
مقاله عوامل تاثیرگذار کالبدی در ایجاد هنجار در فضاهای جمعی شهری ) نمونه موردی: مرکز محله چهاردرخت بیرجند) word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله عوامل تاثیرگذار کالبدی در ایجاد هنجار در فضاهای جمعی شهری ) نمونه موردی: مرکز محله چهاردرخت بیرجند) word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عوامل تاثیرگذار کالبدی در ایجاد هنجار در فضاهای جمعی شهری ) نمونه موردی: مرکز محله چهاردرخت بیرجند) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله عوامل تاثیرگذار کالبدی در ایجاد هنجار در فضاهای جمعی شهری ) نمونه موردی: مرکز محله چهاردرخت بیرجند) word :
چکیده
فضاهای جمعی شهری در طول تاریخ نقش مهمی در زندگی اجتماعی ساکنان داشته و به عنوان مرکز ارتباط و تحول در شهرها عمل کرده است. از آنجا که فضاهای جمعی شهری متعلق به عرصه عمومی شهروندان است بایستی آزادانه در آن حضور به هم رسانند. دو دسته عوامل کالبدی و رفتاری بر شکل گیری و عملکرد فضاهای جمعی شهری تاثیر می گذارند. محله چهاردرخت یکی از محلات باارزش تاریخی در بافت مرکزی شهر بیرجند است که مرکز این محله فضای جمعی مناسبی را برای ساکنان خود فراهم آورده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد و با هدف کلی شناخت عوامل کالبدی موثر بر فضای جمعی مرکز محله چهاردرخت انجام شده است. اطلاعات مورد نیاز پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده و مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که با افزایش کیفیت عناصر کالبدی محیط فضاهای جمعی می توان سرزندگی و پویایی فضاهای جمعی شهری را افزایش داد و از این طریق هنجارهای مورد نظر را در فضا اعمال کرد. در پایان راهکارهای ارتقای کیفیت محیطی مرکز محله چهاردرخت با استفاده از عناصر کالبدی محیط ارائه شده است.
واژه های کلیدی: عوامل کالبدی، فضاهای جمعی شهری، محله چهاردرخت، بیرجند.
1
زاسرهش و یرامعم ه
مقدمه
فضای شهری از دیرباز تاکنون بستر کالبدی تعاملات اجتماعی مردم بوده است. هرچند ویژگی های کمی و کیفی فضای باز شهری طی زمان و در اثر عوامل چندی تغییر کرده است، اما همواره شهروندان و سایر استفاده کنندگان از شهر به چنین فضاهایی نیازمند بوده اند. امروزه علی رغم رواج پدیده های نوین ارتباطی چون مطبوعات، ماهواره و اینترنت، استفاده از فضای باز شهری نه تنها اهمیت خود را از دست نداده بلکه پس از مدتی کم توجهی مجددا جایگاه واقعی خود را باز یافته و مورد توجه واقع شده است.[1] فضاهای عمومی می توانند به گونه ای طراحی شوند که مردم و
فعالیت ها را از محیط خصوصی به محیط عمومی فرا خوانند یا برعکس به صورتی باشند که وارد شدن به آن ها از نظر فیزیکی و روانی دشوار باشد.[2] عناصر و کالبد محیط بر انسان تاثیر دارد و فضا باید مناسب با
نیازهای استفاده کنندگان طراحی شود و برای آنان جذاب، زیبا، صمیمی، به یاد ماندنی و خاطره انگیز باشد.[3] ما به محیطی نیاز داریم که نه تنها خوب سازماندهی شده باشد، بلکه
شاعرانه و سمبولیک باشد. آن محیط بایستی از فردیت، اجتماع پیچیده، ایده آل ها و سنت تاریخی، موقعیت و مظاهر طبیعی و غیره صحبت کند. با توجه به انتظارات و توقعات انسان امروزی از محیط زندگی پیرامون، بایستی در شهرهایمان به چیزی ورای طراحی بناها و شبکه های رفت و آمد بیندیشیم. باید مکان هایی خلق نماییم که با نیازهای امروز زندگی بشر مطابقت داشته باشد. در مقابل بایستی نسبت به احیا و بازسازی سنت ها، فرهنگ ها و ویژگی های اجتماعی که ریشه در ضمیر افراد دارند، توجه خاصی نشان داد. بدین ترتیب می توان به شهر غنا و تنوع بخشید و شاید بتوان به دنبال ایجاد تاثیر فزاینده ای که حاصل پیوندهای گوناگون شهروندان با نقاط مختلف شهر خواهد بود، در آن ها احساس تعلق به شهر را ایجاد نمود.[4] انسان موجودی است که در رابطه و تعامل با محیط اطراف خود قرار دارد، بنابراین توجه به ابعاد کالبدی فضاهای جمعی شهری و همچنین بررسی ویژگی های رفتاری آن ها که اغلب متاثر از ویژگی های کالبدی هستند، از جمله موارد مهم در تعیین هنجارها در استفاده از فضاهای جمعی می باشد. با این رویکرد مرکز محله چهاردرخت بیرجند به عنوان نمونه موردی انتخاب شده است و تاثیر عوامل کالبدی این فضای شهری بر استفاده کنندگان آن بررسی شده است.


مقاله مسجد کوفه در آیینهى آیات و روایات word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله مسجد کوفه در آیینهى آیات و روایات word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مسجد کوفه در آیینهى آیات و روایات word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله مسجد کوفه در آیینهى آیات و روایات word :
مسجد کوفه در آیینهى آیات و روایات
آیات فراوانى از قرآن کریم به مسجد کوفه مربوط مىشود که به شمارى از آنها اشاره مىشود :
الف )وَ اصنَعِ الفُلکِ بِاَعیُنِنا وَ وَحینا
خداوند به حضرت نوح وحى فرمود:
کشتى را به یارى ما در حضور ما و به فرمان ما بساز.
