راسخان در دانش کسانی اند که دست نیکی و زبان راست و دل صاف وعفّت شکم و فرج دارند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:32 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله پاورپوینت word دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله پاورپوینت word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله پاورپوینت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله پاورپوینت word :

پاورپوینت

مقدمه:
همزمان با پانهادن انسان به عرصه هستی و پیدایش اندیشه و تفکر انسانی تلاش بشر برای ثبت انتقال و آموزش فرآورده‌های ذهن و خرد و آنچه ما دانش می‌نامیم به اطرافیان و نسل‌های آینده بعد آغاز گشت. به گونه‌ای می‌توان گفت نسبت میان دانش بشری و ابزارها و شیوه‌های ثبت و انتقال و آموزش آن به عنوان بخشی از این دانش در گذر زمان ثابت بوده است تکه سنگی که ساکنان غارها، پندارها و انگاه‌های خویش را بر آن نقش می‌کردند سنگ بنایی بوده که دانش بشری را از محدوده قفسه سینه افراد فراتر برده و با دیگران به اشتراک می‌گذاشت و تا امروز که به فشردن کلیدی حضار زمان و مکان را در می‌نوردند با سرعت در حال گسترش و رشد می‌باشد.

امروز شاید نتوان دانش راحتی با تخصصی‌ترین نگاه هم مرزبندی کرد اما به همان نسبت ابزارها و فن‌آوری ثبت انتقال و آموزش آن در حال پیشرفت می‌باشد انقلاب اطلاعات و پیشرفت و بروز رسانی سریع در حوزه‌های گوناگون دانش و نیز ابزارهای اطلاع رسانی نوعی عدم ثابت در گستره مفاهیم تفکری و نیز اندیشه‌های پیاده‌سازی شده بر پایه آنرا موجب شده است و این با توجه به عمومیت یا متن ابزارهایی کامپیوتر و گره‌خوردن کوچکترین نیازهای فردی و اجتماعی با آن نیاز به آشنایی و شیوه‌های بهره‌گیری از این ابزارها را به منظور برخورداری از حوزه‌های مختلف دانش به کوتاهترین زمان و کاراترین شیوه ممکن افزایش دهد.

فن‌آوری دیجیتال همسو با فن آوری اطلاعات انسان را در رسیدن به این هدف یاری می‌نماید افزایش قابلیت ذخیره و جابجایی حجم گسترده‌ای از اطلاعات در سخت افزارهای موجود (در مقایسه با ابزارهایی نظیر کتاب) و امکان بهره‌گیری از امکانات دیداری و شنیداری و چند رسانه‌ای و به کارگیری تکنیکهای آموزشی و روانشناسی در برنامه‌های کاربردی نظیر CDهای آموزشی خواست عمومی برای تولید و گسترش آنها را سبب شده است تولید این CDها و برنامه‌ها در کشور ما هم رو به افزایش است با توجه به تأثیر استفاده از ویژگیها و مفاهیم محلی نظیر زبان و با توجه به زمان بر بودن فراگیری و آشنایی با زبان‌های خارجی تولید CDهای آموزشی و برنامه‌های علمی کاربردی به زبان فارسی و نیز برخورداری از ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی کاربران ایرانی از اهمیت خاصی برخوردار است علاوه بر این افزایش امکاناتی نظیر آزمون و خطا در محیطهای شبیه‌سازی شده و نیز جستجو دسترسی سریع علاوه بر کاهش زمان کاهش هزینه‌های آموزشی را موجب گردیده است اطلاعات قدرت است اگر در حجم بیشتر و با زمان و هزینه‌ کمتری به صورت بهینه‌تر بدان دسترسی داشته باشیم این امر علاوه بر افراد توجه دولتها را به خود جلب می‌کند و بی‌گمان سازماندهی صنفی و نیز دولتی آن ما را در رساندن به جایگاه شایسته در بهره‌گیری اطلاعات و دانش بشری یاری می‌نماید.

پیشگفتار:
برنامه POWER POINT یکی از کاربردی‌ترین نرم‌افزارها برای ارائه یک مجموعه اطلاعاتی می‌باشد این برنامه که در بسته نرم‌افزاری Microsoft office جای دارد اطلاعات جمع‌آوری شده را با امکانات ویژه‌ای در اختیار کاربر قرار می‌دهد. گردآوری و ارائه نمایشی یک مجموعه اطلاعاتی گوناگون درباره یک یا چند موضوع ساده و آسان نیست. حال در نظر بگیرید که می‌خواهید این مجموعه اطلاعات را برای گروهی از مخاطبین که در یک جلسه و یا همایش علمی گرد‌ آمده‌اند به نمایش بگذارید. چنین اطلاعاتی در رسانه‌های گوناگونی مانند عکس، فیلم، نمودار، صدا، روندنما و متنهای کوتاه قابل ارائه هستند و بهتر است که در عین حال به طور هم‌زمان و به صورت یکپارچه ارائه شوند.

تا چندی پیش چنین اموری را با استفاده از روشهای مختلف مانند نمایش فیلم روی پرده و یا دستگاه ویدئو، پروژکتور و روشهای دیگر به صورت ترکیبی و هم‌زمان با سخنرانی انجام می‌دادند. این روشها معمولاً توأم با مشکلات فنی و چه بسا سردرگمی مخاطب و سخنران بود. با پیدایش نوار ویدیویی امکانات جدیدتری برای این گونه برنامه‌ها که به آنها Persentation می‌گویند به وجود آمد.
با پیدایش رایانه‌ها و تهیه نرم‌افزارهای ویژه که هر یک دارای امکانات خاصی می‌باشند ارائه اطلاعات آسان‌تر و در عین حال زیباتر و جذاب‌تر گردید. چنین نرم‌افزارهایی با تواناییهای متفاوت برای تهیه برنامه نمایشی رایانه‌ای به بازار عرضه شدند.

تفاوت و برتری نمایشی رایانه‌ای نسبت به روشهای قبلی این است که امکان گزینش هر بخش و یا هر نوع اطلاعات در یک دموی رایانه‌ای در کوتاه‌ترین زمان میسر است. دیگر اینکه امکان ترکیب همه رسانه‌ها مانند فیلم، عکس، متن، نمودار یا موسیقی و گفتار روی آن انجام‌پذیر است.
Power point یکی از رایج‌ترین نرم‌افزارهای رایانه‌ای می‌باشد و قادر است از دیگر نرم‌افزارهای بسته نرم‌افزاری Office و یا دیگر نرم‌افزارهای قابل نصب روی آن نیز بهره جوید.

آشنایی با کاربرد و ویژگیهای Power point
این برنامه دارای امکانات ویژه و خاصی شامل اشکال، تصاویر دکمه‌های متحرک ابزارهای ایجاد اسلاید برشهای صدا و دیگر امکانات می‌باشد که جهت هر چه زیباتر ارائه دادن کار لازم می‌باشد. در نهایت می‌توان برنامه نمایشی را توسط دستگاه ویدئو، پروژکتور به صورت سیاه و سفید رنگی و یا اسلایدهای 35 میلی‌متری روی پرده و به صورت فایل در اینترنت و یا روی صفحه مانیتور به نمایش گذاشت.
آشنایی اصول کار با ابزراها و نوارها
برای اجرای برنامه Power point 97 روشهای متفاوتی وجود دارد که یکی از ساده‌ترین آنها در صفحه Desktop ویندوز کلیک کردن روی منوی Start انتخاب گزینه Progroms و کلیک کردن روی Power poin می‌باشد.
نوار عنوان (Title Bar)
در بالای صفحه نمایش Power point 97 ابتدا نوار عنوان برنامه مشاهده می‌شود در گوشه سمت چپ این نوار نام برنامه و نام فایل جاری قرار دارد که در ابتدا به دلیل ذخیره ننمودن فایل نام پیش‌فرض Presentation است. در سمت راست نوار عنوان دکمه‌های Minimize(کوچک‌نمایی)، Maximise (بزرگنمایی)، Restore(وضعیت قبلی) و Close قرار دارند که این دکمه‌ها روی کل برنامه تأثیر می‌گذارند.
فهرست انتخاب اصلی- نوار فهرست انتخاب (Menu Bar)
نوار منو که بالاترین نوار ابزار برنامه است فهرست گزینشی را در اختیار شما قرار می‌دهد که در آن می‌توان فرامین را از طریق کلیک کردن انتخاب نمود. نوار منو مانند نوار عنوان دارای کادر کنترل می‌باشد اما این کلیدهای روی فایل جاری عمل می‌کنند.

فعال کردن منوها
برای فعال کردن منوها سه روش وجود دارد
1- با نشانگر ماوس روی منوی مورد نظر کلیک کنید
2- با کلید Alt منو را فعال سازید و با استفاده از فلشهای جهت‌دار روی صفحه کلید در نوار منو حرکت کرده و سپس منوی مورد نظر را انتخاب کنید
3- کلید Alt همراه با حرف زیرخط‌دار هر منو نیز آن را فعال سازد

خروج از منوها
برای خارج شدن از منوها نیز دو شیوه پیشنهاد می‌شود:
1- نشانگر موس را در خارج از منوی انتخاب شده کلیک کنید
2- برای خارج شدن از منو دوباره و برای خروج از زیر منو سه بار کلید Esc را فشار دهید

نوارهای ابزار (Toolbars)
نوار ابزارها نوارهای دکمه‌ای هستند که در پایین نوار منو قرار دارند و شامل دکمه‌های کوچک مصور می‌باشند و با کلیک کردن روی هر یک از آنها می‌توان عملیات بخصوصی را انجام داد. این نوار ابزارها برای دسترسی سریع به فرامین پرکاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرند. Power point 97 نوار ابزارهای از پیش تنظیم شده‌ای دارد که به ترتیب توضیح داده شده‌اند.

نوار ابزار Standard
این نوار ابزار که در پایین نوار منو قرار دارد شامل متداولترین دکمه‌های عملیاتی در Power point مانند چاپ، ذخیره‌سازی، غلط‌یاب املایی، باز کردن فایل و دیگر موارد می‌باشد.

نوار ابزار Formatting
نوار ابزار قالب‌بندی در پایین نوار ابزار استاندارد قرار دارد و شامل دکمه‌هایی برای قالب‌بندی و شکل دادن به متن مانند تغییر قلم یا اندازه سیاه و درشت نمودن و یا مایل‌سازی و دیگر موارد می‌باشد.
نوار ابزار Drawing
این نوار ابزار در پایین صفحه بالای نوار وضعیت قرار دارد و شامل دکمه‌هایی است که هنگام ترسیم از آنها استفاده می‌شود.

نوار وضعیت (Status Bar)
نوار وضعیت در Power point 97 پایین‌ترین نوار است که روی Take Bar قرار دارد این نوار سه نوع اطلاعات را به نمایش می‌گذارد. به ترتیب از سمت چپ:
1- اسلاید (صفحه) جاری که مشغول کار با آن می‌باشید و تعداد کل اسلایدهای فایل
2- در زمان فعال بودن speel check as you type در کادر محاوره‌ای optionاز منوی toolsشمایل sppeling برای غلط‌یابی املایی در این قسمت مشاهده می‌شود.

روشهای ایجاد یک برنامه نمایشی
در Power point به سه روش می‌توان یک برنامه نمایشی را ایجاد کرد که هنگام ورود به برنامه کادر محاوره‌ای باز می‌شود و این سه شیوه را نمایش می‌دهد.

Auto content Wizard با انتخاب این روش برنامه نمایشی طی مراحلی همراه با مطرح نمودن پرسشهایی با کمک خود برنامه ایجاد می‌گردد. در این حالت متون آماده‌ای همراه با طرح زمینه خاص طبق انتخاب بر حسب نیاز کاری یا شخصی ایجاد می‌گردد.
Template در این روش یک برنامه نمایشی با استفاده از الگوهای از پیش آماده ایجاد می‌شود
Blank presentation با انتخاب این گزینه می‌توان یک برنامه نمایشی با طرح زمینه خالی ولی با یکی از جانمایی‌های موجود ایجاد کرد
Open an Exising presentation با انتخاب این گزینه کادر محاوره‌ای open برای بازکردن فایل‌هایی که قبلاً در power poin 97 ایجاد شده باز می‌شود

انتخاب اسلاید Layout
انتخاب Blank presentiaton که سومین گزینه در کادر ورودی Power point است امکان ایجاد اسلاید را به صورت Auto layout فراهم می‌سازد پس از انتخاب آن کادر محاوره‌ای نمایان میشود در این کادر با کلیک کردن روی هر یک از جانمایی‌های خودکار و فشردن دکمه okاسلاید باز شده روی صفحه همان قالب جانمایی خودکار را به خود گرفته و آماده تغییرات می‌شود. با Power point می‌توانید الگوی طرح زمینه را در هر زمان تغییر دهید. این امکان زمانی مفید می‌باشد که برای مثال تصمیم اضافه نمودن یک تصویر به یک نمودار را داشته باشید. برای این کار اسلاید مورد نظر را کلیک کنید و سپس از منوی Format، گزینه Slide layoutرا انتخاب کنید.

