دانش، پرده ای جلوگیر از آفت هاست . [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 95 مرداد 25 , ساعت 2:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله بررسی اثر خلاءو گازشار بر فرایند سلنیوم دار کردن ترکیب CIG word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر خلاءو گازشار بر فرایند سلنیوم دار کردن ترکیب CIG word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر خلاءو گازشار بر فرایند سلنیوم دار کردن ترکیب CIG word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر خلاءو گازشار بر فرایند سلنیوم دار کردن ترکیب CIG word :

مقدمه

CuInGaSe2 (یا به اختصار (CIGS ترکیبی است کهاخیـراً بطـور گسترده در سلولهای خورشیدی با بازده بالا و قیمت پـائین مـورد توجه قرار گرفتـه اسـت. امـروزه پیشـرفتهـای زیـادی در نحـوه ساخت و تولید سـلولهـای خورشـیدی صـورت گرفتـه اسـت و پژوهشگران موفق به ساخت سـلولهـایی بـا بـازدهی بـیش از 20

درصد در مقیاس آزمایشگاهی [1] و بیش از 13 درصد در مقیـاس صنعتی شدهاند .[2] این ترکیب در ساخت سلول خورشـیدی لایـه نازک استفاده می شود و به عنوان قطب P سلول عمل کرده و نقـش اصلی را در جذب نـور خورشـید دارد. قطـب n سـلول را لایـهی کادمیم سولفید به همراهتشکیلاکسید روی می دهد.

9

با توجه به ضرورت تعریف الکترود جلوییاز و پشتی، در این نوع سلولها، ZnO:Al به عنـوان الکتـرود جلـویی و از مولیبـدن بـه عنوان الکترود پشتی1 یا آند استفاده می شود. یکی از مواردی که بـه منظور بهینهسازی بازده سلول بایـد رعایـت شـود، نسـبت عناصـر موجــود در ترکیــب مــذکور مــیباشــد. از جملــه، نســبتهــای
Cu/(In+Ga) و Se/(Cu+In+Ga) که به ترتیب باید بین 0/7 تـا نزدیکی 1 و حدود 1 انتخـاب شـوند .[3] بنـابراین کنتـرل مقـدار عناصر موجود در ترکیب یکی از پارامترهای مهم در فرایند ساخت است.

در این مقاله اثر خلاء و شار گازنیتروژن بر فرایند سلنیومدار کـردن لایه CIG بـه منظـور دسـتیابی بـه ترکیـب نیمرسـانای CIGS بـا رسانش نوع p بررسی شده است. بدین منظور شرایط بـه گونـهای مهیا شد تا علاوه بر حذف ناخالصی از نمونه و جلوگیری از اکسید شدنرسانشآن، نوعترکیب p CIGS به همراه داشته باشد.

بخش تجربی

پس از تهیه زیرلایههایی از جـنس شیشـه (Soda lime glass) بـا ضخامت یک میلیمتر و ابعاد 1/2 × 2/6 سانتیمتر، ابتدا لایـهای بـه ضخامت 500nm از جنس مولیبـدن، بـه روش بـیم الکترونـیدر2 فشار 5×10-6 میلیبار بر روی زیرلایه نشانده شد. سپس لایـه هـای ایندیم و مس-گالیم به روش کندوپاش3 در خلاء لایهنشانی شـدند و در نهایـت چندلایـه CIG سـلنیومدار شـد. در ایـن کـار، بـرای سلنیومدار کردن چند لایه CIG از یـک کـوره اسـتوانهای اسـتفاده شده است و اثر شرایط محیطی بر فراینـد سـلنیومدار کـردن مـورد بررسی قرار گرفته اسـت. جهـت انجـام فراینـد سـلنیومدار کـردن شرایط زیر مهیا شد:

