دانلود مقاله تربیت و اهمیت آن pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله تربیت و اهمیت آن pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تربیت و اهمیت آن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله تربیت و اهمیت آن pdf :
تربیت و اهمیت آن
1- چرا در تعریف تربیت اختلاف رأی و نظر است ؟ شرح دهید
اولاً : طرز فکرها ودیدگاه های همه دانشمندان در مورد تربیت و شعاع نفوذ ش یکسان نیست .
ثانیاً : در مورد انسان و منشأ و صفاتش بین دانشمندان اختلاف نظر است .
ثالثاً :در مورد هدف ، محتوا ، مراحل و روش های تربیت در بین علما هماهنگی نیست .
رابعاً : زمینه فعالیت مربیان در عرصه های مختلف اخلاق ، روانشناسی ، جامعه شناسی ، فلسفه و ;.. فرق دارد .
2- دو تعریف از تربیت ، از نظر علمای غرب بیان کنید ؟
– تربیت عمل سازگاری و یا آماده سازی فرد است برای زندگی موفق در محیط
– تربیت عملی استب آگاهانه از سوی فردی بالغ درباره گروهی به منظور ایجاد تحول در آنها
3- دو تعریف از تربیت از نظر علمای اسلام بیان کنید ؟
– تربیت تلاشی است در جهت به فعلیت رساندن قوا و استعدادهای بالقوه انسان
– تربیت کشف ، پرورش و هدایت استعدادها و توانایی های انسان و ایجاد هماهنگی لازم برای وصول به سر حد کمال مقدر است .
4- از تعاریف تربیت چهار نتیجه را بیان کنید ؟
– تربیت نوعی کوشش و تلاش آگاهانه است و مربی می داند که در رابطه با فرد مورد نظر چه می کند .
– در تربیت مسأله اداره و کارگردانی مطرح است ، یعنی مربی فرد مورد نظر را زیر نظر و تحت مراقبت دارد .
– در آن مسأله کمک رسانی و هدایت و جهت دهی مطرح است .
– تربیت دارای محتوا و برنامه ای است که در طول مدت تربیت درباره افراد اعمال می شود .
5- آیا تربیت علم است ؟ شرح دهید ؟
بله ، زیرا علم ، روش شناخت حقایق است ، دانستنی های قابل اثبات است . معرفتی منظم و یا تراکم سیستماتیک اطلاعات است ، گنجینه ای است از شناخت منظم پدیده ها ، و بیان روابط علت و معلولی واقعیت هاست . که معمولاً از طریق مطالعه مدارک ،
تجربه و تحقیق ، تعمیق و استدلال به دست می آید . تربیت علم است ، علمی رفتاری ، کاربردی ، که در حد ومرز خود شبیه کار مهندسی است و یا همانند کار پزشکی است . در آن مسأله تشخیص ، هدایت و ارائه راه کارها برای اصلاح یا پیشگیری مطرح است .
6- خصایص علم که تربیت واجد آنهاست کدامند ؟ چهار مورد را شرح دهید ؟
– باید دارای موضوع باشند ، یعنی مشکل و مسأله ای که درباره آن بحث کنند ، دارای هدف ، روش کاربرد و استمرار و ;.. باشند و تربیت همه این خصایص را دارا است .
– موضوع تربیت انسان است با همه ابعاد وجودی او
– هدف آن سعادتمندی انسان و رساندن او به کمال قدر خویش است .
– محتوای آن شامل مجموعه آگاهی ها ، فنون و مهارت هاست .
7- تربیت و امامایی استعدادها مطرح کرده اند یعنی چه ؟
تربیت علم است ، شاخه ای از علوم انسانی و دارای همان شرایط وخصایص . و ماهیت آن ار مامایی استعدادها مطرح کرده اند زیرا در آن مراقبت و حمایت برای شکوفایی ، زایندگی و رشد مطرح است .
8- ماهیت تربیت چیست ؟ شرح دهید ؟
– فن است ، زیرا که درآن آگاهی های عملی و توان اجرا و پیاده کردن آن مطرح است .
– هنر است زیرا که در آن ریزه کاری هایی در ایجاد تغییر وتحول وجود دارد .
– ارزش است و همه گاه تربیت شدگان در جامعه از حرمت برخوردارند
.
– خدمت است به فرد و برای جامعه زیرا که درسایه تربیت ، آدمی به مرحله انسانیت و کمال می رسد .
9- ضرورت و اهمیت تربیت را بیان کنید ؟
تربیت آدمی امری مهم و حیاتی ، عامل شکل دهی به زندگی انسان ، و کاری نسبتاً عظیم و دشوار است . در سرنوشت سازی برای فرد و جامعه ،
هیچ عاملی به اندازه تربیت موثر نیست . در سایه تربیت ، ایجاد خصال اخلاقی و تربیت نیروی انسانی و ترفیع کیفیت حیات امکان پذیر می شود . آدمی برای زنده ماندن در این سیاره ، سازگاری با محیط طبیعی و اجتماعی ، بهره گیری از مواهب این سرای و دستیابی به کمال مقدر ، نیازمند به تربیت است .
10- تربیت از لحاظ فردی چه اهمیتی دارد ، شرح دهید ؟
کودک به دنیا می آید در حالی که نسبت به پدیده های این سرای و نظامات حاکم بر این جهان کاملاً بیگانه و از جریانات آن بی اطلاع است . زندگی او در خور و خواب و دفع خلاصه می شود . اما باید مرد یا زن زندگی شود . از او عضوی مفید برای جامعه به عمل آید
، در حیات اجتماعی و سیاسی مشارکت کند . قادر به کار و تولید و رشد شود . با حقوق خود و دیگران آشنایی پیدا کند . ادب و اخلاق یاد بگیرد ، سیاست بفهمد ، در تشکیل حکومت دارای سهم و نصیبی باشد . ازدواج و زاد و ولد کند ، به سازندگی و جهت دهی نسل بپردازد. باخدا و مردم و طبیعت معقول و استوار برقرار کند و ;..و وصول به این مقاصد نیازمند تربیت است .
11- تربیت از لحاظ اجتماعی دارای چه اهمیتی است ؟
تربیت عامل اجتماعی شدن افراد و یافتن انس و عادت به زندگی در بین جمع و قبول ضوابط و معیارهای اجتماعی است . رکن اساسی هر تلاش اجتماعی ،
و صعود و سقوط هر ملتی در سایه تربیت قابل تببین است . عامل تربیت از نظر اجتماعی به قدری اهمیت دارد که آدمی رااز افتخار به حسب و نسب بی نیاز می کند . حسب فروتر را پوشانده و احیاناً ننگ و رسوایی آن را از بین می برد . تربیت آدمی را به تشکیل خانواده و تداوم و بقای آن ، و برقراری روابط اعضاء بر اساس انس و صمیمیت و صفا ، و تعاون و تکامل می خواند . تربیت عامل کاهش جرم و مفاسد در جامعه است .
12- ضرورت تربیت از لحاظ اقتصادی را شرح دهید ؟
تربیت از نظر اقتصادی نیز امری مهم و ضروری است . سرمایه گذاری درآن سود آورترین سرمایه گذاری ها به حساب می آید و عدم سرمایه گذاری در آن بالاترین خسارت ها را به دنبال دارد . تربیت از شاخص های توسعه اقتصادی است و زمینه را برای فرصت های آموزشی مناسب فراهم می سازد . تربیت می تواند عامل تهیه کار و تولید بهتر و بیشتر باشد
نیروی انسانی کار آمد بپروراند ، سطح اشتغال را بالا برد و به نوعی کارایی ملی منجر شود .
