
مقاله اهمیت بلوغ word دارای 138 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله اهمیت بلوغ word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اهمیت بلوغ word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله اهمیت بلوغ word :
ما ضمن مباحث گذشته به تناسب از اهمیت دوران نوجوانی و طبعاً مسأله بلوغ سخن می آوریم و اینک برای تکمیل آن مباحث و فراهم آوردن مدخل و مقدمه ای برای مباحث بعدی با رعایت اختصار مواردی را عرضه می داریم:
شرایط این مرحله:
دوران بلوغ را به دلیل اهمیت و نفوذ بخشی و هم از جهت روابط و مراودت با عناوینی نسبتاً گویا به صورت زیر معرفی کرده اند:
- دوران انتقال: به دلیل انتقال نوجوان از مرحله کودکی و وابستگی به مرحله استقلال و ورود به دنیای بزرگترها.
- دوران عصیان و نافرمانی نسبت به بزررگترها به دلیل احساس بزرگی و استقلال.
- دوران اضطراب به دلیل شرایط خاص دنیای بلوغ و ریختن هورمونهای غدد در خون.
- دوران غرور و مستی، بدلیل رؤیاها، احتلامها و آینده بینی های شیرین.
- دوران تولد جدید که به نظر هال تکامل یافته ترین خصایص انسانی در این مرحله ظاهر می شود . سونیز دوران بلوغ را دوران تولد جدید می خواند .
- دوران بحران است (erise) به ویژه که برای او بحران انطباق با شرایط جدید، محیط جدید و خواسته های جدید پیش می آید و او در این اندیشه است که با هوس های خویش چگونه کنار آید.
بروز مشکلات و تغییرات:
تغییرات متعددی در شرایط رشد و حیات او پدید می آید که آن خود عامل توجیه بروز بحران است. در درون او آشوبهایی از شرایط هوسمندی نو وخواسته های غیر قابل دسترس وجود دارد که ذهن او را به خود مشغول می دارد، به طوری که برای اقناع آن در حال نقشه کشی است.
بلوغ را دوران طوفان زندگی خوانده اند. این طوفان نشأت گرفته از درون است زیرا که غدد بیدار شده و هورمونهای آن همچون سربازانی از درون قلعه وجود به او حمله آورده و در معرض رگبارهای خود قرار می دهند و او وامانده است که با این هجوم ها چه کند و چگونه خود را آرامش بخشد. مرحله انقلاب است و این انقلاب همه وجود و شخصیت او را نیز نفوذ قرار داده و شور و هیجانی در زندگی او ایجاد می کند. به نظر برخی از صاحب نظران بلوغ نماینده حقیقی تحولی عمیق در سازمان روان است و ذهن و عاطفه و روان همانند جسم نوجوان تحت فشارها و نفوذهای آن است. مشکلاتی که به او رخ می نمایند به علت توسعه بحران شخصیت تراکم و تغییر ناگهانی عواطف، فشار و طوفان مربوط به تحمل وضع گذشته خانه و مدرسه است که او خط و روش و بنیاد آن را زیر سؤال می برد. او را از این پدیده ای اعجاب انگیز باید خواند که با بروز صفات ثانویه از یک سو قابلیت هایی و از سوی دیگر احساس نگرانی هایی برای او حاصل می شود.


مقاله ساکشن word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ساکشن word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ساکشن word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ساکشن word :
ساکشن
یکی از شیوه های موثر در کاهش چربی های اضافی و منطقه ای در قسمت های مختلف بدن، شیوه
ساکشن می باشد.
از قسمت هایی که با این عمل می توان نتیجه مطلوبی با ساکشن حاصل گردد اطراف ران، داخل ران،
کمر، پهلو، شکم، بازوها و قسمت های مختلف دیگر را نیز می توان نام برد.
محل ورود میل های مخصوص ساکشن تنها حدود یک سانتیمترمی باشد. عمل ساکشن را می توان با توجه به موضع عمل در بیهوشی موضعی و یا عمومی صورت گیرد.
پس از عمل استفاده از کرست ها و گن های ویژه که برای قسمت های متفاوت بدن طراحی شده به مدت سه تا شش هفته الزامی است.
تورم، درد، و ناراحتی های خفیف و موضعی می تواند در بعضی موارد تا هفته ها بطول انجامد.
در بعضی موارد تکمیل عمل ساکشن پس از حدود سه تا شش ماه می تواند لازم گردد.
ماساژ دادن محل عمل بعد از سه تا چهار هفته پس از انجام عمل به افزایش گردش خون و تسریع
بازگشت سریعتر به حالت عادی کمک خواهد کرد.
خطرات و ریسکها
• خونریزی
• عفونت
• لخته شدن خون در رگها (ترومبوفلبیت) و شش ها (آمبولی ریه)
• ناهمواری محل ساکشن
• چروک افتادگی پوست محل ساکشن
• کم شدن حس موضعی
پیش شرط برای عمل
• عدم اضافه وزن
• ترک کامل سیگار و دیگر دخانیات حداقل سه هفته قبل از عمل
• عدم استفاده از قرص های ضد بارداری
هنگام تعیین وقت عمل به این مسئله توجه فرمایید که انجام این عمل در فاصله زمانی نزدیک جشن ها و اتفاقات مهم و خاص ممکن است شما را از شرکت در این مراسم بازدارد! حداقل دو هفته فرصت نقاهت بعد از عمل به خود بدهید.
استفاده از محلول کلرید سدیم ایزوتونیک برای ساکشن بیماران بدحال
استفاده از کلرید سدیم ایزوتونیک در ساکشن اندوتراکئال بیماران در ICU هنوز به طور شایعی انجام می شود. براساس مطالعات انجام شده، کلرید سدیم ایزوتونیک ممکن است باعث کاهش اشباع اکسیژن، افزایش فشار داخل جمجمه، افزایش فشار خون، ایجاد دیس ریتمی های قلبی، آپنه و عفونت های بیمارستانی شود. بدلیل این تأثیرات منفی، ساکشن اندوتراکئال با سدیم کلراید ایزوتونیک بعنوان یک اقدام روتین و استاندارد نباید استفاده شود.
آیا رعایت رژیم غذایی و ورزش روزانه برای ایجاد تناسب اندام کافی نیست؟
توصیه میشود افراد چاق قبل ازدرخواست لیپوساکشن تلاش کنند با رعایت رژیم غذایی متعادل وانجام دادن منظم فعالیت های بدنی چربی سوز , وزنشان را تا حد ممکن پایین بیاورند و تقریبا به حد طبیعی برسانند ( میزان کاهش وزن نباید بیشتر از 4 کیلوگرم در ماه باشد) بعد از آنبرای خارج کردن چربیهای مقاوم به ورزش و رژیم غذایی از لیپو ساکشن کمک بگیرند زیراافراط دررژیم گرفتن و زیاده از حد ورزش کردندر رفع چاقی های موضعی موثر نمیباشد.
آیا لیپوساکشن عوارض خطرناکی مانند آمبولی چربی و مرگ و میر دارد؟
خوشبختانه از میان هزاران بیماری که با روش جدید بیحسی موضعیعمل شده اند حتی یک مورد مرگ و میر گزارش نشده و عوارض ایجاد شده نیز بسیار جزئی و قابل درمان بوده است.
این روش ازحدود 10 سال پیش در ایران نیز مرسوم شده و امن و بیخطر بودن آن نیز در طی این چند سال کاملا به اثبات برسیده است. امروزه لیپوساکشن با بیحسی موضعی پر طرفدارترینعمل زیبایی در دنیا است زیرا با تزریق محلول بیحس کننده موضعیچربی های جمع شده در زیر پوست بحالت حل شده در می آیند در نتیجه اولا پزشک بکمک دستگاه مکنده براحتی چربی را از بدن خارج می کند و خطر خونریزی و آسیب دیدن اعضای داخل شکم وجود ندارد ثانیا حجم زیادمحلول بیحسی باعث مسدود شدن عروق پوست میشود در نتیجه قطعات چربی بهیجوجه نمیتوانند وارد جریان خون شوند .
در گذشته لیپوساکشن با بیهوشی عمومی یا بیحسی اپیدورال (بیحسی از کمر به پایین) انجام می شد. ترس امروزی مردم بدلیل عوارض شدیدی است که در لیپوساکشن با روش های قدیمی شایع می باشد.متاسفانه هنوز برخی از پزشکان از این روش های قدیمی و خطرناک استفاده می کنند.
آیا نتایج لیپوساکشن دایمی است و برگشت ندارد؟
نتایج لیپوساکشن طولانی مدت است و محل ساکشن شده نسبت به چاقی مجدد در کوتاه مدت مقاوم است اگر بیماران بعد از لیپوساکشن مجددا اضافه وزن پیدا کننداین اضافه وزن بطور متناسب در کل بدن توزیع خواهد شد با این حال توصیه میشود بیماران بعد از عمل کنترل وزن داشته باشند و پر خوری و کم تحرکی نکنندواگر قصد پرخوری و ورزش نکردن دارند بهتر است به سراغ لیپو ساکشن نروند.
مناسبترین افراد برای لیپوساکشن چه کسانی هستند؟
مناسبترین افراد برای لیپو ساکشن افراد جوانی(کمتر از 40 سال) هستند که از چاقی موضعی در نقاطی از بدن (مثل شکم، پهلو, باسن، رانها) رنج میبرند.میتوان طی چند مرحله به فاصله دو هفته نقاطیاز بدن را که عدم تناسب بیشتری دارد با لیپوساکش بهبود بخشید .