الف) برای نشاندن سلنیوم، محفظه استوانهای استیل با قطـر چهـار سانتیمتر و طول 70 سانتیمتر درون کوره قرار گرفت و محفظـه بـه پمپ مکانیکی وصل شد تا لایه نشانی در شرایط خلاء انجام شود. ابتدا فشار درون لوله اسـتیل تـا 8×10- 3 mbar پـایین آورده شـد،

شارسپسنیتروژن20 SCCM4 از گاز داخل لوله هدایت شد کـه این امر موجب افزایش فشار درون لولـه تـا مقـدار 2×10- 2 mbar گردید. فرستادن شار گاز نیتروژن موجـب خـروج مقـدار اکسـیژن باقیمانده درون محفظه لوله شده و با هدایت بخار سلنیم به سـمت چند لایه CIG مانع از انتشار آن در تمام طول لوله میگردد.

ب) تعویض لوله استیل با لولـه کـوارتز و لایـه نشـانی سـلنیوم در حضور گاز نیتروژن بـا شـارهای 50 SCCMو 100 SCCMدر، حالیکه محفظه درون لوله خلاء نشده بود.

ج) لوله کوارتز درون کوره قرار گرفت و سپس به پمـپ مکـانیکی وصل شد تا لایه نشانی در شرایط خـلاء انجـام شـود. ابتـدا فشـار درون لوله تا 8×10- 3 mbar کاهش یافت، سپس به منظـور حـذف مقدار ناچیز اکسیژن موجود در محفظه لوله، شـار گـاز نیتـروژن از درون آن عبور داده شد. بـه منظـور بررسـی اثـر میـزان شـار گـاز نیتروژن بر فراینـد سـلنیومدار کـردن، گـاز نیتـروژن بـا شـارهای SCCMداخل 20لولهو 7 SCCM به هـدایت شـد. فشـار درون لوله بعد از ورود گاز با شـار 20SCCM بـه 8×10- 2 mbar و بـا شار SCCMبه 2×10-2 mbar 7 رسید. در هر سه حالت، فرآینـد سلنیومدار کردن مطابق نمودار دما- زمان شکل (1) انجـام گرفـت. آنالیز عناصر موجود در نمونه ها بـه وسـیله دسـتگاه طیـف سـنجی پراش انرژی پرتو ایکسEDAX 5 انجام شد و مقدار شـار ورودی به لولهها با دستگاه شارسنج جرمی6 کنترل شد.

1 Back Contact Standard Cubic Centimeter per Minute (SCCM)
2 Electron gun Energy Dispersive X-ray analysis (EDAX)
3 Sputtering Mass flow meter

4

5

6

01

600
500
400 c)
o
)
300 Temperature

200
100

0

150 135 120 105 90 75 60 45 30 15 0

Time (min)

شکل : (1 ) نمودار دما- زمان در لایهنشانی سلنیوم

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 مرداد 25 , ساعت 2:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق آلودگی آب (Water Pollution) word دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق آلودگی آب (Water Pollution) word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق آلودگی آب (Water Pollution) word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق آلودگی آب (Water Pollution) word :

دید کلی
آلودگی آب مشکل بزرگی است. به طوری که نتایج پژوهش پیرامون آن از صدها بلکه هزاران مقاله ، مجله و کتاب تجاوز می‌کند.
تاریخچه
در نوامبر سال 1986 بر اثر ریزش موادی شامل جیوه و انواع مواد آلی سمی مانند آفت کشها در رودخانه راین ، تمام آبزیان از شهر بال سوئس تا ساحل هلند کشته شدند. در سالهای اخیر با غرق شدن تانکرهای بزرگ نفتی اقیانوس پیما یا به گل نشستن آنها آسیبهایی به حیات دریایی وارد آمد.
در سال 1983 بر اثر 11000 واقعه آلوده کننده در حدود 120 میلیون لیتر مواد آلوده کننده در آبهای ایالات متحده تخلیه شده است.
تعریف آلودگی آب
در سال 1969 برای آلودگی آب تعریفی ارائه داد: آلودگی آب عبارت است از افزایش مقدرا هر معرف اعم از شیمیایی ، فیزیکی یا بیولوژیکی که موجب تغییر خواص و نقش اساسی آن در مصارف ویژه‌اش شود.