درج متن یا فرم با قلم و سایز دلخواه
در این قسمت روشهای مختلف ویرایش و درج متن در Power pointرا خواهید آموخت. اگر قبلاً کار یک ویرایشگر مانند Wordرا تجربه کرده‌اید متوجه شباهت بسیار این دو با یکدیگر می‌شوید با این تفاوت که در این برنامه متن داخل یک کادر هاشوردار قرار می‌گیرد و به راحتی قابل انتقال و تغییر است.
برای درج متن در Power pointسه روش پیشنهاد میشود:
1- اگر در نمای Outline هستید کافی است نماگر چشمک‌زن را در مکان مورد نظر قرار دهید و سپس شروع به تایپ کنید.
2- اگر اسلاید شما طرح زمینه Autolayoutرا دارد تنها با یک بار کلیک کردن مکان‌نما ظاهر میشود دراین صورت تایپ را انجام دهید.
3- روش دیگر اضافه نمودن کادر متن در اسلاید و تایپ متن در این کادر می‌باشد.
انتخاب متن (select)
قبل از انجام هر کاری روی متن لازم است آن را انتخاب کنید تا قبل از این می‌دانستید که انتخاب باید با یک کلیک انجام پذیرد اگر تغییرات شما روی کل متن تایپ شده در یک Box باشد روی کادر هاشوردار آن کلیک کرده و خصوصیات آن را تغییر دهید اما زمانی که می‌خواهید تغییرات را روی یک کلمه و یا قسمتی از متن انجام دهید فقط با ماوس قسمت مورد نظر را با Dragکردن انتخاب کنید زمینه انتخاب شده برای متمایز شدن به رنگ سیاه درمی‌آید.

مورد انتخاب شونده روش انتخاب کردن
یک لغت نشانگر ماوس را که شبیه یک I می‌باشد در هر جای کلمه قرار داده و دو بار کلیک کنید
یک جمله جمله را یک بار کلیک کنید سپس با نگه‌داشتن کلید ctrlدر هرجای جمله یک‌بار کلیک کنید
یک پاراگراف نشانگر ماوس را در هر جای پاراگراف قرارداده و سه بار کلیک کنید
تمام BOXهای اسلاید روی کادر هاشوردار اولین Box یک بار کلیک کنید و دکمه shift را نگه داشته روی کادر دوم کلیک کنید و الی آخر اگر چهار گوشی را اشتباه انتخاب کرده‌اید همان‌طور که دکمه shiftرا نگه داشته‌اید مجدداً روی آن کلیک کنید
تمام متن اسلاید در این روش از منوی EXIT دستور Select Allرا انتخاب کرده و یا از کلیدهای ترکبیبی ctrl+Aاستفاده کنید

انتقال و کپی متن (Move, copy)
برای کپی کردن متن در محلی دیگر ابتدا آن را انتخاب کنید و سپس در هنگام Drag کردن کلید Ctrl را نگه دارید کپی انجام می‌گیرد.
برای انتقال دادن متن نیز کافی است آن را انتخاب و Drag کنید.

تغییر خصوصیات متن
تغییر خصوصیات یک متن برای تأثیرگذاری بیشتر مانند تغییر Fontاندازه، رنگ و موارد دیگر از جمله اعمال بسیار کاربردی در Power pointمی‌باشد. انتخاب نوع خصوصیات یک متن می‌تواند یک برنامه نمایشی را بهتر و جذاب‌تر و با حتی بدتر نماید.
اگر از ابتدا قصد قالب بندی متن را دارید زمانی که مکان‌نما در حال چشمک‌زدن است خصوصیات متن را انتخاب کنید در غیر اینصورت اگر بعد از تایپ متن بخواهید آن را قالب‌بندی کنید کافی است آن را انتخاب کرده و سپس تغییرات را اعمال نمایید. اکثر خصوصیات مربوط به تغییرات فونت در نوار ابزار Formatting وجود دارند.
برای تغییر خصوصیات مربوط به متن به غیر از نوار ابزار Formatting و صفحه کلید از گزینه Font در منوی Formatو کلید سمت راست نیز می‌توان استفاده کرد. با انتخاب گزینه Font از منوی Format کادر دیگری ظاهر خواهد شد.
در این کادر تمام خصوصیات فونت‌ها یکجا نمایش داده می‌شود. این روش تغییر تمام خصوصیات را ساده‌تر می‌کند. دکمه Previewامکان مشاهده مشخصات را قبل از به کارگیری آن در متن به کاربر می‌دهد. این پیش‌نمایش تا زمان فشردن OKموقتی است.

Shadow برای سایه‌گذاری متن به کار می‌رود
Emboss برای برجسته کردن متن استفاده میشود
Subscript متن را با مقدار عددی که در قسمت Offsetوارد می‌کنید به پایین‌تر از خط زمینه می‌برد
Superscript متن را با نسبت عددی که در قسمت Offcetوارد می‌کنید به بالاتر از خط زمینه می‌برد

کار با متنهای بولت دار (Bullets)
در بیشتر موارد استفاده از لیستهای شماره یا بولت‌دار برای داشتن جلوه بهتر در اسلاید مورد توجه قرار می‌گیرد بیشترین تغییری که در این قسمت می‌توان انجام دارد تغییر اندازه، رنگ و تغییر نمای آن می‌باشد. اگر گزینه Use a Bullet پنجره Bulletرا که با انتخاب گزینه Bullet از منوی Format ظاهر می‌شود علامت بزنید به صورت خودکار بولت گلوله‌ای شکل انتخاب می‌شود برای مشاهده نوارهای داخل کادر در اندازه‌های بزرگ‌تر می‌توان با ماوس روی آنها کلیک کرد و یا با کلیدهای جهت‌دار بولت را انتخاب نمود.

تنظیم متن (Alignment)
تنظیم متن روی اسلاید بر اساس حاشیه‌های Text Boxصورت می‌گیرد توجه داشته باشید که متن با حاشیه‌های اسلاید تنظیم نمی‌شود. چهار نوع تنظیم متن در زیر منوی Alignmentدر منوی Format قرار دارند.
تغییر جهت متن (Text Direction)
این گزینه در تایپ متن داخل اسلایدها نقش مهمی دارد. با انتخاب گزینه Text direction- left to right از نوار ابزار Formattingجهت تایپ از چپ به راست و با انتخاب گزینه Text direction- right to left از نوار ابزار Formatting جهت تایپ از راست به چپ تغییر می‌کند. زمانی برای زیبایی اسلاید و گاهی برای تایپ فارسی از سمت راست و برای تایپ انگلیسی از سمت چپ از این گزینه‌ها استفاده می‌شود.
فاصله بین خطوط (Line spacing)
برای قرار دادن فاصله بین خطوط از کلید Enterاستفاده می‌شود اما زمانی که از بولت یا شماره‌گذاری استفاده می‌کنید فشردن کلید Enterباعث بولت می‌شود. Power point امکان بهتری در اختیار شما قرار می‌دهد این امکان در منوی Formatدر گزینه Line Spacingوجود دارد. فاصله بین خطوط با وارد کردن عدد تنظیم می‌شود. اگر می‌خواهید فاصله یک پاراگراف بعدی یا قبلی خود تعیین کنید از گزینه Before paragraphو یا طبق نیاز از After paragraphاستفاده کنید.
تبدیل حروف کوچک و بزرگ به یکدیگر (Change Case)
بزرگ و کوچک تایپ کردن حروف انگلیسی در Power pointموردی است که قبل از تایپ باید تعیین شود. اگر بعد از تایپ نیاز به بزرگ و یا کوچک نمودن حروف باشد از گزینه Change case در منوی Formatاستفاده می‌شود قبل از اعمال این گزینه متن باید انتخاب شود

Sentence case حرف اول جمله را بزرگ می‌کند
Lower case متن انتخاب شده را به حروف کوچک تبدیل می‌کند
Upper case متن انتخاب شده را به حروف بزرگ تبدیل می‌کند
Title case حرف اول کلمات متن انتخاب شده را بزرگ می‌کند
Toggle case حروف کوچک را به حروف بزرگ تبدیل می‌کند و باالعکس

جایگزین کردن فونت متن دلخواه به جای فونت دیگر در کل اسلایدها (Replace Font)
فرض کنید اسلایدهای زیادی تهیه شده و متنهایی با فونت‌های مختلف در این اسلایدها تایپ شده‌اند بنا به دلایلی یا به طور سلیقه‌ای در نظر نهایی بعضی از فونت‌ها برای کار شما جالب و گویا به نظر نمی‌آیند استفاده از این گزینه در منوی Formatبهترین امکان برای تغییر نوع فونت می‌باشد. برای این کار در قسمت Replaceفونت جاری و در قسمت Withفونت جدید را انتخاب کنید سپس دکمه OK را فشار دهید. فونت جدید جایگزین فونت جاری می‌شود.
هر نوع نما در Power pointعمل بخصوصی را انجام می‌دهد. در این برنامه می‌توانید با تغییر نوع View اسلایدها را به نمایش بگذارید و آنها را قالب‌بندی کنید یادداشت سخنران ایجاد نموده و یا آنها را انتقال و ویرایش نمایید.
توانایی استفاده از روشهای نمایش Power point
Power point دارای 5 نوع نما جهت ارائه دادن وکار در برنامه نمایشی است.
– Slide Sorter View
– Notes Pages View
– Side show View
– Outline View
– Slide View
هر نوع نما یک عمل بخصوص را انجام می‌دهد. جهت تغییر هر نوع نما از منوی Viewیا دکمه‌های نما در گوشه پایین چپ پنجره اصلی Power pointمی‌توان استفاده نمود.

نمایش به صورت Slide Sorter
در زمان نهایی شدن یک برنامه نمایشی به مفید بودن Slide Sorter View پی خواهید برد. اسلایدها در این حالت به صورت کوچک نمایش داده خواهند شد. از طریق Slide Sorter می‌توانید چند اسلاید را به طور همزمان مشاهده نمایید. از این روش می‌توان اسلاید‌ها را انتقال داد حذف یا کپی نمود. هنگام مشاهده Slide Sorter نوار ابزار مربوطه نیز فعال می‌گردد. تعداد اسلایدهای به نمایش گذاشته با بزرگ‌نمایی 100% بستگی به مانیتور و وضوح تصویر صفحه نمایش دارند. در نوار ابزار Slide Sorter می‌توانید عملیات مربوط به جلوه‌های متحرک متن و اسلاید و همچنین کارهای مربوط به مخفی کردن و نمایش دادن یک اسلاید و تهیه خلاصه و زمان‌بندی اسلاید را نیز انجام دهید. گزینه Show Formating این نوار ابزار قالب‌بندی خالی اسلایدها و اسلاید انتخاب شده را به نمایش می‌گذارد.

نمایش به صورت Slide show
اکنون زمان آن رسیده که بخواهید اسلایدهای خود را به نمایش بگذارید. در طول تهیه اسلایدها زیباسازی، متحرک‌سازی و موارد دیگر نیز نیاز به این کار دارید تا خطاهای کار را مشاهده و اصلاح کنید در انتهای کار لازم است زمان‌بندی درستی انجام داده و تنظیمات ایجاد گردد. همچنین می‌توانید طبق نیاز از یک اسلاید دیگر رفته و یا کل اسلایدها را به ترتیب از اول تا آخر مشاهده کنید. جهت نمایش اسلاید می‌توان به دو روش عمل کرد:
1- از منوی View، Slide show را انتخاب کنید.

2- از دکمه‌های سمت چپ پایین صفحه بالای نوار Status Bar نیز می‌توان استفاده نمود.
در زمان نمایش می‌توان با استفاده از منو و یا فشردن کلید سمت چپ ماوس و با انتخاب دو گزینه Next و Preview اسلاید بعدی و قبلی را به نمایش بگذارید و یا به کار بردن گزینه go در این قسمت از کادر محاوره‌ای باز شده اسلاید دلخواه را انتخاب و آن را به نمایش درآورید. جهت برگشت به حالت قبل یا از دکمه Esc استفاده می‌شود و یا با کلیک روی نماد گوشه پایین سمت چپ صفحه در منوی باز شده و یا انتخاب گزینه End show نمایش به پایان می‌رسد.

نمایش به صورت Outline View
این نوع مشاهده امکان کار در صفحه تصویر کامل را فراهم می‌سازد دراین حالت به راحتی می‌توان متن را ویرایش نمود. در صورت کار با اشکال گرافیکی استفاده از Slide showمفیدتر خواهد بود. برای درک بهتر Outline View استفاده از Autocontent wizardپیشنهاد می‌شود گذشته از اینکه در این نما می‌توان متن را تایپ، ویرایش، انتقال، کپی و یا حذف نمود تغییرات به طور خودکار روی اسلاید ظاهر خواهد شد. عنوان هر اسلاید، شماره اسلاید مربوطه درکنار محتویات آن به نمایش درآمده و اسلاید جاری پررنگ‌تر به نظر می‌آید.

