
مقاله تولید داربست های پیلمری:جداسازی فاز word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تولید داربست های پیلمری:جداسازی فاز word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تولید داربست های پیلمری:جداسازی فاز word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تولید داربست های پیلمری:جداسازی فاز word :
این فصل شامل روش های جدید آماده سازی داربست های پلیمر زیست تخریب پذیر مصنوعی ازمحلول های پلیمر از طریق جداسازی فاز است. همچنین قراردادهای مختلف ساخت داربست های بسیارمتخلخل مرتبط با فرآیندهای مختلف جداسازی فاز را دربر می گیرد. بلورینگی حلال در محلول پلیمرموجب جداسازی فاز مایع – جامد می گردد. اسفنج بدست آمده در اثر فرآیند جدا سازی فاز مایع – جامد دارای مورفولوژی لوله ای شکل ناهمگون با یک ساختار نردبانی شکل داخلی است. اسفنج فوق با شبکه ای از خلل و فرج های پیوسته توسط القای گرمایی جدا سازی فاز مایع – مایع ایجاد میشود. ماتریس رشته ای مصنوعی با فیبرهایی با قطری به مقیاس نانومتر توسط فرایند القای گرمایی انعقادthermally induced gelation process)) تهیه می شوند. ماتریس های نانو رشته ای با ساختار ماکرو متخلخل بوسیله ترکیب روش پالایش پروژن و فرآیند القای گرمایی ژلاتین بدست می آیند. اسفنج های متخلخل پلیمرهای زیست تخریب پذیر و آپاتیت های استخوانی معدنی شکل توسط فرآیند جدا سازی فاز مایع – جامد و فرآیند زیست تقلیدی تهیه می شوند.


مقاله در مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل از اندرکنش خاک و شمع word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله در مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل از اندرکنش خاک و شمع word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل از اندرکنش خاک و شمع word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله در مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل از اندرکنش خاک و شمع word :
آنالیز و تجزیه و تحلیل از اندرکنش خاک و شمع
نوشته توسط Yasser A. Khodair & Sophia hassiotis
معاون تحقیقاتی، بخش حقوقی، مهندسی اقیانوس و محیط، موسسه تکنولوژی Stevens، N.J. Hoboken
دانشیار، بخش حقوقی (مدنی)، مهندسی اقیانوس و محیط، موسسه تکولوژی Stevens، N.J. Hoboken
چکیده
یک مدل سه بعدی و محدود غیرخطی (FE) برای مطالعه فشار روی شمع اثر متقابل شمع و خاک در جاده Scotch و یک پل انتهایی یکپارچه که در منطقه Trenton در New Jersey مدلسازی شد. مدل FE به ترتیب برای شمع و خاک و شامل عناصر زنجیرهای خاک همراه با مواد دارای خاصیت
غیرخطی میباشد. بررسی اثر متقابل خاک زیربنا در آنالیز و طرح پل انتهایی یکپارچه همواره با مشکلاتی مواجه بوده است. هدف این مقاله، مطالعه مکانیزم اثر متقابل خاک و شمع و تاثیرات انقباضات و انبساطات حرارتی روی دگردیسی جانبی مستقیم خاک و شمع (استوانهای فولادی
آبکاری شده و پرشده با ماسه) میباشد. در زیرساختار پل به طور کامل از ابزارهای فشاری استفاده شد. جابجاییهای القا شده توسط تغییرات دمایی، برای شمعها مورد استفاده قرار گرفت و نتایج EF، با استفاده از دادههای آزمایشی و راهحلهای تفاضلی محدود، مورد مقایسه قرار گرفت. مدل EF نتایج موثقی را فراهم آورد.
مقدمه
در این مقاله یک مدل سه بعدی و محدود غیرخطی (FE)، از جاده Scotch و پل انتهایی یکپارچه واقع در منطقه Trenton در New Jersey ارائه شده است. پل در طی ساخت ابزارسازی شد و اطلاعات آزمایشی به منظور بررسی مدل FE مورد استفاده قرار گرفت. در اینجا مدل و نمونه به منظور مطالعه ساختار و نمونه مورد استفاده قرار گرفت و این مدل شامل پایه انتهایی میباشد که توسط یک تک ردیف از شمعها نگهداشته شده است.
رفتار شمعها به طور گسترده با استفاده از هر دو تستهای آزمایشگاهی و مطالعات نظری مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. یک بررسی جامع از چنین تحقیقاتی را میتوانیم در تحقیقات Stewart و همکاران (1994) پیدا کنیم. هر دوی روشهای مبانی محدود منفرد، سیستم معمولاً به عنوان یک فونداسیون Winkler مورد آنالیز قرار میگیرد که در آن خاک همانند فنرهای قابل ارتجاع (Broms et al. 1987) یا یک سری فنرهای غیرخطی (Byrne et al, 1984; Rajashree et al. 2001) نشان داده میشود.
مدل EF شامل 3 پیکربندی مختف شمع میباشد:
1 شمعهای منفرد با مقاطع دایرهوار در یک لایه گسترده و بزرگ از شن و ماسه؛
2 شمعهای HP در یک لایه گسترده و بزرگ از شن و ماسه؛
3 شمعهای HP محاط شده در یک لایه از شن و ماسه محصور درون استوانههای فولادی آبکار شده چیندار 6/0 متری.
نتایج مدل FE همچنین با نتایج بدست آمده از کد تفاضلی محدود 4/0 L. pile مقایسه میشود (Reese et al. 2000).
مدل مبانی محدود
اثر متقابل شمعهای غیرخطی با استفاده از نرمافزار محدود ABAGUS استاندارد، در مدل مبانی محدود و سه بعدی استفاده میشود (Habbit Karlson & Sorenson inc. 2002) زیرساختار جاده Scotch و پل انتهایی یکپارچه از استوانههای فولادی 152*360 Hp 19 تشکیل شده است که در دیوارههای جناحی به منظور اطمینان از انتقال لحظهای کامل محاط شدهاند (شکل 1).