13- تربیت از لحاظ سیاسی واجد چه ضرورت و اهمیتی است ؟ بیان کنید ؟
تربیت از لحاظ سیاسی می تواند در افراد چنان نفوذ کند که توانایی تشکیل حکومت صالح را داشته باشند و در سایه آن حکومت جامعه ای متحد ، مقاوم ، رشید با ملتی دانا و فهمیده تشکیل دهند . پایه های نظامی سیاسی را بر عدل و برابری استوار کرده و روابط دولت و ملت را انسانی و اخلاقی سازند . تربیت می تواند آزادی ها را مشروط و مقید ساخته و آزادی هر کس را در شیار قانون و در کنار مرز آزادی دیگران قرار دهد . تربیت می تواند جنگ و صلح اندیشیده به وجود آورد ،
آنچنان که در جنگ و جهادشان نیز اخلاق حکومت کند . تربیت می تواند امور اجرایی کشور را سامان دهد ، کارکنان و کارمندان را متعهد و وظیفه شناس بار آورد.
14- تربیت از لحاظ فرهنگی دارای چه اهمیتی است ؟ شرح دهید .
تربیت عامل سرایت یا انتقال فرهنگی است و غرض ما از فرهنگ مجموعه علوم و افکار ، فلسفه ها ، ادبیات ، آداب و رسوم ، شعائر و مناسک هنر ، ارزش ها و ابداعات و اختراعات جامعه است . تربیت می تواند افراد جامعه ای را به فرهنگ خود و دیگران آشنا سازد
و آنها را وادار به نقد و ارزیابی آن کرده و آنگاه به پذیرش فرهنگ ، پربار کردن آن ، و توسعه و گسترش آن وادار و یا او را در براب فرهنگ های الحادی و شرک مقاوم ساخته و به دفاع از فرهنگ خویش وا دارد . تربیت می تواند ادبیات جامعه را نقد و اصلاح کرده و آن را محملی برای رشد شرافت ها ، بیان مقاصد ، تفهیم و تفاهم ، تلطیف سخن قرار داده و کنایات ، استعارات ، و ضرب المثل ها را در جهت اعتلای بشر قرار دهد .
15- ضرورت تربیت از لحاظ معنوی را بیان کنید ؟
تربیت عامل فهم و تنظیم رابطه انسان با خداست و راه و رسم این ارتباط را به آدمی می آموزد. می دانیم رابطه خدا و انسان از دو دید و از دو چهره قابل بررسی است .
یکی رابطه خدا با انسان و دیگر رابطه انسان با خدا . تربیت ما را با خدایمان آشنا کرده و پای بند فرمان ها و تعالیم الهی می سازد . ارزش توکل و توسل به او را نشان داده و ما را به کیفیت عبادت و ارتباط با پروردگار و دعا و مناجات و استمرار و استعانت از او آگاه می سازد . تربیت می تواند عامل وصول انسان به مقام عبد و عبودیت باشد و تجربه های روز از خانواده ها و مردم و مبلغان آن را اثبات می کند .
16-عوارض فقدان تربیت چیست ؟ شرح دهید ؟
عدم تربیت و یا سوء تربیت موجد عوارض فردی و اجتماعی بسیاری است از جمله :
در جنبه فردی فقدان یا سوء تربیت سبب خمودی و واماندگی ، خامی ، و خشنی ، سرکشی و جهل و بی خبری ودر نهایت در حالت حیوانی زیستن است .
در جنبه اجتماعی ، سوء تربیت ویا فقدان آن سبب جرم زایی ، انحراف ، فساد آفرینی، نابسامانی در روابط اجتماعی بی توجهی به مسئوولیت و اخلاق و انسانیت است .
در جنبه اقتصادی عدم تربیت سبب بیکاری ، عدم اتقان در کار ، سوء مصرف ، و دیگر نابسامانی اقتصادی می شود .
در جنبه سیاسی عدم تربیت سبب بی توجهی به نظام ، عدم حکومت صالح ، بی بند و باری در استفاده از آزادی ، عدم پای بندی به ملیت و ;. خواهد شد .
17- فطرت چیست ؟ شرح دهید ؟
خدای انسان را آفرید و او را در مسیر و در خط هدایت قرار داد . برای وصول او به مراتب رشد و کمال زمینه ها ، امکانات و تجهیزاتی در اختیار اونهاد که بخشی از آنها ظاهری و قابل رؤیتند مثل چشم ، گوش و بخشی از آنها باطنی و مربوط به جنبه های درونی انسان است
مثل غریزه ، وجدان ، فطرت ، فطرت به معنی شکافتن ، ابداع آفرینش ابتدائی و بدون سابقه است .آن را نیرویی می شناسند که مرموز و پیچیده واسرار آن ناشناخته است واین نیرو سبب می شودکه فعالیت انسان به سویی خاص جهت پیدا کرد.
18- غریزه و فطرت چه تفاوتهایی با هم دارند ؟
غریزه دارای جنبه مادی است و نیروی آن آدمی را به سوی غذا، آب ، انتخاب همسر و ;. جهت می دهد . در حالیکه فطرت دارای جنبه غیر مادی است و آدمی را به سوی امور غیر مادی می کشاند . مثل صداقت ، امانت دوستی ، خیر خواهی ;.
19- آنها که فطرت آدمی را بی تفاوت می دانند چه نظری دارند ؟
آنها معتقدند که فطرت آدمی رنگ ویژه ای ندارد ، نه خوب است ، نه بد ، بعدها در سایه تربیت خوب می شود یابد . برخی از اینان چون جان لاک ذهن و روان آدمی را چون لوحی سفید و نانوشته می خوانند . عالم دیگری می گوید طبیعت انسان ظرفی خاکی ، بی شکل و بی رنگ است . هر چه از محیط بگیرد ، به همان رنگ در می آید .
20- نظر اسلام را در مورد فطرت بیان کنید ؟
اسلام در مورد دنیای فطرت آدمی چنین می گوید : فطرت و طبیعت آدمی پاک و خوب است و به سوی خیر و صلاح گرایش دارد . او از سرمیل واخلاص خدا می پذیرد و او را آفریدگارآسمانها و زمین می شناسد و تأمل است که نهاد آدمی به سوی خیر وفضیلت گرایش دارد .
به گفته خواجه نصیر الدین طوسی آدمی را نمی توان به صورت خوب یا بد خواند . زیرا که او موجودی در حال شدن است . البته در اثر تربیت فاسد وغلط می توان او را به سوی شر جهت داد و بر اثر تربیت خوب به سوی خیر . در هر دو صورت ، نهاد او بر اساس پاکی و خیر است و می تواند به سوی آرمانهای خداپسندانه بشتابد .
از سوی دیگر امکان شرور شدن در آدمی وجود دارد ولی انسان در سایه خواستن ، آگاهی و ایمان می تواند بر آن غالب شود . آدمی هم می تواند فرشته باشد و هم حیوان و این امر بستگی به تربیت و ایمان و آگاهی او دارد .
