درس و فراگیری دانش، مایه باروریشناخت است . [امام صادق علیه السلام]
 
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:36 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  بررسی بتن های بازیافتی word دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی بتن های بازیافتی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی بتن های بازیافتی word

بخش اول

مقاومت بتن بازیافتی در برابر سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن

مقدمه

اهمیت تحقیق

اهداف

برنامه تجربی

مصالح

خاکستر بادی (Fly ash)

آب

ترکیبات شیمیایی

اختلاط بتن

توضیح در بارة طرح اختلاط بتن بر طبق ACI

آزمایش ذوب شدن و یخ زدن

نتایج

شکل و بافت

جذب (Absorption)

وزن مخصوص

مشخصات بتن RAC تازه

کارآیی (Workability)

حجم هوا

مشخصات مکانیکی

مدول دینامیکی نسبی

تغییرات وزن

بخش دوم

اهمیت تحقیق

برنامه آزمایشی

نسبت آن به سیمان

مشخصات بتن اصلی

مشخصات دانه اصلی

مشخصات دانه بندی

روند آزمایش

طرح مخلوط بتن

نتایج آزمایش و تحلیل

نتایج

بخش سوم

خلاصه بحث

مقدمه

تفکیک نمونه های آزمایشی

مشخصات سنگدانه های مصرفی

ترکیب بتن

رابطه تنش-کرنش

رفتار در هنگام شکست

نتایج آزمایش

مقاومت فشاری

تغییر شکل

نتایج

نتیجه گیری و پایان

 

 

امروزه استفاده از بتن های بازیافتی به یکی از مهم ترین مسائل تبدیل شده است و اقتصاد توجه زیادی به استفاده از بتن با دانه بندی بازیافتی (RAC) دارد.
تخمین زده شده است که نزدیک به 150 میلیون تن قلوه سنگ برای شن و ماسه بتن سالیانه در ایالات متحده تولید می شود و به مصرف می رسد. حال اگر این حجم بالای مصالح سنگی می توانست از مصالح گذشته بازیافت شود دیگر معادن شن و ماسه به سرعت رو به کاهش نمی رفت. بنابراین استفاده از بتن سازه های فرسوده جهت ساختن بتن با دانه بندی بازیافتی شاید نتوان که به طور کامل در نگه داشتن ذخایر و منابع طبیعی کمک کند ولی می تواند از هدررفتن یک حجم بزرگی از این منابع خدادادی کمک کند. همچنین استفاده از بتنهای RAC به تخریب نشدن محیط زیست نیز کمک بزرگی خواهد کرد.
استفاده از بتن های بازیافتی از سازه های قدیمی در دهه های گذشته منافعی را برای انسانها به دنبال داشته است. برای مثال در سال 1980بخش حمل و نقل مینسولتا (Minnesolta) 16 مایل از یک مسیر مسطح را با بتن بازیافتی پوشاند و بعد از آن تخمین زده شد که تقریباً در این پروژه حدود 600 هزار دلار صرفه جویی شده است.

 

بسمه تعالی
بخش اول:
مقاومت بتن بازیافتی در برابر سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن
این مقاله به بررسی مقاومت بتن با دانه های بازیافتی (Recycled Aggregate Concrete) در برابر سیکلهای یخ زدن و ذوب شدن می پردازد و آن را با بتنهای طبیعی (معمولی) (Natural Aggregate Concrete) مقایسه می‌کند. این بررسی ها و نتایج حاصل یک سری آزمایشات علمی است که در آزمایشگاه صورت گرفته است.
سه حالت مختلف برای مقایسه بتنهای RAC و NAC درنظر گرفته می شود:
حالت یکم (Case I): استفاده از یک نسبت آب به سیمان متوسط   با مقدار 0.47 را مورد رسیدگی قرار می دهد (base Mixture) که برای RAC و NAC استفاده می شود.
حالت دوم (Case II): در این حالت با کم کردن نسبت آب به سیمان   از 0.47 به 0.29 حالتی را پدید می آورد که متفاوت از حالت اول خواهد بود که به آن بتن با عملکرد بالا گویند. (Concrete High-Performance)
حالت سوم (Case III): با اضافه کردن %5 مواد هوازا به بتن اصلی (base Mixture) این حالت را پدید می آوریم.
عملکرد بتن RAC (بتن بازیافتی) در حالتهای I و II به دلیل استفاده از دانه های بازیافتی خوب نخواهد بود. این نتیجه با بتن NAC مقایسه می شود که به دوام کامل رسیده است و نهایتاً نتیجه گرفته می شود که اگر در بتن RAC از مواد هوازا استفاده شود دوام بتن RAC به اندازه بتن NAC خواهد شد.
 