بهترین مناطق بدن برای لیپوساکشن کدام است؟
بهترین مناطق بدن برای لیپوساکشن عبارتند از شکم- پهلوها- باسن- ران-سینه ها- بازو- غبغب- زانو و پشت.معمولا در یک جلسه فقط یک ناحیه از بدن لیپوساکشن میشود.گاهی لازم استشکم های خیلی چاق در 2 جلسه ساکشن شوند
لیپوساکشن در چه مکانی انجام میگیرد؟
لیپوساکشن جزو عملهای جراحی بزرگ ( Major)محسوب میشود بنا بر این لازم است که مانند سایر اعمال جراحی در محیطی استریل انجام گیرد. ممکن است حین عمل شرایط اورژانس پیش بیاید بنابر این دسترسی به تجهیزات پزشکی اورژانس و یا انتقال فوری به اورژانس بیمارستان اهمیت زیادی دارد. این عمل را میتوان در اتاق عمل بیمارستان ها و یا مراکز جراحی سرپایی انجام داد. ضرورت دارد که بیماران در حین عمل دائما توسط متخصص بیهوشی کنترل شوند.
نحوه انجام لیپو ساکشن به چه شکل است؟
تکنیک انجام لیپوساکشن آسان بوده و اغلب بیماران بسیار راحت تر از سایر عمل های زیبایی آنرا تحمل میکنند بطوری که بعد از عمل میتوانند با پای خود به منزل برگردند و نیازی نیست که در بیمارستان بستری شوند. نحوه انجام عمل بدین صورت است که ابتدا در اتاق معاینه بیمار بطور کامل معاینه شده و سپس نقاط تجمع چربی علامت گذاری میشود. در اتاق عمل با تزریقمحلول بیحس کننده موضعی نواحی علامت گذاری شدهرا کاملاً بیحس میکنند.
بعد از آن برشهای بسیار کوچکی به طول چند میلیمتر در پوست ایجاد کرده و لوله های ظریفی را که از یک سمت به دستگاه مکنده متصل میباشد از این برشها وارد لایه های ضخیم چربی در زیر پوست میکنند. بدلیل تیز نبودن انتهای این لوله ها بر خلاف روش های قدیمی عناصر حیاتی زیر پوست مثل عروق و اعصاب آسیب نمیبیند.از طرفی با تزریق محلول بیحس کننده موضعی,چربی های زاید بحالت محلول در آمده انددر نتیجه دستگاه مکنده براحتی آن ها را به بیرون ازبدن تخلیه میکند
بیمار از ابتدا تا انتهای ساکشن بیدار بوده و تخلیه چربیهای زرد رنگ خودرا به چشم خواهد دید. در پایان ساکشن معمولا برشهای پوستی نیاز به بخیهشدن نداردو برخلاف روش جراحی باز (تامی تاک( بهیجوچه برش جراحی بلند و زشت بر روی پوست ایجاد نمیشود.
مدت انجام لیپو ساکشن چقدر است؟
بسته به میزان چربی ساکشن شده از 3 تا 5 ساعت متغیر میباشد.
آیابعداز لیپوساکشن درد خواهم داشت؟
افراد از نظر احساس درد بسیار متفاوت هستند.بعضی از بیماران چند ساعت بعد از ساکشن یک سوزش قابل تحمل و یک مقدار کوفتگی در محل ساکشن شده احساس خواهند کرد که البته این درد براحتی با مسکنهای خوراکی (قرص استامینو فن) بهبود میابد ولی اغلب بیماران از نداشتن درد حین ساکشن و بعد از آن اظهار تعجب میکنند .
آیاممکن است بعد از لیپوساکشن پوست آن ناحیه برای همیشه شل و آویزان باقی بماند؟
طبیعی است که پوست ناحیه ساکشن شده پس از بیرون کشیدن چربیهای اضافی موقتا شل و آویزان خواهدبود اما این حالت با پوشیدن شکم بند مخصوص پس از چند هفته برطرف شده و بدن کاملا فرم خواهد گرفت. جمع شدن و حالت گرفتن پوست ناشی ازخاصیت ارتجاع پذیری ذاتی آن است.افرادی که پوست شکم شان قبل از ساکشن شل و آویزان می باشد ممکن است درکوتاه مدت به خوبی به لیپوساکشن جواب ندهند اما در درازمدت مطمئنا کیفیت پوست بهتر و فرم بدن قابل قبول تر خواهد شد .
بعد از لیپوساکشن چقدر طول میکشد تا سایزآن ناحیه از بدن کوچک تر شود؟
معمولاظرف2-4 هفته منطقه ساکشن شده بطور چشمگیری باریک و متناسب خواهد شد.البته اصلاح سایز طی 1 الی 6 ماه هم چنان ادامه خواهد داشت. کسانی که تدارک مراسم خاصی را دارند بهتر است حداقل دو هفته زودتر ساکشن کرده باشند!
مدت مرخصی از محل کار بعد از لیپوساکشن چند روز است؟
بعد از عمل لازم است چند روزی بطور نسبی استراحت کنید. خانم های خانه دار وصاحبان مشاغل آزاد میتوانند فعالیتهای سبک روزمره را از روز بعد از ساکشن شروع کنند. معمولا در مورد کارمندان و سایر افرادی که کارشان بصورت پشت میز نشینی طولانی مدت است 7 – 3 روزمرخصی لازم است.
آیا لیپوساکشن فقط کاربرد زیبایی دارد؟
بله کاربرد اصلی لیپوساکشن در زیبایی است البته خارج کردن چربی های جمع شده در زیر پوست فواید درمانی نیز دارد مثلاشیوع بیماریهای قلبی باچاقی شکمی ارتباط دارد. اندازه گیری نسبت دور کمر به دور باسن بهترین روش برای پیش بینی خطرحمله قلبی است. کاهش بافت چربی موجب کاهش کار قلب و ریه وکنترل بهترفشار خون در افراد چاق میشود. کنترل قند خون در بیماران دیابتی بعد از لیپوساکشن راحت تر انجام میشود. .ضمنا کاهش بافت چربی , تا حدودی در بهبود درد های ستون فقرات موثر است. مثلاخانم هایی که سینه های بزرک و سنگینی دارند ممکن است دجار دردستون فقرات گردنی بشوند با ساکشن سینه ها و کوچک کردن آنها میتوان تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کرد..
با لیپوساکشن چقدر از وزن کم میشود؟
لیپوساکشن برای کم کردن وزن بدن نیست بلکه برای کوچک کردن و فرم دادن به مناطقی است که چاقی موضعی دارند.البته بسته به میزان چربی ساکشن شده بین 1 تا 10 کیلوگرم از وزن شما کم خواهد شد. ضمنا بی اشتهایی که از عوارض سودمند ساکشن است به کاهش وزن شمادر ماههای آینده کمک خواهد کرد.. ضمن اینکه تناسب اندام بدست آمده خود به انگیزه ای قوی برای رعایت رژیم غذایی و انجام فعالیت های منظم ورزشی در آینده تبدیل خواهد شد.


مقاله نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمه ایرانی word دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمه ایرانی word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمه ایرانی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمه ایرانی word :
نقش و تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمه ایرانی
پیشگفتار :
هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمه ایرانی است. برای نیل به این هدف، پس از بررسی ادبیات موضوع و کاوش در مقالات پیشین تعیین چارچوب مرجع تحقیق با استفاده از روش تحقیق کمی (پیمایش) و تکمیل پرسشنامه از شرکتهای بیمه ایرانی سعی شده تا به سوالات تحقیق پاسخ داده شود.
یافتههای این مطالعه حاکی از آن است که شرکتهای بیمهای، نگرشی مثبت نسبت به تجارت الکترونیک داشته و اغلب آنها تجارت الکترونیک را به صورت یک فرصت قلمداد کرده و معتقدند که به کارگیری تجارت الکترونیک تاثیراتی مثبت بر صنعت بیمه کشور خواهد داشت. کمبود متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و کمی نیروی انسانی ماهر و خبره در زمینه تجارت الکترونیک از عمده نیازمندی های زیرساختاری برای این شرکتها ذکر شده است.آماده نبودن سایر بخشهای پشتیبان (مانند پول الکترونیکی و شبکه مخابراتی)، فقدان
قوانین و مقررات ضروری (امضای الکترونیکی، کپی رایت و ;)، فراگیر نبودن استفاده از اینترنت و دسترسی محدود به آن و وجود نگرش سنتی حاکم بر فرهنگ سازمانی از جمله موانع بازدارنده پیادهسازی تجارت الکترونیک در این شرکتها ارزیابی شده است. بخشهای بازاریابی و فروش به همراه بخش تحقیق و توسعه پتانسیل های خوبی برای بهرهگیری از تجارت
الکترونیک داشته و از طرف دیگر بیمههای اتومبیل، باربری، عمر و اشخاص از قابلیت بیشتری برای عرضه به صورت «برخط2» را دارند. در نهایت (با پیش فرض به کارگیری تجارت الکترونیک) بیمهگران ایرانی منافع و مزایایی را به این شرح متصور شدهاند: بهبود وجهه3 شرکت به عنوان یک شرکت پیشتاز و مدرن، تسهیل همکاری و انتقال دانش میان ذینفعان (سهامداران، نمایندگیها و کارگزاریها)، کاهش هزینههای سرمایهگذاری مورد نیاز برای ایجاد وگسترش شبکه نمایندگیها، کاهش هزینههای تمام شده برای عرضه محصولات/خدمات و گسترش کسب و کار با حذف محدودیتهای جغرافیایی.