21- در مورد تربیت پذیری انسان کلاً چند نظر وجود دارد ؟ به اختصار بیان کنید ؟
گروهی معتقدند انسان صد در صد قابل تربیت است و مربی به هر صورتی که بخواهد می تواند در او تغییر ایجاد کند واو را چون مومی بدست بگیرد و به هر شکلی که بخواهد ، در آورد . ولی مادر عمل می بینیم کودکان چنان نیستند که هر چه را بخواهیم بتوانیم درباره آنها اعمال کنیم .
عده ای از علما معتقدند که انسان غیر قابل تربیت است زیرا او هم اسیر وراثت وهم اسیر غرائز است و این شرایط و عوامل نمی گذارند که او از دیگران نفوذ بپذیرد . به نظر طرفداران عامل محیط و جغرافیا و فرهنگ ، شرایط چنان آدمی را تحت تأثیر قرار می دهد که او قادر به تغییر وضع و سرشت نیست .
22- تربیت پذیری انسان از نظر اسلام به چه اموری مشروط و محدود است؟ شرح دهید؟
– هوش و دانایی خام آدمی ، هر چه آدمی باهوش تر باشد، امکان تربیت او بیشتر است .
– سن، به این معنی که هر چه آدمی در سن پایین تری باشد امکان تربیت او زیادتر است.
– استعداد و توانائی های ذاتی و بالقوه و شما می دانید در برخی استعداد ادبی بیشتر است و در عده ای استعداد ریاضی
– رغبت و تمایل آدمی هم در تربیت پذیری او نقش دارند . انسانی که چیزی را بخواهد ، در آن زمینه موفق است .
– آمادگی و تجهیزات او به این معنی انسانی که بخواهد ببیندو یاد بگیرید ، به چشم نیازمند است ، و آن کس که بخواهد ماشین نویسی کند دست و انگشتان را لازم دارد .
– معلم و آموزگار خوب نیز در تربیت آدمی و یا جهت دادن او به سوی تربیت نقش اساسی دارد،گاهی آموزگار خوب محرک آدمی به کار و تربیت است و زمانی مانع او در این امر.
23- جمع بندی دید اسلام در تربیت پذیری چیست ؟ چهار مورد را بیان کنید ؟
– امکان تربیت دردوران کودکی بیشتر از دیگر دوره های زندگی است .
– در تربیت پذیری و یادگیری ، ظرفیت انسان از همه پذیده ها بیشتر است .
– برخی از ویژگیها در محدوده کار تربیت نیست مثل تغییر رنگ پوست وشرایط ارثی و مادر زادی .
– اگر تربیت با شرایط فطرت منطبق باشد ، نتیجه و محصول آن زیادتر است .
–
علیم و تربیت اسلامی؛ علم یا فرآیند؟
تلاشهای زیادی دربارهی چند و چون تعلیم و تربیت اسلامی صورت گرفته است، اما اینک سؤالی رودرروی آن مطرح است، و آن این است که «آیا تعلیم و تربیت اسلامی میتواند یک علم باشد؟».
مقالهی حاضر ضمن بررسی معانی متفاوت تعلیم وتربیت، وجوهی را که میتوان در آن از «علم تعلیم وتربیت اسلامی» سخن گفت، بررسی مینماید و مهمترین مشکلاتی را که بر سر راه هر رویکرد وجود دارد، برمیشمارد؛ خصوصاً رویکرد استنباطی را به تفصیل بررسی کرده
و بر آن است که «تجربی» بودن یا «نقلی» بودن چنین علمی با مشکلاتی همچون متفاوت بودن گزارههای دینی، مقولهی داوری و توجیه، نبود روششناسی مناسب، عدم وضوح مفهومی و هرمنوتیکی روبهرو است. درنهایت، مقاله توصیه میکند که تعلیم و تربیت اسلامی، نه به مثابه یک علم، بلکه به مثابه یک فرآیند درنظر گرفته شود که در آن صورت، سخن بسیاری برای گفتن دارد.
واژگان کلیدی: تربیت اسلامی، علم تجربی، علم نقلی، روششناسی، فرآیند تربیت اسلامی سخن از تربیت دینی(2) یکی از جذابترین مباحث عرصهی تعلیم و تربیت است. چه آنکه در طول تاریخ بشریت تا اوایل عصر روشنگری،(3) دین مهمترین عامل تعلیم و تربیت انسانها بوده و از عصر روشنگری به بعد نیز، همواره دین یکی از بهترین عوامل تربیت انسانها بهشمار میآمده است.
در جامعهی ایرانی پس از انقلاب نیز سخن از تربیت دینی نوباوگان این مرز و بوم در رأس فعالیتهای متولّیان امر دین و تربیت درآمد. سمینارهایی در اینباره برگزار و کتابهایی در این زمینه منتشر شد، در دورههای تحصیلات تکمیلی، واحدهای «تعلیم و تربیت اسلامی» گنجانده شد
و رشتهی «فلسفهی تعلیم و تربیت»، با عنوان فرعی «تعلیم و تربیت اسلامی»(4) شناخته شد و;. اینک که تعلیم و تربیت اسلامی در حوزهای آکادمیک قرار گرفته، ضروری است که ابعاد مختلف آن بیشتر مورد کندوکاو قرار گیرد.
بدیهی است مهمتر از پرداختن به چند و چون تعلیم و تربیت اسلامی، بررسی خود تعلیم و تربیت اسلامی است؛ یعنی پرداختن به این مهم که «تعلیم و تربیت اسلامی به چه معناست و آیا میتوان سخن از علم تربیت اسلامی به میان آورد؟».این مقاله درصدد بررسی این سؤالات است؛ اما موضع اتخاذ شده عمدتاً نقادانه خواهد بود تا زمینه ای برای بازاندیشی در این مقولهی مهم فراهم آید.
1) تعلیم و تربیت به چه معناست؟ این سؤالی است که در مشربهای مختلف، جوابهای مختلفی به آن داده میشود و هر گونه تلاش برای به دست دادن تعریفی از آن، جز ایجاد مشربی جدید کار چندانی از پیش نخواهد برد؛
لذا بهتر است به جای ارائهی تعریفی از آن، و به مقتضای بحث، از کاربردهای این اصطلاح بپرسیم؛ یعنی به هنگام به کار بردن اصطلاح تعلیم و تربیت (آموزش و پرورش) چه معنایی میتواند مد نظر باشد. در این صورت است که ما قادر خواهیم بود از ابهام و ایهام مفاهیم جلوگیری کنیم و به تبیین موضوع موردنظر بپردازیم. چنان مینماید که سه معنای این اصطلاح کاربرد بیشتری دارد. این سه معنا عبارتاند از: نهاد متولی تعلیم و تربیت و سازمانهای آن،(5) فرآیند تربیتی،(6) و علم تربیت(7)(1).
1-1) از گذشتههای دور آموزش و پرورش در مراکز خاصی صورت میگرفته است. آکادمی افلاطون، باغ اپیکور، دانشگاه جندی شاپور و اسکندریه، نظامیهها، مکتبخانهها و مواردی از این قبیل، نمونههایی برجسته در طول تاریخ هستند که مرکزیّت آموزشی و پرورشی داشتهاند.