مقدمه :
امروزه استفاده از بتن های بازیافتی به یکی از مهمترین مسائل تبدیل شده است و اقتصاد توجه زیادی به استفاده از بتن بازیافتی (RAC) دارد.
تخمین زده شده است که نزدیک 150 میلیون تن قلوه سنگ برای تهیه     سنگدانه های بتن سالیانه در ایالات متحده آمریکا تولید می شود و به مصرف می رسد. حال اگر این حجم بالای مصالح سنگی می توانست از مصالح گذشته و قدیمی بازیافت شود دیگر معادن شن و ماسه رو به کاهش و نابودی       نمی رفت.
بنابراین استفاده از بتن سازه های فرسوده و راهها که عمر مفید خود را    کرده اند جهت ساختن بتن با دانه های بازیافتی شاید نتواند که به طور کامل در نگه داشتن ذخایر و منابع طبیعی کمک کند ولی می تواند که از هدر رفتن یک حجم بزرگی از این منابع خدادادی کمک کند. همچنین استفاده از بتنهای RAC به تخریب نشدن محیط زیست نیز کمک بزرگی خواهد کرد.
استفاده از بتن های بازیافتی با تخریب بتن های فرسوده در دهه های گذشته منافعی را برای انسانها به دنبال داشته است. به عنوان مثال در سال 1980 بخش حمل و نقل مینسوتا (Minnesota) توانست 19 مایل از یک مسیر مسطح را با بتن بازیافتی بپوشاند و تقریباً 600 هزار دلار صرفه جویی اقتصادی داشته باشد.
اهمیت تحقیق:
بازیافت بتن سیمانی (Portland Cement Concrete) و تهیه یک بتن مناسب از مصالح بازیافتی به یک مطالعه کامل و جامع در رابطه با مشخصات فیزیکی مصالح و عملکرد دوام (durability concrete) نیاز دارد.
هرچند اطلاعات زیادی در رابطه با عملکرد دوام بتن سیمانی (PCC) در دست است اما با این حال این اطلاعات نمی تواند به خوبی عملکرد دوام بتن را برای ما آشکار کند، زیرا محدودیتها و تناقضات در نتایج آزمایشات انجام شده وجود دارد. بنابراین واضح است که گستره استفاده از بتن با دانه های بازیافتی (RAC) نیازمند تحقیقات وسیع به منظور انتقال دادن شفاف شرایط ساختاری موادی که ممکن است بر دوام و مقاومت بتنی در برابر یخبندان تأثیر کند.
اهداف:
بر طبق کمیته ACI شماره 201 (ACI Committee 201)، دوام بتن سیمانی (PCC) اینگونه تعریف می شود که توانایی مقاومت کردن در برابر عوامل جوی (Weathering faction)، مواد شیمیایی، ساییدگی یا دیگر مسایلی که باعث تخریب می شود. یک بتن بازیافتی (RAC) مقاوم مانند بتن طبیعی (NAC) باید بتواند شکل خود را حفظ کند، کیفیت خودش را از دست ندهد و کارآیی خود را از لحاظ سرویس دهی در سرتاسر عمر طراحی سازه حفظ کند.
بیوک (BUCK) متوجه شد که اختلاف بین مقاومت در برابر ذوب شدن و یخ زدن بتن اصلی (بتنی که بتن RAC از آن مشتق می شود.) و بتن RAC که از بتن خرد شده در آزمایشگاه تهیه شده است زیاد نیست.
مالهرون و اُماهونی (Malheron and Omahony) گزارش کردند که بتن ساخته شده از دانه های که بتن ساخته شده از دانه های بازیافتی در آزمایشگاه از نظر مقاومت در برابر ذوب شدن و یخ زدن مشابه یا بهتر از بتن ساخته شده با دانه های معمولی (Conventional aggregates) با همان طرح اختلاط هستند.
برخلاف مالهرون و اُماهونی دو دانشمند دیگر به نامهای نیشیبایاشی و یامورا (Nishibayashi & Yamura) گزارش کردند که مقاومت در برابر ذوب شدن و یخ زدن بتن RAC بطور قابل توجهی نسبت به بتن نرمال پایین است و حتی به وسیله استفاده از مواد هوازا در آن (Case III) نیز افزایش نمی یابد.
همانطور که ملاحظه می کنیم سه نظریه داده شده با هم اختلاف دارند. بنابراین نیاز به تحقیق و مطالعه زیاد در باره فاکتورهای اولیه داریم با بتوانیم عملکرد بتن RAC را در مقابل ذوب شدن و یخ زدن و دیگر عوامل را بفهمیم.
برنامه تجربی:
مصالح (Materials):
از سیمان پرتلند تیپ I برطبق ASTMC 150 برای طرح اختلاط بتنهای RAC و NAC استفاده می شود. در هر دو بتن از سنگدانه های خوب استفاده       می شود و سنگدانه هایی که در بتن NAC مورد استفاده قرار می گیرد باید از نوع خشن و زبر باشد مطابق ASTMC33 (کمیته C33 یکی از کمیته های مؤسسه ASTM است که روی خصوصیات مصالح شن و ماسه تحقیق      می کند. جداول 1 و 2 از استاندارد فوق الذکر اقتباس شده است و محدوده مجاز شن و ماسه مصرفی را مشخص می کند.)
خاکستر بادی (Fly ash):
خاکستر بادی که مورد استفاده قرار می گیرد بر طبق ASTM 618 باید از نوع F باشد.
خاکستر بادی در هر دو بتن RAC و NAC مورد استفاده قرار می گیرد و در طرح اختلاف باید مصرف گردد.
آب:
آب مورد نیاز برای اختلاط بر طبق ASTMC494 مورد نیاز است برای انواع A و F.
ترکیبات شیمیایی:
ترکیبات شیمیایی شامل سوفونات نفتالین فرمالدئین شده است. (Sulfonated naphthalene Formal) دانه های بازیافتی به وسیله خرد کردن نمونه های قدیمی استوانه ای که در آزمایشات قبلی در آزمایشگاه مورد استفاده قرار گرفته است تهیه شده است. ابعاد خرد شده (12in×6) 305mm×152 می‌باشد.
روش خرد کردن به این ترتیب است که ابتدا هرکدام از نمونه های بتنی استوانه‌ای را به دو قسمت تبدیل می کنند سپس در داخل دستگاه خردکننده می‌اندازند. دستگاه آرواره هایی که این آرواره ها به میزان 1in باز و بسته می‌شوند. با باز شدن و بسته شدن آرواره های دستگاه نمونه ها خرد می‌شوند. سپس به وسیله یک سرند که به صورت اتوماتیک حرکت می کند (Sieve Shaker) دانه های خرد شده به چهار اندازه مختلف تقسیم می شوند و برای تهیه بتن RAC آماده می شود بر طبق ASTMC33.
لازم به تذکر است که دانه های بازیافتی و دانه های طبیعی در تهیه بتن RAC و NAC به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرند.
اختلاط بتن:
همه طرحهای اختلاطی که در این تحقیق مورد استفاده قرار می گیرند قابل استفاده کردن در روش حجم مطلق است. جدول شماره 1 سهم اختلاط هر یک از عناصر در طرح را برای هر دو بتن NAC و RAC مشخص کرده است. همانطور که در جدول مشاهده می شود نسبت آب به سیمان   حالت II در مقایسه با حالت I و III کمتر است. ولی مقدار خاکستر بادی (Fly ash) در حالت II بیشترین مقدار است  .
حالت III نیز با اضافه کردن %5 مواد هوازا به طرح اختلاط با حالتهای I و II کاملاً متفاوت شده است.
توضیح در باره طرح اختلاط بتن بر طبق ACI211:
طرح مخلوط بتنی به این مفهوم است که به چه نسبتی اجزاء بتن (سیمان – آب – شن و ماسه) را مخلوط کنیم تا بتن ساخته شده به خواص مشخصی دست یابد. معمولاً در طرح مخلوط بتن سه مسئله مطرح است:
1-    رسیدن به مقاومت مورد نظر.
2-    تأمین دوام کافی.
3-    رسیدن به اسلامپ مورد نظر.
موارد یکم و دوم به بتن سخت شده و مورد سوم به بتن تازه مربوط می شود.
در مورد دوم باید توجه کرد که دوام کافی برای هر بتنی به شرایط محیطی که آن بتن در معرض آن قرار خواهد گرفت، بستگی دارد.
عامل مخرب برای بتنی که در محیط سولفاتی قرار گرفته با بتنی که در ساحل دریا و در تماس با آب دریا قرار گرفته، متفاوت خواهد بود و عامل مخرب برای بتنی که در معرض یخ زدن و آب (ذوب) شدن متوالی قرار گرفته، با دو مورد قبلی (که مورد بحث ما نیز است) تفاوت خواهد داشت.
بنابراین در یک طرح مخلوط مناسب، تأثیر هر یک از عوامل مخرب محیطی در جای مناسب درنظر گرفته شده و تدابیر مناسب جهت تأمین دوام کافی، اتخاذ خواهد گردید.
قابل ذکر است که اکثر روشهای طراحی مخلوط بتن بر اساس خواص مصالحی که در هر منطقه یا هر کشور موجود بود تنظیم شده و طبعاً کاربرد آنها در یک منطقه دیگر چندان دقیق نخواهد بود.
آیین نامه آمریکا یا ACI از این مزیت برخوردار است که در مراحل پایانی طرح، با ساخت یک نمونه آزمایشگاهی و انجام چند آزمایش ساده روی این نمونه، نتایج مراحل قبلی را اصلاح کرده و به این ترتیب تأثیر خواص ویژه مصالح هر منطقه را به نحو مناسب، در نتایج طراحی دخالت می دهد.
آزمایش ذوب شدن و یخ زدن:
مقاومت بتن در برابر ذوب شدن و یخ زدن به وسیله نمونه منشوری   مطابق ASTMC666، روش A، تعیین می شود.
سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن به این ترتیب است که ابتدا درجه نمونه بتنی منشوری از   به   کاهش و سپس از   به   (  به  ) افزایش می یابد.
بعد از 14 روز که از عمل آوردن (Curing) نمونه ها در محیط مرطوب استاندارد گذشت (همانطور که در روش آزمایش مشخص شده) سه نمونه از هر اختلاط وزن و برای فرکانس عرضی اصلی (Frequency Fundamental Transvers) آزمایش می شود برطبق ASTM215.
نمونه ها مورد آزمایش قرار می گیرند برای فرکانس های بسامد افزار (پرطنین) و هر 36 بار که سیکل ذوب شدن و یخ زدن صورت گرفت وزن می شوند این کار ادامه دارد تا وقتی که سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن به 300 مرتبه برسد یا مربع مقدار فرکانس عرضی اصلی کمتر از %60 مقدار فرکانس عرضی آغازین برسد.
مراقبت از بتن:
چون در بالا از نگهداری (Curing) 14 روزه بتن صحبت شد در اینجا چند سطری در باره عمل آوردن بتن (نگهداری) توضیح می دهیم.
به عمل آوردن بتن یا مراقبت از بتن مراقبتی است که سازنده بتن باید در طول 7 الی 10 روز اول از بتن به عمل آورد. (که در این آزمایش 14 روز مراقبت لازم است.)
در مراقبت از بتن باید به دو مسئله مورد توجه باشد:
الف) رطوبت کافی و مناسب.
ب) دمای خوب و کافی.
کنترل دما در هوای معمولی چندان ضروری نیست، ولی در هوای بسیار گرم و یا در هوای سردتر از 4 درجه سانتی گراد باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.
روشهای مراقبت شامل موارد زیر است:
الف) روشهایی که حضور آب در کنار بتن تأمین می شود که به قرار زیر است:
1-    ایجاد برکه آب
2-    ایجاد مه (آب پاشی)
3-    استفاده از پوششهای خیس نظیر گونی
4-    استفاده از کاغذهای نفوذناپذیر
5-    استفاده از پوششهای نایلونی
6-    استفاده از مواد محافظ
7-    قالبهای در جا نگهداشته شده
ب) روشهایی که با ایجاد حرارت زیاد همراه با رطوبت کافی، گیرش بتن را تسریع می کند:
1-    استفاده از جریان بخار آب.
2-    استفاده از بخار آب همراه با فشار.
نتایج:
مشخصات مصالح دانه ای بازیافتی:
دانه بندی دانه های بازیافتی:
دانه بندی دانه های بازیافتی که در محدوده مجاز از لحاظ ابعاد قرار دارند برای دانه بندی خاصی که توسط ASTMC33 مشخص می شود در شکل زیر نشان داده شده است.
شکل 1- نمودار محدوده مجاز دانه های درشت در بتن بازیافتی برطبق ASTM
برای مشخص کردن بهترین ترکیب دانه بندی به این ترتیب عمل می کنیم که از میان نقاط موجود در شکل 1 یک نقطه را انتخاب کرده که بهترین شرایط     دانه بندی را داشته و با شرایط ASTM نیز مطابق باشد. این کار چندان مشکلی نیست.
شکل و بافت:
دانه های بازیافتی دارای لبه های معین و زاویه دار در شکل هستند بطوری که نتیجه این مطلب یک نسبت سطح به حجم بالایی می شود.
به دلیل وجود چسب ملات قدیمی در سطح دانه های بازیافتی بافت سطح این دانه ها ناصاف و دارای خلل و فرج است. آزمایش فیزیکی برای سنجیدن زاویه داری دانه های بازیافتی صورت نگرفته است. ولی به صورت چشمی و دیداری رده بندی می شود که دانه های بازیافتی در سطح دارای 100% شکستگی هستند.
جذب (Absorption):
جذب آب دانه های طبیعی و بازیافتی به وسیله ASTMC128 معین می شود و در جدول 2 نیز نشان داده شده است.
جدول 2- مشخصات دانه های طبیعی و بازیافتی.
جدول 3- اسلامپ و مقدار مواد هوازی اضافه شده.
همانطور که در جدول 2 مشاهده می شود درصد آب جذبی توسط دانه های بازیافتی 4/70 درصد و توسط دانه های طبیعی 0.3% است یعنی %4/4 بین آب جذبی دانه های بازیافتی و طبیعی اختلاف است.
دلیل این اختلاف زیاد برای درصد جذب آب را می توان به چسب ملات کهنه که برروی دانه های بازیافتی قرار دارد نسبت داد. یعنی وجود این ملات کهنه برروی این دانه ها باعث ایجاد جذب بالای آب دانه های بازیافتی گردیده است.
وزن مخصوص:
همانطور که می دانیم وزن مخصوص مصالح دانه ای به صورت نسبت وزن به حجم   و یا وزن واحد حجم تعریف می شود. همچنین وزن شن و ماسه نیز بر اساس حالت اشباع با سطح خشک (SSD) تعیین می شود. به عبارت دیگر فرض بر این است که دانه ها نه آبی از مخلوط جذب می کنند و نه آبی به مخلوط اضافه نمایند. اگر رطوبت شن و ماسه در حالت SSD نباشد، باید تصحیحات لازم برای وزن شن و ماسه و آب مصرفی صورت گیرد.
در این آزمایش نیز مصالح در حالت اشباع با سطح خشک هستند. و تعیین وزن مخصوص با فرض SSD بودن مصالح صورت گرفته است (Saturated Surface dry). همانطور که در جدول 2 مشاهده می شود وزن مخصوص دانه های بازیافتی 2/4 و دانه های طبیعی 2/67 است. کمتر بودن وزن مخصوص دانه های بازیافتی را می توان به نسبت کم چگالی ملات قدیمی که به دانه های بازیافتی چسبیده است نسبت داد.
مشخصات بتن RAC تازه:
بتن تازه بتنی است که تازه ساخته شده و دارای خاصیت روانی یا پلاستیسیته است.
کارآیی (Workability):
کارآیی عبارت است از درجه سهولت ریختن و کارکردن با بتن. هرچه ریختن بتن تازه سخت تر باشد کارآیی آن کمتر یا پایین تر است. آزمایش اسلامپ برای تعیین میزان کارآیی بتن به کار می رود. بدیهی است که هرچه اسلامپ کمتری انتخاب شود، خواص مطلوب بتن در بتن سخت شده بهتر خواهد شد.
همانطور که در جدول شماره 3 مشاهده می شود کارآیی تمام مخلوطها در جدول مشخص شده است. این کارآیی توسط آزمایش اسلامپ مشخص شده است. مطابق با ASTMC143.
مخلوطی که حاوی دانه های بازیافتی است در مقایسه با مخلوطی که حاوی دانه های طبیعی است دارای زبری و سختی بیشتری است. برای رسیدن به یک مقدار مساوی اسلامپ در هر دو مخلوط مقدار آب بیشتری را جهت احتیاط باید به مخلوط بتن RAC اضافه کرد (این آب باید از نوع F برطبق ASTMC494 باید باشد.) تا مخلوط بتن RAC کارایی بیشتری مشابه NAC پیدا کند.
به طور کلی کم بودن کارآیی بتن RAC نسبت به بتن NAC را می توان به جذب بالای آب توسط ملات قدیمی که به دانه های بازیافتی چسبیده است نسبت داد. به همین دلیل در 5 تا 10 دقیقه اول کمبود کارایی، بیشتر به چشم می خورد.
حجم هوا:
همانطور که در جدول شماره 3 مشاهده می کنید حجم هوای محبوس شده بتن RAC مقداری بیشتر از بتن NAC است. این هوای بیشتر را می توان به دلیل وجود فضای خالی بیشتر در داخل دانه های بازیافتی نسبت داد. باز هم یادآوری می شود که مخلوطهای نوع I و II فاقد مواد هوازا در طرح اختلاطشان هستند ولی در مخلوطهای نوع III همانطور که اشاره شد به میزان %5 مواد هوازا به مخلوط به صورت عمدی اضافه شده است.
مشخصات مکانیکی:
شکل 2 مقاومت فشاری 28 روزه بتنهای RAC و NAC را برای هر سه مخلوط مختلف نشان می دهد. همانطور که در شکل مشاهده می شود کاهش نسبت آب به سیمان   از 0.47 به 0.29 باعث افزایش مقاومت فشاری حالت II نسبت به حالت I گردیده است.
(شکل 2- مقاومت فشاری 28 روزه بتنهای RAC و NAC برای سه حالت I، II و III)
همانطور که در شکل 2- مشاهده می شود نسبت افزایش مقاومت فشاری از حالت I به II برای بتنهای RAC و NAC یکی نیست به طوری که مقاومت فشاری بتن NAC به میزان 34% افزایش پیدا می کند، یعنی از مقدار 38/1 به 51/2 مگاپاسکال (5523-7416Psi) افزایش پیدا می کند ولی مقاومت فشاری بتن RAC به میزان %14 افزایش دارد. یعنی از مقدار 38/1 به 44/2 مگاپاسکال (5635-6575Psi) افزایش می یابد.
دلیل افزایش کمتر مقاومت فشاری از حالت I به II در بتن RAC را می توان به مقاومت فشاری بتن اصلی (بتنی که دانه های بتن RAC از آن مشتق شده است.) نسبت داد.
به طوری که مقاومت فشاری بتن اصلی 35 مگاپاسکال (5000Psi) است در صورتی که مقاومت فشاری مورد نیاز طراحی برای بتنهای RAC و 48MpaNAC (7000Psi) است.
نتیجه ای که وجود دارد این است که گسیختگی بتن RAC ممکن است به دلیل استفاده از دانه های بازیافتی باشد یعنی گسیختگی از دانه های بازیافتی آغاز می گردد درحالی که دلیل اصلی گسیختگی بتن NAC ممکن است چسب سیمان بتن باشد یعنی گسیختگی از چسب سیمان بتن آغاز می گردد. دلیل اصلی مطالب فوق بر پایه مشاهدات دیداری است.
بتن RAC گسیخته می شود وقتی که ترکها عبور می کنند از میان دانه های بازیافتی و آنها را در طول با ملات شکاف می دهند. از طرف دیگر بتن طبیعی (NAC) گسیخته می شود وقتی که ترکهای ایجاد شده از میان چسب ملاط عبور کنند و دانه های بتن (NAC) را در بر بگیرند که این امر سبب گسیخته شدن چسبندگی بین دانه ها گشته و نمونه گسیخته می شود. بنابراین، دانه های بازیافتی که از بتن اصلی (Original Concrete) مشتق می شوند ممکن است که از سنگ آهک خرد شده ضعیف تر عمل کنند. نتیجه اینکه یک تأثیر معکوس برروی عملکرد دوام بتن RAC در مقایسه با بتن NAC به وجود می آید. مشخصات دیگر مانند مدول الاستیسیته و مدول گسیختگی در شکلهای 3 و 4 نمایش داده شده اند که همان روال قبلی را طی کرده اند.
همانطور که قبلاً ذکر شد تفاوت حالت I و حالت II در حدود %5 مواد هوازا در طرح اختلاط با حالت III است. همانطور که در شکل 2 ملاحظه می شود حالت III نسبت به حالت I بترتیب برای بتن های NAC ، RAC، 25 و 23 درصد کاهش مقاومت داریم یعنی به ازای هر یک درصد مواد هوازا در طرح اختلاط 4 تا %5 کاهش مقامت برای بتن ایجاد می شود.
(شکل 3- مدول الاستیسیته 28 روزه بتن های RAC و NAC برای سه حالت.)
مقاومت در برابر ذوب شدن و یخ زدن (Resistance to freezing and thawing)
مدول دینامیکی نسبی:
مدول دینامیکی الاستیک برای تخمین زدن مقاومت بتن در مقابل یخبندان به کار می رود. دلیل استفاده از مدول دینامیکی الاستیک به خاطر تخریب نکردن  نمونه های ماست. یعنی بدون اینکه باعث تخریب نمونه های بتنی شود مقاومت نمونه ها را برای ما تعیین می کند.
گوناگونی در مقدار مدول دینامیکی در تمام مدتی که سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن اعمال می شود یک شرایط خوبی را از گوناگونی در مقاومت نمونه های بتنی تهیه می کند. گوناگونی مقاومت در هر تکرار سیکل درجه مقاومت بتن در برابر ذوب شدن و یخ زدن را منعکس می کند.
(شکل 4- مدول گسیختگی 28 روزه بتنهای RAC و NAC)
مدول دینامیکی نسبی الاستیکی (RDM) تعریف می شود مطابق ASTMC215 و از روابط زیر محاسبه می شود:
(1)                               
را این رابطه:
RDM= مدول دینامیکی نسبی الاستیکی بعد از گذشت C سیکل ذوب شدن و یخ زدن به درصد.
C= تعداد تکرارها در طول آزمایش.
 = فرکانس عرضی اصلی بعد از گذشت C سیکل ذوب شدن و یخ زدن.
 = فرکانس عرضی اصلی در زمانی که هیچ سیکل ذوب شدن و یخ زدن نداشته باشیم (Hertz)
در جدول 4 مقدار RDM برای سه حالت بیان شده وجود دارد. برای حالت 1 که در شکلهای 5 و 6 نشان داده شده است، همانطور که مشاهده می کنیم برای بتن طبیعی پس از گذشت 36 سیکل مقدار RDM به %33 مقدار اولیه خود می رسد. درحالی که برای بتن بازیافتی پس از 72 سیکل مقدار RDM به %45 مقدار اولیه خود می رسد. (مقدار اولیه صفر است.)
وجود یک مقدار مهمی از آب منجمد در داخل لوله های موئین که در چسب سیمان وجود دارد یک فشار داخلی را در بتن به وجود می آورد. این فشار به دلیل منبسط شدن آب در اثر انجماد است. وجود این فشار باعث ایجاد خسارت به نمونه بتنی می شود و می تواند موجب کوتاهی زمان بقا و پایداری برای هر دو نوع بتن RAC و NAC گردد.
(جدول 4- مقدار RDM به درصد برای سه حالت بتنهای RAC و NAC)
(شکل 5- نمودار RDM برای سه حالت متفاوت بین RAC)
(شکل 6- نمودار RDM برای سه حالت متفاوت بین NAC)
برای حالت II که در شکلهای 5 و 6 نشان داده شده اند بتن NAC حتی پس از گذشت 300 سیکل ذوب شدن و یخ زدن سالم است و هیچگونه افت در میزان RDM ندارند. در حالی که بتن RAC پس از گذشت 100 بار تکرار ذوب شدن و یخ زدن دچار کاهش در میزان RDM می شود. در حقیقت بتن RAC دچار گسیختگی می شود وقتی 252 بار ذوب شدن و یخ زدن تکرار شود، زیرا RDM به میزان 60% مقدار اولیه کاهش می یابد.
دلیل بهتر شدن مقاومت بتن در برابر ذوب شدن و یخ زدن در مورد II نسبت به مورد (حالت) I در این است که نسبت آب به سیمان در این حالت (حالت II) کاهش یافته و همین امر باعث کاهش میزان لوله های موئین و فضاهای خالی در بتن NAC گردیده است. کاهش میزان لوله های موئین در بتن NAC باعث کاهش میزان آب منجمد در بتن می گردد که این مسئله نیز باعث می شود که تنش های فشاری در بتن که به دلیل یخ زدن آب ایجاد می شود کاهش یابد.
در باره بتن RAC همانطور که در شکل مشاهده می شود کاهش نسبت آب به سیمان (Water Cement Ratio) از 0.47 به 0.29 ظاهراً یک مقاومت کامل در برابر یخ زدن عرضه نمی کند، هرچند که عملکرد دوام بتن افزایش می یابد.
دلیل اینکه بتن با دانه های بازیافتی (RAC) در حالت II نمی تواند یک مقاومت کامل در برابر سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن داشته باشد (مانند بتن NAC)، می توان به وجود مقادیر قابل توجهی از آب منجمد که در لوله های موئینی که در چسب سیمان قرار دارد نسبت داد. این لوله های موئین در بتن RAC حالت II کاملاً اصلاح نشده است یا به اندازه ای افزایش نیافته که باعث بالا رفتن مقاومت بتن RAC در برابر ذوب شدن و یخ زدن بشود.
دلیل دیگری که می توان بیان کرد این است که همانطور که بیان شد بتن RAC به دلیل داشتن خلل و فرج در داخل دانه های بازیافتی آب بیشتری جذب می کند بنابراین واضح است که جذب آب بیشتر توسط این بتن  و یخ زدن آب می تواند فشار داخلی بیشتری را در داخل بتن RAC ایجاد کند.
وجود فشار داخلی در داخل بتن بازیافتی (RAC) می تواند موجب عوارضی برای بتن گردد، ازجمله این عوارض این است که فشار داخلی باعث می شود که مقاومت کششی (Tensile Strength) دانه های بازیافتی به حد نهایی خود برسد و بتن گسیخته شود. دیگر عاملی که ممکن است اتفاق بیفتد این است که فشار داخلی بتن باعث شود مقداری از آب بتن که در ترکیب شرکت دارد و دور چسب سیمان را احاطه کرده است از بتن خارج گشته و باعث خسارت زدن به بتن می شود و یا یک ترکیبی از همه اینها (همه این مکانیزمها) ممکن است ایجاد شود که باعث زوال سریع بتن RAC گردد.
برای حالت III همانطور که در شکلهای 5 و 6 مشاهده می شود هر دو نوع بتن مورد بررسی (بتن طبیعی و بتن بازیافتی)‌ در برابر بیش از 300 سیکل ذوب شدن و یخ زدن پایدار هستند و مقاومت می کنند. این افزایش مقاومت در برابر ذوب شدن یخ زدن را فقط می توان به حبابهای هوای درون بتن نسبت داد. در واقع حبابهای هوا ضمن آنکه نفوذ آب در بتن را محدود می کند، اگر چنانچه آب به مقدار کمی نفوذ کرد و یخ زد، این حفره های کوچک هوا افزایش حجم ناشی از یخ زدن را جبران کرده و مانع خرابی بتن می شوند.
تغییرات وزن:
تغییرات وزن نمونه بتنی در تمام طول سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن یکی دیگر از حالتهایی است که باعث فساد و زوال نمونه بتنی می گردد.
تغییر وزن باعث به وجود آمدن این طرز تفکر می شود که یک مقداری از رطوبت جذب می شود به دلیل ترکهایی که در نمونه بتنی در اثر انبساط چسب سیمان به وجود می آید.
تغییر وزن در اثر سیکلهای ذوب شدن و یخ زدن از رابطه زیر بدست می آید:
در این رابطه:
 = تغییر وزن نمونه پس از C بار تکرار عملیات ذوب شدن و یخ زدن.
 = وزن نمونه در ابتدای آزمایش، g
 = وزن نمونه پس از C بار تکرار عملیات ذوب شدن و یخ زدن، g.
به عنوان مثال اگر 10=  و 1/10=  کیلوگرم باشد تغییر وزن به صورت زیر بدست می آید:
در واقع برای این مثال %1 نمونه تغییر وزن داشته است.
جدول 5 تغییرات وزن نمونه های بتنی را برای حالتهای I، II و III نمایش می دهد.
(جدول 5- درصد تغییرات وزن برای نمونه های بتنی NAC و RAC)
(شکل 7- درصد تغییرات وزن بتن RAC)
(شکل 8- درصد تغییرات وزن بتن NAC)
همانطور که در شکلهای 7 و 8 ملاحظه می شود برای حالت I (base mixture) هرچه که تعداد سیکلهای آزمایش ما بالا رود تغییرات وزن بتن NAC و RAC نیز افزایش می یابد. این افزایش برای بتن NAC (افزایش تغییرات وزن) با سرعت بیشتری نسبت به بتن RAC صورت می گیرد (مطابق شکل)، این مطلب دلالت بر این نکته دارد که بتن NAC آب بیشتری جذب می کند. روند افزایش تغییرات وزن باعث فساد بتن RAC و یا NAC می شود و همانطور که دیدیم روند کاهش RDM در طول سیکلهای اعمالی باعث فساد بتن می شود، حال اگر به شکلهای 5 و 6 نگاه کنیم می‌بینیم که روند فساد بتن با کاهش RDM در بتن NAC با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد همین مطلب برای تغییرات وزن نیز مشاهده شد یعنی افزایش تغییرات وزن بتن NAC با سرعت بیشتری نسبت به بتن RAC صورت می گرفت، و در نتیجه بتن NAC در حالت I زودتر از بتن RAC دچار فساد و زوال می شود. برای حالت II که در شکل 8 مشاهده می شود بتن طبیعی (NAC) در سرتاسر دوره آزمایشی در حدود 0.2% تغییر وزن دارد. همینطور سرعت افزایش نسبت وزن در این حالت بسیار با کندی صورت می‌پذیرد و این نشان می دهد که قابلیت نفوذپذیری و جذب آب توسط بتن کاهش پیدا کرده است، دلیل این کاهش یافتن این است که نسبت   (آب به سیمان) کاهش پیدا کرده است و همین قابلیت جذب آب توسط دنه‌های طبیعی نیز کاهش پیدا کرده است و همچنین قابلیت جذب آب توسط دانه های طبیعی نیز کاهش پیدا کرده است.
جذب آب در حالت II (Case II) برای بتن طبیعی تأثیر منفی بر مقاومت در برابر ذوب شدن و یخ زدن ندارد و شاید به فرایند هیدراسیون چسب سیمان نیز کمک کند. زیرا تغییر وزن تا حدود 100 سیکل ذوب شدن و یخ زدن پایدار باقی می ماند.
از طرف دیگر برای بتن بازیافتی همانطور که در شکل 7 نشان داده شده است افزایش وزن به صورت سریع در طول دوره آزمایش انجام می گیرد، و این مطلب از جذب بالای آب توسط اجزای بتن خبر می دهد. افزایش وزن به طور متداوم برای بتن بازیافتی (RAC) کاهش میزان RDM را به دنبال خواهد داشت. در حقیقت یک ارتباط معکوس بین تغییرات وزن با RDM وجود دارد یعنی با افزایش وزن. RDM کاهش پیدا می کند. برای حالت III (Case III)، همان طور که مشاهده می شود (شکلهای 7 و 8) افزایش وزن یک روند بسیار آرام را دارد و این روند برای هر دو بتن (RAC وNAC) صادق و این مقاومت بالای این بتنها را در برابر جذب رطوبت نشان می دهد.
فاکتور دوام – (Durability Factor):
فاکتور دوام از رابطه زیر بدست می آید:
در این رابطه:
DF: فاکتور دوام نمونه های مورد آزمایش.
P: مدول دینامیکی نسبی الاستیسیتی پس از N سیکل به درصد.
N: تعداد سیکلهایی که P به یک مقدار مینیمم مشخص برای متوقف کردن آزمایش برسد، یا تعداد سیکلهای مشخصی که در معرض خاتمه پیدا کردن است؛ هرچند اندک باشد.
M: تعداد سیکلهای مشخصی که در معرض خاتمه پیدا کردن است...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:36 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله حکومتدرسازمان های اداری و سیاسی word دارای 72 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله حکومتدرسازمان های اداری و سیاسی word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله حکومتدرسازمان های اداری و سیاسی word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله حکومتدرسازمان های اداری و سیاسی word :

