مردم به هلاکت می رسند؛ زیرا نمی پرسند . [امام صادق علیه السلام ـ به حمران بن اعین هنگامی که چیزی پرسید ـ]
 
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:37 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  عملکرد تمرینات مختلف در ارتباط با ورزش کوهنوردی و سیستم های انرژی زا word دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عملکرد تمرینات مختلف در ارتباط با ورزش کوهنوردی و سیستم های انرژی زا word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست مطالب

پیش گفتار    1
ماهیچه ها چگونه کار می کنند    4
سیستم های انرژی    6
سیستم های مختلف تولید ATP    7
فعالیت های بدنی متفاوت و سوخت مناسب    10
چند توصیه مهم تغذیه ای در مورد کوهنوردی و سبک انرژی    12
نوع تمرین و ورزش و ساخت عضله    13
کوهنوردی و اسکلت ماهیچه ای انسان    14
انواع کشش های عضلانی جهت رشته کوهنوردی    17
راهنمای تمرینات کوهنوردی    18
منابع    22 مقدمه
برای کوهنور شدن نیازی نیست. سوپرمن باشید. یا شجاعت خاصی داشته باشید! تنها با در نظر گرفتن یکسری اصول تمرینی ساد (پیش از شرکت در برنامه و در حین اجرای آن و پس از اتمام می‌توانید سلامت خود را در نظر گرفته و از آنچه می‌کنید لذت ببرید.
بدنم ما مجموعه‌ای از بافت‌ها و اندام‌های مختلف است. شرکت در یک فعالیت ورزشی همچون کوهنوردی، نیازمند عملکرد درست این مجموعه است. داشتن عضلت و ماهیچه‌های توانمند لذت شرکت در برنامه را دوچندان می‌کند و از آسیب‌های احتمالی مفاصل و تاندون‌ها می‌کاهد.
بدن من و شما برای کسب انرژی لازم جهت فعالیت ماهیچه‌ها به عنوان اجرای اصلی شرکت در فعالیت ورزشی نیازمند به انرژی است که این انرژی به راههای مختلف تأمین می‌شود.
برای تقویت سیستم قلبی – عروقی، اسکلت ماهیچه‌ها و کاراییی بهتر سیستم و انرژی در جهت بهره‌وری بهتر از آن‌ها در ورزش کوهنوریدی به انجام یک‌سری تمرینات بنیادین در طول هفته و خارج از برنامه نیاز داریم. در این مقاله سعی شده است، پس از توصیف اجمالی سیستم‌های ذکر شده به انواع فاکتورهای تمرینی موثر جهت این منظور اشاره شود.

منابع
- Rock climbing.com Building Strength by Build Muscle Fiber.htm
-  Rock climbing Exercise.htm
- Body resnlts.com
- Muscle Stretching.htm
- Mountain link training.Guide.htm
- Fitness polygon.htm
Books
Deries, Herbert. A “physiology of Exercise”
ـ تغذیه و ورزش، دکتر محمد رضا رمضانپور
ـ فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی جک: اچ. ویلمور ـ دیویدال کاستیل
ـ فیزیولوژی ورزش و تغذیه ورزشی دکتر شعبانی

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:37 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله ابزارها و نکات کاربردی دردرک کودکان دبستانی word دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ابزارها و نکات کاربردی دردرک کودکان دبستانی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ابزارها و نکات کاربردی دردرک کودکان دبستانی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ابزارها و نکات کاربردی دردرک کودکان دبستانی word :

بخشی از فهرست مقاله ابزارها و نکات کاربردی دردرک کودکان دبستانی word

موضوعات

پیشگفتار
فعالیتهای رو به رشد
درک خلق و خوی کودکان
ابزارهای والدین
رفتارهای خوب را جستجو کنید
از مشکلات دوری کنید
احساسات را بپذیرید
حدود متناسب وضع کنید
مهارتهای جدید را آموزش دهید
خلاصه ابزارها
ایده‌های فرزندپروری
کج خلقی‌های سرشتی
دردسر تکالیف
خواهر یا برادر را مسخره می‌کند
حل مشکلات
به کار بردن ابزار در عمل

به نام یگانه مهربانی که تمام هستی‌ام از اوست
پیشگفتار
آیا شما می‌خواهید فرزندتان ....
اعتماد به نفس داشته باشید؟
دوست داشتن را احساس کند؟
با احساس مسئولیت رفتار کند؟
با دیگران به خوبی کنار بیاید؟
تصمیماتش را بدون وابستگی و مستقل اتخاذ کند؟
از یادگیری لذت ببرد؟
اگر چنین می‌خواهید، بنابراین، این کتاب برای شماست. ما اهداف مشترکی را دنبال می‌کنیم.
این کتاب –
فعالیتهای رو به رشد کودکان را به طور خلاصه شرح می‌دهد،
به شما ابزارهایی برای برخورد با کودکان پیشنهاد داده و
مراحلی برای حل مشکلاتتان به شما تقدیم می‌کند

اما به یک چیز از جانب شما نیاز دارد- تعهد!
ابتدا به تعهد نیاز دارد تا به ارزشهایتان دقت کنید و یک تصویرسازی بلندمدت داشته باشید. سپس تصویر مورد انتظارتان را با سن کودک و خلق و خوی او (هماهنگ) آداپته کنید.
تعهد برای مراقبت از خودتان چنانکه وقت، انرژی و آرامش برای مراقبت از فرزندتان داشته باشید.
تعهد برای آزمودن شیوه‌هایی جدید تا زمانیکه چیزی را بیابید که برای هم شما، و هم کودکستان مؤثر باشد.
فعالیتهای رو به رشد
آنچه کودکان برای یادگیری نیاز دارند.

ماری (9 ساله) زمان زیادی را با دوستش سالی می‌گذراند. وقتیکه او به خانه می‌آیاد مدام راجع به مادر سالی حرف می‌زند. «او شیرینی‌هایش را از تو بهتر می‌پزد» «او سالی را برای کمک در شستن ظرفها مجبور نمی‌کند». «او به سالی خیاطی یاد می‌دهد» چرا ماری اینقدر از من انتقاد می‌کند؟ موضوع چیست؟ هر چند نظرات ماری ممکن است انتقادآمیز به نظر آید اما به روشهای مختلفی که خانواده‌ها کارها را انجام می‌دهند، توجه دارد. او شاید تابحال فکر می‌کرد که همه خانواده‌ها همه کارها را همانند شما انجام می‌دهند. وظیفه کودکان دبستانی کشف دنیای بزرگتر است. آنها این امر را با پرسیدن سؤالات فراوان، به چالش کشیدن کارهای والدین و آزمایش کردن قوانین انجام می‌دهند. در جدول زیر مثالهایی از رفتارهای معمول لیست شده و نقش و الدین در آن آورده شده است. چالش والدین شامل فراهم کردن اطلاعات و محدود کردن نیاز کودکان است.


فعالیتهای رو به رشد: آنها می‌خواهند کشف کنند که جهان چگونه است

فعالیت مثال نقش والدین
مهارتها را فرا می‌گیرند - سئوالات فراوان می‌پرسند - منبع موثق اطلاعات باشید
و از اشتباهات می‌آموزند - رفتارهای مختلفی از آنها سر می‌زند - تلاشهای کودکان را برای انجام کارها به روش خودشان تأیید کنید. (کوشش کودکان را مورد تمسخر قرار ندهید).
با دیگران مخالفت کنند و همچنان مورد پذیرش قرار بگیرند. - ارزشهای والدین را به چالش می‌کشند، بحث می‌کنند. بدخلقی می‌کنند. - کودک را تشویق کنید تا به احساسات خود اعتماد کند تا بفهمد که چه چیز برایش مناسب است.
به کودک یادآوری کنید که او را دوست دارید و مراقبش هستید حتی اگر با او مخالفت کنید.
قوانین را می‌آموزند و عواقب شکستن قوانین را تجربه می‌کنند. - مقایسه می‌کند، آزمایش می‌کند و قوانین ایجاد می‌کند.
- قوانین را می‌شکند و پیامدهای شکستن قوانین را تجربه می‌کند. - قوانین موردنیاز قابل بحث و غیر قابل بحث را ایجاد و اعمال کنید.
- در مورد اینکه چه کسی برای چه چیزی مسئول است، روشن عمل کنید.
- مسئولانه رفتار کنید.

پل (7 ساله) به من در تمیز کردن اتاق خود کمک می‌کند اما به تنهایی این کار را انجام نمی‌دهد. پدرش معتقد است، حالا که او دبستانی است باید مسئولیت بیشتری را در خانه عهده‌دار باشد. ما روشهای تهدید و یا رشوه دادن را به کار برده‌ایم اما هیچ کدام فایده‌ای نداشت. چگونه باید بفهمیم که داشتن چه انتظاراتی از او عاقلانه است؟


بچه‌ها به تدریج، مسئول‌تر می‌شوند. آنها با کمک کردن در یک کار آغاز می‌کنند. سپس آن کار را با یادآوری کردن و یا نظارت انجام می‌دهند و سرانجام، آن را به تنهایی انجام می‌دهند. بسیاری از والدین فرض می‌کنند چون که کودک در حضور والدین کاری را می‌تواند انجام دهد بنابراین به تنهایی نیز می‌تواند آن کار را انجام دهد. متأسفانه، این طور نیست.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:37 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله معماری شهرستان مراغه word دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله معماری شهرستان مراغه word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله معماری شهرستان مراغه word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله معماری شهرستان مراغه word :

معماری شهرستان مراغه

 

مقدمه

مراغه از شهرهای تاریخی و قدیمی آذربایجان و ایران است . در 280 هجری فرمانروایی مراغه به محمد بن افشین بن دیوداد رسید . بعد از وی برادرش یوسف به جای او نشست و در سال 296 هجری به نام خود در مراغه سکه زد . در سال 317 هجری ، مسافریان دیلمی به مراغه دست یافتند . در سال 420 هجری قشون غز وارد مراغه شد . در سال 566 هجری مراغه جزو قلمرو سلجوقیان در آمد . در سال 622 هجری جلال الدین خوارزمشاه بدون برخورد یا مقاومت مهمی به مراغه آمد . در سال 628 هجری این شهر به تصرف سپاهیان مغول درآمد . در سال 656 هجری مراغه مرکز فرمانروایی هلاکوخان مغول شد . خواجه نصیرالدین طوسی با همکاری چند ستاره شناس مأمور تاسیس رصدخانه معروف مراغه شد . در سال 759 هجری مراغه به دست تیموریان ویران شد . در سال 1142 هجری شهر مراغه و دهخوارقان به دست نادر شاه گشوده شد . گرچه شیخ عبیدالله کرد در سال 1297 هجری خود را به حوالی مراغه رسانید ولی هجوم وی و همراهانش دفع شد و سکون و آرامش به مراغه بازگشت .