واژگان کلیدی:
صنعت بیمه، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجارت الکترونیک
1- مقدمه
شرایط و روشهای انجام کسب و کار مدام در حال تغییر و تحول بوده و هر روزه گزینههای بیشتری در اختیار کسب و کارها قرار میگیرند. در سالهای اخیر به واسطه رشد سریع فناوری های اطلاعات و ارتباطات و از همه مهمتر گسترش اینترنت، روند این تغییرات تسریع یافته است. یکی از این گزینهها، تجارت الکترونیک است که مباحث زیادی در خصوص پیادهسازی و بویژه تاثیرات آن بر کسب و کارها صورت گرفته است. بخش خدمات مالی و بویژه صنعت بیمه هم از این امر مستثنی نبوده و در این خصوص هم مطالعات قابل توجهی صورت گرفته است که اغلب آنها در کشورهای صنعتی و توسعه یافته بوده و برای کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه هم مطالعات پراکندهای صورت گرفته است. با توجه به اندک بودن این نوع تحقیقات برای کشور ایران، انگیزه اولیه برای انجام یک مطالعه منسجم در این خصوص ایجاد شده و این اندک بودن بر آن است تا نتایج مطالعه انجام شده را منعکس نماید (اطلاعات مفصلتر در این خصوص در پایاننامه نگارندگان این نوشتار، ارائه شده است).
تنظیم چارچوب مقاله به این صورت است که ابتدا در بخش بعدی مقدمهای بر صنعت بیمه و چالشهای پیرامون آن ارائه شده و در بخش سوم به تاثیر تجارت الکترونیک بر صنعت بیمه پرداخته خواهد شد. در بخش چهارم هم روش شناسی به کار رفته در این تحقیق ارائه شده و یافتههای این مطالعه در بخش پنجم ارائه خواهد شد. در نهایت در بخش ششم، خلاصهای از این تحقیق و نتیجهگیری ارائه خواهد شد. همچنین در بخش پایانی برخی از پیشنهادها برای پژوهشهای بعدی ارائه خواهد شد.
2- صنعت بیمه و چالشهای پیرامون
صنعت بیمه به خاطر اهمیت وافر آن در رشد اقتصاد و سلامت جامعه، یکی از مهمترین بخشهای فعال در خدمات مالی است. برای مثال، کشورهای مدرن و صنعتی که اقتصادشان بر فناوری مبتنی بوده، بیش از پیش در معرض خطر (ریسک) بوده، افراد نیازمند پوشش بیمهای بوده و از همه مهمتر به تامین هزینههای پس از بازنشستگی نیازمند میباشند. از این روست که شرکتهای بیمهای نقش بسیار مهمی را به عنوان سرمایهگذار و سهامدار ایفا میکنند.
در سال 1382 ،کلیه شرکتهای بیمهای فعال در دنیا در حدود 2947 میلیارد دلار بیمهنامه فروختهاند که این میزان درآمد در حدود 07/8 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد. به عبارت دیگر، در حدود 07/8 درصد از تولید ناخالص داخلی به خرید محصولات بیمهای تخصیص داده شده است. سهم کشورهای در حال توسعه در حدود 758 میلیارد دلار بوده که 93 درصدآن را کشورهای حاضر در قاره آسیا تشکیل میدهند. انگلستان، آلمان و ایتالیا به ترتیب با 25، 17 و 16 درصد از سهم بازار بیمه در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا از پیشگامان فروش محصولات بیمهای بودهاند. بیشترین رشد در صنعت بیمه مربوط به اروپای شرقی و مرکزی در بین کشورهای اتحادیه اروپاست که در سال 1382 با رشدی در حدود 5/18 درصد مجموعاً در حدود 34488 میلیارد دلار بیمهنامه صادر کردهاند. کشورهای آسیای شرقی و جنوب آن با صدور 198997 میلیون دلار بیمهنامه رشدی در حدود 4/12 درصد داشتهاند
(سوئیس ری، 2004).
اگرچه سهم بازارکشورهای آسیائی از صنعت بیمه در حدود 23/23 درصد است، ولی کشور ژاپن به تنهایی دو سوم بازار آسیا را تشکیل داده و 16 درصد از سهم کل بازار دنیار را در اختیار دارد. کشور ایران هم با فروش 1555 میلیون دلار بیمهنامه و رشدی در حدود 8/34 درصد نسبت به سال 1381 در رتبه 46 دنیا قرار دارد. همچنین ایران با ضریب نفوذی در حدود 15/1 در رتبه 84 دنیا قرار داشته و در نتیجه بازار بیمه در کشور ایران هنوز جای رشد قابل توجهی را (بویژه در بخش بیمه عمر) دارد که این مهم در بخش بعدی بحث خواهد شد.
1-2- مروری بر صنعت بیمه در ایران
تاریخچه صنعت بیمه در کشور ایران به 80 سال پیش بر میگردد که دو شرکت بیمه روسی، ادارات خود را در ایران باز کرده و بعد از آن شرکت بیمه ایران به عنوان اولین شرکت ایرانی فعال در این صنعت تاسیس شد. صنعت بیمه در این مدت دچار نوسانات متنوعی شده است. برای مثال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کلیه شرکتهای بیمهای تحت حمایت دولت قرار گرفته و تمامی شرکتهای موجود در آن زمان به ناچار در یکی از 4 شرکت دولتی (شرکتهای بیمهای ایران، آسیا، البرز و دانا) ادغام شده و عملاً هیچ شرکت خصوصی در این بازار حضور نداشته است. از سال 1380 دوباره دولت مجوز فعالیت شرکتهای خصوصی را صادر کرده که در کمتر از سه سال، 11 شرکت خصوصی تاسیس شده که نشان از جذاب بودن این بازار دارد و چه بسا که ممکن است در سالهای آتی شرکتهای خارجی هم در این بازار حضور یابند. به هر حال، زمزمههای رقابت در این صنعت بعد از چندین سال انحصار شنیده میشود که آهنگ این رقابت با گسترش فعالیت این شرکتها در سالهای آتی، قوت خواهد گرفت.
2-2- چالشهای موجود در صنعت بیمه
صنعت بیمه تغییرات زیادی را در سالهای متمادی تجربه کرده است که مهمترین آنها مقرراتزدایی در بخش خدمات مالی توام با پیشرفتهای بنیادی در فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی بوده است که بارزترین نتیجه آنها تشدید رقابت در این بازار است. به طور کلی دو تغییر عمده زیر را میتوان نام برد (گارون، 1998):
ظهور بازارهای سرمایهای جدید، بویژه در بخش بیمه اتکائی
رشد چشمگیر در شبکههای رایانهای مانند اینترنت در بازاریابی و فروش محصولات بیمهای
صنعت بیمه با چالشهای زیادی روبرو بوده است که از آن جمله میتوان به فشارهای ناشی از شوکهای خارجی (مانند حملات تروریستی در سالهای اخیر) و تغییرات حاکم بر ساختار شرکتها اشاره کرد. با توجه به پرداختهای بالای شرکتهای بیمهای برای این نوع خسارات، دیگر شرکتهای بیمهای توان محاسبه نرخ خطر این نوع مخاطرات نداشته و از همه مهمتر تمایل چندانی به پذیرش مخاطرات مربوط ندارند. از طرف دیگر فرصتهای قابل توجه در بازارهای سرمایه، شرکتهای بیمهای را مجبور به پذیرش مدل های جدید برای کسب و کار خود کرده است. همچنین مشتریان نیز تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته و قطعاً ذائقه و سلایق آنها هم در حال تغییر میباشد. در نهایت فرایندها اتوماسیونی شده، محصولات استاندارد شده و در نتیجه فشار برای کاهش هزینههای تمام شده روزبهروز زیادمیشود(2002و (e- Business W@tch.
به طور کلی این تغییرات ناشی از این موارد میباشد: جهانیسازی، تازه واردان و شرکتهای نوپا، محیطهای اقتصادی متغیر و کم ثبات، مقرراتزدایی و تحمیل قوانین جدید، تغییرات در ویژگیهای جمعیت شناختی و کهولت سنی، تغییرات اجتماعی-فرهنگی و تغییرات عمده در فناوری ها و نحوه انجام معاملات (کرنال و دیگران، 2000). علاوه بر موارد یاد شده که در سطح کلان بر کلیه کسب و کارها تاثیرگذار است، عوامل عمده در عدم رشد و توسعه صنعت بیمه در ایران را می توان در چهار بخش کلی دستهبندی کرد:
1) سرویس دهی نامطلوب (عدم خدمت رسانی مناسب)
2) پایین بودن سطح درآمدها در کشور
3) عدم پذیرش عمومی (و پائین بودن) فرهنگ بیمه در سطح کشور و
4) مدیریت ناکارای منابع در شرکتهای بیمهای کشور (برومیده و امانی، 2004).