آناتولی، آسیای صغیر یا ترکیه امروز، از جمله کهن ترین سرزمینهای مسکونی جهان به شمار رفته و آن را زادگاه تمدن یونان دانسته اند. این کشور طی تاریخ پرفراز و نشیب خود همواره شاهد درگیریها و کشمکشهای اقوام و حکامی بوده است که برای دست یافتن بر آن با یکدیگر به نزاع پرداخته اند. بروز این گونه جدالها را که سابقه تاریخی آنها به حدود دو هزار سال قبل از میلائ مسیح می رسد عمدتا می توان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص این سرزمین دانست که همچون پلی شمال را به جنوب و شرق را به غرب پیوند می دهد و همواره در مسیر حرکت دولتهای توسعه طلب از یکسو و قبایل مهاجر از سوی دیگر قرار داشته است.
مادها، هخامنشیان، یونانیان، رومیان، قبایل ترک سلجوقی و عثمانی از جمله دولتها و قبایلی هستند که نامشان هر یک در برهه ای از تاریخ این سرزمین نقش بسته است.
در حدود سالهای 1600 قبل از میلاد مسیح قسمت عمده ای از آسیا ی صغیر به تصرف اقوام ها یتیت در آمد و امپراطوری ها یتیتی ها بنا نهاده شد که تا سال 1180 قبل از میلاد در منطقه وسیعی حکمفرمایی داشتند. منبع اصلی قدرت ها یتیت ها استفاده از آهن بود که به صورت انحصاری جهت مقاصد نظامی خویش به کار می بردند و بعدها هم در کشاورزی از آن استفاده نمودند. با حمله یونانیها به سواحل دریای اژه و تصرف قسمتهایی از آن و حمله سایر اقوام ساکن سوریه و لبنان و فلسطین و سقوط امپراطوری هیتی ها، آسیای صغیر در بین اقوام مختلف تقسیم گردید و حکومتهای جدید به وجود آمد، از جمله معروفترین آنها فینیقی ها، سومریها و لیدیها بودند.
مهمترین وقایع بعد از این تاریخ به ترتیب فتح آسیای صغیر در سال 546 قبل از میلاد به وسیله ایرانیها بود که تا سال 334 از میلاد طول کشید و سپس اسکندر مقدونی سراسر شبه جزیره آسیای صغیر را به تصرف خود درآورد. در سال 133 قبل از میلاد رومیها به تصرف این نواحی دست زده و تا سال 395 بعد از میلاد که شبه جزیره آناتولی در اختیار آنان بود مانع گسترش و بسط فرهنگ یونانی شدند.
در سال 330 میلادی کنستانتین امپراطور روم شهر قسطنطنیه (استانبول) را در ناحیه قدیمی بازرگانی بیزانس احداث نمود که پس از تقسیم روم به دو قسمت غربی و شرقی، پایتخت روم شرقی شد.
امپراطوری بیزانس از بدو با دولت ساسانی که از سال 224 میلادی جانشین دولت پارت در ایران شده بود در کشمکش و منازعه دائم بود. سرانجام هر دو امپراطوری در برابر نیروی اسلام در قرن هفتم میلادی از پای درآمدند.
از زمان خلفای عباسی همراه با ضعف قدرت سیاسی اتکاء به قدرت نظامی بیشتر مد نظر فرانروایان بود و در همین زمان ترکان آسیای مرکزی که جنگجویان دلیری بودند و به تازگی به اسلام گرویده بودند مورد توجه خلفای عباسی واقع شدند. افراد این قبایل ترک به تدریج در تمام ارکان حکومتی نفوذ یافته و با از میان رفتن خلفای عباسی در قرن دهم میلادی گروههای ترک در نقاط مختلف کنترل اوضاع را در دست گرفتند.
ترکان قبیله سلجوق که بعدها امپراطوری سلجوقی را به وجود آوردند توانستند بغداد را تصرف و بخش اعظم آسیای صغیر را از تسلط امپراطوری بیزانس خارج نمایند.
در سال 1071 میلادی امپراطوری سلجوقی در جنگ «ملازگرت» موفق شد تا سراسر آسیای صغیر را از دست امپراطوری بیزانس خارج نماید. امپراط.ری سلجوقی به عنوان اولین دولت ترک تا سال 1299 میلادی در این منطقه حکمفرمایی نمود. در این سال همزمان با افول قدرت سلجوقیان، ترکان عثمانی به رهبری عثمان بیک استقالال خود را از سلجوقیان اعلام و به تدریج بر کلیه دول سلجوقی در آسیای صغیر مسلط شدند. عثمان بیک و 36 پادشاه عثمانی در فاصله سالهای 1299 تا 1922 میلادی تحت عنوان امپراطوری عثمانی بر قلمرو وسیعی حکم راندند.
فتح شهر قسطنطنیه و تغغیر نام آن به استامبول (یعنی جایی که مملو از اسلام است) به دست سلطان محمد دوم (معروف به سلطان محمد فاتح) نقطه ایان امپراطوری روم شرقی بود. پس از این واقع سلان محمد بر بخش اعظم بالکان تسلط یافت و قلمرو عثمانی را توسعه بخشید. سرزمینهای مصر، عراق، الجزایر، سوریه و مارستان تا نیمه اول قرن شانزدهم به امپراطوری عثمانی ضمیمه شده بودند. از این پس تا پایان قرن هیجدهم امپراطوران عثمانی خود را خلیفه مسلمانان می نامیدند. در زمان سلطان سلیمان قانونی هشتمین و قدرتمندترین پادشاه امپراطوری عثمانی، قلمرو امپراطوری به بالترین حد خود رسید و مرزهای آن از شمال تا قفقاز، از جنوب تا کرانه های جنوبی عربستان و از شرق تا مرزهای مراکش و از غرب تا مرزهای ایران وسعت یافت.
با مرگ سلطان سلیمان قانونی در سال 1566 در واقع ضفع و افول امپراطوری عثمانی از وقوع تحولات عظیم صنعتی و اجتماعی در اروپا و فساد داخلی موجبات سقوط و زوال امپراطوری عثمانی فراهم شد. از این پس امپراطوری عثمانی تا آخرین روزهای حیات خود در حالت دفاعی قرار گرفت و به تدریج ضعیف و ضعیف تر شد. اقدامات اصلاحی جهت ساماندهی به وضعیت پیش آمده در دوران سلطان سلیم سوم آغاز گردید ولیکن به دلیل آنکه این تحولات مورد حمایت علما و ینی چریها نبود نتوانست مشکلات داخلی امپراوطری را حل نماید. اقدامات اصلاحی در دوران سلاطین بعدی نیز ادامه یافت ولیکن عملا نتایج مشخصی را سبب نگردید.
طی سالهای دهه اول قرن بیستم روابط عثمانی و آلمان تدریجا پیشرفت نمود و لذا در سال 1914 به دنبال حمایت دولت عثمانی از آلمان جنگ به مرزهای مصر، بین النهرین و قفقاز و تنگه داردانل سرایت کرد. در 30 اکتبر 1918 قرارداد ترک مخاصمه «مودروس» به امضاء رسید و سرزمینهای تحت سلطه عثمانی در عربستان و سوریه و عراق و آفریقا تحت کنترل متفقین قرار گرفت. مئخلهای ورودی تنگه داردانل و دریای سیاه نیز به وسیله متفقین اشغال گردید، با پیمان ترک مخاصمه جنگ جهانی اول به پایان رسید اما دوران جدید برای ترکیه آغاز گردید.