اولین شمعی که کار گذاشته میشود، درون حفرهها و سوراخهای پیش تعیین شده نصب شده و پس از آن تا 60% طول شمع معادل 62/7متر (25 فوت) کل طول شمع با شن و ماسه سفت شده. فاصله بین شمع و استوانهها، به منظور آسان کردن حرکت شمعها در زمان تمایل به بارهای جانبی انتقال یافته از روساختار، با شن و ماسه پر شد. شمعها طوری قرار داده شدهاند که به
منظور افزایش انعطافپذیری شمعها، در اطراف تیرهای سست، خمیدگی رخ میدهد. سنگهای خرد شده سفت شده و فشرده شده به عنوان موادی در بین شمعها و نزدیک به دیوارهای جناحی استفاده شد.
هر شمع با استفاده از 3000 مبانی و عناصر زنجیرهای 8 گرهای ساخته شد. شرایط و وضعیت مرزی در بالای شمع تضمین کننده انتقال شدید میباشد. حرکت اجزای صلب از طریق اتصال گرهها به یک سطح سفت و محکم انجام شد و این به منظور اطمینان از شیب صفر موجود در بالای شمع میباشد. در نتیجه آن تحکیم و تثبیت کامل شمعها در دیوارهای جناحی اتفاق میافتد. عکسالعمل و واکنش غیرخطی خاک همچنین با استفاده از 7000 عنصر زنجیرهای جامد طراحی
شد. شکل 5-3 یک منظره کلی از شبکه FE را نشان میدهد که برای 3 مدل درنظر گرفته شد.
اثر متقابل بین شن و ماسه و شمع
با تعیین عملکرد تمام نرمال و تانژانتی در مدل مبانی محدود، طراحی و ساخته شد.
در هر مدل، دو وضعیت و شرایط سرحدی اعمال شده که با همه درجات آزادی مربوط به گرهها در زیر عمق 17 فوتی از بالای شمع و از ستونهای قرار داده شده در امتداد پیرامون استوانه شن و ماسه که نشان دهنده سنگهای خرد شده بکار رفته برای پر کردن آنها میباشد (شکل 3) انطباق دارد.
یک مورد در رابطه با بار که نگرانی اصلی در پلهای جناحی همگن و یکپارچه میباشد، وجود دارد و شامل بارگیری مربوط به انبساط حرارتی میباشد. یک جابجایی ماکزیمم 0254/0 متری (1 اینچی) به نام وضعیت سرحدی و مرزی جابجایی در راس شمعها بکار رفته است. برای یک شمع فولادی
نمونه، فرض میشود که مواد شمع به طور کامل دارای خاصیت الاستیکی و ارتجاعی میباشد. خاک با مدل سخت شونده کششی بر اساس معیار گسیختگی موهر ـ کلمب که توسط معادله زیر تعریف میشود، ساخته و طراحی میشوند.
در این معادله و به ترتیب فشارهای اصلی کمتر و بیشتر میباشد و C انسجام موثر خاک و همان مقدار جریان و زاویه اصطکاک داخلی خاک است.
پارامترهای مدل
فرض شد که شن و ماسه اطراف شمع با زاویه اصطکاک داخی (30 تا 38) از حالت سست به حالت فشرده و سفت تغییر میکند. ضریب یانگ برای شن و ماسه در امتداد شمع، بین 27000 تا kN/m69000 تغییر کرد. فرض شد که ضریب قابلیت ارتجاعی شمعهای فولادی 8 10×2 میباشد و یک فشار بازدهی و قابل انعطاف kN/m2750/344 استفاده شد.
شکل 1: جزئیات کامل جاده Scotch و پل یکپارچه
شکل 2: نصب قالبهای شمع HP که درون آن با سنگهای ریز له شده فشرده پر میشود.
شکل 3: مدل مبانی محدود شمع با مقطع دایرهای در یک لایه گسترده تکی از شن
شکل 4: مدل مبانی محدود از شمع HP، 152×360 در یک لایه تکی گسترده از شن
شکل 5: مدل مبانی محدود از شمع HP، 152×360 که درون لوله مانندی از شن قرار دارد.


کارآموزی کار آموزی شرکت مخابرات استان تهران word دارای 79 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کارآموزی کار آموزی شرکت مخابرات استان تهران word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کارآموزی کار آموزی شرکت مخابرات استان تهران word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کارآموزی کار آموزی شرکت مخابرات استان تهران word :
مخابرات به عنوان ارسال و دریافت خبر از دیر زمان در این کشور کهنسال رایج بوده است یعنی از زمانهایی که بشر بوسیله دود و آتش و سپس بوسیله نور و آئینه و یا پیک و چاپارد و تپه ها و ایستگاههای بین راهی اخبار و اطلاعات مهم اجتماعی کشوری را به اقصی نقاط یک کشور و یا مابین کشورهای همجوار ارسال و دریافت می کرده اند.
اینک متجاوز از یک قرن از زمانی که مخابرات جدید برقی در ایران شروع به کار نمود می گذرد این امر باب معرفی تلگراف مورس از سال 1236 و سپس ارتباط تلفنی مابین تهران و شهر ری در سال 1266 آغاز گردید.
پیشرفت و دستاوردهای علمی بشر در زمینه مخابرات و الکتریستیه و الکترونیک و دیجیتال دگرگونی در صنعت مخابرات ایجاد نمود که امروزه انواع سرویسهای مخابراتی با کیفیتهای عالی با نرخ های ارزان می تواند در دسترس دورافتاده ترین نقاط کشورها قرار گیرد در کشور ما ایران این تحولات صنعت مخابرات ادامه داشته بطوریکه استفاده از انواع تکنیکهای مخابراتی بی سیم مورد نظر بوده و این امر مخصوصاً بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران برای ایجاد امکانات و سرویسهای مخابراتی در روستاها و نقاط دورافتاده کشور از اهمیت والائی برخوردار گردیده است.