بعدها در دوران مدرن، دولتها رسماً سازمانهایی را برای تولیت این امر خطیر دایر کردند و آموزش و پرورش رسمی به وجود آمد. اینک چنان معمول است که هرگاه از واژهی آموزش و پرورش استفاده شود، ذهن متوجه این سازمانها و مراکز میگردد. در محاورات روزمره، یکی از موارد کاربرد اصطلاح تعلیم و تربیت، اشاره به چنین مراکزی است.
1-2) آموزش و پرورش یک فرآیند است؛ فرآیندی که در آن مربّی سعی میکند رشد متربّی را تسهیل کند. در این فرآیند اهدافی ارزشمند انتخاب میشود و مربّی و متربّی در تعامل با هم میکوشند که به آن اهداف برسند. در این معنا، تعلیم و تربیت جریانی است که به واسطهی آن، جامعه در تلاش است که نوباوگان خود را بهگونهای مطلوب بپروراند(2). و تعلیم و تربیت به مثابه یک فرآیند(8) تلقی میشود.
1-3) بشر همواره در تلاش برای بررسی پدیدههای اطراف خود بوده است. تعلیم و تربیت نیز (چه به عنوان یک فرآیند و چه به عنوان یک سازمان) از این قاعده مستثنا نیست. علاقهمندان به پدیدههای انسانی (عالمان علوم انسانی) از جنبههای مختلف روانشناختی،
جامعهشناختی، انسانشناختی، تاریخنگاری و دیگر حوزهها، هر یک به فراخور حال خود، حوزهی تعلیم و تربیت را یکی از موضوعات جذاب و مهم در کار خود شناخته و بدینسان به بررسی آن پرداختهاند، بهگونهای که رفته رفته دانش تربیتی پدید آمده است. امروزه هنگام بهکاربردن اصطلاح تعلیم و تربیت، نظر ما متوجه شاخهای از معرفت بشری میشود
که به بررسی فرآیند تربیتی (کاربرد دوم) و بعضاً سازمان تربیتی (کاربرد اول) میپردازد. این بررسی به طرق گوناگون و از جنبههای مختلف صورت میگیرد و یافتههای آن در دانشکدههای علوم تربیتی ارائه میشود. در این کاربرد، تعلیم و تربیت به مثابه یک علم(9) تلقی میشود (که البته متأثر از فلسفهی خاص خود است). اینک با توجه به آنچه در بالا تشریح گردید،
میتوان گفت که مراد از تعلیم و تربیت اسلامی میتواند اشاره به یکی از این سه معنا باشد؛ یا تربیت اسلامی به معنای نهادها و مراکزی است که در آن به تربیت پرداخته میشود، یا اشاره به فرآیندی است که در آن سعی میشود متربّیان، در مجموع، واجد دو وصف «مؤمن» و «مسلم» گردند؛ یا اشاره به دانشی دارد که از طریق بررسی این سازمانها و فرآیندهای تربیتی پدید آمده است.
2) تعلیم و تربیت اسلامی به مثابه یک علم، ناظر به کاربرد سوم اصطلاح آموزش و پرورش است. اما در این صورت باز میتوان پرسید که این به چه معناست؟ در اینجا ما باز به کاربرد این اصطلاح توجه میکنیم. در نگاهی به آثار منتشر شده در این باره،
میتوان سه رویکرد را از هم تفکیک کرد؛ در یک رویکرد به بررسی مؤسّسات تربیتی در سیر تاریخی آنها پرداخته میشود؛ در رویکرد دیگر به بررسی اندیشهها و نظرهایی پرداخته میشود که اندیشمندان مختلف در گذر زمان آنها را ساخته و پرداختهاند؛
دانلود مقاله شبیه سازی انتقال نیکل در خاکهای تحت تاثیر پساب و لجن با استفاده از مدل Hydrus یک بعدی pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله شبیه سازی انتقال نیکل در خاکهای تحت تاثیر پساب و لجن با استفاده از مدل Hydrus یک بعدی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله شبیه سازی انتقال نیکل در خاکهای تحت تاثیر پساب و لجن با استفاده از مدل Hydrus یک بعدی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله شبیه سازی انتقال نیکل در خاکهای تحت تاثیر پساب و لجن با استفاده از مدل Hydrus یک بعدی pdf :
سال انتشار: 1389
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدلسازی گیاه، آب، خاک و هوا
تعداد صفحات: 10
نویسنده(ها):
آزیتا بهبهانی نیا – عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشکده کشاورزی
امیرپویا صراف – عضو هیئت علمی گروه زراعت دانشکده کشاورزی
چکیده:
انتقال فلزات سنگین درخاکهای الوده می تواند باعث آلودگی آبهای زیرزمینی می گردد دراین تحقیق از مدلهایدروس یک بعدی جهت بررسی انتقال فلز نیکل از سطح خاک تا سطح آبهای زیرزمینی استفاده شد. مدل HYDRUS – D1 یکی از مدلهای پیشرفته در ارتباط با حرکت یک بعدی آب ، املاح و گرما در خاک می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از تغییرات غلظت فلز سنگین نیکل در خاکهای تحت تاثیرپساب و لجن تا سطح آبهای زیرزمینی با معلوم بودن غلظت فلز نیکل در پساب و لجن به عنوان شرایط مرزی جریان آب ورودی، با تعیین غلظت فلز نیکل در آب آبشویی شده به عنوان مرز خروجی با در نظرگرفتن مدل تعادلی و طرح کرانک نیکلسون و اجزا محدود گالرکین به کمک نرم افزار هایدروس یک بعدی تغییرات غلظت فلز نیکل پس از یک دوره کامل آبیاری شبیه سازی شد.
دانلود مقاله تعیین بهترین محیط کشت و سطح هورمونی به منظور ریشه دار کردن نو ساقه های سه ژنوتیپ گل محمدی pdf دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله تعیین بهترین محیط کشت و سطح هورمونی به منظور ریشه دار کردن نو ساقه های سه ژنوتیپ گل محمدی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تعیین بهترین محیط کشت و سطح هورمونی به منظور ریشه دار کردن نو ساقه های سه ژنوتیپ گل محمدی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله تعیین بهترین محیط کشت و سطح هورمونی به منظور ریشه دار کردن نو ساقه های سه ژنوتیپ گل محمدی pdf :
سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی، طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
تعداد صفحات: 8
نویسنده(ها):
محمد امیدی قلعه محمدی – دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گیاهان زینتی دانشکده کشاورزی د انشگاه تربیت مدرس
عباس یداللهی – عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
نورالله احمدی – عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
نرگس انگیزه – دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی گروه کشاورزی مرکز تحقیقات تکمیلی دانشگاه پیام نور
چکیده:
گل محمدی یکی ا ز گیاهان دارویی مهم و اقتصادی در ایران و جهان می باشد. اهمیت ا ین گیاه در تولید اسانس و گلاب از گلبرگ های آن می باشد که در صنایع آرایشی بهداشتی و دارویی کاربرد فراوان دارد، همچنین از گلاب گل محمدی در صنایع غذایی استفاده فراوان می شود. یکی از مهمترین روش های تکثیر گل محمدی ریز ازدیادی از طریق کشت درون شیشه ای است. هدف از این پژوهش بررسی تعیین بهترین محیط و سطح هورمونی برای ریشه دار کردن نوساقه های حاصل از ریزازدیادی نوساقه های گل محمدی بود. پس از ا نجام ضدعفونی و استقرار در محیط کشت MS نوساقه ها به منظور پرآوری به محیط کشتهای MS تغییر یافته شدند و در نهایت به محیط کشتهای 1/2MS و LS با سطوح هورمونی 1 و 2 میلی گرم بر لیتر IBA جهت ریشه زایی منتقل شدند. بهترین درصد ریشه زایی در محیط کشت 1/2MS حاوی 2 میلی گرم بر لیتر IBA به دست آمد و همچنین بیشترین طول ریشه ها را زنوتیپ گالیکا در محیط کشت 1/2MS داشت. همچنین نوساقه های که در محیط کشت MS کشت شده بودند بیشترین تعداد ریشه را داشتند.