تشکیل حکومت و تحولات آن:
پیمان «مودروس» برای سلطان و حکومت استانبول به معنی از دست دادن پادشاهی بود. از این تاریخ (1918) تا سال 1923 ترکیه یک دوره هرج و مرج و اغتشاش و جنگهای استقلال را پشت سر نهاد. در این زمان مصطفی کمال (که بعدها به آتاتورک معروف شد) به علت کسب موفقیت نظامی در جریان جنگ جهانی اول در مقابل نیروهای انگلیسی دارای محبوبیت شده بود، پا به عرصه پرتلاطم سیاسی-اجتماعی ترکیه نهاد. پس از اشغال استانبول توسط نیروهای متفقین در مارس 1920 مصطفی کمال در 23 آوریل مجلسی را در آنکارا افتتاح و از نمایندگان سراسر آناتولی جهت شرکت در آن وعدت بعمل آورد. در این زمان وی به عنوان رئیس مجلس کبیر ملی و رئیس حکومت جدید ترکیه انتخاب گردید.
در اکتبر 1922 پیمان ترک مخاصمه میان دولت آنکارا، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا به امضاء رسید. مجلس کبیر ملی در نوامبر 1922 سلطان عثمانی را از مقام خود خلع نمود و بدین سان عصر خاندان سلاطین عثمانی پس از 641 سال به سر آمد.
با امضاء عهدنامه لوزان با متفقین در سال 1923 میلادی حدود ترکیه مشخص و تضمین گردید و وجود یک دولت مستقل ترک در سرزمین آناتولی و تراس شرقی به رسمیت شناخته شد. کاپیتولاسیون ملغی و تنگه های بسفر و داردانل برای همیشه به ترکیه تعلق گرفت و ترکیه نیز از ادعاهای خود نسبت به متصرفات امپراطوری عثمانی در خارج از آناتولی چشم پوشید. در 13 اکتبر 1923، آنکارا به عنوان پایتخت جدید ترکیه معرفی گردید. این تحول در حقیقت به مفهوم قطع کامل رابطه با گذشته و دوران سلاطین عثمانی محسوب شد. حکومت جدید نیز «جمهوری» اعلام و مصطفی کمال به عنوان نخستین رئیس جمهور انتخاب گردید.
آتاتورک طی پانزده سالی که مقام رئیس جمهوری ترکیه را در اختیار داشت با انجام تغییرات متعددی در صحنه اجتماعی و فرهنگی جامعه سعی نمود ترکیه را به صورت یک شکور به ظاهر اروپایی درآورد. اولین اقدام وی مخالفت با مداخله مذهب در سیاست و خارج کردن ترکیه از همراهی سیاست و دین بود.
اصلاحات مورد نظر وی یکی پس از دیگری انجام گرفت، وی با اعمال زور تغییرات متعددی را تا سال 1938 (پایان عمرش) به انجام رسانید.
تغییراتی همچون جدایی دین از سیاست در سال 1928، حذف دادگاههای اسلامی و از بین بردن مدارس مذهبی، برداشتن حجاب اسلامی بانوان در سال 1934 و ترویج بی حجابی، حذف رسم الخط ترکی و جایگزینی آن با الفبای لاتین، تغییر تقویم و حذف تاریخ اسلامی و معرفی و ترویج فرهنگ اروپایی و غربی در میان مردم مسلمانان ترکیه پرداخت.
از دیدگاه سیاست داخلی، تا زمان مرگ آتاتورک در سال 1938 کشور عملا در قالب یک سیستم تک حزبی اداره می شد و حزب خلق که در سال 1923 (با دستور آتاتورک) و براساس اصول و اعتقادات نوین ترکیه تشکیل شده بود تنها حزب مجاز به شمار می رفت. اصول اعتقادی این حزب، جمهوری خواهی، ناسیونالیسم، حمایت از مردم و ارتش و جدایی دین از سیاست و اصلاح طلبی (کمالیسم) بود. بعد از گذشت آتاتورک در دهم نوامبر 1938، مجلس کبیر ملی عصمت اینونو را به عنوان دومین رئیس جمهور برگزید. وی با دقت و احتیاط اصول کمالیسم را دنبال نمود.
در فاصله کوتاهی پس از ریاست جمهوری عصمت اینونو جنگ جهانی دوم آغاز گشت، این کشور تا فوریه 1945 که به آلمان اعلام جنگ داد به دلیل ترس از مداخله قدرتهای بزرگ و فروپاشی کشور بیطرفی را در پیش گرفت. در سال 1943 عصمت اینونو برای بار دوم به ریاست جمهوری ترکیه برگزیده شد.

