بر دانشجوست که نفسش را به جستجوی دانش عادت دهد و از فرا گرفتن آن ملول نگردد و آنچه را فرا گرفته [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله درباره google (گوگل) word دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله درباره google (گوگل) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله درباره google (گوگل) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله درباره google (گوگل) word :

گوگل؛ جستجوگر دوست ‌داشتنی!
براساس آخرین آمار منتشر شده، «گوگل» با در اختیار داشتن 54 درصد از سهم بازار، محبوب‌ترین موتور جستجو است و بعد از آن یاهو با اختلاف فراوان و با 23 درصد از سهم بازار در رده‌ی دوم قرار دارد و MSN با 13 درصد سوم می‌باشد. گوگل هر روز میلیون‌ها بار برای جستجو استفاده می‌شود؛ و جالب‌تر از همه این که فعل «گوگل» وارد زبان انگلیسی شده و حتی در لغت‌نامه‌های مریام وبستر و آکسفورد هم قرار گرفته است. در امریکا مردم می‌گویند:«فلان چیز را گوگل کن.» و در فرهنگ لغت هم معنی مشابهی برای آن آمده است:«استفاده از موتور جستجوی گوگل برای یافتن اطلاعات در اینترنت.»
درآمد گوگل معمولا رشد صعودی داشته است و در سال 2005 به 6 بیلیون دلار رسید؛ این در حالی است که گوگل حدود 8 هزار کارمند دارد. گوگل امروزه در بسیاری از نقاط جهان نمایندگی دارد و محصولات و ابزارهای متعددی را در کنار موتور جستجویش ارائه کرده است.
اما گوگل که امروزه این‌قدر محبوب است، چگونه به وجود آمده و رمز موفقیت آن چیست؟
تاریخچه
گوگل در ژانویه 1996 توسط لاری پیج و سرجی برین (دو دانشجوی دانشگاه استنفورد کالیفورنیا) به عنوان یک پروژه‌ی تحقیقاتی آغاز شد. آن‌ها بر این عقیده بودند که یک موتور جستجو که بتواند خواسته‌ی کاربر و نتایج را تفسیر کند می‌تواند بسیار بهتر از موتور جستجوهای معمولی آن زمان کار کند. آن‌ها ابتدا یک موتور جستجوی کوچک و ساده ساختند و نام RankDex را روی آن گذاشتند. این موتور جستجو نتایج را بر این اساس نمایش می‌داد که به یک نتیجه چند بار در سایت‌های دیگر لینک داده شده است؛ و هر نتیجه که لینک‌های بیشتر (و در نتیجه رتبه‌ی بهتر) داشت در مکان بالاتری نسبت به دیگر نتایج قرار می‌گرفت. بدین ترتیب جستجوی کاربر اعتبار بیشتری پیدا می‌کرد.
پیج و برین این ایده را به عنوان بخشی از تحقیقاتشان دنبال کردند و برای اولین بار، این موتور جستجو با نام «گوگل» (که توسط سازندگان انتخاب شده بود) در سایت دانشگاه استنفورد به کار گرفته شد. (گوگل از کلمه‌ی googol می‌آید که عبارت است از عدد یک و صد صفر مقابل آن و ایده‌ی سازندگان گوگل نیز این بوده که روزی گوگل بتواند این تعداد منبع را جستجو کند.) سپس پیج و برین در 14 سپتامبر 1997 دامنه‌ی google.com را ثبت و حدود یک سال بعد یعنی در 7 سپتامبر 1998 در گاراژ یکی از دوستانشان در منلو پارک کالیفرنیا کمپانی گوگل را تاسیس کردند. اولین درآمدهای کمپانی حتی به مرز یک میلیون دلار هم رسید. بدین ترتیب در مارچ 1999 به دفتری در پالو آلتو نقل‌مکان کردند؛ ولی کمبود جا باعث شد که در سال 2003 به مکان کنونی‌شان بروند که در Mountain View در کالیفرنیا قرار دارد.
در سال 2000 گوگل شروع به قراردادن تبلیغات در صفحه‌ی نتایج کرد که با کلمه‌ای که کاربران دنبالش بودند ارتباط داشت؛ از اینجا موضوع «تبلیغات مرتبط» در اینترنت مطرح شد و واقعا تاثیر به سزایی در کارکرد تبلیغات داشت.
گوگل، آنچه شما خواسته‌اید!
گوگل در این مدت با رشدی سریع به میان موتورهای جستجوی برتر رفت. موتور جستجو گوگل به خاطر سادگی، طراحی کم‌حجم و نتایج جستجو مرتبط در میان کاربران اینترنت جای خوبی برای خود باز کرد؛ به ویژه کاربرانی که مایل نبودند جستجویشان را در یک محیط گرافیکی انجام دهند، از گوگل استقبال کردند.
گوگل به طور کلی باعث یک پیشرفت در اینترنت شد. یک جریان که با گوگل آغاز شد و بسیاری از شرکت‌های بزرگ آن را ادامه دادند. مایکروسافت، یاهو، آلتاویستا و ... به فکر پیشرفت موتور جستجویشان افتادند تا بازار را در برابر گوگل از دست ندهند؛ اما موفق نشدند که گوگل را در رقابت کنار بزنند. فرق گوگل با آن‌ها فقط در استراتژی رتبه‌بندی سایت‌ها نیست؛ بلکه نوآوری‌های گوگل آن را از سایت‌های مشابه متمایز می‌سازد.
یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت گوگل این بود که دقیقا آن چیزی بود که کاربران می‌خواستند. شما وقتی کلافه از نیافتن یک مطلب یا تصویر خاص بودید، به گوگل سری می‌زدید و گوگل هم در مدت زمان کوتاهی آنچه شما می‌خواستید را به شما ارائه می‌کرد.
در کمپانی گوگل چه می‌گذرد؟
شعار رسمی گوگل «شرارت ممنوع» است که می‌شود «هرگز بد نباشید» هم معنا گردد. هدف گوگل «سامان دادن تمامی اطلاعات دنیا» است.
هر مهندسی که در گوگل کار می‌کند موظف است 20 از وقت خویش را روی پروژه‌های موردعلاقه‌اش صرف کند. محصولاتی نظیر جی‌میل، اخبار گوگل و ارکات از دل همین زمان‌ها بیرون آمدند؛ و این می‌تواند الگوی خیلی خوبی برای دیگر شرکت‌ها باشد که به همین راحتی از خلاقیت کارمندانشان استفاده کنند.
دروغ سیزده‌های گوگل
همیشه جالب‌ترین دروغ سیزده‌ها از گوگل ارائه می‌شود؛ مثلا خبری که مبنی بر تولید دوغ گوگل منتشر کردند؛ یا بخشی که به عنوان یافتن همسر در نظر گرفته بودند!
اما در سال 2004، گوگل خبری مبنی بر ایجاد پست الکترونیک جی‌میل منتشر کرد که همگان آن را یک دروغ سیزده می‌دانستند؛ اما این چنین نبود و خبر واقعیت داشت. گوگل تصمیم گرفت به دنیای رقابت سرویس‌های پست الکترونیک هم وارد شود. جی‌میل مانند هر محصول دیگر گوگل با تفاوت‌های بسیار نسبت به نمونه‌های مشابه، وارد عرصه شد و کاربران فراوانی جذب کرد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  گزارش کاربرد لیزردر اسپکتروسکوپ word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کاربرد لیزردر اسپکتروسکوپ word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کاربرد لیزردر اسپکتروسکوپ word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کاربرد لیزردر اسپکتروسکوپ word :