دانلود مقاله قانون برنامه و بودجه کشور pdf دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله قانون برنامه و بودجه کشور pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله قانون برنامه و بودجه کشور pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله قانون برنامه و بودجه کشور pdf :
قانون برنامه و بودجه کشور
فصل اول- تعاریف
ماده 1- تعریف اصطلاحات مندرج در این قانون به قرار زیر است :
بند 1- سازمان :منظور از سازمان , سازمان برنامه و بودجه است.
بند 2- برنامه دراز مدت : منظور برنامه ایست که ضمن ان توسعه اقتصادی و اجتماعی برای یک دوره ده ساله یا طولانی تر به عنوان راهنمای برنامه ریزی های پنجساله پیش بینی می شود .
بند 3- برنامه عمرانی پنجساله- منظور برنامه جامعی است که برای مدت پنج سال تنظیم و به تصویب مجلسین می رسد و ضمن ان هدفها و سیاستهای توسعه اقتصادی و اجتماعی طی همان مدت مشخص می شود.در برنامه کلید منابع مالی دولت و همچنین منابعی که از طرف شرکت های دولتی و بخش خصوصی صرف عملیات عمرانی می گردد از یک طرف واعتبارات جاری و عمرانی دولت و هزینه های عمرانی شرکت های دولتی و بخش خصوصی از طرف دیگر جهت وصول به هدف های مذکور پیش بینی می گردد.
بند 4- برنامه ی سالا نه- منظور برنامه عملیات اجرایی دولت است که سالانه تنظیم و همراه بودجه کل کشور تقدیم مجلس شورای ملی می گردد و ضمن آن در قالب هدف ها و سیاست های مندرج در برنامه ی عمرانی پنج ساله هدف های مشخص و عملیات اجرایی سالانه هر دستگاه اجرایی با اعتبارمربوط تعیین می شود.
بند 5- بودجه ی عمومی دولت –منظور بودجه ای است که در آن برای اجرای برنامه ی سالانه منابع مالی لازم پیش بینی و اعتبارات جاری و عمرانی دستگاه های اجرایی تعیین می شود.
بند 6- اعتبارات جاری – منظور اعتباراتی است که در برنامه ی عمرانی پنج ساله به صورت کلی و در بودجه ی عمومی دولت به تفکیک جهت تامین هزینه های جاری دولت و
همچنین هزینه ی نگه داشت سطح فعالیت های اقتصاد ی و اجتماعی دولت پیش بینی میشود.
بند7-اعتبارات عمرانی- منظور اعتباراتی است که در برنامه ی عمرانی پنج ساله به صورت کلی و در بودجه ی عمومی دولت به تفکیک جهت اجرای طرح های عمرانی (اعتبارات عمرانی ثابت )و همچنین توسعه ی هزینه های جاری مربوط به برنامه های اقتصادی و اجتماعی دولت (اعتبارات عمرانی غیر ثابت )پیش بینی می شود.
بند 8 –عملیات اجرایی –منظور فعالیت های جاری و طرح های عمرانی دستگاههای اجرایی است که در برنامه ی سالانه مشخص می گردد.
بند 9 –فعالیت جاری –منظور یک سلسله عملیات و خدمات مشخصی است که برای تحقق بخشیدن به هدف های برنامه ی سالانه طی یک سال اجرا می شود و هزینه ی آن از محل اعتبارات جاری تامین می گردد.
بند 10- طرح عمرانی –منظور مجموعه ی عملیات و خدمات مشخصی است که بر اساس مطالعات توجیهی فنی و اقتصادی یا اجتماعی است که توسط دستگاه اجرایی انجام می شود طی مدت معین و با اعتبار معین برای تحقق بخشیدن به هدف های برنامه ی عمرانی پنج ساله به صورت سرمایه گذاری ثابت شامل : هزینه های غیر ثابت وابسته در دوره ی مطالعه و اجرا و یا مطالعات اجرا می گردد و تمام یا قسمتی از هزینه های اجرای ان از محل اعتبارات عمرانی تامین می شود و به سه نوع انتفاعی و غیر انتفاعی و مطالعاتی تقسیم میگردد:
الف-طرح عمرانی انتفاعی –منظور طرحی است که در مدت معقولی پس از شروع به بهره برداری علاوه بر تامین هزینه های جاری و استهلاک سرمایه سود متناسبی به تبعیت از سیاست دولت را نیز عاید نماید.
ب-طرح عمرانی غیر انتفاعی –منظور طرحی است که برای انجام برنامه های رفاه اجتماعی و عملیات زیر بنایی و یا احداث ساختمان و تاسیسات جهت تسهیل کلیه وظایف دولت اجرا می گردد و هدف اصلی ان حصول درآمد نمی باشد .
پ-طرح مطالعاتی – منظور طرحی است که بر اساس قرارداد بین سازمان و یا سایر دستکاههای اجرایی با موسسات علمی و یا مطالعاتی متخصص برای بررسی خاصی اجرا میشود.
بند 11-دستگاه اجرایی –منظور وزارتخانه ,نیرو ها و سازمانهای تابع ارتش جمهوری اسلامی ,استانداری یا فرمانداری کل ,شهرداری و موسسه وابسته به شهرداری ,موسسه دولتی ,موسسه وابسته به دولت ,شرکت دولتی ,موسسه عام المنفعه و موسسه اعتباری تخصصی است که عهده دار قسمتی از برنامه سالانه بشود.
بند12-دستگاه مسئول بهره برداری –منظور دستگاهی است که پس از اجرا وتکمیل طرح عمرانی ,طبق قوانین و مقررات مربوط به بهره برداری و نگهداری از ان می گردد .این دستگاه ممکن است همان دستگاه اجرا کننده طرح و یا دستگاه دیگر باشد.
بند13-اصطلاحاتی که در این قانون تعریف نشده است طبق تعاریف مندرج در قانون محاسبات عمومی خواهد بود.
فصل دوم –شورای اقتصاد
ماده 2-به منظور هدایت و هم آهنگ کردن امور اقتصادی کشور شورایی مرکب از وزیران بشرح زیر و رئیس کل بانک مرکزی ایران به ریاست رئیس جمهور بنام شورای اقتصاد تشکیل می شود.
وزیر کار و امور اجتماعی
وزیر کشاورزی
سرپرست سازمان برنامه و بودجه(معاون رئیس جمهور)
وزیر بازرگانی
وزیر جهاد سازندگی
وزیر صنایع و وزیر صنایع سنگین
وزیر معادن و فلزات
وزیر نفت
وزیر نیرو , وزیر تعاون ,((یکی از معاونان رئیس جمهور نیز حضور دارد.))