مراغه قطب گردشگری شمال غرب کشور
پیوند تاریخ و طبیعت، باغ موزه مزارع سرسبز دامنه‌های سمند، دیار سهند و کوهستان، شهر برج‌های تاریخی، دیاری برخوردار از روستاهای شگفت و اعجاب انگیز، شهر رصد‌خانه بزرگ جهان، دربرگیرنده بزرگ‌ترین مناطق فسیلی جهان، منطقه‌ای که مبدا شکل‌گیری نخستین نصف النهار جهان بوده است، آن‌جا که نخستین سکوسنگاه‌ها و معابد بشری شکل گرفته‌اند. اگر جایگاه جاذبه‌های تاریخی و تمدنی مراغه در دستیابی به اهداف چشم‌انداز 20 ساله گردشگری را برجسته کرده و سپس نیم‌نگاهی به وضعیت وخیم این آثار داشته باشیم، آنگاه باید در رویای خیس یک باور زنده اذعان داشت که در سایه سه عنصر «جهل، بی‌توجهی و عدم برنامه‌ریزی» دوران افول حیات آثار تاریخی مراغه فرا رسیده و اکنون برج‌های باشکوه ایلخانیان در‌آستانه‌ی فرو پاشی کامل قرار گرفته‌اند.

اکنون مراغه این کهن شهر تاریخی و نخستین پایتخت ایلخانیان، دیگر نایی برای بازگشت به گذشته پر افتخار وتجدید حیات هنری ندارد. این مدعا را می‌توان از اظهار تاسف‌هایی که جهانگردان پس از دیدار آثار مراغه پیرامون بی‌توجهی به این جاذبه‌ها ابراز می‌دارند، به خوبی دریافت. یافته‌های باستان شناسی وجود تمدن اوراتورها و ماد در آذربایجان بزرگ که مراغه جزیی لاینفک از آن است را به اثبات رسانیده و اینک «مهر» این معبد ناشناخته و پهنان مانده از انظار مردم و مسوولان که نخستین داده‌ها نشانگر پیش از تاریخ بودن این سایت دارد، می‌تواند با بررسی‌های مجدد دیرینه شناختی و اتنومولوژی وجود تاریخ و شکل گیری نخستین تمدن‌های بشری در آتروپاتکان را هزاران سال به گذشته باز گرداند. معبد مهر، ‌گویا استوانه‌ای است که تاریخ در دورن آن دوران داشته و اکنون با زبان بی‌زبانی روایتگر نخستین سکونتگاه‌هایی است که در فلات ایران شکل گرفته‌اند. جای جای کلنگ‌هایی باقی مانده بر روی سنگ‌ها، محراب‌ها و امامزاده‌ای که به روایت تصاویر تا 70 سال پیش موجود بوده و اکنون به یمن جهالت به میراث پدری از بین رفته، آیات حکاکی شده قرآن بر روی سنگ‌ و تنها کلمه ” الله ” که به حرمت قداستش از تخریب بازمانده، اکنون تاریخ را برایمان بازگو کرده و روایت ظلم و جوری را که بر آثار تاریخی مراغه سایه افکنده، با زبان بی زبانی روایت می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند فریاد بزنند که مغولان سا‌ختند و شما ویران کردید!
درباره‌ی مراغه چه می‌دانید؟

مراغه یک منطقه ویژه کشاورزی است که تنوع محصولات و فرآورده‌های کشاورزی آن را به یکی از مناطق مهم آذربایجان شرقی تبدیل کرده است. از همین رو در صورت برنامه‌ریزی این شهرستان می‌تواند به منطقه مطرحی در جذب گردشگران کشاورزی – آگروتوریسم- تبدیل ‌شود. شهر مراغه با یک جاده آسفالته با کیفیت مناسب در 130 کیلومتری جنوب تبریز در کمتر از دو ساعت قابل دسترسی است .گفته می‌شود در زمان داریوش، آذربایجان شرقی یکی از ساتراپ‌های ایران و پایتخت آن شهر شیز بوده که در جنوب خاوری مراغه قرار داشته است.

از نظر کشاورزی و باغ‌داری این شهرستان وضع بسیار خوب و پر رونقی داشته و نوع کشت آن آبی و دیمی است. مراغه در زمینه صنایع وابسته به کشاورزی نیز فعالیت داشته و بیشتر کارخانه‌های موجود در آن به کار تهیه خشکبار اشتغال دارند. شهر مراغه از معدود شهرهایی است که سابقه پایتختی دارد، اما آثار تاریخی و هویت تاریخ فرهنگی آن در ایران شناخته شده نیست. این شهر تاریخی در جنوب کوه اسطوره‌ای سمند و جنوب شرقی دریاچه ارومیه قرار دارد. برخی مورخان نام قدیمی ‌مراغه را مراوا یا ماراوا نوشته و آن را جایگاه ماد به شمار آورده‌اند.

طبق مدارک و اسناد کشف شده مراغه میلیون‌ها سال پیش در دوره‌ی دوم و سوم زمین شناسی محل استقرار حیوانات عظیم الجثه بوده و کشف 32 گونه از پستانداران باعث شده تا این شهرستان در خارج از کشور شناخته شده‌تر باشد. این شهر پیش از اسلام و دوره‌های اسلامی ‌مرکز آذربایجان بوده و پس از فتح بغداد نخستین پایتخت ایلخانیان بوده است. چشم اندازهای زیبا و منحصر به فرد دامنه‌های جنوبی سهند و هوای مطبوع و روح افزای حاشیه سد علویان, سالیانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را روانه مراغه می‌کند. گنبد سرخ‌, گنبد کبود و مدور، قلعه‌های باستانی، خانه‌های تاریخی، رصد خانه مراغه و ده‌ها اثر تاریخی و طبیعی از دیدنی‌های این شهراست. شهرستان مراغه با داشتن بیش از 300 اثر تاریخی و طبیعی و تپه‌های باستانی جزو 10شهر دارای بافت غنی تاریخی و فرهنگی در ایران است. وجود آثار و ابنیه باستانی متعلق به دوره‌های تاریخی و اسلامی موجب شده که این شهر همه ساله مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.

همچنین وجود آب‌های معدنی مانند قره پالچوق، شورسو، گشایش، ‌ساری‌سو و نیز دریاچه‌ی سد علویان در حاشیه‌ی شمالی شهر و رودخانه‌ی صوفی‌چای که از مرکز شهر می‌گذرد، بر جاذبه‌های گردشگری آن افزوده است. تاسیسات قابل سرمایه‌گذاری در سد علویان، ایجاد مراکز تفریحی،‌ قایقرانی،‌ کمپ و ویلا و در دره‌ی گشایش ایجاد کمپ و رستوران سنتی است. هم اکنون نیز مراغه با ویژگی‌های خاص اکوموزه باعث شهر و شهر موزه تاریخی می‌تواند با داران بودن عناصر کامل منشور توسعه پایدار به پایلوت توریستی و اقتصادی غرب کشور تبدیل شود.

احیای جاده ابریشم به منزله احیای تاریخ مراغه خواهد بود
درباره جاده ابریشم بسیار گفته و بسیار شنیده شده است. هرچند که به لحاظ پژوهشی تحقیقات زیادی در ایران انجام نشده و مباحث توریستی نیز در این حوزه مغفول مانده است، اما کشورهایی چون چین و تاجیکستان تلاش دارند تا از دستاوردهای این جاده نهایت بهره‌برداری را به عمل آورند. چندی پیش مسوولان استان‌های شمال غربی چین در جلسه همکاری‌های بین شرق و غرب چین اعلام کردند که گردشگری در مسیر جاده ابریشم را توسعه خواهند داد و آن‌ها برنامه‌ای دارند تا این مسیر را به خطی گردشگری در سطح جهانی تبدیل کنند. سال گذشته نیز پس از سال‌ها تحقیق و مطالعه، دفتر گردشگری جاده‌ی ابریشم در سمرقند ازبکستان افتتاح شد.

گشایش دفتر گردشگری جاده‌ی ابریشم 10 سال پس از صدور اعلامیه‌ی تاریخی سمرقند از سوی سازمان گردشگری جهانی صورت گرفت. جاده‌ی ابریشم از دیرباز نه تنها از لحاظ اقتصادی و مبادله‌ی کالا اهمیت داشته، بلکه از نظر فرهنگی هم اکنون نیز به لحاظ جاذبه‌های گردشگری در خور توجه است. به این ترتیب از منظر کارشناسان انتظار می‌رفت که این دفتر یا دیگر مباحث استراتژیک جاده ابریشم در ایران پی‌گیری شود، اما پایگاه گردشگری این نقطه علیرغم موقعیت ممتاز ایران به عنوان حلقه‌ی اتصال آسیای دور به اروپا، در شهر سمرقند ازبکستان افتتاح شد!. کارشناسان بر این باورند که احیای جاده‌ی ابریشم، مراغه را از بن‌بست خارج می‌کند، چون مراغه شهری است سرشار از اماکن و آثار باستانی بسیار گرانقدر که لازم است توجه بیشتری به این پتانسیل صورت گیرد. جاده‌ی ابریشم از مهم‌ترین قسمت‌های این شهر است که ارزش فوق‌العاده‌ای از لحاظ اجتماعی و اقتصادی دارد و اگر بتوان به طور کامل قسمتی از جاده‌ی ابریشم را که از مراغه عبور کرده است، شناسایی و مستندسازی کرد، آنگاه خواهیم توانست هویت و اهمیت این جاده را احیا کنیم.