امام صادق فرمود:
حضرت نوح فرمود:
حضرت نوح نجار بود او نخستین کسى است که کشتى ساخت، او 950 سال قوم خود را ارشاد و هدایت کرد، آنها همهاش او را مسخره کردند، پس از خدا خواست که احدى از آنها را روى زمین باقى نگذارد. خدا به او وحى کرد که کشتى را بسازد.
فَعَمِلَ نُوحٌ سَفیَنتهُ فى مسجِد الکلُوفهِ بِیَدِهِ، فَاتى بِالخَشَبِ مِن بُعدٍ حَتّى فَرَغَ مِنها.
حضرت نوح کشتى را با دست خود در مسجد کوفه ساخت و تختهها را از راههاى دور آورد تا کار ساختن کشتى به اتمام رسید.
ب )حَتّى اِذا جاءَ اَمرُنا وَ فارَ التّنّوُرُ:
تا هنگامى که فرمان ما فرا رسید و از تنور آب جوشید.
امیرمؤمنان در ضمن شمارش ویژگىهاى مسجد کوفه فرمود:
فیهِ نَجَرَ نوُحٌ سَفینَنَهُ، و فیهِ فارَ التّنّورُ، و بهِ کانَ بَیتُ نوُحٍ و مَسجِدُهُ، وَ فى زاویَتهِ الیُمنى فارَ التّنّوُرُ.
حضرت نوح کشتىاش را آن جا ساخت، از تنور نیز همان جا آب جوشید. خانهى نوح و محل عبادت او نیز آن جا بود. در زاویهى راست آن آب از تنور جوشید.
امام باقر نیز در این رابطه فرمود :
مسجدُ کوُفانَ فیهِ فارَ التّنّورُ، نُجِرَتِ السَّفینهُ، و هُوَ سُرَّهُ بابِلَ وَ مَجمَعُ الاَنبیاءِ.
در مسجد کوفه از تنور آب جوشید کشتى آن جا ساخته شد، آنجا ناف بابل و محل اجتماع پیامبران است.
امام باقر در حدیث دیگر با تفصیل بیشترى فرمود:
مَسجِدُ کوُفانَ رَوضَهٌ مِن ریاضِ الجَنّه، صلّى فیهِ الفُ نَبىٍّ وَ سَبعوُنَ نَبیّاً، وَ مَیمَنَتُهُ رَحمَهٌ و مَیسرِتُهُ مَکرٌ، فیهِ عَصا موسُى و شَجَرهُ یَقطینَ و خاتَمُ سُلیمانَ، و مِنهُ فارَ التّنّوُرُ و نَجَرتِ السَّفینَهُ و هِىَ صُرَّهُ بابِلَ و مَجمَعُ الانبَیاءِ.
مسجد کوفه باغى از باغهاى بهشت است، هزار و هفتاد پیامبر در آن نماز گزارده، سمت راست آن رحمت و سمت چپ آن نیرنگ مىباشد.
عصاى حضرت موسى، درخت کدوى حضرت یونس و انگشترىِ حضرت سلیمان در آن است.
تنور از آن جا جوشید، کشتى در آن جا ساخته شد. آن جا قلّهى شرف بابل و خیمهى اجتماع پیامبران است.
بر اساس روایات این تنور همان تنور حضرت آدم بود که بعدها به حضرت نوح منتقل شد و محل فعلى آن در شمت راست کسى است که از باب کنده وارد مسجد شود.
ج )و قیلَ یا ارضُ ابلَعى ماءَکِ:
سر انجام گفته شد: اى زمین اب خود را فرو بر.
امام صادق در تفسیر این آیهى شریفه فرمود:
هنگامى که کشتى نوح به وسط مسجد کوفه رسید خدا به زمین فرمان داد که آب خودش را فرو ببرد.
فَبَلَعَت ماءَها مِن مَسجِدِ الکُوفَهِ، کَما بَدَءَ الماءُ مِنهُ .
پس زمین آب خودش را از مسجد کوفه فرو برد، چنان که در آغاز نیز از همان جا شروع شده بود.
د)و جَعَلنَا ابنَ مَریَمَ و اُمَّهُ آیَهً و آوَیناهُما اِلى رَبوَهٍ ذاتِ قرارٍ و مَعینٍ
ما عسیى بن مریم و مادرش را آیت و نشانهاى قرار دادیم و آنها را در سرزمین مرتفعى که داراى امنیت و آب جارى بود، جاى دادیم..
امیرمؤمنان در تفسیر این آیهى شریفه فرمودند :
الرّبوهُ: الکوفَهُ، و القرارُ: المسَجِدُ، و المعَینُ: الفُراتُ.
منظور از (رَبوه )مکان مرتفع(کوفه)، مقصود از »القَرارُ« )محل امن و آسایش(مسجد کوفه)، و هدف از (معین )آب روان و خوش گوار همان( فرات) مىباشد
مسجد کوفه از منظر پیشوایان
در مورد ویژگىهاى مسجد کوفه از دیدگاه آیات قرآن به همین مقدار بسنده کرده، فضایل برجستهى آن را از منظر احادیث وارده از پیشوایان معصوم به صورت فشرده در این جا مىآوریم و یاد آور مىشویم که نقل همهى احادیث وارده در این صفحات نمىگنجد.
پیشواى پروا پیشگان، امیرمؤمنانمىفرماید:
اربعَعهٌ مِن قُصُور الجنّهِ فى الدُّنیا: المسجِدُ الحرامُ و مسجدُ الرّسوُلِ و مسجدُ بیتِ المقدِسِ و مسجِدُ الکوفَهِ.