عوامل آلوده کننده آب
آب یکی از مهمترین و بنیادی‌ترین عامل حیات موجودات زنده است از این نظر جلوگیری از آلودگی آب نیز به همان نسبت مهم و مورد توجه می‌باشد عوامل آلوده کننده آب بسیار گوناگون‌اند و می‌توانند هم منابع آبهای زیرزمینی و هم آبهای سطحی را آلوده کنند.
عوامل آلوده کننده آبهای زیرزمینی :
کانیهای موجود در معادن سطحی که در اثر تغییر و تبدیل به عامل آلوده کننده مبدل می‌شود. مثلا آب جاری سطحی ( حاصل از باران و …) هنگام عبور از معادن زغال سنگ ، دی‌سولفید آهن « II» ( پیریت ) همراه با زغال سنگ را در خود حل کرده و سپس در اثر واکنش ، هوا آنرا به اسید سولفوریک تبدیل می‌کند. اسید حاصل ضمن عبور از لایه‌های مختلف مخازن زیرزمینی ، موجب آلوده شده آن می‌شود.
جمع شدن فاضلابهای شهری بویژه اگر در یک حوزه آهکی و یا شنی وارد شوند از آن که در معرض باکتریها قرار گیرند و تجزیه شوند، مستقیما و براحتی به مخازن زیرزمینی نفوذ پیدا کرده و موجب آلوده شدن آنها می‌شود.
ضایعات رادیواکتیوی : یکی از عوامل آلوده کننده مهم منابع آبی زیرزمینی است که امروزه یکی از راههای رفع آنها که در حقیقت مشکل بزرگی برای صاحبان تکنولوژی هسته‌ای نیز به شمار می‌رود دفن آنها در زیر زمین است علاوه بر دفن ضایعات رادیواکتیو در زیر زمین ، همه انفجار های هسته‌ای زیر زمینی نیز موجب آلوده شدن آبهای زیر زمینی می‌شود.

عوامل آلوده کننده آبهای سطحی:
آلوده کننده‌های صنعتی:
بسیاری از ضایعات صنعتی به آبزیان زیانهای جدی می‌رسانند. این ضایعات برای خنثی شدن مقدار زیادی از اکسیژن محلول در آب را به مصرف رسانیده و موجب کاهش اکسیژن مورد نیاز برای آبزیان می‌شود و تهدید به مرگ می‌کنند. از طرف دیگر بسیاری از خود این ضایعات سمی بوده و موجب مسمومیت آبزیان می‌شوند مانند فلزات سنگین ، جیوه ، سرب ، مس و غیره.
وارد شدن ترکیبات فسفردار و نیتروژن‌دار در آب موجب رشد جلبک‌هائی می‌شود که ضمن ایجاد بو و مزه غیر طبیعی آب ، اکسیژن آب را مصرف کرده و باعث کاهش میزان آن و بروز صدمات و تلفات آبزیان می‌شود.
فاضلاب خانگی :
کلیه پاک کننده‌ها که وارد آبهای سطحی می‌شوند ترکیباتی را در آبها وارد می‌کنند که اگر خنثی نشوند و یا توسط میکرو اورگانیسم‌ها تجزیه و تخریب نشوند بصورت سمی مهلک زیان بسیاری برای آبزیان ببار می‌آورند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 مرداد 25 , ساعت 2:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق اهمیت هنر در مدارس word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق اهمیت هنر در مدارس word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق اهمیت هنر در مدارس word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق اهمیت هنر در مدارس word :

