،تمرکز تولید محصولات زراعی در زمینهای که استعداد زیادتری برای کشاورزی دارند و بالاترین درآمد را بر اساس سرمایه گذاری انجام شده دارند،بوده است. در این مورد اندازهی واحد های تولید نیز در واکنش به افزایش هزینه ی نهاده ها، با سرعتی بیشتر از قیمت کسب شده از بازده بزرگتر شده است . در حالیکه کشاورزی فشرده به یک محیط بیو فیزیکی خاص منحصر نیست این نوع کشاورزی بیشتر در مناطق معتدله ی مرطوب
دنیا،بخصوص در کشورهای توسعه یافته در آمریکای شمالی واروپای غربی و در طرحهای مدرن آبیاریو در کشاورزی مناطق حاره ای توسعه یافته است

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:27 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت) word دارای 20 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت)

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت)

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت بررسی مصرف سنتی و اثر بخشی گیاهان دارویی استان گلستان در کاهش قند خون ( دیابت) word :

اسلاید 1 :

بیماری دیابت از نارسایی‌های مهم غدد داخلی است که حدود 100 میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به آن می‌باشند. سازمان جهانی بهداشت در آینده‌ای نه چندان دور تعداد بیماران دیابتی را چندین برابر پیش‌بینی می‌کند که در این‌صورت یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر مردم در نیا محسوب می‌گردد.با توجه به نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها، این مطالعه با هدف مروری بر اثر هیپوگلیسمی گیاهان صورت گرفت. از گذشته بسیار دور تا بحال در طب سنتی استان گلستان، مردم بومی منطقه از ترکیبات طبیعی و موثر گیاهان دارویی و بومی استان، جهت پیشگیری  و کنترل این بیماری استفاده می‌کنند. از این‌رو در این مقاله، فقط گیاهانی را که در منطقه از آن جهت پیشگیری و درمان بیماری دیابت، توسط مردمی بومی منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند، را مورد بررسی قرار داده است، مانند: سیر (Allium Sativaپیاز (Allium .cepa(Allium  paradoxum) الزویا پیاز کوهی برگهای تازه‌ی (Ocimum bassilicum)، ریشه گیاه پنجول (Potentilla fulgns)  برگ‌های زیتون (Olea europeaپودر برگ و دانه شنبلیله (Trigonella  foenumgraecum)، گشنیز (Corianderum sativa)، یونجه (sativa Medicago )، گزنه (Urtica dioica برگ‌های داراواش (Viscum album)  گل‌های آقطی (پلم-Sambucus nigra) و گل‌های انار (Punica granatum). نتایج تحقیقات آزمایشگاهی و کلینکال، روش عصاره‌گیری، زمان برداشت گیاه، اندام مورد استفاده، نحوه‌ی مصرف آن در غذا و دارو و به کارگیری آنها به عنوان چاشنی در برنامه‌ی غذایی بیماران دیابتی که اثرات مفیدی را در کاهش قند خون دارد و جزئیات مکانیسم اثر بخشی مواد موثره‌ی هر یک از گیاهان فوق مورد بحث قرار گرفت.

اسلاید 2 :

  • Cuminum cyminum (Cumin seed)
    Hordeum vulgare (Barley sprouts)
    Inula helenium (Elecampane root)

Allium cepa (Onion bulbsLupinus albus (Lupin seeds)
Lycium barbarum (Box Thorn leaves)
Lycopus virginicus (Bugleweed plant)
Morus spp (Mulberry leaves)
Musa sapientum (Banana flowers and roots)
Nymphaea lotus (Lotus roots)
Ocimum sanctum (Sacred Basil plant)
Polygonatum multflorum (Solomon’s Seal root)
Rhus typhina (Staghorn Sumach leaves)
Spinacea oleracea (Spinach leaves)
Triticum sativum (Wheat leaves)
Zea mays (Corn silk)
Apium graveolens (Celery seed)
Bupleurum falcatum (Bupleurum)
Rosmarinus officinalis (Rosemary

Allium cepa (Onion bulbs)
Allium sativum (Garlic cloves)
Anacardium occidentale (Cashew leaves)
Arctium lappa (Burdock roots)
Catharanthus roseus (Madagascar Periwinkle leaves)
Cuminum cyminum (Cumin seed)
Eleutherococcus senticosus (Siberian Ginseng)
Olea europaea (Olive leaves)
Opuntia spp. (Prickly Pear stems and fruit)
Panax ginseng (Chinese Ginseng root)
Phaseolus vulgaris (Kidney bean, immature pods)
Taraxacum officinale (Dandelion plant)
Trigonella foenum-graecum (Fenugreek seeds)
Urtica dioica (Stinging Nettle plant)
Vaccinium myrtillus (Bilberry leaves)
Adiantum capillus-veneris (Adiantum plant)
Anacardium occidentale (Cashew leaves)
Arctium lappa (Burdock roots)
Atriplex halimus (Salt Bush leaves)
Bidens pilosa (Aceitilla plant)
Brassica oleracia (Cabbage)

Cucumis sativus (Cucumber fruit)

اسلاید 3 :

تعدادی از این گیاهان، بومی ایران بوده و تعداد دیگر در ایران یافت نمی شود. در این مقاله فقط گیاهانی که در استان گلستان به وفور رشد می‌کند و در طب سنتی مردم بومی استان مصارف دارویی فراوانی دارد را مورد بررسی قرار داده‌ایم، از جمله: تخم شنبلیله، پیاز، ‌سیر،‌ پیاز وحشی،‌ پلم، گزنه،‌ انار، برگ زیتون، ریحان، پنچول، یونجه، دارواش و گشنیز:

اسلاید 4 :

گزنه (Urtica dioica): گیاهی علفی و چندساله که عصاره‌ی آن حاوی انواع مواد معدنی (کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم)، انواع ویتامین‌ها، سیلیکون، کوئرستین، سروتونین، کولین، سیستسترول، استیگمااسترول، لیگنین، آلکالوئید، استراگالین، هیستامین، اسید سلیسیک، اسید فرمیک و ترکیبات سولفوری است که مردم منطقه علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف دارویی فراوانی از جمله به عنوان مقوی، محرک و در درمان کم‌خونی، بواسیر، نقرص، درمان کچلی و ریزش موی سر، سیاتیک، دردهای عصبی، روماتیسم، اگزما، التهاب روده‌ای، خون‌ریزی از بینی (به علت وجود سیلیکن و همراه با گیاه دم اسب – Eqeisetum arvensis)، تحریک سیستم ادراری و در درمان هیپرتروفی پروستات و دیابت دارند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که عصاره‌ی آبی گزنه دارای فعالیت ضددیابتی است و تا حدود زیادی مانع از جذب گلوکز در روده کوچک می‌شود و با تحریک ترشح انسولین در پانکراس باعث تنظیم قند خون می‌گردد. به همین دلیل از آن به عنوان یک گیاه با اثر هیپوگلیسمی استفاده می‌کنند] 26 و 23[.