اکنون با استفاده از مراکز خودکار تلفن و کابلها و شبکه های ارتباطی بین شهری که شامل شبکه های مایکروویو، کاریر،HF,VHF,UHF,PEM و نیز تجهیزات تلفن خودکار بین شهری و بین الملل و ارتباطات ماهواره أی می باشد. امکان برقراری ارتباط تلفنی، تلکس، انتقال اطلاعات و انتقال برنامه های تلویزیونی، سرویسها و خدمات دیگری از قبیل کانال های اجاره ای، کابل و سیمهای اختصاصی و اجاره أی و غیره نیز در اختیار هموطنان قرار داده شده است.


مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیبشناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاکوچگخان طیسالهای 1377در1382 word دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیبشناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاکوچگخان طیسالهای 1377در1382 word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیبشناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاکوچگخان طیسالهای 1377در1382 word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیبشناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاکوچگخان طیسالهای 1377در1382 word :
1) عنوان طرح به فارسی :
بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزا کوچک خان بین سالهای 1382 ـ 1377 .
2) عنوان طرح به انگلیس:
The study of pathologic uterine and cervix lesion in pathologic cases Nehaja Besat and Mirza kochak khan in 1998-2003 .
3) بیان مسئله و ضرورت اجرای طرح :
3ـ1) وضعیت فعلی مشکل بر پایه اطلاعات و داده های موجود
بیماریهای رحم و سرویکس ، شامل بیماریهای پولیپ،لیومیوم اندومتریت ، سرویسیت، کانسر رحم ، کانسر سرویکس ، هیپرپلازی اندومتر، اندومیوز، اندومتریوز و لیومیوسارکوم میباشد که به بررسی وضعیت فعلی این بیماریها بطور خلاصه می پردازیم.
پولیپ
پولیپ آندوسرویکس ضایعات تومورال التهابی بی خطری هستند که در 5ـ2 درصد زنان در سنین بلوغ دیده میشود، پولیپها غلب کوچک هستند و این ضایعات به علت ایجاد خونریزی واژینال غیرطبیعی نیازمند به افتراق از ضایعات خطرناکتر میباشد. (1)
متاپلازی گردن رحم
اصطلاح متاپلازی سنگفرشی هنگامی بکار می رود که اپی تلیوم مطبق سنگفرشی جایگزین اپیتلیوم غددی گردیده باشد این یافته در سرویکس به حدی شایع است که عملاً آن را نرمال تلقی می کنند و تقریباً در تمام زنان در سنین باروری درجاتی از متاپلازی مشاهده میشود و متاپلازی سنگفرشی شایعترین نوع متاپلازی گردن رحم میباشد. (1)
نئوپلازیهای سلولهای سنگفرشی گردن رحم
پنجاه سال قبل کارسنیوم گردن رحم اولین علت مرگ و میر زنان مبتلا به سرطان در اغلب کشورها بوده است ولی امروزه میزان مرگ و میز زنان در اثر سرطانهای گردن رحم به کاهش یافته و پس از سرطانهای ریه، پستان، کولون، لوزه المعده، تخمدان، غدد لنفاوی، خون در مقام هشتم قرار دارد. (1)
کارسینوم سلول سنگفرشی گردن رحم (SCC)
علی رغم کاهش مرگ و میر ناشی از SCC ، این ضایعه کماکان شایعترین بدخیمی دستگاه تناسلی زنان در اغلب نقاط جهان محسوب می شود، SCC در هر سنی از 20 سالگی تا سنین پیری روی میدهد ولی شایعترین سنین بروز این ضایعات مهاجم در سن 40 تا 45 سالگی و در ضایعات پیش سرطانی درجه بالا 30 سالگی میباشد. امروزه با توجه به بکارگیری روشهای غربالگری و تشخیص و درمان ابتلا به این ضایعات درحال تقلیل است. (1)
سایر کارسینوم های گردن رحم
ادنوکارسینومها ها، کارسینوم آدنواسکوآموس، Clearcell careinum و کارسینوم تمایز نیافته در مجموع 25 درصد کل ضایعات سرطانی گردن رحم را تشکیل میدهد.
