[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:16 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی تغییرات گوگرد درون خاک word دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تغییرات گوگرد درون خاک word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

    
فهرست مطالب
-    مقدمه   
-    گوگرد در خاک
-    اشکال مختلف گوگرد   
-    چرخه گوگرد
-    اکسیداسیون گوگرد   
-    عوامل محیطی مؤثر بر اکسیداسیون گوگرد   
-    روشهای عملی کردن اکسیداسیون گوگرد در خاک
-    نقش گوگرد در گیاه   
-    اثرات متقابل گوگرد با سایر عناصر غذایی
-    کودهای گوگردی   
-    مطالعه و بررسی آزمایشات اخیر بر روی گوگرد در کشور
-    نتیجه گیری   
منابع

 

مقدمه:
«گوگرد با وزن اتمی 4/32 دارای چندین حالت اکسیداسیون می باشد که پایین ترین آن 2- در سولفید (گاز H2S و سولفید فرو Fes) و بالاترین آن 6+ در سولفات   است. گوگرد دارای  چهارایزوتوپ پایدار 32s ، 33s ، 34s ، 36s با فراوانی طبیعی 1/95، 74/0، 2/4 و 017/0 درصد است. (16)
ظرفیت تولید گوگرد در ایران 725/1 میلیون تن در سال می باشد که تا سال 1385 به 133/2 میلیون تن خواهد رسید. تولید واقعی در سال جاری 4/1 میلیون تن و برای سال 1385 در حد 7/1 میلیون تن پیش بینی می شود. مراکز تولید گوگرد کشور عبارتنداز:
-    مجتمع پتروشیمی رازی (با سهم 35 درصد)
-    مجتمع پتروشیمی خارک (13 درصد)
-    پالایشگاه گاز خانگیران (32 درصد)
-    پالایشگاههای نفت (7 درصد)
-    منطقه پارس جنوبی (13 درصد)
در مجموع مصرف کنونی گوگرد در حدود 300 هزار تن می باشد که با میانگین رشد سالیانه 5/6 درصد تا سال 1385 به 365 هزار تن خواهد رسید که رقم بسیار پایینی را نسبت به میزان تولید نشان می دهد. با توجه به قیمت و رکود بازار و هزینه های مربوط به حمل زمینی گوگرد عرضه آن به بازار بین ا لمللی راه حل مناسبی نخواهد بود و به همین جهت دو کمیته جداگانه جهت ایجاد زمینه های لازم در توسعه مصرف گوگرد در کشاورزی و صنایع تشکیل شده است. از

 

خلاصه
ظرفیت تولید گرگرد در ایران 725/1 میلیون تن در سال می باشد و با توجه به بالا بودن میزان تولید و نبودن بازار مناسبی برای صادرات، بازنگری مصرف گوگرد و افزایش کارآیی آن در بخشهای کشاورزی و صنایع ضروری به نظر می رسد.
مقدار متوسط گوگرد در پوسته زمین حدود 4/0 درصد است و از نظر فراوانی سیزدهمین عنصر می باشد. دامنه تغییرات گوگرد در خاکها زیاد بوده و کمترین آن در خاکهای شنی و بیشترین آن در نواحی جزر و مدی که سولفیدها تجمع پیدا می کنند می باشد. یکی از ویژگیهای مهم گوگرد درجات مختلف اکسیداسیون گوگرد است که این امر به گردش آن در طبیعت کمک می کند چرخه گوگرد شامل چهار مرحله معدنی شدن، آلی شدن، کاهش و اکسید شدن می باشد.
اکسیداسیون گوگرد به دو طریق شیمیایی و بیولوژیکی صورت می گیرد. که اکسیداسیون بیولوژیکی از درجه اهمیت بیشتری برخودار است از عوامل محیطی مؤثر بر ا کسیداسیون گوگرد می توان دما، تهویه و رطوبت، pH، اندازه ذرات و… نام برد.
با توجه به نقش مثبت گوگرد در افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی و بهبود محصولات کشاورزی، اصلاح و خصوصیات فیزیکی شیمیایی خاکهای آهکی و سدیمی و افزایشی نفوذپذیری و کاهش pH خاکها و حذف بیکربنات از آب آبیاری و نقش بسیار مؤثر و مثبت آن در کاهش تنشهای شوری و سدیمی، بایستی جایگاه فعلی این عنصر تغییر و در ردیف عناصر اصلی قرار گیرد و مصرف سالانه آن از مصرف کودهای فسفاتی (700 هزار تن در سال) فراتر رود.

 

مقدمه:
«گوگرد با وزن اتمی 4/32 دارای چندین حالت اکسیداسیون می باشد که پایین ترین آن 2- در سولفید (گاز H2S و سولفید فرو Fes) و بالاترین آن 6+ در سولفات   است. گوگرد دارای  چهارایزوتوپ پایدار 32s ، 33s ، 34s ، 36s با فراوانی طبیعی 1/95، 74/0، 2/4 و 017/0 درصد است. (16)
ظرفیت تولید گوگرد در ایران 725/1 میلیون تن در سال می باشد که تا سال 1385 به 133/2 میلیون تن خواهد رسید. تولید واقعی در سال جاری 4/1 میلیون تن و برای سال 1385 در حد 7/1 میلیون تن پیش بینی می شود. مراکز تولید گوگرد کشور عبارتنداز:
-    مجتمع پتروشیمی رازی (با سهم 35 درصد)
-    مجتمع پتروشیمی خارک (13 درصد)
-    پالایشگاه گاز خانگیران (32 درصد)
-    پالایشگاههای نفت (7 درصد)
-    منطقه پارس جنوبی (13 درصد)
در مجموع مصرف کنونی گوگرد در حدود 300 هزار تن می باشد که با میانگین رشد سالیانه 5/6 درصد تا سال 1385 به 365 هزار تن خواهد رسید که رقم بسیار پایینی را نسبت به میزان تولید نشان می دهد. با توجه به قیمت و رکود بازار و هزینه های مربوط به حمل زمینی گوگرد عرضه آن به بازار بین ا لمللی راه حل مناسبی نخواهد بود و به همین جهت دو کمیته جداگانه جهت ایجاد زمینه های لازم در توسعه مصرف گوگرد در کشاورزی و صنایع تشکیل شده است. از آن جهت که در بخش کشاورزی پتانسیل مصرف گوگرد به عنوان ماده تأمین کننده ماده مغذی گیاهی و بهسازی خاک زیاد است تأکید بر بازنگری بر مصرف گوگرد و افزایش کارآیی آن در این بخش ضروری به نظر می رسد. (2)

 