اسلاید 5 :

انار (Punica granatum): گیاهی است درختی، درختچه‌ای و خزان‌کننده، بومی ایران و افغانستان که به وفور در مناطق شمالی ایران، از جمله استان گلستان رویش دارد. علاوه بر مصرف خوراکی در طب سنتی، مردم منطقه از گل‌، میوه‌ و برگ‌های آن در درمان بیماری‌های گوارشی،‌ برونشیت، اسهال، اسهال خونی، دفع کرم و انگل، جزام استفاده می کنند، همچنین به عنوان قابض و تهوع‌آور و همچنین در درمان بیماری دیابت استفاده می‌گردد. عصاره‌ی اندام‌های مختلف این گیاه حاوی مواد معدنی (آهن، پتاسیم، کلسیم)، پروتئین، ایزوپلترین(IsoPelletierin)،  اسید سیتریک، ریبوفلاوین، اسید اسکوربیک، نیاسین، تیامین است و برگ‌ها و میوه ها حاوی 11% و  26% تانن و آلکالوئید می‌باشد. در مطالعات اخیر مشخص شده است که عصاره‌ی گیاه در نابودی سلول‌های سرطانی سینه موثر است و باعث کاهش اکسیداسیون LDL و تولید رادیکال های آزاد و عدم تشکیل پلاک‌های خونی در عروق، مخصوصاً عروق چشم می‌گردد. این گیاه همچنین از گذشته در درمان دیابت مورد استفاده بوده و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره‌ی هیدرو الکلی  (به نسبت 50/50-V/V  در غلظت 400 میلی گرم بر کیلو گرم وزن) تا حدی زیادی گلوکز خون را در موش‌های نرمال و مبتلا به دیابت کاهش می‌دهد. همچنین مطالعات دیگری که بر روی ریشه انار صورت گرفته، مشخص می‌کند که عصاره‌ی ریشه ی انار قند خون را در جانوران آزمایشگاهی کاهش داده و استفاده از عصاره‌ی گل‌های آن  در موش‌های دیابتی و هم موش‌های نرمال منجر به کاهش قند خون می‌گردد. این اثر ناشی از افزایش مصرف گلوکز پیرامونی باشد. همچنین این عصاره توانایی ممانعت از مکانیسم بازجذب گلوکز را در کلیه دارد و جذب روده‌ای گلوکز را کاهش داده و از این طریق سبب کاهش قند خون می‌گردد]19,20[.

اسلاید 6 :

پلم (Sambucus nigra): گیاهی علفی و دارویی است که در طب سنتی مردم منطقه از عصاره‌ی میوه و گل‌های آن به عنوان مدر , ملین , معرق , تهوع‌آور و خلط‌آور و همچنین در درمان آرتروز، ورم کلیه، سرمازدگی ,تب، دردهای قفسه سینه، سوختگی، عفونت، برفک دهان بچه، اسهال و همچنین دیابت مورد استفاده قرار می‌گرفت. عصاره‌ی میوه و گل‌ها حاوی ترکیبات معدنی، انواع فلاونوئیدها، استراگالین، هایپروزید، ایزوکوئرستین، روتین، کوئرستن، موسیلاژ، کامفرول، تری ترپن، نمک‌های معدنی، و ویتامین‌های A,C، آنتوسیانین، سامبونیگرین              (Sambunigrin)و سامبوسین (Sambucine) است. در مورد فعالیت ضد دیابتی و هیپوگلیسمی گیاه تحقیقات فراوانی صورت گرفته که نتایج این تحققات حاکی از آن است که استفاده از عصاره‌ی آبی گل‌های پلم تا حدود زیادی مقدار گلیکونئوژنز، اکسیداسیون گلوکز و انتقال 2-deoxy-glucose را در موش‌ها افزایش می‌دهد. همچنین در مطالعات دیگری که به عمل آمده، مشخص شده که عصاره‌ی آبی این گیاه، میزان ترشح انسولین را افزایش داده و عصاره با غلظت 1 گرم در لیتر تا حدود 70% جذب گلوکز، 50% اکسیداسیون و 70% گلیکونئوژ را افزایش داده و به طور مستقیم متابولیسم گلوکز و ترشح انسولین را از سلول‌های B پانکراس تحریک می‌کند]25,24[.

اسلاید 7 :

دارواش (Viscum album): گیاهی بوته‌ای، همیشه سبز و نیمه انگل و سالیان درازی است که توسط مردم استان گلستان مورد استفاده قرار می گرفته و در گذشته به خدای صلح و آرامش معروف بوده است. از برگ‌، سرشاخه‌های گدار و میوه‌ی آن در درمان صرع، پریشانی، سرگیجه، التهاب بافت‌ها، ناراحتی‌های تنفسی، سرماخوردگی، سکسکه، سرگیجه، سیاتیک، روماتیسم، آرتریت، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس  و پیشگیری از رشد تومور به ویژه تومورهای خونی و به عنوان محرک، مدر مسکن، ضد تومور و همچنین رفع دیابت استفاده می‌کردند.خواص دارویی این گیاه به علت وجود مواد موثره‌ی ویسکوتوکسین (Viscotoxin)، ساپونین، آلکالوئید، هیستامین، مشتقات کولین، کتین، پلی‌ساکارید و پروتئین‌هایی که اثر ضد توموری دارند، می‌باشد. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که عصاره‌ی میوه، علاوه بر افزایش انسولین در سلول‌های پانکراس، علائم بیماری دیابت را در موش‌های مبتلا، کاهش می‌دهد. نتایج مطالعاتی که بر روی موش‌های مبتلا به دیابت که توسط Alloxan (Alloxan سلول‌های بتا پانکراس را تخریب می‌کند) دچار بیماری شده‌اند، انجام گرفته حاکی از آن است که مصرف عصاره‌ی آبی میوه داراوش، میزان گلوکز خون را کاهش می‌دهد و شاید این اثر را از طریق افزایش نفوذپذیری غشا پلاسمایی سلول‌ها نسبت به گلوکز و با ممانعت از اختلالات پیش رونده و تغییرات متابولیکی که در نهایت منجر به دیابت می‌شوند، اعمال کند]22[.

اسلاید 8 :

پنجول (Potentilla fulgens): گیاهی است، علفی و دارویی که در طب سنتی از آن در رفع نارسایی‌های خونی‌، اسهال، تصفیه خون، پوسیدگی و بیماری‌های دندان و کاهش قند خون استفاده می‌کردند. اندام دارویی آن، ریشه گیاه است که حاوی 15 تا 50% تانن، کاتچین (Catechines)، الا ژیتانین (Ellagitaninys) و فلوبافن      (Phlophene) است. نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که عصاره‌ی متانولی خالص ریشه‌ی پنجول، فعالیت ضد دیابتی در موش‌های مبتلا به دیابت دارد. البته این فعالیت بستگی به مقدار و طول زمان مصرف دارد و مصرف آن قند خون موش‌های سالم و بیمار را به ترتیب به اندازه 31 و 63% دو ساعت پس از مصرف کاهش می‌دهد]21 [.