در این میان علل اول و چهارم مستقیما ناشی از ناکارایی و ضعف عملکرد شرکتهای بیمهای بوده و علت سوم هم در واقع به طور غیر مستقیم چنین ریشهای دارد؛ زیرا به فرض، چنانچه شرکتهای بیمهای عملکردی کارا و قوی داشتند، مشتریان راضی، خود به عنوان عاملی در جهت تبلیغ و توسعه فرهنگ بیمه در کشور عمل میکردند. لذا با اعمال استراتژیهای اثربخش بویژه در بخش توسعه سیستمهای اطلاعاتی، گامهای موثر در افزایش کمی و کیفی خدمات ارائه شده به مشتریان و جذب آنان و نیز مدیریت موثرتر این شرکتها میتوان برداشت (برومیده و امانی، 2004).به طور کلی، در دنیای کسب و کار فعلی، بهرهگیری از تجارت الکترونیک به عنوان یکی از گزینههای برتر برای فائق آمدن بر اغلب چالشهای یاد شده پیشنهاد شده است که در بخش بعدی به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
3- تاثیر تجارت الکترونیک بر بیمه
اینترنت و تجارت الکترونیک به عنوان دو بال مهم، نه تنها آغازگر تغییرات عمده در کسب و کارها شده، بلکه زندگی روزمره انسانها را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در مدت زمان بسیار کوتاهی، اینترنت به عنوان یک ابزار ارتباطی قلمداد شده و تحقیقات نشان داده است که آمریکائیها در پذیرش آن پیشقدم بوده و علاقه زیادی را برای استفاده از اینترنت در خریدهای برخط ابراز کردهاند (برنف و دیگران، 1998). همچنین شواهد و قرائن موجود، حکایت از به کارگیری اینترنت و گسترش تجارت الکترونیک در سایر کشورها بوده و به نظر میرسد دیگرگریزی جز پذیرش آن نیست.
تحولاتجهانینشانمیدهد که تجارت الکترونیک مهمترین زمینه فعالیت کشورهای پیشرفته در قرن اخیر شده است. کشورهای در حال توسعه نیز به سرعت به سمت ستیابی و استفاده از آن حرکت میکنند. ولی به هر حال همه کشورها به تناسب زیرساخت های موجود و توانائیهای خود در این مهم سرمایهگذاری کردهاند.
در این بخش پس از بحثهای مقدماتی در خصوص اینترنت و تجارت الکترونیک، به بیمه الکترونیک پرداخته و در نهایت به برخی از کاربردهای تجارت الکترونیک در شرکتهای بیمهای اشاره خواهد شد.
1-3- اینترنت و تجارت الکترونیک: مزایا و معایب
به طور کلی تجارت الکترونیک در برگیرنده انواع شکلهای مختلف انجام کسب و کار (و فعالیتهای اقتصادی) از طریق ابزارهای الکترونیکی می باشد که در آن منظور از کسب و کار، فعالیتهائی است که هم برای موسسه و هم برای مشتریان و ذینفعان ارزش تولید کنند (ویگند، 1997). به طور سادهتر تجارت الکترونیک اغلب به انجام کسب و کار به صورت الکترونیکی اطلاق میشود که در برگیرنده فعالیتهای مرتبط باتولید، ترویج و تبلیغ، فروش و توزیع محصولات از طریق شبکههای ارتباطی است (سازمان جهانی تجارت، 1998) و تفاوت در تعاریف مربوط به تجارت الکترونیک، عمدتاً ناشی از تفاوت در فناوری به کار گرفته شده میباشد.
به طور کلی تجارت الکترونیک ازچهار طریق (کسب و کار به کسب و کار ، کسب و کار به مشتری ، مشتری به مشتری و مشتری به کسب و کار ) عملی است که در سالهای اخیر مدل B2B در مقایسه با سایر بخشها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. به کارگیری تجارت الکترونیک همانند سایر روشهای انجام کسب و کارها، مزایا و معایب خودش را دارد. برخی از مزایای به کارگیری تجارت الکترونیک در کسب و کارها به صورت موارد در پی آمده است (برومیده و اعرابی، 2005، توربن و دیگران، 2002 و توربن و کینک، 2003):
افزایش سرعت محاسبه و پردازش سریع اطلاعات و انتقال فوری آن
افزایش حجم فروش و کاهش هزینههای فروش
دستیابی به بخشهای کوچک و پراکنده بازار
افزایش و ایجاد فرصتهای فروش
شناسائی تامینکنندگان جدید و شرکای تجاری جدید و ارتقای همکاری با آنها
تمهید امکانات جدید برای مشتریان و امکان مقایسه محصولات و قیمتها در کمترین زمان
ایجاد امکان کار تمام وقت و همکاری از راه دور
بهبود وجهه شرکت به عنوان یک شرکت پیشتاز و مدرن
کاهش هزینههای سرمایهگذاری مورد نیاز برای ایجاد وگسترش شبکه نمایندگیها
گسترش کسب و کار با حذف محدودیتهای جغرافیایی
کاهش هزینههای تمام شده برای عرضه محصولات و خدمات
افزایش همخوانی محصولات وخدمات با نیاز مشتریان، ازطریق نوآوری و ایجاد تنوع
ارتقای توان تبلیغات و ترویج محصولات، با هزینههای کمتر
سهولت پرداخت خسارات و تسویه حساب و شفافیت فعالیتهای مرتبط
گسترش ارتباط با مشتریان و تسریع در ارائه خدمات مورد نظر به آنها
ارتقای بهرهوری کارکنانو افزایش توانمندی مشاغل در سطح سازمان
تسهیل همکاری و انتقال دانش میان ذینفعان (سهامداران، نمایندگیها، کارگزاریها و ;)
به طورکلی دو نوع محدودیت فنی و غیر فنی در پیادهسازی تجارت الکترونیک وجود دارد.
وانع فنی دربرگیرنده مسائل مربوط به امنیت و قابلیت اعتماد به شبکه و اینترنت، سختافزار، نرمافزارهای مورد نیاز و عدمسازگاری برخی از نرمافزارهای تخصصی با قابلیتهای شبکه میباشد. از طرف دیگر، هزینههایتوسعهتجارت الکترونیک، امنیت اطلاعات کاربران، دسترسی به مشتریان، علاقه مندی مشتریان به امتحان و لمس کالاها قبل از خرید از جمله محدودیتهای غیرفنی بازدارنده گسترش تجارت الکترونیک در کسب و کارها محسوب میشوند (توربن و کینگ، 2003).
همچنین از معایب و محدودیتهای به کارگیری تجارت الکترونیک در کسب و کارها به موارد در پی آمده میتوان به عنوان نمونه اشاره کرد (توربن و کنیک، 2003، توربن و دیگران، 2002، برومیده و اعرابی، 2005):
هزینههای بالا مربوط به فناوریهای لازم و عدم استاندارد بودن برخی از پروتکلهای ارتباطی
عدم کفایت پهنای باند ارتباطی و مشکلات و معایب نرمافزاری
عدم یکپارچگی فروش دیجیتالی و غیردیجیتالی با اطلاعات تولید (محصول)
محدودیتهای دسترسی به ابزارهای ارتباطی مانند فیبرنوری و ارتباط بی سیم
مشکلاتموجوددریکپارچهکردن زیرساختهای تجارت الکترونیک با سیستم های IT فعلی سازمان
مسائل امنیتی و ترس مشتریان برای ارائه اطلاعات شخصی و محرمانه (مانند وارد کردن رمز و شماره کاربری)
عدم ارضای نیازمندیهای مشتریان، عدم اعتماد و مقاومت کاربران
موانع مربوط به فرهنگ و رفتار سازمان و ساختار فعلی آن
عدم وجود خدمات پشتیبان مناسب (بانک، مخابرات، ISP و ;)
نبود کارکنان خبره و ماهر برای به کارگیری تجارت الکترونیک
مقاومت منفی از طرف سازمانها و مشکلات مربوط به فرهنگ و رفتار سازمانی
تغییرات سریع در بازار و نیازمندیهای مشتریان.
2-3- بیمه الکترونیک: کاربرد تجارت الکترونیک در صنعت بیمه
امروزه خیلی از کسب و کارها مانند خرده فروشی، بانکداری و آژانس های مسافرتی (خدمات حمل و نقل) با استقبال از فناوریهای جدید به خوبی تجارت الکترونیک را در حرفه خود به کار گرفتهاند. حتی برخی از این کسب و کارها فرایندهای کسب و کار خود را هم اصلاح کرده و تغییرات حاکم بر کسب و کارشان را پذیرفتهاند. در این بین، صنعت بیمه به کندی و با تامل بیشتری گام برمیدارد. مهمترین دلیل برای این تعلل را میتوان در این نکته خلاصه کرد که بیمهگران باید با دقت بالایی تعیین کنند که چه کاربردی (محصول و خدمات) برای این منظور بهرور بوده و از همه مهمتر تحلیل هزینه-فایده آن را مشخص کنند. این بدین خاطر است که بعضی از کاربردهای تجارت الکترونیک در سایر کسب و کارها به سادگی در این صنعت قابل پیادهسازی نیست (ایزو، 1997).
تعامل در تجارت الکترونیک را میتوان به طور کلی به پنج بخش تفکیک کرد: جستجو، ارزیابی، توزیع و تحویل، معامله (پرداخت) و خدمات پس از فروش. به عبارت دیگر، اولین گام در خرید بیمهنامه از طریق اینترنت با جستجوی سایتهای برای بیمهنامه آغاز شده و بعد از آن مرحله ارزیابی هریک از بیمهنامهها از نظر قیمت، مزایا، خدمات مربوطه و; برای ارضای نیازهای خریدار شروع شده و در گامهای بعدی، پس از توافق بیمهگر و بیمهگزار نحوه ارائه و تحویل بیمهنامه توام با نحوه پرداخت حق بیمه از جمله مباحث مرتبط در تجارت الکترونیک در صنعت بیمه است. خدمات پس از فروش در صنعت بیمه، از اهمیت کمتری در مقایسه با سایر صنایع برخوردار است (دسگاپتا و سنگاپتا، 2002).