بی شک هنر این ابر پدیده بشری که وام دار بخش بزرگی از مواهب الهی بوده در سا حت های گونا گون تمدن انسانی حضوری قابل توجه و تامل برانگیز داشته است ، نیاز بشر اولیه به خوراک و تسخیر عوامل مادی _ طبیعی – بهانه ایی بوده است ، تا او بتواند با تکیه بر ذوق فطری خویش دست به خلاقیت هنری (غالبا تجسمی ) زده که در گاه دیگر با مهار این نیازمندی ها ؛ با دیدگاه زیبا شناختی خود توانسته است احساسات و افکار خود را ابراز دارد ؛ با این روی کرد می شود چنین نتیجه گرفت که آبشخور هنر ، سرچشمه ی نیازمندی های ابتدایی (مادی ) ، درونی (عاطفی) و احساسی بشر بوده که در گذر زمان شکل های متنوعی به خود گرفته است .
گاهی در ساحت تفریح و تفنن ؛ گاهی در رسالت یک رسانه ی فرهنگی اجتماعی و گاهی در قلمرو یک شیوه ی درمانی و چندین ساحت دیگر طی طریق نموده است تا جایی که اگر این ساحت ها و کار ویژه ها را برداریم گویی از پازل زندگی تکه های مهمی گم شده است این مقدمه گونه حاکی از ضرورت هنر در حوزه های زندگی مادی و معنوی بشر بوده که در تمامی دوره های تاریخی همزاد با بوده است ؛ چون تاکید این مقاله بر دامنه ی اثر بخشی هنر ، این میراث فرهنگی بر گروهی ویژه از جامعه یعنی تیپ کودک و دانش آموز است این مقدمه را پیوند هنر دانش آموز پی می گیریم ؛ از آنجایی که فعالیت تجسمی و بصری کودک در قسمت نیمکره راست مغز و امور تحلیلی ، بیانی و علمی کودک به نیمکره چپ او مربوط است بنابراین چنانچه مباحث علمی ، ارقامی و یا دروس کلاسه شده و بعضا خشک و بی روح استفاده ی زیاد از نیمکره ی چپ را بدنبال دارد ؛

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 مرداد 25 , ساعت 2:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق وصایای علامه حلی به فرزندش فخرالمحققیق word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق وصایای علامه حلی به فرزندش فخرالمحققیق word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق وصایای علامه حلی به فرزندش فخرالمحققیق word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق وصایای علامه حلی به فرزندش فخرالمحققیق word :

علامه حلی حسن بن یوسف بن مطهر بزرگ فقیه امامیه و یکی از اعجوبه های روزگار در فقه ، اصول ، کلام و فلسفه و منطق و رجال می باشد بیش از یکصد اثر ارزنده از او به یادگار مانده است که تنها کتاب «تذکره الفقهاء» در نشان دادن نبوغ او کفایت می کنند از دیگر آثار فقهی او: القواعد: ارشاد، مختلف الشیعه، المنتهی می باشد...
او در فلسفه و منطق شاگرد خواجه نصیرالدین طوسی است آنچنان که خواجه در فقه و اصول از او تلمذ نموده است. و در فقه شاگرد دائی بزرگوارش محقق ملی می باشد. علامه در 664 متولد و در 726 به رحلت ایزدی پیوسته است. وصایای زیر به نام فرزندش علامه محمدفخرالمحققین می باشد که ما شرح حال تفصیلی او را در کتاب «فقهای نامدار شیعه» ص 133 تا 141 آورده ایم» قابل ذکر است.»
فرزند عزیزم! دانسته باش خداوند متعال ترا در اطاعت و بندگی خود نصرت و یاری دهد، و ترا بر انجام اعمال نیک موفق داشته و بر کارهای مورد رضایت و پسند خویش ارشاد و راهنمائی فرماید، و پیوسته ترا بر خواسته ها و آرزوهای شرعی فائز و نائل گرداند و عمر طولانی قرین سعادت و خوشکامی را نصیب تو کرده و وجودت را از جمیع آفات و بلاها محفوظ و مصون دارد!
در این کتاب (قواعد) خلاصه تمام فتاوی و احکام الهی و دستورات شرعی را به خاطر تو جمع آوری نموده و راههای سعادت و رستگاری را فراراهت قرار داده و نشان دادم در حالیکه پنجاه و نه سال از عمر خود را طی کرده و از سال شصتم وارد دهمین ماه آن شده ام و سید کائنات پیامبر اکرم (ص) فرموده است: «ابتدای دوره مرگ همانسال یعنی سال شصتم است».
عزیزم! هرگاه دستور و قضا الهی که سرنوشت تمام مخلوقات در اختیار اوست همین امسال نصیب من گردید و پیک اجل به سراغ من رسید به تو سفارش و وصیت می کنم، (چنانکه همین وصیت، را خداوند بر بندگان واجب کرده است): همیشه ملازم تقوی و پرهیزگاری باش! زیرا پیروی از خداوند و پرهیزکاری راه صواب و دستورالعمل واجب و سپری است که صاحبش را از آتش غضب الهی، نگهداشته و بهترین دوست و مصاحب او است، رفیقی است که در درماندگی و زبونی همان روزی که دست از تمام دوستان و آشنایان بریده می شود و هر کس در اندیشه و راه نجات خود می باشد همیشه ملازم اوست.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 مرداد 25 , ساعت 2:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  مقاله فضایی برای ارتقاء کیفیت زندگی در شهر word دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله فضایی برای ارتقاء کیفیت زندگی در شهر word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله فضایی برای ارتقاء کیفیت زندگی در شهر word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله فضایی برای ارتقاء کیفیت زندگی در شهر word :