اسلاید 9 :

گشنیز(Coriandrum sativa): گیاهی علفی و یکساله است که علاوه بر مصرف خوراکی در طب سنتی از میوه، دانه و برگ‌های آن استفاده می‌شود و عصاره‌ی آن حاوی مواد موثره‌ی لیمونن، کامفن، میرسن (Myrcene)، پینن، ترپن و لینالول است و در درمان روماتیسم، آتروز و ناراحتی‌های سیستم هاضمه موثر میباشد و همچنین به عنوان ضد نفخ و اشتهاآور مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج مطالعات انجام شده بر روی گشنیز، نشان می‌دهد که عصاره‌ی آبی گیاه  با غلظت 1 میلی گرم در لیتر انتقال 2-deoxy-glucose را 6 . 1 برابر، اکسیداسیون گلوکز  را 4 . 1 برابر و گلیکونتوژنز را 7 . 1 برابر  در موش‌های دیابتی کاهش می‌دهد و همچنین مصرف عصاره‌ی آبی به میزان  025-1 mg/ml ترشح انسولین را از سلول‌های بتا پانکراس به میزان 7/5-3/1 برابر تحریک کرده و به بطور کلی نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که گشنیز دارای فعالیت ضد دیابتی، تحریک‌کننده ترشح انسولین و فعالیت شبه انسولینی است]3[.

اسلاید 10 :

پیاز (Allium cepa): گیاهی علفی و چندساله که از دیرباز در طب سنتی در درمان آنژین، التهاب و عفونت و دیابت و همچنین به عنوان تب‌بر، ادرارآور، اشتهاآور، ملین و خلط‌آور، مورد استفاده مردم منطقه بوده. عصاره‌ی این گیاه حاوی ترکیبات سولفوری، آلیسین، اسیدهای آمینه، ساپونین و فیتواسترول است. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که عصاره‌ی این گیاه به علت وجود مواد موثره‌ی سولفوری و گوگردی و از جمله S-methyl Cysteine Sufoxide و آلیسن در درمان دیابت موثر است. مواد موثره‌ی  S-methyl Cysteine Sufoxide (SMCS) فعالیت ضد دیابتی از خود نشان می‌دهد و نتایج تحقیقات حاکی از آن است که مصرف SMCS به طور روزانه  با غلظت 200 میلی گرم در کیلو گرم وزن،  در یک دوره‌ی 45 روزه در موش‌های مبتلا به دیابت با تاثیر بر فعالیت گلوکز فسفاتازو HMGCOA ردوکتاز تا حد زیادی مقدار گلوکز خون را کنترل می‌کند]4,5,6,7,8[.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:27 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد انعقاد و ژله ای شدن ایزوله های پروتئین عصاره گیری شده از ماهیچه سبک tilapia بوسیله پردازش تغییر pH word دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد انعقاد و ژله ای شدن ایزوله های پروتئین عصاره گیری شده از ماهیچه سبک tilapia بوسیله پردازش تغییر pH word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد انعقاد و ژله ای شدن ایزوله های پروتئین عصاره گیری شده از ماهیچه سبک tilapia بوسیله پردازش تغییر pH word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد انعقاد و ژله ای شدن ایزوله های پروتئین عصاره گیری شده از ماهیچه سبک tilapia بوسیله پردازش تغییر pH word :

 

انعقاد و ژله ای شدن ایزوله های پروتئین عصاره گیری شده از ماهیچه سبک tilapia بوسیله پردازش تغییر pH

چکیده:
انعقاد ایزوله های پروتئین عصاره گیری شده از ماهیچه Tilapia با استفاده از پردازش اسید و قلیا مقایسه شد با ماهیچه Tilapia شسته شده. ژلها آماده شدند همراه و بدون اضافه کرده 2% نمک در شرایط pH طبیعی و خصوصیات انعقاد و کیفیت ژل تعیین شد با استفاده از روش های متنوع. سختی و کشش ژل اندازه گیری شد با آزمون پیچش که با استفاده از نمک 2% در مقایسه با تیمار بدون رنگ بهبود یافت. آزمون استرس کوچک نشان داد که ضریب دخیره سازی ( G)

خمیرهای ژل تا انعقاد حرارتی بود بالاتر در غیاب نمک در حالیکه اختلافات کوچکتر دیده شد بعد از انعقاد حرارتی. آزمون های استرس کوچک نشان داد یک مکانیسم فرم دهی ژل متفاوت برای پروتئین های تیمار شده اسیدی و قلیایی در مقایسه با ماهیچه های شسته شده. آزمون های پیچش نشان داد که پروتئنی های تیمار شده اسیدی و ماهیچه های شسته شده دارای کیفیت کمتری در مقایسه با پروتئین های تیمار شده قلیایی دارند. اضافه کردن نمک در ژلها ا

صلاح کرد ظرفیت نگهداری آب ژل را برای پروتئین های تیمار شده اسیدی و قلیایی. رویهم رفته پروتئین های تیمار شده اسیدی نشان دادند توانایی ضعیف تری در انعقاد در مقایسه با پروتئین های تیمار شده قلیایی. محتویات گروه های SH اندازه گیری شد قبل و بعد از انعقاد و باندهای S-S اخت

لافی در توانایی ساختار ژل در تیمارهای مختلف. نتایج نشان داد که پردازش اسیدی و قلیایی می تواند استفاده شود برای تولید ژل های پروتئینی کیفیت بالا از ماهیچه های مناسب tilapia برای تاسیس تولیدات غذایی دریایی.

مقدمه:
کیفیت و پایداری یک تولید کلی تحت تاثیر خصوصیات کاربردی پروتئین می باشد(Xiong, 2000). پروتئین ماهیچه ای دناتوره شده و تغییر شکل داده شده اثرات منفی بر روی خصوصیات کاربردی آنها دارد. بنابراین پروتئین ماهیچه ای که مورد بحث است برای pH بالا و پایین شبیه پردازش قلیا و اسیدی از نظر کاربردی اصلاح شده است.
Kristinsson و Hultin در سال 2003 نشان داده است که ساختار واحدی پروتئین ها قادر به تیمار pH که مسوول است برای اصلاح خصوصیات کاربردی ملاحظه انعقاد شدن، عصاره گیری و قابلیت حل شدن می باشد. ساختار چین خورده و غیر چین خورده پروتئین ها قابل انعطاف تر است و بنابراین فرض می شود که قادر باشد تا فرم دهی بهتر پروتئین در حرارت دهی صورت پذیرد. ژل های پروتئین ساخته شده از پروتئین های جدا شده با پردازش قلیایی و اسیدی از چندین گونه که نشان داده شده است گاهی اوقات برای خصوصیات انعقاد بهتر از تولیدات استفاده شده در تکنیک های پردازش متعارف و متداول است ( Choi & Park 2002; Hultin & Kelleher 2000, Kristinsson & demir 2003; Undeland, Kelleher & Hultin, 2002). نتایج نشان می دهد که تیمار اسیدی دارد یک اثر متفاوت روی ساختار پروتئین های ماهیچه ای در مقایسه با تیمار قلیایی همچنین در یک الگوی گونه ای ( Davenport & Kristinsson,2003; Kristinsson & Hultin 2003). طرز عمل قلیا برای تعدادی از نمونه های آب سرد بخوبی دمای نمونه های آب گرم نتایج عالی