3-3- مدل های تجارت الکترونیک در شرکتهای بیمهای
اخیراً بیشتر الگوهای کاری جدبد برای توزیع اینترنتی درحیطه بیمههای اشخاص به وجود آمدهاند. راهحل های تجارت الکترونیکی برای پشتیبانی امور اجرایی قراردادهای بیمهای و تسویه حساب (و پرداخت خسارات) در بخش B2B در حال حاکم شدن است.. به طور کلی، الگوهای فعلی تجارت الکترونیک بهصورت موارد در پیآمده طبقهبندی میشود (سوییس ری، 2002 و دسگاپتا و سنگاپتا، 2000):
وب سایت شرکتهای بیمه
ورودیهای کالاها ا (وب سایت های توصیفی کالاها و خدمات بیمهای)
گردآورندگان (دلالان بیمه اینترنتی)
بازارهای ریسک بر خط
بازاریابی بر خط ورودیهای نقطه فروش (بازاریابی کالا از طریق سایت های بیمهای)
حراجهای متقابل (مناقصههای معکوس).
در حال حاضر تقریباً تمامی شرکتهای بیمه (و بیمهگران) دارای سایت اینترنتی بوده که در سادهترین حالت برای اطلاع رسانی در خصوص شرکت،محصولات وخدماتمرتبط استفاده میشود. در حالتهای پیشرفته به عنوان کانال های توزیع و فروش استفاده می شود. حتی برخی شرکتهای بیمهای مجازی فاقد شعبه و شبکه نمایندگی بوده و صرفاً از این طریق فعالیت (فروش، صدور وسایر مراحل مربوط به فروش بیمهنامهها) میکنند.
مهمترین تاثیر به کارگیری تجارت الکترونیک در صنعت بیمه، فروپاشی زنجیره ارزش است. فناوری های جدید ارتباطی و اطلاعاتی، از هم گسیختن زنجیره ارزش را توسط بیمهگران آسانتر میکند. هر یک از مراحل صدور بیمهنامه، امور اجرائی، مدیریت خسارات و مدیریت سرمایهگذاری میتوانند در میان بخشهای کاری مختلف تقسیم شوند و یا به ارائه کنندگان خدمات متخصصان خارجی واگذار شوند که تعدادشان در حال افزایش است. مرزها بیش از پیش اهمیت خود را از دست داده بهگونهای که شرکتهای بیمهای کماکان میتوانند از مهارتهای کاربر در کشورهای با دستمزد پایین استفاده کنند. برای نمونه بخشهای مدیریت خسارات، صدور بیمهنامهها و برخی از بخشهای مدیریت ریسک برای واگذاری به خدماتدهندگان متخصص مناسب هستند. فشار فزاینده هزینهها، ارائهدهندگان خدمات سنتی را وادار میکند تا الگوی کاری کاملاً متمرکز خود را بازبینی کنند.در بخش بعدی، نتایج عملی حاصل از مطالعه میدانی در صنعت بیمه کشور ارائه خواهد شد.
4- اهداف و متدولوژی تحقیق
در این بخش از مقاله به تشریح اهداف و متدولوژی تحقیق پرداخته خواهد شد.
1-4- اهداف اصلی و تفصیلی
همچنان که در مقدمه این نوشتار عنوان شد، هدف اصلی این مقاله بررسی «تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمهای» است.
برای نیل به هدف یاد شده، هدف اصلی به پنج هدف فرعی (تفصیلی) تفکیک شده که به صورت موارد در پی آمده ارائه میشود:
1- نگرش و دیدگاه شرکتهای بیمهای نسبت به مقوله تجارت الکترونیک
2- میزان تجهیز به زیرساخت های لازم
3- موانع وچالشهای پیش روشرکتهای بیمهای برای پیادهسازی تجارت الکترونیک
4- پتانسیل های به کارگیری در کسب و کارهای بیمهای
5- مزایای متصور از به کارگیری تجارت الکترونیک.
2-4- روش تحقیق
با توجه به ماهیت این تحقیق و اهداف مورد نظر، از روش تحقیقات کمی (پیمایش) و رویکرد تحقیقات توصیفی استفاده شده است. همچنین برای جمعآوری دادهها از ابزار پرسشنامه با طیف لیکرت بهره گرفته شده است. جامعه آماری (هدف) در این تحقیق به صورت «کلیه شرکتهای بیمهای فعال در بازار ایران» تعریف شده و بدین منظور سعی شده است با ارسال پرسشنامه به شرکتهای بیمهای و توزیع آنها در اکثر بخشهای بیمهای نسبت به جمعآوری اطلاعات اقدام گردد. برای بررسی دقیق موضوع مورد نظر سعی شد تا از شاغلان در مراکز
ستادی (دفاتر اصلی) این شرکتها و به طور کلی افراد تصمیمساز و یا حتی تصمیمگیر به عنوان نمونههای منتخب استفاده شود. از بین پنج شرکت دولتی (شرکتهای بیمه ایران، آسیا، البرز، دانا ، توسعه صادرات و سرمایهگذاری) و یازده شرکت خصوصی (شرکتهای بیمه پارسیان، ملت، کارآفرین، حافظ، رازی، دی، سامان، توسعه، امین، سینا و امید) فقط سه شرکت بیمه امین، توسعه و حافظ به خاطر محــدودیـت دامنـه فعـالیت آنـها و همچـنین عــدم علاقهمندی به مشارکت در این تحقیق حذف شدند. به هر حال، با توجه به نبود اختلاف فاحش
درحیطه فعالیت شرکتهای بیمه خصوصی و محدودیت آنهابه اجرای سیاستهای یکسان و مشابه، این عدم مشارکت از طرف سه شرکت یاد شده خللی در نتایج نخواهد داشت.
از 300 پرسشنامه ارسالی به این شرکتها، تعداد 258 پرسشنامه تکمیل شده برای تجزیه و تحلیل نهائی شد که نشان دهنده نرخ بازگشت 86 درصد می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از آمار توصیفی (جدول فراوانی و جداول توافقی) و همچنین برای آزمون اختلاف میانگین نظرات بیمهگران در بین شرکتهای دولتی و خصوصی از آزمون مقایسه میانگین ها (T-Test) استفاده شده است.
5- تحلیل و ارائه یافتههای تحقیق
در این بخش به بررسی عملی نظرات پاسخگویان در خصوص تاثیر تجارت الکترونیک بر شرکتهای بیمهای پرداخته و نتایج به دست آمده از این پژوهش، ارائه خواهد شد.
1-5- نگرش و دیدگاه نسبت به تجارت الکترونیک
به طورکلی بیش از 80 درصد پاسخگویان میزان آشنایی خود را با مفاهیم و کاربردهای تجارت الکترونیک به میزان متوسط به بالا ارزیابی کردهاند. اگرچه میزان آشنایی پاسخگویان در شرکتهای خصوصی تا حدودی بیشتر از شرکتهای دولتی است، ولی اختلاف مشاهده شده از نظر آماری معنیدار نیست. بنابراین میزان دانش پاسخگویان در زمینه تجارت الکترونیک تا حد زیادی مناسب بوده است. اگرچه ارائه دورههای تخصصی و عملی برای کلیه شاغلان در همه سطوح شرکتهای بیمهای میتواند کمک شایانی به این شرکتها داشته باشد.
همچنین نزدیک به یک سوم پاسخگویان معتقد بودند که به کارگیری تجارت الکترونیک تا حدی خیلی زیادی در رشد و توسعه صنعت بیمه کشور موثر بوده و تقریباً نیم دیگری از پاسخگویان میزان این تاثیر را به صورت «زیاد» متصور بودهاند. به هر حال بیش از 90 درصد پاسخگویان معتقد بودهاند که تجارت الکترونیک باعث رشد و نمو صنعت بیمه خواهد شد. از طرف دیگر، نزدیک به 60 درصد پاسخگویان معتقد بودهاند که توسعه تجارت الکترونیک در صنعت بیمه کشور به صورت یک فرصت میباشد و کمتر از 1 درصد آنها به صورت تهدید ارزیابی کردهاند. این در حالی است که تقریباً 13 درصد پاسخگویان به کارگیری تجارت الکترونیک را برای شرکت خودشان یک صورت یه چالش قلمداد کردهاند. در نهایت بیش از 90 درصدازپاسخگویانبه کارگیری تجارت الکترونیک در شرکت خود را تا حد (متوسط به بالا) ضروری ارزیابی کردهاند (30 درصد خیلی زیاد، 45 درصد زیاد و 22 درصد متوسط) . کمتر از 4 درصد پاسخگویان میزان این ضرورت را در حد کم و پایین ارزیابی کردهاند.
در مجموع پاسخگویان با نگرش مثبت نسبت به مقوله تجارت الکترونیک و تاثیر آن در صنعت بیمه کشور، خواهان به کارگیری آن در شرکتهای خود هستند.
2-5- زیرساخت های لازم
بیش از 90 درصد پاسخگویان میزان تجهیز شرکتهای خود را به زیرساخت های سخت افزاری و شبکهای مورد نیاز در به کارگیری تجارت الکترونیک، مناسب و خوب ارزیابی کردهاند. از نظر میزان مجهز بودن به نرم افزارهای عمومی و تخصصی بیمهای هم 10 درصد خیلی زیاد و 23 درصد زیاد و 45 درصد متوسط ارزیابی کردهاند که نشاندهنده مناسب بودن بستر نرم افزاری لازم برای به کارگیری تجارت الکترونیک در شرکتهای خود میباشد. در مقابل، یک چهارم پاسخگویان متذکر شدهاند که به متخصصان ماهر در زمینه IT مجهز بودهاند و نزدیک به 40 درصد هم این میزان تجهیز را متوسط ارزیابی کردهاند. در حالی که 37 درصد آنها سطح تجهیز شرکت خود را در این خصوص کم وخیلی کم ارزیابی کردهاند. در نهایت نزدیک به 65 درصد پاسخگویان میزان مجهز بودن به نیروهای متخصص و آموزش دیده را در زمینه تجارت الکترونیک کم وخیلی کم ارزیابی کردهاند که نشان از ضعف اساسی شرکتهای بیمهای در این خصوص است.