طیفی بینی عبارت است از مطالعه ی وابستگی طول موج یا فرکانس هرفرآیندی نوری که در آن ماده ی ،‌در اثر بر همکنش با تابش انرژی به دست می آورد با از دست می دهد. مزیت مطالعه ی وابستگی به طول موج آن است که اطلاعات بسیار بیشتری را می توان از طریق آن بدست آورد. چون پاسخ دقیق طیفی منحصراً با ترکیب شیمیایی نمونه تعیین می شود ، دو زمینه ی کاربردی مجزا به وجود می آید اول ، از طیف بینی می توان برای تهیه ی اطلاعات بیشتری درباره ی ساختاری مولکولی و دیگر خواص فیزیکی شیمیایی مواد خالص استفاده کرد ، چنین کاربردهایی پژوهشی اند دوم ، از ماهیت مشخص کننده ی پاسخ طیف بینی می توان برای آشکار سازی گونه های شیمیایی ویژه در نمونه هایی حاوی چند ترکیب شیمیایی استفاده کرد ،‌ چنین کاربردهایی تجزه ای اند. در سالیان اخیر ، لیزرها تأثیر چشمگیری در هر دو زمینه داشته اند.
هر چند در تجزیه ی طیف بینی ، فرآیندهای کلاسیک جذب و نثر ساده ی نور به کار می رود امروزه از تعداد بسیار زیادی بر همکنش تابشی دیگر نیز برای مقاصد طیف بینی استفاده می شود. حتی هنگام وقوع تک فرآیندی مانند جذب ، از حیطه ی وسیعی از تکنیک های لیزری می توان برای آشکارسازی آن استفاده کرد. همچنین بر حسب ناحیه ی مورد استفاده از طیف الکترومغناطیسی ،‌چند رده ی طیف بینی جذبی ذاتاً‌ متفاوت وجود دارد. برای مثال طیف های جذب مولکولی در ناحیه ی زیر قرمز اصولاً از گذارهای ارتعاشی در نمونه حاصل می شود و بنابراین اطلاعاتی درباره ی ساختار چارچوب هسته ارتئه می کنند. حال آنکه طیف های جذبی در مرئی یا فرابنفش ناشی از گذارهای الکترونی اند و بدین ترتیب با آرایش های الکترونی ارتباط دارند.
یکی از دلایل کاربرد لیزر در اسپکتروسکوپی تکنامی لیزر می باشد ؛ زیرا پهنای خط بسیار باریک که به طور کلی قابل حصول است برای تکنیک های طیف بینی با تفکیک زیاد بسیار مناسب است به علاوه واگرایی اندک باریکه ، استفاده از طول مسیرهای عبور بلند از درون نمونه را آسان می کند و بدین ترتیب در نمونه هایی که پاسخ طیفی خیلی ضعیفی دارند ، حساسیت بهبود می یابد. به طور کلی تفکیک در هر نوع روش طیف بینی ، به هر دو پهنای خط تابش و نمونه بستگی دارد پهنای خط منبع لیزر به عوامل گوناگونی وابسته است مانند تعریض طبیعی خط ، تعریض برخوردی ، تعریض دوپلری ، تعریض زمان پرواز و تعریض توانی یا سیرشدگی ،‌همین فرآیندها نیز می توانند در تعریض خصوصیات طیف بینی نمونه دخیل باشند.
به طور ایده آل ، هرگذار مسئول نسر لیزر باید در یک فرکانس کاملاً مشخص که از فاصله ی بین ترازهای انرژی مربوط تعیین می شود ، رخ دهد. با این حال ، چند فرآیند تعریض خط باعث انحرافهای آماری از فرکانس ایده آل می شوند خصوصیات این فرآیند ها برحسب ماهیت محیط فعال تغییر می کنند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله آشنایی با انواع ویروس و هکرها (IT) word دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آشنایی با انواع ویروس و هکرها (IT) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله آشنایی با انواع ویروس و هکرها (IT) word

مقدمه
چکیده
کر‌م‌ها (worrms)
عملکرد کرم‌ها و ویروس‌ها
ویروس‌ها
تاریخچه ویروسهای کامپیوتری
انواع ویروس‌ها
طبقه‌بندی جدید ویروسها
خسارات ناشی از ویروسها
مراحل زندگی ویروس‌های
تهدید‌های آتی
محدودیت راه حل‌های واکنشی
وظایف مدیران سیستم
وظایف ارائه دهندگان تکنولوژی
نتیجه‌گیری
مراجع

 

چکیده

وابستگی ما به سیستم‌های کامپیوتری بهم مرتبط خصوصاً اینترنت، بسرعت در حال افزایش بوده و حتی اختلال اندک توسط ویروس‌ها و کرم‌ها می‌تواند پیامدهای ناگواری را بدنبال داشته‌باشد. راه حل‌های واکنشی استفاده شده برای مقابله با کرم‌ها و ویروس‌ها به تنهائی کفایت نخواهد کرد. افزایش قدرت داشته‌باشند. با دنبال‌نمودن راه‌حل‌‌های موجود می‌توان سطح مناسبی از حفاظت در مقابل تهدیدات را ایجاد نمود. بمنظور ارتقاء و بهبود وضعیت موجود، مدیران سیستم، ارائه‌دهندگان تکنولوژی و تصمیم‌گیرندگان می‌توانند با رعایت و پیگیری برخی اصول اولیه، زمینه برخورد با کرم‌ها و یا ویروس‌ها را از ابعاد متفاوت فراهم نمایند. تغییر در طراحی نرم‌افزارها، روش‌های پیاده‌سازی، افزایش تعداد مدیران سیستم آموزش‌ دیده، بهبود سطح آگاهی کاربران، افزایش تحقیقات در رابطه با سیستم‌های ایمن و پایدار، طراحی و پیاده‌سازی دوره‌های آموزشی در رابطه یا کامپیوتر و امنیت شبکه، نمونه‌هائی در این زمینه بوده که می‌تواند دستاوردهای مثبتی را در ارتباط با امنیت اطلاعات برای تمامی شهروندان اینترنت بدنبال داشته باشد حرکات مثبت هریک از شهروندان اینتر‌نت (حقوقی و یا حقیقی) در خصوص پایبندی به اصول امنیتی، تاثیری مثبت در ایمن‌سازی سرمایه‌های اطلاعاتی را بدنبال خواهد داشت

کر‌م‌ها (worrms)

کرم یک برنامه کامپیوتری است که قابلیت تکثیر خود از ماشین به ماشین‌ دیگر را داراست شبکه‌های رایانه‌ای بهتر مناسب برای حرکت کرمها و آلوده‌نمودن سایر ماشین‌های موجود در شبکه را فراهم می‌آورند با استفاده از شبکه‌های کامپیوتری کرم‌ها قادر به تکثیر باور نکردنی خود در اسرع زمان می‌باشند

برنامه کرم برنامه میزبان ندارد کرم‌ها بدون استفاده از یک برنامه حامل به تمامی سطوح سیستم کامپیوتری خزیده و نفوذ می‌کنند

کرم‌ها برنامه‌هایی هستند که بدون آنکه برنامه‌های دیگر را آلوده کنند تکثیر می‌شوند بعضی از کرم‌ها از طریق کپی کردن خود از دیسکی به دیسک دیگر گسترش می‌یابند. آنها به دنبال نوع‌های خاصی از فایل‌ها در دیسک‌ها و سرویس‌دهنده‌ها می‌گردد و درصدد آسیب یا نابودی آنها بر می‌آیند. مثلاً می‌توان به پاک‌کردن registry توسط آنها اشاره کرد بعضی کرم‌ها در حافظه تکثیر می‌شوند و هزاران کپی از خود به وجود می‌آوند و همه آنها به طر همزمان شروع فعالیت می‌کنند که موجب پایین آمدن سرعت سیستم می‌شوند. تکثیر یک کرم علاوه بر ایجاد مشکل اشباع حافظه و هاردیسک می‌تواند به دلیل تکثیر مداوم پهنای باند سیستم را بلوکه کرده ویا زده آن را به حداقل ممکن کاهش دارد

کرم‌ها در زمان تکثیر میزان قابل ملاحظه‌ای سرعت ترافیک اطلاعاتی بر روی اینترنت را کند نموده هر نسخه از کرم فوق پیمایش اینترنت بمنظور یافتن سرویس‌دهندگان ویندوز Nt  و یا 2000 را آغاز می‌کرد. هر زمان که یک سرویس‌دهنده ناامن سرویس‌دهنده‌آی که بر روی آن آخرین نرم‌افزارهای امنیتی مایکروسافت نصب شده بودند پیدا گردید کرم نسخه‌ای از خود را بر روی سرویس‌دهنده تکثیر می‌کرد. نسخه جدید در ادامه عملیات پیمایش برای یافتن سایر سرویس‌دهندگان را آغاز می‌نماید