معبد مهر، گنبد سرخ، گنبد غفاریه، رصد خانه مراغه، مقبره‌ی آقالار، گنبد مدور، گنبد کبور و مسجد ملا رستم از مشهورترین بناهای تاریخی مراغه هستند که وجه مشترک همه آنها در برهه کنونی نزدیک شدن آنها به آستانه تخریب است، طوری که طبق شواهد موجود چیزی به فرو ریختن ستون‌های باشکوه مسجد ملارستم نمانده است. در این میان تاثربارترین وضعیت متعلق به معبد مهر است که باید آن را در ردیف یکی از نخستین سکونتگاه‌های و معابد بشر پیش از تاریخ محسوب کرد. این معبد که در زیر یک گورستان تاریخی قرار دارد، با خاک‌برداری، بخش‌هایی از خود را نمایان کرده، اما همچنان بخش عمده‌ای ازآن در زیر خاک قرار دارد. میراث فرهنگی نیز در عملکردی ناشیانه در بخشی از این بنای سنگی با سازه فلزی و آجر مرمت‌هایی را انجام داده که به همراه ‌انباشت زباله‌ها هر بازدید‌کننده‌ای را متاثر می‌سازد. روستاییان نیز به دلیل فقدان آموزش، سنگ‌های تاریخی گورستان در کنده و یا به جای دیگری منتقل می‌کنند.

رصدخانه، شاهکار خواجه نصیرالدین طوسی
رصدخانه مراغه که نخستین مرکز بازدید برای گردشگران ورودی مراغه به شمار می‌آید، حال و روزی مناسبتر از معبد مهر ندارد، این بنای باشکوه که به همت خواجه نصیر الدین طوسی بنیان گذاشته شد، در زمان خود از بزرگترین رصد خانه‌های جهان به شمار می‌رفت که بعدها با الهام از این اثر، رصدخانه‌هایی در چین و سمرقند شکل گرفتند، اما اکنون از این بنای باشکوه جز تلی خاک که مدام توسط حفاران غیر مجاز کند و کار می‌شود و برخی بخش‌ها، چیزی به جای نمانده است.
طی سال‌های اخیر برای پوشش بقایای برج مرکزی رصدخانه گنبدی تبدیل شده و ظاهرا قرار است که در آینده نمایشگای از ابزار آلات نجومی ‌برپا شود.

غارهای مجاور رصدخانه به همراه پوشش سرسبزی که در روستاهای اطراف به چشم می‌خورد، محیط دلپذیری را برای بازدیدکنندگان فراهم ساخته است.
برج‌های تاریخی مراغه نیز عمدتا از تخریب و رطوبت دیدگی رنج می‌برند. تنها کاری هم که برای به‌سازی آن‌ها انجام شده، پروژه‌ی ساماندهی گنبدهای کبود و مدور است که توسط شهرداری مراغه در حال انجام است، اما با این حال، علیرغم سرمایه‌گذاری میلیاردی و موافقیت اولیه و مکتوب میراث فرهنگی اکنون این اداره جلوی ادامه‌ی کار را گرفته و سردرگمی‌عجیبی را به وجود آورده است.

مراغه، شهر گنبدهای تاریخی
برج‌ها و گنبدهای متعدد باقی مانده از تمدن پیش از دوره اسلامی و پس از آن شهر مراغه را امروزه به مکانی ویژه برای جذب گردشگران داخلی و خارجی مبدل کرده است.
گنبد سرخ، قدیمی‌ترین گنبد باقی‌مانده در مراغه است که در سال 542 هجری قمری در دوره سلجوقیان و بصورت مربع‌القاعده در دو طبقه ساخته شده است. این گنبد از نظر ساخت و نوع تزئینات موجب الهام در ساخت برج‌های دیگر بوده است، برج مدور در کنار گنبد سرخ از سایر برج‌های مراغه است که در بافت مرکزی شهر احداث شده و پلانی مدور شامل دو طبقه سردابه و نمازگاه دارد و هریت فرد دفن شده در سردابه آن تاکنون شناسایی نشده است، این برج در سال 563 هجری قمری با سنگ‌های متخلخل آهکی و حجاری شده و آجرهای خشتی و ساروج ساخته شده است.

برج غفار مراغه متعلق به ”ابوسعید بهادرخان ایلخان” برخلاف سبک معماری سلجوقیان از آجر لعابدار در آن استفاده شده و کاشیکاری در این بنا به وفور دیده می‌شود، وجه تمایز این برج با دیگر برج ها وجود پنجره‌های کاذب است، به این علت که کسی در این برج ساکن نبوده سازنده آن برای القاروشنایی و نور به صورت سمبلیک پنجره‌ها را به‌صورت کاذب ایجاد کرده است.

قلعه و غار قیز لار قالاسی مراغه
قیز لار قلعه سی (قلعه دختران) یکی از مهم ترین آثار تاریخی و طبیعی شهرستان مراغه است. این قلعه و غار در 20 کیلومتری جنوب باختری مراغه و در سمت جنوبی دره بسیار عمیق کوه های گوی داغ (کوه کبود) واقع شده است. دهانه غار به قطر 30×20 متر و درازای آن در ابتدا 35 متر و پهنایش 24 متر و ارتفاعش حدود 20 متر است. ارتفاع کلی غار و قلعه نسبت به دره عمیق مقابل حدود 1800 متر تخمین زده شده است. داخل غار دالان های متعدد تنگ و تاریکی وجود دارد که در بعضی از آن ها اقسام استالاکتیت های آهکی به چشم می خورد. در ارتفاعات پشت قلعه، باقیمانده یک دیوار خشتی به چشم می خورد که از بقایای قلعه ای قدیمی است که پایین آن چند دخمه وجود دارد که آثار کندوکاوهای غیر مجاز در آن ها مشهود است.

کلیسای هوانس مراغه
این کلیسا در روستای پرآباد بین مراغه و میانه واقع شده است. البته هنوز هم مورد استفاده اقلیت شهر قرار می گیرد. این کلیسا مربوط به دوره ایلخانان است، مدخل آن در ضلع باختری است و ورود به داخل از طریق درگاه زیر طاق گنبدی صورت می گیرد. فضای اصلی کلیسا به شکل مستطیل است که عبادتگاه یا محراب، در ضلع خاوری آن واقع شده که مرکب از سه طاقنما با قوس جناغی است. طاق نمای میانی از طاق نماهای طرفین بزرگ تر است و در داخل این طاقنما ها دو پنجره مستطیل شکل با تزیین جالب و شیشه های رنگی دیده می شود. طاق نمای میانی دارای طاق جناغی و طاقنماهای طرفین دارای گنبد کوچکی است. در دیوار، طاقچه ها و نغول های کم عمقی جهت عکس های یادبود تعبیه شده است. نور داخل کلیسا از درب ورودی و پنجره‌های کوچک ضلع خاوری، شمالی و جنوبی تامین می‌شود. سر در ورودی کلیسا دارای گنبد هرمی با روکش شیروانی است و ناقوس کلیسا نیز در این محل قرار دارد

جلوه‌ای ماندگار از هنر اسلامی به نام مساجد
مساجد تاریخی و قدیمی ”شیخ بابا، ملا معزالدین و ملا رستم“ مراغه جلوه‌هایی دیدنی از هنر معماری گذشتگان است
مساجد تاریخی و قدیمی «شیخ بابا» ، «ملا معزالدین» و «ملا رستم»، شهر مراغه جلوه‌هایی دیدنی از هنر معماری گذشتگان هستند.
بنای اولیه مسجد تاریخی ”شیخ بابا” در مراغه مربوط به قرون هشتم و نهم هجری است که بر پایه‌های آن، مسجد کنونی بازسازی شده است.
آنچه امروزه از مسجد جامع شیخ بابا باقی مانده یک ستون سنگی و دو ستون چوبی مقرنس کاری شده می‌باشد، این ستون سنگی استوانه‌ای شکل و مرکب از 20 قطعه سنگ مدور است که روی هم گذاشته شده و در مجموع ارتفاع آن به 5 متر و محیط آن به 186 سانتیمتر می‌رسد، 60 سانتیمتر از پایین ستون صاف و بدون نوشته است.

بخش بالایی این ستون کتیبه‌ای به خط ثلث در اندازه 160 سانتیمتر وجود دارد،‌ تاریخی که در ستون نوشته شده 864 هجری قمری است که و متن کتیبه شامل اسمای متبرکه حضرت رسول اکرم (ص) و حضرت علی (ع) و نیز نام مشایخ و مرادهای شیخ بابا و نام بانی بنا و حجار آن می‌باشد و اخیرا این ستون سنگی برای حفاظت بیشتر به موزه مراغه منتقل شده است و این ستون سنگی مدور به شماره ثبتی 790 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

مسجد ملامعزالدین، یادگار تاریخی از دوره صفویه
این مسجد تاریخی در خیابان خواجه نصیر مراغه واقع شده و بنای مسجد مربوط به دوره‌ی صفویه است، به موجب کتیبه مرمری موجود در دیوار جنوبی، مسجد در دوره شاه طهماسب اول در تاریخ 976 هجری قمری بازسازی شد و دوره‌ی قاجاریه نیز مجددا مرمت گردید.
مسجد بزرگ این بنا 36 ستون چوبی در چهار ردیف دارد که از دیوار شمالی وارد محوطه مقبره شیخ معزالدین می‌شود، سنگ قبرهای موجود در محوطه حیاط و مقبره داخل مسجد دارای کتیبه‌های تاریخی نفیسی هستند. از جمله سنگ مرمرین شیخ معزالدین که در حیاط شمالی بنا جای دارد.

در صفه‌ی جلوی مسجد سنگ قبرهای دیگر مرمری قرار دارد که تاریخ‌های 871 و 772 هجری قمری را نشان می‌دهند، این سنگ نبشته‌ها مشخص می‌سازد که از قرن هشتم تا روی کار آمدن شاه اسماعیل صفوی، خاندان معزالدین در مراغه صدارت و نفوذ داشته‌اند. این مسجد تاریخی با شماره ثبتی 643 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

مسئولیت فرو ر‌یختن احتمالی مسجد ملارستنم با چه ارگانی است؟
این مسجد در میدان ملارستم در خیابان اوحدی شهر مراغه واقع شده است. سردر بلند ورودی مسجد دارای قوس جناقی و مقرنس کارس‌های گچی است. در حاشیه‌ی سردر مسجد از گچ‌بری‌های شبکه‌ای و تزیینات مهندسی استفاده شده و کتیبه‌ای از سنگ مرمر در کنار این سردر ورودی به چشم می‌خورد.
شبستان مسجد ملارستم دارای 35 ستون چوبی در 5 ردیف است که سقف چوبی مسجد را نگه داشته‌اند، ستون‌ها و سرستون‌های چوبی مسجد از تزیینات زیبایی برخوردار است.