ترسیم اشکال گرافیکی
از این اشکال برای زیبا‌سازی استفاده کنید. هنگامی که می‌خواهید یک برنامه را برای نمایش اسلایدها در Power pointایجاد کنید ترسیم اشکال گرافیکی در طراحی و زیبایی اسلاید نقش بسیار عمده‌ای دارد. Power pointبا دارا بودن ابزارهای ترسیمی گسترده امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهد. با دانستن اصول و چگونگی مبانی طراحی، اشکال چشمگیری را به وجود خواهد آورد. با در اختیارداشتن رنگ، صفحه و خطوط همراه با قابلیت تفکیک‌پذیری و گروه‌بندی با تکیه بر تجربه‌های خود در صورتی که فرصت کافی داشته باشید ایجاد اشکال گرافیکی و ترسیم آنها برای شما بسیار لذت‌بخش و هنرمندانه خواهد بود. هر چند Power pointنمی‌تواند جای یک نرم‌افزار گرافیکی را بگیرد ولی هنگامی که می‌خواهید شکل شیء یا موضوع مورد نظر خود را طراحی کنید باید تجسم دقیقی از اجزای هندسی آن داشته باشید.

پر کردن جلوه‌های ویژه (Fill Effects)
از این ابزار برای پرکردن درون شکلها استفاده می‌شود و کادر زیر را در اختیار شما قرارمی‌دهد. در این کادر:
No Fill داخل شکل را بی‌رنگ می‌کند.
More Fill Colors کادر دیگری را در اختیار شما قرار می‌دهد که در این کادر:
1- برگه Stanard که یک شش ضلعی حاوی رنگهای تعریف شده است و یک طیف رنگ سفید تا سیاه نیز در پایین مشاهده می‌شوند. Semitransparentقابلیت نیمه شفاف بودن را به رنگ انتخابی می‌دهد.
2- برگه Customامکان ایجاد و ترکیب رنگ بیشتری به شما می‌دهد و گزینه‌های آن بیشتر مربوط به نرم‌افزارهای گرافیکی می‌باشند
پر کردن با جلوه‌های ویژه (Fill Effects)
این ابزار نیز برای پر کردن درون شکلها استفاده می‌شود

بخش سایه‌گذاری
1- برگه زمینه تدریجی (Gdient)در این کادر colorبه شما امکان ترکیب رنگها را به صورت تکی با سفید و سیاه دو رنگ با هم و یا استفاده از رنگهای ترتیبی آماده را می‌دهد.
در قسمت shading styleامکان استفاده از طیف رنگها را به ترتیب از بالا به صورت افقی، عمودی، مورب به بالا، مورب به پایین از گوشه و از وسط را برای شما فراهم می‌سازد که هر یک از آنها دارای انتخابهای متفاوتی هستند.
Sample همیشه طرح نهایی خواهد بود.
برگه بافت Texture
این قسمت امکان انتخاب بافتهای مختلف را برای استفاده در slideدر اختیار شما قرار می‌دهد و با انتخاب Other Textureمی‌توانید از دیگر بافتهای ذخیره شده در رایانه و یا CDبرای درج بافت استفاده کنید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:32 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله سازمانهای یاد دهنده word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله سازمانهای یاد دهنده word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله سازمانهای یاد دهنده word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله سازمانهای یاد دهنده word :

سازمانهای یاد دهنده

سازمان ها همواره تحت تأثیر عوامل محیط پیرامونی هستند که از آن با عنوان ( عوامل تأثیر گذار ) یاد می شود و این عوامل و متغییرها غالباً کمتر تحت نظارت و کنترل سازمان می باشد . چنان چه سازمانی بتواند این عوامل محیطی تأثیر گذار را درست شناسایی و کنترل کند و از پیچیدگی آن ها بکاهد ، بهتر می تواند ماندگاری خود را تداوم بخشد ، از این رو مناسب ترین روش برای حفظ حیات سازمانی ، جلوگیری از زوال و کسب امکان غلبه بر رقبا ، افزایش رهبران و اشاع

ه دانش و اطلاعات در بین کارکنان سطوح مختلف سازمان و آشنا سازی آن ها با مسائل و موضوعات مختلف کسب و کار در محیط دائماً در حال تغییر و دگرگونی است . از سوی دیگر به نظر می رسد که صرفاً یاد گیرنده بودن و دانش آفرینی ، برای سازمان ها پیشرفت همه جانبه ای را فراهم نمی آورد و چه بسا سازمان و افراد چنان غرق یاد گیری و جمع آوری اطلاعات شوند که زمینه ها و مکانیزم های انتقال دادن آموخته ها را که مهمترین رویکرد یاد گی

ری است ، فراموش کنند . از این رو می توان گفت سازمان یاد گیرنده و فراسوی آن ( سازمان یاد دهنده ) بودن ، لازم و ملزم یکدیگرند و سازمانی برنده و موفق است که ویژگی های هر دو سازمان را داشته باشد .
سازمان های یاد دهنده با سازمان های یاد گیرنده در این هدف که هر فرد یا گروهی باید به طور دائم ، دانش و مهارت های جدیدی کسب کند مشترک

هستند ، اما سازمان یاد دهنده به صورت خود کار یاد گیرنده نیز هستند ، اما سازمان یاد گیرنده نوعاً یاد دهنده نیست و به صورت نظام مند اهتمامی در جهت یاد دادن و انتقال دانش و مهارت های کسب شده خود به دیگران به عمل نمی آورد .
سازمان یاد دهنده چه نوع سازمانی است ؟
یاد دادن عبارت است از یکسری فعالیت های نظام مند که به منظور ایجاد تغییرات مورد نظر در رفتار و پندار یاد گیرنده صورت می گیرد . سازمان یاد دهنده سازمانی است که رهبران آن به منظور ایجاد تغییردر رفتار و نگرش افراد به طور مستمر ، استناط خود را از تجربیات و دانش خود به صورت کاربردی به آن ها انتقال می دهند . رهبران در سازمان های یاد دهنده ، آموزش را جزء مسئولیت های اصلی خود قلمداد می کنند ، زیرا اولاً آن را بهترین کار می دانند و دوماً آن را راهی برای توسعه مستمر منابع انسانی یک سازمان تلقی می کنند که این افراد می توانند راه حل ها و عقاید موثری درباره کسب و کا آن شرکت ارائه دهند .
افراد در سازمان های یاد دهنده ، یاد دادن را عامل مهم موفقیت در کسب و کار می دانند و سعی می کنند فرصت هایی را به وجود آورند که از آن طریق به آموزش بپردازند . آموزش باعث می شود نکات مبهم و نا مشخص کسب و کار روشن شود و کارکنان از سر درگمی بیرون بیایند . رهبران در سازمان های یاد گیرنده به یاد دادن مسائل و موضوعات مهم کسب و کار ، آن اندازه که در سازمان های یاد دهنده مطرح است ، نمی پردازند ، در سازمان های یاد دهنده ، رهبران از طریق یاد دادن ، موثر واقع می شوند و از طریق آموزش افراد نسبت به م

سائل و موضوعات مهم کسب و کار و نحوه پیش بینی تغییرات و راه های مقابله با آن ها ، نسل بعدی رهبران سازمان را تربیت می کنند .
در چنین سازمان هایی فرآیند تحول تنها از طریق جایگزینی و جذب نیروی انسانی جدید و تعویض مدیران ارشد امکان پذیر نیست ، بلکه نیازمند شناخت جامع سازمان و اتخاذ تصمیم های عقلانی و منطقی است ، بدین منظور باید رهبران ارشد را نسبت به استراتژی شرکت آگاه ساخت و تمام کارکنان را به طور کامل در این زمینه آموزش و توسعه داد .

سازمانهای یادگیرنده چه نوع سازمانهایی هستند ؟
سازمان یاد گیرنده سازمانی است که در آن افراد به طور مستمر توانایی های خود را افزون می سازند تا به نتایج مورد نظر دست یابند . سازمان های یاد گیرنده ، سازمان های دانش آفرین هستند، سازمان هایی که در آنها تولید دانش و آگاهی های جدید ، ابداعات و ابتکارات یک کار تخصصی نیست ، بلکه نوعی رفتار همگانی است .
سازمان دانش آفرین :
سازمانی است که هر فردی در ان انسانی خلاق و دانش آفرین است . سازمان هایی با چنین ویژگی ها و خصوصیات ، سازمان هایی آرمانی و خواستنی هستند .
سئوال اینست که چگونه می توان به چنین سازمان هایی دست یافت و چه برنامه ها و سیاست هایی باید اعمال شوند تا سازمان ها از وضع کنونی به این وضعیت برسند ؟
1- یادگیری : فرآیندی است که در آن افراد رفتارها و پندارشان تغییر می یابد و بگونه ای دیگر می اندیشند و عمل می کنند .
2- با گذشت زمان سازمان می آموزد که تفسیر کند و عملکرد هایش متحول شود . به طور کلی می توان سازمان یاد گیرنده را سازمانی دانست که در ایجاد ، کسب و انتقال دانش مهارت داشته و در تغییر و اصلاح رفتارهایش به کمک آگاهی های جدید عمل کند .
3- توجه به ویژگیهای سازمانهای یاد گیرنده و رعایت اصول آن
به طور کلی : سازمان های موفق و کامیاب امروز ، سازمان هایی هستند که دانش جدید را خلق کرده و یا کسب نموده و آن را به طرق و شیوه های کار بردی برای بهبود فعالیت هایشان تبدیل کرده اند .
ویژگی های سازمان های یاد دهنده
در ایجاد سازمان یاد دهنده ، رهبران باید توان و ویژگی های منحصر به فرد موجود در سازمان خود را شناسایی و ارزیابی نمایند . سازمانهای یاد دهنده دارای ویژگی های معینی هستند از جمله :
الف- توسعه رهبران در سطوح مختلف سازمان بعنوان شایستگی

اصلی : این سازمانها به توسعه رهبران در سطوح مختلف توجه می کنند و آن را یک شایستگی رقابتی می نمایند .
ب- برخورداری رهبران از دیدگاهها و نقطه نظرهای قابل یاد دادن : این سازمانها واجد نقطه نظرات و دیدگاههای لازم و شایسته آموزش در مورد نحوه اداره و رشد شرکت و نحوه آموزش و توسعه دیگران جهت رهبر شدن و گسترش این نقطه نظرات هستند .
ج- وجود روشهای نهادینه شده برای یاد دادن در مقیاس

وسیع : در این سازمان ها روش های آموزش در مقیاس وسیع طراحی و اجرا می شود و اطمینان حاصل می گرددکه در پرتو این آموزش علاوه بر ایجاد مهارت های فنی ، توسعه و گسترش توانایی های رهبری افراد محقق گردد .
ویژگی های سازمان یاد گیرنده
1- سازمان یاد گیرنده درد و عشق آموختن دارد
الف) سازمان یاد گیرنده نیاز به آموختن را احساس می کند و در پی یاد گیری است .
ب) سازمان یاد گیرنده همچون انسانی است که به علت نیاز شوق آموختن دارد .
ج) سازمان یاد گیرنده اگر احساس کند برای بقاء و ادامه حیات و رشد در یک محیط پر از چالش باید بیاموزد مسلماً به دنبال یاد گیری خواهد بود .
د) سازمانی که حیاتش وابسته به بودجه ثابت سالیانه است ، سازمانی که رقابتی را احساس نمی کند ، سازمانی که ارزیابی نمی شود و سازمانی که از حمایتی غیر منطقی برخوردار است ، نیازی به یادگیری احساس نمی کند و حیاتش به مخاطره می افتد .
2- سازمان یادگیرنده با مشکلات مأنوس و خوگیر نمی شود
الف ) سازمان یاد گیرنده حساس و هوشیار است و به محض رسیدن به مشکل در پی رفع آن بر می آیند .
ب) بعضی از سازمان ها چنان با مشکلات انس می گیرند که به تدریج آن را طبیعی دانسته و از احساس مشکلات قاصر و ناتوان می شوند . چنین سازمان هایی بدون آنکه احساس کند به سراشیبی سقوط و نزول خواهند افتاد . ( نظریه سنج Senge )
ج) سازمانهای یاد گیرنده باید ساز و کارهای هشدار دهنده را درون خود تقویت کنند .
د) گاهی اوقات برای احساس مشکلات لازم است مدیران خود را به جای مشتریانشان قرار دهند . از دریچه چشم کارکنانشانبه سازمان بنگرند و نقاط ضعف و قوت آن را واقع بینانه دریابند .
3- سازمانهای یاد گیرنده کارکنانی یاد گیرنده و خلاق دارند
الف) سازمان از طریق کارکنان و اعضایش فرایند یاد گیری را تحقق می بخشد .
ب) در همه انسانها یروهای خلاقه شگفت آوری نهفته است که اگر بتوانیم آنها را شناخته و رشد دهیم سازمان از این نیروها بهره بسیا