با توجه به تعداد سرویس‌دهندگان ناامن یک کرم قادر به ایجاد صدها و هزاران نسخه از خود است ویروس‌ها برنامه‌های مخربی هستند که خود را در فایل‌ها و برنامه‌های دیگر کپی می کنند و به این ترتیب تمامی دستگاه را آلوده می‌سازند و همچنین  ویروس‌های برنامه هستند یعنی برای اینکه به هدفشان برسند باید اجرا شوند در نتیجه ویروس‌ تا قبل از اجرا شدن خطری ندارد برخلاف ویروس یک کرم نیازی ندارد که سایر برنامه‌های موجود در کامپیوتر را آلوده کند او کپی خود را معمولاً از طریق e-mail منتشر می‌کند به این صورت که به سراغ دفترچه نشانی e-mailهای شما address book می‌رود و یک نسخه را از خود را به تمامی نشانی‌های موجود ارسال می‌کند جالب است بدانید معمولاً این برنامه‌های آلوده از طرف شما برای دوستانتان ارسال می‌شود گیرنده هم که شما را می‌شناسد با اطمینان کامل نامه را باز می‌کند و همان بلایی که سر رایانه شما آمده است سر دستگاه او نیز می‌آید به این ترتیب کرم‌ها با سرعتی باورنکردنی در سراسر دنیا منتشر می‌شوند و علاوه بر آلوده کردن کامپیوتر‌ها ترافیک بالایی را در شبکه ایجاد می‌کنند. بیشتر اوقات e-mailهای حاوی کرم‌ یک فایل الحاقی آلوده دارند که به محض بازشدن e-mail فعال می‌شود. گاهی نیز e-mail بدون فایل الحاقی است و تنها شما را به دیدن یک سایت دعوت می‌کند مشاهده سایت همان و آلوده‌شدن رایانه همان با تمامی این اتفاقات در پشت پرده و بدون اطلاعات شما انجام می‌شود و ساده‌تر از آنچه تصور کنید کرم به درون رایانه آن می‌خزد. برخی از کرم‌ها مثل klct  برنامه‌های ضدویروس anti-virus رایانه را از کار می‌اندازند شما متوجه حضور کرم نمی‌شوید کرم klct بدین صورت عمل می‌کند که خود را از یک ماشین آلوده کننده توسط پست الکترونیکی و یا آدرس حقیقی نبوده و توسط کرم نوشته شده‌است

همچنین می‌توان به کرم bagbear اشاره کرد که در اکتبر 2002 تولید و گسترش یافته است روش انتشار این کرم از طریق e-mail و نیز منابع به اشتراک گذاشته شده در شبکه می‌تواند موضوع نامه‌های الکترونیکی فرستاده شده کلمات عادی و روزمره مانند badnews یک جز به member ship confir mation تأیید عضویت یا هدیه شما می‌باشد از جمله کارهایی که این کرم انجام می‌دهد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

1-   تلاش در خاتمه دادن به فعالیت‌ آنتی‌ویروسها و دیواره‌های آتش fire wall می‌باشد

2-  این کرم همچنین قادر است که چاپگرهای به اشتراک گذاشته شده در شبکه را به چاپ اطلاعات غلط و یا اطلاعاتی که مورد نیاز نیستند وادار کند

3-   ضبط تمامی دکمه‌هایی که کاربر روی صفحه کلید خود فشار می‌دهد برای استفاده نفوذگرها Hackers

4-  فراهم‌ آوردن امکان اجرای فرامین یک هکر از راه دور صادر می‌کند. از جمله خطرناکترین کرم‌ها می‌توان به کرم بلستر اشاره کرد علائم و خرابیهای خود را به باز شدن یک پنجره در صفحه ویندوز شروع یک تایمر به مدت زمان یک دقیقه نشان می‌دهد پس از یک دقیقه سیستم دوباره دوباره راه‌اندازی می‌شود و این تا رفع کامل ویروس ادامه خواهد داشت

یک کرم می‌تواند همه محتویات قسمتی از حافظه را صفر کرده و باعث از کاراندازی سیستم گردد برای مثال تکنیک به کار برده شده در ویروس چرنوبیل که حافظه CMOS را صفر می‌کند خود یک کرم خزنده است مثال دیگر می‌توان فرمولهای کدکننده استفاده شده در کرمها را نام برد که کد داده‌های تایپ‌شده در یک فایل txt را تغییر داده و باعث تخریب اطلاعات تایپ شده می‌شود

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله طراحی کنترلر کلاسیک PID و سیستم افزاینده پایداری برای ارتفاع هواپیما word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طراحی کنترلر کلاسیک PID و سیستم افزاینده پایداری برای ارتفاع هواپیما word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی کنترلر کلاسیک PID و سیستم افزاینده پایداری برای ارتفاع هواپیما word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طراحی کنترلر کلاسیک PID و سیستم افزاینده پایداری برای ارتفاع هواپیما word :

چکیده

این مقاله طراحی کنترلر ارتفاع برای هواپیمای تجاری در شرایط پرواز کروز با استفاده از روش کنترل کلاسیک PID و سیستم افزاینده پایداری را تشریح میکند. ماتریس فضای حالت مربوط به حرکت طولی هواپیما با استفاده از شیوه خطی سازی حول شرایط تریم در دسترس است. سیستم کنترلر طراحی شده دارای 2 حلقه بوده که حلقه داخلی شامل کنترلر PI برای تثبیت زاویه پیچ و حلقه خارجی شامل کنترلر PID برای تثبیت ارتفاع هواپیما است. سیستم افزاینده پایداری نیز بصورت یک حلقه داخلی با بهره فیدبک مناسب به دینامیک پرنده اضافه شده است. مقادیر ضرایب کنترلر با استفاده از روش زیگلر- نیکولز به صورت بهینه انتخاب میشود تا سیستم کنترلر طراحی شده بهترین عملکرد را در شرایط پروازی دارا باشد. نتایج شبیهسازی بهبود عملکرد سیستم کنترلر طراحی شده نسبت به کنترلر PID تنها را نشان میدهد.

واژه های×کلیدیْ سیستم افزایش پایداری، کنترل ارتفاع هواپیما

-1 مقدمه

هدف از این پژوهش بکارگیری روشی برای خودکارسازی پرنده در انجام وظایف محوله است که از آن به عنوان سیستم کنترل پرواز خودکار یا اتوپایلوت یاد میشود. سیستم کنترل پرواز علاوه بر اجرای فرامین مانوری و تغییر مسیر جسم پرنده باید متضمن پایداری آن نیز باشد. نخستین تلاشها در زمینه کنترل خودکار اجسام پرنده توسط المر اسپری تنها هفت سال پس از اولین پرواز برادران رایت در سال 1910 آغاز شده و این فرآیند همچنان ادامه دارد. از آن زمان تاکنون با پیشرفت ابزارهای محاسباتی انواع شیوههای کنترلی برای طراحی سیستم کنترل ابداع و مورد استفاده قرار گرفتهاند.

تعیین شیوه مناسب در طراحی سیستم کنترل منوط پاسخ این پرسش است که آیا شناخت کافی از دینامیک و نحوه عملکرد وسیله پرنده در دسترس است یا خیر؟ همانطور که میدانیم در شرایط واقعی روابط حاکم بر دینامیک یک وسیله پرنده روابطی غیرخطی و متغیر با زمان است. از سوی دیگر با مشکلاتی از قبیل وجود دینامیک مدلناپذیر، کوپل بودن معادلات حرکت حاکم بر جسم پرنده و مبهم بودن تاثیر ضرایب آیرودینامیکی روی پارامترهایی از قبیل زاویه حمله، زاویه لغزش جانبی و ; روبرو هستیم. در صورتیکه شناخت کافی از سیستم وجود داشته باشد با وجود مشکلات بیان شده میتوان از مبانی کنترل خطی بهره گرفت.