آدنوکارسینوم سرویکس 15ـ5 درصد کل کار سینوم های سرویکس را تشکیل میدهد. (1)
اندومتریت
برخلاف سرویست که یافته ای شایع و کم اهمیت است به علت نقش حفاظتی سرویکس و وضعیت آناتومیکی رحم در ارتباط با آن اندومتریت به ندرت رخ میدهد و اغلب از یک زمینه مستعدکننده قبلی در بیمار خبر میدهد. (2)
اندومتریت حاد اغلب به دنبال باقی ماندن اجزاء حاملگی پس از سقطها یا زایمان یا وجود جسم خارجی در رحم رخ میدهد. (2)
اندومتریت مزمن با انفیلتراسیون لنفوسیت و پلاسماسل در رحم مشخص میشود. (2)
اندومتریوزیس
اندومتریوزیس به وجود بافتهای رحمی در محلی غیر از رحم گفته میشود. از نظر علائم بالینی ضایعه موجب بروز دردهای لگنی مرتبط با قاعدگی میگردد که مهمترین علامت این ضایعه است. اندومتریوزیس شایعترین علت بستری در زنان 15 تا 45 ساله در بیمارستانها میباشد و 40ـ30 درصد از مبتلایان به این ضایعه نهایتا دچار ناباروری می گردند که مهمترین عارضه این ضایعه است.(2)
آدنومیوزیس
تهاجم اندومتربازال به میومتر است که منجر میشود رحم در اغلب اوقات بزرگ و ظاهری کم و بیش گلوبال پیدا میکند، مراجع پاتولوژی اغلب شیوع این ضایغه را بین 20ـ15 درصد عنوان میکند در مراجع زنان و زایمان طیف وسیعتری از 8 تا 40 درصد را گزارش کردهاند. (2)
هیپرپلازی اندومتر
هیپرپلازی اندومتر بعلت ارتباط اتیولوژیک با بروز DUB و احتمال ایجاد تغییرات نئوپلاستیک مرتبط با کارسینوم اندومتریال از اهمیت فراوانی برخوردار است. هیپرپلازی اندومتر شامل انواع ساده ، Complex ، Atypical میباشد که در نوع Atypical احتمال بروز بالای بدخیمی وجود دارد. (2)
کارسینوم اندومتر
مهاجم ترین و شایعترین بدخیمی دستگاه تناسلی زنانه در آمریکا بوده و حدود 7 درصد کل نئوپلاسمهای دسگاه تناسلی زنانه (بجز بدخیمی پوستی) را تشکیل میدهد. این ضایعه اغلب در سنین بالا رخ مید هد به نحوی که در سن زیر 40 سالگی بسیار نادر بوده و در 80% موارد ضایعه پس از یائسگی کشف میگردد و بزرگترین گروه مبتلایان 65ـ55 ساله هستند. (2)
آدنوکارسینوم اندمتر 80 درصد بدخیمی آندومتر را تشکیل میدهد که از این بین 50 درصد تمایز یافته و 35 درصد نیمه تمایز یافته و 15 درصد تمایز نیافته است. (2)
لیومیومهای رحمی
شایعترین تومورهای لگنی زنان می باشد،میزان بروز کلی این ضایعات 10 درصد و میزان شیوع آن در جمعیت زنان بالای 50 سال 40 درصد است. (1)
لیومیوم شامل انواع زیرمخاطی، زیر سروزی و داخل دیواره ای هست که بر حسب اندازه و موقعیت ممکن است علامت دار شود. (1)
لیومیوم سارکوم رحمی
نئوپلاسمهای بدخیم رحمی هستند که نسبت به لیومیوم بسیار نادر بوده و در گروه سنی بالاتری نسبت به لیومیوم دیده میشود به نحوی که سن میانگین 54 سال است. (1)
3ـ2) آثار بهداشتی ـ اقتصادی ـ اجتماعی ـ سیاسی شکل فعلی
باتوجه به طیف وسیع بیماریهای رحم و سرویکس در زنان ، در درصد قابل توجه از زنان در مرحله ای از زندگی با این بیماریها مواجهه میشوند. بسیاری از این بیماریها برروی فعالیتهای فردی، اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی اثری مستقیم و نامطلوب دارند. بررسی و تشخیص زودرس و جلوگیری از پیشرفت بیماری نقش مؤثری در کاهش یا از بین بردن این آثار نامطلوب به همراه دارد و به علت شیوع زیاد این بیماریها بررسی از هردو دیدگاه بالینی و پاتولوژی حائز اهمیت میباشد. (3)
بطور مثال امروزه هیسترکتومی به علت بیماریهای دستگاه تناسلی زنانه پس از زایمان سزارین دومین عمل جراحی عمده رایج در اغلب کشورها می باشد، به نحوی که از هر 3 زن آمریکایی یکی تا سن 60 سالگی این عمل را انجام داده است و هزینه انجام این تعداد عمل هیسترکتومی در سال بالای 50 میلیارد دلار بالغ میشود . (3)
این بیماریها اثرات زیان باری برای شخص و اجتماع و اقتصاد دارا میباشد، وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی این بیماریها درتمام سطوح اجتماع اعم از جوامع پیشرفته و در حال توسعه دیده میشود و نیز گزارش شده که پیش آگهی این بیماریها در جوامع کمتر توسعه یافته ضعیفتر است و در جوامع توسعه یافته به دلیل بررسی تشخیص و درمانی و غربالگری و باتوجه به امکانات وسیعتر پزشکی پیش آگهی بهتری دارد.(3)
3ـ3) عوامل مؤثر و مرتبط با موضوع
باتوجه به اهمیت موضوع باید نقش عوامل خطرساز این بیمارها (سن، نژاد، عفونت، حاملگی ، …) مشخص و شناسایی شوند تا با حذف این عوامل از شیوع این بیمارها کاست. دستگاه تناسلی زنانه به علت وضعیت آناتومیکی و تاثیرپذیری از تغییرات فیزیولوژیکی مثل سیکل های قاعدگی و دوره های حاملگی در معرض ابتلا به برخی ضایعات پاتولوژیک خاص می باشد، این وضعیت موجب گردیده که بیماریهای دستگاه تناسلی زنانه به علت شیوع زیاد از دو دیدگاه بالینی و پاتولوژیک حائز اهمیت فراوان میباشد. (2)
در مورد نئوپلازیهای سلول سنگفرشی گردن رحم مطالعات نشان میدهد که میزان بروز این ضایعه به میزان چشمگیری با فعالیت جنسی فرد مرتبط میباشد به نحوی که تقریباً هرگز در بین زنان راهبه دیده نمیشود و عوامل خطرساز اصلی ابتلا به این ضایعه عبارتند از:
1 سن پایین فرد در هنگام شروع فعالیت جنسی
2 داشتن شرکای جنسی متعدد
3 داشتن شریک جنسی مذکری که با شرکای جنسی متعددی در ارتباط بوده است.