داشته است. این مطلب مهم است برای درک اینکه چه تغییرات مخصوصی اتفاق می افتد با ساختار پروتئین در خلال پردازش برای مطلوب سازی پروتئین ها. مطالعات قبلی روی استفاده از Tilapia بعنوان یک منبع surimi نشان داده شده است (Park et al 1999).
Klesk و همکارانش در سال 2000 مقایسه کردند کیفیت ژل Tilapia را با Alaska Pollock و ماهی نرم آرام ( اقیانوس آرام) و متوجه شدند که آن در مقایسه با Alaska Pollock بهتر بود زمانی که در درمای 90 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه حرارت دهی شد.
ژل ها ترکیب شدند و خصوصیاتشان و مکانیسم شکل آنها مطالعه شده

است. خصوصیات ژل های پروتئین تعیین شد با نوع و تعداد برهمکنش پروتئین- پروتئین، تراکم و آرایش پروتئین غیر تا شده که تحت تاثیر pH هستند، شدت یونی، غلظت پروتئین و سرعت حرارت دهی و سرما دهی ( Xiong & Blacnchard, 1999). وجود دارد چندین راه موجود برای مطالعه خصوصیات یک ژل و مکانیسم شکل آنها، استفاده از دو مطالعه اصلی بنام آزمون استرس کوچک و استرس بزرگ. ترکیب این سنجش ها می تواند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص ژل و کیفیت آن به ما ارزانی دارد. آزمون استرس کوچک یک نمونه ای از تغییر شکل یافتن بدون از بین رفتن ساختار آن می باشد. حرارت و سرما دادن یک ژل با استفاده از فرکانس پایین و ازمایشات نوسانی استرس کوچک یکی از بهترین روشهای درخواستی برای تغییرات در خصوصیات فیزیکی مرتبط با خصوصیات مولکولی یک ژل می باشد ( Hamman 1991, Hamman & Mac Donald 1992). آزمون استرس بزرگ زمانی است که یک نمونه تغییر شکل یافته است و ساختار ان دچار تغییر شده و در واقع شکسته شده است. آزمون استرس بزرگ مثل انقباض خصوصیات اساسی و بنیادی یک ژل را برآورد می کند و به ما نشان می دهد که با حس در ارتباط است. آزمون انقباض و پیچش یک روش مرسوم برای آزمون سختی ( استرس برشی) و کشش ( استرس کششی) ژلهای surimi می باشد. مشاهدات کلی این مطالعه در مورد ارزشیابی کیفیت ژل های آماده شده و استفاده شده برای پروتئین های ماهیجه ای جدا شده از ماهیچه سفید Tilapia با استفاده از پردازش قلیایی و اسیدی است که مقایسه می شود با ژل های آماده شده برای استفاده ماهیچه Tilapiaی شسته شده که شبیه است به Surimi بدون استفاده از مواد محافظ می باشد.

2- مواد و روش ها:
2-1: مواد خام: ماهیچه های Tilapia (200-170 گرم) بدست آمد از یک منطقه محلی ( Rain Forest Aquaculture, Fl) ماهیچه ها پردازش می شوند فورا بعد از اینکه ماهی ها کشته

شدند و منتقل شدند به جعبه های استیروفوم روی یخ درون آزمایشگاه و ذخیره سازی می شوند در یک اتاق سرد در دمای 4 درجه سانتی گراد تا پردازش شوند ( در 24 ساعت از زمان برش خوردن). ماهیچه قرمز بصورت دستی برش خورده و از ماهیچه سفید جدا و دور انداخته شدند. ماهیچه های سفید باقی مانده با یک دستگاه خرد کن خورد شدند ( Scorilleشده) در یک اتاق سرد در دمای 4 درجه سانتی گراد یا روی یخ مهیا شد و استفاده شد برای نگهداری در دمای زیر 5 درجه سانتی گراد.

2-2: تدارک ماهیچه شسته شده:
ماهیچه خورد شده با آب مقطر سرد مخلوط گردید به نسبت حجمی 1:3 و اجازه داده شد تا ته نشین شود برای 15 دقیقه و هر 5 دقیقه تکان داده شد با یک قاشق پلاستیکی. این مخلوط ریخته شد بدرون یک صافی با دولایه پارچه ململ و اب بصورت دستی با فشار از آن خارج شد. این موارد دوباره تکرار گردید و در آخرین بار شستشو آب حاوی 2/0 % نمک جهت آبگیری پروتئین های ماهیچه سفید Tilapia بکار گرفته شد.

2-3: آماده سازی ایزوله های پروتئین: ماهیچه های خورد شده با اب مقطر سرد به نسبت حجمی 1:9 مخلوط و سپس به مدت 60 ثانیه هم زده شدند ( دوبار به مدت 30 ثانیه). با استفاده از یک خرد کن ( مخلوط کن) waring ( (Waring Products Dirision, New Hartford, CT در خروجی برقی 40% و بدقت ریخته شد درون یک بشر پلاستیکی روی یخ.
مواد همگن شدند و از نظر pH تنظیم شدند در 25,29,11,112 تا پروتئین ها حل شوند با استفاده از HCl 2 مولار و یا Na OH 2 مولار. مواد یکنواخت شده ریخته شدند بدرون یک سانتریفوژ و سانتریفوژ شدند با دور 10000g به مدت 2 دقیقه در یک Sorvall RC-5B Using a GS-3 Rotor . نتایج سانتریفوژ این بود که سه لایه تشکیل گردید. سوپ بالایی جدا شده و رسوب داده شد توسط ریختن محتویات تیوب های سانتریفوژ بدرون یک صافی حاوی دو لایه پارچه ململ. سوپرناتنت انتخاب شده در معرض رسوب دهی ایزوالکتریک قرار گرفت و با تنظیم pH روی 5/5 و دوباره سانتریفوژ شد در دور10000g برای 20 دقیقه. رسوب در یک کیسه زیپ دار قرار گرفت و روی یخ نگهداری شد در یک اتاق سرد در دمای 4 درجه سانتی گراد بصورت شبانه.