شکل شماره 2، نظر پاسخگویان در خصوص میزان تجهیز به زیرساختهای لازم را برای به کارگیری تجارت الکترونیک به تصویر میکشد.


مقاله تحولات اخیر تکنولوژی نشر word دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تحولات اخیر تکنولوژی نشر word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تحولات اخیر تکنولوژی نشر word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تحولات اخیر تکنولوژی نشر word :
مقدمه
جهان همواره در حال تغییر و تحول بوده اسـت، اما تحوالت عصر حاضر از سـرعت و دامنه زیادی برخوردار اسـت. انسـان امروز، در طول زندگی خود، بهمراتب بیش از نسـلهای پیشین، تحوالت را تجربه میکند. اختراعات و ابداعات کنونی چندین برابر آن است که در طول تاریخ بشری، تا نیمه قرن بیستم، رخ داده است. آثار مکتوب، که وسیله ارتباط علمی دانشمندان و متفکران با یکدیگر بوده و هست، از اواسط قرن 19، به لحاظ ظهور نوع جدید و مدرنتری از صنعت چاپ، نقش و جایگاه مهمتری در تبادل علمی یافت و حتی توانسـت بر تحوالت اجتماعی، سیاسـی، و فرهنگی اثرگذار باشد. از حدود نیمه سده 20 و در سالهای اخیر، کاربرد گسترده رایانه، ایجاد شبکهها و سامانههای ارتباطی و اطالعرسانی، و موضوع انتقال اطالعات از راه نشر کتاب با مسائل تازهای روبهرو شد که طبعاً در سیر تحول کتاب بیسابقه بود. این ویژگیها البته در همه جامعهها یکسان نیست و بهویژه در کشورهایی که تولیدکننده رسانهها و ابزارها و تجهیزات اطالعاتی و ارتباطی هسـتند متفاوت از کشـورهایی است که مصرفکننده اینها و دنبالهرو کشورهای مولد به شمار میآیند. با این وصف، ویژگیهای مشترک به حدی است که اجازه تعمیم بحث به همه کشورها را میدهد. در واقع انتشار کتب و سایر آثار چاپی، که در شمارگان زیاد منتشر شد، جایگزین ارتباط کالمی و رودرروی دانشمندان )فرهنگ شفاهی( و تبادل علمی از طریق دستنوشتهها گردید. امکان چاپ آثار مکتوب در گستره وسیع، آثار و عوارضی در کیفیت نشر دانش و افکار اندیشمندان و انتقال اطالعات پدید آورد. با تحوالتی که در دهههای پایانی قرن بیستم به دنبال پیشرفتهای فناوری اطالعات حاصل گردید، رسانه جدیدی متولد شد. از هنگام ظهور رایانه )بهویژه رایانه شخصی(، متخصصان از سازمانهای بدون کاغذ1، ظهور کتاب الکترونیکی، تأثیر ارتباط جمعی وب جهانی، و پایان یافتن عصر کتاب چاپی خبر دادند. در این دوره، محتوا در نشر اطالعات به رشد کمّی رو آورده و با تولید انبوه و کثرت در انواع اطالعات، متن، تصویر، فیلم، و نوارهای سیدی همراه
24
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
شد. محیط در حال گسترش اطالعات زمینه تالش برای انتقال تجربیات و پیامدهای کارکرد رسانهها را نشان میدهد. )اندرسون، )1385
تعریفنشر
نشر عبارت است از علم، فن، و هنر تولید، تکثیر، و توزیع آفریدههای علمی و عاطفی، یافتهها، و دانست ها و رهاوردهای قابل انتقال بشر. ارزیابی، گردآوری، و تحلیل بازخوردها و دخالت دادن آنها در تولید و تکثیر آثار دیگر نیز در حوزه نشر تعریف میشود )اندرسون، .)2005
نشر و ارتباطات
اختراع خط، نوع جددی از ارتباط را، که ارتباط غیرمستقیم نامیده میشود، به وجود آورد و سنت شفاهی به سنت کتبی تغییر یافت و با اختراع چاپ، سنت کتبی تقویت و بر دامنه، ابعاد، سرعت، و امکانات آن افزوده شد. به عبارت دیگر، خط بین فرستنده و مخاطب، واسطه انتقال پیام گردید و مبادله افکار را از ارتباط مستقیم بینیاز ساخت و به هر فرد اجازه داد با فرد یا افراد دیگر وارد گفتوگو شود )معتمدنژاد، 1384، ص .)59 درنتیجه، کتاب، به عنوان سادهترین و کارآمدترین رسانه ارتباطی و اطالعاتی، میان جهان دانش و معرفت و عالم بشریت پدیدار شد )آذرنگ، 1377، ص )15 و با رشد و پیشرفت فرهنگ و تمدن، کتاب به بهترین رسانه برای مجموعههای کامل و جامع اطالعات در هر حوزهای تبدیل شده و ابزار مؤثر انتقال فکر، فرهنگ، و دانش شد )لئونای و همکاران، ش .)30
سیرتاریخیتکنولوژینشر
تاریخ کتاب با تاریخ خط، کاغذ، و چاپ درهم تنیده است. پیدایش و تکامل انتشار کتاب تا به
25
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
امروز شامل سه دوره عمده زیر بوده است:
1دوره پیش از چاپ )دستنویس(: اگر کتاب را مجموعهای از مطالب نوشتهشده و به هم پیوسته، که از زمانهای سابق در میان بشر متمدن متداول بوده، بدانیم، شاید بتوان گفت که تاریخ پیدایش کتاب با خط و ترقّی و تکامل دانش و افکار مترقّیانه عالم بشـری همزمان بوده )قاسـمی، 1382، ص
)361 و به طور کلی این دوره با عملکردهای زیر همراه بوده است:
الف( نوشـتن بر روی الواح گلین، سـربی، و زرین و سیمین در تمدن سومر و ایالم و آشور )نفیسی، 1389، ص )93 و )آذرنگ، 1377، ص .)9
ب( نوشتن بر روی برگ درختات تاری و کاذی و صحافی آن با سوراخ کردن و نخ نمودن در هند ج( نوشتن بر روی کاغذ از جنس چوب توت در ژاپن د( نوشتن بر روی کاغذهای از جنس مغز درخت توتا، نارون، پنبه، و خیزران در چین
در این دورهها، از ساخت غلتکهای از جنس چوب و حک حروف بر روی آن و چرخاندن بر روی الواح گلین )در زمان ایران باستان( و یا آغشته کردن به مرکب و غلتانیدن بر روی کاغذ )در زمان چینیان( جهت تکثیر استفاده میشده است )نفیسی، 1389، ص 99 و .)100
2دوره بعد از چاپ )تولید مکانیکی(: راجع به تاریخ کتاب، پس از اختراع چاپ، باید از اروپای در حال تحول پس از قرون وسـطی شـروع کرد. در اروپا، تا حدود سده پانزدهم، دسترسی به کتاب بسیار دشوار و نسخههای خطی بسیار گرانقیمت بود. در صومعههای مسیحی و دیگر مراکز آموزشی، که باید کتابخانه میداشتند و به کتاب مراجعه میکردند، کتابها را در گنجههای مخصوص و دربسته نگاه میداشتند. قیمت کتاب به قدری گران بود که یک جلد کتاب مقدس خطی یا کتاب ادعیه را، که مورد احتیاج مسیحیان بود، با یک ملک معاوضه میکردند. طبقه متوسط تا حدود سده پانزدهم به سطحی نرسیده بود که بتواند مالک کتاب باشد، اما سه واقعه فرهنگی در اروپا روی داد )لئونای، ص
26
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
)15 که سبب تسهیل انتشار کتاب شده و آن را از نظر اقتصادی برای افرادی که میخواستند کتاب داشته باشند، مناسب و نسبتاً آسان کردند و کتاب به یکی از اقالم مصرف جمعی تبدیل شد.)دانسی، 1387، ص 108 و .)109
این سه پیشرفت عبارت بود از:
نوشته شدن بعضی کتابها به زبانهای ملی و بومی بر اثر وقوع جنبشهای سیاسی، فکری، و مذهبی
فراوان شدن و در نتیجه ارزان شدن کاغذ و پایین آمدن قیمت کتاب اختراع چاپ و عرضه انواع کتابهای چاپی به جامعه )لئونای، ص .)15
اغلب بر این عقیدهاند که اولین کتابی که با وسایل مکانیکی چاپ شد، انجیلی بود که در حدود سال 1454، توسط گوتنبرگ با چاپ سربی منتشر شد و به انجیل گوتنبرگ شهرت گرفت(ربانی، 1380، ص .)116
3 تولید دیجیتال کتاب: از اواخر دهه 1970 به بعد، فناوریهای نشر موجود در کهکشان دیجیتال بر فرهنگ کتاب سـنتی تأثیر گذاشـتهاند. نهتنها تولید رایانهای از حروفچینی سنتی در نظر
کتابهای کاغذی پیشافتاده است، بلکه اکنون نوشتن کتاب به صورت مستقیم در رایانه و انتشار آن در فضای سـایبر نیز به شکل کتابهای الکترونیک بیش از پیش معمول شده است )دانسی، 1387، ص .)118
گسترش فناوری واژهپرداز به رشد انتشارِ بهاصطالح رومیزی2
امروزه تقریباً هر کسی میتواند بر روی رایانه خود کتاب، خبرنامه یا مجله درست کند و نشریه خود را با سرعت نور به هر جایی ارسال کند. در واقع طرفداران اولیه رایانههای کاری احتمال نایل آمدن به دنیای بدون کاغذ3 را پیشبینی میکردند. شگفت اینکه آسانی کپی کردن، پرینت گرفتن، و انتقال و
27
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
ارسال چاپی که به وسیله فناوری دیجیتال مهیا شده است، منجر به تقاضای بیشتر برای کاغذ شده است نه تقاضای کمتر )دانسی، 1387، ص .)29
نشرالکترونیک
بنا بر تعریف دایرهالمعارف ویکیپدیا، کتاب الکترونیک4 نسخه الکترونیک یا دیجیتالی یک کتاب اسـت. در زبان انگلیسـی، برای e-book تعریف دیگری نیز قائل شدهاند که به «ابزار مطالعه کتاب الکترونیک»اشـ 5اره دارد. ابزار مطالعه کتاب الکترونیک دستگاهی است در ابعاد یک کتاب داستان معمولی و با وزن تقریبی 600 گرم، که چنانکه از نام آن برمیآید، از آن برای خواندن کتاب الکترونیک استفاده میشود؛ به عبارت دیگر، ابزار مطالعه کتاب الکترونیک وسیلهای است که اطالعات خام را به صورت متن در اختیار کاربر قرار میدهد.