ماده 3-شورای اقتصاد وظایف زیر را عهده دار خواهد بود :
1-تعیین هدفهای کلی برنامه های عمرانی کشور
2-بررسی خط مشی ها و سیاست های اقتصادی و اجتماعی جهت طرح در هیات وزیران
3-اظهار نظر نسبت به برنامه های عمرانی جهت طرح در هیئت وزیران
4-تعیین خط مشی تنظیم بودجه کل کشور
5-بررسی بودجه کل کشور برای طرح در هیئت وزیران
6-اتخاذ تصمیم درباره ی مسائل ,که مسئولان دستگاههای اجرائی در زمینه ی اجرای طرحها و فعالیتها با ان مواجه و در شورا مطرح می نمایند
7-تصویب اصول و سیاستها و ضوابط مربوط به اعطای وام از محل اعتبارات عمرانی به موسسات دولتی و شر کتهای دولتی و سایر موسسات در بخش عمومی و شهرداری ها به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارائی و سازمان برنامه و بودجه
8-تصویب اصول و سیاستها و ضوابط مربوط به اعطای وام و یا مشارکت دولت در سرمایه گذاری موسسات خصوصی از طریق بانکها و موسسات اعتباری به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارائی و سازمان برنامه و بودجه
9-تصویب اصول و سیاست ها و ضوابط مربوط به اخذ وام و اعبارات خارجی که توسط کمیته ای مرکب از نمایندگان وزارت دارایی ,وزارت اقتصاد و سازمان و بانک مرکزی ایران تنظیم و پیشنهاد خواهد شد.
10-بررسی و اظهار نظر نسبت به آیین نامه های و مقررات مربوط به اجرای این قانون و قوانین برنامه های عمرانی پنجساله که توسط سازمان تهیه می شود جهت طرح و تصویب در هیات وزیران
11-وظایفی که در سایر قوانین به هیات عالی برنامه محول گردیده است از تاریخ اجرای این قانون به عهده شورا ی اقتصاد خواهد بود
تبصره-وظیفه دبیرخانه شورای اقتصاد را سازمان عهده دار خواهد بود.
فصل سوم-سازمان برنامه و بودجه
ماده 4- سازمان برنامه و بودجه موسسه دولتی است که زیر نظر رئیس جمهور اداره می شود و رئیس آن معاون رئیس جمهور است .
ماده 5- وظایف و اختیارات سازمان در زمینه ی برنامه ریزی ,تنظیم بودجه و نظارت به قرار زیر است:
1- انجام مطالعات و بررسیهای اقتصادی و اجتماعی به منظور برنامه ریزی و تنظیم بودجه و تهیه گزارشهای اقتصادی و اجتماعی
2- تهیه برنامه دراز مدت با تبادل نظر با دستگاههای اجرایی وتسلیم آن به شورای اقتصاد.
3- تهیه برنامه عمرانی پنجساله طبق فصل چهارم این قانون.
4- پیشنهاد خط مشی ها و سیاستهای مربوط به بودجه کل کشور به شورای اقتصاد.
5- تهیه و تنظیم بودجه کل کشور.
6- نظارت مستمر بر اجرای برنامه ها و پیشرفت سالانه آنها طبق مفاد فصل نهم این قانون.
7- هم آهنگ نمودن روشها و برنامه های اماری کشور.
8- ارزشیابی کارآیی و عملکرد در دستگاههای اجرایی کشوری و گزارش ان به نخست وزیر.
9- بررسی گزارشها و مسائلی که باید در شورای اقتصاد مطرح شود.
ماده 6- معاونان سازمان به پیشنهاد رئیس سازمان و موافقت نخست وزیر به موجب فرمان بعضی از مقامات کشور منصوب می شوند و مشمول مقررات مربوط به معاونان وزارتخانه می باشند.
فصل چهام-تهیه برنامه های عمرانی پنجساله
ماده 7- سازمان باید قبل از پایان هر دوره برنامه عمرانی پنجساله برنامه دوره بعد را بر اساس پیشنهادهای دستگاههای اجرایی و مطالعات خود و تلفیق آنها با در نظر گرفتن اولویتها تهیه و به شورای اقتصاد تسلیم نماید تا پس از بررسی و تایید برای طرح درهیات وزیران ارسال دارد.
ماده 8- دولت باید حداقل شش ماه از پایان هر دوره برنامه لایحه ,برنامه دوره بعد را جهت تصویب به مجلس تقدیم کند.
ماده9- برنامه های کلی عملیات اجرایی بخشهای مختلف شامل نوع و حجم عملیات اعتبارات مربوط در قالب برنامه عمرانی فوق به تصویب کمیسیونهای مجلس اسلامی خواهد رسید.
ماده 10- به منظور تبادل نظر در تهیه برنامه های عمرانی و ایجاد هماهنگی در عملیات دستگاههای اجرایی و همچین ایجاد هماهنگی بین موسسات عمومی و بخش خصوصی و تطبیق برنامه ها با احتیاجات مناطق مختلف کشور سازمان کمیتهایی به نام کمیتهای مشترک برنامه ریزی با دستگاههای اجرایی تشکیل خواهد داد.
فصل پنجم-بودجه ی کل کشور
ماده 11- بودجه کل کشور طبق مقررات قانون محاسبات عمومی و با رعایت این قانون تهیه می شود.
ماده 12- اعتبارات طرحهای عمرانی در قالب برنامه های اجرایی همراه با اختیارات جاری دستگاههای اجرایی در بودجه کل کشور منظور و برای تصویب در مجلس تقدیم می گردد.
ماده 13-کلیه دستگاههای اجرایی مکلفند برنامه سالانه و بودجه سال بعد خود را همراه با اعتبارات جاری و عمرانی مورد نیاز طبق دستور العمل تهیه بودجه به سازمان ارسال دارند.
ماده 14-بودجه و برنامه سالانه شامل فعالیتهای جاری و طرحهای عمرانی پیشنهاد ی دستگاههای وابسته به هر یک از وزارتخانه ها باید قبل از ارسال به سازمان بر حسب مورد به تایید وزیر مربوط با مجمع عمومی و یا بالاترین مسئول دستگاه رسیده باشد.
ماده 15-اعتبارات طرحهای عمرانی مربوط به هر استان و فرمانداری کل که جنبه ناحیه ای دارد سالانه در بودجه کل کشور تحت عنوان خاص منظور و در اختیار هر یک از استانداران یا فرمانداران کل گذاشته خواهد شد تا طبق برنامه سالانه به مصرف برسانند.
تبصره 1- برنامه های عمرانی موضوع این ماده راسازمان و دستگاههای اجرایی ذیربط با توجه به ماده 7 این قانون و نظارت نمایندگان مجلس در مناطق مربوط و نمایندگان انجمنهای استان و شهرستان و استانداران و فرمانداران کل و فرمانداران تهیه می نماید.
تبصره 2-سازمان موظف است آیین نامه مربوط به تهیه و تنظیم و اجرای طرحهای عمرانی موضوع این ماده راشامل :نحوه مشارکت و تفویض اختیار از طرف وزارتخانها به استانداران و فرمانداران کل و همکاری با آنها و نظارت بر اجرای آنرا تهیه و جهت تصویب به هیات وزیران تسلیم نماید.
ماده 16-دولت به تدریج مقدمات استانی کردن آن قسمت از اعتبارات جاری را که قابل تفکیک به استان ها می باشد فراهم خواهد نمود به نحوی که تا پایان برنامه پنجم اعتبارات مزبور به تفکیک هر استان در بودجه کل کشور منعکس شود.