چهار قصر از قصرهاى بهشتى در دنیاست: 1) مسجد الحرام، 2) مسجد النّبى، 3) مسجد اقصى، 4) مسجد کوفه.
در حدیث دیگرى به هنگام شمارش قصرهاى
و مسجد کوفه که آن «قبه الاسلام» است.
تعبیر (قبه الاسلام) را رسول اکرم (صلّىاللهُعلیهوآلهوسلّم) در مورد حرم مطهر سالار شهیدان، و جناب سلمان در مورد کوفه به کار برده بودند.
امام صادق فرمود:
مسافر در چهار جا مىتواند نمازش را کامل بخواندک
1) مسجد الحرام، 2) مسجد النبى، 3) مسجد کوفه، 4) حرم امام حسین .
امام صادق فرمود:
اعتکاف روانیست به جز درمسجدى که امام عادل در آن جا نماز جماعت اقامه کرده باشد. در مسجد کوفه، در مسجد بصره، در مسجد النبى و مسجد الحرام اعتکاف مانع ندارد.
امیرمؤمنان فرمود :
لا تُشدُّ الرّرحالُ الّا الى ثلاثَهِ مَساجِدَ:
المَسجدُ الحرامُ، و مسجِدُ رسوُلِ اللهِ (صلّىاللهُعلیهوآلهوسلّم) و مسجدُ الکوفَهِ.
بار و بنهى سفر بسته نمىشود، جز با به سه مسجد: 1) مسجد الحرام، 2) مسجد النبى، 3) مسجد کوفه.
فخر الساجدین، زین العابدین، امام سجاد ( از مدینه منوره، صرفا به قصد نماز گزاردن در مسجد کوفه آمد، چهار رکعت نماز گزارد، آنگاه بر مرکب خود سوار شده، راهى مدینه گردید.
امام باقر فرمود:
لو یَعلَمُ النّاسُ ما فى مسجِدِ الکُوفَهِ، لا عَدّوُا لهُ الزّادَ و الرَّواحِلَ من مَکانٍ بَعیدٍ .
اگر مردم فضائل مسجد کوفه را مىدانستند از راههاى دور زاد و راحله فراهم کرده به سوى آن مىشتافتند.
امیرمؤمنان در این رابطه فرمود :
و انَّ مسجِدکُم هذا لَاحَدُ المَساجِدِ الَاربَعَهِ الّتى اختارِها اللّهُ لاَهِلها .
این مسجد شما (مسجد کوفه) یکى از چهار مسجدى است که خداوند آنها را براى اهلشان برگزیده است.
و در آخرین فراز از همین حدیث فرمود:
آن را هرگز فرو نگذارید، با نماز گزاران در آن به خداوهد تقرب بجویید، براى بر آورده شدن نیازهاى خود به آنجا روى بیاورید. آگر مردمان مىدانستند که چه برکتى در آن هست از همهى اقطار زمین به سوى آن مىشتافتند، اگر چه با سینه خیز رفتن بر روى برفها باشد.
یکى از اصحاب به محضر امیرمؤمنان آمده عرضه داشت: من زاد و توشه برگرفتم، مرکبى تهیه کردم، کارهایم را ردیف نمودم، عازم بیت المقدس هستم.
امیرمؤمنان فرمود: توشهات را برگیر، مرکبات را بفروش، از این مسجد هرگز جدا مشو، که این مسجد یکى از چهار مساجد برگزیده است.
و در فرازى از آن حدیث فرمود:
و یُحشَرُ مِنهُ یَومَ القِیامَهِ سَبعوُنَ الفاً لا عَلَیهِم حِسابٌ و لا عَذابٌ.
در روز رستاخیز 70000 نفر از این مسجد بر انگیخته مىشوند که بر آنها حساب و و عقابى نیست.
امیرمؤمنان در فراز دیگرى از این حدیث مىفرماید:
و فیهِ ثَلاثُ اَعیُنٍ یَزهَرنَ; عَینٌ مِن لَبَنٍ، و عَینٌ مِن دُهنٍ، و عَینٌ مِن ماءٍ.
در مسجد کوفه سه چشمه برق مىزند;
چشمهاى از شیر، چشمهاى از روغن، و چشمهاى از آب.
علامهى مجلسى در توضیح این حدیث مىفرماید: این چشمهها از دیده ما پنهان است تا در زمان حضرت قائم )علیهالسلام( پدیدار شوند.
آن گاه امیرمؤمنان دست بر سینه نهاده فرمود :
ما دَعا فیهِ مَکروُب بِمسألَهٍ فى حاجتَهٍ مِنَ الحَوائِجِ الّا اَجابَهُ اللهُ و فَرَّجَ عنَنهُ کُربَتَهُ.
هیچ غم زدهاى در این مسجد حاجتى از حوائج خود را از خدا مسألت نمىکند جز این که خداوند او را حاجت روا مىکند و اندوهاش را مىزداید.
امام صادق در این رابطه فرمود:
هر کس حاجتى دارد آهنگ مسجد کوفه کند، وضوى پاکیزه سازد، دو رکعت نماز، در هر رکعت سورههاى: حمد، فلق، ناس، توحید، حجر، نصر، اعلى و قدر بخواند، تا از نماز فارغ شود، حاجتاش به یارى پروردگار بر آورده شود.
امام صادق در فرازى از حدیثى فرمود:
نِعمَ المسجِدُ الکوُفَهِ، صَلّى فیهِ اَلفُ نَبِىٍّ و اَلفُ وَصِىٍّ.
مسجد کوفه چه مسجد زیبائى است هزار پیامبر و هزار وصى پیامبر در آن نماز گزار بودهاند.