کتاب الکترونیک نخستین بار در اوایل دهه 1960 در آزمایشگاه تولید شد و در سال 1971 تبدیل متون کالسیک به کتاب الکترونیک آغاز گردید. این کتابها نخستین کتب الکترونیک بودند )آگوست .)2005 تولیدات نشر الکترونیکی در رسانههای قابل حمل، مثل دیسکها و یا رایانهها، در هر کجای جهان ذخیره میشوند. کیفیت این ابزارها بهسرعت در حال بهبود و هزینه بهکارگیری آنها در حال کاهش است. این امر سبب شده است سازمانها و افراد بسیاری به این ابزارها دسترسی یابند، بهطوری که روزانه چند میلیون صفحه اطالعات الکترونیکی تولید میشود )کوشا، 1381، ص .)4
انتشار رسانههای ارتباطی دیگری جز کتاب، مانند مجلهها، روزنامهها، جزوهها، و; کاربردهای رسانه کتاب را محدودتر و تعریفشدهتر ساخت و رشد سریع پیدایش و کاربرد رسانهها و ابزارهای ارتباطی از قرن کنونی، که اطالعات از راه آنها مبادله یا اشاعه داده میشود، نهتنها دامنه همه رسانههای انتقال را محدودتر ساخت، بلکه در طبیعت آنها نیز تأثیر گذارد و موجب شد که در مناسبات میان
28
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
آنها تغییر رخ دهد. در ماهیت جستوجو در اطالعات که تغییر صورت بگیرد، وضع کتاب و سایر مواد چاپی و بالطبع و بالتبع وضع نشر به طور کلی نیز تغییر میکند. بحث اصلی درباره این تغییرات است. )بابایی، .)1382
بـرای اینکـه چند رقم در ذهن زود جای بگیرد، تخمین رقمی دیوید بیکر را نقل میکنم. به تخمین او، 5میلیون سـال طول کشـید تا زبان گفتاری به زبان نوشتاری )خط( تبدیل شد. از اختراع خط تقریباً 5هزار سـال گذشـت تا چاپ اختراع شد و 500سـال پس از این اختراع، آدمی توانست تلگراف، تلفن، رادیو و تلویزیون را اختراع کند. از تلویزیون تا ویدئو فقط 50 سـال گذشـت و از ویدئو تا رایانههای شخصی )پیسی( فقط 5سال. پدیده نشر الکترونیکی را باید به عنوان یک راه حل جایگزینی و مکمل، در کنار فرهنگ مکتوب نشر، مورد توجه قرار داد تا از یکسو بر محدودیتهای اطالعرسانی درباره منابع چاپی فائق آمد و از سوی دیگر شیوههای دسترسی و ارائه مطالب را متنوع ساخت )پاتریک گیل، )2008
ویژگینشرالکترونیک
فرایند نشـر الکترونیکی کتاب بسیار شبیه چاپ روی کاغذ اسـت. از این رو، ناشران برای انتشار الکترونیکی آثار خود متحمل هزینه اضافه نمیشوند.
موضوع نایاب بودن،6 که به معنا گویای در دسترس نبودن آثار است، کالً منتفی میشود و در هر زمان با درخواست مشتری، کتاب در دسترس قرار میگیرد. )رووای، .)2002
نشر الکترونیکی به بهینهسازی سریع آثار مکتوب کمک میکند. در این زمینه، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تغییر قلم و تصاویر بر اساس نیاز مشتری میسر میگردد.
29
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
ناشـر میتواند چند نوع جلد و صحافی را )با توجه به سـلیقه و خواست مشتری( به مشتریان پیشنهاد کند. ناشر میتواند از مشتری بپرسد کدام بخش از کتاب مورد نیاز او است تا به چاپ برساند. مشتری ممکن است فقط فهرست منابع، تصاویر یا فصل خاصی از کتاب را بخواهد خریداری کند.
قسـمتهایی از کتاب، که به عنوان متن درسـیـ در مراکز آموزشـیـ مورد اسـتفاده قرار میگیرد، بهراحتی به صورت مجزا و بر اساس سفارش، قابل چاپ است.
امکان سـفارش کتاب همراه با مقدمه یا تبلیغ و نوشـتار افزوده خاص )مانند تاریخچهای از سازمان( بنا به درخواست مشتری میسر میگردد )بابایی، .)1382
این مزایا در حوزه نشـر الکترونیکی مجالت و نشـریات جلوه چشـمگیرتری دارند. اگرچه نشریات تخصصی مطالب خود را در محدوده خاصی منتشر میکنند، بسیارند کسانی که از مجموع مقاالت یک نشریهـ حتی تخصصیـ یک یا دو مقاله آن را مورد نیاز خود میدانند. بدیهی است که با نشر الکترونیکی مجالت میتوان کمک زیادی به کاهش هزینههای استفادهکنندگان کرد.
استانداردهای نشر الکترونیک
برای کمک به صنعت نشر الکترونیکی، مدلهای سادهای در دسترس نیست. این مدلها بر اساس موقعیت هر کشور از نظر زیرساختها، نیروی انسانی، میزان تولید اطالعات، نیازهای متخصصان و بخشهای ذینفع، جایگاه پژوهش، و حجم انتشار اطالعات متفاوتاند.
در این حوزه دو استاندارد به رقابت میپردازند: استاندارد معماری مدرک باز )اودا(.7
استاندارد زبان نشانهگذاری تعمیمیافته )اس جی ام ال(.8
از هر دو استاندارد، پشتیبانی قوی به عمل میآید، اما «اس جی ام ال» به صورت مقتدرانهتری در
30
تابستان1391 شماره ششم
Archive of SID
تحوالت اخیر تکنولوژیهای نشر
فـصلنــا مه تحلیــــــلی پـــژوهشی کــتـاب مهر
عرصه شبکها ظاهر شده است. «اس جی ام ال» استاندارد مدیریت اطالعات است که «سازمان جهانی استاندارد» در سال 1986 آن را به عنوان وسیلهای برای تأمین سندهای مستقل فرمت [و قالببندی]، شاخصگذاری و اطالعات پیوندی «ایزو »8879 عرضه کرد. «اس جی ام ال» مکانیسم دستوری را برای کاربران فراهم نمود تا سـاختار اسـناد خود را تعریف کنند و برچسبهایی را برای نشان دادن ساختار داخل هر سند مورد استفاده قرار دهند. در نشر چندرسانهایها «اس جی ام ال» نقش اساسی دارد و سایر انواع اطالعات را هم میتوان به این استاندارد ضمیمه کرد.
استاندارد «اودا» سیستمی را برای نشانهگذاری برخی کالسهای مدرک و نحوه انتقال آنها در سیستمهای رایانهایـ بدون آنکه ساختار اطالعات از بین برودـ تشریح میکند.
دو عنصر ترکیب و طرح کلی9 و نیز محتوای نشانهگذاری به وسیله «اودا» پشتیبانی میشوند )شیراتودین، .)2005
عواملتوسعهنشرالکترونیکیدراینترنت
توسعه نشر الکترونیکی در محیط اینترنت )در مقایسه با نشر ناپیوسته مانند نشر روی دیسک نوری( مرهون عوامل بسیار دیگری است که میتوان به شماری از آنها اشاره کرد:
توسعه زیرساختهای اطالعرسانی و شبکههای مخابراتی که افزایش تعداد کاربران اینترنت را به دنبال داشته است.