ماده 17-به منظور تلفیق و هماهنگ نمودن سرمایه گذاری در بخش دولتی شرکت های دولتی که از محل منابع داخلی خود اقدام به سرمایه گذاری جهت احداث ساختمان یا ایجاد تاسیسات و تجهیزات جدید و یا توسعه می نمایند و کل میلغ سرمایه گذاری سالانه ی آنها از محل منابع مالی داخلی خود مجموعا از پنجاه میلیون ریال تجاوز می کند مکلفند هر سال در موقع تنظیم بودجه ی کل کشور برنامه ی سرمایه گذاری سال بعد خود را در جهت تلفیق و هماهنگ نمودن با سایر عملیات عمرانی دولت به سازمان ارسال نمایند . برنامه ی پیشنهادی شرکت را سازمان بررسی و نظر خود راجهت تایید در شورای اقتصاد مطرح خواهد نمود.وزرا و سایر مقامات که از طرف دولت به سمت نماینده ی صاحبان سهام یا به عنوان دیگر در مجامع عمومی و یا شوراهای شرکت ها عضویت دارند موظفند نظر شورای اقتصاد را در تصویب بودجه ی دستگاه رعایت نمایند.
ماده 18-سازمان پس از انجام رسیدگی های لازم و تلفیق و هماهنگ نمودن پیشنهادهای اجرایی در مورد فعالیت های جاری و طرح های عمرانی لایحه ی بودجه ی کل کشور را با رعایت ماده ی 26 قانون محاسبات عمومی تنظیم خواهد نمود.
ماده 19-بودجه ی مصوب از طرف رئیس جمهور به کلیه ی دستگاه اجرایی جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.در اجرای بودجه دستگاه اجرایی موظف است بر اساس شرح فعالیت ها و طرح هاکه بین دستگاه و سازمان مورد توافق واقع شده است در حدود اعتبارات مصوب عمل نماید.
ماده 20- در مورد طرح های عمرانی که مدت اجرای انها از یک سال مالی تجاوز می کند اعتبار مورد نباز تا پایان کار به تفکیک سالانه در بودجه ی اولین سالی که طرح مزبور در ان منظور می گرددتعیین و همراه با بودجه کل کشور به تصویب می رسد و دستگاه های جرایی مجاز به تامین اعتبار و تعهد درباره ی کلیه ی مبلغ طرح با رعایت اعتبارات سالانه تفکیک شده مباشد.
تیصره 1-روش فوق در مورد طرح های عمرانی که مدی اجرای آنها از دوره ی برنامه ی عمرانی پنجساله تجاوز نماید نیز قابل اجرا خواهد بود.
تبصره 2-هر گاه در مورد برخی از طرح ها تعیین مبلغ اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح در سال های بعد در موقع تهیه ی پیشنهادهای بودجه ی سال از طرف دستگاه اجرایی مقدور نباشد تغییر طرح و برنامه ی اجرایی به تصویب کمیسیون های برنامه ی مجلس می رسد و تامین اعتبار و اصلاح و تغییر بودجه موکول به تصویب کمیسیون بودجه است و قبول هر گونه تعهد مالی از طرف دستگاه های اجرایی برای سالهای بعد موکول به تحصیل این مجوز خواهد بود.
فصل ششم –اجرای طرح های عمرانی
ماده 21-مسئولیت تهیه و اجرای طرح های عمرانی با دسنگاههای اجرایی است و اجرای طرح های عمرانی از نظر مقررات استخدامی و مالی و معاملاتی تابع مفاد این قانون و سایر قوانین و مقررات عمومی دولت خواهد شد.
تبصره – ملغی طبق تبصره 43 قانون بودجه سال1359
ماده 22- تشخیص صلاحیت و طبقه بندی مهندسین و مشاور و پیمانکاران توسط سازمان بر اساسایین نام ی مصوب هیات وزیران صورت خواهد گرفت. ارجاع کار به مهندسین و پیمانکاران و روش تعین برنده ی مناقصه بر اساس ایین نامه ی مصوب هیات وزیران توسط وزیران توسط دستگاه اجرایی انجام می گردد.
تبصره – ارجاع کار از طرف دستگاه اجرایی به موسسات علمی و یا تخصصی جهت اجرای طرح های مطالعاتی همچنین انعقاد قرارداد مربوط به تایید سازمان خواهد بود.
ماده23-سازمان برای تامین معیارها و استاندارد ها همچنین اصول کلی و شرایط عمومی قرارداد های مربوط به طرح های عمرانی آیین نامه ای تهیه و پس از تصویب هیات وزیران بر اساس ان دستور العمل لازم به دستگاه های اجرایی ابلاغ می نمایدو دستگاه های اجرایی موظف به رعایت آن می باشند.
فصل هفتم – منابع مالی
ماده 24-منابع مالی دولت جهت اجرای عملیات هر برنامه ی عمرانی و برنامه های سالانه از محل در آمد نفت و مشتقات آن ,مالیات های مستقیم و غیر مستقیم و سایر در آمدهای دولت و نیز وام ها واعتبارات داخلی و خارجی می باشد و وجوه مربوط در خزانه متمرکز خواهد شد . میزان ونحوه یتامین اعتبار هر برنامه ی عمرانی از منابع مالی مذکور ضمن قانون همان برنامه تعیین و به تصویب خواهد رسید.
ماده 25- میزان وام ها و اعتبارات خارجی به صورت نقد یا از طریق انتشار اوراق قرضه و خرید کالا و خدمات از خارج با تضمین وام ها و اعتبارات مذکور که حهت تامین تمام یا قسمتی از هزینه از طرح های عمرانی تحصیل می شود طبق قانون هر دوره برنامه ی عمرانی تعیین و مشخص می گردد و میزان وامها و اعتبارات که تحت عناوین فوق طی هر دوره ی برنامه عمرانی جهت تحصیل و یا تضمین آن موافقت نامه یا قرارداد منعقد می شود نباید از کل مبلغ تعیین شده در قانون برنامه ی عمرانی همان دوره تجاوز نماید.امور مربوط به وام هاو اعتبارات خارجی در وزارت دارایی متمرکز می گردد و از وزارت دارایی به نمایندگی از طرف دولت مجاز است با رعایت بند 9 ماده ی 3 این قانون در حد میزان تعیین شده ی فوق نسبت به تحصیل وام ها و اعتبارات اقدام نموده و قرارداد ها و موافقت نامه ها ی مربوط را امضا نماید.
وزارت دارایی مکلف است ظرف یک ماه پس از انعقاد هر قرارداد گزارش ان را به مجلس تقدیم نماید.
تبصره 1-قرارداد هایی که برای تحصیل وام از دولت های خارجی با آن منعقد می گردد پس از تصویب کمیسیو ن های دارایی مجلس قابل اجرا خواهد بود.
تبصره 2-انجام مذاکرات مربوط به تحصیل وام و یا اعتبار مشترکاً توسط دستگاه اجرایی مربوط و وزارت دارایی صورت خواهد گرفت .
تبصره 3- میزان استفاده از منابع خارجی در هر سال نباید از مبلغ کل پیش بینی شده در بودجه ی همان سال تجاوز کند.