گوگرد در خاک:
منابع اصلی گوگرد در زمین لیتوسفر (kg 1018 × 3/24) و هیدروسفر (kg 1018 × 3/1) می باشد. مقدار متوسط گوگرد در خاکها (kg 1014 × 6/2) مقادیر کمتر در اتمسفر (kg 109 × 8/4) و گیاهان (kg 1012 × 6/7) وجود دارد. (30)  مقدار متوسط گوگرد در پوسته زمین حدود 4/0 درصد است و از نظر فراوانی سیزدهمین عنصر است. دامنه تغییرات مقدار گوگرد در خاکها زیاد بوده و کمترین آن در خاکهای شنی (1-mgs.kg 20) و بیشترین آن در نواحی جزر و مدی که سولفیدها تجمع پیدا می کنند (1-mgs.kg 35) می باشد. منشأ اصلی گوگرد در خاک، کانی پیریت FeS2 موجود در سنگهای آذرین است. در طی هوادیدگی و تشکیل خاک، گوگرد پیریت اکسید شده و به فرم   که قابل جذب می باشد در می آید و در نهایت در ترکیب مواد آلی قرار می گیرد. در برخی خاکها بخشی از گوگرد به فرم ژیپسوم (CaSo4 . 2H2o) ، اپسومایت (MgSo4 . 7H2o) باقی مانده یا آبشوئی می شود. در مناطق خشک که بارندگی برای آبشویی   کافی نیست گچ چون محلولتر از آهک است در زیر ناحیه تجمع آهک پروفیل خاک جمع می شود. (16)
بی شک منبع اصلی گوگرد خاک سولفیدهای فلزی موجود در سنگهای پلوتونیک است. در اثر هوادیدگی این سنگها، گوگرد موجود در آنها اکسید شده و به فرم سولفات در می آید. سپس نمکهای محلول یا نامحلول از سولفاتها تشکیل شده و در مناطق خشک و نیمه خشک به صورت رسوب نمایان می شود و یا اینکه توسط موجودات زنده جذب و یا کاهش یافته و به سولفید یا گوگرد عنصری تحت شرایط غیر هوازی در می آید. مقداری از سولفات آزاد شده از طریق آبهای زهکشی به دریاها وارد می شود. آبهای اقیانوسها حاوی 7/2 میلی گرم در لیتر گوگرد می باشند؛ اما ممکن است تا 60 گرم در لیتر در دریاچه های بسیار شور یافت شود. (32)
گوگرد یکی از اجزای تشکیل دهنده پروتئین است. وقتی بازمانده های گیاهان به خاک برگشت داده شده و تبدیل به هوموس می شوند بخش بزرگی از سولفور به صورت ترکیبات آلی باقی     می ماند. مقدار گوگرد آلی خاک بسته به مقدار کل ماده آلی متفاوت است. در اثر کشت و زرع طولانی مدت مقدار کل گوگرد خاک (در کشاورزی بدون مصرف کود شیمیایی) به دلیل معدنی شدن مواد آلی و جذب گیاه کاهش می یابد. مقدار گوگرد خارج شده توسط گیاه در سال بسیار متغیر بوده و به طور میانگین بین 10 تا 50 کیلوگرم در هکتار است. البته از گوگردی که توسط گیاه جذب شده است مقداری از آن دوباره از طریق بقایای گیاهی به خاک بر می گردد. در مراتع مقدار گوگردی که در اثر تعلیف دامها جزء بدن آنها (پشم و گوشت) می شود. (5-3 کیلوگرم در هکتار) بسیار کمتر از گوگردی است که از طریق مدفوع و ادرار دوباره به خاک بر می گردد. در اکوسیستمهای جنگل مقداری از گوگرد جذب شده از طریق برگ و بقایا حدود 3 تا 7 کیلوگرم در هکتار در سال به خاک بر می گردد.
اغلب کشت و کار باعث کاهش مواد آلی خاک می شود. در نتیجه مقدار گوگرد خاک نیز کاهش یافته و هنگامی که مواد آلی خاک با محیط به تعادل رسید مقداری گوگرد که از طریق برداشت گیاهان آبشوئی و غیره خارج می شود از طریق گوگرد اتمسفری، برگرداندن بقایای گیاهی، کودهای شیمیایی، آفت کش ها و… بایستی به خاک اضافه شود. (3)
آزمایشهای طولانی مدت لایسیمتری ایستگاه تحقیقاتی دوتامستد نشان داد که مقدار رسوب گوگرد اتمسفری تقریباً با مقدار گوگرد   آبشوئی شده برابر است. بنابراین در چنین حالتی باید مقداری از گوگرد برداشت شده توسط گیاه سالیانه به خاک اضافه شود در کشاورزی ارگانیک، مقدار گوگرد خاک نیز افزایش می یابد. کمبود گوگرد به دلیل اینکه جزئی از برخی کودهای فسفاته است به ندرت مشاهده می شود. (16)
اشکال مختلف گوگرد....

 

 منابع :
1-    افضلی، مهران، 1380. تأثیر گوگرد به زراعت کلزار. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور (خرداد 1382، مشهد)
2-    امیر مکری، هرمز، 1380. صنعت گوگرد ایران: تحولات عرضه و تقاضا تا سال 1385. سمینار ملی تولید و مصرف در کشور
3-    بنی جمال، سید محمد و محمد رضا شفیعی. اثر گوگرد، سولفات آهن و سولفات روی بر قابلیت جذب عناصر غذایی در گلایل و میخک. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور.
4-    پسندیده، محمد، محمد جعفر، ملکوتی، و پیمان کشاورز. بررسی اثر گوگرد و مایه تلقیح تیوباسیلوس بر اکسایش گوگرد، pH محتویات چالکود و فراهمی فسفر از کود بیوفسفات طلایی. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، مشهد.
5-    خاوازی، کاظم، محمد حسن بسیح آبادی، و احمد اصغر زاده. کودهای بیولوژیک گوگردی و کاربرد آن در کشاورزی، سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
6-    ذبیحی، حمیدرضا، مجید فروهر و پیمان کشاورز. ضرورت مصرف گوگرد در خاکهای استان خراسان. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
7-    سرچشمه پور، مهدی. نقش گوگرد در تغذیه باغات پسته استان کرمان و ضرورت اصلاح روش مصرفی. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
8-    سمر، سید محمود و مهرداد شهابیان. اثر عنی سازی کود آلی با گوگرد و سولفات آهن بر افزایش قابلیت و جذب آهن در یک خاک آهکی. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
9-    ضیائیان، عبدالحسین، محمد حسین. داوودی و الهوردی روحی. بررسی نقش گوگرد در افزایش عملکرد، بهبود کیفیت و کاهش زردی مزارع چغندر قند. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
10-    طاهری، مهدی،  قاسم حسنی، فرخ غنی شایسته و حسین تابید زاد. 1380 – ضروت مصرف گوگرد و کودهای حاوی گوگرد برای افزایش جذب عناصر غذایی و کارآیی مصرف کودهای شیمیایی در باغهای سیب و انگور استان آذربایجان. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
11-    عبادی، علی. گوگرد و مصارف آن در کشاورزی. جهاد دانشگاهی تهران.
12-    علیزاده، غلامرضا و علی اسدی کنگرشاهی. تأثیر مصرف گوگرد و اثر باقیمانده آن در افزایش سولفات قابل استفاده خاک  و رفع کمبود روی و آهن درختان سیب. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
13-    عمادی، پرویز، و فرخ غنی شایسته. بررسی اثرات کاربرد گوگرد و مشتقات آن در بهسازی اراضی شور و سدیمی. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
14-    کلهر، منوچهر. بررسی تأثیر مصرف گوگرد میکرنیزه بر جذب عناصر معدنی (فسفر، روی، آهن، منگنز و مس) در ارقام لوبیا قرمز در خاکهای آهکی استان لرستان. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
15-    مجیدی، عزیز، محمد ناصر طاهر، و محمد جعفر ملکوتی. تأثیر عناصر غذایی گوگرد و منیزیم بر صفات کیفی و توازن تغذیه ای دو رقم آقتابگردان. سمینار ملی تولید و مصرف گوگرد در کشور، خرداد 1382. مشهد.
16-    ملکوتی، محمد جعفر و حامد رضایی. 1380. نقش گوگرد، کلسیم و منیزیم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی. نشر آموزش کشاورزی.
17-    ملکوتی، محمد جعفر، 1378. کشاورز پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران (چاپ دوم با بازنگری کامل) نشر آموزش کشاورزی، معاونت تات وزارت کشاورزی، کرج، ایران.
18- Agri.Facts., 1990. sulfate-vs-elemental sulfur part II: characteristics of s oxidation to so4.
19- bixby, D.W, and J.D. bexon,1970, sulfur containing fertilizers. The sulfur institute, Washingrion. D.C.20006.
20- brady.N.O,1990, the nature and properties of soils, 10 the edition Macmillan, NY.
21- Burns, G.R, oxidation of sulfur, Technical bulletin number 13. the sulfur institute, Washingtion. D.C.20odo
22- CZABAN, J and J. kobus, 2000, oxidation of elemental sulfur by bacteria and fungi in soil, Acta Microbiologica polonica 2000, vol.49, No2
23- Droux, M, 2004, sulfur Assimilation and the role of sulfur in plant Metabolism.
24- Goos, R.J,1995, ATS: the Multi-use sulfur fertilizer.
25- Kanwar, J.S, and M.S. sudahar, 1986, Fertilizer sulfur and food production, Kluwer Academic publisher, Hingham, MA02043, VSA.
26- Kimberly.j.D, Hesterbarg, and J.W. chov,2001, stability of reduced organic sulfer in humic Acid as Affected by Aeration and pH. pp.704-709 in: sssaj, No3-4.
27- pakissan. Com, 2004. the use of gypsum forsodic soils.
http://www.pakissa.com/all about/soil/use.gypsum.sodic.soils.shtml.
28- Rice, c., 2003, Metacyc oath way: fe 3+_dependant sulfur oxidation agronomy@ksu.edu
29- slaton, N.A., R.J. Norman, and J.T, Gilmour, 2001, oxidation rates of commercial elemental sulfur products Applied to an alkaline silt loam from Arkansas, pp: 239-245, in: SSSAJ, No1-2.
30- Stevenson, F.J and M.A cole, 1999, cucles of soil carbon, nitrogen phosphorus, sulfur, micro nutrients. Second editioin, John wiley 8 sons, inc, New york.
31- tendon, H.L.S. 1995. sulfur fertilizer for Indian agriculture.
32- Tisdale, 3.L., w.L, Nelson, J.D. Beaton, and J.L. Havlin, 1993, soil fertility and fertilizer, 5th eds. Memillan, Pub.co., New york.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:15 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله برنامهریزی شارژ بهینه و هماهنگ خودروهای الکتریکی هیبریدی با عملکرد منابع تولید پراکنده در سیستمهای توزیع word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله برنامهریزی شارژ بهینه و هماهنگ خودروهای الکتریکی هیبریدی با عملکرد منابع تولید پراکنده در سیستمهای توزیع word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله برنامهریزی شارژ بهینه و هماهنگ خودروهای الکتریکی هیبریدی با عملکرد منابع تولید پراکنده در سیستمهای توزیع word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله برنامهریزی شارژ بهینه و هماهنگ خودروهای الکتریکی هیبریدی با عملکرد منابع تولید پراکنده در سیستمهای توزیع word :