چکیده

سیر تحول شهرنشینی و مسائل ناشی از آن، همچنین آثار زیست محیطی از بین رفتن اقلیمهای طبیعی ناشی از افزایش توان تاثیر مردم بر محیط، باعث شده تا فعالیتهایی برای آگاهانه کردن دخالت انسان در طبیعت و مفاهیمی چون کیفیت زندگی برای مطلوبتر نمودن محیطهای مصنوع شکل گیرد. امروزه شاخص پیشرفت یک اجتماع را کیفیت زندگی میدانند که دربرگیرنده مهمترین عواملی است که شرایط زندگی در جامعه و رفاه شخصی افراد را نعیین میکند. در این میان، فضاهای سبز شهری دارای ویژگیهایی است که آنها را به فضاهای مناسبی برای ارتقا کیفیت زندگی انسان تبدیل میکند. حضور مکان طبیعی و اجزای آن مثل پارکها، درختان و آب در زمینه شهری، خدمات زیست محیطی، اجتماعی و فیزیولوژیکی فراهم میکند که در قابل زیست نمودن شهرها اهمیت بسیار دارد. این امر زمانی اتفاق خواهد افتاد که این فضا خود دارای ساختار و ویژگیهای کمی و کیفی مناسب بوده و بتواند نقشهای واگذار شده و مورد انتظار را به خوبی ایفا کند. مقاله حاضر در ابتدا به دنبال ارائه یک دید کلی از مفهوم کیفیت زندگی از طریق تعریف مفهوم است و در ادامه به سیر تحول و تبیین اهمیت نقش و جایگاه فضای سبز شهری در ارتقا کیفیت زندگی می پردازد.

واژه های کلیدی : کیفیت زندگی، کیفیت زندگی شهری، توسعه پایدار، فضای سبز شهری.