این مسجد کتیبه تاریخی ندارد، در کتاب ”دافع الغرور” بنای مسجد به ”حاجی علیخان مقدم مراغه (حاجب‌الدوله)” نسبت داده شده، ولی می‌توان بنای آن را متعلق به دوره صفویه دانست که در دوره‌ی قاجاریه نیز مرمت و بازسازی شده است.
مسجد ملارستم نیز یکی از جالب ترین مسجدها مراغه و منطقه بوده و تصور می‌رود که این مسجد یکی از نخست ترین بناهای شاه طهماسب باشد که دارای 35 ستون زیباست. اهالی محل بر این باورندکه 40 ستون اصفهان و شماری از بناهای ستون دار ایران در دوران صفوی با الهام از مسجد ملارستم ساخته شده اند، تزیننات زیبا و دلپذیری که روی سر ستون‌ها و زیر سقف انجام شده به خوبی معید اهمیت این منطقه در دوران صفوی بوده است با این حال کل بنای مسجد به شدت آسیب دیده و عمده ستون‌ها بازگشت زمان و عدم مرمت ورسیدگی دچار ترک خوردگی شده اند.

تمام تمدن ایلخانیان تنها در چهار ویترین غیر استاندار جا خوش کرده است!
موزه‌ی ایلخانی مراغه تخصص ترین موزه‌ی دوران ایلخانی بوده و آثار به دست آمده از نقاط مختلف کشور دراین موزه نگه داری می‌شود و ساختمان موزه مراغه روی مزار اوحدی مراغه‌ای به وسیله انجمن آثار ملی اجرا شده است.

این موزه هر چند آثار باارزشی از دوران ایلخانی را به نمایش گذاشته، اما در قیاس با موزه‌های بین اللملی و تعریفی که ایکوم از موزه ارایه داده، هیچ کدام از بخش‌های این موزه اعم از نورپردازی، چیدان اشیاء، ویترین‌ها و; با استانداردهای جهانی مطابقت ندارند.
سفالینه‌های فقاع و کتیبه‌های رصد خانه در ویترین اول، کاسه‌های سفالین با نقاشی از زیر لعاب و لعاب فیروزه‌ای در ویترین دوم، بشقاب‌های زرین فام و سفالینه‌های مینایی در ویترین سوم و کاسه‌های شیشه‌ای در ویترین چهارم به نمایش در‌آمده‌اند.

همچنین سکه‌های ایلخانی از دوران منگو خان تا ساتی بیک خان و سلیمان خان نیز در این موزه قابل مشاهده هستند.
نخستین ترجمه‌های قران کریم هم زینت بخش این موزه بوده و در مجموع می‌توان گفت بسیاری از آثار دوران ایلخانی نیز به دلیل محدودیت فقط به نمایش در نیامده و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید موزه‌ای را همشان با این آثار طراحی کند.
موزه ایلخانی مراغه تنها موزه تخصصی دوره ایلخانان در ایران است که در آن حدود 400 قطعه اشیاء با ارزش شامل انواع سفال , آبگینه , نسخه های خطی قرآن و سکه های ضرب دوره ایلخانان نگهداری می شود.

مجموعه سکه‌ها و سفال‌های این موزه کاملترین مجموعه سکه و سفال در ایران است، به طوری که سکه های دوران 17 ایلخان مغول که در ایران حکومت کرده اند در این موزه وجود دارد.
در این میان تاثربارترین وضعیت متعلق به معبد مهر است که باید آن را در ردیف یکی از نخستین سکونتگاه‌های و معابد بشر پیش از تاریخ محسوب کرد.
این معبد که در زیر یک گورستان تاریخی قرار دارد، با خاک‌برداری، بخش‌هایی از خود را نمایان کرده، اما همچنان بخش عمده‌ای ازآن در زیر خاک قرار دارد.
میراث فرهنگی نیز در عملکردی ناشیانه در بخشی از این بنای سنگی با سازه فلزی و آجر مرمت‌هایی را انجام داده که به همراه ‌انباشت زباله‌ها هر بازدید‌کننده‌ای را متاثر می‌سازد.

روستاییان نیز به دلیل فقدان آموزش، سنگ‌های تاریخی گورستان در کنده و یا به جای دیگری منتقل می‌کنند.
کلیسای هوانس
کلیسای هوانس تنها کلیسای موجود در شهرستان مراغه و یکی از معدود کلیساهاءی است که امروزه نیز مورد استفاده اقلیت ارامنه این شهر می باشد. کلیسای قدیمی مزبور در روستای پیرآباد بین مراغه و میانه قرار دارد ومربوط به دوران ایلخانان می باشد . مدخل این کلیسا در ضلع غربی است و ورود به داخل آن از طریق در گاه زیر طاق گنبدی صورت می گیرد. فضای اصلی کلیسا به شکل مستطیل است که عبادتگاه یا محراب در
ضلع شرقی آن واقع شده و مرکب از سه طاقنما با قوس جناغی می باشد . طاقنمای میانی از دو طاقنمای طرفین بزرگتر است و در داخل این طاقنما دوپنجره مستطیل شکل موجود است که

با شیشه های رنگی جالب تزءین شده است. طاق نمای میانی دارای طاق جناغی و طاق
نماهای طرفین دارای گنبد کوچکی می باشد . در ضلع شمالی و جنوبی بر روی دیوارها ، طاقچه ها و نغول های کم عمقی جهت عرضه عکسهای یادبود تعبیه شده است . نور داخل کلیسا از درب ورودی و پنجره های کوچک ضلع شرقی و شمالی و جنوبی تامین می گردد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:37 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد معارف اسلامی word دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد معارف اسلامی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد معارف اسلامی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد معارف اسلامی word :

معارف اسلامی
جهان بینی: نوع برداشت و طرز تفکری که یک مکتب درباره جهان هستی عرضه میدارد و زیر ساخت و تکیه گاه فکری آن مکتب بشمار میرود را جهان بینی گویند
حکمت:1-حکمت علمی ( دریافت خط مشی زندگی آنچنانچه باید باشد) 2- حکمت نظری(دریافت هستی آنچنانچه هست

جهان بینی: به معنی جهان شناسی است
بیشتر حیوانات جهان احساس دارند
جهان بینی: 1-تجربی 2- فلسفی 3- دینی
علوم تجربی مکتبی بر دو چیز است 1- فرضیه 2- آزمون

بزرگترین مزیت کشفیات علوم تجربی اینست که که دقیق – جزئی و مشخص باشد
علوم تجربی در تعقیب علتها و سببها و یا در تعقیب معلومها و اثر عملا تا حد معینی پیش میرود و بعد به نمیدانم میرسد

جهان بینی تجربی جز شناسی است نه کل شناسی
چهره جهان روز بروز تغییر میکند چون بر فرضیه و آزمون میتنی است نه بر اصول بدیهی اولی عقلی
جهان بینی تجربی یک جهان بینی متزلزل است چون بر فرضیه آزمون وخطا استوارشده و از پاسخگویی به مسائل عاجز میباشد
ایدئولوژی نیازمند نوعی جهان بینی است که:
اول به مسائل اساسی جهان شناسی که به کل جهان مربوط میشود پاسخ میدهد نه به اجزایی خاص

2- ثانیاً یک شناسایی پایدار و قابل اعتماد و جاودانه بدهد نه یک شناسایی موقت و زودگذر.
3- آنچه ارائه می‌دهد ارزش نظری و واقعیت‌نمایی داشته باشد نه حرفاً عملی و فنی.
• جهان‌بینی فلسفی:

دقت جهان‌بینی تجربی را ندارد در عوض به سلسله اصول متکی می‌باشد و آن اصول اولاً بدیهی و برای ذهن غیرقابل انکارند و با روش برهان و استدلال پیش می‌روند و ثانیاً عام و دربرگیرنده‌اند و به اصطلاح فلسفه ار احکام موجودند. طبعاً از نوعی جرم برخوردار است و آن تزلزل و بی‌ثباتی جهان‌بینی تجربی در فلسفی دیده نمی‌شود و هم محدودیت جهان‌بینی عقلائی و فلسفی است.

جهان‌بینی مطلوب و عالی آن جهان‌بینی است که:1- نخست قابل اثبات باشد 2-به حیات و زندگی معنا بدهد 3- آرمانورز و شوق‌انگیز و آرزو پرور باشد 5- قدرت تقدس بخشیدن به هدفهای انسانی و اجتماعی را داشته باشد 6- تعهد‌آور و مسئولیت ساز باشد

• جهان‌بینی توحیدی:
یعنی درک اینکه جهان از یک مشیت طلبی حکیمانه پدید آمده است و نظام هستی بر اساس خیر وجود و رحمت و رسانیدن موجودات به کمالات شایسته آنها استوار است. جهان‌بینی توحیدی جهانی یک‌قطبی و تک‌‚حوری است
• جهان با یک سلسله نظامات قطعی که سن الهیه نامیده می‌شود اداره می‌شود.
• جهان‌بینی توحیدی با نیروی منطق و علم و استدلال حمایت می‌شود.

• جهان‌بینی توحیدی به حیات زندگی، معنی و روح و هدف می‌دهد
• جهان‌بینی توحیدی تنها جهان‌بینی است که در آن تعهد و مسئولیت افراد در برابر یکدیگر مفهوم و معنی پیدا می‌کند.
• جهان‌بینی اسلامی:

جهان بینی اسلامی چهان بینی توحیدی است، توحید در اسلام به خالصترین شکل و پاکترین طرز بیان شده است.
از نظر جهان بینی توحیدی اسلامی،‌جهان یک آفریده است و با عنایت به مشیت الهی نگهداری می شود. اگر لحظه ای عنایت الهی از جهان گرفته شود نیست و نابود می شود.
تعریف علت:

می‌توان گفت که علت چیزی است که از وجود آن، وجود چیز دیگیری بنام معلول پدید می‌آید
پیدایش پدیدیه از دو فرض زیر بیرون نیست.
1 – از روی اتفاق پدید آمده است. 2 – اثری است از وجود دیگری که این پدیده به آن وابسته است.
رابطه علیت رابطه ای است وجودی، عینی و خارجی، نه ذهنی پس هر گاه علت تامه یعنی علتی که همه شرایط پیدایش و کمالات معلول را به یگانه ای واجد است. در خارج از ذهن تحقق باید معلول ضرورتاً تحقق می یابد.