ر خواهد برد .
د) روح سازمان یاد گیرنده انسانهای یاد گیرنده و خلاق است .
هـ) انسانهای خلاق محیط متحول را می شناسند و از تغییرات مستمر آن به نفع اهداف خود بهره می گیرند .
و) انسانهای خلاق می آموزند که چگونه تغییرات را پذیرفته و از آنها بهره برداری نمایند .
ز) بدون اعضاء شایسته سازمانهنی وینده ای برخوردار است .
الف) سازمان یاد گیرنده باید به ساز و کارهایی مجهز باشد تا الگو های ذهنی خود را نسبت به مسائل شناسائی کرده و آنها را دائماً مورد ارزیابی و سنجش قرار دهد .
ب) یکی از دلایل شکست سازمانها ، عدم سازگاری الگوی ذهنی آنها با واقعیات محیطی است .
ج) ممکن است الگوی ذهنی سازمانی نسبت به مشتریانش عدم اعتماد باشد یا بالعکس .
د) الگوهای ذهنی می توانند موجب پیشرفت و رشد سازمان شده و همچین قادرند سازمان را به ورطه نیستی بکشانند .
هـ ) الگوهای ذهنی عوامل قدرتمند و نافذی در رفتارها و عملکرد سازمان هستند .
و ) سازمان ها برای رشد و ترقی در دنیای متحول و دگرگون شونده امروزی نیازمند شناخت ، ارزیابی و تکمیل الگوهای ذهنی خود هستند . به عنوان مثال الگوی ذهنی کارخانجات اتومبیل سازی
ز) برای یک سازمان هیچ چیز خطرناک تر از الگوی ذهنی خشک و غیر قابل انعطافی نیست .
5- سازمان یاد گیرنده تجربه و علم را به کار می گیرد
الف) سازمان یاد گیرنده از تجربه های خود پند می گیرد ، اما صرفاً بر تجربه متکی نیست .
ب) سازمان فعال سازمانی است که علم را بر تجربه مقدم می دارد و از آمیختن این دو با هم بیشترین نتیجه را می گیرد .
ج) اگر تصمیم گیری در سازمان صرفاً بر اساس خطا صورت بگیرد علاوه بر افزایش هزینه ها ، سازمان به ورطه نابودی کشانیده می شود .
د) سازمان باید به کمک دانش و تخصص افراد خود گزینه های موفق را انتخاب کرده و به تصمیم بخردانه بردازد .
هـ ) استفاده از دانش در تصمیم گیری ها باعث افزایش س

رعت ، دقت و هزینه های کمتر را به سازمان ارزانی می دهد .
6- سازمان یاد گیرنده علت مشکلات را در خود جستجو می کند .
الف) اغلب انسان ها تمایل دارند مشکلات و شکست های خود را به عوامل خارجی و غیر قابل کنترل نسبت داده و موفقیت ها را حاصل تلاش و عملکرد خود بدانند .
ب) تا انسان علل مشکلات را در خارج از خود جستجو کرده و خود را بری از هر گونه کاستی بداند چنین فردی انسان موفقی نخواهد بود .
ج) سازمان ها نیز دچار این مشکل می شوند . بدین ترتیب که مسائل و مشکلات را به عوامل غیر قابل کنترل خارج از سازمان نسبت می دهند .

د) اینگونه برخورد ها باعث می شود که علل مشکلات در درون سازمان و عملکرد های آن جستجو نشده و تحلیل درستی از مسائل و ضعف های سازمان به عمل نیاید .
هـ ) اگر سازمان یاد گیرنده باید کمبودها را شناسایی کرده و برای رفع و جبران آنها مجهز شود، این آماده شدن همان یاد گیری است .
ز) سازمانی که ضعف خود در یش بینی درست مسائل اقتصادی را بی ثباتی بازار می داند و سازمانی که بی خبری خویش از ارزشها و هنجارهای اجتماعی را به دگرگونی جامعه منتسب می سازد ، هیچگاه یاد گیرنده نخواهد شد .
7- سازمان یاد گیرنده یادگیری گروهی را تسهیل و ترغیب می کند .
الف) سازمان یاد گیرنده با استفاده از ساز و کار مباحثه ( Dialogue ) و مناظره (Discussion ) یاد گیری گروهی را ترویج و در سازمان استمرار می بخشد .
ب) باید به گروه های سازمانی گفته شود که مجموع تلاش های آنان به عنوان یک گروه بیش از جمع مساعی تک تک آنهاست .
ج) بحث و گفتگو موجب می شود تا افراد گروه ها از طرز تفکر یکدیگر آگاه شوند ، و بحث و گفتگو تجربه و دانش افراد را به یکدیگر منتقل می سازد .
د) رکن دیگر یاد گیری گروهی مناظره است ، مناظره جزء لازم و مکمل مباحث است .
هـ ) در مناظره نظرات متفاوت بیان شده و هر کسی از نظر خود در مقابل نظر مخالف دفاع می کند .
و) بر خلاف مباحثه که کوشش می شود تا نظرات مطرح شده و به اعضاء گروه انتقال یابد ، در مناظره سعی می شود تا نظرات ارزیابی شده و به تصمیمی دست یافته شود .
ز) نکته مهم در مناظره ایجاد این فضا در جلسات است که هدف مناظره پیروزی یک طرف و شکست طرف دیگر نیست .

8- سازمان یاد گیرنده تلفیق کننده اهداف فردی و سازمانی است .
الف) سازمان یاد گیرنده تحقق نمی یابد مگر آنکه اهداف انسان های خلاق و دانش آفرین با اهداف سازمان یکی شده و در این یک سوئی و هم جهتی ، رشد و یاد گیری پدیدار گردد .
ب) هم دلی و هم ذهنی یک دیدگاه فردی و شخصی یا گروهی نیست ، بلکه دیدگاهی مشترک و جمعی برای همه اعضاء سازمان است .
ج) رهبری موثر در سازمان عامل اصلی و اساسی در ایجاد هم ذهنی و هم دلی است .
د) رهبران موفق کسانی هستند که بتوانند افراد متفاوت را در زیر چتر فکر و نظر واحدی گرد آورند .
هـ) در صورتی که اهداف غایی و نهایی افراد یکی باشد ، اختلاف در هدف های جزئی تعارض آفرین نبوده و اختلاف محسوب نمی شود .

و) سازمان یاد گیرنده نمودی است از آن نهاد گروه ها که با هم و به همراه هم ، همچون جانمایی در یک تن واحد عمل می کنند و در این دنیای پر تلاطم که مملو از تحول است راه خود را به سوی تعالی و ارتقاء باز می گشاید و پیش می رود .
سازمان یاد دهنده و یادگیرنده در این مقوله که هر فردی یا گروهی باید بطور دائم دانش و مهارت جدید کسب کنند مشترک هستند. اما هدف سازمان یاددهنده چیست؟ ویژگی رهبران در سازمانهای یاددهنده چیست؟ و چگونه میتوان یک دیدگاه قابل یاددهی تدوین نمود؟
با توجه به اهمیت این موضوع برای توسعه سازمانی، سازمان های یاددهنده با توسعه موثر مهارتهای رهبری در کارکنانشان، به طور مداوم خود را بهبود می بخشند. رهبران باتجربه آموزش را سرلوحه کار قرار میدهند و به یادگیری و یاددهی مشتاق هستند.
کارکنان در محیطی که جستجوی دانش و دیدگاههای جدید، یک هنجار قابل قبول محسوب می‌شود بیشتر راغب هستند تا تغییرات بازار را جستجو کنند و برای آنها پاسخ‌های جدید بیابند. وظیفه رهبران نیز در سازمان‌های یاددهنده در اختیار گرفتن سرمایه انسانی و ایجا

د ارزش افزوده برای آن است و اینکار فقط با یاددهی امکان‌ پذیر می‌باشد.
بسیاری از مدیران سازمانی از درک این موضوع که بهبود سازمانی نیاز به تعهد به یادگیری مداوم دارد، ناتوان هستند. سازمانهای یاددهنده منسجمتر از سازمانهای یادگیرنده هستند زیرا عقیده‌ای فراتر از این دارند که هرکسی در سازمان بایستی به طور مستمر دانشها و

مهارتهای جدید را کسب کند.
سازمان یادگیرنده افراد سازمان را به یادگیری سازمانی سوق میدهد اما سازمان یاددهنده از مدیران ارشد خود که نقش آگاهان در سازمان را دارند، میخواهد که آموختههای خود را به دیگران بیاموزند. همانگونه که در آموزه‌های دین اسلام آمده است باید همیشه « دانش و آگاهی خود را از دانشمندان و آگاهان به امور بگیریم ».
سازمان یاددهنده به طور خودکار یادگیرنده نیز می باشد اما سازمان یادگیرنده نوعاً یاددهنده نیست و تلاشی نظامند جهت یاددادن و انتقال دانش و مهارت خود به دیگران بعمل نمیآورد. در سازمان‌های یاددهنده رهبران سازمانی برای بلند مدت باید به پرورش رهبران نسل بعد بپردازند و این پرورش را توسعه دهند. برای اینگونه رهبران یاددهی یک فعالیت دائمی محسوب می‌گردد.
اطلاعات :
به دادههایی اطلاق میشود که بین آنها ارتباط منطقی برقرار شده و معنی و مفهوم خاصی به ذهن متبادر میکنند. به گفته پیتر دراکر:«داشتن ارتباط و هدف مهمترین ویژگی اطلاعات است».
دانش :
ترکیبی از تجربیات، ارزشها، اطلاعات موجود و نگرشهای کارشناسی و نظام یافته که چارچوبی را برای ارزشیابی و بهرهگیری از تجربه ها و اطلاعات جدید به دست میدهد. و در دو دسته ضمنی و صریح طبقه‌بندی می‌شود.
دانش ضمنی :
دانشی است که در ذهن افراد وجود دارد و به رمز درآوردن و نوشتن آن به سختی امکانپذیر است.
دانش صریح :
دانشی است که قابلیت به رمزآورده شدن را داشته باشد.
مدیریت دانش :
هنر یا علم جمع آوری دادههای سازمانی، تبدیل آنها به اطلاعات قابل دسترس و مفید، به صورتی که قابل پخش باشد و از محصور شدن دانش در ذهن تعداد کمی از افراد جلوگیری میکند.( امیری، 1387)
سازمان یادگیرنده :
سازمانی است که به طور مداوم باعث یادگیری اعضای خود میشود(Pedler, 1997) این سازمان برای مقابله و حفظ توان رقابتی در محیط کسب و کار بوجود آمده است(

O’Keeffe, 2002) و دارای 5 خصوصیت است: تفکر سیستمی، مهارت شخصی، مدلهای ذهنی، دیدگاه مشترک و یادگیری تیمی(Senge, 1990).
سازمان یاددهنده :
سازمانی میباشد که هر یک از اعضای آن علاوه بر شاگرد بودن، یک معلم هستند و یادگیری و یاددهی متقابل در تمام فعالیتهای روزمره آنها تنیده شده است(Tichy, 2002).
سازمانهای مربیگر :
سازمانهای هستند که به دنبال ایجاد محیط میباشند که در آن

رفتار و فعالیتهای تشویق کننده یادگیری مداوم، تبادل دانش صریح و ضمنی، مربیگری دوطرفه و خود رهبری گسترش مییابد. تفاوت بین سازمان های یاددهنده و مربیگر در آن است که سازمانهای یاددهنده مدیریت دانش را انجام می‌دهند در حالیکه سازمانهای مربیگر فراتر از مدیریت دانش قدم برمیدارند و بیشتر به جای اینکه بیاندیشند چه چیزی را بدست بیاورند، در مورد چگونگی بدست آوردن آن نیز اندیشه می‌نماید.
یاددهی شرافتمندانه :
چرخهای است که هر روز کارکنان را در سازمانهای یاد دهنده زیرکتر، همسوتر و پر انرژیتر می سازد و با درگیرسازی تعداد بیشماری از کارکنان، دانش را گسترش میدهد. چرخه یاددهی شرافتمندانه وقتی ایجاد میشود که رهبران سازمان متعهد به یاددهی میباشند و برای یادگیری خود و کمک به یادگیری فراگیران شرایطی را ایجاد میکنندکه همه اعتماد به نفس پیدا کنند.
ضرورت گذر از سازمان های یادگیرنده به سازمان های یاد دهنده
اجرای این چرخه مستمر یاددهی و یادگیری، مستلزم داشتن اعتماد به نفس و جرئت است. در چرخه یاددهی شرافتمندانه، رویدادها فرآیندی را آغاز میکنند تا چیزی بهتر و مفیدتر از قبل را ایجاد نمایند؛ در حالیکه در یاددهی رذیلانه4، افراد ساکتتر شده و سرمایه علمی آنها تهی میگردد(tichy, 2004).
سازمان های دست اندر کار امور اقتصادی در دهه 80 و 90 در رویارویی با تحولات پرشتاب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و سیاسی به این نتیجه رسیدند که باید برای مقابله با این معضلات و هماهنگی با شرایط جدید به یادگیری روی آورند، زیرا تداوم فعالیت سازمان های فعال در امور اقتصادی به شناخت عمیق آنها از این واقعیت انکارناپذیر تاریخی بستگی داشت. افزون بر این باید به این نکته نیز توجه می نمودند که سرعت یادگیری سازمانی، باید بیشتر از سرعت تغییرات محیطی باشد. از همین رو، با آگاهی از این شرایط تاریخی و ضرورت ایجاد تحولات اساسی در کسب و کار مفهوم یادگیری سازمانی، فراگیر گردید و به سرعت مورداستقبال قرارگرفت. اما در هزاره جدید بسیاری از سازمانهای جهانی بر این باورند که وجود سازمان یادگیرنده در پاسخگویی به نیازهای سازمان ها به تنهایی کافی نیست. از همین رو، سازمان های یادگیرنده باید به سازمان یاددهنده تغییر یابند. به همین علت پدیده دیگری که در این ارتباط نظر کارشناسان علوم مدیریتی را به خود معطوف نموده است، موضوع “یادگیری” است! یادگیری از این دیدگاه به مفهوم کسب مهارتها، دانش و توانائیهایی است که به تغییراتی نسبتاً پایدار در رفتار افراد و به تبع آن در عملکرد سازمان ها منجر می گردد. در طول دهه گذشته سازمانهای بسیاری تلاش کرده اند که به سازمان یادگیرنده ارتقاء یابند و برای انطباق با تغییرات محیطی، مفهوم سازمان