ایجاد امکان تعادل و تبادل نظر با نویسندگان و مباحثه در موضوع یک اثر امکان دسترسی سریع به اطالعات کتابشناختی آخرین آثار تولیدشده توسعه امکانات دسترسی مانند نصب موتورهای کاوش قوی کوتاه بودن مراحل و کمهزینه بودن فرایند انتشار اطالعات در اینترنت


مقاله گیاه ریحان word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله گیاه ریحان word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله گیاه ریحان word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله گیاه ریحان word :
گیاه ریحان
شناسنامه نعناع Labiatae تیره
Ocimum Basilicum L., o.hispidum Lam. نام لاتین
Sueet basil نام انگلیسی
ریحان نام فارسی
ریحان – صعتر هندی نام عربی
شرح گیاه
گیاهی است علفی ، یکساله، معطر، دارای ساقه منشعب از قاعده و به ارتفاع 15 تا 45 سانتی متر ریشه ریحان مستقیم و مخروطی شکل است. طول ریشه بین 10 تا 16 سانتی متر می باشد. ریشه انشعابات فراوانی دارد. برگهائی متقابل، بیضوی نوک تیز با کناره های دندانه دار و گلهائی معطر به رنگ های سفید، گلی و گاهی بنفش و مجتمع به صورت دسته های 4 تا 6 تائی در طول قسمت انتهایی ساقه دارد. اولین گلها در اواخر بهار (خرداد) ظاهر می شوند و گل دهی تا اواخر شهریور ادامه می یابد. دانه سیاه رنگ یا قهوه ای تیره است وزن هزار دانه 2/1 تا 8/1 گرم است.
نیاز اکولوژیکی
ریحان در طول رویش به هوای گرم تابش نور کافی نیاز دارد. درجه حرارت مطلوب برای جوانه زنی بذر 18 تا 20 درجه سانتی گراد است. این گیاه به سرما بسیار حساس است. در طول رویش به آب کافی نیاز دارد. خاک مناسب برای کاشت ریحان خاکهای با بافت متوسط یا خاکهای لوم شنی یا مقادیر فراوان ترکیبات موهوسی است. نیاز ریحان به پتاس بسیار زیاد است پتاس نقش عمده ای در
افزایش عملکرد پیکر رویشی و همچنین افزایش عملکرد اسانس دارد.
آماده سازی خاک
پس از برداشت محصول کود حیوانی پوسیده به خاک اضافه می شود همچنین پس از انجام شخم عمیق و قبل از کشت 30 تا 40 کیلوگرم در هکتار ازت، 55 تا 70 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و 60 تا 80 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس باید به خاک اضافه کرد. اواخر زمستان بستر خاک را برای کشت ریحان باید آماده نمود. فصل بهار هنگام آماده سازی زمین 30 تا 40 کیلوگرم در هکتار ازت و همچنین پس از اولین برداشت 40 تا 50 کیلوگرم در هکتار ازت به خاک می توان اضافه نمود.
تاریخ و فواصل کاشت
ریحان را باید با گیاهانی به تناوب کشت کرد که نه تنها زمین را از مواد و عناصر غذایی تهی نکنند بلکه مانع از گسترش علفهای هرز ریشه ای (چند ساله) نیز بشوند گیاهان وجینی برای تناوب کشت، با ریحان مناسب هستند. نیمه اول اردیبهشت زمان مناسبی برای کشت مستقیم بذر در زمین اصلی است. در کشت مستقیم فاصله ردیفهای کاشت بین 40 تا 50 سانتی متر مناسب است. عمق بذر ریحان موقع کاشت باید بین 5/0 تا 1 سانتی متر باشد.بذر مورد نیاز برای هر هکتار زمین سه تا چهار
کیلوگرم است. در کشت غیر مستقیم نیمه دوم اسفند زمان مناسبی برای کاشت بذر در خزانه زیر پلاستیک است. بذرها در ردیفهایی به فاصله 15 تا 20 سانتی متر در خزانه زیر پلاستیک کشت میشوند عمق بذر ریحان در خزانه باید بین 5/0 تا 1 سانتی متر باشد. بذر مورد نیاز برای هر هکتار زمین یک کیلوگرم است. نشاء ها در ردیفهایی به فاصله 40 تا 50 سانتی متر در زمین اصلی کشت می شوند فاصله دو بوته در هر متر طولی 30 سانتی متر مناسب است.
کاشت
کاشت و تکثیر ریحان توسط بذر و به روش مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد. کاشت مستقیم : کشت ریحان در زمان مناسب به صورت ردیفی در زمین اصلی انجام می گیرد. پس از کشت آبیاری مناسبی ضرورت دارد. کاشت غیر مستقیم : از این روش معمولاً در سطوح کم کشت استفاده می شود.ابتدا بذرها را در زمان مناسب در خزانه زیر پلاستیک کشت می کنند. مقدار بذر برای هر متر مربع زمین بین 10 تا 20 گرم است. برای هکتار زمین به 350 تا 450 مترمربع پوشش زیر پلاستیک نیاز است. پس از آبیاری منظم و وجین علفهای هرز سطح خزانه هنگامی که ارتفاع گیاهان به 6 تا 10 سانتی متر رسید. (پس از 5 تا 6 هفته) نشاء ها را در ردیفهایی به فاصله 40 تا 50 سانتی متر در زمین اصلی کشت می کنند فاصله دو بوته در هر متر طولی 30 سانتی متر مناسب است.برای هر هکتار زمین به 140 تا 200 هزار نشاء نیاز میباشد.
داشت
آبیاری منظم و به موقع گیاهان در زمین اصلی یا در خزانه و همچنین وجود مواد و عناصر غذایی نقش عمده ای عملکرد ریحان دارد. مبارزه مکانیکی با علفهای هرز توسط کولتیواتور ضرورت دارد. در کشت مستقیم پس از اینکه گیاهان دو تا سه برگی شدند آنها را باید تنک کرد بطوریکه در هر متر طولی شش تا هفت بوته بماند.برای مبارزه با انگل سس یبا سوزاندن علفهای هرز و یاگیاهان آلوده به سس با حدود زیادی می توان آنرا کنترل نمود.
برداشت
برحسب شرایط آب و هوائی دو و یا حتی سه بار می توان به برداشت پیکر رویشی ریحان اقدام نمود. اولین برداشت را می توان اوایل تیر انجام داد. دومین برداشت اوایل شهریور و سومین آخرین برداشت را می توان قبل از فصل سرما (اواخر مهر) انجام داد. هنگام اولین و دومین برداشت گیاهان را باید از فاصله شش تا هشت سانتی متری از سطح زمین برداشت کرد. اگر گیاهان از سطح زمین برداشت شوند امکان رویش مجدداً را از دست خواهند داد. اگر هدف از کشت استفاده از ریحان بعنوان ادویه باشد پس از خشک کردن آنها را به قطعات کوچک 5/3 تا 5 میلی متری تبدیل و بسته بندی می کنند. عملکرد پیکر رویشی خشک 2/1 تا 2 تن در هکتار و مقدار عملکرد اسانس
8 تا 10 کیلوگرم در هکتار می باشد. اگر هدف از کشت ریحان جمع آوری بذر باشد محصول را یکبار هنگامی که بذرها رسیده باشند،برداشت می کنند. در این مرحله کیفیت و کمیت مواد موثره پیکر رویشی بسیار نامناسب است عملکرد بذر ریحان 600 تا 800 کیلو گرم درهکتار است.
دامنه انتشار
در نواحی مختلف ایران کاشته می شود. به حالت نیمه وحشی در نقاط زیر می روید:شمال غربی ایران ، آذربایجان ، تبریز، کرمان : میناب، خراسان : خواف اطراف تهران
ترکیبات شیمیایی:
از ریحان اسانسی تهیه می شود بنام اسانس بازیلیک یا روغن ریحان که معروف است و مصارف درمانی مختلفی درد . اسانس ریحان شامل موادی مانند استراگول واوس من درد . دانه ریحان دارای ماده ر وغنی است که حالتی روان درد .
خواص داروئی:
چون ریحان بسیار معطر است بنبراین برای معطر ساختن غذاها از آن استفاده می شود ریحان از لحاظ قدیم ایران کمی گرم و خشک است .
)1دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
2)دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
3)خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت می کند .
4)نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .
5)برگ ریحان درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می کند.
6)جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است .
7)جوشانده ریحان تب بر است .
8)دم کرده تخم ریحان مسکن است .
9)اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
10)تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
11)برگ ریحان اثر زیا کننده شیر دردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .
12)دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار می رود .
13)دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .
14)برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
15)اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری می دهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .
در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند.
پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.
در ایران نیز افسانه ای در مورد ریحان وجود دارد، بدین شرح که :
« گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزی انوشیروان بارعام داده، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه ماری بزرگ از زیر تخت درآمد. حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتی داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهی رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و برآمد، چون در آن چاه نگاه کردند، ماری دیدند مرده افتاده و عقربی نیش بر او بند کرده، نیزه ای از بالای چاه بر پشت عقرب فرو برودند و همچنان به نزدیک شاه آوردند و شاهنشاه را از حال مار و نیش عقرب آگاه ساختند. چون یک سال بگذشت، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد. همان مار به نزدیک سریر آمد و از
دهن خود قدری تخم سیاه بریخت و برفت. شاه فرمود آن تخم را کاشتند. از آن تخم اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد. شکی نیست که این داستان به این شکل صحت ندارد ولی بعید نیست که بذر را یکی از شاکیان که به حق خود رسیده بود، به عنوان هدیه آورده باشد.»
فواید و خواص درمانی ریحان:
ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :
1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.
2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (
میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.
3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با
عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.
4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم
کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.
5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.
6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.
7) جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.
8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی
سیر و پیاز را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.
9) ریحان میکروب اسهال و
وبا را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.
10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند
زگیل را درمان کند.

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]