در این ارتباط امروزه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان مهمترین فاکتور درانکوژنیته ضایعات گردن رحم مطرح میباشد و آلودگی به انواع 18 ، 16 و 13 پرخطرتر بوده است و موجب بروز ضایعات با درجات بالا می شود، حدود 75 درصد از زنان در طول زندگی به این ویروس آلوده میشوند که تنها 10 درصد نئوپلازی داخل اپی تلیایی (CIN)، و درصد اندکی ـ3/1) به کارسینوم مهاجم مبتلا میشوند . (2)
از عوامل خطرساز دیگر می توان از سیگار کشیدن، مولتی پاریتی، فاکتورهای تغذیهای و تغییرات سیستم ایمنی برای ابتلا به نئوپلاسمهای گردن رحم نام برد. (2)
در مورد سایر کارسینوم های گردن رحم که 25 درصد از کل ضایعات سرطانی گردن رحم را شامل میشود و می توان عوامل موثری چون نژاد که در یهودیان از شیوع بیشتری برخوردار است و HPV18 و دی اتیل استیل بسترول در دوران حاملگی اشاره کرد. (2)
امروزه مشخص گردیده که هیپرپلازی اندومتر در اثر تحریکات استروژنیک قوی و طولانی مدت و فقدان فعالیتهای پروژسترونی مناسب ایجاد میشود. این وضعیت در حقیقت ریسک فاکتور اصلی برای ایجاد کارسینوم اندومتر تلقی میگردد. بخی از عوامل مؤثر دیگر عبارتند از سیکل بدون تخمک گذاری مکرر و متوالی، بیماریهای تخمدان پلی کستیک ، تومورهای فعال سلولهای گرانولوزای تخمدان نام برد. (2)
عوامل خطر ساز مؤثر کارسینوم اندومتر عبارتند از:
1 چاقی
2 دیابت
3 فشار خون
4 عدم تخمک گذاری یا اختلال تخمک گذاری
5 ناباروری
6 پرتودرمانی لگنی
7 استفاده طولانی مدت از هورمونهای استروژنی
8 دیس ژنزی گنادال (سندرم ترنر)
9 معرف طولانی تاموکسی فن
در مورد لیومیومهای رحمی می توان وابستگی زیادی بین این بیماریها و استروژن قائل شد. بنابراین تقریباً هیچ گاه این ضایعات پس از یائسگی ایجاد نمیشود و ضایعات قبلی نیز تحلیل می رود. (2)
3ـ4) در حال حاضر برای رفع مشکل چه اقدامای انجام میشود یا قرار است انجام شود


مقاله عـرفـان و صــوفی word دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله عـرفـان و صــوفی word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عـرفـان و صــوفی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله عـرفـان و صــوفی word :
عـرفـان و صــوفی
مقدمه
دردم از یار است و درمان نیز هم
دل فدای او شد و جان نیز هم
آنانکه اهل هدایتند دارای چراغ معرفتند محرم اسرار حضرت عزتند هر حجایی در راه افتدمیبرند و هوای نفس را به ریاضت از خود دور کنند بهترین کارها شناختن حق تعالی است که اولو آخر همه چیزهاست.
عرفان یکی از تابناکترین تجلیات اندیشه بشری است که موجب و موجد بسیاری ازپدیدههای فکری و هنری بوده است و آن طریقهای از معرفت در نزد آن دسته از صاحب نظراناست که بر خلاف اهل برهان و کشف حقیقت بر ذوق و اشراق، بیشتر اعتماد دارند تا بر عقل واستدلال.
اساس عرفان عبارتست از اعتقاد به امکان ادراک حقیقت از طریق علم حضوری و اتحاد عاقلو معقول به عالم درون و بدین قرار، عارف ذات مطلق را نه به برهان، بلکه به ذوق و وجد درکمیکند و به اعتقاد او اگر برای دریافت جمال حق و نیل به آن راهی هست راه عشق است نه راهعقل .
و اما درد همان عشق است و درمان همان وصل. گرچه پیر هرات گوید «عشق درد نیست لیکنبه درد آرد» و هم در این راه خطرات بسیار است و سرها باید انداخت و جانها فدا کرد.
و چون پرتو عشق و عرفان بر تن آدمی تابیدن گیرد نور معرفت از روزنه جان او سر میزند آنچنان نسبت به معشوق مهربان میشود و به حدی میرسد که هر آنچه دارد در کف مینهد و درپای معشوق میریزد و بر سر قمار عشق در میبازد و در راه معشوق خود را نادیده میگیرد و بهاستقبال بلاها و خطرات میرود و از هیچ چیز نمیهراسد و در واقع در اینجاست که دردی کهمتحمل میشود با لذت و جان دل پذیرا میشود و به جای رنج لذتها نصیب خودش میکند.
البته درجات درد نیز در افراد مختلف تفاوت دارد حذبات عشق در دلهای اشخاص بر اساسظرفیت و استعداد و شایستگی جلوه گر است و جلوه سلطنت عشق بر تختگاه دل هر عاشقی بهگونهای است که او را سزد. چنانکه بعضیها را همچون دریا به تلاطم و حرکت وا میدارد و بهبعضی به ظاهر آرامش میدهد و به سکوت و سکون میخواند یکی از سر درد، گریه میآغازد ودیگری از مستی و سرخوشی.
اما عارف درد را با تمام سوزناکی اش میپذیرد چنانکه عطار میگوید :
کفر کافر را و دین دیندار را
ذرهای دردت، دل عطار را
درد موهبتی الهی است که بر قلب شایسته میرسد که در نزد صاحب دردان جایگاهی ارزشمندداشته و دارد در واقع (درد حالتی است که است که از محبوب ظاهر شود و محب طاقت تحملآن را ندارد) اگر قصه حرمان و غصه هجران این نوع شکایتی بودی و آن در طول حکایتینمودی که به دستیاری قلم به زبان دراز و مددکاری طبع سخن طراز بیان توانستی کرد و در میانتوانستی آورد میشنیدی که این سوختگان داغ فراق و دل افروختگان آتش اشتیاق در کوچه غم ودوری و کنج کاشانه ناصبوری چه غمها دیده و چه المها کشیدهاند.