یاد گیرنده به طور روزافزونی شهرت پیدا کرد. اما باید این نکته را در نظر داشت ک

ه یادگیری سازمانی پدیده ای فراتر از مجموع توان یادگیری افراد است. به بیان دیگر در این حالت سازمان توانایی یادگیری خود را با خروج افراد سازمان از دست نمی دهد. از این رو، یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرنده مفاهیم مترادفی نمی باشند. یادگیری سازمانی به مفهوم یادگیری افراد و گروههای درون سازمان و سـازمان یادگیرنده به معنی یادگیری سازمان به عنوان سیستمی کلی است. از همین رو، می توان گفت سازمان یادگیرنده حاصل فرآیندیادگیری سزمانی است. سازمان یادگیرنده دارای توانایی کسب دانش و انتقال آن است و رفتار خود را طو

ری تعدیل می کند که منعکس کننده دانش و دیدگاههای جدید باشد. در قرن بیست و یکم، یادگیری برای توسعه منابع انسانی فراتر از توانائی سازمانهای یادگیرنده است. به همین علت در این مقطع تاریخی سازمانهای یاددهنده پدید آمدند. برای مثال برخی از صاحب نظران ساماندهی شرکت ها پس از تجزیه و تحلیل برخی از شرکتهای جهانی نظیر جنرال الکتریک، پپسی، آلید سیگنال و کوکاکولا دریافتند که سازمانهای یاددهنده منسجم تر از سازمانهای یادگیرنده هستند. زیرا این سازمان ها به گونه ای برنامه ریزی می کنند که هرکسی در سازمان موظف است مستمراً دانش و مهارتهای جدید را کسب کند. افزون بر این سازمان یاددهنده

از مدیران ارشد می خواهد که آموخته های خود را به دیگران بیاموزند. براساس دیدگاههای نوین مدیریت، مدیر یک مربی و رهبر است. وظیفه مدیر ایجاد انگیزه و تجهیزکردن افراد عادی است تا با شکوفا شدن توانائیهای بالقوه و پرورش آنها کارهای فوق العاده انجام گیرد. این تکامل ضرورتاً تدریجی است نه ناگهانی. در سازمانهای یاددهنده، رهبران رسالت خود را در آموزش افراد جستجو می کنند. این دسته از مدیران آموزش می دهند، زیرا از نظر آنها آموزش بهترین روش پیشرفت کارکنان و بهره گیری از دیدگاههای هوشمندانه کارمندان در حل معضلات و مشکلات کارشان است. در سازمانهای یاددهنده کارکنان در رویاروئی با مسایل پیش روی سازمان تجربه کسب می کنند و آموزش به صورت روزانه است، آموزشهای روزانه در رابطه با مسائل و موانعی که ممکن است در مسیر دستیابی سازمان به اهدافش ایجاد خلل کند، متفاوت از تلا

شهایی است که سازمانهای یادگیرنده در گذشته بر آن تاکید داشتند و گاهی اوقات موجب بازگشت این سازمان ها به دهه های 60 و 70 و آموزشهای اولیه روابط انسانی می گردید. نمونه های زیادی در رابطه با نحوه اجرای این آموزشها از سوی رهبران موفق وجود دارد. بهترین نمونه “جک ولش” از شرکت جنرال الکتریک است. او نزدیک به 30 درصد از وقتش را به آموزش و توسعه اختصاص داد. پافشاری او در ادامه این راهکار سازنده موجب شد که همه مدیران جنرال الکتریک نیز به آموزش روی آورند. مثال دیگر، “لاری باسایدای” است که از رویکردی مشابه جک ولش پیروی کرد. هنگامی که “لاری باسایدای” ایجاد تحول در شرکت را آغاز کرد، آموزش مدیران ارشد شرکت آلاید سیگنال را در اولویت قرار داد و چندین سال را صرف این کار نمود. او در اولین سال فعالیت خود بیش از 15 هزار کارمند این شرکت را آموزش داد و به کارکنانش آموخت که چگونه می توان برای تحرک بیشتر کسب و کار در یک بازار فعالیت نمود و از ذهن خلاق بهره اثربخش گرفت. بنابراین درسازمان یاددهنده، مدیران ارشد در انتقال تجربیات و آموخته های خود به کارکنان نقش فعالی دارند زیرا در مدیریت امروز هدف مدیر شکوفا کردن توانائیهای بالقوه افراد

است. از همین رو، در سازمانهای یاددهنده، مهمترین مسئولیت رهبران ساماندهی آموزش به کارکنان سازمان است. زیرا استمرار آموزش نقش اساسی در بهره گیری از دیدگاه کارکنان هر سازمان و مشارکت آنان در حل معضلات و مشکلات دارد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:32 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله اصلاح نژاد زنبور عسل word دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اصلاح نژاد زنبور عسل word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اصلاح نژاد زنبور عسل word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اصلاح نژاد زنبور عسل word :

اصلاح نژاد زنبور عسل

فصل اول : مقدمه
حشره ای که از تلاش او حیات بر می خیزد و از عناء او شفاء ، حشره ای که شربت او نه تنها سکرآور نیست که ذکر آفرین است سخن از زنبور عسل است که قرآن با اصرار عجیبی بشر را به مطالعه و کشف اسرار شگفتی های نهفته در زوایای زندگی این حشره فرا می خواند . در عظمت و شرافت زنبور عسل همین بس که خداوند متعال سوره ای از قران را به نام نحل نامگذاری کرده و آیاتی را به معرفی این حشره حیرت انگیز اختصاص داده است .
از همان روزهایی که تاریخ بشریت رقم زده شد زنبور عسل مورد توجه انسان قرار گرفت تلاش و تولید او مورد تحسین ، زندگیش مورد مطالعه و نیش دردناکش موجب نگرانی گردید . بررسی منابع علمی موجود نشان می دهد که حدود یک سوم تغذیه انسان به عمل گرده افشانی حشرات وابستگی دارد ، که در بین آنها زنبور عسل دارای رتبه اول است . شاید تصور شود که تغذیه انسان بیشتر به نشخوار کنندگان مرتبط باشد ولی نشخوارکنندگان نیز به طور غیر مستقیم به زنبور عسل نیاز مند می باشند . زیرا گرده افشانی بسیاری از گیاهان علوفه ای وابسته به گرده افشانی حشرات گرده افشان بخصوص زنبور عسل است . زنبور عسل بغیر از عمل گرده افشانی از نظر تولید عسل ، موم ، گرده ، بره موم ، ژل سلطنتی و زهر دارای اهمیت اقتصادی است . این امتیاز ها بهترین توجیه برای حمایت دولتها در کشورهای مختلف از صنعت زنبورداری است . به منظور تقویت و نهادینه کردن این صنعت زیر بنایی باید به طور آگاهانه و علمی با برنامه ریزی دقیق در اصلاح نژاد زنبور عسل اقدام نمود .
امروز با اینکه پرورش زنبور عسل در جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و تحقیقات وسیعی در تمام جنبه های بیولوژیکی و تولیدی آن صورت می گیرد ولی پیشرفت آن در مقایسه با دام و طیور از روند کندتری برخوردار بوده بطوری که در زمینه تولیدات دام و طیور با بکارگیری
تکنیک های پیشرفته اصلاح نژاد ، تغذیه ، مدیریت و پیشگیری بموقع بیماری ها در چند سال اخیر افزایش قابل ملاحظه ای دیده می شود در سال 1972 لسلی گزارش می دهد که در آمریکا طی 35 سال گذشته متوسط تولید هر واحد دامی 30 درصد افزایش پیدا کرده است و بر اساس بررسی های دیگری که از سال 1960 تا 1987 صورت گرفته است میزان رشد در صنعت طیور ( تخم مرغ ) 189 درصد ( هارتمن 1985 ) در پرورش خوک ( گوشت ) 164 درصد ( بائر 1989 ) در پرورش گاو ( شیر ) 136 درصد ( آدر 1988 ) و در پرورش زنبور عسل ( عسل ) 127 درصد ( بینفلد 1986 ) گزارش شده است درصد کمتر میزان رشد تولید در بخش صنعت زنبور عسل ناشی از وابستگی این حشره به محیط و میزان پایین تحقیق در اصلاح نژاد آن می باشد .

اصلاح نژاد زنبور عسل
اگر هدف اصلی از اصلاح نژاد بالا بردن کیفیت و کمیت برای تولید باشد برای رسیدن به چنین هدفی باید تعریف دقیقی از صفات و ویژگی های آنها و روش اندازه گیری این صفات وجود داشته باشد . مرحله بعد کاربرد دانش ژنتیک و اصلاح نژاد است زیرا توارث هر صفتی از نسلی به نسل دیگر متفاوت بوده و این اختلاف تحت تاثیر دو عامل ژنتیکی و محیطی می باشد و بعضی از صفات همبستگی معنی داری نسبت به هم نشان می دهد که این همبستگی بین دو صفت ممکن است ژنتیکی ، محیطی و یا تلفیقی از آنها باشد که به هر حال برآیند این اثرات در فنوتیپ بروز می کند .
در میزان تولید و چگونگی فعالیت زنبور عسل شرایط محیطی نقش محدود کننده دارد به طوری که در شرایط خاص ممکن است تا حدود 80 درصد از اثرات ناشی از محیط و بقیه را اثرات مادری ( قبل و بعد از تولید تخم ) و اثرات ژنوتیپی کنترل کنند .

صفات مهم اقتصادی در زنبور عسل نظیر صفات اقتصادی دام و طیور اغلب با چندین ژن کنترل می شود و چون درجه ظهور یک صفت کمی به تعداد ژنهای مؤثر بر آن بستگی دارد و همچنین میزان پارامترهای ژنتیکی صفات در نوع روش به گزینی مؤثر است لذا اولین مرحله در اجرای برنامه های اصلاح نژادی ، برآورد پارامترهای ژنتیکی است . برآوردهای صحیح از پارامترهای ژنتیکی برای یک برنامه اصلاح نژادی مؤثر ، بسیار مفید است . حقیقت این است که زنبور عسل از نظر خصوصیات بیولوژیکی با سایر حیوانات اهلی دیپلوئید تفاوت دارد . زنبور عسل حشره ای اجتماعی است و این امر سبب افزایش کوواریانس محیطی مشترک ( که یک عامل آن اثر مادری است ) می شود . همچنین صفات مهمی نظیر تولید عسل نتیجه عمل کرد مجموع زنبورهای کارگر موجود در یک کلنی است و نمی توان آن را برای یک زنبور کارگر اندازه گیری کرد . یکی از تفاوت های دیگر در زنبور عسل وجود سیستم هاپلوئید – دیپلوئیدی است . به دلیل هاپلوئید بودن زنبور نر استفاده از اصول و قوانین ژنتیک در این حشره با سایر موجودات تفاوت دارد . اگر تخم تولید شده توسط ملکه بارور گردد ( دیپلوئید ) بر حسب شرایط پرورش و تغذیه ، لارو به زنبور کارگر و یا به ملکه تبدیل خواهد شد و در صورت عدم باروری تخم به زنبور نر تبدیل می شود . لذا برآورد پارامترهای ژنتیکی زنبور عسل با در نظر گرفتن موارد خاص فوق و تفسیری که در ضرایب خویشاوندی فرمول های مورد استفاده صورت می پذیرد میسر خواهد شد .
بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که تاکنون در ایران فعالیت زیادی در مورد اصلاح نژاد زنبور عسل انجام نشده است . از طرفی بعلت وارد نمودن ملکه های خارجی در سال 1340 و آمیخته شده ذخایر ژنتیکی کشور در اثر تلاقی با نژاد های خارجی و با توجه به اینکه در ده سال اخیر واردات ملکه های خارجی محدود شده انتظار می رود تثبیت ژنتیکی نسبی در توده داخلی صورت گرفته باشد . با چند تحقیق انجام شده در شناسایی مشخصات نژادی و برآورد پارامتر های ژنتیکی صفات آنها پتانسیل ژنتیکی موجود زنبور عسل در کشور تا حدودی مشخص شده است . لذا برای اصلاح و بهبود نژاد زنبور عسل کشور ضروری است فعالیت های بعدی صورت گیرد .