مواد 26و 27 و تبصره ی ماده 26- طبق تبصره 44- قانون بودجه سال 1359 لغو گردیده.
فصل هشتم-تعهد و پرداخت اعتبار عمرانی و جاری
ماده 28 – تعهد و پرداخت هرگونه وجهی برای اجرای طرح های عمرانی با توجه به ماده ی 21 این قانون بر اساس قانون محاسبات عمومی و قانون بودجه ی کل کشور صورت خواهد گرفت . متخلفین از حکم این ماده همچنین اشخاصی که در اجرای طرح های عمرانی بدون تامین اعتبار مبادرت به صدور دستور یا امضا ی سند یا قرارداد یا قولنامه و نظایر آن که دینی بر ذمه ی دولت ایجاد کند بنماید مشمول مجازات مقرر در ماده 85 قانون محاسبات عمومی خواهند بود .
ماده85 قانون محاسبات عمومی :هیات مو ضوع مواد 83 و84 این قانون که در هر مورد بنا به دعوت وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی و یا مقامات مجاز از طرف آن ها تشکیل می شود با حضور در هر سه نفر اعضای مربوط رسمیت دارد و کلیه اعضا مکلف به حضور در جلسات هیات و ابراز نظر خود نسبت به گزارش توجیهی دستگاه اجرایی مربوط در مورد تقاضای ترک منقصه یا مزایده و هم چنین نحوه ی انجام معامله ی مورد نظر هستند ,لکن تصمیمات هیأت رأ ی با رأی اکثریت اعضا معتبر خواهد بود.
ماده 29- از تاریخ شروع برنامه ی پنجم عمرانی کشور ,وزارت دارایی عهده دار پرداخت اعتبارات مصوبه بودجه کل کشور اعم از اعتبارات جاری و عمرانی و نیز پرداخت بدهی ها و وصول مطالبات ناشی از اجرای برنامه عمرانی گذشته خواهد بود . تعیین و تشخیص بدهی ها و مطالبات ناشی از برنامه های عمرانی گذشته به عهده سازمان است. سازمان اعتبار لازم برای پرداخت بدهی های مربوط به برنامه های گذشته را هر سال در بودجه کل کشور منظور خواهد کرد .
ماده 30- کلیه ی اعتبارات جاری و عمرانی که در بودجه ی عمرانی دولت به تصویب می رسد بر اساس گزارش های اجرایی بودجه و پیشرفت عملیات در دوره های معین شده توسط کمیته ای مرکب از نمایندگان وزارت دارایی و سازمان تخصیص داده می شود . نحوه ی تخصیص اعتبارات فوق الذکر و دوره های آن به موجب آیین نامه ای خواهد بودکه بنا به پیشنهاد وزارت دارایی و سازمان به تصویب هیات وزیران می رسد.
ماده 31- باز پرداخت اقساط اصل وام و پرداخت بهره و نیز کارمزد و سایر هزینه های بانکی و غیر بانکی مربوط به وام ها واعتبارات خارجی که طبق قوانین و مقرارت برنامه های عمرانی و یا سایر قوانین به منظور تأمین و پرداخت هزینه های طرح های عمرانی اخذ شده و خواهد شد به عهده وزارت دارایی می باشد و انجام این پرداخت ها نیاز به کسب مجوز جداگانه نخواهد داشت. سازمان همه ساله اعتبار لازم جهت انجام این پرداخت ها رادر بودجه ی کل کشور منظور خواهد کرد.
ماده 32- وجوهی که از محل اعتبارات عمرانی جهت اجرای طرح های عمرانی انتفاعی به دستگاههای اجرایی مربوط پرداخت می شود به صورت وام خواهد بود .دستگاهی که بدین ترتیب وام دریافت می کند مکلف است اصل و بهره ی متعلق را طبق قرارداد منعقده با وزارت دارایی در سر رسید مقرر به خزانه بپردازد.
ماده 33-در مورد برخی از طرح های انتفا عی که توسط شرکت های دولتی و موسسات وابسته به دولت اجرا می شود شورای اقتصاد می تواند به پیشنهاد سازمان اجازه دهد حداکثر تا پنجاه درصد از اعتبارلازم برای اجرای طرح انتفاعی به صورت بلاعوض اعطا شود.
فصل نهم- نظارت
ماده 34- سازمان موظف است در مورد اجرای فعالیت ها و طرح ها ی عمرانی که هزینه ی آن از محل اعتبارات جاری و عمرانی دولت تامین می شود به منظور ارزشیابی و از نظر مطابقت عملیات و نتایج حاصله با هدف ها و سیاست های تعیین شده در قوانین برنامه ی عمرانی و قوانین بودجه ی کل کشور دستور العمل ها و مشخصات طرح ها و مقایسه ی پیشرفت کار با جدول های زمانی فعالیت های جاری و طرح های عمرانی مربوط ,نظارت کند و برای انجام این منظور به طور مستمر از عملیات طرح ها و فعالیت های دستگاه های اجرایی بازدید و بازرسی کند و دستگاه اجرایی را مرتباً در جریان نظارت و نتایج حاصل از آن بگذارد.
دانلود مقاله مدیریت بحران شبکه های توزیع نیروی برق با رویکرد تاثیر بافتهای فرسوده کلان شهرها pdf دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله مدیریت بحران شبکه های توزیع نیروی برق با رویکرد تاثیر بافتهای فرسوده کلان شهرها pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مدیریت بحران شبکه های توزیع نیروی برق با رویکرد تاثیر بافتهای فرسوده کلان شهرها pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله مدیریت بحران شبکه های توزیع نیروی برق با رویکرد تاثیر بافتهای فرسوده کلان شهرها pdf :
سال انتشار: 1393
محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
تعداد صفحات: 5
نویسنده(ها):
محمدحسین مشکینی – شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد
علیرضا سلمانیان شفا – شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد
جعفر انزوایی – شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد
چکیده:
با توجه به روند رشد حاشیه نشینی در کلان شهرها و عدم رعایت الزامات و قوانین سازمان نظام مهندسی ساختمان در ساخت و ساز اینگونه بافت ها و عدم رعایت اصول شهرسازی و توسعه معابر در این مناطق و روند ارائه خدمات رسانی توسطدستگاههای خدمات رسان در شهرها به بافت های حاشیه کلان شهرها مسئله میزان آسیب پذیری و شدت تاثیر بحران های طبیعی در این مناطق از اهمیت بسزایی برخوردار است. آنچه مسلم است درصورت وقوع بحران های طبیعی و غیر طبیعی در کلان شهرها میزان آسیب پذیری بافتهای فرسوده و حاشیه نشین شهرها به مراتب بیشتر بوده و با توجه به عدم رعایت اصولشهرسازی در این مناطق ، شریانهای حیاتی در معرض تخریب بیشتری قرار می گیرند در این مقاله سعی بر این است با استفاده از مدیریت مهندسی بحران میزان اثرات تخریبی بحران های طبیعی بر روی شبکه های توزیع نیروی برق در بافتهای فرسوده و حاشیه کلان شهرها بررسی و راهکار مناسب به منظور کاهش اثرات فوق ، افزایش تاب آوری شبکه های توزیع نیروی برق در شرایط بحران در این مناطق بررسی گردد .دراین میان تاکید بیشتر بر کاهش زمان خاموشی در زمان بحران به عنوان یک شاخص عملکردی مورد توجه می باشد
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]