و ما این چنین بی زاد و راحله با توشه محبت مالامال از درد در این کویر قدم مینهیم و باحرارت عشق وی جان میگیریم و این اثر را به همه سوخته جانان در این طریقت هدیه مینمائیم،هدیهای پر از نور وروشنائی و هدیهای سرشار از عشق و محبت آلوده به درد تا سر منزل درمان.
در طریق عشقبازی امن و آسایش بلاست
ریش باد، آن دل که با درد تو خواهد مرهمی
تعریف عارف و عرفان و صوفی
عارف در لغت به معنی شناسا، مرد شکیبا و خداشناس و عرفان در اصطلاح لغوی، شناختن.وشناختن حق تعالی و خداشناسی است. عرفان در اصطلاح راه روشی است که طالبان حق براینیل به مطلوب و شناسایی برمی گزینند. به عبارت دیگر شناخت عرفان آن نورانیت روحی استکه دوجهان برونی و درونی را روشن ساخته و آن دو را در رابطه با حقیقت با لذات ارزیابی نمودهو میتواند شخصیت آدمی را در شعاع آن حقیقت با لذات قرار دهد.
عرفان یا معرفت به معنی شناخت و در اصطلاح معرفت قلبی است که از طریق کشف شهودحاصل میشود. کسی را که واجد عرفان است عارف میگویند ودانش مبتنی بر عرفان را معرفتگویند .
عرفان معجونی شگفتانگیز از مکتبهای مختلف فلسفی جهانی است از کلمه عرفان«میستیک» یا «میستیسیزم» یا «گنوسیسم» که به معنی مرموز پنهانی مخفی است و به فارسی«عرفان» ترجمه شده جهان بینی دینی خاصی مفهوم میگردد که امکان ارتباط شخصی و حتیپیوستن آدمی را با خداوند از طریق شهود و تجربه باطن و حال ممکن الحصول میشمارد.
عرفان طریقه و مکتب و مرامی است میان اقوام مختلف که در کشف حقایق و پیوند انسان وحقیقت نه بر عقل و استدلال بلکه بر «ذوق» و «اشراق» و «وصول» و «اتحاد» با حقیقت تکیه داردو برای نیل به این مراحل دستورات و اعمال ویژهای را به کار میگیرند.
عارف کسی است که فنای در حق یافته و هنوز به مقام بالله نرسیده و از مقام تقید به مقام اخلاقسیر نموده باشد معروف ؛ حق مطلق است که مبدأو معاد همه است.
عارف در اصطلاح کسی است که حضرت الهی او را به مرتبه شهود ذات اسما و صفات خودرسانیده این مقام از طریق حال و مکاشفه بر او ظاهر گشته باشد نه از طریق علم و معرفت .
برخی گفتهاند :
عارف که از عرفان یعنی «آگاهی» مشتق شده است همین معنی را نیز دارد و عارف را آگاهنامیدهاند. و عارف را شخصی که جمیع امور محیط خود اعم از مادی و معنوی آگاهی داشتهباشد و آگاهی نیز توانایی به دنبال دارد در این زمینه خواجه عبدالله انصاری میگوید: «نور تجلیناگاه آید، ولی بر دل آگاه آید».
در اصطلاح صوفیه عارف کسی را گویند که به دو طریق حال و شهود مشاهده ذات و صفات واسماء الهی نموده باشد و معرفت حالیست که وی رااز آن شهود حاصل گردد.
گفتهاند شناخت حق به دو طریق میسر است ؛ یکی به استدلال از اثر به مؤثر. از فعل به صفت وازصفت به ذات که مخصوص انبیاء و اولیاء و عرفاست. این معرفت شهودی هیچکس را جزمجذوب خلق دست نمیدهد مگر به سبب طاعت و عبادت آشکار پنهان قلبی و روحی وجسمی .
در عرفان عقاید بر همنها، بودائیها، رواقیان، سطوریان، مهریان، عقاید مسلمانان زاهد،عقاید افلاطیون جدید و حتی نکاتی از آئین زرتشت میتوان یافت.
عارف به سعادت این جهان رغبتی ندارد بلکه میکوشد تا به سعادت متعالیتر از آن دست یابدو فقط به ارزشهای روحی توجه دارد و در این کنکاش به لذتی دست مییابد اما او این لذت رامقصود غایی خود قرار نداده، زیرا هدف غایی او، اتحاد با خدا میباشد. و این اتحاد در بین اقواممختلف به گونه هایی متفاوت بیان شده است.
دیگری گفت عامه مؤمنان را عالم نشاید خواندن و جز خاص اولیاء را عارف نشاید خواندن.
تصوف به معنی پشمینه پوشی است و متصوف کسی را گویند که پشمینه پوش و پیرو راهصوفیان باشد.
لغت «صوفی» که در اول به مناسبت آن که عادتا لباس زهاد صوف یا پشم بوده پیدا شده بعدهامترادف با لغت عارف شده است اعم از این که عارف لباس پشمی بپوشد یا نپوشد به طوری کهدر لغت عرب اصطلاح «لبس الصوف» به معنی «عارف شدن» و «در زمره فقرا و صوفیه در آمدن»است. مثل آن که در فارسی هم اصطلاح «پشمینه پوش» عینا به همان معنی است و از مترادفاتصوفی و عارف و درویش است.
صوفی: صاحبدلی که خدای را عاشقانه میپرستد.