اهداف
در بررسی حاضر با استفاده از روشهای اصلاح نژاد زنبور عسل پارامترهای ژنتیکی ( ضریب وراثت پذیری و ضریب همبستگی ) مربوط به هشت صفت مهم ظاهری و از صفات بیولوژیکی تولید عسل و رفتار دفاعی برخی از کلنی های مربوط به مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ( طرح جامع اصلاح نژاد زنبور عسل ) برآورد می شود . با توجه با این که برای برآورد پارامترهای ژنتیکی لازم است میانگین رابطه خویشاوندی بین زنبور های ماده داخل هر کلنی مشخص باشد در بررسی حاضر موضوع فوق با دقت مورد توجه قرار گرفته است .
امید است ( با استعانت خداوند متعال ) این بررسی مورد استفاده سایر تحقیقات گسترده مربوط به اصلاح نژاد زنبور عسل قرار گرفته و گامی در برای نهادینه کردن این صنعت زیربنایی در کشور باشد .

فصل دوم : بررسی منابع علمی
2-1 گونه ها و نژادهای زنبور عسل
زنبور عسل از سلسله جانوران ، شاخه بند پایان ، رده حشرات ، راسته بال غشائیان ، خانواده اپوئیدا ، زیر خانواده اپینا ، گونه آپینی و جنس آپس است .
طبق گزارشات موجود در دنیا هفت گونه زنبور عسل وجود دارد که عباتند: از زنبور عسل کوچولو ، زنبور عسل سخره ای ( بزرگ ) ، زنبور عسل آسیایی ( هندی ) ، زنبور عسل قرمز ، زنبور عسل ریز ، زنبور عسل( معمولی ) ، زنبور عسل هیمالیایی می باشد .
گونه زنبور عسل اروپایی ، هندی ، قرمز در داخل کندو و یا در محوطه بسته در روی شان های متعدد که درست می شود زندگی می کنند و سیستم مکالمه و ارتباط بین افراد این گونه ها بسیار زیاد است و از نظر اقتصادی بسیار اهمیت دارند ولی گونه های کوچک ، بزرگ و ریز و هیمالیایی به صورت آزاد زندگی کرده و در داخل محیط بسته قادر به ادامه حیات نیستند .
از بین این هفت گونه ، دو گونه در ایران گزارش شده است . زنبور عسل معمولی در سراسر ایران غیر از مناطق کویری شرق وجود دارد . زنبور عسل کوچولو در نواحی جنوبی ایران زندگی می کند و منطقه پراکنش آن شامل 10 استان : سیستان و بلوچستان ، کرمان ، هرمزگان ، فارس ، بوشهر ، لرستان ، ایلام ، کرمانشاه ، خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد می باشد .
زنبور عسل معمولی دارای زیر گونه های متفاوت است و به دلیل اهمیت این گونه در بین حشرات بیشترین تحقیقات برای مشخص نمودن وضعیت نژادی آن صورت گرفته باشد .
تاکنون 25 نژاد زنبور عسل اروپا شناخته شده است که یکی از آنها نژاد زنبور عسل ایرانی یا آریایی است . روش روتنر جهت بررسی و طبقه بندی نژادهای دنیا بر اساس صفات ظاهری می باشد که از 404 کلنی و از هر کلنی 20 زنبور کارگر بصورت نمونه انتخاب نموده و روی هر نمونه نیز 33 صفت ظاهری را اندازه گیری نمود . تمایز 404 نقطه روی یک محور 32 بعدی مشکل است لذا با استفاده از روش تجزیه به مؤلفه های اصلی تعدادی محور ممتاز انتخاب می شود . در این روش بعضی از صفات حذف می شود و صفاتی که بیشترین تمایز را در بین توده های مورد نظر بوجود آورده اند در محاسبات استفاده می شوند . در این روش آماری چند متغیره نهایتا می توان نتایج را روی محور مختصات دو بعدی و سه بعدی نشان داد .(شکل 2-1 و 2-2 )

شکل 2-1 : وضعیت نژادهای دنیا با استفاده از روش تجزیه به مؤلفه های اصلی و استفاده از محورهای مختصات دو بعدی

2-1-1 زنبور عسل ایرانی A.M.Meda
این نام در دانشکاه بن آلمان بر روی زنبور ایرانی یا آریایی گذاشته شد . موطن اصلی این نژاد کوههای البرز و ایران مرکزی است . کلمه MEDA از نام سلسله پادشاهان ماد که قبل از هخامنشیان در ایران حکومت می کردند گرفته شده است . بعضی از دانشمندان این نژادها را AM . PERSICA و AM . IRANICAنیز می نامند . رنگ بدن در این زنبور عسل در قسمت شکم زرد متمایل به قهوه ای تیره که در حلقه های اول شکم روشن تر است . تمایل به نیش زدن و بچه دادن و جمع آوری بره موم در آنها زیاد است . مقدار غذای مورد نیاز این نژاد برای مصرف زمستانی کمتر است و از لحاظ فعالیت خوب بوده و در اردیبهشت و اوایل خرداد ماه به حداکثر رشد سالانه خود می رسد . تمایل به غارت داشته و زمستانهای سرد را خوب تحمل می کند .

شکل 2-2 : نمودار سه بعدی نشان دهنده وضعیت نژادهای زنبور عسل دنیا
نیش زدن زیاد بدلیل غریزی بوده و هیچ نوع فعالیت علمی در جهت اصلاح نژاد آنها به عمل نیامده است زنبور عسل موجود در روستاهای ایران با زنبور عسل های وحشی تفاوت چندانی نداشته و تمام حالات آنها را از خود نشان می دهند . به نظر می رسد در صورت انجام تحقیقات اصولی بر روی صفات آنها می توان به مرور بعضی از خصوصیات نا مناسب ( نیش زدن و ; ) را تعدیل و خواص مطلوب در آنها را تثبیت نمود . در سالهای گذشته توسط مؤسسات مختلف تعداد زیادی ملکه زنبور عسل هیبرید به نام میدنایت ( MIDNIGHT ) و استار لاین (STAR LINE ) وارد کشور شدن با توجه به اینکه این ملکه از نژاد بخصوصی نبوده و از اختلاط دو یا چند نژاد و یا انتخاب درون نژادی حاصل شده اند ادامه ورود این ملکه های آمیخته به منزله یک خطر جدی برای زنبور عسل نژاد ایرانی است ، زیرا در صورت ادامه این عمل منجر به انحطاط زنبور عسل نژاد ایرانی می شد که خوشبختانه در سالهای اخیر از واردات آنها جلو گیری به عمل آمد .
2-2 صفات ظاهری
در سالهای 1940-1925 توسط آلپاتوف (ALPATOV ) و گوتسه (GOETZE) اصول تشخیص و توصیف نژادهای زنبور عسل در جهان براساس اندازه گیری دقیق صفات ظاهری پایه گذاری شد . معمولا به منظور اندازه گیری صفات ظاهری تعداد نمونه مورد نیاز از هر کلنی 20 زنبور کارگر کافی است ولی تعداد نمونه کمتر نیز مورد قبول است .
در صورتی که هدف از اندازه گیری صفات ظاهری شناسایی همزمان نژادها به روشهای مختلف باشد تعداد نمونه های بیشتری مورد نیاز خواهد بود . برای مثال در روش شناسایی سریع زنبور آفریقایی باید 50 زنبور کارگر از هر کلنی نمونه برداشته شود . در مطالعات انجام شده توسط کارلیس( CARLISE ) که روی نمونه های جمع آوری شده آدام ( ADAM ) از اروپا ، آسیا و آفریقا انجام شد ؛ نشان داد که اگر تعداد نمونه از هر کلنی را از 12 زنبور کارگر بالاتر ببریم دقت کار بیشتر نخواهد بود . ( از هر زنبورستان سه کلنی و از هر کلنی 12 زنبور کارگر به عنوان نمونه انتخاب شده بودند )
نمونه های برداشته شده از کلنی ها ( زنبور کارگر یا نر ) بایستی در محلول خاصی نگهداری شود تا در فاصله زمانی که در آزمایشگاه اندازه گیری می شود علاوه بر سهولت عمل اندازه گیری ، بتواند خصوصیات ظاهری آنها نیز ثابت مانده و هیچگونه تغییری از نظر رنگ و اندازه در آنها ایجاد نشود بدین منظور محلول های مختلفی پیشنهاد شده که ذیلا ً به تعدادی از آنها اشاره می شود :
آدام ابتدا محلول تهیه شده از 10 قسمت اسید استیک ، 20 قسمت فرمالدئید ، 30 قسمت اتانل و 100 قسمت آب مقطر را پیشنهاد کرد ولی غلظت زیاد اسید استیک در این محلول باعث می شد که کتین حشرات نرم و جدا کردن قطعات بدن زنبورها در آزمایشگاه مشکل شود . وی پس از آن الکل اتیلیک 70% را پیشنهاد نمود ولی در این محلول نیز زنبورها ثابت نمی ماند . استفاده از محلول پیشنهادی آدام بدون اسید استیک نیز برای نگه داری نمونه ها ارائه و استفاده شد .
محلول کارل(CARLE )که حاوی 28 قسمت آب مقطر ، 17 قسمت الکل اتیلیک 65 % و 6 قسمت فرمالدئید 40- 38 % ، و یک قسمت اسید استیک می باشد . امروزه از این محلول کمتر استفاده می شود . ولی رایج ترین محلولی که از آن استفاده می شود محلول پامپل (PAMPLE ) می باشد .
محلول پامپل از 30 قسمت آب مقطر ، 15 قسمت الکل اتیلیک 95% ، 6 قسمت فرمالدئید 40-38 % و دو قسمت اسید استیک تشکیل شده است .
صفاتی که برای مقایسه نژادها و توده های زنبور عسل در دنیا به کار رفته متعدد است و امروزه بالغ بر 39 صفت است . البته با نسبت بعضی از صفات یا مجموع بعضی از آنها نیز صفات
جدیدی بدست می آید که در مقایسه ها مورد استفاده قرار می گیرد اندازه برخی از صفات ظاهری زنبور عسل نژاد ایرانی در مقایسه با بعضی نژادهای دیگر جهان در جدول زیر آمده است .

مرجع رنگ نیم حلقه
سوم پشتی شکمی طول خرطوم
(میلیمتر ) طول پای عقبی
(میلیمتر ) ایندکس
کوبیتال طول بال جلو
(میلیمتر ) صفت
نژاد
طهماسبی 1996 704 628 771 248 907 نژاد ایرانی
روتنر و پوراصغر1985 832 634 781 256 897 نژاد ایرانی
فتایا 1994 832 631 782 245 85 نژاد ایرانی در شمال سوریه
روتنر 1988 235 64 81 259 94 نژاد کارنیولان
روتنر 1988 71 64 800 255 92 نژاد ایتالیایی
آدام 1998 8 646 81 224 919 نژاد ترکیه ای
روتنر 1988 46 704 829 216 932 نژاد قفقازی
فتایا 1988 726 619 782 228 848 نژاد سوریه ای
داتون 1981 74 548 712 22 813 نژاد یمنی
داتون 1981 73 581 747 237 825 نژاد مصری
داتون 1988 8 547 717 24 816 توده موجود در کشور عمان
روتنر 1988 345 605 81 184 933 نژاد شمال اروپا

جدول 2-1 : مقایسه برخی از صفات ظاهری نژادهای مختلف زنبور عسل کارگر در جهان

2-2-1 تاثیر عوامل مختلف بر روی صفات ظاهری
شرایط آب و هوایی متفاوت در هر منطقه باعث ایجاد تفاوت های ظاهری رفتاری و تولیدی زنبور عسل شده است که منشا پیدایش تیپ های اکولوژیک و نژادها می باشد . استفاده از تفاوتهای ظاهری در تقسیم بندی توده ها و نژادهای زنبور عسل در سطح وسیع صورت می گیرد ولی تفاوت های ظاهری در این موجود فقط تحت تاثیر شرایط اقلیمی و جغرافیایی متفاوت نیست و عوامل دیگر نیز می تواند در ایجاد این تفاوت ها نقش داشته باشند .
بررسی های انجام شده توسط میخائیلوف) MIKHAELIOV ((1927 ) مشخص کرد زمان نمونه برداری بر روی اندازه بعضی صفات ظاهری مؤثر است . مثلا ً طول و عرض بال 5/4% و طول خرطوم6/2 % در اثر تغییر زمان نمونه برداری تغییر می کند . ولی تعداد قلابهای روی بال عقب ثابت است در بررسی های ایندر و همکارانش ( 1968 ) مشخص شد که اندازه سلول و تغذیه لارو بر صفات ظاهری اثر می گذارد .
در بررسی های میکسنر و روتنر ( MIXNER ) تاثیر شرایط اقلیمی و ارتفاع روی صفات ظاهری مشخص شده که با افزایش ارتفاع محل زیست زنبورها ، طول بدن آنها و نیز ارتفاع مومهای روی بدن آنها افزایش می یابد .
در بررسی های دیلی و همکارانش ( 1991 ) در کالیفرنیا مشخص که بین صفات مربوط به اندازه بدن مثل طول بال ، طول رگ بال ها ، اندازه زاویه ها ، طول نیم حلقه سوم شکمی و اندازه غدد موم ساز و ارتفاع محل زیست همبستگی محیطی وجود دارد . یعنی در ارتفاعات کمتر و هوای خشک و گرمتر صفات مذکور کاهش می یابد که این با نظریات برگمن مطابقت دارد ولی وی در مطالعات خود به این نتیجه رسید که طول قسمت های مختلف پای عقبی زنبور عسل با ارتفاع تغییر شرایط فیزیکی همبستگی ندارد در حالی که طبق نظرات الن ، طول پای عقبی و طول خرطوم به نسبت کمتری در مقایسه با اندازه بدن با ارتفاع همبستگی مثبت دارند .
با مطالعه هایی که توسط طهماسبی ( 1375 ) بر روی صفات طول بال جلو ، عرض بال جلو،
طول خرطوم ، طول قد زنبور و طول پای عقبی در زنبور کارگر نژاد ایرانی صورت گرفت با وجود همبستگی فنوتیپی مثبت بسیار بالا در بین صفات فوق این نتیجه حاصل شد که هر چه این زنبورها از نظر جثه بزرگتر می شوند طول بال و طول خرطوم و طول پای عقبی آنها نیز بزرگتر می شود و همچنین با اندازه گیری صفات ظاهری روش بیوشیمیایی مشخص شد ، زنبوران کارگر ایرانی در مقایسه با خصوصیات اعلام شده قبلی در سالهای اخیر در جهت مثبت خصوصیات نژادهای ایرانی کوچکتر و رنگ آن تیره تر شده است . همچنین این نژد در داخل ایران حداقل از دو جمعیت در شمال و در مرکز و غرب تشکیل یافته است . تفاوت دو جمعیت بدلیل شرایط متفاوت اکولوژی شمال کشور با بقیه مناطق ایران است و این تفاوت شرایط زیستی باعث شده است که زنبوران شمال کشور از جثه های بزرگتر و تیره تر برخوردار باشند .