2-4: محتویات رطوبتی:
برای تعیین رطوبت ایزوله های پروتئین و ماهیچه های شسته شده تقریبا 5 گرم نمونه در یک دستگاه توازن رطوبتی ( CSC Scientific Company. Inc, Fair fax,VA)قرار گرفت. تهیه نمونه اولیه برای اندازه گیری های تغییر شکل ماده شامل ایزوله پروتئین وپروتئین شسته شده تنظیم شد با 90% رطوبت بوسیله اضافه کردن آب مقطر بر اساس فرمول زیر:

برای کیفیت آنالیز ژل ایزوله های پروتیئن تا 83% رطوبت تنظیم شد با استفاده از خروج آب بصورت دستی.
ماهیچه های شسته شده نیاز به سانتریفوژ داشت که این کار انجام شد در دور 10000g به مدت 20 دقیقه در یک دستگاه سانتریفوژ RC-5B با استفاده از روتور ( GS-3) برای رسیدن به رطوبت مطلوب.

2-5: تغیر شکل ماده: نمونه ها برای تغییر شکل ماده آماده شد توسط قرار دادن 25 تا 30 گرم ایزوله پروتئین/ ماهیچه شسته شده ( 20% رطوبت) در یک بشر پلاستیکی 100 میلی

لیتری. ماهیچه شسته شده/ ایزوله همگن شدند با یک نگهدارنده دستی Tissue Tearor ( Biospec Products, Inc., Bartlesvill. CK) برای یک دقیقه با سرعت 6، سپس 25 میلی مولار از سدیم فسفات دوظرفیتی اضافه شد و دوباره همگن شد برای 2 دقیقه روی همان سرعت جهت مخلوط شدن. در نهایت نمک 2% اضافه شد و مخلوط شد با یک قاشق استیل.
pH خمیر تنظیم شد روی 1/7-2/7 با NaOH 2 مولار و پیرو آن با یک قاشق استیل مخلوط شد.
بعد از تنظیم pH با یک پارافیلم درب آن بسته شد و روی یخ قرار گرفت به مدت 30 دقیقه قبل از اندازه گیریها.
نمونه ها از نظر زمانی شامل 30 دقیقه بود که تا 60-50 دقیقه در نظر گرفته شد. تغییر

ات ویسکوالاستیک روی حرارت و سرمادهی با استفاده از AR2000 Adwanced Rheometer تعیین شد (TA Instrument, New Castle, DE).
تقریبا 20 گرم از نمونه ها قرار گرفت در اتاق نمونه در 5 درجه سانتی گراد و حرارت دهی شد تا یک شکاف مخصوص ایجاد شود. بعد از رسیدن به این شکاف نمونه ها حذف شدند با یک قاشق استیلو یک لایه روغن معدنی جایگزین شد و روی نمونه قرار گرفت تا از بخار شدن در زمان حرارت دهی ممانعت بعمل آورد. شکاف پوشش داده شد با یک دریچه رطوبت فلری برای جلوگیری از بخار شدن.
نمونه ها حرارت دهی شد با استفاده از 5 تا 80 درجه سانتی گراد با یک سرعت 2c/min ( 2 درجه سانتی گراد در هر دقیقه) و خنک شدند از 80 به 5 درجه سانتی گراد با همان سرعت و ارزیابی شد با استفاده از یک فرکانس 1/0 هرتزی و حداکثر استرین ها در 01/0 بود ( Kristinsson & Hultin 2003).

2-6: کیفیت ژل: تقریبا 130 گرم از ماهیچه ایزوله/ شسته شده وزن شد و در یک مینی چاپر ریخته شد ( Sunbeam Products Inc,Boca Raton,FL) با بافر فسفات سدیم 25 میلی مولار دو ظرفیتی اضافه شده بعد از خرد شدن برای 20 ثانیه و بعد از یک دقیقه نمک 2% اضافه ش

د.
pH تنظیم شد بر روی 2/7-1/7 توسط اضافه کردن NaOH 2مولار بصورت قطره قطره. خمیر مخلوط شد به مدت 4 دقیقه با تمام مراحل انجام شده در یک اتاق سرد در دمای 4 درجه سانتی گراد. خمیر معمولا انباشته می شود درون یک تیوب های استیل با قطر 19 میلی متر و در نهایت ممهور شد با یک سرپوش لاستیکی و بسته شد با یک گیره پلاستیکی.

خمیر پخته شد برای 30 دقیقه در حرارت 80 درجه سانتی گراد در یک حمام آب و خنک شد در آب یخ به مدت 15 دقیقه. ژل ها حذف شدند از لوله های استیل و قرار گرفتند در کیسه های زیپ دار و ذخیره شدند در یک اتاق سرد در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت قبل از آزمایشات.
بعد از نگهداری ژل ها به مدت 48 ساعت در 4 درجه سانتی گراد با استفاده از چاقو به اندازه 7/28 میلی متری بریده شدند. بعد از اینکه به دمای اتاق رسید ( حدود 40 دقیقه) ژل ها بدرون اشکال دمبلی هل داده می شوند با یک قطر حداقل یک سانتی متر. ژل ها مورد آزمون قرار گرفتند با استفاده از یک دیسکومت اصلاح شده (Gel Consultants, Raleigh, NC) و ژل ها رسوب داده شدند با 5/2 دور در دقیقه. استرس برشی ( مقاومت به شکستگی) و استرس برشی ( فاصله تا شکستگی ) ژلها بدست آمد با استفاده از نرم افزار کامپیوتری که وصل شده بود به دیسکومتر.

2-7: پیچ خوردگی:
آزمون پیچ خوردگی به مدت 60 ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد مطابق روش Kudo, Okado و Miyauchi (1973) انجام شد.
تقریبا قطعات 3 میلی متری بریده شده و پیچ خورده شدند توسط دست در دمای اتاق. توانایی ژل ها برای پیخوردن نمره بندی شد با استفاده از سیستم 5 تایی.

 

 

2-8: ظرفیت نگهداری آب:
ظرفیت نگهداری آب ژل ها در پردازش تعیین شد با استفاده از Feng و Haltin د

ر سال 2001 که جهت خروج آب فشار دادند که برای قطعات ضخیم 3 میلی متری در فشار 3000g برای یک دقیقه. نمونه ها ساندویچی شدند بین دو لایه کاغذ فیلترواتمن ( Whatman, Inc, Clifton, NJ) که جذب کرد آب قابل ملاحظه ای را. وزن قبل و بعد از فشار ثبت شد و محتویات رطوبت تعیین شد توسط خشک شدن نمونه ها بصورت شبانه در دمای 106 درجه سانتی گراد در یک آون رطوبت.

2-9: محتویات سولفیدریلی:
سولفیدریل کلی (SH) تعیین شد روی خمیر پروتئین قبل از ریخته شدن و روی ژل بعداز ریخته شدن با استفاده از روش Choi, Park 2002 با مقداری تغییرات. خمیرها و ژل رقیق شدند 100 برابر برای رسیدن به یک غلظت پروتئین بین1, 2 mg/ml . محلول پروتئین اضافه شد به 5/2 میلی لیتر اوره 8 مولاری، SDS 2%, 10mm EDTA در بافر 02 M Tris –HCl در pH=7.1.
برای این محلول 50 میکرولیتر از 10 mM Elllmans reagent اضافه شد و حرارت داده شد در یک حمام آب در حراردت 40 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه. بعد از واکنش میزان جذب محلول اندازه گیری شد در 420 نانومتر با استفاده از یک اسپکتروفوتومتر ( Agilent Technologies, Palo Alto,.CA) Agilent 8453 UV-VIS و SH نهایی محاسبه شد با استفاده از یک ضریب رسوب 13600 mol/cm .