استراتژی کنترل کلاسیک 1PID یکی از روشهای کنترل خطی بوده که به دلیل ساختار ساده بطور گسترده در طراحی سیستمهای کنترل مورد استفاده قرار میگیرد. Turkoglu , Ozdemir , Nikbay , Jafarov در مرجع [1] یک سیستم کنترل پرواز PID

روی دینامیک طولی هواپیمای بدون سرنشین اجرا کرده و از تکنیک انتگرال مربع خطا2 برای بهینهسازی پارامترهای طراحی استفاده کردند که هدف آنها مینیمم کردن تابع خطا بین سیگنال مرجع و خروجی سیستم است.

مرجع [2] نشان دهنده یک سیستم کنترل متشکل از سه بلوک PID مجزا برای کنترل پارامترهای سرعت، ارتفاع، چرخش و نرخ چرخش پرنده با مدل 3 درجه آزادی بال ثابت است که دارای ناپایداری طولی و عرضی بوده و با بکارگیری حلقههای PID تو در تو اصلاح شده است.

کنترلر PID دارای سود زیادی بوده و به دلیل ساختار کنترلی ساده و تنظیم آسان پارامترهای کنترل بطور گسترده و موثری استفاده میشود. با این وجود کنترلر معمولی PID در سیستمهای خطی تنها در نزدیکی نقاط طراحی به درستی کار کرده و با دور شدن شی از نقطه طراحی عملکرد مناسبی نخواهد داشت. در مرجع [ 3] از ترکیب کنترل کلاسیک PID با روشهای LQR و منطق فازی برای کنترل حرکت عمودی UAV استفاده شده است که هدف آن باز تولید پارامترهای کنترل در زمان واقعی پرواز با منطق فازی و بهینهسازی ضرایب با روش LQR است.

در مرجع [4] از روش PID برای طراحی سیستم کنترل مقاوم برای UAV استفاده شده است. فرایند بهینهسازی در نظر گرفته شده منجر به بهبود خواص دینامیکی پاسخ زمانی شده و متضمن نیرومندی سیستم در برابر عدم قطعیتهای بزرگ است. در مرجع [5] و [6] به ترتیب از ترکیب کنترلر PID و کنترل تطبیقی مدل مرجع و

2 Integral Squared Error 1 proportional-integral-derivative

کنترلر PID بهینه برای مدل غیرخطی و کوپل شده ارتفاع UAV استفاده شده است.

-2 -2 تعریف مساله

(1)
[ ] [ ] [

با توجه به ماتریس فضای حالت متغیرهای طولی هواپیما شامل سرعت V، زاویه حمله ، زاویه پیچ ، سرعت زاویهای حول محور طولی q و ارتفاع پرنده h بوده و تنها ورودی کنترلی موثر در حرکت طولی الویتور در نظر گرفته شده است. هدف از این پژوهش طراحی سیستم کنترلی برای تنظیم ارتفاع پرنده است که لازمه آن تنظیم زاویه پیچ برای یک جسم پرنده با مشخصات سیستمی فوق است. حل مساله در سه گام انجام خواهد گرفت، گام اول مربوط به طراحی سیستم افزاینده پایداری ( SAS ) 3 برای جسم پرنده است. در گام دوم با استفاده از کنترلر PI و روش زیگلر- نیکولز یک سیستم کنترل جهت تثبیت وضعیت پیچ طراحی خواهد شد و در نهایت حلقه خارجی به طراحی کنترلر ارتفاع به منظور تثبیت ارتفاع پروازی هواپیما اختصاص خواهد یافت.

-3 قواعد زیگلر- نیکولز برای تنظیم کنترل کننده های PID
مزیت کنترلکنندههای PID در قابلیت اعمال عمومی آنها به اکثر سیستمهای کنترل است. در عمل هرگاه مدل ریاضی سیستم معلوم نباشد و نتوان روشهای تحلیلی طراحی را بکار برد، کنترلکنندههای PID بسیار مفید هستند. با توجه به اینکه اغلب کنترلکنندههای PID در محل تنظیم میشوند، قواعد تنظیم متفاوتی در نوشتهها پیشنهاد شده است. با استفاده از این قواعد میتوان کنترلکننده را در محل با دقت و ظرافت تنظیم کرد. شکل 1 کنترل PID یک دستگاه را نشان میدهد.

شکل -1 کنترل PID یک سیستم
زیگلر- نیکولز قواعدی برای تعیین بهره تناسبی ، زمان
انتگرال و زمان مشتق براساس پاسخ گذرای دستگاه تحت

همانطور که بیان شد معادلات دینامیکی پرواز حول شرایط تریم خطی شده و ماتریس طولی هواپیما از آن استخراج شده است که در رابطه 1 قابل مشاهده است.

 

کنترل پیشنهاد کردند. این تعیین پارامتر یا تنظیم کنترلکننده PID میتواند توسط مهندس کنترل در محل و با انجام آزمایش بر روی دستگاه انجام شود. دو روش موسوم به قواعد زیگلر- نیکولز وجود دارد که در این تحقیق از روش دوم استفاده شده که به اختصار شرح داده خواهد شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
سه شنبه 95 مرداد 19 , ساعت 4:8 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق مقایسه اثر دو نوع موسیقی مهیج و آرام بخش بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال word دارای 71 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق مقایسه اثر دو نوع موسیقی مهیج و آرام بخش بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه تحقیق مقایسه اثر دو نوع موسیقی مهیج و آرام بخش بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال word

چکیده
فصل اول: کلیات تحقیق
1-1-  مقدمه
1-2- بیان مساله
1-3- مساله وضرورت انجام تحقیق
1-4- اهداف تحقیق
1-4-1-هدف کلی
1-4-2- اهداف جزیی
1-5- فرضیه های تحقیق
1-6- تعریف متغییرها
1-7- پیش فرض ها
1-8- تعریف اصطلاحات
1-8-1- تعریف نظری
1-8-2- تعریف عملیاتی

فصل دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده
2-1- مقدمه
2-2- موسیقی
2-2-1- تاریخچه موسیقی
2-2-2- تعریف موسیقی
2-2-3- انواع موسیقی
2-3- اثرات موسیقی متعاقب فعالیت های بدنی
2-4- مهارت ورزشی
2-5- معرفی رشته ورزشی هندبال
2-6- پیشینه تحقیق
2-7- جمع بندی
فصل سوم: مواد و روش ها
3-1- مقدمه
3-2- روش تحقیق
3-3- جامعه آماری
3-4- محیط تحقیق
3-5- حجم و روش نمونه گیری
3-6- متغییرهای تحقیق
3-7- ابزار گرد آوری اطلاعات
3-8- روش گرد آوری اطلاعات
3-9- تجزیه و تحلیل داده ها
3-10- محدودیت های تحقیق
فصل چهارم: نتایج
4-1- مقدمه
4-2- توصیف یافته ها
4-3- آزمون فرضیه های تحقیق
4-3-1- توزیع نرمال داده ها
4-3-2- آزمون اکتساب
4-3-3- آزمون یادداری
4-4- جمع بندی
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1- مقدمه
5-2- خلاصه تحقیق
5-3- یافته های تحقیق
5-4- بحث و نتیجه گیری
5-5- جمع بندی
5-6- پیشنهادها
5-6-1- پیشنهادهای برخاسته از تحقیق
5-6-2- پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده
فهرست منابع
پیوست ها
چکیده انگلیسی

بخشی از فهرست مطالب پروژه تحقیق مقایسه اثر دو نوع موسیقی مهیج و آرام بخش بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال word

اسپنانی ه. 1390 پژوهشی در موسیقی و ثرات آن./   [ تاریخ دسترسی 8 تیر 1392]

اشمیت پترز ج. 1380 مقدمه ای بر موسیقی درمانی. ترجمه ع زاده محمدی، تهران: اسرار دانش. 430   صفحه

اشمیت ر، لی تیموتی د. 1387 کنترل و یادگیری حرکتی با تاکید رفتاری. ترجمه ا فرخی، ع بهرام، ح خلجی، انتشارات نرسی.452 صفحه