امام صادق فرمود:
در شب مواج جبرئیل به پیامبر اکرم (صلّىاللهُعلیهوآلهوسلّم) عرض کرد:
این جا نماز گاه پدرت آدم و عبادتگاه پیامبران است، در اینجا فرود آى و نماز بگزار. پس آن حضرت فرود آمد و نماز گزارد، آن گاه به سوى آسمان معراج نمود.
امام صادق به صراحت فرمودند: مسجد کوفه از مسجد بیت المقدس برتر است.
و در همین رابطه فرمود:
لو یَعلَم النّاسُ مِن فضلِلهِ ما اعلَمَ، لا زدَ حَملوُا عَلَیهِ.
اگر مردم از فضیلت مسجد کوفه مىدانستند آن چه را که من مىدانم در آن جا ازدحام مىکردند.
جبریل امین در شب معراج به رسول اکرم (صلّىاللهُعلیهوآلهوسلّم) عرضه داشت:
مسجِدٌ مبارَکٌ کثیرُ الخیر، عظیمُ البَرَکهِ، اختارَهُ اللّهُ لاَهِلِه و هُوَ یَشفَعُ لَهُم یومَ القیامَهِ.
مسجد مبارک، پر فضیلت و پر برکتى است خداوند آن را براى اهلاش برگزیده است، این مسجد در روز قیامت براى آنها شفاعت مىکند.
رسول اکرم (صلّىاللهُعلیهوآلهوسلّم) در همین رابطه فرمود:
مسجد کوفه در مورد هر کس که در آن دو رکعت نماز بگزارد در روز قیامت شفاعت مىکند.
امام صادق از هارون به خارجه پرسید: با مسجد کوفه چقدر فاصله دارى؟ آیا به یک میل (دو کیلومتر) مىرسد؟ گفت: نه.
فرمود: آیا همهى نمازهایت را در آن جا مىخوانى؟ گفت: نه.
فرمود: اگر من در آنجا حضور داشتم هیچ نمازى را در هیچ وعدهاى جز در آنجا نمىخواندم.
آنگاه در ضمن شمارش فضیلتهاى مسجد کوفه فرمود :
ما بَقىَ مَلَکٌ مُقرَّبٌ و لا نَبىٌّ مُرسلٌ، و لا عَبدٌ صالِحٌ الاّ و قَد صَلّى فیهِ.
هیچ فرشتهى مقرب هیچ پیامبر مرسل و هیچ بندهى شایستهاى نیست جز این که در آن مسجد نماز گزارده است.
امام صادق در ضمن شمارش فضیلتهاى برجستهى مسجد کوفه فرمود:
انَّ الصّلاه المکتوُبَهَ فیهِ لَتعَدِلُ اَلفَ صَلاهٍ، و انَّ النّافِلَه فیه لَتعدلُ خَمسَ مِائهِ صلاهٍ و انَّ الجلُوسَ فیهِ بغیر تَلاوهٍ و لاذکرٍ لَعِباده.
نماز واجب در مسجد کوفه معادل یک هزار نماز مستحبى معادل 500 نماز مىباشد و نشستن در آنجا بدون ذکر و تلاوت قرآن پاداش عبادت دارد.
در حدیث دیگرى فرمود:
صَلاهٌ فى مسجدِ الکوُفَهِ بالفِ صَلاهٌٍ.
یک نماز در مسجد کوفه معادل یک هزار نماز است.
امیرمؤمنان در همین رابطه فرمود :
الصَّلاهُ المَکتُوبَهُ فیهِ حَجَّهٌ مَبروُرَهٌ و النّافَله فیه عُمرَهٌ مبروُرهٌ.
نماز واجب در مسجد کوفه معادل یک حج مقبول و نماز مستحبى در آن معادل یک عمرهى مقبول است.
امام باقر نیز فرمود:
یا اَبا حَمزهَ، الفَریضَهُ فیها تَعدِلُ حَجَّهً و النّافلهُ تَعدِلُ عُمرَهً.
اى ابا حمزه، نماز واجب در آن معادل یک حج و نماز مستحبى معادل یک عمره مىباشد.
امیرمؤمنان در همین رابطه فرمود :
النّافلهُ فى هذا المسجدِ تَعدِلُ عُمرهً معَ النّبىّ و قد صلّى فیه الفُ نبىٍّ و الفُ وصىٍّ .
نماز مستحبى در این مسجد معادل یک عمره در محضر پیامبر و نماز واجب در آن معادل یک حج در حضور پیامبر (صلّىاللهُعلیهوآلهوسلّم) مىباشد. یک هزار پیامبر یک هزار وصى پیامبر در آن نماز گزاردهاند.
امام صادق فرمود:
الکُوفَهُ حَرَم اللهِ و حرَمُ رسوُلُِهِ و حِرِمُ امیرالمؤمینَ عَلىٍّ ، الصّلاهُ فى مسجِدِها بالفِ صلاهٍ
کوفه حرم خدا حرم پیامبر و حرم امیرمؤمنان است، نماز در مسجد آن معادل هزار نماز است.
در حدیث دیگرى فرمود :
صَلاهٌ فى مسجِدِ الکوُفَهِ تَعدِلُ الفَ صلاه فى غَیره من المساجِد.
یک نماز در مسجد کوفه، معادل یک هزار نماز در دیگر مساجد است.
امام باقر از یک نفر از اهالى کوفه پرسید: آیا تو همهى نمازهایت را در مسجد کوفه مىخوانى؟ گفت: نه. فرمود: تو شخص محرومى هستى، که از چنین خیرى در ماندهاى.
به ابو عبیده توصیه فرمود: هرگز نماز در مسجد کوفه را فرو مگذار.