2-10: آمار:
آنالیز تنوع ( واریانس) استفاده شده برای تعیین اختلاف بین تیمارها. تمامی نتایح آنالیز شدند با استفاده از یک سیستم آنالیز آماری (SAS). نتایج بصورت انحراف معیار بیان شدند.

3- نتایج و بحث:
توانایی شکلدهی ژل ماهیچه Tilapia آماده شد با پردازش قلیایی و اسیدی که تعیین شد و مقایسه شد با توانایی شکل گیری ژل ماهیچه سفید Tilapia شسته شده. خصوصیات ژل ارزیابی شد با استفاده از استرس کوچک و تغییرات ویسکوالاستیک و استرس بزرگ ( پیچش)،پیچ خوردگی و ظرفیت نگهداری آب. ژل ها آماده شدند با اضافه کردن و بدون اضافه کردن نمک 2% و خمیر با pH=7.1 – 72 تنظیم شد که این شرایط برای انعقاد و ژله ای شدن ماهیچه ماهی مناسب است.

3-1: پیچش:
استرس برشی ( مقاومت به شکستگی) ژلها اماده شدند با استفاده از نمک 2% بیشتر از ( ( p<0.06 آنچه مشاهده شد برای ژل های بدون اضافه کردن نمک. به استثنا برای ژل های آماده شده از ماهیچه شسته شده ( شکل 1).

برای ژل های بدون 2% اضافه کردن نمک کمترین استرس برشی وجود دارد بنابراین کمترین مقاومت به شکستگی برای ژل های آماده بدست آمد از ماهیچه های شسته شده 321+_43kpa .
ژل ها از ایزوله های پروتئین در pH 2.5 , 11, 11.2 که بیشترین اندازه استرس برشی دارند آماده شده بودند.

اگرچه اختلاف معنی داری بین این ژل ها وجود ندارد ( p>0.05). برای ژل های بدون نمک بیشترین میزان استرس 691+_12kpa برای ایزوله های آماده شده با استفاده از pH=11 بدست آمد در حالیکه استرس حداقل است و برای ایزوله های آماده شده با استفاده از pH=2.9 به میزان 304+_7 و برای روش شستشو به میزان 26+_2kpa.

مقاومت ژل ها برای تغییر شکل یا استرس برشی ( شکل 1) نشان می دهد که اضافه کردن نمک منتج به استرس بالاتر ( p<0.01) برای تمام تیمارها در مقایسه با ژل های بدون اضافه کردن نمک می گردد. برای نمونه های عاری از نمک ایزوله ها مقایسه شدند با پروتئین های تیمار شده اسید و ماهیچه شسته شده. بعبارت دیگر ایزوله های آماده شده در pH=2.9 و ماهیچه های شسته شده حداقل اندازه استرس برش را دارا می باشند ( 11+_01 , 12 +_01).
اگر ایزوله های آماده شده pH پایین داشته باشند در مقام مقایسه بدیهی است که تیمارهای pH=2.5 همراه و بدون نمک 2% از نظر معنی داری اندازه استرس بالاتری نسبت به تیمارهای با pH=2.9 دارند. بنابراین الاستیک بیشتری دارند.
اندازه استرس بدست آمده برای تیمارها کمتر بود و برای استرس برش از ماهیچه ماهی که انتظار می رود بین 2 و 3 باشد. دلیل اندازه هیا پایین تر می تواند گویای این باشد که فقدان Cryoprotectants و تنظیماتی که در پروسه تولید بوده است در این اندازه ها نقش داشته است.
Bakir, Hultin, Kelleher در سال 1994 یافته های مشابهی داشتند برای جداسازی ژل از ماهی آبی و ماهی خال خالی آتلانتیک. اندازه استرس برشی و استرس طولانی بیشتر بود برای نمونه های دارای نمک. نمک باعث اصلاح توانایی انعقاد و ژله ای شدن می شود بدلیل نگهداری آب توسط حل کردن پروتئین های میوفیبریلی ( Xiong, 1997). اضافه کردن نمک در حدود 300 mM باعث حل شدن پروتئین های میوفیبریلی می شود که توسط شکستن برهمکنش بین میوزین در فیلامنت های ضخیم و اکتین در فیلامنت های نازک صورت می پذیرد. این امر به موازات سایر پروتئین های Cytoskelet می باشد ( Lanier, 2000).

در یک خمیر ژل غلیظ شده ( از ابتدا تا انعقاد) فشار اسمزی ممکن است خیلی بالا باشد تا بدست بیاورد قابلیت حل شدن کامل پروتئین های میوفیبریل

ی را بدست آورد. پراکندگی قابلیت حل شدن ناکامل یا جداسازی پروتئین های با اهمیت تر در یک خمیر ژل.نمک باعث کمک به الاستیکی ژل می شود توسط پراکندگی پروتئین ها که هست یک پی آمد حل شدن کامل یا ناکامل می شود. این جالب است که نوشته شود اختلاف بین دو تیمار pH پایین. یک اختلاف در اجرای ژل بین تیمارهای pH پایین متفاوت که مشاهده شده است با سایر گونه ها.
مطالعات Kim, Park, Choi در سال 2003 بر روی ماهی سفید اقیانوس آرام نشان داد که استفاده از آزمون Puncture باعث تغییر شکل ژل های حاوی 5/1% پروتئین پلاسما گوشت گاوی می شود که بالاتر هستند برای پروتئین های تیمار شده در pH در pH پایین صورت می پذیرد.
Devenport, Theodore, Kristinsson در سال 2004 متوجه گردیدند که تیمارهای pH پایین می تواند بعبارت دیگر شرح داده نشود و توسط تغییرات آبگریزی یا تغییرات در شکل پروتئین با استفاده از تریپتوفان در شکلدهی ژل های ضعیف باشد. در خلال ته نشین شدن ایزوالکتریکی پروتئین های حل شده در pH=2.9 مشاهده شد که پروتئین ها بنظر میرسد که بیشتر ته نشین می شوند در مقایسه با پروتئین در pH=2.5 و pH=11.
ته نشین های بیشتر شکل نمی گیرد بعنوان ساختار سوم و بنابراین شکل یک ژل ضعیف تر را بخود می گیرد.
Hermansson در سال 1978 گزارش کرد که دناتوره شدن پروتئین ها از ابتدا تا ته نشین شده نتیجه می شود در ساختار ژل ارایه شده که الاستیکی بیشتری دارد اگر ته نشین اتفاق بیفتد برای تغییر شکل دناتوره شدن.
بسیاری از برهمکنش های پروتئین – پروتئین ممکن است نتیجه شود در یک ژل الاستیکی سخت و محکم در حالی که بسیاری از برهم کنش های آب – پروتئین ممکن است نتیجه شود در یک ژل نرم و شکننده ( Cortez-Ruiz, Pacheco-Aguilar, Garcia-Sanches & lugo- Sanches, 2001). هیدرولیز زنجیره سنگین میوزین مشاهده شد برای ایزوله های تولید شده با پردازش اسید ( Kristinsson &Ingafoltir, 2006) که می توانست در قسمتی توضیح بدهد کاهش قابلیت شکل دهی ژل را.
این مطلب با نتایج بدست آمده undeland و همکارانش مطلبقت دارد که پیشنهاد کرد کاهش مقدار زنجیره سنگین میوزین کمک می کند به میزان