قانون اساسی، تحولات و ویژگیهای آن:
عصر قانون اساسی در طول دوره عثمانی و از اواخر قرن هیجدهم آغاز شد. در دوره زمانی 1789 تا 1808 سلطان سلیم سوم اندیشه تشکیل یک مجمع مشورتی را بنیان نهاد (که متشکل از یک مجلس مشورتی همراه به رویه جدید آن بود و آن را قدم اساسی در برقراری یک سیستم حکومت قانون اساسی قلمداد می نمود.

ساختار سیاسی:
نوع حکومت در ترکیه از نظر سیاسی جمهوری و از نظر ایدئولوژی به صورت سکولار (غیر دینی) می باشد. رئیس جمهوری رئیس کشور محسوب می شود و توسط پارلمان به مدت 7 سال انتخاب می گردد. نخست وزیر توسط رئیس جمهور از میان نمایندگان پارلمان انتخاب و نخست وزیر نیز وزیران کابینه را انتخاب و بعد از تائید رئیس جمهور کابیه خود را تشکیل می دهد. قوه مقننه مرکب از رئیس مجلس و نمایندگان منتخب مردم می باشد. قانون اساسی ترکیه از آغاز تشکیل جمهوری در سال 1923 تاکنون چندین بار دچار تغییرات و اصلاحاتی گردیده است. آخرین اصلاحات قانون اساسی در سال 1982 صورت گرفته است. در قانون اساسی، ترکیه یک کشور دمکراتیک لائیک خوانده شده و نمایندگان آن حق تصویب قوانینی متضاد با این اصل را ندارند. پرچم کشور ترکیه متشکل از یک هلال و ستاره پنج پر سفید در وسط نقشه و زمینه قرمز رنگ در سراسر نقشه می باشد.


چگونگی شکل گیری اراده سیاسی:
درخصوص نحوه شکل گیری اراده سیاسی در ترکیه باید اذعان نمود که گره در مورد تمام مسایل و موارد مهم و قابل توجه شورای وزیران، پارلمان، شورای امنیت ملی، احزاب قانونی و دیگر مقامات مسئول بحث و اظهارنظر می نمایند ولیکن درخصوص مسایل سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی شخص رئیس جمهور مسئول و دارای حق رای نهایی می باشد.

نهادهای سیاسی
احزاب سیاسی در ترکیه
بعد از فروپاشی و اضمحلال امپراطوری عثمانی و تجزیه آن به کشورهای مختلف، جمهوری ترکیه در سال 1923 با ساختاری جدید وارد صحنه بین المللی شده بود و سعی داشت با تاثیرپذیری از الگوها و سیاستهای غرب درصدد اجرای سیستم حزبی در کشور برآید. مصطفی کمال در اولین گام و در چارچوب اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود اولین تشکیلات سیاسی را تحت عنوان «حزب جمهوریخواه خلق» که ریشه در دهه های پیشین داشت بنیان نهاد و کشور را در آستانه تحولات جدیدی قرار داد.