امام رضا در این رابطه فرمود:
الصّلاهُ فى مسجِدر الکوُفَهِ فَرداً، افضَلُ من سَبعینَ صَلاهٍ فى غیرهِ جَماعَهً.
نماز فرادى در مسجد کوفه، از 70 نمازى که در دیگر مساجد با جماعت خوانده شود بهتر است
.کلاسهاى قرآن در مسجد کوفه
در احادیث فراوانى از تاسیس پایگاههاى آموزش قرآن در مسجد کوفه بحث شده که به چند نمونه از آنها اشاره مىشود:
امام صادق (علیهالسلام) مىفرماید:
کیفَ اَنتُم لَو ضَرَبَ اَصحابُ القائِمِ (علیهالسلا
م) الفَطیطَ فى مَسجِدِ کوُفانَ، ثُمَّ یُخرَجُ اِلَیهِمُ المِثالُ المُستَأنَفُ، اَمرٌ جَدیدٌ عَلَى الَرَبِ شَدیدٌ.
چگونه خواهید بود هنگامى که اصحاب قائم (علیهالسلام) در مسجد کوفه خیمه زده، قرآن را به شیوهى جدید عرضه مىدارند، شیوهاى تازه که آموزش و یا پذیرش آن( بر عرب دشوار است.
منظور از شیوهى
جدید آموزش قرآن به ترتیب نزول آیات است، چنان که در احادیث دیگر به آن اشاره شده:
امیرمؤمنان در این رابطه مىفرماید:
کَاَنّى اَنظُرُ اِلى شیعَتنا بمسجِدِ الکُوفَهِ، قَد ضَرَبُوا الفَساطیطَ یُعَلّموُنَ النّاسَ القُرانَ کَما اُنزِلَ.
گویى شیعیان خود را مىبینیم که در مسجد کوفه خیمه زده، به مردم قرآن را آن گونه که نازل شده آموزش مىدهند.
و در حدیث دیگرى در همین رابطه فرمود:
کَاَنّى بِالعَجَمِ فَساطیطُهُم فى مَسجدِ الکُوفَهِ یُعَلّمُونَ النّاسَ القُرآنَ کَما اُنزِلَ.
گویى ایرانیان را با چشم خود مىبینم که در مسجد کوفه خیمه زده قرآن را آن گونه که نازل شده، به مردمان آموزش مىدهند.


توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
بررسی و شناخت موتورهای شش زمانه word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت بررسی و شناخت موتورهای شش زمانه word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
مقدمه :
عملیات سیکل های مختلف بیشتر موتورهای احتراق داخلی فعلی، دارای یک طرح رایج است به این صورت که انفجار در یک سیلندر پس از تراکم انجام می شود. نتیجه ان است که انبساط گاز مستقیما روی پیستون اثر گذاشته (کار انجام می دهد) و میل لنگ را 180 درجه بچرخاند.
با توجه به طراحی فنی و مکانیکی، موتور شش زمانه همانند موتورهای احتراق داخلی می باشد. اگر چه سیکل ترمودینامیکی و یک سر سیلندر اصلاح شده همراه دو اتاق اضافی ان را به کلی متمایز می کند. یک محفظه ی احتراق و یک محفظه ی تراکم( گرمکن هوا) هر دو از سیلندر جدا هستند. احتراق درون سیلندر رخ نمی دهد اما در محفظه ی احتراق کمکی هم فوری روی پیستون اثر نمی گذارد و زمان ان از 180 درجه ی چرخش میل لنگ ، در زمان انفجار(کار) جدا می باشد.
محفظه ی احتراق به طور کلی توسط محفظه ی گرمکن احاطه شده است. با تبادل گرما از طریق دیواره های محفظه ی احتراق که با محفظه ی گرمکن در ارتباط است، فشار محفظه ی گرمکن افزایش می یابد و قدرت مکملی برای کار تولید می شود.
مزایای موتور شش زمانه:
· رسیدن به راندمان حرارتی % 50 (%30برای موتورهای احتراق داخلی فعلی)
· کاهش مصرف سوخت با بیش از %40
· کاهش الودگی حرارتی، صوتی، شیمیایی
· دو کورس مفید کار در طی شش کورس
· پاشش مستقیم و بهینه ی سوخت احتراق در هر سرعتی از خودرو
· سوخت چند گانه
در خودروهای با موتور شش زمانه شاهد کاهش چشمگیر مصرف سوخت و انتشار الودگی خواهیم بود.
طراحی و عملکرد موتور های شش زمانه:
در سیکل شش زمانه، دو محفظه ی اضافی اجازه می دهند هشت فرایند که نتایج یک سیکل کامل است همزمان عمل کنند یعنی در یک لحظه دو فرایند همزمان رخ میدهد : دو سیکل چهار فرایندی برای هر کدام از سیکل ها،یک سیکل احتراق داخلی و یک سیکل احتراق خارجی. نمودار پیوستگی هشت فرایند را در سیکل شش زمانه نشان می دهد.
اولین سیکل چهار فرایندی احتراق خارجی:
فرایند1 :مکش هوای خالص درون سیلندر(فرایند دینامیکی)
فرایند 2: تراکم هوای خالص در محفظه ی گرمکن(فرایند دینامیکی)
فرایند3 : نگه داشتن فشار هوای خالص در محفظه ی بسته جایی که بیشترین تبادل گرما با دیواره های محفظه ی احتراق رخ می دهد ( فرایند استاتیک چون مستقیما روی میل لنگ اثر نمی گذارد.) دمای هوا بالا می رود.
فرایند4 : انبساط هوای فوق داغ درون سیلندر، که کار انجام می دهد.(فرایند دینامیک). طی این سیکل چهار فرایندی، هوای خالص هرگز در تماس مستقیم با سوخت و شمع نمی باشد.