فشار کمتر در شرایط اسیدی. اگر چه که تیمار pH=2.5 با پروتئین های Tilapia بهتر بود از تیمار pH=2.9 این امکان وجود دارد که پروتئاز ها در تحقیق در pH=2.9 نسبت به pH=2.5 فعال تر بودند.
اختلافات در شکل پروتئین بین دو تیمار ممکن است دلیل اختلافی که در بالا شرح داده شد باشد.
Kristinsson و Ingadottir در سال 2006 گزارش کردند که ماهیچه شسته شده، ایزوله های اسیدی و ایزوله های قلیایی اختلاف دارند از ن

ظر ترکیب پروتئین که ممکن است کمک کند یا شرکت داشته باشد در اختلاف توانایی شکل و فرم گرفتن ژل در این تیمارها. پردازش قلیایی و پردازش شستن حذف کرد پروتئین های مشابه را اما اختلاف معنی داری داشت در توانایی شکل دهی و فرم دهی ژل.
میزان استرس های خیلی کم بدست آمده برای ماهیچه های شسته شده نسبت به پروتئین های تیمار قلیایی و اسیدی که نشان می دهد اختلاف ساخت و شکل پروتئین ها کمک می کند به تنوع در خصوصیات انعقاد و ژله ای شدن.

3-2: پیچ خوردگی:
آزمون پیچش یک آزمون معمولی است که استفاده می شود در صنعت برای یک تحول سریع کیفیت ژل. تمامی تیمارها با اضافه کردن 2% نمک توانایی پیچ خوردگی عالی پیدا کردند و بالاترین اعداد موجود ( عدد 5) را به خود اختصاص دادند ( جدول 1). ژل ها آماده شدند با استفاده از پروتئین های تیمار قلیایی بدون نمک توانایی پیچ خوردگی عالی دارند و دولا هستند و بدون شکستگی. ژل های عاری از نمک با استفاده از پروتئین های تیمار اسیدی و ماهیچه شسته شده خیلی ضعیف تر هستند در این زمینه.
کمترین عدد پیچ خوردگی برای ژل های تهیه شده از ایزوله ای ساخته شده با تیمار pH=2.9 که در خلال اولین پیچ خوردگی به دو بخش تقسیم می شوند عدد یک در جدول درج شد. ژل ها تهیه شده از ماهیچه شسته شده و pH=2.5 بدون تقسیم شدن در خلال اولین لایه و عدد 3 را به خود اختصاص داد.

تغییر شکل ماده:
آزمون استرس با نوسان کوچک برای تغییر در خصوصیات ویسکوالاستیکی ژل ها در خلال حرارت دهی و سرما دهی انجام شد.
ضریب ذخیره سازی نهایی و اولیه ( G) در خلال انعقاد و ژله ای شدن برای تمامی تیمارها تعیین گردید. تمامی تیمارهای ضریب G اولیه بالاتری در غیاب نمک دارند.G بالاتر بدین معنی است که یک سیستم سخت و محکم می باشد. خمیر پروتئین تنظیم شد در pH=7.1- 7.2 که می تواند یک شارژ منفی به پروتئین ماهیچه بدهد ( Feng & Hultin 1997). این شارژ منفی ایجاد می کند نیروی قوی بین پروتئین ها که نیروی بیشتری را به آب وارد کند تا سیستم قوی تری را ایجاد کند.
هنگامی که NaCl 2% اضافه شد یون ها تعدادی از نیروهای دفع کننده غربال می کنند تا بیاورند پروتئین ها را نزدیک به هم و بنابراین فضای موجود را کم میکند( Kristinsson& Hultin 2003 ) و بنابراین هیدراسیون را کاهش می دهد و منجر به کاهش انبساط سیستم می شود اختلاف در G اولیه بین تیمارها مشاهده شد. ماهیچه های شسته شده نشان دادند بیشترین مقدار ار در بین نمونه هایی که حاوی نمک بودند. این شباهت منجر به ساختار بیشتر در ماهیچه های شسته می شود و از انجایی که تعداد میوفیبریل ها باید دست نخورده بمانند برای این سیستم و بسیاری از پروتئین های میوفیبریل بصورت طبیعی دست نخورده باقی خواهد ماند. G نهایی نمونه هایی که تحمل کرده اند حرارت را سبب انعقاد و ژله ا

ی شدن می شوند با تنظیم سرما دهی ( شکل 2) . نتایج برای G نهایی نشان داد تنوع معنی داری برای تیمار نمونه های اسیدی که می توانست نسبت داده شود به روشهای استفاده شده، ایزوله یا مواد خام. شواهدی دال بر اینکه پردازش اسید ممکن است منجر به تنوع بیشتری ش

ود در انعقاد و ژله ای شدن در حالیکه آزمون استرس کوچک استفاده می شوند در مقایسه با پردازش قلیایی ( Theodore, Kristinsson & Crynen, 2003).

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 شهریور 30 , ساعت 8:27 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ضریب دراگ استوانه‌های مدور در جریان توربولانس جو (اتمسفر) word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ضریب دراگ استوانه‌های مدور در جریان توربولانس جو (اتمسفر) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ضریب دراگ استوانه‌های مدور در جریان توربولانس جو (اتمسفر) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ضریب دراگ استوانه‌های مدور در جریان توربولانس جو (اتمسفر) word :

ضریب دراگ استوانه‌های مدور در جریان توربولانس جو (اتمسفر)

یک آزمایش روی ضریب دراگ استوانه‌های مدور برای بررسی طوفان کاگوشیمای ژاپن اجرا شد. یک دستگاه ساده اندازه‌گیی ضریب دراگ که قابلیت چرخش نیز دارد به صورت عمودی در یک فضای باز در برابر جریان متوسط باد قرار می‌گیرد. استفاده از این وسیله به ما در اندازه‌گیری ضریب دراگ (cd) استوانه‌های مدور کمک می‌کند.