امیرتاش ع. 1388 هندبال 1 تهران: انتشارات نشر،311 صفحه

آرون ک.1375چگونه از موسیقی لذت ببریم. ترجمه م فروغ ، تهران: نگاه، 198 صفحه

آیتی م. 1362 تاریخچه موسیقی در اسلام. تهران: انتشارات تهران،250 صفحه

برزگر ح. 1391 بررسی تاثیر موسیقی بر پاسخ های متابولیکی در مراحل فعالیت ورزشی پیشرونده در مردان غیر ورزشکار. فیزیولوژی ورزشی، 16:25-

پروازی پ. 1390 موسیقی درمانی و اثرات آن بر انسان. /

ترابی ف، جابری مقدم ع، فرخی ا، سوری ر. 1388 تاثیر مداخله های بیرونی (آهنگ های مختلف موسیقی) بر برخی شاخص های خستگی جسمانی در زنان جوان سالم. پژوهش در علوم ورزشی، 61:22-51

ترابی ف، شیخ م، عرب عامری ا، حمایت طلب ر، باقرزاده ف.1388 مقایسه تاثیر تماشاگر و موسیقی بر اجرا و یادگیری یک مهارت مجرد (پرتاب آزاد بسکتبال). مجله رشد و یادگیری حرکتی-ورزشی، 3: 82-

ترابی ف، شیخ م، صفانیا ع. 1390 . تاثیر انگیختگی (با ارایه مولفه های انگیزشی تماشاگر و موسیقی ) بر اجرا و یادگیری مهارت مداوم (دریبل بسکتبال). مجله رشد و یادگیری حرکتی-ورزشی، 7: 42-23

درزابی ت، نبوی نیک م، نبوی نیک ح. 1390 سنجش و اندازه گیری در تربیت بدنی. تهران: انتشارات علوم ورزشی حتمی، 456 صفحه

سیج ج. 1378 یادگیری و کنترل حرکتی از دیدگاه روانشناسی عصبی. ترجمه ح مرتضوی، تهران: سنبله، 859 صفحه

طاهری ن، شجاعی م،کوشان م، سید احمدی م، کیوانلو ف، جلالی ش، غفرانی م  .1390 . اثر موسیقی بر ویژگی های خلقی و دقت پرتاب بازیکنان بسکتبال. مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ،2: 189-181

عبداللهی خوروش ح. 1386 تاثیر موسیقی بر اعصاب و روان. اصفهان: انتشارات بادران،300 صفحه

فتحی ه. 1371 تاریخچه و مقررات ورزشها. تهران: انتشارات مدرسه. 300 صفحه

فغفور مغربی ح. 1386

قادری م ، آقا علی نژاد ح ، آذربایجانی م. 1387 بررسی تاثیر موسیقی مهیج و آرام بخش بر اجرای هوازی و میزان درک فشار و غلظت کورتیزول بزاقی دانشجویان مرد ورزشکار. مجله المپیک ،1: 26-17

کوشانفر ا.1390 موسیقی و نقش مهم آن در یادگیری

کیانی م. 1382 جایگاه معنوی موسیقی در وضعیت کنونی ایران. مجله هنرهای زیبا،14: 93-

گالاهو د، ازمون ج. 1389 درک رشد حرکتی در دوران مختلف زندگی. ترجمه ر حمایت طلب، ا موحدی، ع فارسی، ج فولادیان، تهران: علم و حرکت،751 صفحه

محمدزاده ح، ترتیبیان ب، احمدی ا. 1390 تاثیر موسیقی آرام بخش و محرک بر انگیختگی فیزیولوژیکی ورزشکاران

مشحون ح. 1380 تاریخ موسیقی ایران. تهران: انتشارات فرهنگ نشر نو. 814 صفحه

مگیل ر. 1389 یادگیری حرکتی مفاهیم و کاربرد. ترجمه م واعظ موسوی، م شجاعی، تهران: بامداد کتاب، 496صفحه

نصر س. 1391 اسلام و موسیقی

نکونام م. 1327 آموزش مقامات موسیقی ایرانی. قم: انتشارات ظهور شفق، 120 صفحه

نیازی ر، آذربایجانی م، کهن پور م، کهن پور م.  1388 تاثیر موسیقی،صدای محیطی و محرومیت حسی بعد از واماندگی بر عملکرد والیبال در والیبالیست های مرد آماتور.

واعظ موسوی م، مسیبی ف.1387 روان شناسی ورزشی. تهران: انتشارات سمت، 388صفحه

Atan T. 2012. Effect of music on anaerobic exercise performance . Journal Biology of Sport, 30:35-

Bernatzky G, Bernatzky P, Hesse HP, Staffen W, Ladurner G. 2004. Stimulating music increases motor coordination in patients afflicted with morbus Parkinson, neuroscience letters. Journal Neuroscience Letters, 361 : 4-

Boutcher S.H, Trenske M. 1990. The effects of sensory deprivation and music on perceived exertion and affect during exercise. Journal Sport & Exercise Psychology, 12: 167-

Cassidy G, Macdonald R.A.R. 2007. The effect of background music and background noise on the task performance of introverts and extraverts. Journal Psychology of Music, 3:517-

CHtourou H, Chaouachi A, Hammouda O, Chamari K, Souissi N. 2011. Listening to music affects diurnal variation in muscle power output.  Journal Sports  Med, 33: 43-

CHturou H, Jarraya M, Aloui A, Hammouda O, Soussi N. 2012. The effects of  music  during  warm-up  on  anaerobic performances of young sprinters. Journal  National  Center  of  Medicine  and  Science  in  Sports , 27:85-

Edworthy J, Waring H. 2006. The effects of music tempo and loudness level on treadmill exercise. Journal Ergonomic, 15:1597-

Eliakim M, Bodner E, Elikim  A, Nemet D, Meckel Y. 2012. Effect of motivational music on lactate level during recovery from intense exercise. Journal of Strength and Conditioning Research, 1:80-

Elliott D, Polman R, Tylor J. 2012. The effects of relaxing music for a تحقیق مقایسه اثر دو نوع موسیقی مهیج و آرام بخش بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال word iety control on competitive sport a تحقیق مقایسه اثر دو نوع موسیقی مهیج و آرام بخش بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال word iety. Journal European Journal of Sport Science, 6:37-

Fredrick R, Carrick FA, Elena O, Guido P. 2007. Posturographic changes associated with music listening. Journal of Alternative and Complementary Medicine, 5:519-

Hagen J, Foster c, Rodriguez-mmarroyo J, Koning J, Mikat R, Hendrix CH, Porcari J. 2013. The effect of music on 10-km cycle time-trial performance. Journal  International Journal of Sports Physiology and Performance, 8:104-

Jaraya M, Chtourou H, Alouil A, Hammoud A, Chamari K, Chaouachi A, Soussi  N. 2012. The effects of music on hight-intensity short-term exercise in well trained athletes. Journal Asian Journal of Sports Medicine, 3:5-11.

Karageorghis C.I, Mouzourides D.A, Priest D.L, Sasso T.A, Morrish D.J, Walley C.L. 2009. Psychophysical and ergogenic effects of synchronous music during treadmill walking. Journal of Sport & Exercise Psychology, 31:18-

Karageorghis C.I, Terry P.C, Lane A.M. (1999). Development and initial validation of an instrument to assess the motivational qualities of music in exercise and sport: the Brunel music rating inventory. Journal of  Sport Science. 17: 713-

Kim M.S, Chang D.S, Destini  F. (2002).  Sources of stress among Korean intercollegiate athletes. Journal of Sport and Exercise Psychology, 24:80-

Mohammadzadeh H, Tartibiyan B, Ahmadi A. 2008. The effects of music on the perceived exertion rate  and performance of trained and untrained individuals during progressive exercise. Journal Physical Education and Sport, 1: 67-

Pates J, Karageorghis C.I, Fryer R, Maynard   I. 2002. Effects of asynchronous music on flow states and shooting  performance among netball players. Journal  Psychology of Sport and Exercise, 4: 415–427

Peter C.T, Karageorghis C.I, Alessandra M.S, Shaun D, 2011, Effects of synchronous music on treadmill running among elite triathletes. Journal of Science and Medicine in Sport, 15:52-