این حزب به رغم الگوگرفتن از غرب و تاکید بر ناسیونالیسم (پان ترکیسم) و لائیسم، با پیروی از برخی اندیشه های سوسیالیستی خصوصا در زمینه اقتصادی، گرایشات چپ گرایانه از خود نشان داد و در طول مدت 23 سال بدون آنکه رقیبی داشته باشد اداره کشور را در دست گرفت.
ظهور اولین حزب مخالفت در کشور تحت عنوان «حزب دمکرات» که بنیانگذارن آن را جناح مخالف در داخل حزب جمهوریخواه خلق تشکیل می دادند و به عنوان راستگرا و جناح راست شناخته می شدند اولین نقطه عطف در تحولات احزاب سیاسی در ترکیه بشمار می رود. این حزب بدلیل پایگاه خوبی که در بین مردم پیدا کرد، بعد از 4 سال ماندن در جناح مخالف اداره کشور را به دست گرفته و به مدت ده سال (دهه 50) سیاستهای لیبرالیزه کرد را به مورد اجرا گذاشت.
نفوذ فزاینده نظامیان در کشور که خود را ولی نعمت جمهوری می دانستند و می دانند در سال 1960 به عمر حکومت حزب دمکرات پایان داد و در کشور وارد اولین بحران سیاسی در طول حیات جمهوری گردید. اولین دستاورد این بحران روی کار آمدن حکومتهای اءتلافی کوتاه مدت و دومین پیامد آن تعدد و تعضیف احزاب سیاسی در جناح چپ و راست بود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:36 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله لیزرهای الکترون آزاد word دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله لیزرهای الکترون آزاد word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله لیزرهای الکترون آزاد word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله لیزرهای الکترون آزاد word :

لیزرهای الکترون آزاد

هانری فرویند و رابرت پارکر
الکترونها به کمک میدان مغناطیسی می توانند در امواج نوری انرژی بدمند . پرتو شدیدی که حاصل می شود می تواند ساختارهای بلوری را بکارد و احتمالاً موشکها را در فضا منهدم کند .

لیزر الکترون آزاد علی الوصول چشمه نور بسیار قابل انعطافی است ، بازده آن زیاد است عملاً روی طول هر موجی کوک می شود . در توانهای زیاد کار می کند و البته نور همدوس تولید می کند . در صورتی که لیزرهای گازی و حالت جامد فقط در طول موج هایی که خاص گذارهای انرژی مواد فعال آنهاست می توانند نور تولید کنند . اگر چه لیزرهای زرینه ای را هم می توان روی نواری باریکی از طول موجها کوک کرد . ولی دمش نوری آنها ( معمولاً ) مستلزم لیزر گازی است و بعلاوه این لیزرها فقط در توانهای نسبتاً کم می توانند کار کنند . نکته دیگر

اینکه ، بر خلاف لیزرهای مداول که نوعاً فقط تا چند درصد از انرژی دریافتی را به نور تبدیل می کنند بازده بالقوه لیزرهای الکترون آزاد به 65 درصد نیز می رسد . از لیزرهای الکترون آزاد تا کنون در آزمایشهایی در زمینه های گوناگون از فیزیک حالت جامد گرفته تا زیست شناسی مولکولی استفاده شده است و فعلاً روی تکمیل گونه هایی از آن برای مقاصد مختلف نظامی از جمله سلاحهایی برای هدایت انرژی کار می شود .

تا کنون لیزرهای الکترون آزاد عمدتاً به آزمایشگاه محدود بوده اند و اغلب آنها در مجاورت شتاب دهنده های الکترون ساخته شده اند . اگر چه لیزر الکترون آزاد توانایی آن را دارد که در طول موج های میکرو موج تا فرابنفش نور گسیل کند اما پژوهشگران در به کار انداختن آن در طول موجهای مرئی و کوتاهتر با دشواریهایی مواجه بوده اند . لیزرهای الکترون آزاد بتازگی جایگاه خود را پیدا کرده اند . برای آنها شتاب دهنده هایی مطابق ضرورتها طراحی می شود . و تجهیزاتی برپا می شود تا دست اندر کاران رشته های دیگر نیز بتوانند از برکات این چشمه جدید نور شدید بهره مند شوند .

در لیزر الکترون آزاد نیز مثل لیزرهای معمولی ، نور همدوس توسط الکترونها گسیل می شود اما در این مورد ( چنانکه از اسم لیزر هم پیداست) الکترونها به جای آنکه به اتمهای ماده فعال لیزر مقید شوند به شکل باریکه ای در خلاء حرکت می کنند . چون الکترونها آزادند طول موجی که گسیل می کنند به گذار مجاز میان دو تراز انرژی یک ماده خاص محدود نمی شود . در اصطلاح مکانیک کوانتمی ، الکترون در اثر انتقال از یک تراز انرژی به تراز دیگر در پیوستاری از ترازها نور گسیل می کند . البته این فرایند را صرفاً با نظریه الکترو مغناطیس کلاسیک نیز می توان توصیف کرد . نور این لیزرها در اثر برهم کنش سه عامل تولید می شود :

باریکه الکترون ، یک موج الکترو مغناطیسی که در همان راستای حرکت الکترونها در کاواک لیزر حرکت می کند و یک میدان مغناطیسی که در فضا دوره ای است و به وسیله یک مجموعه آهنربا مشهور به ویگلر ایجاد می شود . تاثیر میدان مغناطیسی ویگلر روی الکترونها طوری است که الکترونها به موج الکترومغناطیسی انرژی می دهند . این انرژی باعث تقویت موج می شوند و بعداً لیزر آن را گسیل می کند .

وقتی موج نور از میان میدان مغناطیسی مواجی نظیر آنچه ویگلر ایجاد می کند می گذرد تغییرات فضایی میدان ویگلر با تغییرات میدان الکترومغناطیسی موج نور ترکیب می شود و یک موج زنش به وجود می آید که اساساً نقش تداخل این دو موج است . بسامد موج زنش با بسامد موج نور یکی است . ولی عدد موج آن برابر با مجموع عدد موجهای باریکه نور و میدان ویگلر است .

با اینکه بسامد موج زنش با بسامد موج نور یکسان است ولی چون عدد موج اولی بزرگتر( و بنابراین طول موج کوچکتر ) است آهسته تر از موج نور حرکت می کند .به همین سبب به آن موج « گرانرو » می گویند . میدان الکترو مغناطیسی موج گرانرو ترکیبی از میدان موج نور و میدان ساکن ویگلر است بنابراین عملاً این همان میدانی است که بر الکترون هنگام عبور از لیزر الکترون آزاد اثر می کند . اگر الکترون با سرعت این موج حرکت کند تحت تاثیرمیدانی ثابت قرار می گرد که به آن قسمت از موج تعلق دارد که با الکترون در حرکت است .

برهم کنش الکترونها و موج گرانرو شبیه به بر هم کنش موج سواران با موجی است که به ساحل نزدیک می شود . اگر موج سواران در آب حرکتی نداشته باشد موقع عبور موج فقط بالا می روند و بعد از زمانی کوتاه باز به جای اولشان باز می گردند . اما اگر موج سواران خود را با سرعت موج تطبیق بدهند و بتوانند بر موج « سوار » شوند اندازه حرکت قابل ملاحظه ای از موج دریافت می کنند که می توانند آنها را به طرف ساحل بکشانند .

( در لیزر الکترون آزاد ، الکترونها موج را تقویت می کنند بنابراین وضعیت بیشتر شبیه آن است که موج سواران را « هل » بدهند و ارتفاع آن را زیاد کنند . ) چگونه یک میدان مغناطیسی عرضی و یک موج الکترومغناطیسی که عمود بر امتداد آن منتشر می شود می توانند منجر به نیرویی محوری ( طولی ) شوند که می تواند از باریکه الکترون انرژی بگیرد ؟

الکترونی که در میدان مغناطیسی حرکت می کند تحت تاثیر نیرویی واقع می شود که هم بر امتداد میدان و هم بر امتداد حرکت عمود است . وقتی الکترون وارد میدان عرضی ویگلر می شود تحت تاثیر یک نیروی عرضی قرار می گیرد که به ان سرعتی عرضی می دهد . بر هم کنش این سرعت عرضی که ویگلر ایجاد کرده با میدان مغناطیسی موج الکترو مغناطیسی نیرویی عمود بر هر دو – در امتداد محور – ایجاد می کند که همان نیروی « گرانروی » است .

الکترونی که سریعاً از موج گرانرو حرکت می کند در خلاف جهت نیروی گرانروی در حرکت است و بنابراین کند خواهد شد . انرژی کل سیستم موج – ذره باید پایسته بماند بنابراین انرژیی که الکترون از دست می دهد نصیب موج می شود . به این ترتیب موج نوری که از داخل کاواک می گذرد با انرژی الکترون تقویت می شود . میزان تقویت به تفاوت سرعت الکترون با

سرعت موج گرانرو و نیز به شدت بر هم کنش میان الکترون و این موج بستگی دارد . اگزر سرعت الکترونها و سرعت موج تقریباً برابر باشند الکترونها پیش از آنکه کند شوند و دیگر نتوانند از قله های موج بگذرند مقدار کمی انرژی به موج می دهند . اما اگر الکترونها خیلی سریعتر یا خیلی آهسته تر از موج گرانرو در حرکت باشند بر هم کنش میان این دو خفیف خواهد بود . وقتی الکترونها و موج گرانرو با هم در میدان ویگلر حرکت می کنند الکترونها انرژی از دست می دهند و کند می شوند تا اینکه دیگر نمی توانند از قله های موج گرانرو بگذرند . موج گرانرو

سرعت الکترونها را آنقدر کم می کند که حرکت آنها کند تر از حرکت موج می شود . آن وقت قله بعدی از راه می رسد و دوباره به الکترونها شتاب می دهد به این ترتیب الکترونها به دام می افتند و در دره های موج گرانرو پس و پیش می شوند . در این هنگام عمل تقویت متوقف می شود . به این ترتیب باریکه پر انرژی الکترون به باریکه ای غیر یکدست با انرژی کمتر تبدیل می شود که در آن ناحیه هایی که چگالی الکترون در آنها زاید است متناوباً با نواحی کم چگالی جا عوض می کند . در مثال موج سواری ، مثل این است که دریای مملو از تخته های

موج سواری با تراکم نسبتاً یکنواخت به دریایی تبدیل شود که در آن اغلب تخته ها موج خاصی را سوار شده باشند . کیفیت باریکه الکترون اولیه نقش تعیین کننده ای در مکانیسم دام اندازی دارد . هر چه دمای باریکه کمتر باشد توزیع سرعت در آن باریکتر است و کارایی لیزر الکترون آزاد بیشتر خواهد بود . اگر گستردگی توزیع سرعت در باریکه خیلی زیاد باشد بسیاری از الکترونها به جای آنکه بخش قابل توجهی از انرژی خود را ازدست بدهند و به دام موج گرانرو بیفتند بی آنکه سرعتشان در مجموع تغییر کند ، از میدان ویگلر می گذرند . گستردگی

مناسب برای توزیع سرعت درباریکه بستگی به نوع باریکه و پارامترهای ویگلر دارد . هر چه طول موج کار لیزر کوچکتر شود قیدها شدیدتر می شوند به طوریکه برای کار لیزر در فرابنفش مشکلات شدیدی پیش می آید .