اصل علیت یک اصل عقلی است که از حقایق عینی نشات گرفته است.
• اقسام علت: 1- علت تام و ناقص 2- بسیط و مرکب3- حقیقی و غیر حقیقی 4- قزیب و بعید 5- داخلی و خارجی
رابطه علت و معلول: 1- رابطه ضرورت میان علت و معلول 2- رابطه سخنیت 3- استحاله بقای معمول بدون علت تامه
• ممکن‌الوجود: موجودی که وجودش از دیگری وابسته غیر باشد ممکن‌الوجود است.
وجوب: عبارت است از استقلال در وجود قیام به خویشتن و وابسته نبودن به دیگری واجب‌الوجودی است مستقل قائم به ذات و بی نیاز از غیر
• اثبات وجود خدا:

• از راه برهان امکان وجوب به اثبات وجود خداوند می‌نوان پرداخت من با گوش می‌شنوم با چشم می‌بینم و لمس می‌کنم همه اینها علم حصولی است هم‌اکنون به دیگران اخساس محبت دارم نسبت به خودم آگاهی دارم هم اکنون به نصف خودم علم دارم علم حضوری در حالتی که علت پدیده را ممکن‌الوجود بنیگاریم.
• دو فرض قابل تصویر است یکی دور و تسلس و وجود واجب‌الوجود اثبات نمی‌شود مگر مثل ابن سینا ثابت کنیم دور و تسلسل هر دو باطل هستند و سلسله ممکنات سرانجام بالضروره باید بوجودی مستقل و قائم به ذات و خلاصه واجب‌الوجود منتهی می‌شود و ممکن است به ذات‌الوجود نرسد.
• دور که با اسلال دوگونه است 1- ( دور مضمر و دور با واسطه ) 2- دور مفترخ ( دور بدون واسطه )

از آنچه گذشت در مییابیم:
الف – با علم حضوری و حصولی درنگ میکنیم ممکن الوجود یا پدیده وحود دارد. ب – هر ممکنی ضرورتا نیازمند و واسطه به علتی است. ج – سلسه این ممکنات با علت ها سرانجام به علت العلل یا واجب الوجود میرسد

به عقیده ما پیروان صدر المتالهین حرکت در جوهر، وجود و تحقق دارد زیرا وجو اهعراض برابر تابع جوهر است و چون عرض را که تابع است میبینیم که تغییر و حرکت دارد باید بپذیریم جوهر که متبوع و تکیه گاه وجودی عرض است خرکت دارد که علت حرکت عرض شده است.
نتایج حرکت جوهری: 1- اثبات ذات قیوم خداوند. 2- غایت حرکت ( معاد ) 3- زمان، بعد چهارم ماده. 4- قیامت مسئله ای متحصر به کره زمین و انسانها نیست بلکه امری است کیهانی و در سطح تمام کائنات مادی

حرکت جوهری اختصاص به عالم ماده دارد زیرا حرکت از خواص و اعراض ماده است و در آنجا که ماده‌ای نباشد حرکتی هم وجود ندارد بنابراین در موجودات غیر مادی یعنی مجردات حرکت و یا حرکت جوهری ندارد.
پس اگر حرکت در ذات و جوهر جسم باشد و زمان هم از حرکت پدید میآید ماده سه بعد پهنا، درازا، دارد و بعد دبگر آن زمان است.
برهان نظم:

برهان نظم دو مقدمه دارد: 1-جنبه حسی و تجربی 2-صد در صد عقلی
ویژگیهای برهان نظم:
1-برهان نظم از یک نظرپایه حسی دارد و از نظر دیگر به شکل ریاضی میتوان ثابت کرد.2-برهان نظم نیاز به اثبات در سراسر جهان ندارد. 3-برهان نظم یک برهان پویا است هرکشف تازه دلیلی بر اثبات خداست.3-برهان نظم پیوند و عشق عمیقی میان خالق و مخلوق ایجاد میکند.4- قرآن کریم بیش از هر چیز به برهان نظم تکیه دارد و بویژه در توحید ربوی.
• تکیه برهان نظم بر این است که:

• آفریدگار جهان یک مبدا بزرگ علم و قدرت است.
برخلاف مادیون که جهان را زاییده بیشعور میدانند.
تعریف نظم: نظم یعنی گردآوردن اجزای متفاوت با کیفیت و کمیت.یژهای در یک کجموعه به طوریکه همکاری و هماهنگی آنها یک هدف معینی را تامین کند.
عنصر اصلی نظم: 1-برنامه ریزی دقیق 2-سازماندهی حساب شده 3-داشتن هدف

تصادف نقطه مقابل نظم است. کسانی که منکر نظم در جهان هستند معمولاً به تصادف اعتقاد دارند. تصادف گاه انکار علت فاعلی است گاه انکار علت غایی ( هدف ) است. ممکن نیست تمام شرایط و لوازمی که برای ظهور و ادامه حیات ضروری است بر حسب تصادف و اتفاق در زمان واحد بر روی سیاره‌ای فراهم شود.
سوم: شخصاَ انسان شکاکی بوده و لا ادرکی ( نمیدانم ) بوده و هرگز خدا را انکار نمیکند.
خلاصه ایرادهای سوم:

1 برهان نظم دارای شرایط یک برهان تجربی نیست زیرا در مورد غیر جهان آزمایش نشده.
2 نظم جهان از یک علت درونی ( نظم ذاتی ماده است
3 از کجا معلوم نظام موجود یک نظام اکمل است.
4 ما چه میدانیم که خدا بارها جهان را ساخته تا آفرینش این است.
5 این برهان بر فرض اثبات کند وجود ناظم و خالق را نمیتواند اثبات کند صفات کمالین را.

6 حوادث تاگوار مثل طوفان و زلزله تضاد با نظم جهان دارد.
این برهان نظم به همین اندازه اثبات میکند که طبیعت ماورایی دارد;;. آن ماورا است حقیقت این است که کشف هوش و عقل از روی آثار و اعمال یک انسان نه از برهان تجربی است نه از طریق تمثیل منطقی بلکه نوعی برهان عقلی است.
احتمال نظم ذاتی که میوم گفته با اندازه نظم تصادفی است , نا معقول میباشد.
چند نکته در رابطه در رابطه با آفات و شرور.

1 بینش محدود و قضاوت نسبی ( مثل سیل میآید و ما فقط خود را میبینیم.)2- مصائب , سازنده روح انسان است.
3-هشدارها ( جهت پایان دادن به غرور و غفلت است ) 4-عاملی برای بازگشت. 5-فراز و نشیب به جهان روح میدهد.
6-بلاهای خود ساخته ( مثل ظلم انسان بر انسانهای دیگر

فطرت
1 در فطرت و سرشت انسان خداشناسی است.2- فطرت در انسان به منزله غریزه در حیوان میباشد.3- خداشناسی و خدا گرایی هر دو فطری است.
گرایشهای غیر اکتسابی یا غیر فطری:1-حقیقت جویی 2-تمایل به زیبایی 3-گرایش به فضادل انسانی و کارهای خیر 4-گرایش به کمال مطلق.
در انسان نوعی شناخت و معرفت بی واسطه وجود دارد که از طریق حواس بدست نیامده است. این قسم معرفت را معرفت حضوری و یا شهودی نامند در برابر معرفت حصولی.
• اسلام:

دین اسلام از آن جهت اسلام نامیده میشود که متضمن تسلیم محض در برابر حکم خدا و فرمان و ارده خداوند است.
هر علاقه فطری در عین فطری بودن احتیاج به توجه به تنبیه دارد. بود یا نبود مذکرات الهی اعیینی اموری که بشر را به خدا و خالق توجه دهد در افزایش و کاهش این علاقه مؤثر است.
• صفات خداوند.

1 ثبوتی ( صفات ذات (قدرت علم و هرگونه کمال ) , صفات فعل ( مثل عدالت ))
2 سلبی ( خدا مبرا است از هرگونه عیب و;; )
• صفات ذات: صفاتی است که فرد ذات به تنهایی و یا صرف نظر از مخلوق آنها را دارد
• صفات فعل:

به لحاظ واسطه و نسبتی که میان خداوند و مخلوق دارد برقرار است و هرگاه مخلوق دگرگون شود آن صفات هم نسبت به آن تغییر میکند مثل صفات رازقیت خداوند.
بنابراین قادر به فعل کسی است که:1-خواست و اراده داشته باشد. 2-دامنه قدرتش فعل و ؟ 3-فقط یکی از دو کفه مادی فعل و ترک را سنگین میکند.
1 هر قادری واجب الوجود ثابت شد که سلسله ممکنات به عله العلل میرسد.
• محال :

1 – ذاتی متضمن تضاد و تناقض است مثل 5 = 2 + 2 2– عادی
محال ذاتی متعلق به قدرت خداوند نیست و محال عادی قدرت خداوند بر آن تعلق می گیرد
علم: بر اساس دو برهان قیام ممکنات به واجب الوجود و برهان نظم، خداوند بر همه چیز عالم است.
علم خداوند: علم حضوری است نه حصولی

خداوند فاعل مختار است و خداوند عله‌العلل است.
توحید: اعتقاد به یگانگی خدا توحید نامیده می شود.
شرک: تنها گناه غیر قابل آموزش شرک به خدا است.
• دلایل اثبات توحید

1-برهان وحدت و هماهنگی
2-برهان قانع: توارد دو علت که دو علت تامه باشند بر علول محال است.
3- برهان ترکیب: در صورت تعدد واجب الوجود باید هر کدام مقضی داشتند پس مرکب می شوند و این سازگار نیست.
4-برهان صرف الوجود: واجب الوجود خلق است و نا محدود از تمام جهات.
5- برهان هدایت و فیض تشریعی:خدا منبع فیض است و یا فیض تشریعی انسان را به کمال می‌رساند.