در شرح تصوف چنین آمده است:
«صوفیان را از بهر آن صوفی خوانند که سرهای ایشان روشن بود و اثرهای ایشان پاکیزه بود، واسرار بواطن راست و آثار ظاهر را یعنی ظاهر و باطن ایشان روشن است و پاک است و پاکیسرایشان، آن است که سر خویش رااز درون حق پاکیزه گردانیده باشند و جز به خدای امید ندارندو جز از خدای نترسند و جز او را دوست ندارند. و جز به او با کسی دیگر نیارامند و جز بر اواعتماد نکنند و جز او را نخواهند و هرچه ایشان را از حق تعالی ببرد دل بهآن چیز مشغولنکنند;»
شهاب الدین ابوحفص سهروردی در «عوارف المعارف» گوید:
«صوفی کسی است که پیوسته درون خود را از اوصاف نفس و طبع پاک کرده است و آنگاه مددجذبه الهی وی را دریابد و در تخلیه و تجلیه نیرو بخشد و او را اتصال به جمال الهی دست دهد.
برخی صوفی را از وجوهی دیگر گرفتهاند چنانکه هجویری گوید:
«گروهی گفتهاند که صوفی را از آن جهت صوفی خوانند که جامه صوف دارد و گروهی گفتهاندکه بدان صوفی خوانند که اندر صف اول باشند. و گروهی گفتهاند که بدان صوفی خوانند که تولیبه اصحاب صفه کنند. و گروهی گفتهاند که این اسم از صفا مشتق است اما بر مقتضی لغت از اینمعانی بعید میباشد;»
همچنین برخی آن را مشتق از صوفانه به معنی گیاه خرد و ناچیزی است میدانند و وجه تسمیهآن به سبب تواضع و تذلل صوفی دانستهاند. گروهی آن را از «سوفیا» و گروهی آن را ساخته شدهاز حروف رمزی قرآن دانستهاند. همچنین در حلیه الاولیاء و انساب سمعانی و اساس البلاغهزمخشری صوفی را از صوفیه و بنی صوفه یا از صوفان مشتق گرفتهاند.
البته از بین تمام اقوال همان اشتقاق از «صوف» به معنی «پشم» و پشمینه پوش صحیحترمیباشد چنانکه رسول خدا در جایی از قرآن «مزمل» به معنی «گلیم به خود پیچیده» خطاب شدهاست و در ابتدای آن انقطاع از خلق و پیوستن به حق و وکیل ساختن خدا در همه امور امر شده کهرعایت این مسائل شعار صوفیه است.
قول ابوعلی رودباری از حضرت رسول (ص):
از حضرت رسول (ص) روایت است که بر شما باد جامه پشمین تا حلاوت ایمان دریابید و نیزهر که لباس پشمین پوشد نرم دل شود.
جنید گوید:
«تصوف اصطفاست، هر که گزیده شده از ما سوی الله او صوفی است»
ابوالحسن خرقانی گوید:
«صوفی تنی است مرده و دلی است نبوده و جانی است سوخته»
ذوالنون گوید :
پرسیدند که صوفیان چه کسند؟ گفت: «مردمانی که خدای را بر همه چیز برگزینند و خدایایشان را بر همه بگزینند»
بشر گوید:
«صوفی آن است که دل صافی دارد باخدای.»
عرفان عملی
عرفان عملی جسورانهترین کمال مطلوب و والاترین اشتقاق روحای در حیات دینی است. عرفان عملی روابط و وظایف انسان را با خود و با اجتماع و با خدا بیان میکند و مانند علم اخلاقاست سالک باید مقامات و منازلی را طی کند تا به قله رفیع انسانیت برسد. و باید بداند که وصولبه این درجه به عقل و اندیشه نیست و کار دل و حاصل مجاهده و تهذیب نفس است یعنی سالکمتحرک و پویا است و از هرچه بیاغازد باید به خداوند بیانجامد. «انالله و انا الیه راجعون» درعرفان علمی کوشش بی وقفه سالک برای بازگردانیدن کثرت به وحدت و گذشتن از وجود ممکنو فانی و رسیدن به وجود متعال است.
عرفان نظری
(علم به خدا و جهان هستی) عارف میخواهد به کنه و حقیقت هستی که خدا است برسد ومتصل گردد و آن را شهود نماید و در این راستا با عقل کاری نداردابزار کار عارف دل و مجاهده وتصفیه و تهذیب و حرکت و تکاپو در باطن است.
عارفان چه میخواهند؟
هر دو عالم را به دشمن ده که ما را دوست بس.
ابن سینا میگوید:
مطلوب و مقصود عارف «حق اول» است نه چیزی جز به حق که او هیچ مقصودی را بر عرفانحق ترجیح نمیدهد. و حق را میپرستد زیرا که او شایسته پرستش است واین که پرستش یکنسبت و رابطه گرانقدری است به حق.
عارف حق را میخواهد نه برای چیزی غیر حق. و هیچ چیزی را بر معرفت حق ترجیحنمیدهد. و عبادتش حق را تنها به خاطر این است که او شایسته عبادت است و بدان جهت استکه در عبادت رابطهای است شریف فی حد ذاته نه به خاطر میل و طمع در چیزی یا ترس ازچیزی. علی (ع) گوید: «الهی! من تو را از ترس آتشت و یا به طمع بهشتت عبادت نکردم بلکه تو راشایسته عبادت یافتم و عبادت کردم.»
سعدی گوید:
خلاف طریقت بود کاولیا تمنا کنند از خدا جز خدا
تصوف چیست؟
ابو سعید ابوالخیر گفت: تصوف دو چیز است: «یک سو نگریستن و یکسان زیستن»
و گفت این تصوف عزتی است در دل و توانگری است در درویشی و خداوندی است در بندگیو سیری است در گرسنگی و پوشیدگی است در برهنگی و آزادی است در بندگی و زندگانیاست و مرگ و شیرینی است در تلخی .