چکیده
افزایش میزان تقاضای انرژی یکی از چالشهای مهمی

است که شرکتهای برق با آن روبرو هستند، در حالیکه نتایج این افزایش تقاضا میتواند در افزایش آلودگیهای محیطی و گرمای جهانی موثر باشد. در این زمینه، بخش حمل ونقل سهم عمدهای را در میزان تقاضای انرژی و همچنین آلودگی زیست محیطی دارا میباشد. در کانادا، تقریبا %35 مجموع میزان تقاضای انرژی مربوط به بخش حمل و نقل است و این مسأله زمینهساز دومین منبع عظیم انتشار گازهای گلخانهایی میباشد. بنابراین دولتها درصددند تا به سمت استفاده از اقتصاد انرژی سبز و همچنین افزایش سطح نفوذ منابع انرژی تجدیدپذیر و قابلیت اتصال به شبکه خودروهای الکتریکی پیش بروند. در این مقاله، از یک پخش بار بهینه دوسطحی به هدف حداقل نمودن تلفات فیدر در سطح بالایی مسأله و دیگری کاهش هزینه شارژ خودروهای الکتریکی هیبریدی قابل اتصال به شبکه در سطح پایینی استفاده شدهاست. این مساله به منظور درک اثر شارژ و دشارژ خودروهای الکتریکی در داخل شبکه ارائه شده است.همچنین اثر برنامه پاسخ تقاضای زمان استفاده بر روی برنامه شارژ خودروها آزمایش شده است. اثر شارژ و دشارژ کردن خودروهای الکتریکی برروی سیستم توزیع در حضور سایر منابع انرژی تجدید پذیر مورد بحث قرار گرفته است.

واژههای کلیدی — خودروهای الکتریکی؛ خودرو به شبکه (V2G)؛ پاسخ تقاضا؛ شارژ بهینه؛ منابع تولید پراکنده؛ پخش بار بهینه

.1 مقدمه

تقاضای جهانی برای تأمین انرژی به سرعت در حال افزایش است، و این در حالیست که این موضوع فشار فزایندهایی را برروی منابع انرژی موجود تحمیل میکند، که نتیجه آن موجب افزایش آلودگی زیست محیطی و گرمای جهانی میشود. براسا پیش بینیها، در 25سال آینده، تقاضای جهانی برای انرژی به بیش از %50 خواهدرسید که این موضوع در نتیجه افزایش جمعیت و توسعه های اقتصادی است. امروزه منابع انرژی تجدید پذیر به سبب پاک و بدون محدودیت بودن، توجهات بسیاری را در زمینه توسعه به خود جلب کردهاند.[1 ] در حالیکه تمامی دولتها در سراسر جهان به سمت یک اقتصاد انرژی سبز حرکت میکنند، خودروهای الکتریکی میتوانند نقش عمدهایی را در این زمینه بازی نموده و موجب کاهش آلودگی در بخش حمل و نقل شوند.

مطالعه اثرات شارژ خودروهای الکتریکی برروی سیستمهای قدرت به سال 1980 باز میگردد. بسیاری از مطالعات نشان میدهد که شبکه توزیع به طور قابل توجهی میتواند بوسیله میزان شارژ خودروها تحت تاثیر قرار بگیرد.

در مرجع[2 ]، مولفان ادعا نمودهاند که شارژ خودروهای
الکتریکی( ـ( EV با احتمال زیادی با اوج بار سراسری سیستم همزمان شده و بنابراین به منظور اجتناب از اضافه بار برروی فیدرهای توزیع، طرحهای مدیریت بار مناسبی باید برروی شبکه پیاده سازی شوند. در [3 ] نویسندگان

1 Electrical Vehicle

برنامهریزی شارژ بهینه و هماهنگ خودروهای الکتریکی هیبریدی با عملکرد منابع تولید پراکنده در سیستمهای توزیع

بیست و نهمین کنفرانس بینالمللی برق 1393 – تهران، ایران

پیشنهاد میکنند که تقاضای بار ناشی از شارژ کردن EV ها باید توسط ادوات شارژ هوشمند کنترل شود.

در مرجع [4 ]، سه گونه از خودروها با محرکه موتور الکتریکی، پیل سوختی و هیبریدی با قابلیت تبادل توان با شبکه و اتصال خودرو به شبکه ـ(V 2G ) در نظر گرفتهاست. همچنین روابط مربوط به هزینه و درآمد این خودروها به منظور تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز شبکه در سه حالت اوج بار، ذخیره چرخان و تنظیم فرکانس ارائه شدهاست. در مرجع [5 ]، تأثیرات EV ها برروی شبکه ولتاژ متوسط و درآمدهای بهرهبردار شبکه توزیع

ـ( DSO ) مورد بحث قرار گرفتهاست که در آن با استفاده از طرحهای شارژ هوشمند این مزایا افزایش یافته است.