Ramezanpour R, Moghaddam A, Sadifar E. 2012. Comparison the effects of listening to three types of music during Exercise on Heart Rate, Blood pressure ,Rating of perceived Exertion and fatigue onset time. Journal Iranian Journal of Health and Physical Activity, 3:15-

Savitha D, Mallikarjuna ready N, CHythr A. 2010. Effect of different musical tempo on post- exercise recovery in young adults, Journal Indian J Physiol Pharmacol, 54:32-

Stuart D.S, Karageorghis C.I. 2005. Effects of Synchronous Music on 400-Metre Sprint Performance, School of Sport and Education

Szabo A, Lovna J, Hoban. 2004. psychological effects of fast-and slow-tempo music played during volleyball training in a national league team. International Journal of Applied Sports Sciences, 16:39-

Waterhouse J, Hudson P, Edwards B. 2009. Physical performance, Effects of music tempo upon sub maximal cycling performance. Journal of  Medicine & Science in Sport, 4:662-

Zachopoulou E, Tsapakidou A, Derri V. 2004. The effects of a developmentally appropriate music and movement program on motor performance. Journal Early Childhood Research Quarterly, 19: 631–642

چکیده

هدف از انجام تحقیق حاضر، مقایسه اثربخشی موسیقی آرام بخش و مهیج بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال بود. بدین منظور تعداد 45 نفر دانش آموز دختر مقطع ابتدایی با دامنه سنی 10-12 سال شهرستان میبد به صورت هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی به سه گروه موسیقی مهیج(15نفر)، موسیقی آرام بخش(15نفر) و گروه بدون موسیقی(15نفر) تقسیم شدند. مهارت پرتاب پنالتی هندبال در نظر گرفته شد لذا آزمودنی ها هیچ سابقه قبلی در مهارت هندبال و تمرین در حضور موسیقی نداشتند. برنامه تمرین آموزش پرتاب پنالتی هندبال در مرحله اکتساب شامل 6 هفته تمرین، در هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 45 دقیقه با حضور مولفه های انگیزشی موسیقی مهیج و آرام بخش در گروه های تجربی و بدون موسیقی در گروه کنترل در گروه های مجزا برگزار شد. امتیاز آزمون پنالتی هندبال بعد از هر سه جلسه تمرین بمنظور سنجش اکتساب ثبت شد و در نهایت بعد از دو هفته بی تمرینی آزمون یادداری در شرایط یکسان(بدون حضور موسیقی) برای تمام گروه ها به عمل آمد. نتایج با استفاده از مقایسه تی دو نمونه جفت شده، آزمون آماری واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0 = تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که هر دو نوع موسیقی باعث بهبود عملکرد و یادگیری پرتاب پنالتی هندبال شد(در مرحله اکتساب این بهبود برای گروه موسیقی مهیج معنی دار نبود). در بررسی تفاوت بین سه گروه آموزشی موسیقی مهیج، موسیقی آرام بخش و گروه کنترل در مرحله اکتساب نتایج نشان داد که گروه کنترل پیشرفت بیشتری داشتند ولی بین پیشرفت دو گروه موسیقی مهیج و موسیقی آرام بخش تفاوتی وجود نداشت. همچنین در مقایسه بین سه گروه در مرحله یادگیری، نتایج به نفع گروه موسیقی مهیج در مقایسه با گروه کنترل بود ولی بین گروه موسیقی مهیج  و آرام بخش و گروه موسیقی آرام بخش و بدون موسیقی تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتایج تحقیق حاضر می تواند مورد توجه مربیان و متولیان ورزشی در رشته هندبال قرار گیرد. بنابراین به معلمان و مربیان رشته ورزشی هندبال توصیه می شود به منظور ایجاد یادگیری هرچه بیشتر  افراد در دقت پرتاب پنالتی هندبال، از موسیقی مهیج استفاده کنند

واژگان کلیدی: موسیقی آرام بخش، موسیقی مهیج، اکتساب، یادگیری، دقت پرتاب پنالتی هندبال

1-1-     مقدمه

تربیت افراد لایق در کمترین زمان و با مطلوبترین روشهای آموزشی می تواند موجب تقویت پشتوانه انسانی در ورزش شود. به نظر می رسد یکی از عواملی که می تواند تسهیل کننده تحقق این امر باشد آموزش موثر دانش آموزان و دانشجویان در فعالیت های بدنی و ورزشی در محیط های مختلف آموزشی از جمله مدارس، دانشگاهها، باشگاهها و کانون های ورزشی باشد. زیرا اعتقاد بر این است که یادگیری مفید موجب صرفه جویی در زمان و عدم اتلاف بی جهت انرژی یادگیرنده ها و هدایت موثر آنها برای دستیابی به اهداف مهمتر برنامه ریزی ورزشی از جمله پرورش یک ورزشکار رقابتی خوب و کسب افتخار می شود. لذا استفاده از کلیه اصول یادگیری حرکتی[1] در ایجاد یادگیری حرکتی جدید لازم است. در این خصوص اقداماتی باید توسط مربی انجام گیرد و از دیگر سو، یادگیرندگان نیز باید به طور فعال پرورش قابلیت های مورد انتظار از خود را بر عهده بگیرند. در سالهای اخیر مطالعه نقش عوامل محیطی موثر بر اجرا[2] و یادگیری[3] مهارت های حرکتی توجه محققان را به خود معطوف کرده است. تحقیقات زیادی در خصوص تاثیر عوامل انگیزشی بر شاخص های یادگیری در صد سال گذشته اجرا و به پیدایش نظریه های مختلف منجر شده است. از جمله عوامل انگیزشی مهم که در تحقیقات مختلف مورد استفاده قرار گرفته موسیقی[4] است. تحقیق حاضر ممکن است توضیح جدیدی از تاثیر عامل انگیزشی موسیقی (مهیج و آرام بخش) بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال[5] را مطرح سازد. محقق بر این باور است که امکان دارد  مولفه های به کار رفته در این تحقیق اثرات متفاوتی بر اکتساب[6] و یادگیری، غیر از آن چه در نظریه های قبلی عنوان شده است داشته باشد

 