مراتب و درجات توحید:
1-توحید ذاتی
2- توحید صفاتی توحید نظری
3- توحید افعالی
4- توحید در عبادت توحید عملی

• توحید ذاتی: یعنی شناخت ذات حق به وحدت و بگانگی اولی است. توحید ذاتی دویی بردار و تعدد پذیر نیست.
• توحید صفاتی:
مرکب و شناسایی خداوند بعنوان ذاتی که با هر کدام از صفاتش متحد و عین هم است توحید ذاتی یعنی نفی ثانی شدن و نفی مثل و مانند داشتن و توحید صفاتی بمعنی نفی هر گونه کثرت و ترکیب از خود ذات است.

• توحید افعالی:

یعنی درک و شناخت اینکه جهان با همه نظام و علل معلولات و اسباب و مسببات فعل خدا و کار او ناشی از اراده اوست
• توحید در عبادت:
توحید عملی و از نوع بودن و شدن است. و رسیدن به کمال و یگانه شدن است. روشن ترین مراتب توحید عملی یا توحید در عبادت انجام مراسم تقدیس و تنزیه است و تنها خدا را مطاع و قبله روج جهت حرکت دایره آن قرار دادن و هر مطاع و جهت و قبله و ایده آل را طرد کردن.

متکلین اسلامی
1 عدلیه (شیعه و معتزله) 2-اشاعره
عدلیه می گویند:
عدل خود حقیقتی است در مقابل ظلم و پروردگار به حکم اینکه حکیم و عادل است کارهای خود را با معیار و مقیاس عدل انجام می دهد. برخی افعال در ذات خود عدل است. مانند پاداش نیکوکاران و برخی در ذات خود ظلم مانند کیفر دادن به نیکوکاران و خداوند خود را با معیار و مقیاس عدل انتخاب می‌کند اشاعره می‌گویند
عدل خود حقیقتی نیست که قبلاً آن را توصیف کرد و مقیاس و معیاری برای فعل پروردگار قرار داد و معتقدند که خداوند سرچشمه عدل است.
• معانی عدل:

1- موزون بودن. 2-رعایت تساوی و نفی هر گونه تبعیض. 3-رعایت حقوق افراد و دادن حق به حقدار 4- قرار دادن بر نهادن هر چیز بر جای خودش. 5- رعایت استحقاقها در افاضه وجود و امنتاع نکردن از افاضه و رحمت به آنچه امکان وجود یا کمال دارد.
شیعه و معتزله (در مقابل اشاعره) معتقدند که خداوند عادل است یعنی در قانونگذاری در حکم و قضاوت و در پاداش و کیفر دادن عدالت را رعایت می کند و در صورت مساوی بودن استحقاقها تساوی را رعایت می کند. خلاصه خدا عادل است.

• دلائل عدل خدا:
1 منشا ظلم یا جهل است یا عجز یا نیاز و هیچ کدام از اینها در خدای دانا و توانا و بی نیاز وجود ندارد.
2 ظلم به همه معانی و مصادیق آن به حکم و ادراک عقل قبیح است و محال است که خداوند کار قبیح انجام دهد.
3 آیا قرآن مجید، آیاتی که، عدالت همه جانبه خدای متعال را بیان کرده و حکم عقل را
تأئید می‌کند.4- روایات و کلمات معصومین.

• اساس اختلاف عدلیه و اشاعره: در مسئله عدل الهی حسن و قبح ذاتی افعال است.
• عدلیه:
می گویند بطور کلی کارها دارای حسن یا قبح است مثلاً راستی و امین بودن خوب، و دروغ و خیانت زشت است و نیز عدلیه می گویند عقل در ادراک حسن و قبح افعال استقلال دارد و به تنهایی و قبل از اینکه از شرع چیزی به او رسیده باشد، قادر به درک و تشخیص آره ست. از این‌رو حسن و قبح ذاتی بنام حسن و قبح عقلی نیز خوانده می شود.
اما اشاعره:

حسن و قبح را اموری نسبی و تابع شرایط خاص محیط و زمان و تحت تاثیر یک سلسله عوامل از قبیل: تقلید و تعیین داشته و نیز عقل را در ادراک حسن و قبح تابع راهنمایی شرع می دانند و عقیده دارند هر کاری از خدا سر زند عین عدل است حتی اگر خدا پیامبر معصوم را به جهنم برد ظلم نیست.
فرق بین تفاوت و تبعیض:

تبعیض یعنی اینکه چند نفر استحقاقهای همسان دارند بین آنها فرق گذاشته شود و اینطور تبعیض در جهان نداریم. بلکه تفاوت در موجودات جهان است. اصولاً نظام جهان آفرینش بدون تفاوت امکان پذیر نیست و نه تبعیضها رمز بقا و حیات است و بشر با مرگ از منزلی موقت به منزلی دیگر که ابدی است منتقل می شود.
بلاها و مصیبتهای افراد چند قسمند:

1 بلاهایی که معلول عملکرد خود انسان ها است.
2 بلاهایی که معلول عملکرد پدر و مادر انسان است.
3- بلاهای که در اثر گناه و خلا پیش می آید آثار وضعی اعمال انسان است.
4- بلاهایی که خدای متعال برای بردن آثار گناه پیش می آورد.

5- بلاهایی که برای بیدار شدن مردم و غفلت زدایی پیش می آید.
6- بلاهایی که خدای متعال برای آزمایش و امتحان بزرگان پیش می آورد.
• شرور هم از نوع نیستی و عدمند.
• صفات اشیاء بر دو رقم است حقیقی یا نسبی
وقتی یک صفت برای چیزی در هر حال و یا قطع نظر از هر چیز دیگر ثابت باشد آن را صفت حقیقی می نامیم.
هرگاه صدق یک صفت بر چیزی منوط به در نظر گرفتن امر ثالث و مقایسه این با آن باشد در این صورت نسبی است.
خوبیها و بدیها از یکدیگر جدا نیستند. بسیاری از شرور مقدمه و مواد خیراتند.
• خداوند برای تربیت و پرورش جان انسانها دو برنامه تشریعی و تکوینی دارد.
برنامه تشریعی عبادت را فرض کرده است.

برنامه تکوینی مصایب را در سر راه بشر قرارداده است.
• بنابراین اشکال شرور به این تربیت پاسخ داده می شود ؟
1- شرور عدمی هستند و اعدم آفرییننده ندارد تا پرسیده شود چرا آفریده شده اند.
2- شرور امور نسبی هستند و چون نسبی و اعتباریند واقعی نیستند.

3- شرور و خیرات قابل تفکیک نسیتند.
• مجازات بر سه نوع است:
1 مجازات قراردادی ( تنبیه و عبرت
2 مجازاتی که گناه رابطه تکوینی و طبیعی دارد ( مکافات دنیوی

3 مجازاتی که تجسم خود جرم است و چیزی جدا از آن نیست ( عذاب اخروی ) وجود اختیار بدیهی و محسوس است و همه آن را حس می کنیم.
قایلین به جبر، به دو قانون (( علت و ومعلولیت )) یعنی: وجود این اصل که هیچ حادش بی علت امکان ندارد. اختیار به هیچ وجه منافاتی با دو دقانون مذور ندارد.
• شهبه: اعتقاد به اختیار و آزادی اراده، با توحیه منافات دارد و نوعی شرک است.
جواب: اینطور نیست، زیرا انسان هر چه دارد از خداست.

اشاعره معتقد است که هر حادثی است از زجانب خدست وقتی آتش می سوزاند واقعاً آتش نمی سوزاند بلکه اراده حق است وقتی شما به آتش نزدیک می شوید سوزاندن را خلق می کند. انسان هیچ دخالتی در حوادث ندارد. اشاعره را روی این نظر جبری می گویند.
• معتزله:

گروه دیگری از متکلمین اهل سنت هستند و قائل به تنویض شدهاند تنویض آن است که خدا هیچ گونه دخالتی در پدید آمدن اعمال ما ندارد. این عقیده خاصه مستلزم آن است که جهان پس از حدوث بی نیاز از خداست
امامیه قائل به امر بین الامرین هستند نه چر و نه تفریض

علت تامه مرکب از سه جزء است: 1- وجود مقتضی 2-وجود شرایط3-عدم موانع
غالب ماد بین طرفدار عقیده جبرند.
فلسفه نبوت
هدف از آفرینش همان تکامل انسانهاست.

• علل بعثت انبیاء:
1-نقض غرض محال است 2-لزوم بعثت پیامبران از جهت تعلیم 3-لزوم بعثت پیامبران از جهت تربیت 4-لزوم بعثت پیامبران از برای زندگی اجتماعی
• علت تمایل انسان به زندگی اجتماعی:
1-هر انسانی طبیعتاً مایل به تکامل است. 2-تکامل و ترقی اوبار زندگی دسته جمعی بهتر انجام می گیرد.
چه قانونی سعادت بشر را تضمین می کند:

1-بر طبق احتیاجات واقعی بشر واقعی تدوین شده باشد.2-در تنظیم و تدوین آن جنبه های روحانی و معنویت فراموش نشده باشد. 3-به طوری جامع و کامل باشد که بتوان دست استعمار کوتاه شود. 4-منابع و سعادت همه انسانها منظور شود.

منابع و مأخذ:

• تفسیر کشف‌ الاسرار معروف به تفسیر خواجه عبدالله انصاری ابوالفضل رشید‌‌الدین میبدی (قرن ششم هجری) به کوشش آقای دکتر علی اصغر حکمت استاد دانشگاه
• تفسیر جامع (تفسیر علی ابن ابراهیم قمی) به کوشش علامه آقای حاج سید ابراهیم بروجردی
• رساله سه اصل از صدر المتالهین معروف به ملاصدرا شیرازی به کوشش حسین نصر
• انسان روح است نه جسد تالیف دکتر رئوف عبید (قاهره) ترجمه دکتر کاظم خلخالی چاپ یازدهم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:37 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی تأثیر آموزش بر روی آگاهی و نگرش بیماران هموفیل 12 تا 20 ساله مراجعه کننده به مجتمع درمانگاهی امام خمینی (ره) در رابطه با word دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تأثیر آموزش بر روی آگاهی و نگرش بیماران هموفیل 12 تا 20 ساله مراجعه کننده به مجتمع درمانگاهی امام خمینی (ره) در رابطه با word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تأثیر آموزش بر روی آگاهی و نگرش بیماران هموفیل 12 تا 20 ساله مراجعه کننده به مجتمع درمانگاهی امام خمینی (ره) در رابطه با word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تأثیر آموزش بر روی آگاهی و نگرش بیماران هموفیل 12 تا 20 ساله مراجعه کننده به مجتمع درمانگاهی امام خمینی (ره) در رابطه با word :

زمینه پژوهش:
معمول ترین اختلالات انعقادی ، هموفیلی A و B می باشد. هموفیلی A یک اختلال انعقادی وابسته به کروموزوم X می باشد که در آن سطح خونی فاکتور VIII انعقادی (AHF) کاهش می یابد. هموفیلی B نیز یک اختلال وابسته به جنس می باشد که در آن سطح خونی فاکتور IX انعقادی (فاکتور کریسمس )‌ کاهش می یابد. علایم بالینی در هر دو نوع هموفیلی یکسان می باشد .