در مرجع [6]، اثر شارژکردن ناهماهنگ خودروهای الکتریکی هیبریدی قابل اتصال به شبکه ( ـ( PHEV برروی اوج بار، تلفات، و کاهش یافتن ولتاژ و ضریب بار مورد بحث قرار گرفتهاست. مرجع [7 ] نشان میدهد که بهکار بردن فرآیند شارژ هماهنگ میتواند تا حد زیادی اوج بار، تلفات، و اثرات نامطلوبی را که شبکه در هنگام استفاده از شارژ ناهماهنگ خودروهای الکتریکی با آن مواجه میشود، کاهش دهد.

در مرجع [8]، یک سیستم شامل خودروهای هیبریدی، توربین باد، پنل فوتوولتائیک به همراه PHEV ها مورد مطالعه قرار گرفته که در این سیستم از اطلاعات اوهایو آمریکا به منظور ارزیابی اقتصادی و ظرفیت

انرژی PHEV و تعامل آنها با شبکه و بازار برق استفاده شده است. اثر تعرفههای برنامه پاسخ تقاضا ( ـ(TOU بر روی شارژ PHEV ها و همچنین اثرات قیمت بالای انرژی در ساعات اوج بار برروی جابهجا کردن بار EV ها [9] مورد بحث قرار گرفتهاست.

در بسیاری از مقالاتی که به برنامهریزی شارژ خودروهای الکتریکی پرداختهاند، بهینهسازی از دیدگاه اپراتور شبکه صورت گرفته است؛ در حالی که می توان با بهینه سازی شارژ خودروها از دیدگاه مالکان خودرو علاوه بر تأمین بیشتر مصالح مصرفکننده و کاهش هزینههای پرداختی شارژ خودروها، در جهت بهبود مشخصات شبکه توزیع نیز حرکت نمود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:15 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله علم النفس از دیدگاه صدرالمتالهین word دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله علم النفس از دیدگاه صدرالمتالهین word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله علم النفس از دیدگاه صدرالمتالهین word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله علم النفس از دیدگاه صدرالمتالهین word :

علم النفس از دیدگاه صدرالمتالهین

آنچه براى اهل نظر از فلاسفه اسلامى ثابت‏شده، این است که غیر از اعضاء و جوارح و ابدان
مادى، امر دیگرى در باطن انسانها است که منشا احساسات و ادراکات و تعقلات و حرکات و
سکنات و فعل و انفعالات ارادى و غیرآنها مى‏باشد و آن همان نفس ناطقه و جان و روان آدمى
است. و این امر نیز مسلم است که منشا ادراکات و تعقلات و احساسات و آثار و خواص دیگر در
تمام موجودات یکسان نیست و نیز واضح است که هر یک از موجودات را آثار خاصى است که
موجب امتیاز آنها از یکدیگر است.

از اینرو نفس ناطقه که روح انسانى است، از نظر فلاسفه مجزا و غیر از روح حیوانى است و
غیر از قلب است زیرا قلب و روح حیوانى نوعى از اجسام و اجرام‏اند و با فساد بدن از بین
مى‏روند و آنچه باقى مى‏ماند، روح انسانى و نفس ناطقه است.
ملاصدرا یا صدرالمتألهین
یکی از بزرگترین افتخارات عصر صفویه وجود صدرالدین محمد بن ابراهیم شیرازی ملقب به
ملاصدرا یا صدرالمتألهین است که در حکمت و فلسفه صاحب مکتب و مقام و مرتبتی بس بلند
است. صدرا به سال 979 یا 980هجری در شیراز متولد شد و پس از مرگ پدر به اصفهان آمد.
علوم نقلی را نزد شیخ بهایی و علوم عقلی را نزد میرداماد تحصیل و تلمذ کرد.

سپس خود اعجوبه زمان و افتخار حکمای دوران گشت.با آنکه از علمای صوری روی خوش
ندید، به بهترین وجه و عباراتی همچون آب روان بزرگترین و مهمترین مسائل حکمت را به لسان
عرب بیان کرده است.
کتب و رسایل او حاکی از سعی و کوشش در امتزاج فلسفه و عرفان و شرع است. ملاصدرا در
میان فلاسفه و دانشمندان عالم صاحب مکتب شناخته شد و اساس مکتبش مبتنی بر این است که
طریق استدلال و کشف و وحی بالاخره به یک حقیقت و یک هدف منتهی می گردد و عقل سلیم
مؤید همان حقایقی است که در دین نازل گردیده و در اشراق و شهود بر عارف مکشوف می
گردد.
مهمترین تألیفات او به زبان عربی عبارت است از:
اسفار اربعه، شواهد الربوبیه، شرح اصول کافی، الهدایه، حاشیه شرح حکمت الاشراق، الواردات
القلبیه وکسرالاصنام الجاهلیه.
علاقه وافر ملاصدرا به عرفان و اصرار وی در بیان حقایق عرفان آن هم به زبان سلیس و ساده
موجب شد که جمعی به دشمنی برخاستند و این حکیم فرید و عالیقدر برای آنکه از قیل و قال
زمانه بدور باشد، بالغ بر هفت سال و یا بقولی پانزده سال از عمر را در قریه کهک نزدیک شهر
قم به سر برده به تفکرات عمیق پرداخته است و بر اثر ریاضت و تهذیب و تکامل نفس به قول
خود به علم حضوری نایل آمد، همان طوریکه قبلاً علم حصولی را به سر حد کمال فرا گرفته بود.
بیت الحرام را به کرات زیارت کرد و در سفر هفتم هنگام مراجعت در
سال 1050 هجری در شهر بصره بدرود حیات گفت و همانجا به خاک سپرده شد.

ملاصدرا درکتاب اسفار اربعه در سفر چهارم درباره‌ی‌ همه‌ی‌ مراتب‌ رشد نفس‌ از لحظه‌ای‌ که‌
جنین‌ شکل‌می‌گیرد تا رستاخیز نهایی‌ و لقأالله‌ بحث می‌کند.

فصلِ‌ (باب) اولِ‌ این‌ سفر چهارم‌ با تعریف‌ نفس‌ و [ارائه‌ی] دلایلی‌ بر وجود آن‌ آغاز می‌شود.

اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 4 پاراگراف آخر و صفحه 5 پاراگراف اول

و من باب ماهیت نفس می فرماید:

پس‌ از اثبات‌ وجود نفس، ملاصدرا در باب‌ دوم‌ به‌ نفس‌ حیوانی‌ می‌پردازد و بر استقلال‌ آن‌ از ماده‌ یا «جاودانگی» آن‌ دلیل‌ می‌آورد. قوای‌ مختلف‌ نفس‌ حیوانی‌ که‌ با بدن‌ وی‌ ارتباط‌ دارند نیز مورد بحث‌ قرار می‌گیرند.

اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 48 پاراگراف دوم

اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 48 پاراگراف دوم

در فصل‌ طولانی‌ سوم، بررسی‌ مفصلی‌ درباره‌ی‌ نفس‌ نباتی‌ انجام‌ می‌شود، که‌ در اینجا هم‌ همه‌ی‌
آن‌ قوا به‌ همان‌ ترتیب، یکی‌ یکی‌ ذکر و توصیف‌ می‌شوند.
اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 69 پاراگراف اول

در باب‌ چهارم، ملاصدرا به‌ نفس‌ حیوانی‌ باز می‌گردد و درباره‌ی‌ قوایی‌ که‌ اختصاصاً‌ به‌ آن‌
تعلق‌ دارند، بحث می‌کند. حواس‌ بیرونی‌ توضیح‌ داده‌ می‌شود و توجه‌ خاصی‌ به‌ مسئله‌ رؤ‌یت‌
می‌شود.

اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 147 پاراگراف دوم
اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 150 پاراگراف دوم

اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه 151 پاراگراف دوم

در فصل 12 از کتاب سوالی با این عنوان مطرح می شود که اولین عضوی که تکوین یافت چه عضوی بوده است؟که ملاصدرا اینگونه پاسخ می دهد:

در باب‌ پنجم‌ به‌ حواس‌ باطنی‌ می‌پردازد، که‌ با حس‌ مشترک، آغاز و با سایر قوای‌ باطنیِ‌ مطرح‌
در علم‌ النفس، ادامه‌ می‌یابد. ملاصدرا به‌ ویژه‌ بر وحدت‌ نفس‌ و این‌ واقعیت‌ که‌ النفسُ‌ فی‌
وحدتها کل‌ القُوی تأکید دارد. وی‌ همچنین‌ برخی‌ آرأ ابن‌ سینا درباره‌ی‌ نفس‌ را مورد انتقاد قرار
می‌دهد.

اسفار اربعه صدرالمتالهین – سفر چهارم جلد اول – ترجمه:محمد خواجوی – تهران مولی 1378 -صفحه195 وسط صفحه
و برای اثبات آن سه دلیل آورده است که بیان آن ها خارج از حوصله این بحث می باشد.

در فصل‌ ششم، برهانی‌ بر تجرد و استقلال‌ کامل‌ نفس‌ از ماده‌ اقامه‌ می‌شود در اینکه نفس ناطقه نه جسم است ونه مقدارو نه منطبع در مقدار

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:15 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی و شناخت شهرستان طبس word دارای 75 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی و شناخت شهرستان طبس word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فصل اول : آشنائی با شهرستان طبس
شهرستان طبس با وسعتی معادل 55460 کیلومتر مربع درشمال شرقی استان یزد واقع و حد فاصل استان کرمان ، یزد و خراسان است .
جمعیت شهرستان طبس برپایه سرشماری نفوس و مسکن سال 1375 بالغ بر 59351 نفر اعلام گردیده که پراکندگی آن براساس تقسیمات وزارت کشور به شرح زیر می باشد .
شهرطبس                  25647 نفر                 دهستان دیهوک          4606 نفر
دهستان گلش           4014 نفر     دهستان کویر    4087 نفر
دهستان منتظریه     4311 نفر    دهستان دستگردان     9815 نفر
دهستان پیرحاجات     1498 نفر    دهستان نخلستان     3203 نفر
دهستان کوه یخاب    2170 نفر
از ویژگیهای مهم  شهرستان طبس چهره سرسبز در تمام فصول سال به علت وجود نخلستان و مرکبات می باشد . ردپای شهر طبس در پیشینه تاریخی ایران و تحولات سیاسی ، نظامی و اجتماعی دوران هخامنشیان ، ساسانیان ، خلفای اسلامی ، اسماعیلیان ، سلجوفیان ، زندیه و افشاریان نشان از قدمت دیرینه و موقعیت جغرافیائی مناسب این شهر در قلب کویر در قرن گذشته دارد .
از جاذبه های شهر طبس علاوه بر طبیعت همیشه سبز ، باغهای خرما و مرکبات ، مکانهای زیارتی و سیاحتی متعددی است که پذیرای گردشگران می باشد . از این جمله می توان از آستان مبارک حضرت حسین این موسی الکاظم برادر امام رضا ( ع ) و باغ گلشن ، طاق شاه عباس ، روستای ازمیغان ، سد کریت و ارگ قدیم طبس را نام برد .
آب و هوا گرم و میزان بارندگی سالانه بین 35 تا 145 میلی متر است .
شهرستان طبس از طریق جاده های آسفالته به شرح زیر به سایر شهرهای اطراف ارتباط پیدا می کند .
الف ) طبس – مشهد ( km  566  ) از طریق شهرهای : طبس – بشرویه (km 120 ) ، بشرویه – فردوس (km 85 ) ، فردوس – گناباد (km 65 ) ، گناباد – تربت حیدریه (km 125 ) ، تربت حیدریه – مشهد (km 140 ) .
ب ) طبس – مشهد (km 533 ) از طریق شهرهای : طبس – دیهوک (km 85 ) ، دیهوک – فردوس (km 100 ) ، فردوس – گناباد (km 65 ) ، گناباد – تربت حیدریه (km 125 ) ، تربت حیدریه – مشهد (km  140 ) .
ج )طبس – بیرجند (km 270 ) از طریق : طبس – دیهوک (km 85 ) ، دیهوک – بیرجند (km 185 ) .
د ) طبس – یزد (km 406 ) . از طریق رباط کلمرد و روستاهای رباط خان ، رباط پشت بادام و ساغند .
ه_ طبس – کرمان (km 522 ) از طریق : طبس – دیهوک (km85 ) . دیهوک – راور (km 285 ) .  راور – کرمان (km 148 ) .
و ) طبس – شاهرود (km 604 ) از طریق : طبس – خور بیابانک (km 195 ) ، خور – جندق (km 105 ) ، جندق – معلمان (km 144 ) ، معلمان – دامغان (km 100 ) ، دامغان – شاهرود (km 60 ) .
موقعیت ویژه جغرافیائی ذخایر زغال سنگ طبس و همجواری آن با ذخایر سنگ آهنهای بزرگی چون چادرملو . بافق و خواف با محوریت راه آهن مشهد – طبس – چادرملو- بافق و جاده یزد – طبس امکان توسعه پایدار در جهت صنعت فولاد و خطه شهرستان طبس را فراهم می آورد .  ( شکل شماره ( 1 ) راههای ارتباطی را نشان می‌دهد )

تاریخچه مطالعات درباره زغالخیزی طبس
بررسی مناطق زغالدار طبس برای اولین بار در سال 1347 توسط اکیپ های اعزامی از واحد کرمان آغاز شد و به دنبال آن در سال 1349 کارشناسان روسی شرکت ذوب آهن ایران به منظور تعیین کیفیت ، از لایه های زغالی ناحیه نایبند نمونه برداری کردند . سپس در سال 1352 و 1353 به منظور مطالعات جامعتر گروههائی از کارشناسان روسی و ایرانی به مناطق زغالدار اعزام گردیدند و در ارتباط با زغالخیزی، استراتیگرافی رسوبات تریاس – ژوراسیک و کیفیت لایه های زغالی مطالعاتی انجام دادند . با توجه به نتایج مطالعات مذکور در سال 1355 گروه بزرگی از زمین شناسان واحدهای مختلف شرکت ذوب آهن به سرپرستی آقایان . ف – جهانبخش و س – گلوبیف به منظور بازدید و بررسی های بیشتر ، عازم مناطق زغالدار حوضه طبس  شدند .
براساس این مطالعات حدود گسترش رسوبات زغالدار ایران ( تریاس – ژوراسیک ) در حوضه زغالدار طبس مشخص گردید و وجود زغالهای کک شو در نواحی شرق حوضه ( پروده و نایبند ) و زغالهای حرراتی در ناحیه غربی ( مزینو ) مورد توجه قرار گرفت .
در سال 1356 به منظور ادامه مطالعات یاد شده گروههای اکتشافی مرکب از کارشناسان روسی و ایرانی در منطقه مستقر شدند و به انجام عملیات پی جوئی زمین‌شناسی پرداختند ولی به دنبال واقعه اسفبار زلزله طبس در شهریور ماه سال 1357 این فعالیتها متوقف گردید .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، فعالیتهای زمین شناسی از دیماه 1358 مجدداً از سرگرفته شد ، در این مرحله تهیه نقشه زمین شناسی به مقیاس 50000 : 1 از نواحی پروده ، نایبند و مزینو در  دستور کار قرار گرفت و با تاسیس واحد اکتشافی طبس در اواسط سال 1359 ، انجام کلیه عملیات که قبلاً توسط دفتر اکتشاف شرکت ملی فولاد ایران اجرا می شد بر عهده این واحد گذاشته شد .
در سال 1369 ، با توجه به نتایج بدست آمده از عملیات اکتشاف مقدماتی مناطق پروده I  و II  و III  و مطالعات امکانپذیری احداث معدن ، در دستور کار قرار گرفت و بدین منظور قراردادی با شرکت ADAM  ( که ترکیبی از چند شرکت کانادائی و انگلیسی است ) منعقد گردید .
شرکت مذکور مطالعات امکانپذیری را در سال 1369 انجام داد و براساس آن استخراج کانسار زغالسنگ پروده را از نظر فنی و اقتصادی امکانپذیر اعلام نمود . به دنبال آن در سال 1370 قرارداد طراحی تفصیلی معادن فاز یک و طراحی مقدماتی معادن فاز دو، با شرکت یاد شده منعقد شد و از بهمن ماه همان سال کارشناسان این شرکت در طبس مستقر و پس از 2 سال ، کار طراحی معادن را به پایان رساندند .