1-2- بیان مساله

اهمیت تاثیر متغیرهای بیرونی به ویژه موسیقی بر اجرای حرکتی انسان، از اوایل قرن بیستم با این فرضیه که موسیقی عامل محرکی برای اجرای طبیعی است مطرح و مشخص شد (سزابو و همکاران[7]، 1999). موفقیت در ورزش همانند سایر رشته ها به عوامل گوناگونی بستگی دارد که در این میان اجرای درست مهارت یکی از موثرترین و  ریشه ای­ترین عوامل موفقیت به شمار می رود. مهارت حرکتی به عمل یا تکلیف حرکتی اکتسابی، ارادی و هدفدار در یک یا چند بخش از بدن، گفته می شود (گالاهو[8] و ازمون[9] ،  1389، ص 36). مطابق یک طبقه بندی، مهارتهای ورزشی به انواع مجرد[10] (مهارتی که مستلزم حرکتی متمایز، با نقطه شروع و پایانی قابل تشخیص باشد (مگیل[11]،  1389، ص 21)، مداوم یا پیوسته[12] (حرکات تکراری که در مدت زمان خاصی اجرا می­شوند) (گالاهو و ازمون، 1389، ص 40) و زنجیره ای[13] (چند مهارت مجرد که پی در پی و سریع اجرا می شوند) (گالاهو و ازمون  1389، ص 39) تقسیم می شوند. ایجاد هر گونه مهارت در فرد مستلزم گذراندن مراحل یادگیری و اجراست،  یادگیری را می توان  به عنوان فرآیندی درونی شناخت که منجر به تغییرات پایدار در رفتار می شود. این تغییرات را می توان توسط آثار آن مشاهده کرد. یادگیری یک عملکرد تمرینی و نتیجه تجربه، آموزش و تربیت است که در تعامل با فرایندهای بیولوژیکی می باشند. با این اوصاف یادگیری حرکتی، آن جنبه از یادگیری است که حرکت نقش عمده ای را در آن بازی می کند (گالاهو و ازمون،  1389، ص 34). از طرفی اجرا را می توان انجام یک مهارت حرکتی دانست که می تواند به تنهایی و به طور مستقیم مشاهده شود و نتایج آن از طریق روشهای سنجش نتیجه به طور کمی ارزیابی گردد (گالاهو و ازمون، 1389، ص 37 ). با تمرین و تکرار، مهارت در فرد تثبیت می شود. اجرا و یادگیری، حاصل تعامل فرد، تکلیف و محیط است. عوامل فردی مشتمل بر عوامل رشدی، آناتومیکی، فیزیولوژیکی، مکانیکی و ادراکی –حرکتی است. عوامل تکلیف نیز عبارتند از: نیازهای اجرا، شکل گیری الگوی حرکتی و درجات آزادی. عوامل محیط هم در برگیرنده فرصت تمرین، تشویق، انگیزش، راهبردهای آموزش و زمینه محیطی است (سیج[14]، 1378). در صورتی که تکلیف با عوامل فردی و محیطی در یک راستا نباشد اجرا ضعیف و روند یادگیری مختل می شود. بر اساس نظر محققان موفقیت در مرحله اجرا و یادگیری مهارتها به چند عامل بستگی دارد که از بین آنها انگیختگی و شرایط حاکم بر آن از جایگاه ویژه ای برخوردار است (ترابی و همکاران، 1390). انگیختگی[15]- فعال سازی عصبی در پیوستاری که از حالت کما تا هیجان شدید – و شرایط حاکم بر آن در زمره اصلی ترین عوامل موثر در اجرا به شمار می رود (کیم[16] و همکاران، 2002). انگیختگی سبب تسهیل و بهبود عملکرد می شود اما اگر مهارت به خوبی آموخته نشده باشد انگیختگی موجب بدتر شدن عملکرد می شود (واعظ موسوی،  1387، ص 166). در واقع تغییرات انگیختگی تا حد بخصوصی، باعث بهبود اجرا می شود که این اثر به نوع مهارت نیز بستگی دارد. عوامل موثر بر انگیختگی به عنوان عامل مهم و موثر بر یادگیری مهارتها محسوب می شود. با این وجود انگیختگی نیز حاصل وجود و تعامل عناصر مختلف و متعددی است و اهمیت تکلیف، موسیقی، حضور تماشاگر، پاداش، بازخورد[17] و فعالیت بدنی، از جمله عوامل انگیزشی مهم محسوب می شوند (کیم و همکاران،  2002)

در سالهای اخیر مطالعه نقش عوامل محیطی موثر بر اجرا و یادگیری مهارت های حرکتی، توجه محققان را به خود معطوف کرده است. از آنجایی که موسیقی نیز از عوامل محیطی مهم به شمار می رود. در راستای تبیین تاثیر انواع مختلف موسیقی بر روی افراد مختلف و تکالیف متفاوت، پیشینه نظری قابل توجهی وجود دارد. استفاده از موسیقی به عنوان عامل محرک خارجی برای دستکاری متغییر های روان شناختی و سیستم عصبی، قبل، حین و بعد از تمرین و اجرا مورد توجه می باشد (طاهری و همکاران، 1390). با وجود اینکه مرور تحقیقات در مورد موسیقی تاثیراتی نظیر بهبود خلق و خو (پیتر و همکاران[18]، 2011) ، کنترل انگیختگی، کاهش میزان درک فشار (محمد زاده و همکاران، 2008)، بهبود میزان کار (طاهری و همکاران،  1390)، بهبود میزان قدرت خروجی عضلانی (چتورو و همکاران[19] ، 2011)، بهبود یادگیری مهارت (ترابی و همکاران، 1390) و ایجاد حالت روانی و جاری بودن (پاتس و همکاران[20]، 2002) را ثابت می کنند اکثر تحقیقات بیانگر آن هستند که احتمالا موسیقی از چهار مسیر در بهبود عملکرد ورزشی نقش دارد که شامل کاهش ادارک خستگی، افزایش سطح انگیختگی،  تقویت هماهنگی حرکتی (برناتزکی و همکاران[21]، 2004) یا همزمان سازی و  افزایش آرام سازی می باشد (طاهری و همکاران، 1390). همان طور که بیان شد عامل موسیقی یکی از عوامل موثر بر درجه انگیختگی افراد محسوب می شود. به عنوان مثال ثابت شده است ورزشکارانی که در شرایطی با حضور موسیقی بر روی تردمیل می دوند دیرتر از گروهی که دویدن روی تردمیل را بدون موسیقی انجام می دهند خسته می شوند و میزان لاکتاک خون و اکسیژن مصرفی در شرایط موسیقی انگیزشی پایین تر است همچنین اقتصاد در دویدن (میزان صرفه جویی در انرژی) در شرایط موسیقی انگیزاننده بیشتر است (پیتر و همکاران، 2011)

محققان در یک جمع بندی، موسیقی بکار برده شده در مطالعاتشان را اینگونه تقسیم بندی کرده اند: موسیقی آرام بخش[22] (ادوورثی و وارینگ [23]2006؛                                                                  ایلیوت و همکاران[24]، 2012؛ ساویتا و همکاران[25]، 2010؛ رمضان پور و همکاران، 2012 ؛ محمد زاده و همکاران، 2008؛ قادری و همکاران، 1387؛ طاهری و همکاران 1390)، موسیقی انگیزشی (ایلیاکیم و همکاران،[26] 2012؛ برناتزکی و همکاران، 2004؛ پیتر و همکاران، 2011؛ استوارت و همکاران،[27] 2005؛ رمضان پور و همکاران، 2012)، موسیقی مهیج[28] (ادوورثی و وارینگ، 2006؛ قادری و همکاران، 1387؛ طاهری و همکاران، 1390). نمونه ای از موسیقی مهیج “بنی بناسی[29] ” است  که موسیقی بین المللی در رقص هوازی است ( قادری و همکاران، 1387) و تعداد ضرباتش 140-120 ضربه در دقیقه است (جارایا و همکاران،[30] 2011 ؛ ایلیاکیم و همکاران، 2012؛ چتورو و همکاران ، 2011)، موسیقی آرام بخش آن نوع موسیقی است که تعداد 100-80 ضربه در دقیقه داشته باشد(ایلیوت و همکاران،  2012 ، ساویتا و همکاران، 2010). برای مثال موسیقی « ارا [31] » که موسیقی بین المللی است و به موسیقی های مورد استفاده برای آرمیدگی شباهت زیادی دارد (قادری و همکاران، 1387). از آنجاییکه پردازش اطلاعات، نوع بازخورد و چگونگی اصلاح خطا، بر اساس نوع مهارت متفاوت می باشد، لذا روند اجرا و یادگیری و عوامل انگیزشی تاثیرگذار بر آن نیز در مهارت های مختلف متفاوت می باشد. چنانچه برخی تحقیقات نشان داده اند که در مهارت ورزشی مداوم، عدم حضور موسیقی نسبت به حضور موسیقی باعث افزایش بیشتری در اکتساب مهارت می شود. ولی در مرحله یادداری و انتقال نتایج به نفع گروه موسیقی است. این در حالی است که در اکتساب مهارت ورزشی مجرد، حضور و عدم حضور موسیقی تفاوت معناداری ندارد ولی در مرحله یادداری وانتقال نتایج به نفع گروه موسیقی است (ترابی و همکاران، 1390)

از طرفی علی رغم آنکه تحقیقات زیادی در زمینه سنجش تاثیر موسیقی بر مهارت های ورزشی انجام شده است، اما بیشتر این پژوهش ها بر اجرا متمرکز شده اند در حالیکه یادگیری نیز از اهمیتی به همان اندازه و شاید بیشتر نیز برخوردار است. از این رو در این تحقیق تلاش می شود تا تاثیر موسیقی در هر دو مرحله اکتساب و یادگیری ارزیابی و با هم مقایسه شوند. همچنان این حفره اطلاعاتی وجود دارد که از میان دو نوع موسیقی (مهیج و آرام بخش) کدام یک تاثیر بیشتر و ماندگارتری در یادگیری دارند ضمن آنکه تفاوت این دو نوع موسیقی بر مراحل مختلف یادگیری و اکتساب مهارتهای ورزشی نیز تا کنون مورد بررسی قرارنگرفته است