کارآموزی دستگاه های اسپان باند و منسوجات بی بافت word دارای 62 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کارآموزی دستگاه های اسپان باند و منسوجات بی بافت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه کارآموزی دستگاه های اسپان باند و منسوجات بی بافت word
موقعیت جغرافیایی کارخانه
مقدمه
ملت بلون شامل
خواص محصول
برآورد مصرف
میزان تولید
منسوجات بی بافت
تعریف
فرآیندهای تولید منسوجات بی بافت
معرفی محصول (محصولات) و مشخصات آن
معرفی محصول
محصولات جانبی
مشخصات محصول اصلی
کاربردها
صنایع بالادستی و پایین دستی
خواص کششی
تشکیل لایه
روش Spunlaid
روش Wetlaid
تکنیک های دیگر
اتصال لایه (Web Bonding)
اتصال مکانیکی (اتصال اصطکاکی)
3- تکمیل کالا
بیندرها (Binders) (ماده چسبی)
مایعات چسبی و خواص پارچه های بی بافت
ویژگی های مهم منسوجات بی بافت در رابطه با بیندرها
ویژگی های عمومی
شرحی از خط تولید کارخانه
طرز کار هاپرها و شکل آنها
جنبه های زیست محیطی
مقدمه
تولید مصرف منسوجات بی بافت به صورت روزافزونی مورد توجه کشورهای پیشرفته قرار گرفته به طوری که به خصوص در کشورهای آمریکا، اروپا، ژاپن و چین میزان تولید آن به سرعت در حال افزایش است. تولید منسوجات بی بافت در اروپای غربی که در سال 1989 بالغ بر 414 تن بود در سال 2000 به 1026 هزار تن رسید و حدود 5/2 برابر گردیده است. تنوع مصارف منسوجات بی بافت، در زمینه های بهداشتی، وسایل منزل، خودرو، مهندسی ساختمان و برخی از مصارف صنعتی، کشاورزی و پوشاک و… به صورت گسترده ای در حال توسعه بوده و میزان تولید جهانی منسوجات بی بافت در سال 2002 به بیش از 3900 هزار تن رسیده است
ملت بلون شامل
1 سری مدل M یا S با قابلیت تولید میکروفیلامنت
فیدر، اکسترودر، پمپ، کمپرسور، هیتر
خلاصه هزینه ماشین آلات و تجهیزات تولید
خواص محصول
منسوجات بی بافت به صورت گسترده ای به شکل شبکه های تودرتوی الیاف و یا رشته های درگیر شده که به صورت مکانیکی، حرارتی و یا شیمیایی به هم چسبیده و متصل شده اند تولید و صرف می شود. این صفحات صاف و متخلخل بوده و مستقیماً از الیاف جداگانه یا به صورت پلاستیک مذاب و یا لایه های نازک پلاستیک تشکیل شده است. این الیاف به هم بافته و بسته نشده و الیاف به کاموا تبدیل نمی شود
پارچه های بی بافت پارچه های طراحی شده ای است که طول عمر آن می تواند محدود (پارچه های یک بار مصرف) و یا طولانی و بسیار بادوام باشد. پارچه های بی بافت دارای خواص و عملکردهای ویژه ای مانند جذب و دفع مایعات، انعطاف پذیری (خاصیت ارتجاعی)، کش آمدن، نرمی، استحکام، نسوز بودن (دفع شعله)، قابل شستشو بودن، ضربه گیری، فیلتراسیون، جلوگیری از ورود باکتری ها (ماسک) و ضدعفونی (استریل بودن) می باشد. ترکیب این خواص غالباً ضمن برقراری موازنه مناسب بین طول عمر محصول و هزینه های مربوطه، از نظر شکل ظاهری، دوام و ساختار نیز مشابه پارچه های بافته شده بوده و از نظر حجیم بودن می تواند به اندازه ضخیم ترین لایه های مبل و لباس تولید شود. پارچه های بی بافت در ترکیب با سایر مواد طیف وسیعی از محصولات با خواص گوناگون را پدید می آورد و به تنهایی در زمینه های پوشاک، وسایل و لوازم خانگی، بهداشتی، مهندسی، کالاهای صنعتی و مصرفی کاربرد دارد
فهرست زیر برخی از محصولات شناخته شده پارچه های بی بافت را نشان می دهد
- دای پرز
- دستمال های کاغذی و نوار بهداشتی
- نوارهای ضدعفونی شده، کلاه، ماسک، روپوش و پرده ها و آویزه های مورد مصرف در بخش پزشکی
- پارچه های پاک کننده (دستمال و غیره) خانگی و شخصی
- مواد کمکی مصرفی در شستشو (صفحاتی که در خشک کننده های پارچه به کار می رود)
- لایه داخل پوشاک
- پارچه های مصرفی رو کف پوش ها، رویه و روکش مبل و صندلی، لایه ها و ابرها، پوشش های دیوار (کاغذهای دیواری)
- برچسب ها
- عایق کاری
- مصارف خانگی
- محصولاتی که در سقف سازی به کار می رود
- الیاف و پارچه ها و GEOTEXTILE هایی که در مهندسی عمران به کار می رود
- فیلتراسیون
برآورد مصرف
میزان تولید
براساس اطلاعات دریافتی از اداره کل صنایع نساجی وزارت صنایع معادن، تعداد 37 واحد با ظرفیت بالغ بر 43 هزار تن، فعال می باشند. لازم به یادآوری است در زمینه منسوجات بی بافت تاکنون تعداد 167 مجوز در استان های مختلف کشور صادر گردیده است که اغلب غیرفعال می باشد
سیستم منسوجات بی بافت (Non – Wovens)