اطلاعات کلی در مورد ناحیه پروده :
موقعیت جغرافیائی :
ناحیه پروده با وسعتی حدود 12000 کیلومتر مربع در 75 کیلومتری جنوب شهرستان طبس در محدوده عرض جغرافیایی  ً  5 و 0  33  تا ً  50 و 0  32 و طول جغرافیائی ً  15  و 0  57 تا ً  45 و 0  56 قرار گرفته است . شمال ناحیه رادشت کاملاً هموار و باتلاقهای نمک قرار گرفته و به سمت جنوب رسوبات تریاس و ژوراسیک ، ارتفاعات نه چندان مرتفع را به وجود آورده است ، شرق ناحیه به ارتفاعات شتری و غرب آن به ارتفاعات کمر مهدی محدود می شود .
ناحیه زغالدار پروده از نظر مورفولوژی از شمال به جنوب تغییراتی را به شرح زیر نشان می دهد : در حد فاصل گسل رستم تار خنمون لایه های زغالی عموماً پستی و بلندی های زیاد و دره های نسبتاً عمیق به چشم می خورد ، پس از آن تا مرز رسوبات تریاس – ژوراسیک ( باند گراولیتی ) پستی و بلندی ها کاهش یافته و بخش اعظم این محدوده از زمین های هموار ، همراه با تپه ماهورهای با ارتفاع کم تشکیل شده است از محل باند گراولیتی تا تپه های گنبدی آهک طبس ، مجدداً رلیف منطقه ناهموار و ارتفاعات و دره های عمیق فرم منطقه را دگرگون می کند ، پس از تپه های آهکی طبس تا انتهای منطقه ( گسل قوری چای ) دشتی کاملاً هموار وعموماً پوشیده از آلودیوم به چشم می خورد .
ارتفاع متوسط ناحیه زغالدار پروده از سطح دریا 850+ متر می باشد که مرتفع ترین نقطه آن در غرب 1047 + ( حوالی حفاری 87 دریال جنوبی آنتی کلین پروده I ) و پست ترین أن در شرق 730 + متر ( حوالی حفاری 10 ) قرارگرفته است .

شرایط آب و هوائی :
ناحیه پروده جزو مناطق کویری با آب و هوای خشک و قاره ای محسوب می شود که نوسانات درجه حرارت شبانه روزی و ماهیانه آن زیاد می باشد . حداکثر درجه حرارت  شهر طبس در تابستان 49 + درجه سانتیگراد و در فصل زمستان تا 5 – درجه سانتیگراد می رسد  .
اغلب ماههای سال خشک یا کم باران بوده ومعمولاً در فصل زمستان و اوایل فصل بهار باران نسبتاً کمی می بارد .
در منطقه مورد مطالعه رودخانه های دارای جریان دائمی وجود نداشته ولی رودخانه‌های متعدد فصلی که معمولاً جریان آب در آنها به هنگام بارندگی به صورت سیلاب (خصوصاً در مسیر جاده طبس به پروده ) دیده می شود . جهت اکثر رودخانه ها از غرب به شرق و به سمت باتلاق واقع در شمال ناحیه زغالی می باشد .
ناحیه زغالدار پروده عاری از پوشش گیاهی بوده و تنها بوته های خار بصورت پراکنده به چشم می خورد .

منابع :
1-    گزارش اکتشاف مقدماتی پروده یک و دو و سه .
2-    گزارش کلی از پروده

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:15 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله در مورد سویا word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد سویا word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد سویا word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد سویا word :

مقدمه
سویا گیاهی است ازخانواده Papilionaceae ، یکساله و خودگشن که مقام نخست درتأمین روغن گیاهی درجهان را دارا است .این گیاه بومی آسیا بخصوص منطقه منچوری، چین وژاپن است که درحدود 1100 سال قبل ازمیلاد اهلی شده وبوسیله اصلاح طبیعی ومصنوعی به شکل امروزی

درآمده است. حدوداً در سال 1320 به ایران وارد شد ودرگیلان یک رقم سویا با نام پشم باقلا یا خرس باقلا یا کرد باقلا کشت آن معمول بوده وازسال 1346 بوسیله شرکت سهامی خاص توسعه کشت دانه های روغنی رواج پیدا کرد وامروزه به‌صورت یک زراعت شناخته شده درکشور رایج است .
آمار متوسط تولید و سطح زیر کشت (سال زراعی 80-1379)

جهان
ایران
استان گلستان

سطح زیر کشت (هکتار)
76368403
90000
40000

 

عملکرد (کیلوگرم در هکتار)
2250
1556
1500

خصوصیات گیاهشناسی سویا وتولید ان:

سویا گیاهی است یک ساله از خانواده papilionaceae خزنده تا ارتفاع 2 متررشد می کند . دارای برگهای 3 برگچه ای ، گلهای ارغوانی یا سفید ونیام های حاوی چهار بذر لوبیایی شکل . گلهای کوچک سویا معمولا خودگشن هستند ولی اندکی دگر گشنی نیز به طور طبیعی رخ میدهد در صددگر گشنی کمتر از 5% است.سویا خاص مناطق گرم بوده ودر مناطق معتدل نیز عملکرد خوبی دارد.
زراعت سویادر ایالات متحده امریکا در سال 1340 به صورت زراعت عمده درامد. ارقام سویا که در این ایالات کشت می شدند از ارقام وارداتی که در شرق جمع اوری شده بودند.
برزیل دومین تولید کننده روغن سویا در جهان وسومین صادر کننده ان است واروپا صادر کننده عمده سویا در جهان است که در سال 1987 – 1988 تقریبا 37% صادرات سویا را به خود اختصاص داد.