 

لیزر الکترون آزاد در ساده ترین شکلش مثل تقویت کننده ای است که توان موج الکترومغناطیسی گذرنده از کاواک را افزایش می دهد . لیزر الکترون آزاد کارهای دیگری نیز می تواند انجام دهد . می تواند به صورت نوسانگر عمل کند : موج الکترومغناطیسی از آیینه های دو سر کاواک ویگلر بازتابیده می شود به طوری که پرتو بارها در داخل سیستم رفت و آمد می کند و در هر گذر مقداری انرژی از باریکه الکترون دریافت می کند. این لیزر حتی می تواند به صورت تقویت کننده ابرتابنده عمل کند . که درآن باریکه الکترون امواج الکترومغناطیسی کتره ای ( نوفه شلیک )را که از کاواک ویگلر می گذرند تقویت می کند . اگر چه اصول کار لیزر الکترون آزاد نسبتاً ساده است ولی عملی کردن این اصول بسیار دشوار بوده است. اولین بار هانس ماتز از دانشگاه استانفورد طیف گسیلی باریکه الکترون در میدان مغناطیسی مواج را در سال 1951 محاسبه کرد . او و همکارانش ابتدا نور سبز آبی ناهمدوس تولید کردند و بعد موفق شدند که به تقویت همدوس در طول موجهای میلی متری دست یابند . چون کیفیت باریکه الکترون خوب نبود ماتز و همکارانش نتوانستند نور همدوس در طول موجهای مرئی تولید کنند .

در سال 1957 رابرت فیلیپس از شرکت جنرال الکتریک کاربرد میدانهای مغناطیسی مواج در تقویت میکرو موج را مستقلاً کشف کرد . او یوبیترون خود را طی هفت سال تکامل بخشید و طرحهای متعددی ارائه کرد که هنوز بکار می روند . یکی از دستگاههای او 150 کیلو وات پرتو میکرو موج همدوس در طول موج 5 میلی متر تولید کرد .فیلیپس از نظر زمانی بد شانسی آورد زیرا در آن زمان دنیای الکترونیک دوران انتقال از الکترونیک لامپی به الکترونیک جامد و قطعات مبتنی بر مکانیک کوانتمی را می گذارند و جنرال الکتریک ساخت یوبیترون را در سا 1964 متوقف کرد.

لیز الکترون آزاد در سال 1975/1354 بار دیگر مورد توجه قرار داد . این هنگامی بود که میدی ( کسی که اصطلاح لیزر الکترون آزاد را رایج کرد ) و همکارانش در استانفورد با استفاده از یک ویگلر مارپیچی و باریکه الکترونی که از یک شتابدهنده خطی می گرفتند توانستند خروجی لیزر co2 با طول موج 6 و 10 میکرون را تقویت کنند . موفقیت های میدی مرهون پیشرفتهایی بود که در تکنولوژی شتاب دهنده های خطی و طراحی ویگلر حاصل شد . همزمان با تحقیقات استانفورد آزمایشگران در چندین مرکز کاربر روی لیزرهای الکترون آزاد میکرو موجی ( اخلاف یوبیترون ) را شروع کردند . هدف از طرح هایی که در آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی دانشگاه کلمبیا و موسسه تکنولوژی ماساچوست ( MIT ) اجرا می شد تولید تپهای کوتاه با توان قله بسیار زیاد بود . به فاصله کوتاهی طرح های دیگری در اکول پلی تکنیک فرانسه ، شرکت TRW و آزمایشگاه ملی لارنس لیومور آغاز شد . ( در بسیاری از کاربردها تپهای کوتاه بر تپهای بلند با همان توان متوسط برتری دارد زیرا با تپهای کوتاه قبل از آنکه باریکه فرودی حالت هدف را بطور قاب توجهی تغییر بدهد تعداد بیشتری فوتون تحویل هدف می شود . ) آزمایشگران از باریکه های الکترونی قوی با انرژی های بیش از یک میلیون الکترون ولت ( Mev ) و جریانهای بیش از 1000آمپراستفاده می کردند . گستره توان قله از دو مگا وات در طول موج دو میلی متر در کلمبیا تا یک جیگا وات در طول موج هشت میلی متر در لیور مور را شمامل می شد . لیزر لیورمور 35 درصد انرژی باریکه الکنرونش را به وسیله ویگلر

نایکنواخت به پرتوالکترو مغناطیسی تبدیل می کرد. تازه در سال 1987/1366 بود که اولین لیزر الکترون آزاد نور مرئی با استفاده از حلقه انباشت الکترون ACQ دانشگاه پاریس در ارسی ساخته شد. از آن موقع تاکنون لیزر الکترون آزاد دیگری در مجاورت حلقه انباشت در نووسیبرسک دراتحاد جماهیر شوروی ساخته شد که نور مرئی گسیل می کند . لیزر الکترون آزاد نور مرئی دراستانفورد و بخش فضایی شرکت بویینگ در امریکا نیز با استفاده از شتا بدهنده های خطی رادیو – بسامدی ساخته شده است. در حال حاضر کار روی لیزرهای الکترون آزاد ، هم در طول موجهای مرئی و هم در طول موجهای میلی متری ادامه دارد. هدف اصلی پژوهشگران رسیدن به توانهای بیشتر ، بخصوص توانهای متوسط بیشتر ، و طول موجهای کوتاهتراست . نیل به این هدفها مستلزم پیشرفتهایی است درطراحی شتابدهنده الکترون ، تا بتواند باریکه هایی شدیدتر و یکنواخت تر تولید کند و همچنین در طراحی ویگلر ، تا بتواند انرژی بیشتری از الکترونها بگیرد و آن را در طول موجهای کوتاهتر نورجفت کند. بازده لیزر الکترون آزاد ساده ای که به ویگلر یکنواخت مجهز باشد حدی دارد .

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:36 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  آموزش و پرورش کارکنان و مدیران word دارای 15 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت آموزش و پرورش کارکنان و مدیران word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید آموزش و پرورش کارکنان و مدیران word توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه  آموزش و پرورش کارکنان و مدیران word قرار داده شده است

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن آموزش و پرورش کارکنان و مدیران word :

اسلاید 1 :

 

برای سازمان:

به سودآوری منجر می‌شود یا دست‌کم نگرش‌های مثبت‌تری را نسبت به سودآوری پدید‌می‌آورد.

دانش و مهارتهای شغلی را در تمام رده‌های سازمانی بهبود می‌بخشد.

روحیه کارکنان را بهبود می‌بخشد.

به افراد کمک می‌کند تا اهداف سازمانی را بشناسند.

به ایجاد تصویر ذهنی بهتری از سازمان کمک می‌نماید.

صداقت، بی پردگی و اعتقاد را تقویت می‌نماید.

رابطه میان کارکنان و مدیران را بهبود می‌بخشد.

بالندگی سازمان را گسترش می‌دهد.

از کارآموزان می‌آموزد. (باز خورد می‌گیرد)

تهیه دستور العمل‌های شغلی را میسر می‌سازد.

به درک و اجرای سیاستهای سازمانی کمک می‌نماید.

روابط مدیریت و نیروی کار را بهبود می‌بخشد.

اسلاید 2 :

 

برای سازمان:

به سودآوری منجر می‌شود یا دست‌کم نگرش‌های مثبت‌تری را نسبت به سودآوری پدید‌می‌آورد.

دانش و مهارتهای شغلی را در تمام رده‌های سازمانی بهبود می‌بخشد.

روحیه کارکنان را بهبود می‌بخشد.

به افراد کمک می‌کند تا اهداف سازمانی را بشناسند.

به ایجاد تصویر ذهنی بهتری از سازمان کمک می‌نماید.

صداقت، بی پردگی و اعتقاد را تقویت می‌نماید.

رابطه میان کارکنان و مدیران را بهبود می‌بخشد.

بالندگی سازمان را گسترش می‌دهد.

از کارآموزان می‌آموزد. (باز خورد می‌گیرد)

تهیه دستور العمل‌های شغلی را میسر می‌سازد.

به درک و اجرای سیاستهای سازمانی کمک می‌نماید.

روابط مدیریت و نیروی کار را بهبود می‌بخشد.

اسلاید 3 :

 

به فرد کمک می‌کند تا تصمیمات بهتر بگیرد و مشکلات را به گونه‌ای اثربخش‌تر حل‌کند.

از طریق آموزش و بالندگی، متغیرهای انگیزشی مقبول بودن، پیشرفت، رشد و مسئولیت در فرد ریشه می‌گیرند و به عمل‌درمی‌آیند.

خودپروری و اعتماد به نفس را ترغیب و دستیابی به آنها را ممکن می‌نماید.

به فرد کمک می‌نماید تا بر فشار روانی، تنش، یأس و تعارض غلبه‌کند.

برای بهسازی دانش رهبری، مهارتهای ایجاد ارتباط و تغییر نگرشها اطلاعات فراهم می‌کند.

رضایت شغلی و مقبولیت شغلی را افزایش می‌دهد.

فرد را به سوی هدفهای شغلی هدایت می‌نماید و همگام با آن، مهارتهای بین افراد و اثرگذاری متقابل را بهبود می‌بخشد.

نیازهای شخصی کارآموز و مربی را تأمین می‌کند.

راه رشد را برای کارآموز هموار می‌نماید.

اسلاید 4 :

ارتباط میان افراد و گروهها را بهبود می‌بخشد.

توجیه و آماده‌سازی کارکنان جدید و آنهایی را که از طریق انتقال به مشاغل جدید گماشته می‌شوند ساده می‌کند.

اطلاعاتی را برای اجرای قوانین استخدامی و ایجاد فرصتهای استخدامی برابر فراهم می‌کند.

اطلاعاتی را در زمینه سایر قوانین دولتی و سیاستهای اداری فراهم می‌کند.

مهارت بین افراد را بهبود می‌بخشد.

ایجاد سیاستها ومقررات سازمان را ساده می‌کند.

روحیه گروهی را بهبود می‌بخشد.

همبستگی گروهی را به وجود می‌آورد.

جو مناسبی را برای یادگیری، رشد و هماهنگی به وجود می‌آورد.

سازمان را به محل مناسبی برای کار و زندگی تبدیل می‌کند.

اسلاید 5 :

آموزش، تجربه ای است مبتنی بر یادگیری و به منظور ایجاد تغییرات نسبتاً ماندگار در فرد صورت می‌گیرد تا او بتواند توانایی خود را برای انجام کار بهبود بخشد.