در این گونه منسوجات هیچ گونه نخی تولید نمی شود، بلکه منسوجات نهایی مستقیماً از الیاف یا لایه الیاف گرفته می شود و چون مرحله تبدیل به نخ وجود ندارد، مرحله بافندگی نیز حذف می گردد، در عوض مرحله تشکیل لایه (تار عنکبوتی) (web) و مرحله اتصال و پیوستگی (bonding) به فرآیند تولید اضافه می گردد. این سیستم تولید به دلایل مختلف نظیر کربردهای فراوان، تولید بسیار بالا و عملکرد عالی نسبت به دیگر منسوجات، توجه بیشتری را برانگیخته است. هر روز کاربردهای جدیدتری از این نوع منسوجات ابداع و به مرحله تولید می رسد و چون قابلیت انطباق بالایی با نیازها و خواسته های روزافزون و متنوع زندگی مدرن امروزی دارد، در دهه اخیر مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان واقع شده است. تولید منسوجات بی بافت برای اولین بار به دهه30 (1940-1930) بر می گردد اما شروع این صنعت از نیمه های دهه 60 در اروپا آغاز شد، و این درست زمانی بود که اصطلاح Non Woven یا Vliesstoffe توسط مجموعه کوچکی از تولیدکنندگان بکار گرفته شد. از آن پس تولید منسوجات بی بافت به سرعت گسترش یافت و کاربرد چنین محصولاتی بسیاری از جنبه های صنعتی و حتی زندگی شخصی را در بر گرفت. منسوجات بی بافت در محصولات بهداشتی و نظافتی، در مهندسی عمران و ساختمان، لوازم خانگی و صنایع خودروسازی، برای پاکیزگی، فیلتراسیون، پوشاک، بسته بندی مواد غذایی کاربرد زیادی دارد و اینها تنها گوشه ای از کاربردهای فراوان این منسوجات است
منسوجات بی بافت
تعریف
اصطلاح منسوجات بی بافت (Non – Wovens) اغلب در اکثر زبان ها در مقابل واژه پارچه های بافته شده تاری پودی (weaving) به عنوان یک مرجع بکار گرفته می شود. تنها متخصصین بر این امر واقفند که منسوجات بی بافت پارچه هایی با طراحی منحصر بفرد است که راه حل های صرف هزینه مؤثر را در محصولاتی نظیر اقلام بهداشتی، جداکننده های باتری، فیلترها و ژئوتکستایل ها (Geotextiles) در بر دارند. مطابق با تعریف سازمان جهانی استاندارد (به شماره ISO 9092) یا استاندارد EN 29092 منسوج بی بافت چنین تعریف می شود
لایه یا شبکه ای از الیاف منظم یا غیرمنظم آرایش یافته که به وسیله ایجاد اصطکاک و یا اتصال یا پیوستگی به وجود می آید. این تعریف شامل لایه های کاغذی و محصولات بافته شده به طریق تاری پودی، پودی و تاری، اتصال دوختی (به وسیله نخ یا فیلامنت) و نیز کالاهای نمدی شده (که دوباره سوزن زنی شوند یا نشوند) نمی شود. الیاف می توانند طبیعی یا مصنوعی، کوتاه و یا ممتد باشد. پارچه های بی بافت بدون هیچ گونه محدودیتی از الیاف ساخته می شود اما لزوماً تنها از الیاف تشکیل نمی شود. این گونه الیاف می تواند حتی الیاف بسیار کوتاه به طول چند میلی متر باشد (در فرآیند wetlaid) و یا الیافی معمولی مورد استفاده در صنایع نساجی قدیمی و یا فیلامنت های بسیار بلند باشند. خواص و ویژگی های پارچه بی بافت تا حد زیادی به نوع الیاف و تکمیل نهایی آن بستگی دارد. الیاف ممکن است طبیعی، مصنوعی، آلی یا غیرآلی باشد. خاصیت مهم لیف این است که طول آن بسیار بیشتر از قطر آن می باشد. همچنین می توان چنین الیافی را به طور مداوم همراه با فرآیند منسوج بی بافت تولید نمود و سپس به طول مورد نظر برش داد و یا اینکه می توان دانه های پلیمر را مستقیماً از طریق Extruder (محفظه ای که پلیمر در آنجا ذوب شده و با فشار از شبکه سوراخ دار آن خارج می گردد) به ساختار فیبری مورد نظر تبدیل نمود. دامنه منسوجات بی بافت از محدوده نساجی نیز فراتر می رود. ممکن است الیافی که در ساخت منسوج بی بافت بکار می رود بسیار کوتاه بوده و مانند کاغذ قابلیت ریسندگی را نداشته باشد. همچنین شبکه الیافی ممکن است از فویل یا دیگر پلاستیک ها به وجود آید. بنابراین منسوجات بی بافت با بخشی از خواص و ویژگی های تولید صنعت کاغذ یا صنعت مواد شیمیایی/ پلاستیک ها مشترک است و بدین ترتیب محدوده و قلمرو خود را مشخص می نماید. خواص پیوستگی منسوجات بی بافت به درگیری نخ وابسته نیست و مطلقاً دارای ساختار هندسی آرایش یافته ای نمی باشد و در حقیقت این منسوجات حاصل ارتباط بین یک لیف با لیف دیگر است. این امر موجب می شود که منسوجات بی بافت ویژگی های منحصربفرد خود را داشته باشد (مثل خواص بهتر در جذب و فیلتراسیون) و بنابراین کاربردهای بیشتری را شامل شود
فرآیندهای تولید منسوجات بی بافت


توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت دما و عملیات پس از برداشت در گل های : رز و صدفی (عروس ) word دارای 14 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت دما و عملیات پس از برداشت در گل های : رز و صدفی (عروس ) word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
پاورپوینت دما و عملیات پس از برداشت در گل های : رز و صدفی (عروس )
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
پاورپوینت دما و عملیات پس از برداشت در گل های : رز و صدفی (عروس )
قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن پاورپوینت دما و عملیات پس از برداشت در گل های : رز و صدفی (عروس ) word :
اسلاید 1 :
چکیده :
تنفس گل های شاخه بریده رز و صدفی با ضریب دمایی 3 به صورت نمایی ( لگاریتمی ) افزایش می یابد :
Q10 = 0 – 10
در این آزمایش عمر پس از برداشت گل های بریده رز و صدفی در دماهای مختاف
و شرایط انبار خشک و مرطوب مطالعه شده است.