ترکیبات شیمیایی سویا:
دانه سویا دارای 9 آمینو اسید ضروری و یک پروتئین کامل کومستول – ویتامین – لیپیدوعناصر معدنی است. کومستول در داخل بدن مشابه ااسترون می باشدکه این ترکیبات در لپه ها قرار دارند.پروتئین سویا در مکانهای مخصوصی در دانه سویا بنام مخازن پروتئین یا دانه الویرون ذخیره میشوند. لیپیدهای سویا شامل تری گلیسریدها وفسفولیپیدهاست ،که بصورت فشرده بین دانه های الویرون پراکنده اند.لیپیدها مهمترین ماده متشکله سویا از نظر اقتصادی به شمار می ایند.در سویا هیچ نوع کلسترول مضر وچربی وجود نداردوجزوترکیبات اشباع نشده است

میزان بذرلازم:
میزان بذرلازم درسویا 50 کیلوگرم درهکتاربا فاصله کشت 50
سانتی متربرای تراکم 150 تا200 هزاربوته درهکتار

خواص دارویی سویا:
این گیاه به تحریک گردش خون ورفع مسمومیت عمومی کمک میکندوهمچنین باعث تقویت سیستم ایمنی وکاهش خطرابتلا به بیماری قلبی می شود.به نظرمی رسددرطب چینی جوانه های سبزشده سویا به برطرف کردن گرمای تابستانه وکاهش تب کمک می کند
تهیه بستر:
نوع خاک عامل مهم درتهیه بستراستونوع ماشین الات نیزتا حدی تعیین کننده است.در گذشته یک بسترخوب عبارت بودازنرمی سطح وزیرخاک که ماشین الات قادرشوندبذررادرعمق مناسب کشت کنندوتماس بین بذروخاک که امرضروری برای تندش است برقرارشود.مزرعه سویا را درپاییزبا گاواهن نوکدار شخم ودربهاردیسک ودندانه زده وکشت می شود
آماده‌سازی زمین:
سویا می‌تواند از عملیات کامل زراعی، تا بدون عملیات زراعی، قابل تغییر باشد، در عملیات کامل زراعی، ابتدا زمین شخم خورده و پس از چند بار دیسک عمود بر هم، خاک کاملا نرم شده و بستر کشت آماده می‌شود.
همچنین با شخم زدن، تهویه خاک بخوبی صورت می‌گیرد و رشد ریشه‌ها آسان می‌شود اما این روش دارای معایبی از قبیل هزینه زیاد، تخلیه رطوبتی و تاخیر در کشت است. در کشت تابستانه که تسریع در آماده‌سازی زمین مهم است، حتی می‌توان پس از برداشت محصول قبلی و خارج کردن بقایای حاصل از آن، بدون هیچ عملیات زراعی اقدام به کشت کردد
کاشت :
خاکی که سویا در آن کشت می‌شود باید دارای بافت متوسط و زهکشی مناسب باشد. سویا به شوری خاک حساس بوده و به منظور فعالیت مطلوب باکتری‌های تثبیت کننده ازت اسیدتیه خاک باید بین 8/6-6 باشد. زمین مورد کشت سویا معمولا توسط دیسک آماده می‌شود و کلوخه ‌‌ها باید کاملاً خرد گردند.
– بهترین شرایط برای کاشت سویا از نظررطوبت، هیرم کاری می‌باشد و درصورتی‌که رطوبت خاک جهت کاشت سویا مناسب نباشد سویا از جوانه‌زنی و سبز یکنواختی برخوردار نخواهد بود و این مسئله سبب بوجود آمدن مشکلات بعدی خواهد شد.
– کاشت سویا با ردیفکار‌های مخصوص سویا و یا ردیفکار‌های پنوماتیک انجام می‌شود. سویا معمولادرمناطق با اب وهوای گرم کشت می شودوخاکهای شنی برای این گیاه مناسب نیستندودرخاکهای غنی ازمواد الی وخاکی که مواد غذایی کافی ذخیره دارند بذرخوب تولید می کنندوخاکهایی با بافت متوسط وکاملا زهکشی شده برای این گیاه مناسبند گرچه زراعت سویا دربرخی مزارع بطورمداوم صورت می گیرد ولی این عمل پیشنهاد نمی شود زیراکه باعث تثبیت برخی بیماری ها وافات وعلف های هرزشده وباعث فشردگی خاک می شود.
– بذور سویا قبل از کاشت باید با باکتری مخصوص Rhizobium japonicum تلقیح و بلافاصله بعد از آغشته شدن به باکتری کاشته شود.
– در رابطه با تاریخ کاشت مناسب سویا لازم به ذکر است، به طور کلی سویا گیاهی حساس به طول روز می‌باشد و با کوتاهتر شدن روز‌‌ها سریعتر به گل رفته و رشد زایشی را زودتر شروع می‌کند. برای این‌که گیاه سویا از یک پتانسیل زایشی مطلوبی برخوردار باشد باید دارای یک دوره رویشی کافی باشد که معمولاً بر اساس منابع در حدود 45 روز می‌باشد، بنا براین تاریخ کاشت

ارقام سویا باید طوری انتخاب شود که در اثر کاهش دوره ‌های رشد و نمو، گیاه کمتر خسارت ببیند. به همین جهت برای کشت‌های زود ( بهاره ) بهتر است از ارقام دیر رس مثل گرگان سه استفاده نمود و در کشت‌های دوم و تأخیری، ارقام متوسط رس مثل سحرو زود رس مثل ویلیامز مناسبتر می‌باشند. همچنین به علت شرایط خاص آخر فصل ( سرد شدن هوا و شروع بارندگی‌های پائیزه ) ارقام متوسط‌رس و زود رس به علت این‌که سریعتر مراحل رشدی را تکمیل می‌کنند در حقیقت از

شرایط نامناسب آخر فصل می‏گریزند. در رابطه با انتخاب رقم، از آنجائی‌که ارقام سویا دارای تیپ‌های رشدی مختلفی هستند لذا مسئله تیپ رشد سویا نیز اهمیت زیادی دارد، به طوری‌که در کشت‌های تأخیری که معمولاً احتمال برخورد با تنش‌های محیطی از جمله تنش گرمایی و رطوبتی

بیشتر می‌باشد، بهتر است از رقم‌های دارای تیپ رشد نامحدود و نیمه محدود( مشابه ویلیامز و سحر ) استفاده نمود، چون ارقام فوق، این توانایی را دارند که در صورت بروز تنش ‌های احتمالی خسارت حاصله را جبران کنند ولی در ارقام رشد محدود مثل گرگان سه توانایی جبران خسارت کمتر می‌باشد در نتیجه عملکردنهائی کاهش چشمگیری خواهد داشت.
داشت:
سویا به علت همزیستی با باکتری ‌های تثبیت کننده ازت، نیاز ی به کود ازته نخواهد داشت و در صورتی‌که شرایط برای تثبیت فراهم باشد ازت مورد نیاز خود را تامین می‌کنند .البته قبل ازکاشت باید کود فسفره و کود پتاسه به خاک اضافه شودکه تعیین مقدار دقیق آن براساس آزمون خاک صورت می‌گیرد و حداکثر200 کیلوگرم درهکتارکود فسفره و150 کیلو گرم در هکتارکود پتاسه مورد نیازمی باشد .
برداشت:
ارقام مختلف سویا براساس گروه رسیدگی آن‌‌ها معمولاً از اوائل مهر تا اواخر آبان آماده برداشت می‌شوند .رطوبت مناسب سویا جهت برداشت در حدود 13 درصد است .رطوبت بیشتر بذر هنگام برداشت سبب وارد آمدن خسارت و مشکلات نگهداری خواهد شد و رطوبت کمتر از 13درصد نیز

سبب شکافتن غلاف و ریزش بذور به زمین و همچنین شکستن دانه ‌‌ها خواهدشد .ریزش کامل برگ‌‌ها در زمان رسیدن گیاه نشان می‌دهد که محصول در مدت یک هفته آماده برداشت می‌باشد .ارقامی نیز وجود دارند که هنگام برداشت برگ‌های آن‌‌ها نمی‌ریزد .
کاهش میزان برداشت دراثرتاخیردربرداشت ویا کاهش زیاد رطوبت دانه افزایش می یابد.برداشت سویا درهنگام شب ویا درزمان وجود شبنم بربوته معمول است
برداشت سویا می‌تواند به دو صورت مستقیم و یا غیر مستقیم صورت گیرد .در برداشت مستقیم افت محصول بستگی به تسطیح زمین، رقم و ارتفاع اولین گره دارای غلاف، خواهد داشت