 

نتایج نشان می‌دهند که مقادیر ضریب دراگ (cd) سیلندرها در جریان با توربولانس بالای جو، تقریباً با آزمایشات جریان آرام داخل تونل باد برابر است. این مطالب بر این موضوع دلالت دارد که نیروی دراگ سیلندر در جریان توربولانس با مقیاس بزرگ
(Large – scale) نزدیک به مقادیر جریان آرام است.
مقدمه
خصوصیات آیرودینامیکی bluff bodies در جریان توربولانس جو یکی از مهمترین موضوعات در مهندسی باد است و به طور ممتد در مراکز علمی و تحقیقاتی مطالعه می‌شود. به منظور محاسبه و پیش‌بینی خصوصیات آیرودینامیکی bluff bodies، تست‌های تونل باد با جریان آرام و یکنواخت در بسیاری موارد اجرا می‌شود. سپس، اگر لازم باشد جریان توربولانس بر آیرودینامیک bluff bodies تحقیق و بررسی شود. اختلاف بین نتایج جریان آرام و جریانهای گوناگون توربولانس بررسی می‌شود

و خصوصیات آیرودینامیکی bluff bodies در جریان توربولانس جو محاسبه و پیش‌بینی می‌شود. ما یک سری مطالعات تجربی برای بررسی اثرات توربولانس روی جریان متوسط پشت bluff bodiesهای دو بعدی و سه‌بعدی انجام دادیم. نتایج ذیل با تأکید روی اثرات مقیاس توربولانس به خوبی شدت توربولانس نتیجه‌گیری شده‌اند. جریان نزدیک‌گردابه پشت یک bluff body بوسیله دو پدیده اصلی جریان حاکم است: جدایی جریان و گردابه. اگر یکی یا هر دوی این دو پدیده در ورود آشفتگی در حوزه جریان تأثیر‌گذار باشند، هر پارامتر جریان مربوط به گردابه شاید موضوع مهم تغییرات باشد. مقیاس های طولی وابسته به این دو پدیده، ضخامت لایه برشی و فاصله بین دو لایه برشی جدا شده یا به طور ساده‌تر، اندازه جسم است.بنابراین توربولانس می‌تواند بر جریان نزدیک گردابه به اثر بگذارد اگر طول مقیاس آن با دو طول مقایس دیگر قابل مقایسه باشد. برعکس توربولانس کنترل زیادی روی جریان نزدیک گردابه ندارد اگر مقیاس طولی آن با دو طول مقیاس دیگر متفاوت باشد. بدین دلیل تأثیر توربولانس نزدیک جریان گردابه می‌تواند قابل صرفنظر باشد موقعیکه مقیاس طولی توربولانس بزرگتر از مقیاس طول جسم باشد. در جریان توربولانس جو، نسبت مقیاس طولی‌ توربولانس Lx/d عموماً خیلی‌ بزرگ است که Lx مقیاس بعد طول توربولانس و d خصوصیات طولی bluff body است. ما پیش‌بینی می‌کنیم که تأثیر توروبولانس جو روی یک bluff body قابل صرفنظر کردن باشد. برای اثبات این فرضیه یک سری مطالعات تجربی انجام شد تا ضریب دراگ سیلندرهای مدور در جریان توربولانس جو اندازه‌گیری شود.

2 وسیله اندازه‌گیر دراگ و روش مطالعه تجربی
ما یک محیط باز در جنوب ژاپن برای مشاهدات خود در نظر گرفتیم. ما بدلیل تجربیات گذشته طوفان در این منطقه انتظار بادهای شدید را داشتیم. هیچگونه ساختمان‌ها و خانه‌های بلند که تأثیری بر جریان اطراف سیلندرها بگذارد و جود نداشت. ما یک برج برای اندازه‌گیری دراگ سیلندرهای مدور ساختیم که در شکل 1 دیده می‌شود. برج شامل یک پایه با چهار دکل 9 متری و قاب اندازه‌گیری به ابعاد 65 متر ارتفاع و 22 متر عرض است. هشت استوانه با طول 16 متر و قطرهای متفاوت 90, 30, 23 میلیمتر به طور افقی در داخل قاب اندازه‌گیری قرار گرفته‌اند. برای اجتناب از هر

آشفتگی سه بعدی بزرگ بوسیله قاب اندازه‌گیری، صفحه‌های مدور به انتهای سیلندرها متصل شده‌اند. قطر صفحه‌های انتهایی برای سیلندرها با قطرهای 90, 30, 23 میلمیمتر بترتیب 50, 32, 32 سانتیمتر است. سطوح سیلندرها صاف یا یکی از سه درجه زبری در قالب شیارهای مدور است. قاب اندازه‌گیری طوری طراحی شده‌است که به طور اتوماتیک حول محور عمومی خود می‌چرخد به منظور اینکه سیلندرها همیشه در مسیر باد قرار داشته‌باشند. دراگ روی هر سیلندر بوسیله دو load cell که در دو انتهای هر سیلندر قرار گرفته‌است اندازه‌گیره می‌شود. خروجی هر سیلندر به یک تقویت‌کننده کرنش فرستاده می‌شود. برای اندازه‌گیری سرعت باد (U)، دو بادسنج در بالا و پائین قاب اندازه‌گیری تعبیه شده‌است. مسیر باد بوسیله یک پره بادنما که در بالای قاب قرار گرفته‌است کنترل می‌شود.
تمام خروجی‌ها از load cellها، بادسنج‌ها و پره بادنما بوسیله یک نوار ثبات آنالوگ و سه ثبات قلمی ثبت می‌شوند.

3 مقدمات آزمایش تونل باد
تونل باد دارای 2 متر ارتفاع،4 متر عرض و 6 متر طول با مقطع مستطیلی است که برای یک مقطع با اندازه‌های مشابه کاربرد دارد. تونل‌باد می‌تواند یک جریان آرام یکنواخت با شدت توربولانس حدود 012% تولید نماید. تأثیر قاب اندازه‌گیری روی جریان اطراف سیلندرهای مدور ابتدا بررسی

می‌شود. برای این منظور، توزیع سرعت U (سرعت باد) در راستای پهنای سیلندر افقی در راستای جریان باد، با قاب و بدون قاب اندازه‌گیری، سنجیده می‌شود که در شکل 3 نشان داده شده‌است. برای مورد بدون قاب اندازه‌گیری، توزیع سرعت U یکنواخت است. در مقایسه با حالت بدون قاب، سرعت U به طور عمده در راستای افقی افزایش پیدا می‌کند

به خصوص نزدیک پایه‌ها عمودی قاب اندازه‌گیری. این نتایج مشخص می‌کنند که ما باید در محاسبه ضریب دراگ سیلندرها اثر قاب را در نظر بگیریم. داده‌ها در شکل 3 نشان می‌دهند که وجود قاب اندازه‌گیری، سرعت باد را در سرتاسر پهنای مسیر به اندازه 7/4 درصد افزایش می‌دهد. بنابراین سرعت باد اندازه‌گیری شده با قاب اندازه‌گیری قبل از محاسبه ضریب دراگ باید به اندازه 7/4% کاهش پیدا کند. وضعیت قرارگرفتن و تنظیمات دو بادسنج در تونل باد همانند محل آزمایش بود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