2-2-2 روشهای اندازه گیری صفات ظاهری
اندازه گیری صفات ظاهری با چند روش امکان پذیر است . برای اندازه گیری بعضی از صفات لازم است اسلاید میکروسکپی تهیه شود و در بعضی موارد اندازه گیری قطعات بدن در زیر استریو میکروسکوپ صورت گرفته و در بعضی موارد نیز تهیه اسلاید پروژکتور رایج می باشد .
روش اندازه گیری صفات ظاهری در بررسی های انجام شده معمولا بر اساس روش روتنر می باشد که به صورت یک روش بین المللی پذیرفته شده است .
صفات ظاهری بررسی حاضر در جدول ( 2-2 ) مشخص شده است و ردیفهای 8-9-10 که نسبت طول بال جلو به عرض آن ، نسبت طول بال عقب به عرض آن و سطح سبد گرده جزء صفاتی هستند که مستقیما روی اندام حشره قابل اندازه گیری نیست بلکه به صورت ضریب محاسبه شده است .
مؤلف شماره شکل علائم اختصاری صفت ردیف
Alpatov 2-7 LP طول خرطوم 1
Alpatov 2-8 TI طول ساق پای عقبی 2
Goetze 2-10 T3 رنگ نیم حلقه پشتی 3
Alpatov 2-5 FL طول بال جلو 4
Alpatov 2-5 FW عرض بال جلو 5
Alpatov 2-6 HL طول بال عقب 6
Alpatov 2-6 HW عرض بال عقب 7
Charles 2-11 Ca سطح سبد گرده 8
Alpatov 2-5 IF نسبت طول بال جلو به عرض آن 9
Alpatov 2-6 IH نسبت طول بال عقب به عرض آن 10
Ruttner 2-9 Scl رنگ سپرچه 11

جدول شماره 2-2 : صفات ظاهری اندازه گیری شده

شکل2-3 :بال های زنبور عسل اقتباس از : Snodgrass

شکل شماره 2-4 : بال جلویی زنبور عسل
( FL ) طول بال ، ( FW ) عرض بال

شکل شماره 2-5 : بال عقبی زنبور عسل
( HL ) طول بال ، (HW ) عرض بال

شکل شماره 2-6 : خروطوم زنبور عسل
( pr . L ) طول خرطوم

شکل شماره 2-7 : پای عقبی زنبور عسل کارگر
( Ti . L ) طول ساق ، ( Ti .w ) عرض ساق

شکل شماره 2-8 : قفسه سینه زنبور عسل
( Sc ) سپرچه ، ( o ) کاملا تیره ، ( 9 ) زرد رنگ

شکل شماره 2-9 : مقایسه امتیاز بندی صفت رنگ نیم حلقه های دوم تا چهارم پشتی شکمی زنبور عسل

شکل شماره 2-10 : اجزاء مختلف پای عقبی زنبور عسل کارگر

2-3 صفات بیولوژیکی

با توجه به اینکه صفات بیولوژیکی زنبور عسل با سایر حیوانات اهلی دیپلوئید تفاوت دارد پس ضروری است قبل از برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات مربوط به زنبورهای کارگر میانگین رابطه خویشاوندی بین زنبورهای ماده داخل کلنی ها برآورد شود .
عمده ترین صفات بیولوژیکی که در زنبور عسل مورد بررسی قرار گرفته عبارتند از :
تولید عسل ، تولید موم ، تولید گرده ، تولید ژله رویان ، میزان تخمگذاری ملکه ، میزان نوزاد و جمعیت کلنی ، رفتار بچه دهی ، رفتار دفاعی ، قدرت زمستان گذرانی و ;.. با توجه به اینکه اکثر زنبوران طالب کلنی هایی با تولید عسل بالا و آرام ( به منظور راحتی بازدید کلنی ) هستند ، لذا در بررسی حاضر دو صفت میزان تولید عسل و رفتار دفاعی ارزیابی شد .

2-3-1 تولید عسل
عسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران کارگر بطور غریزی و طبیعی از شهد گل گیاهان جمع آوری و تغییر شکل یافته و سپس در داخل سلولهای مومی کلنی ذخیره می شود از نظر اقتصادی معمولا مقدار تولید عسل اهمیت فراوانی برای زنبوردار دارد و همواره در تلاش برای افزایش آن است.

2-3-1-1 اندازه گیری تولید عسل
متداولترین روش اندازه گیری تولید عسل محاسبه تفاوت وزن شان های یک کلنی قبل و بعد از استخراج عسل می باشد . همچنین می توان در اوایل بهار یک طبقه را وزن کرده و بر روی بدنه اصلی کندو جهت افزایش جمعیت قرار داد و پس از پایان دوره ذخیره سازی عسل و در اواخر تابستان طبقه هر کلنی مجددا وزن شده و تفاوت وزن آن قبل و بعد از وفور شهد در طبیعت ، تولید عسل اضافی هر کلنی را مشخص می کند . وزن عسل باقی مانده در هر کلنی بر اساس 33/0 کیلو گرم در هر متر مربع شان عسل دار سر پوشیده ( در دو طرف ) محاسبه می شود .
برای اندازه گیری تولید عسل لازمست که با کوچ کندو ها به مناطق مناسب جریان شهد طبیعی در طول آزمایش برقرار باشد . با توجه به اینکه امکان دارد در طول فصل پرورش کلنی با خشک سالی مواجه و مقدار قابل توجهی از عسل تولیدی خود را مصرف کنند . به منظور جلوگیری از بروز این مشکل و از دسترس خارج شدن مقداری از تولید عسل باید از هر جریان شهد در طبیعت مقدار عسل تولیدی هر کلنی را اندازه گیری نمود .

2-3-2 رفتار دفاعی
نیش در زنبور عسل یک سلاح دفاعی است و حشره به کمک آن با هر مهاجمی بدون در نظر گرفتن اندازه آن مقابله می کند . تعداد زنبوران کارگری که دفاع را برعهده دارند ، در طی فصول مختلف بسیار متفاوت است . فرمون ها در مهاجم بودن کارگران اهمیت زیادی دارند . ازجمله فرمون های با اهمیت در زندگی زنبور عسل فرمون های اعلام خطر است که از غدد نیش و غدد آرواره بالا ترشح شده و رفتار دفاعی را کنترل می کنند . علاوه بر این فرمون های غدد نیش برای علامتگذاری دشمن ها استفاده می شود . در ترشحات غدد آرواره ای ، هپتانون دو و استات ایزو پنتیل وجود دارد که محرک حمله به دشمنان می باشد . هپتانون دو در علامتگذاری گل های بدون شهد و افزایش احتمال ذخیره شهد در کلنی نقش مهمی دارد در ترشحات دستگاه نیش زنبور عسل ، الکل ها ، استر ها ، اسید ها و ترکیبات اروماتیک وجود دارند .

استات ایزو پنتیل ، استات ان بوتیل ، ونونانیل – دو از جمله مهمترین ترشحات غدد نیش است که محرک نیش زدن و رفتار دفاعی است .
در زمان وفور شهد زنبوران کارگر به طور طبیعی در قسمت دریچه پرواز کندو بوده و در

حالت دفاع نمی باشند و یا کمتر به عوامل محرکه حمله می کنند . ولی در زمان کاهش جریان شهد رفتار دفاعی و تهاجمی شدید می شود . زنبورهای نگهبان قبل از حمله دشمن خود را شناسایی و فرمون دفاعی ترشح می کنند و فرمون دفاعی زنبورهای کارگر را هوشیار و برای نیش زدن آماده می کند . ولی زنبورها برای حمله به تحریکات دیگر نیاز دارند . برخی از خصوصیات دشمنان به ویژه بوی بدن ، حرکات نامنظم و پوشش موهای حسی سطح بدن ، زنبورهای کارگر را برای شناسایی کمک نموده و باعث رفتار دفاعی می شوند .

نیش زنبور در حالت عادی در محفظه نیش قرار دارد ولی در زمان حمله بیرون آورده و آماده فررفتن در بدن دشمن می گردد .
سطح نیش خاردار بوده و زنبور کارگر نمی تواند آن را از درون پوست مهره داران بیرون بکشد بنابراین زمانی که سعی می کند تا دشمن را ترک کند تمامی دستگاه نیش و غدد ضمیمه آن در بدن میزبان باقی می ماند و در این زمان دستگاه نیش ، زهر را به داخل بدن دشمن پمپ نموده و فرمون هشدار دهنده نیز از طریق سطح زیرین بدنه نیش در محیط اطراف پراکنده می شود . همچنین زنبورهای نگهبان که در قسمت دریچه پرواز می کنند و آماده هستند در وضعیت تهدید

، آرواره های خود را باز بسته نموده و فرمون دفاعی آزاد می شود مشخص شده است که با افزایش سن زنبورهای کارگر علائم هشدار دهنده دستگاه نیش از نظر کیفی و کمی پیچیده تر می شوند . زمانی که زنبورهای کارگر ، نگهبان کندو شده و یا صحرا گرد می شود ساختن مواد اتری در بدن آنها به حداکثر می رسد . رفتار دفاعی شامل چهار مرحله هوشیاری ، فعال شدن ، شناسایی و قدرت نمایی است .

دمیدن دود به داخل کلنی رفتار دفاعی را کاهش می دهد چون ذرات دود بوی فرعون های دفاعی را می پوشاند یا از حساس شدن شاخک ها به این مواد شیمیایی جلوگیری می کند و یا احتمالا بسیاری از زنبورهای کارگر شهد بیشتری مصرف می کنند و در نتیجه احتمال نیش زدن توسط آنها کاهش می یابد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:32 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق ولتاژ word دارای 81 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق ولتاژ word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق ولتاژ word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق ولتاژ word :

امروزه ولتاژ DC فشار قوی برای انتقال حجم زیادی از قدرت بکار گرفته می شود زیرا نسبت به سیستم انتقال AC رایج ، دارای مزایای زیر است :
الف ) فقط ظرفیت گرمایی خط و تجهیزات آن بر حد پایداری حاکمند .
ب ) هزینه انتقال کمتر است زیرا هادی های کمتری مصرف می شود و به دکلهای کوچکتری احتیاج است.
ج) هادی کوچکتری می توان بکار برد زیرا دیگر اثر پوستی برای جریان ، وجود ندارد.
د ) دو سیستم قدرت AC با فرکانسهای کار مختلف را می توان به یکدیگر اتصال داد و دلیل آن طبیعت غیر سنکرون خط DC است.
ه) آشکارسازی اتصال کوتواه و رفع آن ، سریع تر انجام می گیرد و پایداری کلی سیستم را می توان تا حد زیادی بهبود بخشید زیرا عبور توان را می توان به شکل الکتریکی کنترل کرد .
و ) برای انتقال با کابل (زیرزمینی ) بسیار ایده آل است زیرا توان رآکتیو شارژ دیگر وجود ندارد ؛ اما هزینه اضافی که برای تجهیزات تبدیل AC به DC و بالعکس لازم است انتقال DC در سطوح قدرت پایین و برای فواصل کوتاه را غیر اقتصادی می کند.
با در دسترس قرار گرفتن SCR های پر قدرت ، لامپهای قوس جیوه برای انتقال DC ، جای خود را به کنورترهای نیمه هادی می دهند.
شکل 1-1 (الف ) ، دیاگرام شمایی یک سیستم انتقال دو قطبی DC را نشان می دهد که در آن سیستمهای قدرت AC 1و 2 به وسیله یک رابط DC به هم اتصال داده شده اند پل 1 به عنوان یکسو کننده و پل 2 ، به عنوان اینورتر عمل می کند و زوایای آتش دو پل برای کار در این شرایط به خوبی تنظیم شده اند در روی هر شاخه هر پل ، تعدادی SCR به صورت ترکیب سری – موازی بکار گرفته شده تا ظرفیت جریان و ولتاژ زیادی به دست آید مدارهای متعادل کننده ولتاژ و جریان ، و نیز ضربه گیرهای (snubbers) لازم ، با SCR ها همراه شده اند .
برای کاهش ضریب تموج در خروجی ، و در نتیجه کاهش ظرفیت صافی ، در طرفین رشته رابط DC از دو مدار شش پالس استفاده می شود اولی با ترانسفرمر ورودی که اتصال ستاره – ستاره دارد و دومی با یک ترانسفرمر ورودی که اتصال ستاره – مثلث دارد این منجر به کار در یک وضعیت 12 پالس شده و در نتیجه اعوجاج در جریان ورودی را کاهش می دهد .