به دیگر سخن در تحقیق حاضر تلاش می شود به این سوالات اصلی پاسخ داده شود

آیا موسیقی به عنوان یک عامل موثر در برانگیختگی، تاثیری بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال دارد؟

کدام نوع موسیقی تاثیر بیشتری بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال دارد؟

به صورت خلاصه و موجز می توان گفت مساله اصلی این تحقیق آنست که نشان دهد دو نوع اصلی موسیقی (آرام بخش و مهیج) چگونه بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال تاثیر می گذارند؟

 

1-3 – مساله و ضرورت انجام تحقیق

امروزه ورزش های گروهی و تیمی از طرفداران زیادی برخوردارند. هندبال هم به عنوان یک ورزش گروهی و تیمی  توانسته است به جایگاه مناسبی درسطح آموزشگاه ها دست یابد و طرفداران زیادی را جذب کند که برگزاری مسابقاتی در سطوح مختلف در اکثر مناطق موید آن می باشد. به خاطر همین جذابیتهاست که بسیاری از دانش آموزان در مقطع ابتدایی به آموزش ورزش هندبال روی آورده و به تبع آن ضرورت ارتقای سطح کیفی آن دو چندان شده است. دستیابی به این هدف و ارائه راهکارهای جدید و مناسب برای آموزش و اجرای هر چه بهتر را می توان در یکی از عوامل اصلی، یعنی انگیزه و ایجاد انگیختگی در دانش آموزان جستجو کرد. اصرار به پیروز شدن و خطر باختن در مسابقه،  شرکت کنندگان و مربیان را به فعالیت و تلاش بیشتر و برنامه ریزی بهتر هدایت می کند. در سالهای اخیر استفاده از موسیقی در اکثر باشگاه های بدنسازی و به ندرت در رشته های مختلف ورزشی هنگام جلسات آموزش مهارت و گاهی قبل از مسابقه و یا بعد از آن مشاهده می شود و طبق شواهد به دست آمده  عده ای با توجه کامل به موسیقی به اجرای مهارت می پردازند و عده­ای هم به حضور یا عدم حضور موسیقی اصراری ندارند. منطقی به نظر می رسد که هر چه تمرین مهارت بیشتر باشد اجرای مهارت در آینده بهتر خواهد بود ولی با تغییر در شرایط تمرین مهارت می توان بازدهی و کیفیت جلسات تمرین و یادگیری را بیشتر کرد (ترابی و همکاران، 1390). با توجه به اینکه انواع موسیقی در مراحل مختلف یادگیری و اجرای انواع مختلف مهارت ها به ویژگی های روانی و شخصیتی افراد و نیز به سطحی از یادگیری که فراگیران در آن مرحله هستند بستگی دارد، بنابراین اهمیت دارد که مربی، قادر به ایجاد سطح انگیختگی مطلوب در بازیکنان یا کسانی  که در مرحله آموزش هستند باشد و این امر مستلزم آن است که مربی بداند چه نوع موسیقی(مهیج یا آرام بخش)

در چه افرادی و با چه سطحی از مهارت باعث افزایش یا کاهش انگیختگی می شود؟ بعضی از مربیان هم از اثر واقعی (مثبت یا منفی) موسیقی در ورزشکاران اطلاع چندانی ندارند و حتی بدون آگاهی کافی از انواع موسیقی، از نوعی از موسیقی استفاده می کنند که با نوع مهارت، مرحله ای که ورزشکار در آن مرحله به سر می برد و حتی با ویژگی شخصیتی فرد همگونی ندارد. روشن است که این عدم آشنایی از به کار بردن انواع موسیقی در زمان مناسب و برای افراد مختلف اکثرا به اتلاف انرژی و سرمایه بیشتری منجر می شود. قبلا تحقیقات زیادی در مورد تاثیر موسیقی و انواع آن بر رشته های مختلف ورزشی و تکالیف شناختی و حتی بر روی تغییرات فیزیولوژیک بدن انجام شده است و نکته جالب توجه این است که پژوهش های علمی انجام شده در رابطه با تاثیر موسیقی بر جنبه های مختلف فعالیت بدنی و عملکرد ورزشی نتایج متفاوت و گاه متضادی را ارایه کرده اند. تناقضها و تفاوت ها در نتایج، لزوم پژوهش و مطالعه بیشتر در این زمینه را تایید و بر  آن تاکید می کند. نتایج حاصل از این تحقیق ها مربیان و مسولان تیم های ورزشی را قادر می سازد تا با استفاده از منابع محدود، تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت عملکردی ورزشکاران و در نهایت نتیجه گیری هر چه بهتر نهادها و تیمهای ورزشی داشته باشند. کمبود تحقیق هایی مشابه مخصوصا در مورد بررسی تاثیر انواع موسیقی (مهیج و آرام بخش) بر مهارت مجرد و مخصوصا کمبود تحقیق در مورد بررسی تاثیر موسیقی بر مرحله یادگیری مهارت در کشور از یک سو و نیاز به ارتقای سطح عملکردی و انگیزشی فراگیران رشته های مختلف از سوی دیگر بر لزوم انجام چنین پروژه هایی می افزاید. با توجه به تنوع موسیقی و اینکه هر موسیقی اثر خاصی بر هر شنونده در مراحل مختلف یادگیری و اجرا دارد (ایلیاکیم و همکاران، 2012) پژوهشگر بر آن شد که تحقیقی را در زمینه تاثیرات نوع موسیقی بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی در رشته ورزشی هندبال انجام دهد

 

1-4- اهداف تحقیق

1-4-1- هدف کلی

بررسی اثر بخشی موسیقی آرام بخش و مهیج بر اکتساب و یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال.

1-4-2- اهداف جزیی

1- تعیین اثر بخشی موسیقی آرام بخش بر اکتساب دقت پرتاب پنالتی هندبال

2- تعیین اثر بخشی موسیقی آرام بخش بر یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال

3- تعیین اثر بخشی موسیقی مهیج بر اکتساب دقت پرتاب پنالتی هندبال

4- تعیین اثر بخشی موسیقی مهیج بر یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال

5- مقایسه اثر بخشی موسیقی مهیج  و آرام بخش بر اکتساب دقت پرتاب پنالتی هندبال

6- مقایسه اثر بخشی موسیقی مهیج  و آرام بخش بر یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال

 1-5- فرضیه های تحقیق

1- موسیقی آرام بخش بر اکتساب دقت پرتاب پنالتی هندبال تاثیر دارد

2- موسیقی آرام بخش بر یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال تاثیر دارد

3- موسیقی مهیج بر اکتساب دقت پرتاب پنالتی هندبال تاثیر دارد

4- موسیقی مهیج بر یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال تاثیر دارد

5- بین تاثیر موسیقی آرام بخش، مهیج و عدم موسیقی بر اکتساب دقت پرتاب پنالتی هندبال تفاوت وجود دارد

6- بین تاثیر موسیقی آرام بخش، مهیج و عدم موسیقی بر یادگیری دقت پرتاب پنالتی هندبال تفاوت وجود دارد

[1] . Motor Learning

[2] . Performance

[3] . Learning

[4] . Music

[5] . Handball

[6] . Acquisition

Szabo et al. [7]

[8] .Gallahue

[9] .Ozmun

[10] . Discrete motor skill

[11] .Magill

[12] . Continuous motor skill

[13] . Serial motor skill

Sage.[14]

[15] . Arousal

 Kim et al.[16]

[17] . Feedback

[18] .Peter et al

[19] .Chtourou et al

[20] .Pates et al

[21] .Bernatzky et al

[22] . Relaxation Music

[23]  .Edworthy & Waring

[24] .Elliot et al

Savitha et al. [25]

.4 Eliakim et al

[27]  .Stuart et al

[28] . exciting Music

[29] .Bennybenassi

[30] .Jarraya et al

[31] .Era

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   126   127   128   129   130   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