اسلاید 6 :

یادگیری، عبارت است از ایجاد تغییر نسبتاً دائمی بر اثر تجربه. این کار را می‌توان از طریق تجربه مستقیم (اجرای عملی) و یا غیر مستقیم (مشاهده) انجام داد.

اسلاید 7 :

دیدگاه شناختی: نیات و مقاصد فرد، راهبر اعمال اوست.

دیدگاه محیطی: فرد تأثیرپذیر است و رفتار فرد تابعی است از پیامدهای بیرونی آن.

یادگیری اجتماعی: یادگیری یک تأثیرگذاری دوسویه است بین فرد و محیط اجتماعی خاصی که وی در آن به سر می‌برد.

اسلاید 8 :

در تعیین تأثیری که الگو در فرد می‌گذارد چهار گونه فرآیند شناسایی شده‌اند (برگرفته از نظریه یادگیری اجتماعی):

فرآیندهای توجیهی

فرآیندهای به‌خاطرسپاری

فرآیندهای بازآفرینی حرکتی

فرآیندهای تقویتی

اسلاید 9 :

وقتی یادگیرنده برانگیخته شده باشد یادگیری افزایش می‌یابد.

یادگیری به بازخورد نیاز دارد.

تقویت، احتمال تکرار رفتار آموخته شده را افزایش می‌دهد.

تمرین، عملکرد فراگیرنده را بهبود می‌بخشد.

یادگیری با شتاب آغاز می‌شود و سپس یکنواخت می‌شود.

یادگیری باید قابل انتقال به شغل باشد.

اسلاید 10 :

هدفهای سازمان چیست؟

چه وظایفی باید انجام شوند تا این هدفها بدست‌آیند؟

هر یک از کارکنان باید چه رفتارهایی داشته باشد تا بتواند وظایفی را که برایش معین شده است انجام دهد؟

کارکنان برای اجرای رفتارهای لازم از نظر مهارت، دانش و نگرشها چه کمبودهایی دارند؟

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
چهارشنبه 95 شهریور 31 , ساعت 3:36 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله کنترل در مدیریت word دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کنترل در مدیریت word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کنترل در مدیریت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کنترل در مدیریت word :

کنترل در مدیریت

کنترل فراگردی است که از طریق آن عملیات انجام شده با فعالیتهای برنامه ریزی شده تطبیق داده می شوند. این فراگرد برای تصحیح مستمر عملکرد سازمان در جهت دستیابی به اهداف سازمانی به کار گرفته می شود و میزان پیشرفت در جهت تحقق اهداف را نشان می دهد.

منظور از روشهای کنترل مدیریتی، روشها و ساز و کارهایی است که مدیران برای کسب اطمینان از سازگاری« رفتار و عملکرد کارکنان» با « استانداردها، برنامه ها و هدفهای سازمانی» به کار می گیرند. در فراگرد کنترل، برنامه های منظمی به اجرا در می آیند که طی آن اطلاعات مورد نیاز کسب می شوند و پس از ارزیابی و سنجش میزان انحراف، طرحهای اصلاحی مورد نیاز برای نیل به حداکثر کارآیی در تحقق اهداف، تنظیم می گردند.

کنترل امری است که باید بطور مستمر و دائمی به آن پرداخته شود. فراگرد کنترل، از مراحل اولیه اجرای برنامه تا آخرین مراحل آن و حتی پس از آن ادامه می یابد.( استونر، 1983، ص592؛ هل ریگل و اسلوکام 1989 ، ص623: اگراوال، 1982، ص245)

فراگرد کنترل از چهار مرحله اساسی( اصلی) تشکیل می شود:
1ـ تعیین معیارها و ضوابط کنترل: تعیین معیارها و ضوابط کنترل معینی، تعریف و تفسیر اهداف سازمان در قالب بازداده های دقیق و قابل سنجش. این معیارها و استانداردها چند نوعند:
استانداردهای کمی: برحسب عواملی نظیر درآمد، هزینه، میزان تولید، سرمایه و میان فروش بدست می آیند.

استانداردهای کیفی: برحسب عواملی مثل مطلوبیت محصول و خدمات تعیین می شوند.
استاندارهای مختلط: ترکیبی از استانداردهای کمی و کیفی بوده و برحسب مطلوبیت و کمیت خدمات و تولیدات تعیین می شوند. برای مثال: تعداد نامه هایی که هر ماشین نویس در طی یک روز تایپ می کند. ضابطه ی کمی است ولی میزان دقت وی در انجام کارش( تایپ نامه ها)، ضابطه ای کیفی است و ترکیب این موارد، ضابطه ای مختلط بدست می دهد که کنترل کار ماشین نویس را میسر می سازد.( رضائیان، علی، 1380 : ص 497)

2ـ مقایسه عملکردها با اهداف و استانداردها:
معمولاً برای مقایسه بین « عملکردهای انجام شده» و « اهداف تعیین شده» از روشهای
آماری و شاخصهای کمی، استفاده می شود. برخی از آنها عبارتند از:
الف: روش نمونه گیری: با توجه به انبوه تولید، نمونه هایی را انتخاب کرده و آنها را با استانداردهای از پیش تعیین شده مقایسه می کنند.
ب: روش مشاهده و مذاکره ی غیر رسمی: با مشاهده رفتار طبیعی کارکنان( در صورت میسر بودن آن)، از این روش استفاده می شود.

ج: روش پیش بینی: اگر برنامه ی عملیات بر اساس پیش بینی نتایج احتمالی عملکرد آینده باشد، از این روش استفاده می شود.
د: روش گزارش گیری: با استفاده از گزارشهای کتبی و یا اخذ توضیحات شفاهی، عملکرد سازمان مورد بررسی قرار می گیرد.

3ـ تشخیص میزان انحراف ها و بررسی علل بروز آنها:
این مهم، از طریق مقایسه ی نتایج حاصله ی از عملیات و معیارهایی که از پیش مد نظر بوده اند، بدست می آید. که البته بستگی به اهمیت انحرافهای مورد بررسی دارند. اگر در موارد کم اهمیت مشاهده شوند( انحرافها)، ممکن است تلاشی برای بهبودشان صورت پذیرد. بنابراین در این مورد، حدودی از ناحیه ی( خطای) استاندارد( انحراف معیار) مجاز شمرده می شود.

4ـ تنظیم و اجرای برنامه ها و اقدامات اصلاحی:
اگر نتیجه ی عملیات کمتر از حد پیش بینی شده( مورد انتظار) باشد، اقدامات اصلاحی صورت می پذیرند که ممکن است این اقدامات همراه با « عملیات اجرایی مرحله ی بعد» انجام گیرد و شامل مواردی از قبیل: افزایش کیفیت کالا، ارائه ی خدمات بهتر، ممکن است باشند( رضائیان، 1380، ص498)

تدابیر و وسایل کنترل و نظارت:
به هنگام کنترل، مدیران از بعضی وسایل لازم مانند: بودجه، گزارشهای بررسی آماری، گزارشهای عملیاتی ویژه، داده های حاصل از ارزشیابی داخلی و تجزیه و تحلیل نقطه‌ی سر‌به‌سر استفاده می کنند.( رضائیان، 1380، ص500)

کنترل عملیات:
روشهایی که در امور تدارکات، بازاریابی، حسابداری و غیره بکار می رود و عملیات مربوط به تولید را در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بررسی می کند. این مجموعه اطلاعات سودمندی را راجع به داده هایی مانند موجودی مواد اولیه، وجه نقد و دارایی های ثابت و درآمد و میزان پیشرفت ارائه می دهند.( رضائیان، 1380،

ص500)
بودجه: تنظیم بودجه، یعنی ارائه برنامه های سازمان در قالب اعداد و ارقام پولی و مالی. با تنظیم بودجه مشخص می شود که چه مقدار از منابع مالی در محدوده زمانی مشخص برای انجام یک طرح یا برنامه معین بکار می رود و این مورد برنامه های آینده(آتی) سازمان را مشخص می کند.( رضائیان،1380، ص500)

گزارشهای بررسی آماری:
این گزارشها معمولاً به طور مستمر و ادواری، با توجه به تقاضای مدیران، تهیه می شوند و در صورت استمرار و ارائه دقیق آنها، امکان مقایسه و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به دوره های متناوب امکان پذیر می باشد. برای نمونه: تعداد افراد ناراضی و منحرف از خدمت در دو سال متوالی می توانند مقایسه شوند و با مقایسه آنها می توان میزان رضایت شغلی افراد سازمان را بدست آورد( رو به پیشرفت است و یا رو به کاهش می باشد).( رضائیان، 1380، ص501)

گزارشهای عملیاتی ویژه:
این گزارشها صرفاً برای بررسی یک برنامه یا یک عملیات ویژه تهیه می شوند. در
واقع در موارد بخصوصی این گزارشها را برای مدیران تنظیم می کنند و ارزش این گونه گزارشها بدلیل این که توجه مدیران را به یک وضعیت خاص معطوف می کند، می باشد.( رضائیان، 1380،ص501)

ارزشیابی عملکرد واحدها:
در این ارزشیابی ها، فراگردی ها، برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری وسیع امکانات و منابع و همچنین کنترل عملیات کل سازمان مورد بررسی واقع می شود و تحت نظارت قرار می گیرد.( رضائیان، 1380، ص501)

کنترل مستمر:
در این نوع کنترل، از اولین مرحله تا آخرین مرحله عملیات مورد نظارت قرار می گیرد و اگر کوچکترین انحرافی در طول عملیات مشاهده شود، همان زمان در جهت صحیح انحراف صورت گرفته عمل می کنند.( رضائیان، 1380، ص502)

کنترل عملکرد مدیریت:
به منظور سنجش و ارزیابی عملکرد مدیران در بخشهای گوناگون مانند: فروش و
تبلیغات و امور مالی و همچنین ارزیابی چگونگی کیفیت هدایت کارکنان توسط مدیران، جهت کنترل مدیران تدابیری اندیشیده شده اند.( استونر،1983، ص597؛ آگراوال، 1982، ص251ـ252)

انواع کنترل:
بسته به تشخیص مدیران و با توجه به شرایط موجود می توان از انواع روشهای کنترل استفاده کرد. با در نظر گرفتن زمان و جایگاه و میزان کنترل طبقه بندی های متنوعی صورت می پذیرند

که در آنها« روشهای کنترل موقت و مقطعی در برابر روشهای کنترل مستمر»،« روشهای کنترل متمرکز در برابر روشهای کنترل غیر متمرکز» و « روشهای کنترل کمی در برابر کنترل کیفی» مطرح می شوند. همچنین می توان از کنترل « آینده نگر» و « حال نگر» و « گذشته نگر» استفاده کرد.( رضائیان، 1380، ص502)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   46   47   48   49   50   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