و در میان مشایخ این طایفه اصلی بزرگ است که این طایفه همگی یکی باشند و یک همه. میانجمله صوفیان عالم هیچ مضادت و مباینت و خود روی در نباشد. هر که صوفی است که صوفینمای بی معنی در این داخل نباشد. و اگر چه در صور الفاظ مشایخ از راه عبادت تفاوتی نمایدمعانی همه یکی باشد چون از راه معنی درنگری چون همه یکی اند. همه دستها یکی بود وهمه نظرها یکی بود.
ابوالحسن نوری میگوید: «تصوف ترک جمه نصیبهای نفس است برای نصیب حق.»
ذوالنون گوید:
سه سفر کردم از سفر اول علم توبه را آوردم که خاص و عام پذیرفت سفر دوم علم توکل ومعاملت و محبت که فقط خاص پذیرفت سفر سوم علم حقیقت آوردم که نه به طاعت علم و عقلخلق بود در نیافتند.
شیخ الاسلام گفت: آن سفر پسین نه به پای بوده که به او نه به قدم روند که به همم روند گویند چون جنازه ذوالنون را میبرند ؛ مرغانی در آسمان پدید شدند و چنان بال بر بال نهادند که برسر مردمان سایه افتاد و دیگر روزی بر سر قبر او نوشته یافتند. چنانکه به خط آدمیان نمیمانست ـکه ذوالنون حبیب الله من الشوق قتیل الله و هرگاه آن نوشته را میتراشیدند باز آن را نوشتهمییافتند.
ابو سعید گفت: « تصوف آن است که هرچه در سرداری، بنهی ؛ هرچه در کف داری بدهی، وهرچه پیش آید نجهی.»
اولین صوفی
شیخ عطار در تذکره الاولیاء حسن بصری را اولین صوفی میداند وی پس از بازگشت به بصرهچنان خویشتن را در انواع مجاهده و عبادت افکند که به قول شیخ عطار: «در عهد او کسی رایارای بالای آن ریاضت کشیدن نبوده و در دریافت به جایی رسید که گفتند هفتاد سال طهارت اودر طهارت جای باطل میشد.»
عبدالرحمن جامی در نفحات الانس، ابوهاشم کوفی را اولین کس که به صوفی مشهور شدمعرفی میکند همچنین اولین خانقاه را در رمله شام میداند چنان که گوید:
«اولین کسی که به صوفی مشهور شد: ابوهاشم الصوفی، قدس الله سره ـ بود. و اولین خانقاهبرای صوفیان در رمله شام ساخته شد توسط امیری ترسا که هنگام شکار دو تن را دید که چونفراهم آمدن گفت: ندانم گفت: ترا چه بود؟ گفت: هیچ چیز. گفت: از کجا بود گفت ندانم امیر گفتاین انس و الفت چگونه بود گفت این ما را طریقت است. امیر گفت: برای شما جای بسازم تا بایکدیگر آنجا فراهم آیید پس آن خانقاه به رمله بساخت.
لوئی ماسینیون فرانسوی
عبدک الصوفی را اولین کس میداند که به لقب صوفی ملقب شد.
بعضی از مورخین هم مانند (ابن تمیمه) مؤلف کتاب (صوفیه و فقرا) آغاز ظهور صوفیه را دربصره دانسته واولین کسی که دیر (خانقاه) کوچکی برای صوفیه ساخت بعضی از پیروانعبدالواحد از اصحاب حسن بصری است بعد اضافه میکند صوفیه بصره در زهد و عبادت وترس از خدا مبالغه میکردند و از این جهت از مردم سایر شهرها ممتاز بودند. از معروفترین ایندسته میتوان ابوهاشم کوفی، ابراهیم ادهم و ذوالنون مصری و داود طائی و حارث محاسبی ومعروف کوفی و حاتم اصم و سری سقطی را نام برد.
عین القضاه همدانی مینویسد:
«پویندگان راه خدادر اعصار گذشته و سدههای نخستین به نام صوفی شناخته نشدهاند وصوفی لفظی است که در قرن سوم شهرت یافت و نخستین کسی که در بغداد بدین نام نامیده شده«عبدک صوفی» بود وی از بزرگان مشایخ و قدمای آنان و پیش از بشر حافی و سری سقطی بود.
شیخ الاسلام گفت:
ذوالنون از آن است که وی را بنیارایند به کرامات و بنستانید به مقامات مقامو حال و وقت در دست وی سخره بود و درمانده. نخستین کسی بود که اشارت با عبارت آورد وجنید این علم را ترتیب نهاد و بسط کرد و کتب ساخت و این علم را با سر منبر برد و آشکارا کرد.
اولین عارف
به طوری که نوشتهاند حبیب ایرانی معروق به عجمی ابتدا پول قرض میداد یعنی صراف بودبعد زاهد شد و خانقاهی در کنار سواحل فرات برپا کرد او دوست بصری بود وی را مؤسس فرقهتصوف ایرانی دانستهاند و سال فوت او را (116 یا 120 هجری) ثبت کردهاند.
نخستین کس از پیروان تصوف که شعر فارسی را وسیله برای بیان تعلیمات خود پذیرفتابوسعید ابوالخیر بوده است و بیشتر اشعارشان را به زبان عوام مینوشتند تا خواص. اما آنچهمبرهن است این است که پس از ظهور تصوف ابن عربی در مغرب زمین و نزدیک شدن پیروان آنبه ایران افکار ابن عربی که آمیخته به اسرائیلیات و افکار مغرب زمین است در تصوف ایران راهیافته و آن را قلب کرده است.
دیدگاه عرفان
عرفان با نظری جامع و عمیق به شخصیت انسان مینگرد و با طبع انسانی سخت سازگار استو راز قدرت عظیم عرفان را باید در همین جست. عرفان در همان حال که سر کوی نفس را اساسزندگی میشمارد فعالیت عقلی را از انسان دریغ ندارد.

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]