شکل 1-1- سیستم انتقال DC ( ادامه دارد)
سیستم انتقال DC از هادیهای یک قطبی یا دو قطبی استفاده می کند در انتقال تک قطبی ، هادی خط دارای علامت مثبت یا منفی است و هادی بازگشت ، زمین شده است در برخی موارد ، هادی بازگشت قابل حذف بوده و از خود زمین ، برای حمل جریان بازگشت استفاده می شود این حذفها ، مسائل پدیده الکترولیتیکی (در مواقعی که از زمین به عنوان یک هادی الکتریکی استفاده شود و جریان عبور کننده از زمین AC باشد مسئله ای ایجاد نمی گردد اما اگر جریان عبور کننده DC باشد رطوبت زمین که در واقع یک الکترولیت می باشد را تبخیر می کنند و در هدایت ایجاد اشکال به وجود می آید ) تلفات هدایت بیشتر و تغییرات پتانسیل بزرگتری در نزدیک نقطه زمین کردن با خود دارد در انتقال دو قطبی ، دو هادی وجود دارد که یکی نسبت به زمین مثبت و دیگری منفی است سر وسط پلها (پلهای یکسو کننده و اینورتر) در هر دو سر خط DC طبق شکل 1-1 (الف) زمین شده است با این اتصالات ، جریانهای زمین معمولاً کوچک هستند چنانچه یکی از خطها به دلیل بروز حادثه یا اشکال باز شود انتقال تک قطبی با همان وسایل موجود ممکن است و انتقال توان ادامه خواهد یافت البته واضح است که قابلیت اعتماد به سیستم دو قطبی بیشتر و بهتر از سیستم تک قطبی است .
هنگامی که توان از سیستم 1 به سیستم 2 جاری می شود پل 1 در وضعیت یکسو کنندگی و پل 2 در وضعیت اینورتری کار می کند به شرط معلوم بودن ولتاژ و امپدانس منبع زاویه آتش a یکسو کننده را می توان برای مقادیر مشخص ولتاژ و جریان در انتهای طرف فرستنده محاسبه کرد ولتاژ DC در طرف دریافت کننده با کسر کردن افت خط از بدست می آید : بنابراین :
(1-1)

که در آن ، مقاومت DC خط ( به انضمام مقاومت DC راکتور ) می باشد اینورتر معمولاً برای تمامی جریانهای زاویه اطمینان مشخص y یا زاویه خاموشی ثابت کار می کند تا از بروز اشکال در عمل کموتاسیون جلوگیری به عمل آید زاویه آتش a لازم برای اینورتر باید از روی ولتاژ ورودی DC ، جریان ، زاویه اطمینان ولتاژ منبع ، و امپدانس منبع محاسبه می شود پل یکسو کننده در وضعیت جریان ثابت کار کرده و زاویه آتش a آن را می توان به قسمی تنظیم کرد که جریان مورد نظر از پل عبور کند این کار به شرطی انجام پذیر است که در کلیه نقاط کار آن در وضعیت دائمی صادق باشد در شکل 1-1(ب) مشخصه اینورتر در همان طرف مشخصه یکسو کننده ، ترسیم شده است خط چین شکل ، با افزودن افت ولتاژ دو سر مقاومت خط DC به ولتاژ DC اینورتر بدست آمده است نقطه تقاطع مشخصه یکسو کننده و این خط چین ولتاژ و جریان کار یکسو کننده را می دهد .
برای تأمین نقطه کار پایدار برای سیستم ، وضعیت جریان ثابت برای اینورتر باید در سطح جریان رخ می دهد که در آن جریانی است که توسط یکسو کننده ثابت نگه داشته شده و ، جریان اطمینان (current margin) می باشد از آنجا که جریان گذرنده از پل یکسو کننده و پل اینورتر باید یکی باشد اینورتر باید با زاویه اطمینان ثابت در سطح جریان کار کند در شکل 1-1(ب) مشهود است که برای اختلالات و نوسانهای کوچک در ولتاژ سیستم AC نقطه کار برای سیستم DC به خوبی مشخص و ثابت بوده و جریان در مقدار معین ثابت باقی می ماند ولتاژ داخلی اینورتر برای یک پل شش پالس ، باید کمتر از ولتاژ داخلی یکسو کننده باشد تفاوت بین آنها برابر است با

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
جمعه 95 مرداد 29 , ساعت 2:32 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق تجهیز کارگاه word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق تجهیز کارگاه word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق تجهیز کارگاه word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق تجهیز کارگاه word :

ماده 1-
موضوع پیمان

ماده 2- اسناد و مدارک
این پیمان، شامل اسناد و مدارک زیر است:
الف ـ موافقتنامه.
ب ـ شرایط عمومی.
ج ـ شرایط خصوصی.
د ـ برنامه زمانی کلی.
هـ ـ فهرست بها و مقادیر کار.
و ـ مشخصات فنی (مشخصات فنی عمومی، مشخصات فنی خصوصی)، دستورالعملها و استانداردهای فنی.
ز ـ نقشه‌ها.
اسناد تکمیلی که حین اجرای کار و به منظور اجرای پیمان، به پیمانکار ابلاغ می‌شود یا بین طرفین پیمان مبادله می‌گردد نیز جزو اسناد و مدارک پیمان به شمار می‌آید. این اسناد باید در چارچوب اسناد و مدارک پیمان تهیه شود. این اسناد، ممکن است به صورت مشخصات فنی، نقشه، دستورکار و صورتمجلس باشد.
درصورت وجود دوگانگی بین اسناد و مدارک پیمان، موافقتنامه پیمان بر دیگر اسناد و مدارک پیمان اولویت دارد. هرگاه دوگانگی مربوط به مشخصات فنی باشد، اولویت به ترتیب با مشخصات فنی خصوصی، نقشه‌های اجرایی و مشخصات فنی عمومی است و اگر دوگانگی مربوط به بهای کار باشد، فهرست بها بر دیگر اسناد و مدارک پیمان اولویت دارد.
ماده 3- مبلغ
مبلغ پیمان (به حروف)
(به عدد) ریال است. مبلغ پیمان با توجه به اسناد و مدارک پیمان، تغییر می‌کند.
ماده 4- تاریخ تنفیذ،‌مدت، تاریخ شروع کار
الف ـ این پیمان از تاریخ مبادله آن (ابلاغ از سوی کارفرما) نافذ است.
ب ـ مدت پیمان ………… ماه است. این مدت، تابع تغییرات موضوع ماده (30) شرایط عمومی پیمان است.
ج ـ تاریخ شروع کار، تاریخ نخستین صورتمجلس تحویل کارگاه است که پس از مبادله پیمان، تنظیم می‌شود. پیمانکار متعهد است از تاریخ تعیین شده برای شروع کار، در مدت ………… ماه نسبت به تجهیز کارگاه به منظور شروع عملیات موضوع پیمان، اقدام نماید.

ماده 5- دوره تضمین
حسن انجام عملیات موضوع پیمان، از تاریخ تحویل موقت یا تاریخ دیگری که طبق ماده (39) شرایط عمومی تعیین می‌شود، برای ………… ماه از سوی پیمانکار، تضمین می‌گردد و طی آن به ترتیب ماده (42) شرایط عمومی عمل می‌شود.
ماده 6- نظارت براجرای کار
نظارت براجرای تعهدات پیمانکار طبق اسناد و مدارک پیمان، از طرف کارفرما به عهده …………………………………… به نشانی ………………………………………… واگذار شده است که با توجه به مواد (32) و (33) شرایط عمومی انجام می‌شود.

ماده 7- نشانی دوطرف
نشانی کارفرما: …………………………………………………………
نشانی پیمانکار: …………………………………………………………


نماینده کارفرما نماینده پیمانکار
نام و نام خانوادگی نام و نام خانوادگی
امضا امضا
شرایط عمومی
فصل اول
تعاریف و مفاهیم

ماده 1- پیمان
پیمان، مجموعه اسناد و مدارکی است که در ماده (2) موافقتنامه پیمان، درج شده است.

ماده 2- موافقتنامه
موافقتنامه، سندی است که مشخصات اصلی پیمان، مانند مشخصات دوطرف، موضوع، مبلغ و مدت پیمان، در آن بیان شده است.

ماده 3- شرایط عمومی
شرایط عمومی، مفاد همین متن است که شرایط عمومی حاکم بر پیمان را تعیین می‌کند.

ماده 4- شرایط خصوصی
شرایط خصوصی، شرایط خاصی است که به منظور تکمیل شرایط عمومی، برای این پیمان، با توجه به وضعیت و ماهیت آن، تنظیم شده است. موارد درج شده در شرایط خصوصی، هیچ‌گاه نمی‌تواند مواد شرایط عمومی را نقض کند.

ماده 5- برنامه زمانی اجرای کار
الف ـ برنامه زمانی کلی: برنامه‌ای است که در آن، زمانبندی کلی کارهای مورد پیمان برحسب ماه، منعکس گشته و در اسناد و مدارک پیمان درج شده است.
ب‌ـ برنامه زمانی تفصیلی: برنامه‌ای است که زمانبندی فعالیتهای مختلف کارهای موضوع پیمان، به تفصیل و در چارچوب برنامه زمانی کلی، در آن آمده است.
ماده 6- کارفرما
کارفرما، شخص حقوقی است که یک سوی امضاکننده پیمان است و عملیات موضوع پیمان را براساس اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار واگذار کرده است. نمایندگان و جانشینهای قانونی کارفرما، در حکم کارفرما می‌باشند.

ماده 7- پیمانکار
پیمانکار، شخص حقوقی یا حقیقی است که سوی دیگر امضاکننده پیمان است و اجرای موضوع پیمان را براساس اسناد و مدارک پیمان، به عهده گرفته است. نمایندگان و جانشینهای قانونی پیمانکار، در حکم پیمانکار می‌باشند.

ماده 8- مدیر طرح
مدیر طرح، شخص حقوقی است که به منظور مدیریت اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می‌شود.

ماده 9- مهندس مشاور، مهندس ناظر
الف ـ مهندس مشاور، شخص حقوقی یا حقیقی است که برای نظارت براجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می‌شود.
ب ـ مهندس ناظر، نماینده مقیم مهندس مشاور در کارگاه است و در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان به پیمانکار معرفی می‌شود.

ماده 10- رئیس کارگاه
رئیس کارگاه، شخصی حقیقی دارای تخصص و تجربه لازم است که پیمانکار، او را به مهندس مشاور معرفی می‌کند تا اجرای موضوع پیمان در کارگاه را سرپرستی کند.

ماده 11- پیمانکار جزء
پیمانکار جزء، شخصی حقیقی یا حقوقی است که تخصص در انجام کارهای اجرایی را دارد و پیمانکار برای اجرای بخشی از عملیات موضوع پیمان، با او قرارداد می‌بندد.

ماده 12- کار، کارگاه، تجهیز و برچیدن کارگاه
الف ـ کار، عبارت از مجموعه عملیات، خدمات یا اقدامات موردنیاز، برای آغاز کردن، انجام و پایان دادن عملیات موضوع پیمان است و شامل کارهای دایمی است که باقی خواهد ماند و به عنوان موضوع پیمان تحویل کارفرما می‌گردد، و کارهای موقتی است که به منظور اجرا و نگهداری موضوع پیمان انجام می‌شود.
ب ـ کارگاه، محل یا محلهایی است که عملیات موضوع پیمان در آن اجرا می‌شود یا به منظور اجرای پیمان، با اجازه کارفرما از آن استفاده می‌کنند. کارگاهها یا کارخانه‌های تولیدی خارج‌از محلها و زمینهای تحویلی کارفرما، که به منظور ساخت تجهیزات یا قطعاتی که در کار نصب خواهد شد مورد استفاده قرار می‌گیرد، جزو کارگاه به شمار نمی‌آید.
ج ـ تجهیز کارگاه، عبارت از عملیات، اقدامها و تدارکاتی است که باید به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود، تا آغاز کردن و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان، میسر شود.
د ـ برچیدن کارگاه، عبارت از جمع‌آوری مصالح، تجهیزات، تأسیسات و ساختمانهای موقت، خارج‌کردن مواد زاید، مصالح، تجهیزات، ماشین‌آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه و تسطیح و تمیز کردن محلهای تحویلی کارفرما می‌باشد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