شیوع هموفیلی احتمالاً 20 در 000/100 مرد می باشد که در 80-85 درصد موارد مربوط به هموفیلی A می باشد. هر دونوع هموفیلی در بین تمام نژادها و در تمام قسمت های دنیا شیوع یکسانی دارد (لانزکوسکی ، 2000 ، ص 302) .

تقریباً تمام افراد گرفتار مردمی باشند. مادران و بعضی از خواهران آنها حامل هستند ولی دارای علایم نیستند. بیماری معمولا در اوایل کودکی و در دوران تازه به راه افتادن کودک شناخته می شود (برونر – سودارث ، هندبوک ، 1379 ، ص 399).
از علایم بیماری می توان به خونریزیهای مفاصل (همارتروز) ، دستگاه ادراری (هماتوریا) ، دهانی حلقی ، خونریزی دستگاه گوارش و CNS و خونریزی رتروپریتوان اشاره نمود (لانزکوسکی ، 2000 ، ص 307) .

بیماری هموفیلی در طول چند قرن اخیر به دلیل گرفتاری خانواده سلطنتی انگلستان در اروپا بیماری شناخته شده ای بوده است ملکه ویکتوریا (ملکه انگلستان ) ناقل بیماری هموفیلی بود و پسر او به نام لئوپلد هموفیلی داشت (اسدی ، 1381، ص 27).
انجمن هموفیلی ایران (1377) گزارش می دهد که در حال حاضر تعداد 3215 نفر بیمار هموفیل A و تعداد 668 نفر بیمار هموفیل B وجود دارند . رشد هموفیلی و سایر اختلالات انعقادی حدوداً در حد تشخیص یک فرد در یک روز است یعنی سالیانه 360 نفر که رقم قابل توجهی به نظر می رسد (ص 34).

بر طبق آمارهای سالیانه فدراسیون جهانی هموفیلی از 83 کشور عضو این فدراسیون فقط 100 هزار نفر از بیماران با مشکلات انعقادی شناخته شده اند. در حالیکه برطبق محاسبات حداقل 400 هزار نفر از این بیماریها رنج می برند (روان بد ،‌1381 ، ص 11).
دولت ایران سالانه بالغ بر 20 میلیون دلار فقط برای واردات فراورده های خونی مورد نیاز بیماران هموفیل هزینه می کند. یک گرم فاکتور VIII انعقادی در بازارهای جهانی به قیمتی حدود 2 میلیون دلار فروخته می شود (چوپان ، 1381 ، ص 7).

علاوه بر گران بودن قیمت فاکتورهای انعقادی باید به هزینه های مربوط به موارد بستری برای کنترل خونریزی و اعمال جراحی مختلف ،‌مراقبتهای دندانپزشکی ، توانبخشی ، مبارزه با عوارض عفونی ناشی از تزریق فراورده های خونی ، واکسیناسیون و معضلات اجتماعی اقتصادی ناشی از عوارض بیماری که بر سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل می شود و بروز مشکلات مالی و عاطفی در خانواده بیماران نیز اشاره نمود.

هدف از درمان در بیماری هموفیلی پیشگیری از خونریزی و کاهش دفعات آن ، جایگزینی ترکیبات خونی و فراورده های انعقادی و مراقبت به هنگام خونریزی می باشد (احسانی و همکاران ، 1379 ، ص 183).
بیماران باید بدانند نوع و مقدار داروها و فاکتورهای جایگزین به نوع و شدت هموفیلی آنها بستگی دارد و به دلیل نیمه عمر کوتاه فاکتورها انفوزیون آنها باید تکرار شود.
همچنین آنها باید در مورد فعالیتهای ورزشی مجاز، انفوزیون دارو در منز

ل ، نحوه محافظت از وریدها ، محاسبه مقدار مورد نیاز فاکتورهای انعقادی و احتیاطات مورد لزوم جهت به حداقل رساندن دوره های خونریزی و بسیاری از موارد دیگر نیز اطلاعات کافی داشته باشند. آموزش نکات فوق می تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش موارد ناتوانی آنان منجر شود. (اسپرینگ هاوز ، 2002، ص 974 و 976).
از سوی دیگر مطالعات متعددی نشان داده که بیماران از رویکرد برنامه ریزی شده و هماهنگ آموزش بیمار فوایدی را دریافت می‌نمایند. کاهش در طول مدت بستری، کاهش عوارض بیماری و تعداد دفعات پذیرش مجدد در بیمارستان و کاهش هزینه های درمانی و مراقبتی مزایایی هستند که بیماران از آن بهره برده و اکثراً به طور گسترده ای در پژوهش های آموزش بیماران ثبت شده اند( پارسی نیا و همکاران ، 1380 ، ص 145).

وسایل آموزشی بسیاری برای اجرای برنامه آموزش بیمار در دسترس است که در آنها از حواس بینائی و شنوائی فراگیرنده استفاده می شود. این وسایل شامل کتاب ها ، جزوات ، فیلم و اسلاید و … می باشد( رحیمی ، 1377 ، ص 39).

آموزش مفاهیم خود مراقبتی در پیشگیری از عوارض در بیماران هموفیل اهمیت بسزایی دارد که ضمن کاهش هزینه درمان و مراقبت به بهبود کیفیت زندگی آنان کمک بسزایی می کند. در رابطه با بیماران هموفیل تحقیقات نشان می دهد که خود آنان می توانند بهترین نقش را در کنترل بیماری داشته باشند لذا هسته مرکزی این پژوهش بر آموزش و بررسی تأثیر آن بر آگاهی بیماران استوار خواهد شد و از طرفی طبق تجارب کاری پژوهشگر و البته تحقیقات متعدد،

این بیماران از نگرش مثبت برای ادامه برنامه های خود مراقبتی برخوردار نیستند لذا موضوع بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش بیماران هموفیل در رابطه با بیماری هموفیلی مدنظر پژوهشگر قرار گرفته است. امید است یافته های این پژوهش بتواند مرکز بیماریهای خاص را برای ارائه هرچه بهتر خدمات مشاوره ای و انتخاب برنامه های آموزشی مطلوب تر جهت بیماران و پرستاران شاغل در مراکز مراقبت از بیماران هموفیل یاری نماید تا بدینوسیله بتواند گامی مؤثر در بهبود و ارتقائ وضعیت بهداشتی این قشر بردارد.

مروری بر مطالعات:
نورانی (1375) تحقیقی تحت عنوان بررسی تأثیر آموزش بهداشت بر دانش، نگرش و عملکرد مادران دارای کودک هموفیل زیر 11 سال انجام داده است. هدف از این تحقیق تعیین تأثیر آموزش بهداشت بر دانش ، نگرش و عمکلرد مادران دارای کودک هموفیل زیر 11 سال شهر تهران نسبت به مراقبت از فرزند ، پیشگیری از خونریزی و عوارض آن و همچنین تنظیم خانواده و مشاوره ژنتیک بود. در این پژوهش نیمه تجربی و کاربردی جامعه پژوهش را 76 نفر از مادران دارای کودک هموفیل زیر 11 سال تشکیل دادند.

اطلاعات از طریق پرسشنامه و چک لیست جمع آوری گردید و برنامه آموزش به مدت 4 هفته به صورت سخنرانی و بحث گروهی و 2 جلسه آموزش چهره به چهره انجام گرفت. نتایج حاصل نشانگر افزایش معنی دار سطح آگاهی مادران (p=0.000) ، نگرش (P=.01) و سطح عملکرد (P=0.000) آنان نسبت به پیشگیری از هموفیلی، کنترل خونریزی و عوارض آن بود. همچنین در این پژوهش بین تحصیلات مادران و آگاهی آنان قبل از آموزش ، نگرش قبل از آموزش و نگرش پس از آموزش ارتباط معنی دار وجود داشت.

نازارو، آن ماری در سال 2000 تحقیقی تحت عنوان بررسی آگاهی و عملکردهای بهداشتی در بین جمعیت هموفیلی در ایالات متحده آمریکا انجام دادند. هدف از این پژوهش توصیفی تعیین آگاهی عمومی بیماران هموفیل ، نگرش و باورهای آنها درباره بیماری هموفیلی بود. 120 بیمار به شکل منظم تصادفی از بیماران 28 مرکز مراقبت هموفیلی و 8 انجمن هموفیلی محلی انتخاب شد. 25% از نمونه ها سن 13-21 ، 38% بالاتر از 21 سال و 38% والدین کودکان 9 سال به پائین بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای با 105 سؤال بود که متن آن توسط پژوهشگر با پرسش از نمونه ها و از طریق تماس تلفنی پر شد. نتایج نشان داد که 58% از بیماران هموفیلی شدید داشتند،

16% متوسط و 24% از نوع خفیف آن را داشتند. 54% از پاسخ دهندگان بیان کردند که هموفیلی بر روی سلامت جسمی و توانائی تحرک آنها تأثیر دارد. 49% از موارد از بروز مشکلات در مدرسه یا محل کار خبر دادند. 29% از بیماران تأثیر منفی هموفیلی روی احساس خود ارزشی را گزارش کردند. 23% از بیماران بیان کردند که بیماری هموفیلی باعث بروز مشکلات در ارتباط با سایر افراد برای آنان می شود. در رابطه با سطوح آگاهی 48% از بیماران دارای آگاهی بالا در رابطه با بیماری هموفیلی بوده ، 32% از آگاهی متوسط و 20% دارای آگاهی پائین در رابطه با بیماری هموفیلی بودند.