شرایط انبار مرطوب 12/5 تا 15 درجه سانتیگراد و شرایط انبار خشک صفر درجه سانتیگراد.
رابطه خطی بسیار معنی داری بین تنفس در هنگام انبارداری و عمر گلدانی آنها به دست آمده است که حفظ دمای انبار در دمای نزدیک به یخ زدگی را توجیه می کند.
اسلاید 2 :
مقدمه :
اگرچه سالها قبل ادعا شد که نگهداری و حمل گلها در دمای نزدیک به نقطه یخزدگی نتیجه بهتری دارد :
(Maxie et al., 1973; Carow, 1978; Hardenburg et al., 1986; Nowak and Rudnicki, 1990; Jones and Moody, 1993; Sacalis, 1993)
اما به تازگی به اهمیت اثر دمای انبار برعمر گلدانی گلها اثبات شده است :
(Cevallos and Reid, 2000; Celikel and Reid, 2002)
یک ادعای عمومی از سوی تولید کنندگان
رز شاخه بریده دلالت بر ایجاد لکه های سیاه روی رزهای قرمزدر انبار های نزدیک صفر دارد.
این آزمون نیز با این فرضیه که نگهداری رز و صدفی دردمای کمی ( دقیقا ) بالای نقطه یخزدگی
.در عمر پس از برداشت آنها اثر مثبت دارد ، انجام گردیده است
اسلاید 3 :
مواد و روشها :
گل های رز قرمز ازتولید کنندگان تجاری منطقه ”واتسون ویل ” تهیه و ظرف مدت 24 ساعت به دانشگاه حمل و مورد آزمون قرار گرفت .
گل صدفی که در کالیفرنیا کشت میشود ، از بازار محلی تهیه شد.
اندازه گیری تنفس : به روش دینامیک انجام شد .
انبار خشک و مرطوب : سنجش عمر گلدانی در دمای 20 درجه پس از دوره انبارداری .
گلها در این آزمون به صورت روزانه تا هنگام آغازپژمردگی گل( در رز ) و پژمردگی نیمی از .گلچه های باز ( در صدفی ) بازدید و یادداشت برداری شدند
اسلاید 4 :
پس از دوره انبارداری ساقه رزها در زیر آب تعیین عمر گلدانی :
به اندازه 25 سانتی متر بریده شده ودر محلولDIوکلرین در محیط کنترل شده قرار داده شدند.
و از گل آذین صدفی نیز یک فطعه 20 سانتی متری بریده ودر محلول مشابهی قرار داده شد.
نور مورد نیاز برای مدت 12 ساعت توسط لامپهای فلورسنت تامین گردید.
(15 mol.m-2.sec-1 PAR)
اسلاید 5 :
ادامه :
در صدفی ، نگهداری در دمای صفر درجه در مدت 5 روز ، تفاوتی را با نمونه های اولیه نشان نداد.
در رز ، نگهداری در دمای صفر درجه هم ، مقداری کاهش در طول عمر گلدانی نشان داد .
که ممکن است به دلیل شیوع بوتریتیس ( علائمی دیده شد. ) در گلها بوده است .
اسلاید 6 :
3 – مقایسه انبار خشک و مرطوب :
اثر دما برروی عمر گلدانی گل های رز نگهداری شده در انبار مرطوب
با اندکی عمر بیشتر در شرایط مرطوب کاملا مشابه انبار خشک بود .
اسلاید 7 :
4 – رابطه بین عمر گلدانی و تنفس در دماهای متفاوت انبار :
عمر گلدانی گل ها بعد از 5 روز نگهداری در شرایط دمایی گوناگون یک همبستگی بسیارخطی را نشان داد.
اسلاید 8 :
بحث :
1 – اهمیت کنترل دما در مراحل حمل و جا به جایی رز و صدفی نشان داده شد. .
2 – برخلاف عقیده رایج ، نگهداری این گلها در دمای صفر تا 2/5 درجه سلسیوس بهتر بود .
3 – با اطمینان زیادی ، 90% واریانس در عمر گلدانی گل ها پس از انبارداری به اثر دمای انبار بر تنفس گل ها بر می گردد.
4 –اثر دمای انبار روی تنفس هردو گل مشابه بود.
5 –عمر گلدانی صدفی پس از نگهداری در دمای 10 درجه برای 5 روز به نصف کاهش یافت .

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود مقاله Study of CO2 Injection for EOR (Enhanced Oil Recov
دانلود مقاله تاثیر خشکسالی در افزایش و کاهش افات و بیماریهای گی
دانلود مقاله RESTORATION OF AN OTTOMAN BATH IN GREECE pdf
دانلود مقاله شبیه سازی سه بعدی و بهبود رسانایی خروجی در ترانزیس
دانلود مقاله طرح کتابخانة الکترونیک سلامت pdf
دانلود مقاله تاثیر پلیمر کاتیونی در تشکیل گرانول هوازی در راکتو
[عناوین آرشیوشده]