و در صورتی‌که این ارتفاع بالا باشد می‌توان مستقیماً با کمباین محصول را برداشت نمود و افت محصول بسیار کم خواهد بود .ولی در صورت کم بودن ارتفاع اولین غلاف‌بندی و ناهمواربودن زمین برای کاهش افت محصول حاصل از برداشت بهتر است که ابتدا بوته ‌ها توسط دست درو و سپس توسط کمباین کوبیده شود
تراکم بوته و میزان بذر مناسب سویا:
بستگی به نوع رقم و تاریخ کاشت آن دارد و معمولاً ارقام تک شاخه با تراکم بیشتری کاشته می‌شوند .در کشت‌های دوم و دیرتر نیز بهتر است فواصل خطوط کمتر شود تا ضمن جلوگیری از تبخیر از سطح خاک با پوشاندن سریع، از رشد علف‌‌های هرز نیز جلوگیری بعمل آید .بر این اساس معمولاً فواصل خطوط مناسب در کشت‌های بهاره 60-45 سانتیمتر و درکشت‌های تابستانه و دیر 45-25 سانتیمتر می‌باشد .میزان بذر مورد نیاز براساس وزن هزار دانه و تیپ شاخه‌بندی ارقام 75-60 کیلو گرم در هکتار در نظر گرفته می‌شود .
زیستگاه سویا:
سویا بومی اسیای جنوب غربی وشمال شرقی چین است
موارد مصرف سویا:
سویا منبع اصلی پروتئین وروغن است که روغن سویا به صورت های مختلف بخصوص مارگارین وروغن جامد تبدیل می شودو برای خوراک انسان مصرف می شود.بیش از90% کنجاله سویا پس از روغن کشی درتغذیه مرغ ودام به عنوان منبع پروتئین مصرف می گردد.لیستین که یک فسفاتید است توسط حلال ازروغن خام سویا استخراج شده ودرتولید مواد تثبیت کننده ومرطوب کننده مصرف می شود.ترکیب روغن سویا با ایندریدمالیک به عنوان پوشش استفاده می شودومالیک سبب بهبود خاصیت جامد شوندگی وخشک شوندگی رزین می شود.خاصیت جذب اب وچربی احتمالا مهمترین خاصیت پروتئین سویا است

ترکیبات غذایی :
150 کالری، 14 گرم پروتئین، 8 گرم چربی، 9 گرم کربوهیدرات، 2 میلی گرم سدیم و 5 گرم فیبر.
نیاز آبی و دور آبیاری سویا:
نیاز آبی و دور آبیاری سویا به طور کلی بستگی به رقم و شرایط آب و هوایی منطقه مورد کشت دارد .اما در سه مرحله گلدهی، غلاف ‌دهی و پرشدن دانه، آبیاری سویا اهمیت و حساسیت بیشتری داشته و در صورت بروز تنش، خسارت شدیدی به عملکرد وارد خواهد شد .ریشه سویا تا

عمق 150 سانیتمتری خاک رشدکرده ودرمناطقی که سفره آب بالا است (کردکوی ) می‌توان آن را بدون آبیاری کشت نمود .
اثرعوامل محیطی برسویا:
الف- نور:نورشدیدا برمورفولوژی گیاه سویا با ایجاد تغیرات درزمان گلدهی ورسیدن اثر می گذاردکه درنتیجه تفاوتهایی در قد بوته،ارتفاع،سطح برگ ورس و; بوجود می اید
ب-حرارت:که اثرحرارت برروی رشد ونمو،برتثبیت ازت،برروند

فیزیولوژی وبرکیفیت خواهد بود
پ- اب:بذرسویا جهت تنیدن باید 50% وزن خود اب جذب کندوتوانایی سویا در شکستن سله وخروج ازخاک درصورت وجود اب بهبود خواهد یافت ومیزان اب مصرفی سویا با تغییروضعییت اب وهوا ،مدیریت وطول فصل زراعت متغیر خواهد یافت.
ت-باد:میزان حرارتی که سویا از دست می دهد ویا به دست می اورد را افزایش می دهد.میزان تبادل حرارتی بستگی به سرعت باد دارد.

بیماری های سویا:
که می توان به صورت الودگی زا ویا غیر الودگی زا طبقه بندی کردکه بیماری های الودگی زا که توسط قارچ ها،باکتری ها، ویروس ونماتد ها ایجاد می شودکه شامل :
1-بیماری های باکتریایی: سوختگی باکتریایی ، تاول باکتریایی، اتشک، سرطان طوقه
2-بیماری شبه مایکوپلاسمایی: شامل ماشیسمو،جاروی جادوگر،;
3-بیماری های قارچی:شامل پوسیدگی زغالی،داغ زدگی،انتراکنوز،..
4-بیماری های ویروسی:شامل موزاییک زرد لوبیا،ویروس موزاییک توتون، ویروس چروکیدگی سویا
بیماریهای غیر الودگی زا که توسط شرایط مختلف تغذیه ومحیطی نامساعد ایجاد می شود که شامل سله بستن ، سرما زدگی ، تگرگ ،تنش اب;است.
روشهای محافظت از بیماریهای سویا:
روشهای محافظت سویا شامل استفاده از افات کشها وعملیات زراعی است.
که خود افت کشها می تواند شامل:
1) قارچ کشها:الف- که برای تیماربذر بکار میروند.که میتوان به کاپتان،تیرام، ترکیبات مسی،و;اشاره نمود.
ب-قارچ کش برگی: که هر دو قارچ کش سیستمیک وپوشش دهنده را شامل میشود ولی قارچ کش سیستمیک از جمله بنومیل ، تیوفنا، بهتر از قارچ کش پوشش دهنده مانند مانکوزب،کلروتا لونیل است.
2) نماتدکشها: که شامل نماتد کش دانه ای مانند کاربوفوران واتو پروپ ونماتد کش تدخینی مانند D-D یا مخلوطی از D-D وکلروپیکرین می باشد
3) حشره کشها

کنترل زراعی: عملیات زراعی از جمله PH مناسب خاک، کنترل علف هرز، خود اری از تراکم بیش از حد بوفه، انتخاب علف کش برای کنترل علف هرز است برای مثال کلرا مبن شدت پوسیدگی تیلاویوپسیس ریشه را افزایش میدهد وعلف کش الا کلر تاثیر نماتد کش رادرکنترل نمات

دکیستی سویا کاهش میدهد.
تناوب زراعی: سویا می تواند با اعضای خانواده گندمیان از جمله ذرت Zea mays،ذرت خ

وشه ای Hordeum vulgar ، چاودار Secale cereale است.

خشک کردن وانبار کردن سویا:
بذور برداشت شده باید قبل ازانبارکردن خشک شوند.سویارامی توان دررطوبت 11% به مدت طولانی انبارکردومدت زمان انبارداری سویا بدون ازدست دادن قوه نامیه ازفرمول زیربه دست می ای
X10z + y ( زمان نگهداری بر حسب ماه) = شاخص سن
که حرفx برابر144/0 وy برابربا 0645/0 حرارت انبار بر حسب سانتی گراد است . دانه با کاهش رطوبت دستگاه خشک کن سریع خشک شده ودرصد ترک خوردگی زیاد می شود انبار مجهز به کف مشبک مناسب ولی سیستم منفذ دار نیز مناسب است .سویای خشک شده در خشک کن ویا توسط جریان هوا بعد از انتقال به انبار باید خنک شود که این عمل با ایجاد سیستم تهویه در انبار انجام می شود.

 

پوسیدگی زغالی

 

منابع:
********
1) دایره المعارف گیاهان دارویی ترجمه عباس زرع زاده (2زراعت سویا ترجمه دکتر ناصر لطیفی
3)بیماریهای سویا ترجمه اباذر رجبی
4)www.databes . Irandoc .ac .ir 5)گیاهان دارویی دکتر علی زرگری

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   116   117   118   119   120   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