اسپیتزر در سال 2002 تحقیقی توصیفی تحت عنوان بررسی دانش و آگاهی کودکان مبتلا به هموفیلی در مورد بیماری و درمان آن در آمریکا انجام دادند. هدف از این تحقیق تعیین دانسته های کودکان هموفیل درباره بیماری و تجارب درمانیشان بود.
نمونه مورد پژوهش شامل 20 کودک مبتلا به هموفیلی بین سنین 6-13 سال بود که هیچگونه مدرکی دال بر مشکلات شناختی نداشتند. اطلاعات در مورد تجارب کودکان هموفیل و درک آنها از این تجارب بوسیله مصاحبه جمع آوری شد. نتایج مطالعه نشان داد که 65% واحدهای مورد پژوهش مبتلا به هموفیلی متوسط و 35% مبتلا به هموفیلی شدید بودند.

آگاهی بچه ها راجع به ماهیت بیماری و منشاء آن ، مشکل بزرگ بیماری (خونریزی ) ، ماهیت درمان و هدف آن ، بزرگترین تجارب درمانی (تزریق) مورد بررسی قرار گرفت.
تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که اگرچه بچه های مبتلا در نمونه انتخابی بسیار علاقمند به کسب دانش در مورد بیماری و درمان آن بودند اما در این مورد اطلاعات کمی داشتند.
کمبود اطلاعات به طور وسیع در زمینه چگونگی ابتلاء به بیماری هموفیلی و اهداف درمانی بود.
در ضمن نتایج پژوهش نشان داد که سن و تجربه در آگاهی کودکان مبتلا نقشی ندارد.

در پایان لزوم آموزش به کودکان مبتلا به هموفیلی مورد تأکید قرار گرفته است. (ص 43-51).
چهارچوب پنداشتی:
چهارچوب پنداشتی این پژوهش را بیماری هموفیلی و آموزش بیماران هموفیل تشکیل می دهد که در این راستا به مفاهیم آموزش ، آگاهی ونگرش نیز پرداخته خواهد شد.
آموزش به بیمار یکی از نقش های عمده و اساسی پرستار محسوب می شود (ریچ ، 1999 ، ص 599).

آموزش به بیمار یک ارتباط بین فردی است که در آن پرستار به بیمار در رسیدن به آگاهی ، نگرش و عملکرد مناسب و اعتماد به نفس بالا کمک کرده و از این طریق تغییرات مفید پایداری را در رفتارهای او ایجاد می کند (بولچک و کلوسکی ، 1988 ، ص 98). در اثر فرآیند آموزش بیماران آگاهیها و مهارتهای لازم را جهت استقلال عمل و عدم وابستگی در امر مراقبت از خود کسب می کنند (بستابلی ، 2000، ص 4).

مردم در طی زندگی اغلب بیماریهای مزمن را تجربه می کنند که این بیماریها تغییرات عمده ای را در رژیم غذایی، فعالیت ، سبک زندگی و درمانهای طبی ایجاب می کنند. اطلاعاتی که پرستاران در رابطه با مددجویان ناتوان به دست می آورند، می تواند آنها را به نیازها و توانائیهای مختلف بیمار واقف نماید تا با ارائه آموزشهای مناسب و از طریق اصلاح رفتارهای بهداشتی و تغییر در سبک زندگی بیماران به آنها کمک نموده و مسئولیتهای بیشتری در کنترل بیماری به آنها واگذار نماید. (استن هوپ . 2000 ، ص 266).

هموفیلی یک اختلال مادرزادی از نوع خونریزی دهنده است که در آن یکی از فاکتورهای لازم برای انعقاد خون وجود ندارد. این بیماری از شایع ترین مسائل انعقادی است. عیب اصلی در هموفیلی نوع «آ» نقص در فاکتور VIII می باشد (فاکتور ضد هموفیلی ) که توسط کبد تولید می‌شود به کمبود فاکتور انعقادی IX هموفیلی «ب» یا بیماری کریسمس گفته می شود (احسانی و همکاران ، 1379 ، ص 182 و 183). از آنجا که این اختلالات وابسته به X هستند معمولا این بیماری در زنان بروز نمی کند. عمدتاً پسر مبتلا، ژن جهش یافته (XH) را از مادر ناقل (XM/X) به ارث می برد.

بروز هموفیلی «آ» یک در هر 5000 نوزاد پسر زنده و بروز هموفیلی «ب» یک در هر 000/30 می باشد. هموفیلی را به صورت خفیف (سطح فاکتور انعقادی 6 تا 30 درصد) ، متوسط (2 تا 5 درصد) و شدید (1% و یا کمتر) دسته بندی می کنند

(اسدی ، 1381 ص 27). مشخصه هموفیلی ، خونریزی به داخل بافتهای نرم ، عضلات و مفاصلی می باشد که وزن بدن را تحمل می نمایند. مبتلایانی که فعالیت عامل VIII آنها کمتر از 1%باشد دچار بیماری شدیدی هستند و حتی بدون وارد آمدن تروما نیز مرتباً خونریزی می نمایند. خونریزی در بافت نرم منجر به تجمع بزرگی از خون نیمه لخته می شود که بر روی بافتهای طبیعی مجاور فشار آورده و موجب نکروز عضلات (سندرم کمپارتمان) ، احتقان وریدی ( فلبیت کاذب) و یا تخریب ایسکمیک اعصاب می گردد

. حضور خون در مفصل (هم آرتروز) موجب التهاب سینوویوم شده و خونریزیهای مکرر باعث خوردگی غضروف مفصلی گشته که منجر به استئوآرتریت ، فیبروز مفصلی . چسبندگی مفصل و نهایتاً آتروفی عضلانی می شود. ترسناک ترین عارضه هموفیلی خونریزیهای دهانی – حلقی و خونریزی در دستگاه عصبی مرکزی می باشند (هاریسون ، 2001 ص 239 ، 240) . به غیر از عوارض موضعی و سیتمیک ذکر شده باید عوارض ناشی از محصولات خونی را نیز به عوارض فوق اضافه نمود، که شامل هپاتیت C و ایدز هستند (محرز، امینی ،‌صادقی ، 1376 ، ص 26).

شاو ساسمن (1999) می نویسد: عارضه مهم دیگر که ناشی از درمان یا فاکتورهای انعقادی است ایجاد مهارکننده ها می باشد. مهارکننده ها آنتی بادیهایی هستند که فعالیت فاکتورهای انعقادی را خنثی می کنند. 15 تا 25% از افراد با هموفیلی شدید به این عارضه مبتلا می باشند. (ص 40).

درمان بیماری با جایگزینی فاکتورهای انعقادی تغلیظ شده منجر به کاهش و پیشگیری از صدمه عضلانی اسکلتی در بیماران می شود. و به دلیل احتمال آلودگی بیماران به HIV و HCV از 15 ساله گذشته در سایه پیشرفت در تکنولوژی DNA استفاده از فاکتورهای نو ترکیب کم کم جایگزین فاکتورهای کنسانتره می شود و بالاخره جدیدترین درمان بیماران هموفیل ژن درمانی می باشد که در چند سال گذشته پیشرفتهای قابل توجهی را شاهد بوده است (مانوکی ،‌2002، ص 22) .

احسانی و همکاران معتقدند بیمار هموفیلی باید راجع به بیماری ،‌درمان و مراقبتهای لازم آموزش کافی دریافت نماید. آموختن آین آگاهی ها و مراقبت ها بیمار را به استقلال می رساند. و باعث می شود که بیمار به درستی و به سرعت تصمیم گرفته و وارد عمل شود. اگر فرد مبتلا به هموفیلی بیماری خود را بپذیرد و آنرا جزئی از زندگی خود بداند راحت تر می تواند با مشکلاتی که ممکن است با آن برخورد کند مقابله نماید. در واقع بیماری را تحت تسلط خود قرار دهد (1379 ، ص 185) . آموزش علاوه بر اینکه بر روی آگاهی بیماران مؤثر است می تواند در تغییر نگرش بیماران نیز مفید باشد. اسدی می نویسد: آموزش و یادگیری فرایندی دوجانبه اند که نقش آموزش دهنده کمک به فراگیر است تا اطلاعات ، مهارتها و نگرش هایی را که نیاز دارد یاد بگیرد (1379 ، ص 12) . پس با بکارگیری روشهای صحیح و موثر آموزش می توان الگوهای رفتاری را به منظور ارتقاء سطح آگاهی و نگرش افراد تغییر داد (پوتروپری ، 2003 ، ص 472).

با توجه به مطالب بیان شده و با مطالعه پژوهش های دیگر در این زمینه پژوهشگر علاقمند گردیده است با طراحی آموزش از طریق فیلم ویدیوئی و ارائه کتابچه آموزش میزان تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش بیماران را مورد سنجش قرار دهد. زیرا پژوهشگر معتقد است با برنامه ریزی آموزش صحیح برای این بیماران از طرفی می توان به کاهش هزینه های تحمیلی بر خانواده و سیستم بهداشت و درمان کشور کمک نمود و از سوی دیگر با کاهش نیاز به دریافت فراورده های خونی و فاکتورهای انعقادی به کاهش عوارض بیماری و کاهش اتوآنتی بادی بر علیه AHF کمک کرد. امید است نتایج این تحقیق در اختیار مرکز هموفیلی و بیماران هموفیلی قرار گیرد تا با طرح ریزی برنامه های آموزشی و مشاوره ای مناسب برای این بیماران موارد بستری را کاهش داده و منجر به بهبود کیفیت زندگی و پیشگیری از ناتوانی در این بیماران شود.

بیان مسئله پژوهش:
این پژوهش به منظور بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش بیماران هموفیل 12-20 سال مراجعه کننده به مجتمع درمانگاهی امام خمینی (ره ) در رابطه با بیماری هموفیلی انجام می شود.
اهداف پژوهش:
هدف کلی : تعیین تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش بیماران هموفیل 12-20 سال مراجعه کننده به مجتمع درمانگاهی امام خمینی در رابطه با بیماری هموفیلی سال 1382

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