مقدمه
در حقیقت آنچه میتواند شهرها را به یک شهر سالم و قابل زیست و با کیفیت برای زندگی تبدیل کند برخورداری از بالاترین استانداردهای شهری است. این امر تنها از طریق بهبود اجزای غیرزنده زندگی شهری میسر نیست، بلکه به جوانب معنوی و اجتماعی زندگی شهری نیزکه به رضایت، تجربه و ادراک مردم از کیفیت محیط زندگی آنها ارتباط دارد، مربوط میگردد. در این زمینه یکی از مهمترین و اثرگذارترین فعالیتها، فضاهای سبز شهریاند که به عنوان اسلاف طبیعی خود نقش مهمی در شهرها ایفا میکنند. نقشی که روزبه روز اهمیت و ضرورت آن بیشتر درک شده و بر آن تاکید بیشتری صورت میگیرد. این امر زمانی محقق خواهد شد که از مفاهیم جدید چون کیفیت زندگی و دیگر مفاهیم و رهیافت ها کمک گرفته، عملکردهای این فضا به درستی شناخته شده و جایگاه مناسب خود را در سطوح مختلف برنامه ریزی پیدا نماید. ساختار چند بعدی این فضاها توضیح و طراحی بهترین مدل ارزیابی منفرد برای آن را مشکل می سازد و به علت پیچیدگی در حال افزایش فضاهای سبز شهری یک ارزیابی بر اساس معیارهای گوناگون و اثرات متعدد در زمینه سیاست های سبز شهری مورد نیاز و دارای اهمیت است، چند بعدی نمودن شاخصهای بررسی فضاهای سبز شهری به ارتقا نقش آنها در محیط های شهری و در نتیجه ارتقاء کیفیت زندگی در شهرها کمک می نماید. برای رسیدن به این منظور اولین گام تعریف جامعی از مفاهیم با ارائه سیر روند، تعریف واژه و ویژگی های مرتبط با آن ها ارائه شده است. تعریف مفهوم کیفیت زندگی و معیارها و شاخصهای اندازهگیری آن، در ادامه تعریف فضای سبز شهری و ویژگیهای آن بوده و در آخر پیوندهای این دو مفهوم ارائه شده است. در ادامه ابعاد عملکردی این فضا به 4 بعد زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی تقسیم بندی شده و در هرکدام عملکردهای تاثیرگذار فضای سبز که به طور مستقیم و غیر مستقیم در ارتقاء کیفیت زندگی نقش دارند، آورده شده است. تا با شناخت مناسب از دو مفهوم بتوان ارتباط مناسبی میان فضاهای سبز شهری برای ارتقا کیفیت زندگی ساکنان فراهم کرد.

روش تحقیق
این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی(همبستگی) است که در آن با توصیف کیفیت زندگی و فضای سبزشهری، چارچوب نظری مرتبط با مفاهیم و تعاریف انگاشت کیفیت زندگی و مفاهیم مرتبط و فضاهای سبز شهری و ارتباط این دو است، به منظور بررسی در مباحث نظری از روش مبتنی بر تحقیق در مطالعات انجام شده، استفاده شده است. بدین منظور اطلاعات و مطالعات مرتبط را بررسی کرده و تعاریف و جنبههای مختلف در ارتباط با این موضوع گردآوری شده است. در بخش بعدی با توجه به نقش و اهمیت فضای سبز در محیط شهری و تاثیر آن در ارتقاء کیفیت زندگی به برررسی عملکردهای منتخب فضاهای سبز در محیطهای شهری پرداخته می-

شود. تا از طریق یک شناخت مناسب بتوان زمینه ای برای تفکر کلی نگر در مورد افزایش توان ساختارهای سبز شهری به منظور ارتقا کیفیت زندگی در شهرها فراهم آورد.

پیشینه تحقیق

اگرچه پژوهشهای گوناگونی به بررسی و تحلیل موضوعات فضای سبز و کیفیت زندگی پرداخته اند، اما در کشور پژوهشی در باره ارتباط میان این دو مفهوم صورت نگرفته است.به همین دلیل به بررسی تحقیقهای صورت گرفته در دیگر کشورها میپردازیم.

– در پژوهشی با عنوان »مشارکت مناطق سبز شهری در کیفیت زندگی« تأثیر فضای سبز در کیفیت زندگی در دو فاز اصلی ساختاری و عملکردی بررسی شده است. این دو تحلیل به برقراری مزایای که در پیوند با این مناطق برای ارتقاء کیفیت زندگی در کل ساختارهای سبز و یا ساختارهای منتخب در دو سطح ساختاری و عملکردی وجود دارد، کمک میکند. میانکنش متقابل میان 3 جزء محیط، جامعه و اقتصاد به عنوان سه بعد از کیفیت زندگی مورد توجه قرار گرفته است. برای آنکه تاثیر ساختارهای سبز شهری در کیفیت زندگی مورد تحلیل قرار گیرد، ارتباط پارامترهای اصلی این ابعاد مستقیما با وجود ساختارهای سبزشهری مورد بررسی قرار گرفته است ساختارهای سبز شهری مطابق با گروه 215 شاخص منتخب برای
این مطالعه مورد تحلیل قرار گرفت. شاخصها عبارتند از: دسترسی، محدودیت، عناصر آب ، سنگفرش، مبلمان شهری، زیرساختها، پوششگیاهی، تنوع زیستی، سهولت اقلیمی، سطح سرو صدا، ارتباط با شبکه شهری، اقتصاد، تفریح و فراغت، اجتماع پذیری و جوامع، امنیت، فرهنگ و هویت و احساس و شور. با بررسی این شاخصها، مناطق سبز شهری در مقیاس 1 تا 5 طبقه بندی میشوند و مقادیر بالا 25 به عنوان مناطق مثبت در ارتقا کیفیت زندگی مورد توجه قرار میگیرند. این مطالعه روی ساختارهای سبز شهر پورتو در کشور پرتغال صورت گرفته است.

– در پژوهش»درک ارتباط میان کیفیت فضاهای عمومی و کیفیت زندگی شهری« عنوان شده فضاهای سبز شهری با کیفیت بالا و طراحی خوب نقش بسیار مهمی در ارتقاء سلامتی ایفا میکنند. در این تحقیق مزایای مکان های عمومی چون پارک ها در کیفیت زندگی و همبستگی این مزایا را با ابعاد ویژه کیفیت زندگی همانند سلامتی، ایمنی و رفاه اقتصادی مورد ارزیابی قرار داده است.
– در مقاله ای با عنوان »سوالاتی درباره فضاهای عمومی و کیفیت زندگی« این سوال مطرح شده که فضاهای عمومی در جامعه چه تاثیری داشته و چه ویژگیهایی فضاهای عمومی را خوب و یا بد می-کند و از تجربههای جهانی و فضاهای با ویژگی خوب چه چیزی می-توان یاد گرفت. بر مبنای آن در ابتدا فضاهای عمومی را طبقه بندی کرده (پارک های منطقهای، ناحیه ای، محله ای و فضاهای باز کوچک

2

محلی) در ادامه به استفاده از طبیعت و ارزش آن پرداخته و برای هر استفاده نقشهای مختلفی قائل شده است.

-1 پیشینه کیفیت زندگی
بشر از روزی که روی کره زمین پای گذاشته است همواره برای داشتن زندگی بهتر در تلاش بوده و مفهوم کیفیت زندگی در طول تاریخ پایاپای انسان همراه با پیشرفت دانش علم و تکنولوژی، تغییر تفکرات، نیازها، امکانات و شرایط، مفاهیم مختلفی به خود گرفته-است. واژه کیفیت زندگی نخستین بار توسط پیگو((Pigou در سال 1920 در کتاب »اقتصاد و رفاه« مورد استفاده قرار گرفت. بررسی کیفیت زندگی تا بعد از جنگ جهانی دومتقریباً موضوعی مسکوت بود تا اینکه در اثر دو حادثه مهم بیشتر مورد توجه قرار گرفت. نخست، سازمان جهانی بهداشت تعریفی از سلامت منتشر کرد. دوم، وجود نابرابریهای گسترده اجتماعی، بهوجود آمدن مشکلات زیست محیطی ناشی از فعالیتهای انسانی، شکل گرفتن دیدگاههای اقتصادی و اجتماعی جدید در ارتباط با دیدگاه پیشرفت موجب افزایش فعالیتهای گوناگون و در نتیجه ابتکارات جدید گردید که در ادامه به آن اشاره شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   96   97   98   99   100   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